کاربر:Ehsan/صفحه تمرین1: تفاوت میان نسخه‌ها

بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
 
(۱۲۲ نسخهٔ میانی ویرایش شده توسط ۲ کاربر نشان داده نشد)
خط ۱: خط ۱:
'''قرارگاه اشرف''' نام قراگاهی است که بخشی از اعضای سازمان مجاهدین خلق ایران به مدت سه دهه در آن مستقر بودند. این مکان، قرارگاه اصلی سازمان مجاهدین در عراق بود که اغلب عملیات و فعالیت‌های این سازمان از این مکان هدایت و کنترل می‌شد. قرارگاه اشرف در ۸۰ کیلومتری مرز ایران و عراق و در میان بیابان‌های خشک و بی آب و علف منطقه‌ی العظیم، مکانی بود سرسبز با ساختمان‌ها و نمادهایی که به بسیار دقیق و طراحی شده در کنار هم قرارگرفته بودند. قرارگاه اشرف دارای تمامی امکانات یک شهر از جمله مراکز آموزشی، ورزشی، استخر، کتابخانه،پارک‌های بزرگ و کوچک، دریاچه مصنوعی، سالن‌های کنفرانس، مرکز برق رسانی، تصفیه آب، شهرداری، راهنمایی و رانندگی و همچنین سیستم‌های پدافندی برای حفاظت از آن بود. این شهر در طول ۳۰ سال استقرار مجاهدین خلق در آن بارها مورد حملات موشکی، هوایی و زمینی از سوی رژیم ایران  قرار گرفت. اشرف بارها مورد حملات موشکی و بمباران هوایی قرار گرفت از طرف دیگر نیز آمریکا در معامله ای مخفی با رژیم ایران، قرارگاه های مجاهدین ازجمله اشرف را بمباران کرد در حمله آمریکا به عراق، در اردیبهشت سال ۱۳۸۲ این شهر توسط نیروهای آمریکایی محاصره شد و طی توافقی که بین ساکنان شهر اشرف و نمایندگی ارتش آمریکا در عراق صورت گرفت تمامی سلاحهای ساکنان اشرف تحویل ایالات متحده شد و از طرف دیگر آمریکا متعهد به حفاظت از اشرف و ساکنان آن شد. اما چند سال بعد آمریکا با نقض توافق دو جانبه، حفاظت از اشرف را به دولت عراق واگذار کرد اما پس از مدتی تمامی تعهدات محوله به دولت عراق زیر پا گذاشته شد و دولت عراق برای اخراج ساکنان اشرف، ضرب الأجل‌های متعدد تعیین کرد و طی آن بارها حملات خونینی علیه اشرف صورت داد و در نهایت آخرین گروه از ساکنان که تعدادشان ۱۰۰نفر بود، در قرارگاه باقی مانده بودند تا اموال را به فروش برسانند. و در نهایت نیز طی حمله ای که توسط رژيم ایران هدایت می‌شد به شهر اشرف حمله کردند و ۵۲ تن از ساکنین را قتل عام کردند و و ۴۸ نفر از ساکنین باقیمانده، اشرف را ترک کردند و به کمپ لیبرتی نقل مکان کردند. بعد از آن اموال ساکنان که طبق توافق قرار بود به فروش برسد و پول آن صرف هزینه های ساکنان برای انتقال به خارج از خاک عراق شود، توسط نیروهای ارتش عراق و لشکر هادی العامری یعنی سپاه بدر غارت شد و شهر اشرف را به پادگانی برای نیروهای حشد الشعبی و نیروهای سپاه بدر تبدیل کردند.
'''حمید اسدیان''' با نام مستعار کاظم مصطفوی (متولد ۱۳۲۹ در همدان- درگذشته در ۲۳ آذر ۱۳۹۹) شاعر، نویسنده، محقق و عضو شورای ملی مقاومت ایران و از اعضای قدیمی سازمان مجاهدین خلق ایران بود. حمید اسدیان از نوجوانی به فعالیت‌های فرهنگی و سیاسی روی آورد. او پس از دوران دبیرستان وارد دانشکده حقوق دانشگاه تهران شد. پس از مدتی به شکل خودجوش تصمیم گرفت برای آشنایی با جنبش‌‌های آزادی‌بخش و فراگرفتن آموزش‌های مبارزاتی و چریکی به فلسطین برود اما موفق به انجام این کار نشد و در دبی دستگیر شد. حمید اسدیان در فروردین ۱۳۵۱ توسط پلیس دبی به ساواک تحویل داده شد. حمید اسدیان از دبی به ایران و کمیته مشترک ضدخرابکاری [[ساواک]] منتقل شد. وی در تابستان ۱۳۵۱ به زندان قصر منتقل گشت و در آنجا با [[سازمان مجاهدین خلق ایران|سازمان مجاهدین خلق]] از نزدیک آشنا شد. او در دوران زندان به ویژه تحت تأثیر [[مسعود رجوی]] قرار گرفت. حمید اسدیان در زندان به مجاهدین خلق پیوست. پس از انقلاب وی در بخش‌های مختلفی چون نشریه مجاهد، فرماندهی نیروهای میلیشیا، واحد تحقیق شهدای مجاهدین فعالیت داشت. با شروع مبارزه مسلحانه و پایان امکان فعالیت مسالمت آمیز حمید اسدیان پس از مدتی زندگی مخفی در سال ۱۳۶۱ از ایران خارج شد. او تا سال ۱۳۹۹ مسئولیت‌های زیادی را به ویژه در زمینه‌ی های ادبی و فرهنگی به عهده داشت. حمید اسدیان در روز ۲۳ آذر ۱۳۹۹ در اثر بیماری کرونا درگذشت.از آثار وی می‌توان از مجموعه‌شعرهایی چون خشم پرتلاطم نهنگان، هول در صبح عاشقان، پرنده‌ی زندان، اشرفی‌ها و ... نام برد.


== پیشینه قرارگاه اشرف ==
== زندگی نامه حمید اسدیان ==
قرارگاه «اشرف» برگرفته از نام اشرف رجوی همسر مسعود رجوی است. که پیش از انقلاب بدلیل فعالیتهای ضد سلطنتی دستگیر و زندانی شد و در سال ۱۳۵۷همراه با آخرین دسته از زندانیان مجاهد از زندان آزاد شد. و بعدها در تقابل با خمینی در ۱۹ بهمن سال ۱۳۶۰ پاسداران خمینی طی حمله ای به خانه‌ی تیمی و مخفی وی در زعفرانیه‌ی تهران، اشرف رجوی به همراه موسی خیابانی و تعدادی دیگر از اعضای مجاهدین کشته شد. قرارگاه اشرف بیابانی بود که زمینهایش توسط سازمان مجاهدین خریداری شد و در ۸۰ کیلومتری مرز ایران واقع شده است. در سال ۱۳۶۵این بیابان توسط اعضای مجاهدین برای مبارزه علیه رژیم ایران ساخته شد و رفته رفته ساختار یک شهر را گرفت و زیرساختهایی برای آن درست شد نظیر آسفالت خیابان، آب لوله کشی و تصفیه آب تا نیروگاه برق، سالن اجتماعات، استخر، کتابخانه، دریاچه و پارک، شهرداری و راهنمایی و رانندگی، و برجهای حفاظت و پناهگاه ضد موشک و سیستم پدافند برای حفاظت از حملات رژیم ایران. قرارگاه اشرف بارها مورد حمله زمینی و هوایی از طرف رژیم ایران قرار گرفت. ساکنان قرارگاه اشرف نهایتا در سال ۱۳۹۲ اشرف را ترک کردند.
وی در اولین دادگاه خودبه ۱۰ سال حبس و در دادگاه تجدیدنظر به ۵ سال حبس محکوم گشت. او این مدت را در زندان‌های قصر، اوین و قزل‌حصار و مجدداً اوین سپری کرد و در اوایل سال ۱۳۵۶ از زندان آزاد شد. حمید اسدیان در دوران زندان به سازمان مجاهدین خلق پیوست. حمید اسدیان پس از انقلاب در هیأت تحریریه‌ی نشریه مجاهد فعالیت می‌کرد و همچنین در بخش محلات مجاهدین خلق فرماندهی چند واحد از نیروهای [[میلیشیا|میلیشیای مجاهدین]] را برعهده داشت.
 
== فعالیتهای مجاهدین خلق در قرارگاه اشرف ==
در سال ۱۳۶۵ قرارگاه اشرف توسط مجاهدین خلق ساخته شد و رهبر مجاهدین، مسعود رجوی از فرانسه به بغداد آمد، در این زمان قرارگاه اشرف تبدیل به محل تجمع نیروهای [[سازمان مجاهدین خلق ایران|سازمان مجاهدین]] خلق شد، یک سال بعد مسعود رجوی در ۳۰ خرداد ۱۳۶۶ ارتش آزادیبخش ملی ایران را تأسیس کرد. پس از آن رشته عملیاتهایی که آماده سازیهای آن در قرارگاه اشرف انجام شد مانند عملیات آفتاب و عملیات چلچراغ
 
عملیات فروغ جاویدان
 
عملیات فروغ جاویدان در فاصله یک هفته مانده تا امضای آتش پس در اشرف برنامه ریزی و آماده سازی شد و سپس عملیات با فرماندهی از قرارگاه اشرف انجام گرفت و تمام رزمندگان از قرارگاه اشرف توسط رهبری سازمان بدرقه و به درون مرزهای ایران نفوذ کردند.
 
در بهار سال ۱۳۷۰ رژیم ایران از وضعیت بهم ریخته عراق سود جسته و به داخل خاک عراق نفوذ کرد و قصد داشت قرارگاه اشرف را اشغال کند اما با مقاومت ارتش آزادیبخش مستقر در اشرف روبرو شد و حمله با شکست مواجه شد و رفسنجانی بعد از آن در سخنانی گفت ما قصد داشتیم از دیوار بلند تر از قد خود بالا برویم.