کاربر:Safa/ کیان پیرفلک صفحه تمرین: تفاوت میان نسخه‌ها

از ایران پدیا
پرش به ناوبری پرش به جستجو
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
 
(۱۱ نسخهٔ میانیِ ایجادشده توسط همین کاربر نشان داده نشد)
خط ۴۹: خط ۴۹:


{{جعبه زندگینامه
{{جعبه زندگینامه
|نام_شخص=کیان پیرفلک
|نام_شخص=ام کلثوم
|تصویر=کیان پیرفلک ۵.jpg
|تصویر=ام کلثوم.JPG
|عرض_تصویر=260px
|عرض_تصویر=260px
|توضیح_تصویر=
|توضیح_تصویر=
|تاریخ_تولد=۱۳۹۲
|تاریخ_تولد=۳۱ دسامبر ۱۸۹۸
|محل_تولد=ایذه
|محل_تولد=
|تاریخ_مرگ=۲۵ آبان  ۱۴۰۱
|تاریخ_مرگ=۳ فوریه ۱۹۷۵
|ملیت= ایرانی
|ملیت= مصری
|محل_مرگ= ایذه
|محل_مرگ= قاهره
|مدفن=  
|مدفن=  
|علت مرگ= گلوله‌های نیروهای امنیتی
|علت مرگ= بدنبال یک بیماری
|شناخته‌شده برای    =
|شناخته‌شده برای    =
|همسر=
|همسر=
|والدین=میثم پیرفلک و زینب مولایی‌راد }}
|والدین= }}
[[پرونده:کیان پیرفلک ۷.jpg|بندانگشتی|آگهی ختم کیان پیرفلک]]
'''کیان پیرفلک،''' (زاده‌ی ۱۳۹۲ درگذشته ۲۵ آبان ۱۴۰۱) کودک ۹ ساله ایذه‌ای است که ۲۵ آبان ۱۴۰۱ در ایذه شب هنگام با اتومبیل پدرش به همراه مادرش زینب مولایی‌راد، و «رادین»، برادر ۲ ساله‌اش و پدرش میثم پیرفلک، در حال عبور از خیابان و مراجعت به خانه بودند که از ۴ سو توسط موتور سواران محاصره شده و یک لباس شخصی به خودرو نزدیک شده و به سمت پدرش و کیان شلیک می‌کند. کیان در لحظه به شهادت می‌رسد و پدرش از پهلوی چپ سه گلوله می‌خورد که یک گلوله به ستون فقرات آسیب می‌زند. او ابتدا در بیمارستان ایذه بستری شده و یک بار مورد عمل جراحی قرار می‌گیرد ولی بعلت وخامت حالش به بیمارستان گلستان اهواز منتقل می‌شود.<ref>[https://www.balatarin.com/permlink/2022/11/17/5899191 سایت بالاترین]</ref>


مادر کیان پیرفلک نیز دچار جراحت سطحی و شوک شدیدی در پی این حادثه می‌شود. خانواده کیان برای ممانعت از سرقت جسد توسط ماموران امنیتی تا صبح با استفاده از یخ فریزر و قرض گرفتن یخ از همسایگان جنازه را حفظ کردند تا بتوانند خودشان مراسم خاکسپاری را بجا بیاورند.
'''ام کلثوم،''' با نام اصلی فاطمه البلتاجی، متولد ۱۸۹۸ درگذشته . وی از محبوب‌ترین و خوش صداترین خوانندگان زن در جهان عرب بود که آهنگ هایش برگرفته از الحان قرانی، موسیقی اصیل عرب و تواشیح دینی بود. آلبوم‌های موسیقی او هنوز جزو پرفروش‌ترین‌ها هستند و در بین سرزمین های عرب به «ستارهٔ خاور» و «بانوی آواز عرب»شهرت یافته بود.


ماموران حکومتی مادر کیان پیرفلک رو تهدید کردند که اگر حمله یگان ویژه و کشتن پسرش را انکار نکند، پسر دو ساله دیگرش و همسرش میثم را هم روی تخت بیمارستان می‌کشند.
بیش از هشتاد میلیون نسخه از ترانه‌های ضبط‌شدهٔ ام کلثوم در جهان به فروش رفته‌است که وی را بین خوانندگان خاورمیانه متمایز می سازد. ام‌کلثوم یک نماد ملی برای مصر به‌شمار می‌رفت، چنانچه به این خواننده «صدای مصر» و «هرم چهارم مصر» لقب دادند.


رسانه‌های حکومتی با انعکاس گسترده این خبر، آن را به داعش منتسب کردند و اطلاعیه‌ای مجعول از قول داعش نیز منتشر شد که داعش بعد آن را تکذیب کرد.


یکی از نزدیکانش می‌گوید:<blockquote>«برای مراسمش پلیس دائم میاد خونشون که اگر اجازه ندین خودمون مراسم برگزار کنیم و تحت کنترل ما باشه مخفیانه می‌بریم خاکش می‌کنیم. حالت تهدید نداره هی میان چند نفر میگن همه‌ی کشته شده‌ها باید با نظارت ما و توسط خودمون تشیع بشه وگرنه جنازه رو تحویل نمی‌دیم؟»</blockquote>
[[پرونده:کیان و مادرش.JPG|بندانگشتی|تصویری از کیان پیرفلک به همراه مادرش زینب مولایی‌راد]]
خانم مولایی‌راد مادر کیان پس از شهادت فرزندش در پست اینستاگرامش در ویدیوی کوتاهی از بازی علمی کیان با اسباب‌بازی‌های دست‌سازش چنین می‌گوید: <blockquote>«بمیرم واسه ارزوهات بمیرم واسه اون روز که گفتی میخوای مهندس روباتیک بشی داااا رود قشنگم »</blockquote>او در پست دیگری نوشته است: <blockquote>«رودم مهندسم، رودم، رودم» کلمه رود به لری به معنی فرزند است.</blockquote>


اگرچه ام کلثوم شهرت و صدایی بی نظیر داشت اما به صدای عبدالباسط علاقه‌مند بود و دوست داشت قرآن را به سبک عبدالباسط تلاوت کند که قاری بزرگ قرآنی مانع می شد و دلیل جالبی هم داشت؛ مردم باید شما را به یک چیز بشناسند (مردم شما را به آوازهایت می شناسند).


ویدئویی از کیان پیرفلک، در شبکه مجازی پربازدید شده است؛ او در شروع ویدئو برای شرکت دادن قایقش در یک مسابقه می‌گوید: «به نام خدای رنگین کمان»<ref>[https://ir.voanews.com/a/kian-pirfalak-victim-iran-izeh/6838591.html سایت صدای آمریکا فارسی]</ref>
 
[[پرونده:کیان پیرفلک ۳.JPG|بندانگشتی|کیان پیرفلک در لباس بختیاری‌ها]]
 
[[پرونده:کیان پیرفلک ۶.jpg|بندانگشتی|کیان پیرفلک با کوله‌ی مدرسه]]
در همان سالها مجله معروف مصری کواکب در سال ۱۹۵۷ میلادی در تیتری متفاوت نوشت: آیا عبدالباسط می‌تواند بخواند و اگر خواننده شود، چه می‌شود؟
بنابر برخی گزارش‌ها، پس از کشته شدن کیان ۹ ساله در ایذه بختیاریها مسلح شدند.
 
 
 
 
 
 
زندگی نامه ام کلثوم
 
ام کلثوم از مشهورترین خوانندگان مصر و دنیای عرب است و از مهمترین صداهای آواز عربی به شمار می رود. هنوز هم نسل های عربی به آوازها و ترانه هایش گوش سپرده و با آنها خاطره بازی می کنند.
 
 
 
آواز خوانی با لباس پسرانه
 
 
 
فاطمه دختر شیخ ابراهیم سید بلتاجی معروف به ام کلثوم در شهر تامای زاهر در استان دقهلیه دلتای نیل در خانواده ای فقیر به دنیا آمد. پدرش شیخِ مسجد روستا و مادرش زنی خانه دار بود که وظیفه ی نگهداری و تربیت از ام کلثوم و دو فرزند دیگرش را بر عهده داشت.
 
 
 
او در کودکی همراه پدرش به جشن های عروسی می رفت و در آنجا آواز می خواند و در مناسبت های دینی قرآن تلاوت می کرد. البته پدرش به او گفته بود که یک دختر اجازه ندارد آشکارا و در جلوی چشم مردم قرآن و یا آواز بخواند. به همین دلیل ام کلثوم لباس پسرانه می پوشید و به مجالس می رفت. همه فکر می کردند که او یک پسربچه است. ام کلثوم در این باره می گفت:
 
 
 
ام کلثوم؛ خواننده ای که چهار میلیون نفر به تشییع جنازه اش رفتند
 
“پدرم آدم سرسختی بود. خیلی سخت اجازه می داد تا در مقابل مردهایی که نمی شناخت آواز بخوانم اما از آنجایی که پول هایی که من در این مجالس به دست می آوردم کمک حال خانواده ام بود اجازه داد تا در مقابل مردها هم آواز بخوانم اما فقط در لباس های پسرانه.‌ من تا سالها با لباس های مبدل پسرانه آواز می خواندم …پدرم اینگونه خودش و دیگران را اقناع می کرد کسی که آواز می خواند یک پسر است و نه یک دختر.”
 
 
 
ام کلثوم بیوگرافی ام کلثوم
 
ام کلثوم هفت ساله بود که آوازه ی صدایش در همه جا پیچید. او در خانه ی ثروتمندانی که قدرت صدا و نحوه ی اجرای او را دوست داشتند آوازخوانی می کرد و یکبار به عنوان دستمزد ۱۰ قِرش گرفت که مساوی با نیمی از حقوق پدرش بود. ام کلثوم از آن پس در حوالی دلتای نیل به خانه ی ثروتمندان می رفت و در مناسبت های خانوادگی و دینی می خواند.
 
 
در شانزده سالگی یک خواننده ی معروف به نام ابوالعلامحمد و نوازنده ای به نام زکریا احمد با دیدن استعداد ام کلثوم او را به قاهره دعوت کردند. او در سال ۱۹۲۳ دعوت به قاهره را پذیرفت و همراه خانواده رهسپار پایتخت مصر شد. با سفر به قاهره فعالیت حرفه ای او رسما آغاز شد و درس موسیقی را در نزد معلم های خصوصی فراگرفت. در آن زمان انجمن “موسیقی شرقی” در قاهره دختران را نمی پذیرفت و او مجبور شد تا عود و آواز را در نزد معلمان خود به طور خصوصی فرابگیرد.
 
 
 
ام کلثوم دختر دهاتی که مثل ستاره درخشید
 
زمانی که ام کلثوم به قاهره رفت ستاره ی اقبالش درخشیدن گرفت. خوانندگان وقت مصر به این موضوع واکنش نشان داده و به او لقب دختر دهاتی و بدوی را داده بودند. دلیل این لقب پیشینه ی زندگی ام کلثوم در روستا و نحوه ی لباس پوشیدنش بود. ام کلثوم در لباس پوشیدن آداب و سنت های روستای زادگاهش را حفظ می کرد. لباس گشاد بلند تا زانو می پوشید و سرش را با یک تکه پارچه شبیه به روسری می بست و در جشنها آوازهای روستایی با پس زمینه ی عاشقانه می خواند.
 
 
 
دستاوردهای ام کلثوم
 
مرحله ی محوری و مهم در سرنوشت حرفه ای ام کلثوم در سال ۱۹۲۶ میلادی رقم خورد و او که اینک به خواننده ای خوش صدا و صاحب نام تبدیل شده بود با شرکت سازنده ی صفحه های گرامافون قرارداد بست و درآمد سالانه ای را از آن دریافت نمود. او با این قرارداد به امنیت اقتصادی دست یافت و پس از آن وارد دنیای مد شد و از این تاریخ به بعد در لباس های او نیز تحولاتی رخ داد و دامن های کوتاه و دلتایی او به دامن های شهری فاخر تبدیل شد.
 
 
 
احمد رامی شاعر معروف عرب ۱۳۷ ترانه برای او نوشت. ام کلثوم در قاهره به سوی حرفه ای شدن پیش رفت. گروه موسیقیایی کارآزموده و استفاده از ترانه های با اصالت و عمیق به شهرت و محبوبیت او افزود. او آنقدر زیبا می خواند که حتی افراد بی سواد هم لغت های عمیق و شعرهای پر معنای او را حفظ کرده بودند. در سال ۱۹۳۰ راهش به سینما باز شد و در فیلم های رومانتیک و عاشقانه بازی کرد. او در فیلم هایی که نقش می گرفت ترانه خوانی هم می کرد.
 
 
 
دهه ی چهل قرن پیش دوران طلایی ام کلثوم بود. او در دو فیلم سلامه و فاطمه بازی کرد. مضمون این دو فیلم تاکید بر ارزش ها و رعایت اخلاقیات در جامعه و پرهیز از بداخلاقیها و ناهنجاری های اجتماعی بود. برنامه های او با استقبال‌ گسترده ای در سراسر خاورمیانه روبرو شد و حالا دیگر به او لقب صدای مصر, صدای شرق و ستاره ی شرق را داده بودند.
 
 
 
ام کلثوم ، خواننده معروف
 
ام کلثوم در دهه ی پنجاه و شصت قرن بیستم سلامتی اش را به تدریج از دست داد دچار التهاب کلیه شد اما همچنان به اجرای برنامه می پرداخت. او در سال ۱۹۵۴ با پزشک معالج خود که از طرفدارانش بود ازدواج کرد و در سال ۱۹۶۷ اولین اجرای خود را در پاریس و در خارج از مرزهای جهان عرب به روی صحنه برد. او در همان سال به شهرهایی مثل بغداد, دمشق, بیروت و طرابلس رفت تا تصویر مصر را پس از شکست ژوئن ۱۹۶۷ ترمیم کند. او با ویزای دیپلماتیک و به عنوان سفیر مصر به این مناطق سفر کرد و عواید و درآمد آن را به حساب دولت مصر و در جهت مسلح سازی ارتش مصر صرف کرد.
 
 
 
تشییع جنازه ی شگفت انگیز
 
 
 
در سال ۱۹۷۵ میلادی حال ام کلثوم رو به وخامت نهاد. روزنامه ها هر روز از شرایط جسمانی او خبر تهیه می کردند. در سال ۱۹۷۵ او بر اثر نارسایی قلبی از دنیا رفت. مرگ او حادثه ی بزرگی در جهان عرب بود به طوری که چهار میلیون عرب به تشییع جنازه ی او رفتند. بنابر گزارش وب سایت أراجیک تعداد تشییع کنندگان او بیش از افراد حاضر در تشییع جنازه ی جمال عبدالناصر تخمین زده شد. در دوران ملک فاروق نشان “کمال” و “زن صاحب عصمت” را به او اعطا کردند.
 
ام کلثوم پس از مرگ عبدالناصر ترانه ی معروف خود تحت عنوان ” نامه ای به عبدالناصر” را برای او خواند که با استقبال زیادی روبرو شد. در سال ۲۰۱۷ تلویزیون عربستان در اقدامی بی سابقه تصاویری از کنسرت موسیقی ام کلثوم را پس از دهه ها توقف از تلویزیون رسمی عربستان پخش کرد. این تصمیم پس از آزادی رانندگی زنان در این کشور اتخاذ شد.


== منابع ==
== منابع ==

نسخهٔ کنونی تا ‏۲ ژانویهٔ ۲۰۲۴، ساعت ۱۰:۰۷


ام کلثوم
ام کلثوم.JPG
زادروز۳۱ دسامبر ۱۸۹۸
درگذشت۳ فوریه ۱۹۷۵
قاهره
علت مرگبدنبال یک بیماری
ملیتمصری

ام کلثوم، با نام اصلی فاطمه البلتاجی، متولد ۱۸۹۸ درگذشته . وی از محبوب‌ترین و خوش صداترین خوانندگان زن در جهان عرب بود که آهنگ هایش برگرفته از الحان قرانی، موسیقی اصیل عرب و تواشیح دینی بود. آلبوم‌های موسیقی او هنوز جزو پرفروش‌ترین‌ها هستند و در بین سرزمین های عرب به «ستارهٔ خاور» و «بانوی آواز عرب»شهرت یافته بود.

بیش از هشتاد میلیون نسخه از ترانه‌های ضبط‌شدهٔ ام کلثوم در جهان به فروش رفته‌است که وی را بین خوانندگان خاورمیانه متمایز می سازد. ام‌کلثوم یک نماد ملی برای مصر به‌شمار می‌رفت، چنانچه به این خواننده «صدای مصر» و «هرم چهارم مصر» لقب دادند.


اگرچه ام کلثوم شهرت و صدایی بی نظیر داشت اما به صدای عبدالباسط علاقه‌مند بود و دوست داشت قرآن را به سبک عبدالباسط تلاوت کند که قاری بزرگ قرآنی مانع می شد و دلیل جالبی هم داشت؛ مردم باید شما را به یک چیز بشناسند (مردم شما را به آوازهایت می شناسند).


در همان سالها مجله معروف مصری کواکب در سال ۱۹۵۷ میلادی در تیتری متفاوت نوشت: آیا عبدالباسط می‌تواند بخواند و اگر خواننده شود، چه می‌شود؟




زندگی نامه ام کلثوم

ام کلثوم از مشهورترین خوانندگان مصر و دنیای عرب است و از مهمترین صداهای آواز عربی به شمار می رود. هنوز هم نسل های عربی به آوازها و ترانه هایش گوش سپرده و با آنها خاطره بازی می کنند.


آواز خوانی با لباس پسرانه


فاطمه دختر شیخ ابراهیم سید بلتاجی معروف به ام کلثوم در شهر تامای زاهر در استان دقهلیه دلتای نیل در خانواده ای فقیر به دنیا آمد. پدرش شیخِ مسجد روستا و مادرش زنی خانه دار بود که وظیفه ی نگهداری و تربیت از ام کلثوم و دو فرزند دیگرش را بر عهده داشت.


او در کودکی همراه پدرش به جشن های عروسی می رفت و در آنجا آواز می خواند و در مناسبت های دینی قرآن تلاوت می کرد. البته پدرش به او گفته بود که یک دختر اجازه ندارد آشکارا و در جلوی چشم مردم قرآن و یا آواز بخواند. به همین دلیل ام کلثوم لباس پسرانه می پوشید و به مجالس می رفت. همه فکر می کردند که او یک پسربچه است. ام کلثوم در این باره می گفت:


ام کلثوم؛ خواننده ای که چهار میلیون نفر به تشییع جنازه اش رفتند

“پدرم آدم سرسختی بود. خیلی سخت اجازه می داد تا در مقابل مردهایی که نمی شناخت آواز بخوانم اما از آنجایی که پول هایی که من در این مجالس به دست می آوردم کمک حال خانواده ام بود اجازه داد تا در مقابل مردها هم آواز بخوانم اما فقط در لباس های پسرانه.‌ من تا سالها با لباس های مبدل پسرانه آواز می خواندم …پدرم اینگونه خودش و دیگران را اقناع می کرد کسی که آواز می خواند یک پسر است و نه یک دختر.”


ام کلثوم بیوگرافی ام کلثوم

ام کلثوم هفت ساله بود که آوازه ی صدایش در همه جا پیچید. او در خانه ی ثروتمندانی که قدرت صدا و نحوه ی اجرای او را دوست داشتند آوازخوانی می کرد و یکبار به عنوان دستمزد ۱۰ قِرش گرفت که مساوی با نیمی از حقوق پدرش بود. ام کلثوم از آن پس در حوالی دلتای نیل به خانه ی ثروتمندان می رفت و در مناسبت های خانوادگی و دینی می خواند.


در شانزده سالگی یک خواننده ی معروف به نام ابوالعلامحمد و نوازنده ای به نام زکریا احمد با دیدن استعداد ام کلثوم او را به قاهره دعوت کردند. او در سال ۱۹۲۳ دعوت به قاهره را پذیرفت و همراه خانواده رهسپار پایتخت مصر شد. با سفر به قاهره فعالیت حرفه ای او رسما آغاز شد و درس موسیقی را در نزد معلم های خصوصی فراگرفت. در آن زمان انجمن “موسیقی شرقی” در قاهره دختران را نمی پذیرفت و او مجبور شد تا عود و آواز را در نزد معلمان خود به طور خصوصی فرابگیرد.


ام کلثوم دختر دهاتی که مثل ستاره درخشید

زمانی که ام کلثوم به قاهره رفت ستاره ی اقبالش درخشیدن گرفت. خوانندگان وقت مصر به این موضوع واکنش نشان داده و به او لقب دختر دهاتی و بدوی را داده بودند. دلیل این لقب پیشینه ی زندگی ام کلثوم در روستا و نحوه ی لباس پوشیدنش بود. ام کلثوم در لباس پوشیدن آداب و سنت های روستای زادگاهش را حفظ می کرد. لباس گشاد بلند تا زانو می پوشید و سرش را با یک تکه پارچه شبیه به روسری می بست و در جشنها آوازهای روستایی با پس زمینه ی عاشقانه می خواند.


دستاوردهای ام کلثوم

مرحله ی محوری و مهم در سرنوشت حرفه ای ام کلثوم در سال ۱۹۲۶ میلادی رقم خورد و او که اینک به خواننده ای خوش صدا و صاحب نام تبدیل شده بود با شرکت سازنده ی صفحه های گرامافون قرارداد بست و درآمد سالانه ای را از آن دریافت نمود. او با این قرارداد به امنیت اقتصادی دست یافت و پس از آن وارد دنیای مد شد و از این تاریخ به بعد در لباس های او نیز تحولاتی رخ داد و دامن های کوتاه و دلتایی او به دامن های شهری فاخر تبدیل شد.


احمد رامی شاعر معروف عرب ۱۳۷ ترانه برای او نوشت. ام کلثوم در قاهره به سوی حرفه ای شدن پیش رفت. گروه موسیقیایی کارآزموده و استفاده از ترانه های با اصالت و عمیق به شهرت و محبوبیت او افزود. او آنقدر زیبا می خواند که حتی افراد بی سواد هم لغت های عمیق و شعرهای پر معنای او را حفظ کرده بودند. در سال ۱۹۳۰ راهش به سینما باز شد و در فیلم های رومانتیک و عاشقانه بازی کرد. او در فیلم هایی که نقش می گرفت ترانه خوانی هم می کرد.


دهه ی چهل قرن پیش دوران طلایی ام کلثوم بود. او در دو فیلم سلامه و فاطمه بازی کرد. مضمون این دو فیلم تاکید بر ارزش ها و رعایت اخلاقیات در جامعه و پرهیز از بداخلاقیها و ناهنجاری های اجتماعی بود. برنامه های او با استقبال‌ گسترده ای در سراسر خاورمیانه روبرو شد و حالا دیگر به او لقب صدای مصر, صدای شرق و ستاره ی شرق را داده بودند.


ام کلثوم ، خواننده معروف

ام کلثوم در دهه ی پنجاه و شصت قرن بیستم سلامتی اش را به تدریج از دست داد دچار التهاب کلیه شد اما همچنان به اجرای برنامه می پرداخت. او در سال ۱۹۵۴ با پزشک معالج خود که از طرفدارانش بود ازدواج کرد و در سال ۱۹۶۷ اولین اجرای خود را در پاریس و در خارج از مرزهای جهان عرب به روی صحنه برد. او در همان سال به شهرهایی مثل بغداد, دمشق, بیروت و طرابلس رفت تا تصویر مصر را پس از شکست ژوئن ۱۹۶۷ ترمیم کند. او با ویزای دیپلماتیک و به عنوان سفیر مصر به این مناطق سفر کرد و عواید و درآمد آن را به حساب دولت مصر و در جهت مسلح سازی ارتش مصر صرف کرد.


تشییع جنازه ی شگفت انگیز


در سال ۱۹۷۵ میلادی حال ام کلثوم رو به وخامت نهاد. روزنامه ها هر روز از شرایط جسمانی او خبر تهیه می کردند. در سال ۱۹۷۵ او بر اثر نارسایی قلبی از دنیا رفت. مرگ او حادثه ی بزرگی در جهان عرب بود به طوری که چهار میلیون عرب به تشییع جنازه ی او رفتند. بنابر گزارش وب سایت أراجیک تعداد تشییع کنندگان او بیش از افراد حاضر در تشییع جنازه ی جمال عبدالناصر تخمین زده شد. در دوران ملک فاروق نشان “کمال” و “زن صاحب عصمت” را به او اعطا کردند.

ام کلثوم پس از مرگ عبدالناصر ترانه ی معروف خود تحت عنوان ” نامه ای به عبدالناصر” را برای او خواند که با استقبال زیادی روبرو شد. در سال ۲۰۱۷ تلویزیون عربستان در اقدامی بی سابقه تصاویری از کنسرت موسیقی ام کلثوم را پس از دهه ها توقف از تلویزیون رسمی عربستان پخش کرد. این تصمیم پس از آزادی رانندگی زنان در این کشور اتخاذ شد.

منابع