کاربر:Ehsan/صفحه تمرین1: تفاوت میان نسخه‌ها

بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۱: خط ۱:
'''قرارگاه اشرف''' نام قراگاهی است که بخشی از اعضای سازمان مجاهدین خلق ایران به مدت سه دهه در آن مستقر بودند. این مکان، قرارگاه اصلی سازمان مجاهدین در عراق بود که اغلب عملیات و فعالیت‌های این سازمان از این مکان هدایت و کنترل می‌شد. قرارگاه اشرف در ۸۰ کیلومتری مرز ایران و عراق و در میان بیابان‌های خشک و بی آب و علف منطقه‌ی العظیم، مکانی بود سرسبز با ساختمان‌ها و نمادهایی که به بسیار دقیق و طراحی شده در کنار هم قرارگرفته بودند. قرارگاه اشرف دارای تمامی امکانات یک شهر از جمله مراکز آموزشی، ورزشی، استخر، کتابخانه،پارک‌های بزرگ و کوچک، دریاچه مصنوعی، سالن‌های کنفرانس، مرکز برق رسانی، تصفیه آب، شهرداری، راهنمایی و رانندگی و همچنین سیستم‌های پدافندی برای حفاظت از آن بود. این شهر در طول ۳۰ سال استقرار مجاهدین خلق در آن بارها مورد حملات موشکی، هوایی و زمینی از سوی رژیم ایران  قرار گرفت. اشرف بارها مورد حملات موشکی و بمباران هوایی قرار گرفت از طرف دیگر نیز آمریکا در معامله ای مخفی با رژیم ایران، قرارگاه های مجاهدین ازجمله اشرف را بمباران کرد در حمله آمریکا به عراق، در اردیبهشت سال ۱۳۸۲ این شهر توسط نیروهای آمریکایی محاصره شد و طی توافقی که بین ساکنان شهر اشرف و نمایندگی ارتش آمریکا در عراق صورت گرفت تمامی سلاحهای ساکنان اشرف تحویل ایالات متحده شد و از طرف دیگر آمریکا متعهد به حفاظت از اشرف و ساکنان آن شد. اما چند سال بعد آمریکا با نقض توافق دو جانبه، حفاظت از اشرف را به دولت عراق واگذار کرد اما پس از مدتی تمامی تعهدات محوله به دولت عراق زیر پا گذاشته شد و دولت عراق برای اخراج ساکنان اشرف، ضرب الأجل‌های متعدد تعیین کرد و طی آن بارها حملات خونینی علیه اشرف صورت داد و در نهایت آخرین گروه از ساکنان که تعدادشان ۱۰۰نفر بود، در قرارگاه باقی مانده بودند تا اموال را به فروش برسانند. و در نهایت نیز طی حمله ای که توسط رژيم ایران هدایت می‌شد به شهر اشرف حمله کردند و ۵۲ تن از ساکنین را قتل عام کردند و و ۴۸ نفر از ساکنین باقیمانده، اشرف را ترک کردند و به کمپ لیبرتی نقل مکان کردند. بعد از آن اموال ساکنان که طبق توافق قرار بود به فروش برسد و پول آن صرف هزینه های ساکنان برای انتقال به خارج از خاک عراق شود، توسط نیروهای ارتش عراق و لشکر هادی العامری یعنی سپاه بدر غارت شد و شهر اشرف را به پادگانی برای نیروهای حشد الشعبی و نیروهای سپاه بدر تبدیل کردند.
'''قرارگاه اشرف''' نام قراگاهی است که بخشی از اعضای سازمان مجاهدین خلق ایران به مدت سه دهه از سال ۱۳۶۵ در آن مستقر بودند. این مکان، قرارگاه اصلی سازمان مجاهدین در عراق بود. قرارگاه اشرف در ۸۰ کیلومتری مرز ایران و عراق و در میان بیابان‌های خشک و بی‌آب و علف منطقه‌ی العظیم، مکانی بود سرسبز با ساختمان‌ها و نمادهایی که بسیار دقیق و طراحی شده در کنار هم قرارگرفته بودند. قرارگاه اشرف دارای تمامی امکانات یک شهر از جمله مراکز آموزشی، کتابخانه،سالن‌های کنفرانس، مرکز برق رسانی، تصفیه آب، شهرداری، راهنمایی و رانندگی و همچنین سیستم‌های پدافندی برای حفاظت از آن بود. این شهر در طول ۳۰ سال استقرار مجاهدین خلق در اشرف، این پایگاه بارها مورد حملات موشکی، هوایی و زمینی از سوی رژیم ایران  قرار گرفت. در سال ۱۳۸۲، قرارگاه اشرف در یک معامله با رژیم ایران توسط نیروهای آمریکایی که به عراق حمله کرده بودند بمباران شد. آنها خواهان تسلیم مجاهدین خلق به نیروهای آمریکایی بودند. مژگان پارسایی جانشین فرماندهی کل ارتش‌آزادی‌بخش در اشرف طی مذاکراتی با ٰژنرال اودیرنو فرمانده لشکر چهارم پیاده آمریکا این خواسته‌ را رد کرد. طی مذاکراتی سخت و طولانی، سرانجام فرمانده‌ ارتش آمریکا یک قرارداد آتش‌بس با مجاهدین خلق امضا کرد. ژنرال اودیرنو  بعد از اتمام ۲ روز مذاکره با مجاهدین دربارهٔ این توافق به خبرگزاری فرانسه گفت:
 
«این یک تسلیم نیست؛ یک توافق برای سرجمع کردن تسلیحات و گردآوری رزمندگان است… برای من روشن است که آنها شیفتهٔ مبارزه‌شان هستند و به یک ایران دموکراتیک ایمان دارند. چه بسا که من وقتی روند مذاکرات را شروع کردم این را خوب درک نکرده بودم»<ref>خبرگزاری فرانسه ۲۱ اردیبهشت ۱۳۸۲–۱۱ می ۲۰۰۳</ref>
 
پس از این قرارگاه اعضای سازمان مجاهدین خلق در قرارگاه اشرف با حفظ ساختار ارتش‌آزادیبخش باقی ماندند. ‌آن‌ها نام این فاز از مبارزات خود را پایداری پرشکوه برای پیروزی گذاشتند. نام « شهر اشرف » بجای قرارگاه اشرف از همین زمان بود که در ادبیات اپوزسیون ایران بکار برده شد. دولت وقت آمریکا در این دوران به سیاست انهدام مجاهدین و ایجاد زمینه برای فروپاشی نرم را در رابطه‌ با اعضای ساکن در قرارگاه اشرف در پیش‌ گرفت. از جمله در طول ۱۶ ماه مصاحبه‌‌هایی انفرادی با تک تک اعضای مجاهدین ساکن در اشرف از طرف ارگان‌های مختلف آمریکا از جمله اف بی آی انجام شده و افراد به ترک مبارزه در قبال دریافت پناهندگی آمریکا دعوت می‌شدند. همچنین هدف از این مصاحبه‌ها یافتن اسنادی جهت اثبات تروریسم بود. این سیاست با دفاع اعضای سازمان مجاهدین خلق از مبارزه‌ی خود در مصاحبه‌‌ها پس از ۱۶ ماه به بن‌بست کشیده شده و سرانجام دولت آمریکا در ژوئیه سال ۲۰۰۴ (تیرماه ۱۳۸۳) ساکنین اشرف را مشمول کنوانسیون چهارم ژنو اعلام کرد.<ref>[https://www.mojahedin.org/news/32765/%D8%AF%D8%B1-%D8%B5%D9%88%D8%B1%D8%AA-%D8%A7%D9%86%D8%AA%D9%82%D8%A7%D9%84-%D8%AD%D9%81%D8%A7%D8%B8%D8%AA-%D8%A7%D8%B4%D8%B1%D9%81-%D8%A7%D8%B2-%D9%86%DB%8C%D8%B1%D9%88%D9%87%D8%A7%DB%8C-%DA%86%D9%86%D8%AF%D9%85%D9%84% فاکس نیوز- علیرضا جعفر زاده]</ref>
 
ت از طرف دیگر نیز آمریکا در معامله ای مخفی با رژیم ایران، قرارگاه های مجاهدین ازجمله اشرف را بمباران کرد در حمله آمریکا به عراق، در اردیبهشت سال ۱۳۸۲ این شهر توسط نیروهای آمریکایی محاصره شد و طی توافقی که بین ساکنان شهر اشرف و نمایندگی ارتش آمریکا در عراق صورت گرفت تمامی سلاحهای ساکنان اشرف تحویل ایالات متحده شد و از طرف دیگر آمریکا متعهد به حفاظت از اشرف و ساکنان آن شد. اما چند سال بعد آمریکا با نقض توافق دو جانبه، حفاظت از اشرف را به دولت عراق واگذار کرد اما پس از مدتی تمامی تعهدات محوله به دولت عراق زیر پا گذاشته شد و دولت عراق برای اخراج ساکنان اشرف، ضرب الأجل‌های متعدد تعیین کرد و طی آن بارها حملات خونینی علیه اشرف صورت داد و در نهایت آخرین گروه از ساکنان که تعدادشان ۱۰۰نفر بود، در قرارگاه باقی مانده بودند تا اموال را به فروش برسانند. و در نهایت نیز طی حمله ای که توسط رژيم ایران هدایت می‌شد به شهر اشرف حمله کردند و ۵۲ تن از ساکنین را قتل عام کردند و و ۴۸ نفر از ساکنین باقیمانده، اشرف را ترک کردند و به کمپ لیبرتی نقل مکان کردند. بعد از آن اموال ساکنان که طبق توافق قرار بود به فروش برسد و پول آن صرف هزینه های ساکنان برای انتقال به خارج از خاک عراق شود، توسط نیروهای ارتش عراق و لشکر هادی العامری یعنی سپاه بدر غارت شد و شهر اشرف را به پادگانی برای نیروهای حشد الشعبی و نیروهای سپاه بدر تبدیل کردند.


== پیشینه قرارگاه اشرف ==
== پیشینه قرارگاه اشرف ==