کاربر:Khosro/صفحه تمرین فولاد مبارکه اصفهان

از ایران پدیا
نسخهٔ تاریخ ‏۱۹ سپتامبر ۲۰۲۲، ساعت ۱۵:۱۸ توسط Khosro (بحث | مشارکت‌ها) (صفحه‌ای تازه حاوی «'''پیشینه فولاد مبارکه''' شرکت فولادمبارکه اصفهان بزرگ‌ترین واحد صنعتی ایران...» ایجاد کرد)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)
پرش به ناوبری پرش به جستجو

پیشینه فولاد مبارکه

شرکت فولادمبارکه اصفهان بزرگ‌ترین واحد صنعتی ایران است که در جنوب زرین‌شهر واقع شده است. فولاد مبارکه پس از انقلاب ضدسلطنتی تأسیس و راه‌اندازی شد. در اجرای پروژه‌ی بزرگ فولاد مبارکه، ۱۸ میلیون و ۷۰۰ هزار متر مکعب خاکبرداری، یک میلیون و ۸۴۵ هزار متر مکعب بتن ریزی، یک میلیون و ۸۰۰ هزار متر مربع قالب بندی، ۸۰ هزار تن آرماتور، نزدیک به ۱۵۰ هزار تن اسکلت فلزی، یک میلیون متر مربع نصب پوشش، ۵۰۰ هزار تن تجهیزات و ماشین‌آلات نصب شده است. فولاد مبارکه در آغاز سال ۱۳۷۲، وارد مرحله بهره ‌برداری شد.

شرکت فولاد مبارکه دارای ظرفیت اسمی تولید سالانه ۱/۳ میلیون تن محصولات فولادی تخت از ۱۶ تا ۰/۱۸ میلیمتر به صورت کلاف و ورق گرم نوردشده و سرد نوردشده است که پس از بسته‌بندی به صورت کلاف و ورق به بازارهای داخلی و خارجی عرضه می ‌شود.

محصولات شرکت مبارکه اصفهان به ۳۰ کشور جهان در آمریکای شمالی، کشورهای اروپایی، خاور دور، آفریقا و کشورهای حوزه ی خلیج فارس می‌شود.

«سایت راسخون»

ــــــــــ

صنعت فولاد سهم بزرگی در رشد و توسعه هر کشوری بر عهده دارد که شرکت فولاد مبارکه اصفهان نیمی از   این کار را در کشور ایران برعهده گرفته است؛ و به همین خاطر لقب مادر صنعت فولاد در ایران را دارد.

شعبه‌های فولاد مبارکه

شرکت فولاد مبارکه اصفهان دارای ۷ مجتمع صنعتی در ایران است؛ و بیش از بیست هزار نفر در بخش‌های مختلف این شرکت به کار اشتغال دارند. فولاد مبارکه در بین ۳۶ شرکت موجود در جهان، رتبه‌ی دهم را دارد که این جایگاه بالایی به حساب می‌رود.

تولیدات فولاد مبارکه

ورق سیاه، ورق روغنی، ورق گالوانیزه، ورق اسیدشویی، ورق رنگی، ورق قلع‌اندود، آهک‌پزی، گندله سازی، احیاء مستقیم، فولاد سازی، ریخته‌گری مداوم، و... «سایت مبین»

،،ـــــــــــــــــــ

واحدهای تولیدی شرکت فولاد مبارکه

شرکت فولاد مبارکه دارای ۴ واحد تولیدی اصلی یعنی واحد آهن‌سازی، واحد فولادسازی وریخته‌گری مداوم، واحد نورد گرم و واحد نورد سرد است.«سایت فولاد ایرانیان»

ــــــــــــــــ

تخلف ۹۲ هزار ملیاردی فولاد مبارکه

در اواخر مردادماه ۱۴۰۱، هیأت تحقیق و تفحص مجلس جمهوری اسلامی، گزارش ۳۰۰ صفحه‌ای از شرکت فولاد مبارکه اصفهان و تخلف ۹۲ هزار میلیارد تومانی آن منتشر کرد که بازتاب گسترده‌ای در شبکه‌های اجتماعی داشت. بر اساس این گزارش دست‌کم ۱۲۰۰ تخلف در فاصله سال‌های ۱۳۹۷ تا ۱۴۰۰، صورت گرفته است. این تخلفات شامل رانت و فساد، هدیه و پرداخت پول‌های بی‌حساب‌وکتاب به نهادهای حکومتی مانند سپاه پاسداران، دفاتر ائمه جمعه، رسانه‌ها و... است. برخی از مهره‌های حکومتی معتقدند که فولاد مبارکه تنها نوک کوه فساد است.«سایت رادیو فردا»

ــــــــــــــــ

یکی از موارد پُر سر و صدای این گزارش، پرداخت پول به صداوسیمای جمهوری اسلامی و رسانه‌های حکومتی و پرداخت پول برای آگهی و تبلیغات تجاری به رسانه‌ها برای انتشار تبلیغات مخفی است.

توییت مزدی

یکی از رسوایی‌های فولاد مبارکه که در گزارش هیأیت تحقیق و تفحص مجلس آمده است، ماجرای توییت به مزدی است. شرکت فولاد مبارکه به افرادی پول داده است تا مطالب و نظرات شرکت و نه تبلیغ تجاری را به عنوان نظر خود در توییتر منتشر کنند. از هویت این افراد در توییتر و فضای مجازی نیز اطلاعاتی وجود ندارد. هویت‌های نامشخص و مجهول که مطالبی را به دروغ، به جای نظر خود در حمایت از شرکت فولاد مبارکه منتشر می‌کردند. این کار را توییت به مزدی می‌گویند.

رشوه و حق سکوت

در بخشی از گزارش ۳۰۰ صفحه‌ای هیأت تحقیق، به پرداخت‌هایی اشاره شده است که به‌ظاهر اختلاس و دزدی و غیرقانونی نیست؛ اما در واقع رشوه و حق سکوت تلقی می‌شود. مثلاً شرکت فولاد مبارکه اصفهان، کمک مالی و غیرمالی به دادگستری، نیروی انتظامی و سایر ارگان‌های نظارتی و امنیتی می‌کرده است که دیگر این نهادها و ارگان‌ها نمی‌توانند دست به اقدامی علیه تخلفات این شرکت بزنند.

«سایت عصر یران»

ـــــــــــــــ

ابعاد تخلفات فولاد مبارکه

ابعاد و میزان تخلفات فولاد مبارکه اصفهان آن‌قدر پیچیده و گسترده است که عمده‌ی نهادهای دولتی و غیردولتی در آن دخیل و سهیم بوده‌اند. هم‌چنین ارقام تخلفات در فولاد مبارکه به اندازه‌ای بالاست که تخلفات و فسادهای مالی پیشین که در نهادهای دیگر رخ داده است، در قیاس با آن بی‌مقدار است.

بخش مهم دیگر از سری اقدامات شرکت مبارکه اصفهان، پرداخت پول کلان به رسانه‌ها برای سرپوش گذاشتن روی تخلفات این شرکت بوده است.

پرداخت کلان به باشگاه فوتبال سپاهان

در طول سال‌های ۱۳۹۷ تا ۱۴۰۰، شرکت فولاد مبارکه پرداخت‌های هنگفتی به باشگاه فوتبال سپاهان کرده است. تنها در یک مورد برای تبلیغات، ۳۰۰ میلیادر تومان به باشگاه فوتبال سپاهان پرداخت. ۵ بازیکن تیم سپاهان در یک فصل که روی هم ۱۳۱۷، دقیقه به زمین بازی رفته‌اند، در کل ۲۰ میلیارد تومان از شرکت مبارکه دریافت کرده‌اند. هم‌چنین در بین سال‌های ۱۳۹۷ تا ۱۴۰۰، نام ۲۶ نفر در لیست باشگاه سپاهان وجود دارد که هرگز در میدان مسابقه حضور نداشته‌اند؛ اما ۵/۶ میلیارد تومان از شرکت مبارکه دریافتی داشته‌اند. علاوه بر این‌ها، ۱۷ بازیکن فوتبال سپاهان در یک فصل ۵۵ میلیارد تومان پول دریافت کرده‌اند، یعنی این بازیکنان بدون محاسبه سایر هزینه‌ها، برای هر دقیقه بازی ۱۸ میلیون تومان دریافت کرده‌اند! از طرف دیگر امیر قلعه‌نویی که قرارداد ۵/۲ میلیارد تومانی با باشگاه فوتبال سپاهان داشت، ناگهان قرارداد خود را فسخ کرد؛ اما پس از فسخ قرارداد، دوباره با دریافت ۵ میلیارد تومان سرمربی فوتبال سپاهان شد! «سایت تجارت نیوز»

ـــــــــــــــــ

ابعاد تخلفات فولاد مبارکه

برای این‌که ابعاد فساد ۹۱ هزار میلیاردی فولاد مبارکه اصفهان قابل درک باشد، بودجه استان کهگیلویه و بویراحمد در سال ۱۴۰۱، دو هزار میلیارد تومان بوده است، یعنی بودجه ۴۵ سال استان کهگیلویه و بویراحمد در فولاد مبارکه اختلاس شده است. به عنوان مثال تخلفات فولاد مبارکه اصفهان ۳۰ برابر تخلف سه هزار میلیارد تومانی محمود خاوری مدیر عامل فراری بانک ملی است. برخی نیز اختلاس و تخلفات فولاد مبارکه را با اختلاس‌های پیشین مقایسه کرده‌اند که در برابر اختلاس فولاد مبارکه تقریباً هیچ است، مثلاً اختلاس بابک زنجانی ۱۲هزار میلیارد تومان، اختلاس محمدرضا رحیمی ۲ میلیارد و ۸۵۰ میلیون تومان، اختلاس سعید مرتضوی هزار میلیارد تومان، اختلاس پتروشیمی ۶/۶ میلیارد یورو، اختلاس صندوق فرهنگیان ۸ هزار میلیارد تومان و اما اختلاس فولاد مبارکه اصفهان ۹۲۰۰۰ میلیارد تومان! برخی نیز با تبدیل رقم اختلاس فولاد مبارکه به دلار، آن‌را به ثروت‌مندان بزرگ جهان مقایسه کرده‌اند، مثلاً رقم اختلاس و دزدی در شرکت فولاد مبارکه، ۵/۳ میلیارد دلار به نرخ بازار آزاد است، درحالی که ثروت ترامپ رئیس جمهور پیشین آمریکا که یکی از بزرگترین تجار و ثروتمندان جهان است، ۳ میلیارد دلار هم نمی‌شود. «سایت اقتصاد آنلاین»

ــــــــــــــــ

اتهام به اصلاح‌طلبان

پس از ارائه گزارش هیأت تحقیق و تفحص مجلس جمهوری اسلامی از فساد بزرگ در شرکت فولاد مبارکه اصفهان و برملا شدن اختلاس ۹۲ میلیارد تومانی در این شرکت، برخی از اصولگرایان و رسانه‌هایشان سعی کردند خود و اطرافیانشان را از این دزدی که اموال عمومی مردم است، تبرئه کنند؛ و آن‌را بر گردن حسن روحانی رئیس جمهور پیشین بندازند، یعنی این‌که اختلاس در زمان ریاست جمهوری روحانی بوده است؛ و اصللاح‌طلبان عامل اصلی این دزدی هستند.۱ حسن روحانی و اصلاح‌طلبان نیز به‌کلی این اتهام را رد و تکذیب کردند. «سیات صدای آمریکا»

ــــــــــــــــــــــ