فریدون ژورک: تفاوت میان نسخه‌ها

۱۴۰ بایت حذف‌شده ،  ‏۴ مارس ۲۰۲۰
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۷۵: خط ۷۵:
| پانویس            =
| پانویس            =
}}
}}
'''فریدون ژورک''' با نام هنری '''مهدی ژورک''' سی ویکم اردیبهشت ماه سال ۱۳۲۰، درمحله عباسی، واقع درخیابان قزوین تهران، به دنیا آمد. نام فریدون را دائی او، '''احمد قدکچیان''' که یکی ازهنرپیشگان مطرح آن زمان بود برایش انتخاب کرد ولی، اداره ثبت احوال شناسنامه اورا به درخواست پدرش ('''حسین)''' که با درجه گروهبانی درشهربانی ( نیروی انتظامی ) کشورخدمت می کرد، با نام مهدی صادرنمود، این نام تنها دراسناد ومدارک رسمی برایش کاربرد داشت.فریدون ژورک، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تهیه‌کننده، تدوین‌گر، فیلم‌بردار، صدابردار، صداگذار، ترانه‌سرا و بازیگر ایرانی است.
'''فریدون ژورک''' با نام هنری مهدی ژورک زاده‌ی ۳۱ اردیبهشت‌ماه ۱۳۲۰ - تهران، نام فریدون را دایی او، احمد قدکچیان که یکی ازهنرپیشگان مطرح آن زمان بود برایش انتخاب کرد؛ ولی شناسنامه او با نام مهدی صادر شد. فریدون ژورک، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تهیه‌کننده، تدوین‌گر، فیلم‌بردار، صدابردار، صداگذار، ترانه‌سرا و بازیگر ایرانی است. وی همسر [[مرجان]] خواننده معروف ایرانی و هم‌اکنون ساکن آمریکا است.<ref name=":2">فریاد بی صدا – [https://vimeo.com/128112083 گفتگو با مرجان و فریدون ژورک]</ref>
 
وی همسر [[مرجان]] خواننده معروف ایرانی و هم‌اکنون ساکن آمریکا است.<ref name=":2">فریاد بی صدا – [https://vimeo.com/128112083 گفتگو با مرجان و فریدون ژورک]</ref>


== دوران کودکی و نوجوانی ==
== دوران کودکی و نوجوانی ==
مهدی( فریدون ) ژورک، دوران ابتدائی را دردبستان های صائب ونظامی ودوران دبیرستان را تا مرحله نهائی، دردبیرستان های ابومسلم و ایران گذراند.  
فریدون ژورک، درمحله عباسی، واقع درخیابان قزوین تهران، به دنیا آمد. او دوران ابتدائی را دردبستان های صائب ونظامی ودوران دبیرستان را تا مرحله نهایی، در دبیرستان‌های ابومسلم و ایران گذراند. فریدون ژورک تا ده سالگی تعطیلات تابستانی مدارس را در حجره فرش فروشی پدربزرگش، حاج ابولقاسم قدکچی واقع دربازارعباس آباد تهران منتهی به میدان اعدام وخیابان شوش با عنوان شاگرد، به فراگیری راه و رسم کاسبی گذراند، بعد ازمرگ پدربزرگ، دو سه سالی تعطیلات را درباغ گلستان تازه تاسیس که مرکزی تفریحی درغرب تهران آن زمان بود، با عنوان دستیار آپاراتچی، نمایش دهنده فیلم های سینمایی، مشغول به کارشد.    
 
 ژورک تا ده سالگی تعطیلات تابستانی مدارس را درحجره فرش فروشی پدربزرگش،حاج ابولقاسم قدکچی واقع دربازارعباس آباد تهران (منتهی به میدان اعدام وخیابان شوش) با عنوان شاگرد،  به فراگیری راه و رسم کاسبی گذراند، بعد ازمرگ پدربزرگ، دو سه سالی تعطیلات را درباغ گلستان تازه تاسیس ( مرکزی تفریحی درغرب تهران آن زمان بود) با عنوان دستیار آپاراتچی ( نمایش دهنده فیلم های سینمائی) مشغول به کارشد.    


== فعالیت‌های هنری ==
== فعالیت‌های هنری ==
فریدون ژورک تابستان سال ۱۳۳۴، به توصیه مادرش،  '''بانوخدیجه قدکچی،'''  جهت کسب آموزشهای فنی درامور سینمائی توسط دائی ‌اش، به آقای '''محمود نوذری''' ( کارگردان، فیلمبردار ومدیرفنی استودیوکاروان فیلم )  معرفی می شود.
فریدون ژورک تابستان سال ۱۳۳۴، به توصیه مادرش،  بانوخدیجه قدکچی'''،''' جهت کسب آموزش‌های فنی درامور سینمائی توسط دائی‌اش، به آقای محمود نوذری کارگردان، فیلمبردار و مدیرفنی استودیوکاروان فیلم معرفی می‌شود.


تابستان سال ۱۳۳۸،  ژورک دراین چهارسال ( ۱۳۳۸- ۱۳۳۴ ) با ادامه تحصیل تا پایان بردن دوران دبیرستان علاوه براینکه دررشته بوکس باشگاه تاج واقع دربنای بجا مانده ازنمایشگاه صنعتی چکوسلواکی درپارک سنگلج تهران، به تمرین وخود سازی مشغول بود، آن چنان که تا مرحله کسب مقام سومی،  دروزن اول بازی های بوکس انتخابی تیم ملی ( برگ زیتون طلائی ) که درسالن محمد رضاشاه آن زمان، برگذارمی شد، پیشرفت کرده بود،  اوهمزمان تعطیلات تابستانی مدارس را دراستودیو کاروان فیلم، زیرنظر استادش محمود نوذری به فراگیری صدابرداری وتدوین فیلم سپری کرد.
تابستان سال ۱۳۳۸، فریدون ژورک دراین چهارسال ( ۱۳۳۸- ۱۳۳۴ ) با ادامه تحصیل تا پایان بردن دوران دبیرستان علاوه براینکه دررشته بوکس باشگاه تاج واقع در بنای به‌جا مانده از نمایشگاه صنعتی چکوسلواکی در پارک سنگلج تهران، به تمرین و خودسازی مشغول بود، آن‌چنان که تا مرحله کسب مقام سومی، در وزن اول بازی‌های بوکس انتخابی تیم ملی، برگ زیتون طلائی که درسالن محمد [[رضاشاه پهلوی|رضاشاه]] آن‌زمان، برگذار می‌شد، پیشرفت کرده بود، او هم‌زمان تعطیلات تابستانی مدارس را دراستودیو کاروان فیلم، زیرنظر استادش محمود نوذری به فراگیری صدابرداری و تدوین فیلم سپری کرد.


تابستان ۱۳۳۸. علاوه بردستیاری تدوین، صداگذاری فیلم مرفین را نیزعهده دارشد واین اولین کارمستقل اودرزمینه صداگذاری وتدوین نگاتیو فیلم هم می باشد،که برای اولین بارتوانست ازاین بابت دستمزد قابل ملاحظه ای دریافت کند،  فیلم مرفین توسط محمد علی جعفری ( کارگردان، نویسنده وبازیگرتاتروسینما ) تهیه شده بود که درزمان خود یکی ازفیلم های مطرح آن زمان بود.
تابستان ۱۳۳۸. علاوه بردستیاری تدوین، صداگذاری فیلم مرفین را نیز عهده دارشد و این اولین کار مستقل او در زمینه صداگذاری و تدوین نگاتیو فیلم هم است که برای اولین بار توانست از این بابت دست‌مزد قابل ملاحظه‌ای دریافت کند، فیلم مرفین توسط محمد علی جعفری، کارگردان، نویسنده و بازی‌گر تاتر و سینما تهیه شده بود که از فیلم‌های مطرح آن‌زمان بود.


سال ۱۳۳۹، با پایان فیلمبرداری فیلم لاله آتشین، محمود نوذری کارگردان و نویسند فیلم بر اثر سرطان خون چشم ازجهان فرو بست، دراین فیلم '''پوران شاپوری''' که دراوج شهرت ومحبوبیت خود قرارداشت،نقش زن اول فیلم راعهده داربود، ژورک که درصحنه های مربوط به فیلمبرداری این فیلم یکی ازعناصر فعال بود بنا به شرایط ایجاد شده، عهده داربخش مهمی ازآماده سازی فیلم تا مرحله نمایش گردید.   
سال ۱۳۳۹، با پایان فیلم‌برداری فیلم لاله آتشین، محمود نوذری کارگردان و نویسند فیلم بر اثر سرطان خون چشم از جهان فرو بست، دراین فیلم پوران شاپوری که در اوج شهرت و محبوبیت خود قرارداشت، نقش زن اول فیلم را عهده‌دار بود، فریدون ژورک که درصحنه‌های مربوط به فیلم‌برداری این فیلم، یکی از عناصر فعال بود، بنا به شرایط ایجاد شده، عهده‌دار بخش مهمی از آماده‌سازی فیلم تا مرحله نمایش گردید.   


درهمین سال ازطرف صاحبان استودیو مهرگان فیلم، آقایان '''رضاکریمی'''، '''نعمت الله رفیعی''' '''ومجید محسنی''' برای نظارت بر امور فنی در زمینه دوبله فیلم های خارجی و تدوین وصداگذاری فیلمهای ایرانی،  تولید شده دراین استودیو، ازفریدون ژورک جهت همکاری دعوت به عمل آمد، که تا سال، ۱۳۴۳ علاوه بر دوبله ده ها فیلم خارجی امثال '''شب ژنرالها''' .....، صدا گذاری وتدوین چندین فیلم ایرانی را نیزعهده دار بود،'''عروس فرنگی''' به کارگردانی و بازی نصرت الله وحدت و پوری بنائی، قهرمان قهرمانان به کارگردانی و بازی محمد علی فردین و ویدا قهرمانی، پرستوها به لانه بازمی گردند با بازی درخشان وکارگردانی مجید محسنی از آن جمله اند.
در همین سال از طرف صاحبان استودیو مهرگان فیلم، آقایان رضاکریمی، نعمت‌الله رفیعی و مجید محسنی برای نظارت بر امور فنی در زمینه دوبله فیلم‌های خارجی و تدوین و صداگذاری فیلم‌های ایرانی، تولید شده در این استودیو، از فریدون ژورک جهت هم‌کاری دعوت به عمل آمد، که تا سال ۱۳۴۳ علاوه بر دوبله ده‌ها فیلم خارجی امثال، شب ژنرال‌ها...، صدا گذاری و تدوین چندین فیلم ایرانی را نیز عهده‌دار بود، عروس فرنگی به کارگردانی و بازی نصرت‌الله وحدت و پوری بنایی، قهرمان قهرمانان به کارگردانی و بازی محمدعلی فردین و ویدا قهرمانی، پرستوها به لانه بازمی گردند با بازی درخشان وکارگردانی مجید محسنی از آن جمله اند.


=== سال ۱۳۴۴، تهیه کننده و فیلمبردار ===
=== تهیه کننده و فیلمبردار ===
فریدون ژورک دراین سال، براساس فیلمنامه ای نوشته '''مهدی رئیس فیروز'''، تصمیم به تولید فیلمی گرفت به نام '''دختر کدخدا،''' با توجه به تجربیات قبلی خود علاوه برفیلمبرداری،  تهیه کنندگی فیلم را نیز شخصا عهده دار شد. دراین فیلم مهدی رئیس فیروز کارگردان فیلم و منوچهر وثوق که اولین کار جدی و بلندش درسینما بود، فریبا خاتمی، داریوش طلائی، جواد تقدسی و داریوش اسدزاده ایفای نقش کردند.  
فریدون ژورک در سال ۱۳۴۴، براساس فیلمنامه‌ای نوشته‌ی مهدی رئیس‌فیروز، تصمیم به تولید فیلمی گرفت به نام دختر کدخدا'''،''' با توجه به تجربیات قبلی خود علاوه برفیلم‌برداری، تهیه کنندگی فیلم را نیز شخصاً به‌عهده گرفت. در این فیلم مهدی رئیس‌فیروز، کارگردان فیلم و منوچهر وثوق که اولین کار جدی و بلندش درسینما بود، فریبا خاتمی، داریوش طلایی، جواد تقدسی و داریوش اسدزاده، ایفای نقش کردند.  
[[پرونده:فریدون ژورک در یکی از فیلمهایش.jpg|جایگزین=فریدون ژورک در یکی از فیلمهایش|بندانگشتی|فریدون ژورک در یکی از فیلمهایش]]
[[پرونده:فریدون ژورک در یکی از فیلمهایش.jpg|جایگزین=فریدون ژورک در یکی از فیلمهایش|بندانگشتی|فریدون ژورک در یکی از فیلمهایش]]
 در پایان فیلمبرداری، فریدون ژورک به خاطر ضعف مالی، به ناچار از آقایان '''رضا نورسته فر''' و '''محمود زریباف''' که از مشتاقان مشارکت در زمینه سرمایه گذاری فیلم بودند،  دعوت به همکاری کرد و به جبران این همیاری، موافقت شد تا به خواست ایشان درتیتراژ فیلم، عنوان تهیه کننده به نام ایشان نوشته شود واین برای ژورک سنتی شد درتمامی طول حضورش در سینمای ایران، او جهت پرهیز از تکرار نامش در تیتراژ  فیلم های تولید شده توسط خود و یا کمپانی های وابسته به او چنین روشی را پیشه کرد  (اکثر امور تولیدی و فنی فیلم ها را شخصا عهده دار بود) 
 در پایان فیلمبرداری، فریدون ژورک به خاطر ضعف مالی، به ناچار از آقایان رضا نورسته‌فر و محمود زریباف که از مشتاقان مشارکت در زمینه سرمایه گذاری فیلم بودند، دعوت به هم‌کاری کرد؛ و به جبران این هم‌یاری، موافقت شد تا به خواست ایشان در تیتراژ فیلم، عنوان تهیه کننده به نام ایشان نوشته شود و این برای ژورک سنتی شد در تمامی طول حضورش در سینمای ایران، او جهت پرهیز از تکرار نامش در تیتراژ  فیلم‌های تولید شده توسط خود و یا کمپانی‌های وابسته به او، چنین روشی را پیشه کرد. فریدون ژورک اکثر امور تولیدی و فنی فیلم‌ها را شخصا به عهده داشت.


=== تاسیس شرکت های تولید فیلم ===
=== تأسیس شرکت‌های تولید فیلم ===
   اولین شرکتی که توسط فریدون ژورک با مشارکت و همیاری رضا نورسته فر، و  محمود زریباف، تاسیس گردید، اسکارفیلم نام داشت،این کمپانی بعد از نمایش فیلم دختر کدخدا راه اندازی شد،که اولین محصول آن فیلمی بود، به نام '''خوشگل و قهرمان'''، این فیلم براساس فیلمنامه ای ازفریدون ژورک ساخته شد، که اولین کار مستقل او در زمینه کارگردانی و فیلمبرداری بود و نمایش آن با اقبال نسبی زمان خود مواجه گردید.بنا به توافق قبلی، در تیتراژ تمامی تولیدات بعدی این کمپانی هم، نام رضا نورسته فر و محمود زریباف به عنوان تهیه کننده و به جای سرمایه گذار از عنوان '''اسکارفیلم تقدیم می کند''' استفاده می شد. بعد از موفقیت چشم گیر و جنجالی فیلم تکخال که پنجمین کار مستقل فریدون ژورک دراین کمپانی بود، و در نوروز سال ۱۳۴۸ در سراسر سینماهای ایران به نمایش گذارده شد، ژورک اقدام به تاسیس کمپانی دیگری کرد به نام '''سازمان سینمائی ژورک'''، که کل سهام آن متعلق به خودش بود،  این کمپانی علاوه بر تولید فیلم های متعددی که تا قبل از ملاخورشدن انقلاب توسط آخوند‌ها به تولید آنها مشغول بود، مرکز پخشی نیز جهت توزیع فیلم در سینماهای سراسر کشور ایجاد کرد. دراین کمپانی نیز، بنا به سیاق گذشته، جهت پرهیز از تکرار نام ژورک با عناوین مختلف در تیتراژ فیلم ها، عنوان تهیه کننده، با موافقت آقای احمد قدکچیان که علاوه برایفای نقش دربعضی ازفیلم ها، سرپرستی دفتری کمپانی را نیز عهده داربود، به ایشان اختصاص داده شد و عنوان '''سازمان سینمائی ژورک تقدیم می کند'''،جایگزین تولید کننده، فیلم های تولیدی این کمپانی گردید.
   اولین شرکتی که توسط فریدون ژورک با مشارکت و هم‌یاری رضا نورسته‌فر، و  محمود زریباف، تأسیس گردید، اسکارفیلم نام داشت، این کمپانی بعد از نمایش فیلم دختر کدخدا راه اندازی شد، که اولین محصول آن فیلمی بود به نام خوشگل و قهرمان، این فیلم براساس فیلم‌نامه‌ای از فریدون ژورک ساخته شد، که اولین کار مستقل او در زمینه کارگردانی و فیلم‌برداری بود؛ و نمایش آن با اقبال نسبی زمان خود مواجه گردید. بنا به توافق قبلی، در تیتراژ تمامی تولیدات بعدی این کمپانی هم، نام رضا نورسته‌فر و محمود زریباف به‌عنوان تهیه کننده و به جای سرمایه گذار از عنوان «اسکارفیلم تقدیم می کند» استفاده می‌شد. پس از موفقیت چشم‌گیر و جنجالی فیلم تکخال که پنجمین کار مستقل فریدون ژورک در این کمپانی بود، و در نوروز سال ۱۳۴۸ در سراسر سینماهای ایران به نمایش گذارده شد، ژورک اقدام به تأسیس کمپانی دیگری کرد به نام سازمان سینمائی ژورک، که کل سهام آن متعلق به خودش بود، این کمپانی علاوه بر تولید فیلم‌های متعددی که تا قبل از ملاخور شدن انقلاب توسط آخوند‌ها به تولید آن‌ها مشغول بود، مرکز پخشی نیز جهت توزیع فیلم در سینماهای سراسر کشور ایجاد کرد. دراین کمپانی نیز، بنا به سیاق گذشته، جهت پرهیز از تکرار نام ژورک با عناوین مختلف در تیتراژ فیلم‌ها، عنوان تهیه کننده، با موافقت آقای احمد قدکچیان که علاوه بر ایفای نقش دربعضی از فیلم‌ها، سرپرستی دفتری کمپانی را نیز عهده‌داربود، به ایشان اختصاص داده شد و عنوان «سازمان سینمائی ژورک تقدیم می کند»، جای‌گزین تولید کننده، فیلم‌های تولیدی این کمپانی گردید.
[[پرونده:نمایی از فریدون ژورک در یک فیلم.jpg|جایگزین=نمایی از فریدون ژورک در یک فیلم|بندانگشتی|نمایی از فریدون ژورک در یک فیلم]]
[[پرونده:نمایی از فریدون ژورک در یک فیلم.jpg|جایگزین=نمایی از فریدون ژورک در یک فیلم|بندانگشتی|نمایی از فریدون ژورک در یک فیلم]]


=== سال ۱۳۵۴. تاسیس شرکت پاناسیت ===
=== تاسیس شرکت پاناسیت ===
فریدون ژورک با حفظ استقلال تولید سازمان سینمائی ژورک، به پیشنهاد نصرت الله وحدت ( مدیرعامل '''شرکت فیلمسازی نقش جهان''') و مشارکت رضا نورسته فر و محمود زریباف ( '''اسکارفیلم''' ) و رضا شیبانی (مدیرعامل '''تینا فیلم''' ) اقدام به ایجاد شرکت جدیدی کردند، به نام پاناسیت، که عمده ترین مرکز پخش فیلم ایران تا آن زمان بود. پنجاه درصد سهام این شرکت متعلق به فریدون ژورک و پنجاه درصد دیگر بر طبق توافق قبلی در مالکیت رضا نورسته فر و محمود زریباف قرارگرفت، ولی امتیاز نصرت الله وحدت و رضا شیبانی در پاگیری چنین شرکتی، تامین منافع ایشان ازطریق پخش صحیح فیلم های تولیدی این شرکت ها بود، که درگذشته، همواره با مافیای صاحبان سینماهای نمایش دهنده، به ویژه در استانها و شهرستانهای دورافتاده سراسر کشور درگیربودند. گستردگی این کمپانی و حجم فیلم هایی که جهت پخش در اختیارداشت، هیأت مدیره را برآن داشت تا برای ایجاد امکانات و فضایی مستقل جهت تولید بیشتر، اقدام به تاسیس یک استودیوی فیلمسازی و صداگذاری نمایند. البته با توجه به اینکه، سها‌مدار عمده این کمپانی، فریدون ژورک، در رشته های مختلف فنی امور سینمائی ازتخصص قابل ملاحظه ای برخوردار بود، در پی چنین تصمیمی، استودیو دماوند را که سال ها در زمینه دوبله‌ی فیلم های خارجی فعال بود و به تازگی به خاطر رکود این حرفه، به صورتی محدود ناچار به صداگذاری چند فیلم ایرانی شده بود، طی مذاکراتی برای شرکت پاناسیت خریداری کردند.   
فریدون ژورک با حفظ استقلال تولید سازمان سینمائی ژورک، به پیشنهاد نصرت الله وحدت مدیرعامل شرکت فیلم‌سازی نقش جهان و مشارکت رضا نورسته‌فر و محمود زریباف ( اسکارفیلم ) و رضا شیبانی مدیرعامل تینا فیلم'''،''' در سال ۱۳۵۴، اقدام به ایجاد شرکت جدیدی کردند، به‌نام پاناسیت، که عمده ترین مرکز پخش فیلم ایران تا آن‌زمان بود. ۵۰ درصد سهام این شرکت متعلق به فریدون ژورک و پ۵۰ درصد دیگر بر طبق توافق قبلی در مالکیت رضا نورسته‌فر و محمود زریباف قرارگرفت، ولی امتیاز نصرت‌الله وحدت و رضا شیبانی در پاگیری چنین شرکتی، تأمین منافع ایشان از طریق پخش صحیح فیلم‌های تولیدی این شرکت‌ها بود، که در گذشته، هم‌واره با مافیای صاحبان سینماهای نمایش دهنده، به ویژه در استان‌ها و شهرستان‌های دورافتاده سراسر کشور درگیر بودند. گستردگی این کمپانی و حجم فیلم‌هایی که جهت پخش در اختیار داشت، هیأت مدیره را برآن داشت تا برای ایجاد امکانات و فضایی مستقل جهت تولید بیشتر، اقدام به تأسیس یک استودیوی فیلم‌سازی و صداگذاری نمایند. البته با توجه به این‌که، سها‌مدار عمده این کمپانی، فریدون ژورک، در رشته‌های مختلف فنی امور سینمائی از تخصص قابل ملاحظه‌ای برخوردار بود، در پی چنین تصمیمی، استودیو دماوند را که سال‌ها در زمینه دوبله‌ی فیلم‌های خارجی فعال بود و به تازگی به خاطر رکود این حرفه، به صورتی محدود ناچار به صداگذاری چند فیلم ایرانی شده بود، طی مذاکراتی برای شرکت پاناسیت خریداری کردند.   


شرکت پاناسیت تا فبل ازپیروزی انقلاب ضد سلطنتی، با توجه به توان و امکان فراوانی که پیدا کرده بود، توانست طی سه سال چندین فیلم تولید کند، که مطرح ترین آنها، فیلم '''فریاد زیرآب''' بود، تصمیم برای تهیه این فیلم را با سرمایه گذاری شرکت پاناسیت، از پیش تولید تا پایان فیلمبرداری، تدوین، اجرای کلیه امور فنی، صداگذاری و چاپ کپیه های اصلی، توسط فریدون ژورک گرفته شد، این فیلم اولین کار نمایشی از هنرمند آوازخوان، '''داریوش اقبالی''' بود، که پس از رهائی از زندان رژیم ستم شاهی، دراوج شهرت و محبوبیت قرارداشت و این مهم، یکی ازدلایل اقبال چشم گیرعمومی ازفیلم شد.  
شرکت پاناسیت تا فبل ازپیروزی انقلاب ضد سلطنتی، با توجه به توان و امکان فراوانی که پیدا کرده بود، توانست طی سه سال چندین فیلم تولید کند، که مطرح ترین آنها، فیلم '''فریاد زیرآب''' بود، تصمیم برای تهیه این فیلم را با سرمایه گذاری شرکت پاناسیت، از پیش تولید تا پایان فیلمبرداری، تدوین، اجرای کلیه امور فنی، صداگذاری و چاپ کپیه های اصلی، توسط فریدون ژورک گرفته شد، این فیلم اولین کار نمایشی از هنرمند آوازخوان، '''داریوش اقبالی''' بود، که پس از رهائی از زندان رژیم ستم شاهی، دراوج شهرت و محبوبیت قرارداشت و این مهم، یکی ازدلایل اقبال چشم گیرعمومی ازفیلم شد.  
۵٬۹۰۸

ویرایش