کاربر:Javad/صفحه تمرین7: تفاوت میان نسخه‌ها

بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
 
(۲۱ نسخهٔ میانی ویرایش شده توسط ۳ کاربر نشان داده نشد)
خط ۱: خط ۱:
'''محمود قائمشهر''' (محمود مهدوی کوچکسرایی) تولد ۲۰ بهمن ۱۳۴۴در کوچکسرای قائمشهر درگذشت ۲۹ آذرماه سال ۱۳۷۹ در عراق. وی از فرماندهان ارتش آزادیبخش ملی ایران و از کادرهای برجسته سازمان مجاهدین خلق ایران بود. محمود مهدوی در سال ۱۳۵۰ با مجاهدین خلق آشنا شد و فعالیتهایش را در سال ۱۳۵۳ با بنیانگذاری اولین تشکل سیاسی در مازندران ادامه داد و در ادامه به دلیل درگیری با رئیس ساواکی دانشکده‌ی محل تحصیل خود به زندان محکوم شد و مدت یکسال و نیم حبس در زندان شاه را تحمل کرد و در آذر ۱۳۵۶ از زندان آزاد شد. محمود مهدوی در جریان فعالیتهای ضد سلطنتی، تظاهراتهای مردمی را در سال ۱۳۵۷ در شهرهای بابل، بابلسر، قائمشهر، ساری و آمل راه اندازی کرد. وی بعد از انقلاب، در فروردین ۱۳۵۸ مسئول تشکیلات سازمان مجاهدین خلق در کل استان مازندران شد و در ادامه باورود به مرحله جدید رویارویی مجاهدین با خمینی در فروردین سال ۱۳۶۱ نیروهای مجاهدین را در جنگلهای مازندران سازماندهی کرد و از سال ۱۳۶۱ تا ۱۳۶۴ فرماندهی کلی نیروهای سازمان مجاهدین در استانهای شمال ایران و مشهد و آذرباییجان شد. محمود مهدوی در سال ۱۳۶۴ بعد از انقلاب ایدئولوژیک درونی مجاهدین به عضویت در مرکزیت و سپس عضویت در هیئت اجرایی سازمان مجاهدین خلق ایران در آمد. محمود قائمشهر در مهرماه سال ۱۳۶۴ به نوار مرزی ایران و عراق منتقل شد و مسئولیت فرماندهی سیاسی نظامی استان مازندران را در نوار مرزی به عهده گرفت و دو سال بعد در سال ۱۳۶۶ فرمانده عملیاتی در ارتش آزادیبخش شد<ref>[https://event.mojahedin.org/i/%D8%AA%D9%86%D8%AF%D8%A8%D8%A7%D8%AF%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D9%88%D8%B7%D9%86-%D9%85%D8%B1%DA%AF%D8%AA-%D8%A8%D8%A7%D8%B2-%D9%85%DB%8C%D8%B2%D9%86%D9%86%D8%AF تندبادهای وطن مرگت را سر باز می‌زنند- سایت مجاهد]</ref>. محمود مهدوی در عملیات آفتاب و چلچراغ و فروغ جاویدان جزء فرماندهان ارشد بود و سرانجام درروز ۳۰ آذرماه سال ۱۳۷۹ بر اثر بیماری سرطان در عراق درگذشت<ref>[http://javdanehha.blogspot.com/2015/12/blog-post_84.html بیاد محمود مهدوی - وبسایت جاودانه‌ها]</ref>.
'''یارانه''' به کمکی گفته می‌شود که از خزانه دولتی برای حمایت از قشر کم‌ درآمد برای بهبود وضعیت خانواده‌ها و یا تولیدکنندگان کالا و خدمات پرداخت می‌شود. یکی از هدف‌های اصلی یارانه، کم کردن فاصله طبقاتی و بالا بردن قدرت خرید افراد در جامعه است. پرداخت یارانه سیاستی برای حمایت اقتصادی از افراد است<ref>[http://mgtsolution.com/show/752149908 یارانه-سایت راهکار مدیریت]</ref>. از هدفهای اصلی یارانه، ثابت کردن قیمت از طریق پرداخت یارانه برای بالا بردن قدرت خرید مردم و افزایش رفاه اجتماعی است<ref>مرتضی قره باغیان، فرهنگ سیاست و بازرگانی انگلیسی به فارسی، چاپ اول، تهران، موسسسه خدمات فرهنگی، ۱۳۷۱، ص۷۷۵</ref>. مهمترین هدف‌هایی که دولت‌های کشورهای درحال توسعه از به کارگیری چنین طرحی دنبال می‌کنند، جلوگیری از گسترش فقردر جامعه، کمک به افراد کم درآمد و آسیب‌پذیر، بالا بردن تولید کالاها و خدمات، کنترل قیمت و بالا بردن ثبات اقتصادی، برقراری عدالت اقتصادی در جامعه، تلاش برای توزیع درآمد یکسان، ایجاد زیرساخت اقتصادی در کشور، احیای صنایع در حال سقوط، توسعه و بسط علوم جدید برای حفاظت از محیط زیست است<ref>[http://www.hadafmandi.ir/index.php/2015-02-26-00-43-56/2015-02-26-00-45-39/84-2015-02-26-00-26-04 تاریخچه هدفمندی در ایران-سازمان هدفمند سازی یارانه‌ها]</ref>. مبلغ یارانه در ایران ۴۵۵۰۰ است که ماهانه به هر فرد پرداخت می‌شود. این مبلغ به صورت نقدی است. همچنین، یارانه به شکل سوبسید شامل بنزین، گازوئیل، برق و گاز نیز می‌شود. به این معنی که که قیمت آن با اختصاص یارانه به مردم عرضه می‌شود<ref>[https://www.sarpoosh.com/economy/economic-terms/energy-subsidy970920.html یارانه چیست-سایت سرپوش اقتصادی]</ref>. لازم به ذکر است که بر اساس میزان مصرف انرژی، به ویژه سوخت در ایران، توسط صاحبان سرمایه و قشر پر درآمد که وابسته به دولت و ارگانهای حکومتی نیز هستند، هدفهای یارانه یا همان سوبسید تحقق نمی‌پذیرد و کسانی که از یارانه بهره مضاعف می‌برند اقشار محروم جامعه نیستند بلکه صاحبان ثروت و کارخانه‌داران بزرگ وابسته به حکومت هستند.


== کودکی و جوانی محمود قائمشهر ==
== حذف یارانه بنزین ==
[[پرونده:محمود مهدوی در سال ۱۳۵۳.JPG|جایگزین=محمود مهدوی سال ۱۳۵۳|بندانگشتی|276x276پیکسل|محمود مهدوی سال ۱۳۵۳]]
روز ۲۴ آبان ۱۳۹۸ شرکت ملی پخش فراورده‌های نفتی خبر داد که از امروز قیمت بنزین افزایش پیدا خواهد کرد. تا قبل از افزایش قیمت، بنزین غیر سهمیه‌ای لیتری ۱۰۰۰تومان بود.
محمود مهدوی کوچک سرایی معروف به محمود قائمشهر در کوچکسرای قائمشهر در مازندران به دنیا آمد


=== '''قبل از انقلاب ضد سلطنتی''' ===
بر اساس اعلام شرکت ملی پخش فراورده‌های نفتی، بنزین معمولی با قیمت لیتری ۱۵۰۰ تومان و بنزین معمولی و غیرسهمیه‌ای هر لیتر، به ۳ هزار تومان افزایش پیدا کرده است. در ادامه همین افزایش قیمت، بنزین سوپر که مخصوص ماشین‌های جدید و پیشرفته است لیتری ۳۵۰۰ تومان افزایش پیدا کرده است. این سهمیه بندی مشمول تمام وسائل نقلیه بنزین ‌سوز است<ref>[https://www.radiofarda.com/a/gas-price-oran/30272340.html بهای بنزین آزاد در ایران سه برابر شد-سایت رادیو فردا]</ref>.
محمود مهدوی بعد از ضربه خوردن سازمان مجاهدین خلق و دستگیری بنیان‌گذاران سازمان مجاهدین در سال ۱۳۵۰ توسط ساواک با مجاهدین خلق آشنا شد و پس از آن نخستین تشکل هواداری سازمان مجاهدین را در دانشگاه را بنیان گذاشت. و مشغول سازماندهی اعتراضات دانشجویی علیه شاه شد. در ادامه او با رئیس دانشکده که فردی ساواکی بود درگیر شد و پس از این ماجرا به همراه ۱۵ نفر از دوستان خود دستگیر و یک سال و نیم زندان را در زندانهای شاه تحمل کرد. و در آذر ۱۳۵۶ از زندان آزاد شد.
[[پرونده:تصویر آتش زدن خودروهای پلیس در شیراز.jpg|alt=حذف یارانه بنزین|بندانگشتی|تصویر آتش زدن خودروهای پلیس در شیراز توسط مردم معترض]]


=== '''بعد از انقلاب ضد سلطنتی''' ===
=== واکنش مردم به افزایش قیمت بنزین ===
محمود قائمشهر در جریان قیامهای قبل از انقلاب، مسئول راه اندازی تظاهرات بر علیه شاه در شهرهای بابل، بابلسر، قائمشهر، ساری و آمل بود.  
بلافاصله پس از اعلام سه برابر شدن قیمت بنزین در ایران، بسیاری از شهرهای ایران شاهد تجمعات اعتراضی علیه این تصمیم بود. در فیلم‌های منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی از روز ۲۴ آبان ۱۳۹۸ شهرهای غرب کشور خصوصا استان خوزستان، دیده شد که تجمعات اعتراضی در این رابطه، شدت یافته است. مردم در شهرهای اهواز، ماهشهر، امیدیه، و بهبهان نسبت به افزایش قیمت بنزین با سر دادن شعارهایی از جمله: «بنزین گران‌تر شده، فقیر فقیرتر شده» تجمعات اعتراضی را آغاز کردند<ref>[https://www.radiofarda.com/a/iran-protests-fuel-price-hike/30274328.html افزایش قیمت بنزین؛ شهرهای مختلف ایران صحنه اعتراضات شد]</ref>.


در فروردین سال ۱۳۵۸ مسئول تشکیلات سازمان مجاهدین در کل استان مازندران شد و در ادامه در سال ۱۳۶۱ نیروهای مجاهدین را در جنگلهای مازندران سازماندهی کرد و تا سال ۱۳۶۴ فرمانده‌ کلیه‌ی نیروهای سازمان مجاهدین در استانهای شمال ایران و مشهد و آذرباییجان بود.
=== کشته شدن ۴ نفر از مردم در اعتراض به بالا رفتن قیمت بنزین ===
[[پرونده:محمود مهدوی عضویت در مرکزیت مجاهدین.JPG|جایگزین=محمود مهدوی عضو مرکزیت مجاهدین خلق|بندانگشتی|247x247پیکسل|محمود مهدوی عضو مرکزیت مجاهدین خلق]]
در روز اول این اعتراضات ۴ نفر از تظاهرکنندگان توسط مأموران پلیس به قتل رسیدند.  


==== '''انتقال به نوار مرزی ایران و عراق''' ====
بعد از افزایش ۳برابری قیمت بنزین توسط رژیم ایران، مردم در اعتراض به این افزایش قیمت به اعتراض برخاستند و شهرهای مختلف ایران صحنه اعتراض مردم شد. روز شنبه ۲۵ آبان اعتراضات به ویژه در تهران ادامه پیدا کرد.  
محمود قائمشهر در مهر ماه ۱۳۶۴ به نوار مرزی ایران و عراق منتقل شد و فرمانده سیاسی نظامی استان مازندران شد.


در عملیات آفتاب در فروردین ۱۳۶۷ تیپ تحت فرماندهی او، حمله به عمق مواضع نیروهای لشکر ۷۷ خراسان و تسخیر مناطق ۲ گردان از نیروهای رژیم ایران را به عهده داشت<ref>[https://akhtar-shabane.blogspot.com/2018/12/Mahmood-Mahdavi.html یادواره محمود مهدوی - وبلاگ اختر شبانه]</ref>.
در زینبیه اصفهان اعتراضات به اوج خود رسید و معترضین اقدام به آتش زدن لاستیک کردند. در این بین نیروهای امنیتی با مردم درگیر شدند. مردم به حوزه علمیه حمله کرده و به آن‌را به آتش کشیدند. شاهین شهر و قهدریجان نیز صحنه اعتراض مردم بود.
[[پرونده:اعراضات در تبریز به دلیل حذف یارانه بنزین.jpg|جایگزین=حذف یارانه بنزین|بندانگشتی|اعراضات در تبریز به دلیل حذف یارانه بنزین]]
شعار مردم در این تظاهرات قابل توجه است که اصل نظام را نشانه گرفتند و شعار می‌دهند: «آسید علی ببخشید، دیگه باید بلند شید»،«سید علی حیا کن، مملکتو رها کن»،«چه اشتباهی کردیم که انقلاب کردیم»، «نه غزه، نه لبنان».


پس از عملیات فروغ جاویدان، سازمان مجاهدین خلق اقدام به تجدید سازماندهی نیروهای خود در ارتش آزادیبخش ملی کرد که در این تجدید سازماندهی محمود قائمشهر به عنوان یکی از اساتید اصلی در ارتش به آموزش یکانهای ارتش اشتغال داشت.
طبق ویدئوهایی که منتشر شده است، روز شنبه در گلشهر کرج یک نفر از معترضین به دست نیروهای امنیتی کشته شد. همچنین در محله معالی‌آباد شیراز نیز یکی دیگر از معترضین به افزایش قیمت بنزین توسط کلانتری گلدشت شیراز هدف گلوله قرار گرفت و کشته شد. در سیرجان نیز یک نفر توسط شلیک مستقیم مأمورین کشته شد این فرد، روح الله نظری فتح آباد، ۳۷ساله بود، ضمن اینکه شمار زیادی از تظاهر کنندگان نیز مجروح شدند. روح الله نظری در میدان پلیس نفت و در مقابل انبار نفت سیرجان توسط مأموران از ناحیه سر هدف قرار گرفت و جان باخت. به علت اینکه مجروحان اعتراضات در سیرجان زیاد است، بیمارستان سیرجان قادر به پاسخگویی به مجروحین نبود و مجروحان به بیمارستان سیدالشهدای کرمان انتقال داده شدند. در سیرجان همچنین مردم پمپ بنزین را به آتش کشیدند و تظاهرات همچنان ادامه دارد.


محمود مهدوی در جریان عملیات تدافعی مراورید نیز فرماندهی یکی از یکانهای شرکت کننده در این عملیات را بر عهده داشت. 
=== برخورد خشن مأموران رژیم با تظاهرکنندگان ===
[[پرونده:محمود مهدوی فرمانده تیپ ارتش.JPG|جایگزین=محمود مهدوی فرمانده تیپ ارتش آزادیبخش|بندانگشتی|249x249پیکسل|محمود مهدوی فرمانده تیپ ارتش آزادیبخش]]
دادستان رژیم ایران محمد جعفر منتظری روز شنیه اعلام کرد که معترضان به افزایش قیمت بنزین اخلالگر هستند. او ضمن تهدید مردم گفت با معترضین برخورد جدی خواهد شد. وی در ادامه تاکید کرد که ریشه اخلالگران در خارج از کشور است و ادعا  کرد که آنها «با استفاده از فضای مجازی قصد تحریک مردم را دارند»


== بیماری و درگذشت محمود مهدوی ==
منتظری ادامه داد «به موجب قانون، انجام این فعالیت‌ها جرم تلقی می‌شود و نیرو‌های قضایی و انتظامی طبق قانون با خاطیان به طور جدی برخورد می‌کنند»<ref>[https://www.radiofarda.com/a/iran-fuel-hike-protests-ongoing/30275215.html گزارش‌های غیررسمی از کشته شدن «چهار معترض در روز شنبه»]</ref>.
محمود مهدوی سرانجام در روز سی ام  آذرماه سال ۱۳۷۹ بر اثر بیماری سرطان و بی نتیجه ماندن تلاش پزشکان معالج، در سن ۴۵ سالگی در عراق درگذشت. و در قطعه مروارید در مزار اشرف در عراق به خاک سپرده شد.
 
=== سخنان مسعود رجوی در مزار مروارید ـ اشرف در مراسم خاکسپاری محمود مهدوی ===
<blockquote>«... در تبارنامه سرداران رهایی چقدر می‌درخشه محمود مهدوی سردار ارتش آزادیبخش ملی و سرداری از جنگلهای شمال جنگلهای مازنداران و سوار، سردار جنگل کوچک خان قهرمانی از سلسله قهرمانان مؤسس ارتش آزادی رادمردی سر بدار از اونهایی که دل بستند به راه شیر خدا علی مرتضی و... . می‌درخشند تا در وانفسای یأس و تسلیم... شرف و آزادگی امید و ایمان و عزم و جزم مردم ایران برای آزادی باشند و برای استقرار حاکمیت مردم...»<ref>[http://royaslimani93.blogspot.com/2016/ در رثای مجاهد خلق محمود مهدوی - وبلاگ پیشتازان راه آزادی]</ref>.</blockquote>
 
=== سخنان مریم رجوی در مزار مروارید ـ اشرف ===
<blockquote>«محمود نامت سپیده دمی است که بر پیشانی آسمان می‌گذرد. متبرک باد نامت پس به هیأت گنجی درآمدی بایسته و... . گنجی در گنجینه ارتش آزادیبخش محمود شیر غران بیشه‌های شمال یل دلاور شهر مجاهد پرور قائمشهر سردار دلیر نبردهای سنگین علیه خمینی دجال، سالار ستبر فروغ جاویدان فرمانده رشید جنگهای آزادیبخش و بالاخره سردار فاتح و مجاهد دلیر نبردهای ایدئولوژیک یعنی نبرد سهمگین با غول ایدئولوژی جنسیت و دستیابی به عنصر رهایی انسان بود»<ref>[https://akhtar-shabane.blogspot.com/2018/12/Mahmood-Mahdavi.html یادواره محمود مهدوی - وبلاگ اختر شبانه]</ref>.</blockquote>
 
== سخنان محمود مهدوی درباره مفهوم  انقلاب ==
نامه‌ی محمود مهدوی به مریم رجوی:<blockquote>«تردید ندارم برای درک مفاهیم انقلاب شما بایستی باز هم تعمیق کنم و این از پویائی انقلاب میجوشد. ولی در یک چیز تردید ندارم. من هر چه باشم و هر کجا باشم تنها با یک عشق ادامه میدهم و با افتخار خواهم مرد. من سرباز کوچک شما و برادر مسعود هستم و این یعنی همه چیز. یعنی بالاترین سرمایه های انقلابی یک مجاهد. خدا حافظ شما به امید دیدارتان در روز فتح نهائی. محمود مهدوی ۳۰ / ۷ / ۷۳»</blockquote>


== منابع ==
== منابع ==
<references />
<references />