کاربر:Sayfe/صفحه تمرین2: تفاوت میان نسخه‌ها

بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۲۰۷: خط ۲۰۷:


== گونه های جانوری در ایران ==
== گونه های جانوری در ایران ==
خبرگزاری تسنیم: رئیس اداره نظارت بر حیات وحش محیط زیست استان کردستان گفت: علت عمده انقراض گونه‌های جانوری، تخریب و از بین رفتن زیستگاه طبیعی آنهاست که استان کردستان نیز از این امر مستثنی نیست.
حیدر ویسی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در '''سنندج'''، با اشاره به وضعیت گونه‌های جانوری در حال انقراض در کردستان اظهار کرد: خرس قهوه‌ای، پلنگ، سیاه گوش، گربه وحشی، گربه جنگلی، سگ آبی، سنجاب ایرانی، کل وبز، قوچ ومیش، عقاب طلائی، عقاب مارخور، کرکس (دال) هما، سمندر کردستانی، سمندر آتشین از جمله گونه های جانوری هستند که در خطر انقراض قرار دارند.
وی گفت: وضعیت بسیاری دیگر از پرندگان مانند کبک با این روند برخورد و شکار آن اصلاً مناسب نیست و این گونه ها نیز در معرض تهدید قرار گرفته‌اند.
رئیس اداره نظارت بر حیات وحش محیط زیست کردستان تصریح کرد: متاسفانه در استان کردستان مطالعات جامع و عمیق روی حیات وحش و گونه‌های جانوری و گیاهی صورت نگرفته است و ما هنوز در باره خیلی از گونه‌ها اطلاعات زیادی نداریم.
وی با اشاره به اینکه میش مرغ یا میشه سی گونه جانوری بوده که چند سالی است در استان مشاهده نشده، گفت: نزدیک به چهار سال است این گونه جانوری در زرینه اوباتو که آخرین زیستگاه آن جانور در استان بود، مشاهده نشده و بر این اساس انقراض این گونه بعید نیست.
ویسی افزود: امروزه با توسعه روز افزون جوامع بشری و افزایش فشار بر منابع طبیعی و محیط زیست به شمار عواملی که سلامت اکوسیستم ها و به طبع  گونه ها را تهدید می‌کند افزوده می‌شود.
وی عوامل انقراض گونه های جانوری را متعدد و متفاوت برشمرد و گفت: علت مشترک و عمده انقراض گونه‌های جانوری تخریب و از بین بردن زیستگاه طبیعی آنهاست که استان کردستان نیز از این امر مستثنی نیست.
رئیس اداره نظارت بر حیات وحش محیط زیست کردستان افزود: یکی دیگر از مهمترین عوامل انقراض گونه ها که به طور مستقیم یا غیر مستقیم زیان‌های بسیاری را متوجه حیات وحش نموده و متاسفانه توجه زیادی نیز به آن نمی‌شود، معرفی عمدی و غیر عمدی گونه های غیر بومی است که خوشبختانه در کردستان تاکنون چنین اتفاقی نیافتاده است.
وی شکار بی رویه و خارج از اصول و قاعده انسانی را یکی دیگر از عوامل انقراض گونه‌های جانوری در حیات وحش کردستان عنوان کرد.
ویسی گفت: همچنن رویدادهای طبیعی مانند خشکسالی و آتش سوزی که در چند سال اخیر تاثیراتی منفی بر روی گونه‌های گیاهی و جانوری استان داشته و نیز بهره‌گیری بی رویه از طبیعت عامل انقراض بعضی از گونه های جانوری است.
وی اظهار کرد: از جمله عوامل دخیل دیگر در انقراض گونه‌های جانوری حضور دامداران در زیستگاه‌ها، تصرف چشمه‌ها و نیز تغییر کاربری چشمه‌ها و انتقال آب آنها به اراضی کشاورزی و خارج کردن آنها از دسترس وحوش است.
رئیس اداره نظارت بر حیات وحش محیط زیست کردستان ارائه آموزش‌های زیست محیطی و آگاهی بخشی به مردم در رابطهبا حیات وحش را ضروری دانست و افزود: عدم وجود آگاهی و آشنایی مردم و جوامع  با طبیعت و موجودات، نحوه برخورد با حیات وحش و در مجموع عدم وجود آموزش زیست محیطی در میان مردم  از عوامل اصلی تاثیرگذار در زمینه از بین رفتن گونه های جانوری کردستان است.
وی از جمله اقدامات انجام شده در راستای کاهش عوامل تهدید حیات وحش و جلوگیری از انقراض گونه‌ها را ایجاد سایت تکثیر آهو در منطقه حفاظت شده بیجار ذکر و تصریح کرد: در آینده نزدیک شاهد رهاسازی گونه های تکثیر شده آهو در استان خواهیم بود.


== رودخانه ها ==
== رودخانه ها ==
۱٬۲۲۹

ویرایش