تظاهرات برلین ۱۳۹۸

از ایران پدیا
نسخهٔ تاریخ ‏۱۴ اوت ۲۰۱۹، ساعت ۰۹:۲۰ توسط Ehsan (بحث | مشارکت‌ها) (صفحه‌ای تازه حاوی «پرونده:برلین ـ اصلی.JPG|بندانگشتی|تظاهرات ایرانیان هوادار مقاومت ایران دربر...» ایجاد کرد)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)
پرش به ناوبری پرش به جستجو
تظاهرات ایرانیان هوادار مقاومت ایران دربرلین ـ دروازه براندنبورگ

تظاهرات برلین تظاهراتی است که روز شنبه ۱۵تیر ۱۳۹۸(۶ژوئیه ۲۰۱۹) با شرکت بیش از ۱۵هزار ایرانی هوادار مقاومت ایران در مقابل دروازه براندنبورگ در شهر برلین آلمان، برگزار شد. این تظاهرات به دنبال دو تظاهرات قبلی در بروکسل و واشینگتن توسط جامعه ایرانیان خارج کشور، هواداران مقاومت ایران  برگزار شد. شرکت زنان در این تظاهرات چشمگیر بود.[۱]

این تظاهرات، در ادامه سلسله تظاهراتی که در چهارچوب گردهمایی مقاومت ایران در سال ۱۳۹۸و در پی فراخوان مسعود رجوی مسئول شورای ملی مقاومت ایران برگزار شد. این تظاهرات بعد از تظاهرات بروکسل و واشنگتن سومین از نوع خود بود. شرکت کنندگان در این تظاهرات حمایت خود را از اعتراضات مردمی ضد جمهوری اسلامی ایران در داخل کشور اعلام کردند.

خانم رجوي  پیامی ویدئویی  خطاب به تظاهر كنندگان در برلین فرستاد. او خطاب به آنان گفت: «امروز آخوندها در تله و تنگنای سرنگونی به‌دام افتاده‌اند و شما، رو به‌ میهن، رو به‌قیام‌کنندگان، رو به‌کارگران و معلمان و سایر مردم به‌جان آمده می‌گویید بتازید و بتازید که حرف شما و مردم ایران رو به جامعه جهانی و مشخصا اروپا این است: سیاست امتیاز دادن به ‌استبداد مذهبی و حفاظت از آخوندها در برابر سرنگونی  بايد متوقف شود.»

تعدادی از شخصیت‌های سیاسی مانند پاتریک کندی، اینگرید بتانکور کاندیدای پیشین ریاست ‌جمهوری کلمبیا، توماس نورد نماینده مجلس فدرال آلمان، ادوارد لینتنر معاون سابق وزیر کشور‌ آلمان، اشتفان فون داسل شهردار منطقه مرکزی برلین، سناتور جری هورگان از ایرلند، میهال کامینسکی نماینده مجلس لهستان ولئو داتسن برگ رئیس کمیته ایران آزاد در آلمان و نماینده سابق پارلمان فدرال، در اين تظاهرات سخنرانی کردند.

شرکت کنندگان در این تظاهرات بعد ازاتمام سخنرانیها به راهپیمایی در خیابانهای برلین پرداختند. [۲]

تظاهرات برلین۱۳۹۸

تظاهرات برلین، تظاهراتی است که بیش از ۱۵هزار ایرانی هوادار مقاومت در آن شرکت کردند. این تظاهرات روز شنبه ۱۵تیر ۱۳۹۸(۶ژوئیه ۲۰۱۹)،  در شهر برلین در مقابل دروازه براندنبورگ برگزار شد.

جمعیت شرکت کننده در تظاهرات برلین

تظاهرات برلین از ساعت ۱۷ به وقت محلی در حالی شروع شد که خیابان عریض ۱۷ ژوئن تا دروازه براندنبورگ بسته شده بود. مراسم با مسالمت برگزار شد و تحت مراقبت و نظارت کامل پلیس قرار داشت. ساعاتی از این تظاهرات زیر بارش شدید باران برگزار شد.

 تظاهرات برلین سومین تظاهرات بزرگی بود که درچهارچوب گردهمایی بزرگ سالانه مقاومت ایران که همه ساله در همین ایام در سالگرد ۳۰ خرداد سالروز آغاز مقاومت بر علیه جمهوری اسلامی ایران و گرامیداشت روز شهدا و زندانیان سیاسی و سالگرد حمله پلیس فرانسه در ۱۷ ژوئن ۲۰۰۳ به مقرشورای ملی مقاومت ایران، برگزار می‌شود. اولین تظاهرات در بروکسل در ۲۵ خرداد ۱۳۹۸ برگزار شد. دومین تظاهرات در واشنگتن در ۳۱خرداد ۱۳۹۸ جلوی ساختمان وزارت خارجه آمریکا برگزار شد. در تظاهرات برلین شخصیتهای سیاسی برجسته‌ای شرکت کرده بودند. این شخصیتها حمایت خود را از مقاومت ایران برای یک تغییر دموکراتیک در ایران اعلام کردند. آنان همچنین سیاست دولتهای اروپایی در قبال حکومت جمهوری اسلامی را که تعامل با این حکومت است زیرضرب بردند و خواهان سیاستی قاطع‌تر در قبال رژیم ایران شدند. در این تظاهرات همچنین خانم مریم رجوی رئیس جمهور منتخب شورای ملی مقاومت ایران طی یک پیام ویدئویی برای شرکت کنندگان سخنرانی کرد.

 پیشینه تظاهرات برلین

هر ساله در این ایام گردهمایی بزرگی توسط مقاومت ایران در پاریس برگزار می‌شد، اما امسال بنا به فراخوان مسعود رجوی، مسئول شورای ملی مقاومت ایران، این گردهمایی سالانه که سال‌هاست به اسم «کهکشان ایرانیان» شناخته می‌شود، به‌صورت سلسله تظاهراتی در شهرهای بزرگ در اروپا و آمریکا برگزار شد.

متن پیام و درخواست مسعود رجوی از ایرانیان برای برگزاری تظاهرات در شهرهای مختلف

«از هموطنان، از مشتاقان آزادی ایران و یاران شورشگر و اشرف‌نشان در کشورهای مختلف درخواست می‌کنم اگر قبول افتد، امسال گردهمایی سالانه مقاومت را به موازات اعتراضات مردم‌مان در داخل ایران، به تظاهرات در خیابان‌ها، در شهرها و مکانها در شرایط و زمانی که مناسب می‌بینند، بکشانند. بگذارید امسال سیل خروشانی از ایرانیان جاری شود. تجربه‌های پاریس، ورشو، مونیخ، واشنگتن و لندن گویا و شایان تقدیر است.در همه جا صدای رسای مردم ایران و ارتش آزادی‌ستان باشید».[۳]

پیام ویدئویی خانم مریم رجوی به تظاهرات برلین

مریم رجوی رئیس جمهور شورای ملی مقاومت ایران در یک پیام ویدئویی خطاب به شرکت کنندگان در تظاهرات برلین گفت:

هموطنان، 

به‌پاخاستگان برای آزادی ایران 

اشرف‌نشان‌ها و یاران مقاومت که از سراسر آلمان در برلین گرد آمده‌اید!

به‌همه شما درود که آمده‌اید تا به‌قول مسعود رجوی «در همه جا صدای رسای مردم ایران و ارتش آزادی‌ستان باشید».

هموطنان عزیز

حضور شما در این جا، در سومین تظاهرات بعد از اجتماعات بزرگ یاران و تظاهرات هم‌میهنان‌مان در بروکسل و واشينگتن حرف روشنی دارد.

امروز شما، رو به‌میهن، رو به‌قیام‌کنندگان، رو به‌کارگران و معلمان و سایر مردم به‌جان آمده می‌گویید بتازید و بتازید که آخوندها در تله و تنگنای سرنگونی به‌دام افتاده‌اند. 

در این تظاهرات بزرگ حرف شما و مردم ایران رو به جامعه جهانی و مشخصا اروپا این است: سیاست امتیاز دادن به‌استبداد مذهبی باید متوقف شود.

سیاست حفاظت از آخوندها در برابر سرنگونی و سیاست غذا دادن به ‌‌مارهای عمامه‌دار دردی از این رژیم دوا نمی‌کند.

۳۰ سال دیالوگ سازنده و دیالوگ انتقادی و دیالوگ در مورد انواع و اقسام مشوق‌ها به کجا رسید؟

آیا ندیدید که قیام‌ها و جنبش اعتراضی بعد از آن چطور رژیم را به‌ دوران پایانی‌اش رسانده است؟‌ 

آیا عملیات جاسوسی و تروریستی آخوندها در اروپا و در خاک آلمان ناقوس تغییر سیاست را به‌صدا در نیاورد؟‌

پیام ویدئویی خانم مریم رجوی به تظاهرات برلین

آیا جنگ‌افروزی‌ و موشک‌پرانی‌ها و حملات اخیر این رژیم به نفتکش‌ها و ساقط کردن هواپیمای بدون سرنشین آمریکایی برای تجدید نظر در این سیاست کافی نیست؟ 

آیا نقطه امید اروپا به‌میانه‌روی در درون رژیم یعنی آخوند روحانی که حالا دست‌بوس پاسداران به‌خاطر حملات موشکی شده است، مهم‌ترین بهانه و دستاویز کنار آمدن با فاشیسم دینی را از بین نبرده است؟

آیا‌ ۴۰ سال سراب استحاله و افسانه مدراسیون و رفرم در رژیم آخوندی کافی نیست؟

همه به یاد داریم که یک دهه پیش، وقتی که رئیس جمهور قبلی همین رژیم برای انکار هولوکاست نعره می‌کشید، صدراعظم آلمان با اشاره به‌اظهارات او گفت: « در سال ۱۹۳۳ نیز شعارهای نازی‌ها به‌عنوان حرف‌های بی‌اهمیت جلوه داده شد اما آلمان از تاریخ خود آموخته و مؤظف است که با آنچه در شرف آغاز است، مقابله کند».

اجازه بدهید بپرسم که آیا تاریخ آلمان و تاریخ سایر ملت‌های اروپا این آموزش را به‌ جهان نداد که مماشات با فاشیسم چه‌بهای سنگین و خونینی برای تمام بشریت دارد؟

درست یک سال پیش، آلمان یک به‌اصطلاح دیپلمات رژیم را دستگیر کرد. او شخصاً مواد منفجره در اختیار دو تروریست گذاشته بود تا علیه گردهم‌آیی مقاومت در پاریس به‌کار ببرند. 

قبل و بعد از آن در این سه سال هم پلیس آلمان یک دوجین مزدور و تروریست وابسته به‌ نیروی تروریستی قدس و وزارت اطلاعات را دستگیر کرده است. تعدادی از آن‌ها توسط قضاییه آلمان محاکمه و زندانی شدند. سوال این است که چرا چنین وقایع مهمی، در سیاست آلمان نسبت به رژیم تغییری نمی‌دهد؟

آخوندها هر روز با وقاحت از رو آوردن به‌غنی سازی اورانیوم یعنی تدارک بمب هسته‌یی صحبت می‌کنند. صالحی رئیس انرژی اتمی رژیم اعتراف کرد که در مورد سایت اراک، کشورهای اروپایی را فریب داده است.

راستی اگر آخوندها از اروپا آسوده خاطر نبودند، چگونه می‌توانستند این‌همه گستاخی کنند؟

از توسعه برنامه موشک‌های بالستیک آن‌هم با نقض قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت تا اعزام نیرو به‌ سوریه با نقض قطعنامه ٢۲۵۴ و تشدید جنگ جنایتکارانه خود در آن کشور. 

این فاشیسم دینی به راستی بزرگ‌ترین تهدید صلح در جهان امروز است.

رژیم آخوندی ۴۰ سال است که علیه مردم ایران و منطقه اعلام جنگ کرده است. هر امتیازی به آن‌ها با هر توجیهی فقط یک نتیجه دارد: افزایش چشم انداز جنگ فاجعه‌آمیز توسط آخوندها.

هر یک یورو تجارت با آخوندها، یک یورو سوخت رسانی به دستگاه خامنه‌ای برای سرکوب مردم ایران و جنگ‌افروزی در منطقه است.

صحبت از صلح در منطقه، بدون تحریم خامنه‌ای و سپاه پاسداران شعار توخالی است.

با این حال بگذارید تأکید کنم:‌ تغییر رژیم کار مردم و مقاومت ایران است. کار ارتش آزادی‌ستان است و لاغیر.

هم‌چنانکه مسعود رجوی خطاب به جوانان قیام‌آفرین گفت: حرف آخر را مردم ایران با کانون‌های شورشی و ارتش آزادیبخش می‌زنند. 

بله، آنچه ما خواسته‌ایم این است که دولت‌های غرب به‌آخوندها برای باقی ماندن در مسند قدرت یاری نرسانند. آیا لیست‌گذاری و سرکوب مجاهدین و مقاومت ایران در همین کشورهای اروپایی، معامله شرم آور و بالاترین یاری به آخوندها نبود؟ 

و آیا اینکه در توافق اتمی نقض حقوق بشر به فراموشی سپرده شد چطور؟ 

باز گذاشتن راه گسترش تأسیسات اتمی رژیم که برخی ابزارها و تکنولوژی‌ مورد نیاز آن از بازارهای شما تامین می‌‌شد، چطور؟ 

فروش ابزار سرکوب و شنود و جاسوسی به‌ وزارت بدنام اطلاعات یا سپاه پاسداران،

و هم‌چنین میدان دادن به شیطان‌سازی و انبوه مجعولات علیه مجاهدین در رسانه‌های مماشات چطور

بله، همه این‌ها امدادرسانی به‌آخوندهاست.

مگر هر سال‌ و ازجمله همین چند روز پیش، اداره حراست از قانون اساسی آلمان به‌این واقعیت اذعان نکرده که سفارت رژیم ایران در حال جاسوسی علیه مخالفان به‌ویژه مجاهدین و شورای ملی مقاومت است. پس چرا این سفارت‌خانه‌ تعطیل نمی‌شود؟

مگر در ترورهای رستوران میکونوس در برلین، عدالت آلمان رأی نداد که ولی فقیه و رئیس جمهور و وزیرخارجه و وزیر اطلاعات این رژیم تصمیم گیرندگان و آمران این جنایت‌اند؟ پس چرا خامنه‌ای هنوز در لیست تروریستی و مورد تحریم آلمان و اروپا قرار نگرفته است؟

هم‌چنین دولت آلمان به‌طور رسمی تأیید کرد که رژیم در حمله به نفتکش‌ها نقش داشته‌ است. و هم‌چنین بر‌نقش مخرب رژیم در منطقه تأکید کرده است. پس چرا هنوز آلمان و اتحادیه اروپا سپاه پاسداران را به‌عنوان یک موجودیت تروریستی اعلام نکرده‌اند؟

تاکید می‌کنم که محاکمه و مجازات و اخراج مزدوران اطلاعات و سپاه پاسداران و بیانیه ۲۹ آوریل ۹۷ اتحادیه اروپا در‌باره ایران، باید به اجرا گذاشته شود. 

در این بیانیه همزمان با حکم دادگاه میکونوس، تاکید شد که روابط اتحادیه اروپا با رژیم ایران به احترام گذاشتن مقامات این رژیم به استانداردهای حقوق بین‌الملل و اجتناب از اقدامات تروریستی منوط و مشروط شده است.

و اینکه ویزا به عوامل دستگاه‌های اطلاعاتی و امنیتی رژیم داده نشود. و بر‌اخراج عناصر اطلاعاتی رژیم از کشورهای عضو اتحادیه اروپا تمرکز شود. 

اجرای مفاد بیانیه ۲۹آوریل ۹۷ برای ایرانیان و امنیت‌ آن‌ها، ضروری و مبرم است.

اجازه بدهید در مورد حقوق بشر هم، به‌طور خاص از خانم مرکل درخواست کنم که در سطح اروپا رهبری یک ابتکار ویژه علیه رژیم آخوندی به‌خاطر نقض حقوق بشر را به‌عهده بگیرد. از جمله توقف آزار و اعدام و کشتن زندانیان زیر شکنجه و تشکیل یک هیات بین المللی برای بازدید از زندان‌ها و زندانیان سیاسی.

از جانب مقاومت مردم ایران تأکید می‌کنم که:

- جامعه جهانی و مشخصاً اتحادیه اروپا باید حق مردم ایران برای مقاومت به منظور سرنگونی رژیم آخوندی و استقرار دمکراسی و حاکمیت جمهور مردم را به‌رسمیت بشناسد.

- پرونده نقض حقوق بشر و قتل‌عام زندانیان سیاسی باید به‌ شورای امنیت ارجاع شود.

-شورای امنیت ملل متحد باید رژیم آخوندی را تهدید صلح و امنیت جهان اعلام کند. 

-ما هم‌چنین به ‌مشارکت کشورها در ‌جبهه بین‌المللی علیه فاشیسم دینی فرامی‌خوانیم.

و سرانجام گرم‌ترین تقدیرها و سپاس‌ها را به شخصیت‌ها و پارلمانترهای آلمانی به‌ویژه در کمیته آلمانی همبستگی برای یک ایران آزاد تقدیم می‌کنم. حمایت و یاری این زنان و مردان شریف برگ زرینی در تاریخ روابط مردم آلمان و مردم ایران است. 

‌یاد خانم اینگرید هولتز هوتر عزیزمان به‌خیر که تا آخرین روز حیات برای حمایت از مجاهدین و اشرفی‌ها ‌جنگید.

و یاد گائوک آلمانی به‌خیر که تا آخرین لحظه به‌میرزا کوچک خان وفادار ماند، در کنار او به‌ شهادت رسید، و مظهر تاریخی دوستی دو ملت شد.

آری با خلقی که سرنگونی را اراده کرده است و با شور و آزادیخواهی شما و با عزم کانون‌های شورشی و رزم ارتش آزادی، ایران آزاد می‌شود، ایران آزاد می‌شود.‍[۴]

شخصیتها و سیاستمداران شرکت کننده در تظاهرات برلین  

در این تظاهرات سياستمداران برجسته اي مانند پاتریک كندي، اینگرید بتانکور کاندیدای پیشین ریاست جمهوری کلمبیا، توماس نورد نماينده مجلس فدرال آلمان، ادوارد لينتنر معاون سابق وزير كشور‌ آلمان، اشتفان فون داسل شهردار منطقه مركزي برلين، سناتور جري هورگان از ايرلند، ميهال كامينسكي نماينده مجلس لهستان ولئو داتسن برگ رئیس کمیته ایران آزاد در آلمان و نماينده سابق پارلمان فدرال، سخنراني كردند.[۵] آنان با حضور و سخنرانی در تظاهرات بزرگ ایرانیان در برلین از مقاومت ایران و آلترناتیو و تغییر رژیم در ایران حمایت کردند.

پاتریک کندی در سخنرانی خود از سازمان مجاهدین خلق ایران و خانم مریم رجوی حمایت کرد و در ادامه گفت: «همان‌طور که عموی فقیدم بیش از ۵۰ سال پیش به‌اینجا آمد. ولی این بار من اینجا هستم که بگویم: «من ایرانی هستم». او در ادامه سخنانس اضافه کرد: « ما باید از تاریخ درس بگیریم. از فاشیسم و دیکتاتوری و نقض حقوق‌بشری که در آلمان چند نسل پیش اتفاق افتاد. الآن همان جنایت‌ها دارد تکرار می‌شود و این بار آدولف هیتلر نیست که این جنایت‌ها را می‌کند بلکه این آخوندهای حاکم بر‌ایران هستند. رژیمی که رکوردار اعدام شهروندان خودش است.»

سخنرانی شخصیت‌های شرکت کننده در تظاهرات برلین

توماس نورد نماینده مجلس فدرال آلمان در سخنانش گفت:« این رژیم به‌دنبال سلاح هسته‌یی است. باید هر آن‌چه می‌توانیم انجام بدهیم تا مانع دستیابی رژیم به بمب هسته‌یی بشویم. زیرا با آن، صلح جهانی را به خطر می‌اندازد.سال گذشته هزاران مرد و زن به خیابان‌ها آمدند و تظاهرات کردند تا حقوق خود و حقوق زنان و آزادی هزاران زندانی سیاسی را اعاده کنند. این‌ها خواسته‌های ما هم هستند. مردم ایران خواهان پایان‌ دادن به دخالت‌های رژیم در امور سایر کشورها هستند. مردم ایران جان خود را برای آزادی کشورشان به خطر می‌اندازند. به‌همین دلیل شما شایسته آزادی هستید.»

ادوارد لینتنر معاون پیشین وزیر کشور آلمان در سخنرانی خود از مقاومت ایران حمایت کرد و گفت: «برای من مایه افتخار است که شما به‌عنوان ایرانی این جا جمع شده‌اید و برای آزادی و تغییر حکومت دیکتاتوری در کشورتان مبارزه می‌کنید. حکومت آخوندها یکی از خشن‌ترین حکومتها در حال حاضرست. »

میهال کامینسکی  نماینده پارلمان لهستان نیز در این گردهمایی سخنرانی کرد و گفت: «افتخار بزرگی است، حضور در چنین مکان تاریخی و برخورداری این امکان که در مقابل یک جمعیت ۱۵هزار نفره صحبت کنم. ۱۵ هزار ایرانی که عاشق آزادی و عاشق میهن خود هستند. ممنونم از این‌که به اینجا آمده‌اید. ما از تحریم‌ها علیه رژیم ایران حمایت می‌کنیم. ما عمیقاً معتقدیم که این تحریم‌ها متوجه مردم ایران نیستند،‌ بلکه علیه رژیم فاشیست حاکم بر تهران هستند. من امیدوارم که پایان این افراد شیطانی به‌زودی فرا برسد

سناتور جری هورگان نماینده سنای ایرلند در سخنانش رو به شرکت کنندگان گفت: «افتخار بزرگی است که این راهپیمایی شرکت کنم. من حامل سلامهای بسیاری از همکارانم در پارلمان ایرلند هستم. برای من شورای ملی مقاومت ایران و رئیس‌جمهور برگزیده‌اش خانم مریم رجوی چشم‌انداز ایران آزاد را ترسیم می‌کنند. مفتخرم که بخشی از یک تلاش فراحزبی در پارلمانمان باشم که از دولتمان و از اروپا می‌خواهد که سیاست قاطعی را علیه رژیم ایران اتخاذ کند. مفتخرم که به اطلاعتان برسانم که در نوامبر ۲۰۱۶ از دولت ایرلند خواهان محکوم کردن قتل‌عام ۶۷شدیم. مفتخرم که نوامبر ۲۰۱۷ در قطعنامه خواهان نامگذاری سپاه پاسداران مشارکت کردم.»

محمد محدثین مسئول کمیسیون خارجه شورای ملی مقاومت درتظاهرات برلین سخنرانی کرد و گفت: « مسعود به ما و شما پیام داده بود که مثل سیل در خیابانها جاری شویم و پیام مردم ایران و کانونهای شورشی را به گوش جهانیان برسانیم. شما امروز به این پیام پاسخ دادید و مثل سیل در این خیابانها در زیر باران جاری شدید. این نشانگر عزم مردم ایران برای سرنگونی است. ما سوگند می‌خوریم در راه آزادی مردم ایران هرگز گامی عقب ننشینیم و فریاد می‌زنیم مرگ بر خامنه‌ای و درود بر رجوی تا جهان بداند اگر‌ چه سرکوب رژیم جلوی تظاهرات مردم ایران را می‌گیرد اما ما در اینجا خواست آنها را بازتاب می‌کنیم.» 

اینگرید بتانکور کاندیدای سابق ریاست‌جمهوری‌کلمبیا در سخنرانی خود گفت: «رگبار باران می‌آید. اما هیچ رگباری نمی‌تواند ما را از چیزی که می‌خواهیم امروز اینجا بگوییم مانع شود. آن چیزی که می خواهیم بگوئیم به رژیم ایران این است که ما سراغ شما خواهیم آمد با مردم ایران به سراغتان خواهیم آمد. ما اینجائیم تا بگوئیم ما از مجاهدین و آزادی ایران حمایت می‌کنیم. تا جهان این صدا را بشنود. به دولتهای اروپایی می‌گوئیم دیگر هیچ سازش و موافقتی با رژیم فاسد آخوندی را نمی‌پذیریم. ما با خانم رجوی راه آزادی را خواهیم گشود. این یک گام دیگر به سوی آزادی است.»

دکتر معصومه بلورچی نماینده شورای ملی مقاومت در آلمان خطاب به شرکت کنندگان گفت: « حضور انبوه ایرانیان از سراسر آلمان در برلین بیانگر خواست مردم ایران برای سرنگونی این رژیم و برقراری آزادی و دموکراسی در ایران است. همچنین هشداری است به مماشاتگران که به آنها هشدار می‌دهد دست از حمایت از این رژیم بردارید. این رژیم و حامیان مماشات و تمامی خبرنگاران دوست رژیم در طرف غلط تاریخ هستند. ما خواستار اخراج تمام مزدوران و جاسوسان رژیم از خاک اروپا هستیم.»

خانم میسون بیرقدار نماینده هیأت سوریه در سخنرانی خود گفت: «ما به تمام کشورهای منطقه که از دست دخالت‌های رژیم در عذاب هستند می‌گوئیم از مقاومت ایران حمایت کنید. باید از مقاومت ایران حمایت کرد تا سرنگونی هر دو نظام بشار اسد و رژیم آخوندی تحقق یابد. ما به همه رزمندگان آزادی در اشرف۳ از همین تریبون سلام و درودمی‌فرستیم. انقلاب تا پیروزی.»

لئو دانتسبرگ نماینده سابق پارلمان آلمان نیز گفت: « رژیم حاکم بر ایران پاسخ خواسته‌های مردم را با سرکوب می‌دهد. در سایه سیاست مماشات که اروپا در پیش گرفته بود رژیم ایران فرصت ادامه این دیکتاتوری و سرکوب را پیدا کرد.» [۶]

انعکاسات تظاهرات برلین در رسانه‌های بین‌المللی 

خبرگزاریها و رسانه‌های مختلفی تظاهرات برلین را منعکس کردند و این تظاهرات بزرگ را پوشش دادند

انعکاس سایت تلویزیون العربیه از تظاهرات برلین

رادیو فردا ۱۶ تیر ۱۳۹۸ گفت: « به فراخوان «سازمان مجاهدین خلق ایران» روز شنبه ۱۵ تیر تظاهراتی در برلین، پایتخت آلمان، برگزار شد که به گفته سازمان‌دهندگان، هدف از آن حمایت از «قیام و مقاومت مردم ایران» بود. شرکت‌کنندگان در این تظاهرات همچنین خواستار قرار گرفتن وزارت اطلاعات و سپاه پاسداران در فهرست گروه‌های تروریستی اتحادیه اروپا شدند کندی در همایش مجاهدین خلق خواستار اتحاد جهانی در تحریم‌ها علیه ایران شد.»

رادیو فردا همچنین به شخصیتهای شرکت کننده در تظاهرات اشاره کرد و از آنها نام برد.

دویچه وله فارسی نیز با تیتر « تظاهرات در برلین برای ایران آزاد » خبر این تظاهرات را منعکس کرد ونوشت: « هزاران نفر به دعوت سازمان مجاهدین و شورای ملی مقاومت در برلین تجمع کرده و خواستار تغییر رژیم جمهوری اسلامی شدند. در این مراسم، پاتریک کندی، نماینده آمریکایی و چند سیاستمدار آلمانی نیز سخنرانی کردند یا پیام فرستادند.

شرکت کنندگان با لباس‌های زرد متحدالشکل و در دست گرفتن تصاویری از رهبران سازمان مجاهدین، شعار سرنگونی جمهوری اسلامی سر دادند. پرچم شیر و خورشید ایران نیز به صورت بالن‌هایی بزرگ در دست حاضران قرار داشت. حقوق بشر و لغو مجازات اعدام از دیگر شعارهای مراسم بودند.

مریم رجوی، رهبر سازمان مجاهدین خلق در پیامی ویدئویی، با تاکید بر ضرورت تغییر در ایران و توقف امتیازدهی به استبداد مذهبی، خطاب به اتحادیه اروپا گفت: «دیالوگ سازنده و تمام مشوق‌هایی که تا کنون به ایران داده شده هیچ کمکی به تغییر نکرده بلکه موجب سوءاستفاده جمهوری اسلامی شده است.» خانم رجوی گفت هر کس خواهان صلح و امنیت است باید در کنار مردم و جنبش مقاومت ایران قرار گیرد.»

دویچه وله به مصاحبه خود با جواد دبیران اشاره کرد و گفت: «جواد دبیران از دفتر نمایندگی شورای مقاومت ملی ایران در آلمان به دویچه وله گفت: «۱۵ هزار نفر با حدود ۲۵۰ اتوبوس از سراسر آلمان به این مراسم آمده بودند و هدف گردهمایی این بود که بگوییم تنها راه تامین صلح و امنیت منطقه تغییر نظام جمهوری اسلامی است و هر کس می‌خواهد سازش را از بیم جنگ  تقویت کند، تنها به بقای جمهوری اسلامی کمک کرده است.» آقای دبیران گفت سرمایه‌گذاری روی این که این نظام از داخل تغییر کند، جواب نداده و آلمان و اتحادیه اروپا باید در این سیاست تجدیدنظر کنند.»

پانویس