کاربر:دانا/صفحه تمرین: تفاوت میان نسخه‌ها

بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۱: خط ۱:
«حزب كمونيست كارگري ايران – حكمتيست»
حزب حیات آزاد کردستان (پژاک)


این حزب به دنبال درگذشت رهبر خود منصور حکمت از انشعاب در «حزب کمونیست کارگری ایران» بوجود آمد. در ابتدا یکی از کادرهای این حزب به نام «کورش مدرسی» با 21 نفر از دیگر کادرهای حزبی جریان «حزب کمونیست کارگری- حکمتیست» را به وجود آورد.  
حزب حیات آزاد کردستان یک گروه چپ گرا است که در محدوده کردستان ایران فعالیت می کند. این حزب یک حزب شبه نظامی است که جزء زیر مجموعه های «حزب کارگران کردستان (پ ک ک) محسوب می شود. این حزب دارای یک شاخه سیاسی و یک شاخه نظامی و یک شاخه زنان است و خواهان تغییر دمکراتیک در ایران است. 


== سابقه ==
محتوا:
این حزب به دنبال درگذشت رهبر خود «منصور حکمت» از انشعاب در حزب کمونیست کارگری بوجود آمد. در ابتدا یکی از کادرهای این حزب به نام «کورش مدرسی» با 21 نفر از دیگر کادرهای حزبی جریان «حزب کمونیست کارگری- حکمتیست» را به وجود آورد. این حزب به سرنگونی رژیم جمهوری اسلامی با رهبری حزب خود معتقد است. مبارزه مسلحانه و فدرالیسم در ایران را قبول ندارد.


== معرفی ==
1-     سابقه
این حزب در اطلاعيه ای به تاریخ ٣ شهريور ١٣٨٣ – ٢٤ اوت ٢٠٠٤ اعلام موجوديت کرد و در آن خود را به این ترتیب معرفی نمود:


«با اين اطلاعيه تشکيل حزب کمونيست کارگرى ايران - حکمتيست و آغاز فعاليت آن را اعلام ميکنيم. اين حزب، ادامه سنت حزبى کمونيسم کارگرى و خط منصور حکمت است که به دنبال تحولات درونى حزب کمونيست کارگرى ايران ناچار به سازماندهى کمونيسم کارگرى در قالب حزبى جديد شده است. حزب کمونيست کارگرى ايران - حکمتيست يک حزب مارکسيستى متعهد به سازماندهى انقلاب اجتماعى طبقه کارگر براى برچيدن نظام سرمايه دارى و برپايى جامعه‌اى نوين مبتنى بر برابرى اقتصادى و اجتماعى، آزادى سياسى انسانها و شکوفايى خلاقيت هاى مادى و معنوى بشرى است. حزب ما تداوم بخش جنبش کمونيسم کارگرى و همان افق و خط مشى است که منصور حکمت پرچم آنرا بر افراشت و به اين اعتبار خود را حکمتيست ميداند. حزب ما يک حزب انترناسيوناليستى است و براى همبستگى بين المللى طبقه کارگر تلاش ميکند. در ايران، حزب کمونيست کارگرى - حکمتيست براى تبديل طبقه کارگر به يک نيروى قدرتمند اجتماعى و سياسى، استقرار حکومت کارگرى يعنى جمهورى سوسياليستى و تحقق برنامه "يک دنياى بهتر" مبارزه ميکند. سرنگونى جمهورى اسلامى يکى از ملزومات اوليه تحقق اين هدف است. حزب کمونيست کارگرى - حکمتيست ايجاد يک حزب سياسى مدرن، اجتماعى و توده اى کمونيستى در ايران و تصرف قدرت سياسى را بعنوان شرط سازمان دادن انقلاب اجتماعى طبقه کارگر هدف قرار ميدهد.»
2-     پروژه


این حزب در کنفرانس اول کادرهای خود، استراتژی خود را اینگونه اعلام می کند:
3-     راه کارها


«هدف فورى و بلاواسطه حزب کمونيست کارگرى ايران – حکمتيست تصرف قدرت سياسى، اعلام حکومت سوسياليستى و سازمان دادن انقلاب اجتماعى طبقه کارگر است. لازمه اين امر سرنگونی جمهوری اسلامی... حزب کمونيست کارگرى ايران – حکمتيست در هر حال تلاش خواهد کرد که در کنار سازمان دادن تشکل هاي مختلف توده اى، خود بعنوان يک نيروى قدرتمند مردم را متشکل کند و در صحنه سياسي و اجتماعى ايران عروج کند. »
4-     مواضع مبارزاتی


== بنياد هاي اجتماعي و فکري کمونيسم کارگري ==
5-     افراد سرشناس
«تغيير جهان و ايجاد دنيايي بهتر يک اميد و آرمان هميشگي انسانها در طول تاريخ جامعه بشري بوده است. عليرغم رواج ايده هاي قدرگرايانه و خرافي اعم از مذهبي و غير مذهبي حتي در دنياي باصطلاح مدرن امروز، ايده هايي که هريک به نحوي علاج ناپذيري و مقدر بودن وضع موجود را تبليغ ميکنند، زندگي واقعي و عمل روزمره توده هاي وسيع مردم همواره حاکي از يک اميد و باور عميق به امکان پذيري و حتي اجتناب ناپذيري يک آينده بهتر است. اين اميد که دنياي فردا ميتواند از محروميت ها و مشقات و کمبودها و زشتي هاي امروز رها باشد، اين اعتقاد که عمل امروز انسان ها، چه جمعي و چه فردي، در تعيين چند و چون دنياي فردا موثر است، يک نگرش ريشه دار و قدرتمند در جامعه است که زندگي و حرکت توده هاي وسيع مردم را جهت ميدهد.  کمونيسم کارگري قبل از هر چيز به اينجا تعلق دارد، به اميد و اعتقاد انسان هاي بيشمار و نسلهاي پي در پي به اينکه ساختن يک آينده بهتر، يک جهان بهتر، بدست خود انسان، ضروري و ميسر است.»


== اصول سازمانى حزب کمونیست کارگرى- حکمتیست (خط رسمی) مصوب کنگره هفتم حزب حکمتیست فوریه ٢٠١٤ ==
6-     نشریات
«حزب کمونیست کارگرى - حکمتیست یک سازمان انقلابى مارکسیستى است که براى متشکل کردن و هدایت طبقه کارگر براى تحقق انقلاب کمونیستى تشکیل شده است. حزب کمونیست کارگرى - حکمتیست ظرفى براى اتحاد و فعالیت کارگران کمونیست و همه مبارزین راه انقلاب کمونیستى طبقه کارگر است. عضویت در حزب کمونیست کارگرى - حکمتیست امرى داوطلبانه است. هرکس که خود را کمونیست و در اهداف اجتماعى حزب شریک بداند و آماده باشد براى تحقق این اهداف در چهارچوب حزب کمونیست کارگرى - حکمتیست به فعالیت متشکل بپردازد، میتواند به عضویت حزب درآید. کناره گیرى و خروج از حزب نیز امرى آزاد و داوطلبانه است. حزب حكمتیست یك حزب سیاسى است. مبناى وحدت در آن اتحاد دراهداف اجتماعى اعلام شده در بیانیه تاسیس و برنامه حزب و همچنین وحدت اراده وعمل یکپارچه حزب در اجراى سیاست هاى مصوب نهادهاى رسمى حزب است. حزب حکمتیست در مورد تئوری و مباحث تئوریک رای گیری نمیکند. موضع گیری های رسمی حزب به عرصه سیاسی و به حداقل لازم برای تضمین عملکرد واحد حزب در عرصه های اصلی سیاست محدود است.»


منبع: کنفرانس موسس حزب کمونیست کارگری حکمتیست شهريور ١٣٨٣  - سپتامبر ٢٠٠٤ به نقل از اسناد منتشره در سایت این حزب
7-   منابع   


== منشور سرنگونی جمهوری اسلامی ایران ==
سابقه
«سرنگونی بی قید و شرط و کامل جمهوری اسلامی، باز داشتن عوامل آن از امکان مقاومت در مقابل مردم و پاشاندن بنیادهای زندگی مدنی و همچنین تضمین حق مردم در انتخاب آزاد و آگاه نظام حکومتی آینده کشور، اساس منشور سرنگونی جمهوری اسلامی است. سرنگونی جمهوری اسلامی پیش شرط تضمین حق مردم در تعیین نظام آتی ایران است. معنی پیروزی جنبش سرنگونی، جایگزین شدن جمهوری اسلامی با یک دولت موقت با وظیفه اعلام فوری مطالبات انقلابی زیر به عنوان قانون و اجرای بی قید و شرط آنها است.


۱ - اعلام سرنگونی و انحلال جمهوری اسلامی
حزب حیات آزاد کردستان یک گروه چپ گرا است که در محدوده کردستان ایران فعالیت می کند. این حزب یک حزب شبه نظامی است که جزء زیر مجموعه های «حزب کارگران کردستان (پ ک ک) محسوب می شود. این حزب دارای یک شاخه سیاسی و یک شاخه نظامی (ی آر کر) و یک شاخه زنان (اچ پ ژ) است و خواهان «تغییر دمکراتیک» در ایران است. این حزب در سال 2004 میلادی تاسیس شد و در سال 2014 در کنگره چهارم این حزب تصمیم به برکناری رهبر خود «حاجی احمدی» گرفت و از آن زمان به رهبری مشترک رای داد. این حزب در برنامه خود خواهان گشایش سیاسی از طرف دولت ایران و آماده حل مسالمت آمیز مساله کورد و دیگر ملیت های ایران است.   


۲ - انحلال و خلع سلاح سپاه پاسداران، ارتش و کلیه دارودسته های نظامی و شبه نظامی وابسته به جمهوری اسلامی، تحت کنترل گرفتن کامل کلیه امکانات تسلیحاتی، تدارکاتی و اموال و دارائی های این ارگانها و نهادها .
پروژه‌ ی"کودار" و"پژاک" جهت اقدام برای دموکراتیزه‌کردن ایران:


۳ - انحلال کامل وزارت اطلاعات.
در تاریخ 21 تیرماه 1397 این حزب طرحی را با عنوان «پروژه‌ ی"کودار" و"پژاک" جهت اقدام برای دموکراتیزه‌کردن ایران» منتشر کرد. کودار به معنی «چاره یاب بودن نظام کنفدرالیسم دموکراتیک» است که در شرق کردستان ایران به آن   « Kodar » گفته می شود و در آن آمده است:


۴ - قابل دسترس کردن کلیه آرشیوها، بایگانی ها و پرونده های دولت از جمله سپاه پاسداران و وزارت اطلاعات برای مردم.
«کودار و پژاک خواستار گشایش سیاسی از سوی دولت ایران و آماده برای حل مسالمت‌آمیز مسئله کورد و ملت‌های ایران در چارچوب پروژه ملت دموکراتیک و خودمدیریتی دموکراتیک خود هستند. کودار تأسیس ملت دموکراتیک را به عنوان پروژه‌ای با ساختار خودمدیریتی دموکراتیک و دموکراسی محلی ارایه می‌دهد و مطابق نوع برخورد نظام کنونی ایران و جامعه جهانی نسبت به آن پروژه جامعه‌محور، عمل می‌کند»  


۵ - مصادره کلیه موقوفات و اموال و دارائی های نهادهای سیاسی، اقتصادی و ایدئولوژیک اسلامی، اموال سران جمهوری اسلامی، "حوزه های علمیه" و نهادها و مدارس اسلامی و استفاده از آنها برای رفع نیازهای مادی، معنوی، تفریحی، سیاسی و اجتماعی مردم.
راهکارهای کودار و پژاک برای چاره‌یابی:


۶ - انحلال کلیه "حوزه های علمیه"
«جامعه دموکراتیک و آزاد شرق کوردستان (کودار) به مثابه بخشی از موج خروشان قیام در ایران و کوردستان، هوشمندانه متوجه اوضاع اسفبار جامعه،‌ فرصت‌ها و تهدیدها علیه ایران و کوردستان است. سیستمی هستیم که کالبد آن کنفدرالیسم دموکراتیک و روح آن ملت دموکراتیک است. خودمدیریتی دموکراتیک و دموکراسی محلی با این سیستم زمینه اجرایی می‌یابد. کودار برای آزادی ملت‌ها، بویژه ملت‌های ایران و شرق کوردستان مبارزه می‌کند. سیستمی می‌باشد که دارای پروژه دموکراتیک عاری از جنگ است. در این راستا، اعتراف نظام کنونی ایران به وجود مسئله ملت‌ها، بویژه مسئله کورد را کافی نمی‌داند و بصورت رادیکال خواستار گام‌های عملی از سوی نظام است، اگرنه دارای چنان رویه مبارزاتی است که هیچ گشایشی را از دولت‌ها، نظام‌ها و جریانات سیاسی ـ نظامی عاجزانه طلب نمی‌کند. پژاک بعنوان پیشاهنگ تحقق عملی سیاست دموکراتیک در سیستم کودار، در راستای آزادی ملت‌های ایران و شرق کوردستان آمادگی کامل جهت هرگونه چاره‌یابی دموکراتیک را دارد. کودار و پژاک خواستار گشایش سیاسی از سوی دولت ایران و آماده برای حل مسالمت‌آمیز مسئله کورد و ملت‌های ایران در چارچوب پروژه ملت دموکراتیک و خودمدیریتی دموکراتیک خود هستند.» 


۷ - دستگیری سران جمهوری اسلامی
کودار و مواضع مبارزاتی:


۸ - مسلح کردن مردم در میلیس های توده ای برای دفاع از آزادی، برای سرکوب مقاومت بازماندگان جمهوری اسلامی و تعرض هر نیروئی به آزادی ها و حقوق مردم.
«کودار هدفش تحقق دموکراسی محلی و آزادیخواهی مبتنی بر خودمدیریتی دموکراتیک است، لذا ایران و نظام آن را بصورت فعلی هم قبول ندارد. کودار تُن و آهنگ مبارزات خود را مطابق خواست قدرت‌طلبانه دیگران کم و زیاد نمی‌کند. افق پروژه مبارزاتش هم خلقها هستند و آنها را قربانی سازش و یا جنگِ بیهوده نمی‌کند. انتخاب گزینه دفاع مشروع و اقدام دموکراتیک در صورت پاسخ رد نظام حاکم جزو اصول اساسی و غیرقابل اجتناب جامعه است زیرا اگر دولت و کل سیستم حاکم ایران حاضر به حل صلح‌جویانه نشدند، جامعه خود باید وارد عمل شده و سیستم خودگردانی دموکراتیک خود را برقرار نماید و کشور را دموکراتیک گرداند، پس نظام باید بداند که چاره‌یابی بدون او هم ممکن است. کودار، همانطور که یک سیستم و فراتر از ساختار یک حزب است، پروژه آن هم ایرانی ـ کوردستانی و برای همه ملت‌هاست.» جامعه دموکراتیک و آزاد شرق کوردستان(کودار) ـ حزب حیات آزاد کوردستان(پژاک) 21 تیرماه 1397(12-07-2018)


۹ - اعلام جدائی کامل مذهب از دولت و آموزش و پرورش.
منبع: اخبار روز پنجشنبه 21 تیرماه 1397 – 12 ژوئیه 2018» 


۱۰ - لغو کلیه قوانین و مقرراتی که منشاء مذهبی دارند. اعلام آزادی مذهب و بی مذهبی.
افراد سرشناس:


۱۱- اعلام آزادی بی قید و شرط عقیده، بیان، مطبوعات، اجتماعات، تشکل، تحزب و اعتصاب.
ریوار آبدانان (عضو شورای ریاست کل کنفدرالیسم دموکراتیک جوامع کوردستان، ک.ج.ک)


۱۲ – اعلام برابری کامل و بی قید و شرط زن و مرد در حقوق مدنی و فردی. لغو کلیه قوانین و مقرراتی که ناقض این اصل است.
زیلان وژین ریاست مشترک پژاک


۱۳- اعلام برابری کامل حقوق همه شهروندان، صرفنظر از جنسیت، مذهب، ملیت، نژاد و تابعیت.
مازیار کارن عضو مجلس حزب حیات آزاد کردستان 


۱۴ - آزادی کلیه زندانیان سیاسی.
نشریات:


۱۵ - لغو مجازات اعدام.
آلترناتیو، زنان شرق، زیلان، ملت دموکراتیک، ولاتی آزاد، ژیلەمۆ، کژوان 


۱۶ - دسترسی همگانی بویژه تشکلهای توده ای مردم و احزاب سیاسی به رسانه های جمعی دولتی.
منابع:


۱۷- لغو تمام پیمان های ضد مردمی، نظامی،  سلطه طلبانه و سرکوبگرانه 
سایت اخبار روز


۱۸- ـ لغو تمام کمکهای مالی و نظامی به دسته های قومی و مذهبی   
سایت پژاک حزب حیات کردستان


۱۹- لغو دیپلماسی سری
کتاب کودار: رهیافت دموکراتیک خلقهای ایران
 
۲۰ – تضمین بیمه بیکاری مکفی برای همه افراد آماده بکار بالای ۱۶ سال. پرداخت بیمه بیکاری مکفی و سایر هزینه های ضروری به کلیه کسانی که به علل جسمی یا روانی توان اشتغال به کار ندارند.
 
۲۱ – ارجاع مساله تعیین نظام حکومتی آینده ایران و تهیه قانون اساسی به مجمع نمایندگان مستقیم مردم حداکثر ظرف ۶ ماه.
 
۲۲ - برگزاری رفراندم در مناطق کرد نشین غرب ایران، زیر نظارت مراجع رسمی بین المللی، برای دادن حق انتخاب آزاد و آگاه به مردم این مناطق برای ماندن در ایران بعنوان اتباع متساوی الحقوق با دیگران و یا جدائی از ایران و تشکیل دولت مستقل. این رفراندم باید با خروج نیروهای نظامی دولت مرکزی و تضمین یک دوره فعالیت آزادانه کلیه احزاب سیاسی در کردستان، به منظور آشنا کردن توده مردم با برنامه و سیاست و نظرشان در این همه پرسی، انجام شود.
 
حزب کمونیست کارگری – حکمتیست (خط رسمی) همه مردم آزادیخواه، احزاب سیاسی، تشکل های توده ای و فعالین سیاسی را فرا میخواند که برای دفاع از جامعه ایران در مقابل هر نوع سازش با جمهوری اسلامی و برای حفاظت از جامعه در مقابل استیلای دارودسته های ارتجاعی و باند سیاهی اسلامی، قومی و عشیره ای و کانگسترهای سیاسی این منشور را مورد حمایت قرار دهند.
 
منبع: سایت حزب کمونیست کارگری حکمتیست(خط رسمی) فوریه ۲۰۱۸-  بهمن ۱۳۹
 
== رسانه ها ==
نشریات:  نشریه حکمتیست هفتگی [[:پرونده:///D:/فرهنگ وهنر/ایران پدیا/www.hekmatist.com|www.hekmatist.com]]
 
               نشریه کمونیست ماهانه   
 
تلویزیون پرتو، مشخصات ماهواره:
 
Frq 11179
 
Syb 27500
 
Pol  H
 
FIC 3/4  
 
سازمانها و نهادها:
 
انجمن ماركس- حكمت، نشريه الكترونيكي – سياسي خبري ايران تريبون، سايت زنان در خاورميانه به زبان انگليسي، سايت اول کودکان: کمپين بين المللی در دفاع از حقوق کودکان، نشريه الكترونيكي – سياسي خبري ايران تلگراف،  سايت انجمن بي خدايان،  حزب كمونيست كارگري عراق،  سايت عليه جنگ و در دفاع از مدنيت جامعه ايران،  سازمان سراسري پناهندگان ايراني، كميته كردستان حزب حكمتيست، مركز خبري كميته تشكيلات كل كشور حزب حكمتيست،  كميته كمونيستي شقايق – حزب حكمتيست، حزب كمونيست كارگري كردستان عراق،  سايت پاسخ، تلويزيون پرتو،  سازمان آزادي زن عراق،  بوپيشه وه (كردي)، رهايي, سازمان رهايي زن،   سايت افقي نوين.  
 
== منبع ==
اسناد منتشره در سایت این حزب [[:پرونده:///D:/فرهنگ وهنر/ایران پدیا/www.hekmatist.com|www.hekmatist.com]] 
 
 کنفرانس موسس حزب کمونیست کارگری حکمتیست شهريور ١٣٨٣  - سپتامبر ٢٠٠٤ به نقل از اسناد منتشره در سایت این حزب   
 
<references />
۱٬۰۴۸

ویرایش