کاربر:Ehsan/صفحه تمرین۱: تفاوت میان نسخه‌ها

بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۴۳: خط ۴۳:


=== کانون شورشی مجاهدین ===
=== کانون شورشی مجاهدین ===
استراتژی کانون شورشی مجاهدین، که با عباراتی چون هزار اشرف و ارتش آزادی‌بخش متمایز شده است، تماما از شهر آغاز می‌شود اما در عین حال با مبارزه‌ی چریک شهری متفاوت است. در مبارزه چریک شهری هدف از عملیات مسلحانه ضربه زدن به [[طلسم اختناق|'''طلسم اختناق''']] در حکومتی است که در تسلط کامل بر شرایط قرار دارد و هر گونه مخالفتی را ناممکن ساخته است. این عملیات به مردم نشان می‌دهد که امکان مبارزه و اعتراض وجود دارد.
استراتژی کانون شورشی مجاهدین، که با عباراتی چون هزار اشرف و ارتش آزادی‌بخش متمایز شده است، تماما از شهر آغاز می‌شود؛ اما در عین حال با مبارزه‌ی چریک شهری متفاوت است. در مبارزه چریک شهری هدف از عملیات مسلحانه ضربه زدن به [[طلسم اختناق|'''طلسم اختناق''']] در حکومتی است که در تسلط کامل بر شرایط قرار دارد و هر گونه مخالفتی را ناممکن ساخته است. این عملیات به مردم نشان می‌دهد که امکان مبارزه و اعتراض وجود دارد.


در شرایط ایران و وضعیت سست و لرزان حاکمیت و با وجود ده‌ها تظاهرات و قیام که همواره در جریان است، آن‌چه کانون شورشی به آن می‌پردازد، رادیکالیزه کردن قیام و تشکیل یکان‌های ارتش آزادی است.  
در شرایط ایران و وضعیت سست و لرزان حاکمیت و با وجود ده‌ها تظاهرات و قیام که همواره در جریان است، آن‌چه کانون شورشی به آن می‌پردازد، رادیکالیزه کردن قیام و تشکیل یکان‌های ارتش آزادی است.  
خط ۹۵: خط ۹۵:
با خروج کامل مجاهدین از عراق استراتژی کانون شورشی گسترش یافت.  
با خروج کامل مجاهدین از عراق استراتژی کانون شورشی گسترش یافت.  


== ویژگی کانون‌های شورشی ==
== رابطه ارتش آزادیبخش و کانون شورشی  ==
[[پرونده:کانون شورشی بمناست تاسیس سازمان.jpg|جایگزین=کانون شورشی بمناست تاسیس سازمان|بندانگشتی|کانون شورشی بمناست تاسیس سازمان]]
از نظر مجاهدین،‌ارتش آزادیبخش، هزار اشرف و کانونهای شورشی، یک مفهوم را بیان می‌کنند. در واقع هزار اشرف و کانونهای شورشی، گسترش یافته همان ارتش آزادیبخش است كه در اشكال متناسب با شرایط و در انطباق فعال با شرایط عمل می‌كنند و گسترش مبارزه و تداوم آن را امكان‌پذیر می‌كنند آنچه تعیین كننده است خصلت رزمندگی و مقاومت و پیشبرد امر مبارزه با دشمن در سازمان كار رزمی است كه جوهره‌ی ارتش آزادیبخش و كانون‌های شورشی است. این ویژگی‌هاست كه مشخص می‌كند كانون شورشی و ارتش آزادی پدیده‌ای واحد هستند اما در محیط‌هایی متفاومت و با ماموریت‌هایی متفاوت.
 
کانون شورشی ادامه ی ارتش آزادی‌بخش، شکل تکامل یافته‌ی آن در شرایط اختناق و زمینه ساز ظهور اشکال دیگر این ارتش در خاک ایران است.
 
== ویژگی‌های کانون‌ شورشی ==
[[پرونده:تیم موتور سوار کانون شورشی.jpg|جایگزین=تیم موتور سوار کانون شورشی|بندانگشتی|تیم موتور سوار کانون شورشی]]
[[پرونده:تیم موتور سوار کانون شورشی.jpg|جایگزین=تیم موتور سوار کانون شورشی|بندانگشتی|تیم موتور سوار کانون شورشی]]
کانون‌های شورشی کوچکترین سلول برای نیروی مقاومت می‌باشد. کانون شورشی یک تیم یا گروه در یک محله یا دانشگاه یا کارخانه یا مدرسه و یا هرجایی است که با تعداد محدود و از دو نفر بیشتر که در ارتباط با سازمان مقاومت سراسری علیه دیکتاتوری به فعالیت‌های مبارزاتی می‌پردازند. شناسایی کانونهای شورشی که  در میان مردم هستند برای دشمن بسیار مشکل است،‌ آنها مانند ماهی در آب براحتی می‌توانند از چشم دشمن پنهان شوند. از این رو با رعایت نکات امنیتی می‌تواند ضربات جدی به دشمن وارد کند.


استراتژی کانون‌های شورشی یک استراتژی انقلابی است؛ که خواهان دگرگونی اساسی و سرنگونی دولت حاکم بر ایران است؛  پیشبرد این استراتژی به کادرهای انقلابی نیاز دارد، کادرهایی که بتوانند، سلول‌ها و یگان‌های [[ارتش آزادی‌بخش ملی ایران|ارتش آزادی‌بخش]] باشند و این استراتژی انقلابی را به پیش ببرند. یعنی مبارزه حرفه آنها شود. به همین دلیل اعضای کانون‌های شورشی در شمار اعضای [[سازمان مجاهدین خلق ایران]] هستند. تأکید بر عضو بودن آنهاست و نه حتی هوادار یا سمپات [[سازمان مجاهدین خلق ایران|سازمان مجاهدین خلق]].[[پرونده:یک کانون شورشی در حمایت از گردهمایی ایرانیان در پاریس.jpg|جایگزین=یک کانون شورشی در حمایت از گردهمایی ایرانیان در پاریس|بندانگشتی|یک کانون شورشی در حمایت از گردهمایی ایرانیان در پاریس]]
=== شکل کانون شورشی ===
کانون‌های شورشی کوچکترین سلول برای نیروی مقاومت است. کانون شورشی به شکل یک تیم یا گروه در یک محله یا دانشگاه یا کارخانه یا مدرسه با تعدادی محدود (بیش از دو نفر) شکل می‌گیرد. این کانون در ارتباط با سازمان مقاومت سراسری علیه دیکتاتوری به فعالیت‌های مبارزاتی می‌پردازد.<ref>[https://fa.iranfreedom.org/%DA%A9%D8%A7%D9%86%D9%88%D9%86%E2%80%8C%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%B4%D9%88%D8%B1%D8%B4%DB%8C/ گام به گام با کانون‌های شورشی!؛ کنفرانس حسین میرداماد درباره‌ی چیستی آن]</ref> شناسایی کانونهای شورشی که در میان مردم هستند برای دشمن بسیار مشکل است،‌ آن‌ها مانند ماهی در آب به راحتی می‌توانند از چشم دشمن پنهان شوند. از این رو با رعایت نکات امنیتی می‌تواند ضربات جدی به دشمن وارد کند.
 
همچنین کانون‌های شورشی سلول‌ها و یگان‌های [[ارتش آزادی‌بخش ملی ایران|ارتش آزادی‌بخش]] باشند. به همین دلیل اعضای کانون‌های شورشی در شمار اعضای [[سازمان مجاهدین خلق ایران]] هستند. [[پرونده:یک کانون شورشی در حمایت از گردهمایی ایرانیان در پاریس.jpg|جایگزین=یک کانون شورشی در حمایت از گردهمایی ایرانیان در پاریس|بندانگشتی|یک کانون شورشی در حمایت از گردهمایی ایرانیان در پاریس]]
کانون شورشی یک هسته کوچک و پیش برنده یک خط در جهت سرنگونی رژیم دیکتاتوری ولایت فقیه با هدف آزادی و حاکمیت مردمی است. کانون شورشی هسته و موتور اعتراضات و خیزش‌ها را به دست می‌گیرد و بهمن وار  به سرعت گسترش می‌یابد.
کانون شورشی یک هسته کوچک و پیش برنده یک خط در جهت سرنگونی رژیم دیکتاتوری ولایت فقیه با هدف آزادی و حاکمیت مردمی است. کانون شورشی هسته و موتور اعتراضات و خیزش‌ها را به دست می‌گیرد و بهمن وار  به سرعت گسترش می‌یابد.
=== مبارزه‌ حرفه‌ای و کانون‌های شورشی ===
=== مبارزه‌ حرفه‌ای ===
[[پرونده:کانون شورشی ۱۵ شهریور.jpg|جایگزین=کانون شورشی ۱۵ شهریور|بندانگشتی|کانون شورشی ۱۵ شهریور]]
[[پرونده:کانون شورشی ۱۵ شهریور.jpg|جایگزین=کانون شورشی ۱۵ شهریور|بندانگشتی|کانون شورشی ۱۵ شهریور]]
حرفه‌ای بودن در مبارزه به معنای تمام وقت بودن در مبارزه است. بدون داشتن کادرهایی که حاضر به مبارزه‌ی حرفه‌ای باشند، ادامه‌ی مبارزه برای به ثمر رساندن آن یعنی استقرار حاکمیت مردمی، امکان پذیر نیست.  
کانون‌های شورشی  کادرهای حرفه‌ایهستند. حرفه‌ای بودن در مبارزه به معنای تمام وقت بودن در مبارزه است. بدون داشتن کادرهایی که حاضر به مبارزه‌ی حرفه‌ای باشند، ادامه‌ی مبارزه برای به ثمر رساندن آن یعنی استقرار حاکمیت مردمی، امکان پذیر نیست.  


مسعود رجوی در این باره می‌گوید:<blockquote>«هر چند که به عمد، ساده‌سازی و مقایسه می‌کنم اما می‌خواهم بگویم که مبارزه هم مثل علوم پزشکی نفرات حرفه‌یی و سازمان کار تخصصی خاص خود را می‌خواهد.آیا کسی می‌تواند بدون این‌که دانشجوی حرفه‌یی پزشکی باشد، دکتر بشود؟ خیر. دانشجوی غیرحرفه‌یی طب مفهومی ندارد و از او طبیب متخصص ساخته نمی‌شود. مگر می‌شود، اگر من دانشجوی پزشکی هستم، هرازگاهی که وقت کردم سری به دانشکده بزنم و کتابی را ورق بزنم و بعد بتوانم دکتر حاذقی بشوم؟ نه این نمی‌شود. بنابراین مبارزه سیاسی یک علم است، افراد حرفه‌یی و سازمان کار حرفه‌یی خودش را می‌خواهد تا به هدف مورد نظر دست پیدا کند، به‌عنوان مثال یک وقت هست که ما می‌خواهیم فقط یک مقاله انتقادی بنویسیم یا یک نشریه منتشر کنیم یا در انتخاباتی در فضای دموکراتیک شرکت کنیم. اما یک وقت هست که می‌خواهیم رژیم ولایت فقیه را سرنگون کنیم، در این صورت همه چیز فرق می‌کند، از افرادش تا آموزش و آماده‌سازیهای آنها، از نوع و جنس تشکیلاتش، تا مناسبات اعضای این تشکیلات با یکدیگر. برای انجام این مأموریت از شعارها و برنامه‌شان گرفته تا آلترناتیو، استراتژی تا تاکتیک‌هایی که ارائه می‌دهند».<ref>کتاب استراتژی و قیام - به قلم مسعود رجوی - صفحه‌ی ۲۸۹</ref></blockquote>در نتیجه، مبارزه نیاز به کادرهای حرفه‌ای دارد، نفراتی که تمام وقت‌شان را صرف مبارزه کنند؛‌ از جان و مالشان بگذرند؛‌ از زندگی و رفاه عادی جامعه دست بکشند؛‌ کانون‌های شورشی با وصل شدن به نیروی پیشتاز همین ویژگی‌ها را انتخاب می‌کنند و به کادرهای حرفه‌ای تبدیل می‌شوند.
مسعود رجوی در این باره می‌گوید:<blockquote>«هر چند که به عمد، ساده‌سازی و مقایسه می‌کنم اما می‌خواهم بگویم که مبارزه هم مثل علوم پزشکی نفرات حرفه‌یی و سازمان کار تخصصی خاص خود را می‌خواهد.آیا کسی می‌تواند بدون این‌که دانشجوی حرفه‌یی پزشکی باشد، دکتر بشود؟ خیر. دانشجوی غیرحرفه‌یی طب مفهومی ندارد و از او طبیب متخصص ساخته نمی‌شود. مگر می‌شود، اگر من دانشجوی پزشکی هستم، هرازگاهی که وقت کردم سری به دانشکده بزنم و کتابی را ورق بزنم و بعد بتوانم دکتر حاذقی بشوم؟ نه این نمی‌شود. بنابراین مبارزه سیاسی یک علم است، افراد حرفه‌یی و سازمان کار حرفه‌یی خودش را می‌خواهد تا به هدف مورد نظر دست پیدا کند.<ref name=":0">کتاب استراتژی و قیام - به قلم مسعود رجوی - صفحه‌ی ۲۸۹</ref></blockquote>


== درستی راهبرد کانون‌های شورشی ==
=== مناسبات درونی ===
حسین میرداماد از اعضای سازمان مجاهدین، مناسبات درونی کانون‌های شورشی را مناسباتی بسیار فداکارانه، صادقانه و خواهرانه و برادرانه می‌داند و بر ضرورت آن تأکید می‌کند.
 
همچنین از آن‌ جا که ویژگی خاص مرحله مبارزه مردم ایران که برای سرنگونی رژیم ولایت فقیه تلاش می‌کنند، سازماندهی است. مناسبات درونی کانون‌های شورشی از اصول عام تشکیلات پیروی می‌کند.
 
حسین میرداماد اضافه می‌کند که یک کانون شورشی اگر در برابر عناصر این رژیم بسیار سختگیر است اما در برابر مردم مهربان و از خودگذشته است. کانون شورشی تا بن استخوان به راه خود و سرنگونی رژیم ایران ایمان دارد.<ref name=":0" />
 
== صحت استراتژی ==
[[پرونده:کانون شورشی ۹۰۹.jpg|جایگزین=کانون شورشی ۹۰۹|بندانگشتی|کانون شورشی ۹۰۹]]
[[پرونده:کانون شورشی ۹۰۹.jpg|جایگزین=کانون شورشی ۹۰۹|بندانگشتی|کانون شورشی ۹۰۹]]
نکته مهم در انتخاب راهبرد این است که،‌ استراتژی چیزی نیست که ما آن را ابداع بکنیم، بلکه کشف کردنی است.<ref>استراتژی کانون‌های شورشی- [https://www.mojahedin.org/i/%D8%A7%D8%B3%D8%AA%D8%B1%D8%A7%D8%AA%DA%98%DB%8C-%DA%A9%D8%A7%D9%86%D9%88%D9%86%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%B4%D9%88%D8%B1%D8%B4%DB%8C-%DA%AF%D9%81%D8%AA%DA%AF%D9%88-%D9%85%D9%87%D8%AF%DB%8C-%D8%A8%D8%B1%D8%A7%D8%B9%DB%8C گفتگو با مهدی براعی از مسؤلان سازمان مجاهدین خلق ایران] </ref> از طرفی استراتژی یک مقوله‌ی استاتیک و ثابت نیست، بلکه براساس حرکات و راهبردی که دشمن در پیش می‌گیرد، متناسب با آن استراتژی تغییر پیدا می‌کند. به عنوان مثال در یک عملیات نظامی ویژگی‌های هدف، در طرح ریزی خط و مشی حمله به هدف و تسخیر آن را تعیین می‌کند؛ یعنی هدف خودش سخن می‌گوید و باید این زبان را کشف کرد، یعنی باید قانونمندی هر هدف را کشف کرد؛ استراتژی هم کشف کردنی است.
استراتژی همواره از طرف دشمن به یک نیروی انقلابی دیکته می‌شود.<ref>استراتژی کانون‌های شورشی- [https://www.mojahedin.org/i/%D8%A7%D8%B3%D8%AA%D8%B1%D8%A7%D8%AA%DA%98%DB%8C-%DA%A9%D8%A7%D9%86%D9%88%D9%86%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%B4%D9%88%D8%B1%D8%B4%DB%8C-%DA%AF%D9%81%D8%AA%DA%AF%D9%88-%D9%85%D9%87%D8%AF%DB%8C-%D8%A8%D8%B1%D8%A7%D8%B9%DB%8C گفتگو با مهدی براعی از مسؤلان سازمان مجاهدین خلق ایران] </ref>  
 
به عبارت دیگر طراح آن باید با ویژگی‌های دشمن منطبق شود. به عبارت دیگر [[استراتژی مبارزه انقلابی|استراتژی مبارزه‌ی انقلابی]] را دشمن به نیروی انقلابی تحمیل می‌کند. یک نیروی انقلابی باید آن‌را با توجه به ماهیت دشمن کشف نماید. از سویی اگر استراتژی به معنی روش عام حاکم بر مسیر حرکت برای رسیدن به هدف، اشتباه باشد، نیرویی که آن را در پیش گرفته است از میان خواهد برد.


اگر استراتژی به معنی روش عام حاکم بر مسیر حرکت برای رسیدن به هدف، اشتباه باشد؛ اول بر سر کسانی که این راهبرد را انتخاب کردند؛ خراب خواهد شد. [[سازمان مجاهدین خلق ایران]] در مسیر رسیدن به آزادی و حاکمیت مردم، خط و مشی‌‌های متفاوتی، متناسب با اقدامات دشمن اتخاذ کرده‌است. ابتدا این راهبرد بر روی مبارزه‌ی مسالمت آمیز سوار بود، مجاهدین در تمام انتخابات شرکت کردند، رأی آوردند و این حاکمیت بود که آنها را از رفتن به مجلس منع کرد؛‌ در انتخابات ریاست جمهوری هم به آنها اجازه‌ی شرکت نداد؛ بعد از بسته شدن این مسیر باید بلافاصله خودشان را منطبق می‌کردند، ورود به قیام انقلابی و سراسری قهر‌آمیز در این مسیر بود؛ چون ماندن در استراتژی قبلی یعنی این که مجاهدین نابود می‌شدند.
[[سازمان مجاهدین خلق ایران]] پس از آغاز مبارزه مسلحانه علیه رژیم ایران، در ابتدا برای مدت کوتاهی به عملیات چریک شهری روی آوردند اما به سرعت دریافتند که باید استراتژی خود را تغییر دهند. مبارزه مسلحانه مجاهدین بر اساس تجارب مقامت مسلحانه و شناسایی ماهیت رژیم ایران  به [[ارتش آزادی‌بخش ملی ایران|ارتش آزادیبخش ملی]] بالغ شد.
[[پرونده:کانون شورشی آتش زدن بنر خامنه ای.JPG|جایگزین=کانون شورشی آتش زدن بنر خامنه ای|بندانگشتی|کانون شورشی آتش زدن بنر خامنه ای]]
مجاهدین راهبردهای مختلفی را امتحان کردند؛ از جمله عملیات چریک شهری، اما در نهایت این تجارب به [[ارتش آزادی‌بخش ملی ایران|ارتش آزادیبخش ملی]] بالغ شد.  


ماندگاری سازمان مجاهدین بعد از گذر از حوادث سهمگین نشان از درستی خط و مشی آنها بوده است، کانون شورشی هم به عنوان یک یکان از [[ارتش آزادی‌بخش ملی ایران|ارتش آزادیبخش]] به خوبی از عهده‌ وظایف خودش بر‌آمده و نتایج کارهایش موجب واکنش بالاترین مقامات حکومت ایران شده است. خامنه‌‌ای خودش وارد شد و گفت:<blockquote>ضلع سوم (قیام دی‌ ‌ماه ۱۳۹۶) پادویی‌اش است، پادویی‌اش هم مربوط به سازمان منافقین ([[سازمان مجاهدین خلق ایران]]) بود.<ref>تلویزیون دولتی ایران - سخنرانی خامنه‌ای - ۱۹ دی ماه ۱۳۹۶</ref></blockquote>منظور خامنه‌ای این است که نیروی عمل کننده در صحنه کانون‌های شورشی هستند.
ماندگاری سازمان مجاهدین بعد از گذر از حوادث سهمگین نشان از درستی خط و مشی آن‌ها بوده است، کانون شورشی که استمرار همان استراتژی ارتش آزادی‌است و شکل دیگری از آن به شمار می‌رود، در سال‌های گذشته توانسته است نقشی را که سازمان مجاهدین خلق برای آن قائل بود ایفا کند و گسترش یابد. گسترش روز افزون کانون‌های شورشی و فعالیت‌های آنان نشانه‌ی صحت این استراتژی است، در حالی که کاهش فعالیت‌ آنان می تواست نشانی از امکان‌ناپذیر بودن پیشبرد این استراتژی و ناکارآمد بودن آن باشد.
 
کانون‌های شورشی در ایران در حالی که با شعارنویسی و سپس نصب بنرهای اعتراضی کار خود را آغاز کردند، فعالانه در قیام دی ماه ۱۳۹۶ و همچنین در قیام آبان ۱۳۹۸ وارد شده و آن را گسترش داده و رادیکالیزه کردند. کانون‌های شورشی در آخرین عملیات خود اقدام به پرتاب بمب‌های دستی به مقرات نیروهای سرکوب‌گر در ایران، حوزه‌های علمیه و مراکز وابسته به رژیم ایران پرداخته‌اند.<ref>[https://irane-ma.com/%d8%ad%d9%85%d9%84%d9%87-%d8%a7%d8%af%d8%a7%d8%b1%d9%87-%d8%a8%d9%86%db%8c%d8%a7%d8%af-%d8%b4%d9%87%db%8c%d8%af-%d9%88-%d8%a7%d9%85%d9%88%d8%b1-%d8%a7%db%8c%d8%ab%d8%a7%d8%b1%da%af%d8%b1%d8%a7%d9%86/ حمله و انفجار قوی توسط بمب آتشزا به اداره بنیاد شهید و امور ایثارگران در تهران]</ref><ref>[https://irane-ma.com/%d8%a7%d9%86%d9%81%d8%ac%d8%a7%d8%b1-%d8%ad%d9%88%d8%b2%d9%87-%d8%b9%d9%84%d9%85%db%8c%d9%87-%da%a9%d9%88%d9%87%d8%af%d8%b4%d8%aa-%d8%a2%d8%aa%d8%b4-%d8%b2%d8%af%d9%86-%d8%a8%d9%86%d8%b1%d9%87%d8%a7/ انفجار در مقابل حوزه علمیه کوهدشت و آتش زدن بنرهای دهه فجر در ۶شهر ایران]</ref>
 
یکی از این عملیات‌ها پرتاب یک بمب دست‌ساز به در ساختمان قرارگاه خاتم‌الأنبیا در تهران بود.<ref>[https://irane-ma.com/%d8%aa%d8%a7%db%8c%db%8c%d8%af-%d8%ad%d9%85%d9%84%d9%87-%d8%b3%d8%a7%d8%ae%d8%aa%d9%85%d8%a7%d9%86-%d8%a7%d8%af%d8%a7%d8%b1%db%8c-%d9%82%d8%b1%d8%a7%d8%b1%da%af%d8%a7%d9%87-%d8%ae%d8%a7%d8%aa%d9%85/ تایید حمله دلیرانه به ساختمان اداری قرارگاه خاتم الانبیا سپاه پاسداران از سوی رژیم]</ref>
 
خامنه‌‌ای خودش وارد شد و گفت:<blockquote>ضلع سوم (قیام دی‌ ‌ماه ۱۳۹۶) پادویی‌اش است، پادویی‌اش هم مربوط به سازمان منافقین ([[سازمان مجاهدین خلق ایران]]) بود.<ref>تلویزیون دولتی ایران - سخنرانی خامنه‌ای - ۱۹ دی ماه ۱۳۹۶</ref></blockquote>منظور خامنه‌ای این است که نیروی عمل کننده در صحنه کانون‌های شورشی هستند.


در خلاصه‌ی کلام استراتژی کانون‌های شورشی نشان داد، زمانی‌ که دیکتاتور مجالی برای هیچ تحرک سیاسی نمی‌گذارد، تنها راه تشکیل کانون‌های شورشی و شوراهای مقاومت می‌باشد.
در خلاصه‌ی کلام استراتژی کانون‌های شورشی نشان داد، زمانی‌ که دیکتاتور مجالی برای هیچ تحرک سیاسی نمی‌گذارد، تنها راه تشکیل کانون‌های شورشی و شوراهای مقاومت می‌باشد.
خط ۱۴۰: خط ۱۶۱:


و بالاخره در سومین بیانیه که در تاریخ ۱۱ دی ۱۳۹۶ منتشر شد تکلیف کانونهای شورشی در رو در رویی با نیروهای سرکوبگر و دشمنان خلق و کسانی که بخواهند قیام و خیزش به‌حق مردم ایران را سرکوب کنند در یک جمله خلاصه می‌شود «شاه سلطان ولایت مرگت فرا رسیده، آتش جواب آتش»
و بالاخره در سومین بیانیه که در تاریخ ۱۱ دی ۱۳۹۶ منتشر شد تکلیف کانونهای شورشی در رو در رویی با نیروهای سرکوبگر و دشمنان خلق و کسانی که بخواهند قیام و خیزش به‌حق مردم ایران را سرکوب کنند در یک جمله خلاصه می‌شود «شاه سلطان ولایت مرگت فرا رسیده، آتش جواب آتش»
== ارتش آزادیبخش و کانون‌های شورشی  ==
[[پرونده:کانون شورشی بمناست تاسیس سازمان.jpg|جایگزین=کانون شورشی بمناست تاسیس سازمان|بندانگشتی|کانون شورشی بمناست تاسیس سازمان]]
ارتش آزادیبخش، هزار اشرف و کانونهای شورشی، یک مفهوم را بیان می‌کنند. در واقع هزار اشرف و کانونهای شورشی، گسترش یافته همان ارتش آزادیبخش است كه در اشكال متناسب با شرایط و در انطباق فعال با شرایط عمل می‌كنند و گسترش مبارزه و تداوم آن را امكانپذیر می كنند آنچه تعیین كننده است خصلت رزمندگی و مقاومت و پیشبرد امر مبارزه با دشمن در سازمان كار رزمی است كه جانمایه و جوهره ارتش آزادیبخش و كانونهای شورشی و هزار اشرف است و این ویژگیهاست كه مشخص می كند كانون شورشی و هزار اشرف و ارتش آزادی پدیده ای واحد با ویژگی‌های واحد هستند اما در محیط و شرایط ماموریت متفاوت. در واقع این سه پدیده نه تنها در تضاد با یکدیگر نیستند، بلكه عمیقاً در وحدت با یکدیگرند. و این وحدت محتوایی و جدایی ناپذیر؛ رمز قدرت آنها و در یک جمله ، نشان دهنده‌ی گسترش، عمق پیدا کردن و وسعت ارتش آزادیبخش در سراسر خاک میهن است.
اسم «کانونهای شورشی» اگر ‌چه یادآور تئوری کانو‌ن‌های شورشی چه‌گوارا است؛ اما باید گفت انقلاب ایران در مداری متکامل‌تر از تمامی انقلاب‌های دوران معاصر راه منحصربه‌فرد خود را پیموده است. کانونهای شورشی که اکنون در بالاترین فراز مقاومت ایران تشکیل شده‌اند، از یک سو متکی به‌یک پشتوانه و فرماندهی نیرومند و از سوی دیگر برخوردار از یک ارتباطات دارای تضمین بالا با فرماندهی است. کانونهای شورشی بر ریشه‌های عمیق ۴دهه رزم مستمر رزم‌آوران مجاهد خلق استوار است که همه اشکال مختلف نبرد، از جنگ چریکی شهری، تا مقاومت در جنگل، تا جنگ در مناطق روستایی در دسته‌های پارتیزانی و تا جنگ جبهه‌یی در هیأت ارتش آزادیبخش را پشت سر گذاشته و از هر یک از آنها کتابها تجربه پرارزش انقلابی اندوخته است.<ref>[https://article.mojahedin.org/i/%D8%B1%D8%A7%D8%B2-%D9%82%D8%AF%D8%B1%D8%AA-%DA%A9%D8%A7%D9%86%D9%88%D9%86%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%B4%D9%88%D8%B1%D8%B4%DB%8C-%D8%B1%D8%A7%D8%B2-%D9%82%D8%AF%D8%B1%D8%AA-%D8%AE%D9%84%D9%82-%D9%80-%D9%85%D9%87%D8%AF%DB%8C-%D8%A7%D8%A8%D8%B1%DB%8C%D8%B4%D9%85%DA%86%DB%8C راز قدرت کانون‌های شورشی] - به قلم مهدی ابریشمچی از مسؤلان سازمان مجاهدین خلق ایران </ref>


== نقش کانون‌های شورشی در مقابله با سرکوب ==
== نقش کانون‌های شورشی در مقابله با سرکوب ==
خط ۱۸۸: خط ۲۰۳:


تجربه انقلاب كوبا را چه گوارا، در نظریه كانونهای شورشی تئوریزه كرد، خلاصه‌ی این نظریه این بود كه اگر زمینه انقلاب دركشوری آماده باشد و تودههای مردم حاكمیت را نخواهند،  تعدادی عنصر از جان گذشته كه او نام كانون‌های شورشی را برآن می‌نهاد، برای سرنگون كردن دیكتاتوری كافی است، از اینجا بود كه تئوری كانونهای شورشی  متولد شد، كانون شورشی مانند موتوری كوچك با كار منظم و حساب شده خود، موتور بزرگ كه همان جامعه باشد را به حركت در میآورد.  
تجربه انقلاب كوبا را چه گوارا، در نظریه كانونهای شورشی تئوریزه كرد، خلاصه‌ی این نظریه این بود كه اگر زمینه انقلاب دركشوری آماده باشد و تودههای مردم حاكمیت را نخواهند،  تعدادی عنصر از جان گذشته كه او نام كانون‌های شورشی را برآن می‌نهاد، برای سرنگون كردن دیكتاتوری كافی است، از اینجا بود كه تئوری كانونهای شورشی  متولد شد، كانون شورشی مانند موتوری كوچك با كار منظم و حساب شده خود، موتور بزرگ كه همان جامعه باشد را به حركت در میآورد.  
=== انقلاب اکتبر ۱۹۱۷ ===
لنین، در سال ۱۹۱۷ موفق شد اولین انقلاب سوسیالیستی را در کشور روسیه‌ی تزاری به ثمر بنشاند. او در مسیر مبارزه برای سرنگونی دیکتاتوری تزاری به این نتیجه رسید که بدون عنصر رهبری و نفرات از جان گذشته، این مبارزات به ثمر نخواهد نشست. استدلال لنین بسیار ساده، روشن و منطقی بود؛ او می‌گفت وقتی توده‌‌های مردم وارد خیابان می‌شوند، ولی فاقد سازماندهی باشند، نیروی حاکم با برخورد خشن و قهر‌آمیز می‌تواند آنها را سرکوب کند؛ بر همین اساس لنین یک حزب پیشگام تشکیل دارد و با آموزش نفرات، هسته‌های انقلابی را تشکیل داد که زمینه ساز شورش همگانی را بوجود آوردند، در نهایت حکومت تزاری بر اثر همین قیام‌های سازماندهی شده فروپاشید.
در عمده‌ی انقلابات و جنگ‌هایی که برای استقلال در سده‌ی اخیر انجام شده، بطور عام نقش هسته‌های مقاومت و چریکی بسیار عمده بوده‌است؛ حتی در جنگ جهانی دوم این هسته‌‌ها و پارتیزان‌های مقاومت بودند که ضربات سنگینی به دستگاه هیتلر وارد می‌کردند، در انقلاب الجزایر، ویتنام و... نقش هسته‌های چریکی بسیار عمده بوده است. در انقلاب مشروطه هم استبداد توانسته بود بر تمام سنگر‌های آزادیخواهان غلبه کند؛ اما یک محله و یک خانه بود که مقاومت کرد، در محله‌ی امیرخیز، ستار خان ایستاد، بیرق‌های تسلیم را از بالای خانه‌ها پایین کشید، و جنبش مشروطه از آن نقطه تا فتح تهران پیش رفت.
#


==پانویس==
==پانویس==
{{پانویس|۳|اندازه=ریز}}
{{پانویس|۳|اندازه=ریز}}