کاربر:Sayfe/علاءالدین عترتی کوشالی: تفاوت میان نسخه‌ها

بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۴۵: خط ۴۵:
علاءالدین کوشالی از هوادران سازمان مجاهدین خلق ایران و از کاندیداهای مجاهدین برای نمایندگی در مجلس بود. همسر وی  خانم عصمت شریعتی مازیانی و برادرش کمال‌الدین کوشالی نیز از هواداران مجاهدین بودند که آنها نیز اعدام شدند.
علاءالدین کوشالی از هوادران سازمان مجاهدین خلق ایران و از کاندیداهای مجاهدین برای نمایندگی در مجلس بود. همسر وی  خانم عصمت شریعتی مازیانی و برادرش کمال‌الدین کوشالی نیز از هواداران مجاهدین بودند که آنها نیز اعدام شدند.


جریان نخبه کشی با علاء‌الدین عترتی کوشالی (علاء کوشالی) شروع شد، کسی که همه فن حریف ورزش لاهیجان بوده و در فوتبال، والبیبال، بسکتبال، پینگ پونگ، شطرنج و …  یکه‌تاز و میدان دار بود. او در فوتبال که رشته اصلی‌اش محسوب می‌شد عضو باشگاه‌های دارایی و پرسپولیس تهران بود و حتا سابقه‌ی دعوت به تیم ملی را همراه با جاوید جهانگیری فوتبالیست مشهور لاهیجانی داشت. علاء گذشته از چهره ی ورزشی، قهرمان اخلاق هم بود و منش او زبانزد همگان. تبار خانوادگی‌اش که او را به پدری روحانی و زاهد و درست کردار وخوشنام در سطح شهر پیوند می‌داد همراه با سجایای اخلاقی فردی و محبوبیت ورزشی به او موقعیت ویژه‌ای بخشیده بود و حضورش برای آن گروه سیاسی اعتباری همراه آورده بود. حاکمان با اعدام او در پروسه تلاشی آن گروه در سطح گیلان گام مهمی برداشتند. نیست کردن علاء و رقم زدن آن سرنوشت دردناک حادثه‌ی بزرگی برای مردم و جامعه ورزشی لاهیجان بود که تا‌کنون در حافظه‌ی جمعی مردم شهر باقی مانده است و هنوز پس از سالیان نامش را چه هم نسلان او و چه نوخیزان حق‌بین با احترام یاد می‌کنند و خاطره‌اش را چنان عزیز می‌دارند که همان نگاه‌ی پونکتوم وار رولان بارت خود را تبلور می بخشد.
نسل کشی جوانان مترقی و آزادیخواه گیلان با علاء‌الدین عترتی کوشالی شروع شد، او کسی بود که در چندین رشته‌ی ورزشی لاهیجان فعال بود، در فوتبال، والیبال، بسکتبال، پینگ پونگ، شطرنج و … میدان‌دار بود. او در فوتبال عضو باشگاه‌های دارایی و پرسپولیس تهران بود و حتی سابقه‌ی دعوت به تیم ملی را داشت. علاء گذشته از چهره‌ی ورزشی، قهرمان اخلاق هم بود و منش او زبانزد همگان بود او در خانواده‌ای اصیل و با اخلاق پرورش یافته بود. پدرش روحانی خوشنامی بود. سجایای اخلاقی و محبوبیت ورزشی به او موقعیت ویژه‌ای بخشیده بود. جمهوری اسلامی با اعدام علاء تلاش می‌کرد فضای اختناق را در سطح گیلان عمومی کند. اعدام علاء حادثه‌ی دردناکی برای مردم و جامعه ورزشی لاهیجان بود. هنوز پس از سالیان نامش را مردم لاهیجان با احترام یاد می‌کنند و خاطره‌اش را عزیز می‌دارند.
 
فریدون محمد نژاد هم‌مسلک علاء بود و عضو تیم کلنی بسکتبال لاهیجان، با آن  قامت رشید و خنده‌هایی که هیچگاه از پهنای صورتش محو نمی‌شد. هرچه از عاطفه‌مندی او گفته شود انگار کم است. نگارنده که سابقه بازی بسکتبال را با او داشت به تمام وجوه اخلاقی او آشنا است و خاطرات خوشی از او در ذهن دارد. فریدون در اوج جوانی سرنوشتی همسان با کوشالی پیدا کرد و به جوخه‌ی اعدام سپرده شد. او در فضایی امنیتی کنار برادرهای دیگرش به خاک سپرده شد و بار دیگر شهری را متاثر ساخت. چندی بعد حسین منصوری نازنین، زندانی سیاسی رژیم گذشته وکاپیتان بسکتبال لاهیجان همراه همسرش قربانی تصادف در راه سیاست شد و جان پر شتاب خودش را وثیقه‌ی آرمانخواهی خود که همانا عدالت طلبی و گام زدن در راه احقاق حقوق محرومان بود، کرد. و بعد تر بهمن خواجه اختران، با آن چهره‌ی تیپیک و دوست داشتنی‌اش قربانی شد. نسل ما عاشق کرنرهای بهمن بود و حرکات تکنیکی او در زمین فوتبال زبانزد همه جوانان عاشق فوتبال. بهمن دانش آموخته‌ی دانشگاه تهران بود. دوست و دشمن بر این صحه می گذارند بیماری‌ای که جان او را گرفت هدیه‌ای؟! بود از جانب زندان‌های رژیم گذشته و محبتی که این آقایان هم پی‌اش را گرفته و دریغ نکرده بودند و پشت بند رژیم گذشته به او روا داشتند؛ از خانه نشین کردن تا اخراج و دوباره زندانی کردنش که سر آخر مرگ زود هنگامش را رقم زد، که درد


== دستگیری و بازداشت ==
== دستگیری و بازداشت ==
۸٬۸۹۸

ویرایش