اعتراضات ۱۳۹۸ ایران: تفاوت میان نسخه‌ها

بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۲۸۶: خط ۲۸۶:
عالی‌جناب نخست وزير
عالی‌جناب نخست وزير


فدراسيون حقوق بشر ايتاليا با هوشياری آنچه كه در ايران درحال وقوع است را دنبال می‌كند، جايی كه از ۱۵ نوامبر ده‌ها شهر در سراسر كشور شاهد تظاهرات و اعتراضات می باشد و دليل آن‌هم تصميم ناگهانی آن دولت براي ۳ برابر كردن قيمت سوخت می باشد. اين تصميم گيری همان‌طور كه جناب‌عالی می‌دانيد يكی از علائم شرايط وخيم بحران سياسی ، علاوه بر وضعيت اقتصادی و اجتماعی است كه براي سال‌ها رژيم آيت‌الله‌ها تلاش می‌كنند با سركوب آنرا كنترل كند.
فدراسيون حقوق بشر ايتاليا با هوشياری آنچه كه در ايران درحال وقوع است را دنبال می‌كند، جايی كه از ۱۵ نوامبر ده‌ها شهر در سراسر كشور شاهد تظاهرات و اعتراضات می باشد و دليل آن‌هم تصميم ناگهانی آن دولت براي ۳ برابر كردن قيمت سوخت می باشد. اين تصميم گيری همان‌طور كه جناب‌عالی می‌دانيد يكی از علائم شرايط وخيم بحران سياسی ، علاوه بر وضعيت اقتصادی و اجتماعی است كه براي سال‌ها رژيم آيت‌الله‌ها تلاش می‌كنند با سركوب آنرا كنترل كند...[https://www.facebook.com/FIDU.FederazioneItalianaDirittiUmani ادامه].<ref>[https://www.facebook.com/FIDU.FederazioneItalianaDirittiUmani نامه فدراسیون حقوق بشر ایتالیا به رئیس شورای وزیران اروپا]</ref>


در ۵ روز اول اعتراضات، تا كنون بيش از ۲۰۰  تظاهر كننده توسط نيروهای بسيج و ساير نيروهای سركوبگر در شهرهای تهران، شيراز، اصفهان و كرمانشاه كشته شده‌اند هم‌چنين شواهدی از زخمی شدن و دستگيری هزاران نفر در دست است. سپاه پاسداران بر روی تظاهركنندگانی كه بطور مسالمت آميز، شجاعانه خواستار پايان يك رژيم مطلقه كه مسئول نه تنها سقوط اقتصاد يك كشور كه در بين بالاترين توليد كنندگان نفت در جهان است می‌باشد بلكه نقض سيستماتيك حقوق بشر، فساد وحشتناك و تبعيض خشونت آميز زنان و اقليت‌های قومی، مذهبی و زبانی را هم در پرونده خود دارد.
=== محکوم کردن سرکوب تظاهرات توسط شش تن از برندگان جایزه نوبل ===
شش نفر از برندگان جایزه نوبل از اعتراضات مردم ایران حمایت و سرکوب تظاهرات و اعتراضات مردم ایران توسط حکومت را محکوم کردند. این شش نفر که از برجسته‌ترین چهره‌های علمی جهان هستند در نامه ای به آنتونیو گوترز دبیرکل سازمان ملل متحد ضمن حمایت از تظاهرات مردم ایران و محکوم کردن سرکوب تظاهرات مردم توسط حکومت ایران از دبیر کل ملل متحد درخواست فوری کردند که شورای امنیت ملل متحد تشکیل جلسه داده و جلوی جنایت بیشتر در ایران را بگیرد. آنها همچنین خواهان این شدند که ملل متحد یک هیأت حقیقت یاب برای بررسی و تحقیق وضعیت کشته شدگان ، مجروحین و دستگیر شدگان به ایران اعزام کند. اسامی این شش شخصیت عبارتند از:
* پرفسور ريچار رابرتس برنده جایزه نوبل پزشکی ۱۹۹۳ از آمریکا


بعد از آنكه بسياری از دولت‌های دمكراتيك، در بين آن‌ها فرانسه و آمريكا، قوياً محكوميت خود را بابت سركوب خونين تظاهركنندگان از طرف رژيم ايران ابراز نمودند،  معتقديم كه چنين وضعيت وخيمی يك موضع‌گيری مشابه‌ای را از طرف ايتاليا می‌طلبد كه دارای پايه‌های حقوق بشر و قانون اساسي  و تعهد ات ما به جامعه بين المللی است.
*  پروفسور جان متر برنده جایزه نوبل فيزيك ۲۰۰۶ از آمریکا


آقای پرزيدنت، درخواست داريم كه دولت ايتاليا سركوب خونين تطاهرات جاری در ايران را شديداً محكوم نموده و نقض آشكار آن توسط آن رژيم، نقض آزادی‌های مدنی تعيين شده توسط قوانين بين المللی می‌باشد.
* پروفسور راجرکورنبرگ  برنده جایزه نوبل  شیمی ۲۰۰۶ از آمریکا


با اطمينان از اينكه جناب‌عالی فراخوان ما را مورد استقبال قرار دهيد. با تقديم گرم‌ترين سلام‌ها
* پروفسور اولیور هارت برنده جایزه نوبل اقتصاد ۲۰۱۶ از آمریکا
 
* پرفسور دادلی هرشباخ برنده جایزه نوبل شيمی ۱۹۸۶ از آمريكا
آنتونيو استانگو - رئيس فدراسيون حقوق بشر ايتاليا.<ref>[https://www.facebook.com/FIDU.FederazioneItalianaDirittiUmani نامه فدراسیون حقوق بشر ایتالیا به رئیس شورای وزیران اروپا]</ref>
* پروفسور  راجر گیلمن برنده جایزه نوبل پزشکی ۱۹۷۷ از آمریکا


==شهدا و مجروحین و دستگیر شدگان تظاهرات==
==شهدا و مجروحین و دستگیر شدگان تظاهرات==
۱٬۶۶۴

ویرایش