کاربر:Mehran/صفحه تمرین: تفاوت میان نسخه‌ها

از ایران پدیا
پرش به ناوبری پرش به جستجو
 
(۱۲ نسخهٔ میانی ویرایش شده توسط ۲ کاربر نشان داده نشد)
خط ۱: خط ۱:
[[پرونده:وزارت خزانه داری آمریکا.png|جایگزین=وزارت خزانه داری آمریکا|بندانگشتی|وزارت خزانه داری آمریکا]]
{{جعبه اطلاعات حزب سیاسی
| نام              = شورای ملی مقاومت ایران
| آرم              = آرم شورای ملی مقاومت ایران.jpg
| رهبر            =  
| رئیس‌جمهور        = مریم رجوی
| بنیانگذار        = مسعود رجوی
| آرمان            = سرنگونی نظام جمهوری اسلامی ایران با شعار نه شاه نه شیخ
| تأسیس            = ۳۰ تیر ۱۳۶۰
| وب‌گاه            = https://iranncr.org
| کشور            = ایران
}}'''شورای ملی مقاومت ایران'''


== تحریم صنایع پتروشیمی ایران ==
شورای ملی مقاومت جایگزین دموکراتیک و مردمی رژیم خمینی است. این شورا که سیمای سیاسی مقاومت عادلانهٌ مردم ایران علیه دیکتاتوری ضدبشری خمینی را نمایندگی می‌کند، ائتلاف سیاسی فراگیری است از سازمانها و شخصیتهای مترقی، انقلابی و مردمی میهنمان که در ۳۰تیر ماه ۱۳۶۰ توسط آقای مسعود رجوی در تهران بنیانگذاری شد.
وزارت خزانه‌داری بزرگترین گروه شرکت‌های نگهدار پتروشیمی ایران و شبکه گسترده زیرمجموعه‌ها و عوامل فروش آن را تحریم کرد.


''شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس قراردادهایی به ارزش صدها میلیون دلار را به شرکت ساخت‌وساز سپاه پاسداران انقلاب اسلامی واگذار کرده است.''
در ۳۰ تیر ۱۳۶۰، سالروز قیام مردم ایران در حمایت از دکتر محمد مصدق، توسط مسعود رجوی، رهبر وقت سازمان مجاهدین خلق ایران، در تهران برای ائتلاف همه نیروهای دمکراتیک مخالف رژیم ولایت فقیه به منظور سرنگونی این رژیم و استقرار دمکراسی در ایران اعلام شد. ده روز بعد مسعود رجوی بعنوان مسئول شورای ملی مقاومت به پاریس رفت.<ref name=":0">[https://www.maryam-rajavi.com/ncri شورای ملی مقاومت]</ref>
==وظیفه ونقش شورای ملی مقاومت ایران ==
در نیمه دوم سال ۱۳۶۰ شورای ملی مقاومت ایران در یک رشته اجلاس‌های فشرده، برنامه و اساسنامه شورای ملی مقاومت ایران و دولت موقت وظایف این دولت را تصویب و منتشر نمود و و همچنین آیین‌نامه داخلی شورای ملی مقاومت ایران را به تصویب رساند. شورای ملی مقاومت ایران تصویب کرد که دولت موقت حداکثر ۶ماه پس از سرنگونی رژیم خمینی  انتخابات برای تشکیل ”مجلس مؤسسان و قانونگذاری ملی” را برگزار کند. پس از تشکیل این مجلس وظیفه شورای ملی مقاومت ایران و موجودیت آن خاتمه می‌یابد و دولت موقت استعفای خود را به مجلس مؤسسان تقدیم می‌کند. مجلس مؤسسان وظیفه تدوین قانون اساسی جمهوری جدید و تعیین دولت جدید و قانونگذاری برای اداره امورکشور تا قبل از تصویب قانون اساسی جدید را برعهده دارد. دوره مجلس مؤسسان حداکثر دو سال است.<ref name=":0" />


== دفترکنترل دارایی های خارجی (اوفک) ==
شورای ملی مقاومت برای سرنگون کردن رژیم خمینی و استقرار دموکراسی وحاکمیت مردم در ایران تشکیل شده است . انتقال حاکمیت به مردم که از مجرای انتخابات عمومی و تأسیس مجلس موٌسسان می‌گذرد، توسط دولت موقت انجام می‌گیرد. به‌همین جهت وظیفه شورا در ماده اول اساسنامه‌اش این چنین تعریف شده است:
''واشنگتن – دفتر کنترل دارایی‌های خارجی (اوفک)‌ وزارت خزانه‌داری ایالات متحده بر ضد بزرگترین و سودآورترین گروه شرکت‌های نگهدار پتروشیمی ایران، موسوم به شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس (پی‌جی‌پی‌آی‌سی) به خاطر پشتیبانی آن از قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء (خاتم الانبیاء)، شرکت خوشه‌ای مهندسی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی (آی‌آرجی‌سی)، ‌‌اقدام کرده است. اوفک علاوه بر شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس، شبکه گسترده متشکل از ۳۹ شرکت پتروشیمی و عوامل فروش مستقر در خارج [از ایران] که زیرمجموعه آن هستند را نیز تحریم می‌کند. شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس و شرکت‌های پتروشیمی زیرمجموعه آن چهل درصد از مجموع ظرفیت تولید پتروشیمی ایران را تشکیل می‌دهند و پنجاه درصد مجموع صادرات پتروشیمی ایران را در اختیار دارند.''


== وزیرخزانه داری آمریکا (درباره تحریم صنایع پتروشیمی ایران ) ==
«شورای ملی مقاومت برای سرنگونی رژیم خمینی و استقرار دولت موقت تشکیل شده است».
[[پرونده:وزیر+خزانه+داری+آمریکا.jpg|جایگزین=وزیرخزانه داری آمریکا|بندانگشتی|وزیرخزانه داری آمریکا ]]
استیون تی. منوشن، وزیر خزانه‌داری، گفت: «قصد ما از هدف قرار دادن این شبکه جلوگیری از تامین مالی عناصر کلیدی بخش پتروشیمی ایران که از سپاه پاسداران حمایت می‌کنند، است. این اقدام هشداری است مبنی بر این که ما به هدف قرار دادن گروه‌های [شرکت‌های] نگهدار (هولدینگ) و شرکت‌های فعال در بخش پتروشیمی و بخش‌های دیگر، که به تامین مالی حیاتی سپاه پاسداران می‌پردازند، ادامه خواهیم داد.»


== معاون وزیر خزانه‌داری در امور مربوط به تروریسم و اطلاعات مالی (درباره تحریم صنایع پتروشیمی ایران ) ==
۱۳سال پس از تأسیس، اکنون شورای ملی مقاومت باپشتوانهٌ مقاومتی مصمّم وآبدیده، ناشی از رنج وخون صدهزار شهید، باپشت سر گذاشتن مراحل تثبیت و گسترش خود، با دردست داشتن برنامه، طرح و سیاست مشخص و اعلام شده و با برخورداری از اعتبار و مقبولیت ملی وبین‌المللی آماده است تا در نقش جانشین سیاسی، به ایفای مسئولیت تاریخی ومیهنی خود بپردازد.[[پرونده:پرچم شیر و خورشید نشان شورای ملی مقاومت ایران.jpg|جایگزین=شورای ملی مقاومت|بندانگشتی|شورای ملی مقاومت|پیوند=https://www.iran-pedia.org/wiki/%D9%BE%D8%B1%D9%88%D9%86%D8%AF%D9%87:%D9%BE%D8%B1%DA%86%D9%85_%D8%B4%DB%8C%D8%B1_%D9%88_%D8%AE%D9%88%D8%B1%D8%B4%DB%8C%D8%AF_%D9%86%D8%B4%D8%A7%D9%86_%D8%B4%D9%88%D8%B1%D8%A7%DB%8C_%D9%85%D9%84%DB%8C_%D9%85%D9%82%D8%A7%D9%88%D9%85%D8%AA_%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86.jpg]]
[[پرونده:سیگال مندلکر معاون وزیرخزانه داری آمریکا.jpg|جایگزین=سیگال مندلکر معاون وزیرخزانه داری آمریکا|بندانگشتی|سیگال مندلکر معاون وزیرخزانه داری آمریکا]]
==طرح‌های شورای ملی مقاومت ایران ==
سیگال مندلکر، معاون وزیر خزانه‌داری در امور مربوط به تروریسم و اطلاعات مالی، گفت: «سپاه پاسداران به شکلی سازمان‌یافته به بخش‌های حساس اقتصاد ایران رخنه می‌کند تا همزمان با انباشتن خزانه‌های خود، به مجموعه‌ای از فعالیت‌های بدخواهانه دیگر بپردازد.»
شورا طرحهای مختلفی برای آینده ایران تصویب کرده‌است از جمله:


سپاه پاسداران و شرکت‌های نگهدار (هولدینگ) عمده آن، از جمله بنیاد تعاون بسیج و خاتم الانبیاء، حضور عمده‌ای در بخش‌های بازرگانی و مالی ایران دارند، کسب‌وکارهای چندمیلیارد دلاری را کنترل می‌کنند، در زمینه صنایع دفاعی، ساختمانی، و هوانوردی، نفت، بانکداری، فلزات، خودروسازی، و معدن منافع گسترده اقتصادی را در اختیار دارند، و کسب‌و‌کارهای چند میلیارد دلاری را کنترل می‌کنند. منافع حاصل از این فعالیت‌ها از گستره کاملی از فعالیت‌های شریرانه سپاه پاسداران، از جمله گسترش جنگ‌افزارهای کشتار جمعی و ابزارهای به‌کار‌گیری آنها، حمایت از تروریسم، و موارد گوناگون نقض حقوق بشر در داخل و خارج این کشور، حمایت می‌کند.
[[طرح صلح شورای ملی مقاومت]]


وزارت نفت ایران در سال ۲۰۱۸ ده پروژه صنایع نفت و پتروشیمی به ارزش ۲۲ میلیارد دلار – معادل چهار برابر بودجه رسمی سپاه پاسداران – را به [قرارگاه سازندگی] خاتم الانبیاء سپاه پاسداران واگذار کرد. در اواخر سال ۲۰۱۶ وزیر نفت ایران از قرارگاه خاتم الانبیاء سپاه پاسداران خواست تا میزان سرمایه‌گذاری و حضور خود در صنایع نفت و پتروشیمی ایران را افزایش دهد.
[[طرح خودمختاری کردستان ایران]]


== چشم انداز اقدام تحریم صنایع پتروشیمی ایران ==
[[طرح رابطه دولت با دین و مذهب]]
چشم اندازاقدام تحریم صنایع پتروشیمی ایران


این اقدام شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس را به خاطر ارتباط آن با خاتم الانبیاء – بازوی اقتصادی سپاه پاسداران – و شبکه شرکت‌های عمده پتروشیمی شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس در سراسر ایران، و نیز زیرمجموعه‌ها و عوامل فروش آن که در خارج از کشور مستقر هستند را هدف قرار می‌دهد. این شبکه گسترده شرکت‌های پتروشیمی سودآورترین [گروه] نگهدار پتروشیمی ایران است. شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس که شرکت مادر [این شبکه] محسوب می‌شود، قراردادهای سنگین مهندسی، تدارکات، و ساخت‌وساز را به [قرارگاه] خاتم الانبیاء سپاه پاسداران واگذار کرده و برای [این] شرکت خوشه‌ای اقتصادی سپاه پاسداران، که در سراسر صنایع عمده ایران گسترش یافته، صدها میلیون دلار درآمد ایجاد کرده است.
[[طرح آزادی‌ها و حقوق زنان]]
 
==آرم رسمی شورای ملی مقاومت ایران==
اوفک شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس را به خاطر ارائه، یا تلاش برای ارائه، پشتیبانی مالی، مادی، فناوری، یا پشتیبانی‌های دیگر و یا ارائه کالا یا خدمات به، یا در حمایت از، خاتم الانبیاء، تحریم می‌کند. خاتم الانبیاء یک شخص [حقوقی] است که اموال یا منافع آن در اموال بنا بر فرمان اجرایی ۱۳۳۸۲ – که اجازه می‌دهد بر گسترش‌دهندگان جنگ‌افزارهای کشتار جمعی و حامیان‌شان تحریم وضع شود – تحریم شده است.
در سال ۱۳۷۲ به پیشنهاد مسئول شورای ملی مقاومت ایران، [[شیروخورشید]]، نشان باستانی ایرانیان به‌عنوان آرم رسمی شورای ملی مقاومت ایران مورد تصویب قرار گرفت و پرچم سه رنگ ایران به آن مزین شد.
 
==انتخاب مریم رجوی==
== زیرمجموعه های شرکت پتروشیمی که مورد تحریم قرار گرفته اند. ==
در سال ۱۳۷۲شورای ملی مقاومت ایران به اتفاق آراء [[مریم رجوی]] را به عنوان رئیس جمهور دوران انتقال برگزید.
شرکت‌های زیر، شرکت‌های پتروشیمی مستقر در ایران زیرمجموعه شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس هستند که اوفک آنها را نیز بنا بر فرمان اجرایی ۱۳۳۸۲ به خاطر قرار داشتن تحت تملک یا کنترل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس، تحریم می‌کند.
==جبهه ملی همبستگی==
* شرکت صنایع پتروشیمی اروند
در سال ۱۳۸۱شورای ملی مقاومت ایران، طرح جبهه همبستگی ملی برای سرنگونی استبداد مذهبی را اعلام کرد؛ و در چارچوب این جبهه آمادگی خود را برای همکاری با دیگر نیروهای سیاسی ابراز نمود. جبهه همبستگی ملی، نیروهای جمهوری‌خواهی را که با التزام به نفی کامل نظام ولایت فقیه و همه جناحها و دسته بندیهای درونی آن، برای استقرار یک نظام سیاسی دموکراتیک و مستقل و مبتنی بر جدایی دین از دولت مبارزه می‌کنند، در برمیگیرد.
* شرکت پتروشیمی آب‌نیروی بندر امام
==اعضای شورای ملی مقاومت ایران==
* شرکت پتروشیمی بسپاران بندر امام
[[پرونده:اجلاس شورای ملی مقاومت.JPG|جایگزین=اجلاس شورای ملی مقاومت|بندانگشتی|اجلاس شورای ملی مقاومت|پیوند=https://www.iran-pedia.org/wiki/%D9%BE%D8%B1%D9%88%D9%86%D8%AF%D9%87:%D8%A7%D8%AC%D9%84%D8%A7%D8%B3_%D8%B4%D9%88%D8%B1%D8%A7%DB%8C_%D9%85%D9%84%DB%8C_%D9%85%D9%82%D8%A7%D9%88%D9%85%D8%AA.JPG]]شورای ملی مقاومت ایران در حکم یک پارلمان در تبعید و مجلس قانونگذاری عمل می‌کند. شورای ملی مقاومت ایران بیش از ۵۳۰ عضو دارد که ۵۲٪ آنها را زنان تشکیل می‌دهند. شورای ملی مقاومت در برگیرنده تنوع مذهبی و قومی ایران از کرد و بلوچ و عرب تا ترک و فارس و ترکمن و مسلمان و غیر مسلمان می‌باشد. این شورا نمایندگان قشرهای وسیعی از مردم ایران با گرایش‌ها و اندیشه‌ها و پیروان ادیان و مذاهب مختلف و کسانی که به هیچ مذهبی معتقد نیستند (آتئیست‌ها) را در خود جمع کرده‌است اعضای شورا از جمله شامل هنرمندان و نویسندگان، پزشکان، تجار و بازاریان، استادان دانشگاه، نظامیان، ورزشکاران، سیاستمداران، کارشناسان، صاحبان صنایع می‌باشند.<ref name=":0" />
* شرکت پتروشیمی فراورش بندر امام
==کمیسیون‌ها ی شورای ملی مقاومت ایران==
* شرکت پتروشیمی خوارزمی بندر امام
شورای ملی مقاومت ۲۵ کمیسیون دارد.
* شرکت پتروشیمی کیمیا بندر امام
==تصمیم‌گیری‌ها==
* شرکت پتروشیمی بندر امام
[[پرونده:اجلاس شورای ملی مقاومت ایران-رای اعضا به ریاست جمهوری مریم رجوی.jpg|جایگزین=اجلاس شورای ملی مقاومت ایران-رای اعضا به ریاست جمهوری مریم رجوی|بندانگشتی|اجلاس شورای ملی مقاومت ایران-رای اعضا به ریاست جمهوری مریم رجوی|پیوند=https://www.iran-pedia.org/wiki/%D9%BE%D8%B1%D9%88%D9%86%D8%AF%D9%87:%D8%A7%D8%AC%D9%84%D8%A7%D8%B3_%D8%B4%D9%88%D8%B1%D8%A7%DB%8C_%D9%85%D9%84%DB%8C_%D9%85%D9%82%D8%A7%D9%88%D9%85%D8%AA_%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86-%D8%B1%D8%A7%DB%8C_%D8%A7%D8%B9%D8%B6%D8%A7_%D8%A8%D9%87_%D8%B1%DB%8C%D8%A7%D8%B3%D8%AA_%D8%AC%D9%85%D9%87%D9%88%D8%B1%DB%8C_%D9%85%D8%B1%DB%8C%D9%85_%D8%B1%D8%AC%D9%88%DB%8C.jpg]]بر اساس آیین‌نامه داخلی شورای ملی مقاومت ایران، جلسات شورا با نصف بعلاوه یک عضو تشکیل می‌شود و تصمیمات با رای نصف بعلاوه یک حاضران تصویب می‌شود. اما شورا در تصمیم‌گیری‌ها بنا را بر اقناع کامل همه اعضا گذاشته و آراء گوناگون و نظرات مخالف را در تصمیم‌ها و مصوبات خود منظور می‌کند.
* شرکت پتروشیمی بوعلی سینا
===از مهمترین تصمیم‌گیریهای شورای ملی مقاومت ایران===
* شرکت پتروشیمی فجر
در سال ۱۳۸۴ مریم رجوی که از طرف این شورا به‌عنوان رئیس جمهور برگزیده شورای ملی مقاومت نامیده می‌شود اعلام کرد: « ما در ایران آزاد شده از ستم ملایان، از لغو حکم اعدام و از امحاء همة انواع و اشکال مجازاتهای وحشیانه، دفاع می‌کنیم و نسبت به آن متعهدیم. ما تعهد خود را به کنوانسیون منع شکنجه و قوانین بین‌المللی انساندوستانه و کنوانسیون رفع تبعیض از زنان، یکبار دیگر مورد تأکید قرار می‌دهیم».
* شرکت پتروشیمی هنگام
==جستارهای وابسته==
* شرکت کود اوره هرمز
==منابع==
* شرکت گروه سرمایه‌گذاری پتروشیمی ایران
{{پانویس}}
* شرکت مدیریت توسعه سرمایه‌گذاری پتروشیمی ایران
* شرکت پتروشیمی کارون
* شرکت پتروشیمی خوزستان
* شرکت کود اوره لردگان
* شرکت پتروشیمی مبین
* شرکت مدبران اقتصاد
* شرکت پتروشیمی نوری
* شرکت پتروشیمی پارس
* شرکت عملیات غیرصنعتی پازارگاد
* شرکت پتروشیمی آپادانا خلیج فارس
* شرکت پالایش گاز بید بلند خلیج فارس
* شرکت بازرگانی صنایع پتروشیمی خلیج فارس (پی‌جی‌پی‌آی‌سی‌سی)
* شرکت پالایش گاز فجر یادآوران خلیج فارس
* شرکت مدیریت گسترش صنایع پتروشیمی
* شرکت پتروشیمی راه‌آوران فنون
* شرکت پتروشیمی شهید تندگویان
* شرکت پتروشیمی ارومیه
* شرکت پتروشیمی همت
* شرکت عملیات غیرصنعتی و خدمات صنایع پتروشیمی
* اوفک شرکت پتروشیمی ایلام، صنایع پلیمر گچساران، و صنایع پتروشیمی ده دشت را بنا بر فرمان اجرایی ۱۳۳۸۲ به خاطر قرار داشتن تحت مالکیت یا کنترل شرکت گروه سرمایه‌گذاری پتروشیمی ایران، تحریم می‌کند. شرکت گروه سرمایه‌گذاری پتروشیمی ایران نیز خود به خاطر قرار داشتن تحت مالکیت یا کنترل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس تحریم شده است. شرکت پتروشیمی بروجن نیز به عنوان شرکتی که شرکت گروه سرمایه‌گذاری پتروشیمی ایران، صنایع پتروشیمی ده دشت، و شرکت مدبران اقتصاد در آن سهم دارند، شناسایی [تحریم] شده است.
* افزون بر این،  شرکت ان‌پی‌سی اینترنشنال مستقر در بریتانیا و شرکت ان‌پی‌سی الاینس مستقر در فیلیپین نیز توسط اوفک بر مبنای فرمان اجرایی ۱۳۳۸۲ به خاطر قرار داشتن تحت مالکیت یا کنترل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس تحریم می شوند. اوفک همچنین دو نهاد مستقر در امارات متحده عربی را که به عنوان عوامل فروش شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس و زیرمجموعه‌های آن عمل کرده‌اند، تحریم می‌کند. شرکت پتروشیمی اقیانوس اطلس نیز به خاطر ارائه، یا تلاش برای ارائه، پشتیبانی مالی، مادی، فناوری، یا پشتیبانی‌های دیگر و یا ارائه کالا یا خدمات به، یا در حمایت از، شرکت پتروشیمی ایلام، تحریم می‌شود. شرکت نغمه اف‌زی‌ای به خاطر اقدام برای یا از جانب شرکت بازرگانی صنایع پتروشیمی خلیج فارس تحریم می‌شود.
 
== تاثیر جهانی تحریم صنایع پتروشیمی ایران ==
شماری از نهادهایی که تحریم شده‌اند، صادرکننده محصولات هستند و با شرکت‌هایی در سراسر جهان روابط شناخته شده بازرگانی دارند. شرکت‌های بین‌المللی که به مشارکت با شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس و زیرمجموعه‌ها و عوامل فروش تحریم شده آن ادامه دهند، خودشان نیز در معرض تحریم‌های ایالات متحده قرار خواهند گرفت. وزارت خزانه‌داری به شرکت‌های بین‌المللی توصیه می‌کند که به منظور پرهیز از پرداختن به فعالیت‌های قابل تحریم با نهادهایی که از فعالیت‌های بدخواهانه رژیم ایران حمایت می‌کنند، از انجام بررسی‌های لازم اطمینان حاصل نمایند.
 
== پیامد‌های تحریم‌ صنایع پتروشیمی ایران ==
از تاریخ ۵ نوامبر ۲۰۱۸ خرید، تهیه، فروش، انتقال، یا بازاریابی برای فرآورده‌های پتروشیمی ایران بنا بر فرمان اجرایی ۱۳۸۴۶ قابل تحریم بوده است. همچنین ارائه یا تمدید آگاهانه بیمه برای نقل و انتقال فراورده‌های نفتی و پتروشیمی ایران قابل تحریم است. دولت ایالات متحده می‌خواهد این تحریم‌ها را با شدت اعمال کند تا از کسب درآمد توسط ایران برای حمایت از فعالیت‌های ویرانگرانه و بی‌ثبات کننده آن در سراسر جهان، جلوگیری نماید.
 
در نتیجه این اقدام ، همه دارایی‌ها و منافع در دارایی‌های این نهادها که در ایالات متحده و یا تحت تملک یا کنترل اشخاص [حقیقی و حقوقی] ایالات متحده‌ای هستند، باید مسدود شده و به اوفک گزارش شوند. مقررات اوفک به طور کلی هر گونه داد و ستد توسط اشخاص [حقیقی و حقوقی] ایالات متحده‌ای یا در خاک ایالات متحده (یا به صورت ترانزیت) که با هر گونه اموال یا منافع در اموال اشخاص مسدود یا تحریم شده مرتبط باشد را ممنوع کرده است.
 
افزون بر این، افرادی که به تراکنش‌های خاص با نهادهایی که امروز تحریم شده‌اند بپردازند ممکن است خودشان نیز در معرض تحریم قرار گیرند. افزون بر این، هر نهاد مالی خارجی که آگاهانه یک تراکنش مالی چشمگیر را تسهیل کند، و یا خدمات مالی چشمگیری را به نهادهایی که در ارتباط با گسترش جنگ‌افزارهای کشتار جمعی ایران تحریم شده‌اند، یا هر شخص [حقیقی و حقوقی] ایرانی که در فهرست اتباع به طور ویژه تعیین شده و افراد مسدود شده اوفک قرار دارند، ارائه دهد، ممکن است در رابطه با حساب‌های مربوطه یا حساب‌‌های ویژه پرداخت [وجه] مورد تحریم‌های ایالات متحده قرار گیرند.

نسخهٔ کنونی تا ‏۲۸ ژوئیهٔ ۲۰۱۹، ساعت ۱۷:۱۷

شورای ملی مقاومت ایران
رئیس‌جمهورمریم رجوی
بنیانگذارمسعود رجوی
شعارسرنگونی نظام جمهوری اسلامی ایران با شعار نه شاه نه شیخ
بنیانگذاری۳۰ تیر ۱۳۶۰
کشور ایران
وبگاه
https://iranncr.org

شورای ملی مقاومت ایران

شورای ملی مقاومت جایگزین دموکراتیک و مردمی رژیم خمینی است. این شورا که سیمای سیاسی مقاومت عادلانهٌ مردم ایران علیه دیکتاتوری ضدبشری خمینی را نمایندگی می‌کند، ائتلاف سیاسی فراگیری است از سازمانها و شخصیتهای مترقی، انقلابی و مردمی میهنمان که در ۳۰تیر ماه ۱۳۶۰ توسط آقای مسعود رجوی در تهران بنیانگذاری شد.

در ۳۰ تیر ۱۳۶۰، سالروز قیام مردم ایران در حمایت از دکتر محمد مصدق، توسط مسعود رجوی، رهبر وقت سازمان مجاهدین خلق ایران، در تهران برای ائتلاف همه نیروهای دمکراتیک مخالف رژیم ولایت فقیه به منظور سرنگونی این رژیم و استقرار دمکراسی در ایران اعلام شد. ده روز بعد مسعود رجوی بعنوان مسئول شورای ملی مقاومت به پاریس رفت.[۱]

وظیفه ونقش شورای ملی مقاومت ایران

در نیمه دوم سال ۱۳۶۰ شورای ملی مقاومت ایران در یک رشته اجلاس‌های فشرده، برنامه و اساسنامه شورای ملی مقاومت ایران و دولت موقت وظایف این دولت را تصویب و منتشر نمود و و همچنین آیین‌نامه داخلی شورای ملی مقاومت ایران را به تصویب رساند. شورای ملی مقاومت ایران تصویب کرد که دولت موقت حداکثر ۶ماه پس از سرنگونی رژیم خمینی انتخابات برای تشکیل ”مجلس مؤسسان و قانونگذاری ملی” را برگزار کند. پس از تشکیل این مجلس وظیفه شورای ملی مقاومت ایران و موجودیت آن خاتمه می‌یابد و دولت موقت استعفای خود را به مجلس مؤسسان تقدیم می‌کند. مجلس مؤسسان وظیفه تدوین قانون اساسی جمهوری جدید و تعیین دولت جدید و قانونگذاری برای اداره امورکشور تا قبل از تصویب قانون اساسی جدید را برعهده دارد. دوره مجلس مؤسسان حداکثر دو سال است.[۱]

شورای ملی مقاومت برای سرنگون کردن رژیم خمینی و استقرار دموکراسی وحاکمیت مردم در ایران تشکیل شده است ‌. انتقال حاکمیت به مردم که از مجرای انتخابات عمومی و تأسیس مجلس موٌسسان می‌گذرد، توسط دولت موقت انجام می‌گیرد. به‌همین جهت وظیفه شورا در ماده اول اساسنامه‌اش این چنین تعریف شده است:

«شورای ملی مقاومت برای سرنگونی رژیم خمینی و استقرار دولت موقت تشکیل شده است».

۱۳سال پس از تأسیس، اکنون شورای ملی مقاومت باپشتوانهٌ مقاومتی مصمّم وآبدیده، ناشی از رنج وخون صدهزار شهید، باپشت سر گذاشتن مراحل تثبیت و گسترش خود، با دردست داشتن برنامه، طرح و سیاست مشخص و اعلام شده و با برخورداری از اعتبار و مقبولیت ملی وبین‌المللی آماده است تا در نقش جانشین سیاسی، به ایفای مسئولیت تاریخی ومیهنی خود بپردازد.

شورای ملی مقاومت
شورای ملی مقاومت

طرح‌های شورای ملی مقاومت ایران

شورا طرحهای مختلفی برای آینده ایران تصویب کرده‌است از جمله:

طرح صلح شورای ملی مقاومت

طرح خودمختاری کردستان ایران

طرح رابطه دولت با دین و مذهب

طرح آزادی‌ها و حقوق زنان

آرم رسمی شورای ملی مقاومت ایران

در سال ۱۳۷۲ به پیشنهاد مسئول شورای ملی مقاومت ایران، شیروخورشید، نشان باستانی ایرانیان به‌عنوان آرم رسمی شورای ملی مقاومت ایران مورد تصویب قرار گرفت و پرچم سه رنگ ایران به آن مزین شد.

انتخاب مریم رجوی

در سال ۱۳۷۲شورای ملی مقاومت ایران به اتفاق آراء مریم رجوی را به عنوان رئیس جمهور دوران انتقال برگزید.

جبهه ملی همبستگی

در سال ۱۳۸۱شورای ملی مقاومت ایران، طرح جبهه همبستگی ملی برای سرنگونی استبداد مذهبی را اعلام کرد؛ و در چارچوب این جبهه آمادگی خود را برای همکاری با دیگر نیروهای سیاسی ابراز نمود. جبهه همبستگی ملی، نیروهای جمهوری‌خواهی را که با التزام به نفی کامل نظام ولایت فقیه و همه جناحها و دسته بندیهای درونی آن، برای استقرار یک نظام سیاسی دموکراتیک و مستقل و مبتنی بر جدایی دین از دولت مبارزه می‌کنند، در برمیگیرد.

اعضای شورای ملی مقاومت ایران

اجلاس شورای ملی مقاومت
اجلاس شورای ملی مقاومت

شورای ملی مقاومت ایران در حکم یک پارلمان در تبعید و مجلس قانونگذاری عمل می‌کند. شورای ملی مقاومت ایران بیش از ۵۳۰ عضو دارد که ۵۲٪ آنها را زنان تشکیل می‌دهند. شورای ملی مقاومت در برگیرنده تنوع مذهبی و قومی ایران از کرد و بلوچ و عرب تا ترک و فارس و ترکمن و مسلمان و غیر مسلمان می‌باشد. این شورا نمایندگان قشرهای وسیعی از مردم ایران با گرایش‌ها و اندیشه‌ها و پیروان ادیان و مذاهب مختلف و کسانی که به هیچ مذهبی معتقد نیستند (آتئیست‌ها) را در خود جمع کرده‌است اعضای شورا از جمله شامل هنرمندان و نویسندگان، پزشکان، تجار و بازاریان، استادان دانشگاه، نظامیان، ورزشکاران، سیاستمداران، کارشناسان، صاحبان صنایع می‌باشند.[۱]

کمیسیون‌ها ی شورای ملی مقاومت ایران

شورای ملی مقاومت ۲۵ کمیسیون دارد.

تصمیم‌گیری‌ها

اجلاس شورای ملی مقاومت ایران-رای اعضا به ریاست جمهوری مریم رجوی
اجلاس شورای ملی مقاومت ایران-رای اعضا به ریاست جمهوری مریم رجوی

بر اساس آیین‌نامه داخلی شورای ملی مقاومت ایران، جلسات شورا با نصف بعلاوه یک عضو تشکیل می‌شود و تصمیمات با رای نصف بعلاوه یک حاضران تصویب می‌شود. اما شورا در تصمیم‌گیری‌ها بنا را بر اقناع کامل همه اعضا گذاشته و آراء گوناگون و نظرات مخالف را در تصمیم‌ها و مصوبات خود منظور می‌کند.

از مهمترین تصمیم‌گیریهای شورای ملی مقاومت ایران

در سال ۱۳۸۴ مریم رجوی که از طرف این شورا به‌عنوان رئیس جمهور برگزیده شورای ملی مقاومت نامیده می‌شود اعلام کرد: « ما در ایران آزاد شده از ستم ملایان، از لغو حکم اعدام و از امحاء همة انواع و اشکال مجازاتهای وحشیانه، دفاع می‌کنیم و نسبت به آن متعهدیم. ما تعهد خود را به کنوانسیون منع شکنجه و قوانین بین‌المللی انساندوستانه و کنوانسیون رفع تبعیض از زنان، یکبار دیگر مورد تأکید قرار می‌دهیم».

جستارهای وابسته

منابع