کاربر:Safa/صفحه تمرین: تفاوت میان نسخه‌ها

۱٬۸۵۶ بایت اضافه‌شده ،  ‏۲۴ نوامبر ۲۰۲۱
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۳۳: خط ۳۳:


=== جان دیویی ===
=== جان دیویی ===
جان دیویي فیلسوف و مربي بزرگ آمریكایي، در سال ۱۸۵۹ میلادي در برلینگتون آمریكا، چشم به جهان گشود. شغل پدرش كشاورزي بود كه پس از مدتي آن را رها كرده و به خواربار فروشي روي آورد. دیویي كه فوق‌العاده كمرو و كم حرف بود، در آغاز جواني و دوره دبیرستان و سالهاي نخست دانشگاه، هوشمندي و استعداد قوي از خود نشان نداد، به گونه‌اي كه هنگام تحصیل در دبیرستان، چنان در حد متوسط مي‌نمود، كه احتمال داده نمي‌شد بتواند براي تحصیلات عالی وارد دانشگاه شود، به هر حال به دانشگاه راه یافت، سالهاي آخر تحصیل در دانشگاه، نقطه عطفي در افكار وي بود و آغاز فعالیت‌های فکری و فلسفی او از اینجا بود. وي از شارحان و مفسران بزرگ پراگماتیسم یا فلسفه اصالت عمل آمریكایي است و تالیفات متنوعی در موضوعات مختلف دارد . دیویي در تفكر و فلسفه آمریكایي و نیز در تحولات مهم آموزش و پرورش در قرن بیستم، داراي نقش برجسته‌اي بوده است و بسیاري از كتابهاي وي به زبانهاي مختلف ترجمه و چاپ شده است. دیویي در سال ۱۹۰۲ بعد از ۹۳ سال عمر طولاني درآمریكا دیده از جهان فرو بست. تالیفات مهم وی عبارتند از: منطق،تئوری تحقیق، دموکراسی و تعلیم و تربیت، تجربه و تعلیم و تربیت، مدرسه و اجتماع،‌ هنر تعلیم و تربیت، چگونه فکر می کنیم، کاردان وهمکاران، اصول اخلاقی در تعلیم و تربیت
جان دیویی (John Dewey) (زاده ۲۰ اکتبر ۱۸۵۹ -درگذشته ۱ ژوئن ۱۹۵۲) فیلسوف و مربی بزرگ آمریكایی، در شهر برلینگتون در ورمانت آمریکا به دنیا آمد. او بیست سال ابتدایی زندگی‌اش را در روستا گذراند و تحصیلات مقدماتی خود را در همان‌جا به پایان برد. دیویی در کنار تحصیل در رشته فلسفه به شغل آموزگاری در مدرسه نیز مشغول بود. دیویی كه فوق‌العاده كمرو و كم حرف بود، در آغاز جوانی و دوره دبیرستان و سالهای نخست دانشگاه، هوشمندی و استعداد قوی از خود نشان نداد، به گونه‌ای كه هنگام تحصیل در دبیرستان، چنان در حد متوسط می‌نمود، كه احتمال داده نمی‌شد بتواند برای تحصیلات عالی وارد دانشگاه شود، به هر حال به دانشگاه راه یافت، سالهای آخر تحصیل در دانشگاه، نقطه عطفی در افكار وی بود و آغاز فعالیت‌های فکری و فلسفی او از اینجا بود. وي از شارحان و مفسران بزرگ پراگماتیسم یا فلسفه اصالت عمل آمریكایی است و تالیفات متنوعی در موضوعات مختلف دارد . دیویی در تفكر و فلسفه آمریكایی و نیز در تحولات مهم آموزش و پرورش در قرن بیستم، داراي نقش برجسته‌ای بوده است و بسیاری از كتابهای وی به زبانهای مختلف ترجمه و چاپ شده است. دیویی در سال ۱۹۰۲ بعد از ۹۳ سال عمر طولانی درآمریكا دیده از جهان فرو بست. تالیفات مهم وی عبارتند از: دموکراسی و تعلیم و تربیت، تجربه و تعلیم و تربیت، مدرسه و اجتماع،‌ هنر تعلیم و تربیت، چگونه فکر می‌کنیم، اصول اخلاقی در تعلیم و تربیت، هنر به منزله تجربه، زیبایی‌شناسی زندگی روزمره و «منطق، تئوری تحقیق»


جان دیویی که پراگماتیسم را به عنوان فلسفه مدون آمریکایی به جهان عرضه کرد. معتقد است، رسالت فلسفه انتقادی، سازندگی و بازسازی است.  
جان دیویی که پراگماتیسم را به عنوان فلسفه مدون آمریکایی به جهان عرضه کرد. معتقد است، رسالت فلسفه انتقادی، سازندگی و بازسازی است.  
==== سخنان جان دیویی ====
عمیق‌ترین انگیزه در نهادِ آدمی، میلِ مهم بودن است.
«دموکراسی ارزشی است که کلیه ارزش های دیگر را مشروعیت می دهد.»
پراگماتیسم (عملگرایی) به عنوان همتای فلسفی دموکراسی همه جا حاضر است زیرا دموکراسی مذهب یک پراگماتیست است..
زندگی خوب همانند کوهنوردی و رفتن از یک رشته کوه به رشته کوه دیگر است، و هنگامی که دیگر هیچ رشته کوهی باقی نماند، زمان مردن است.
شکست آموزنده است. آدمی که خوب فکر کند، هم از شکست هایش می آموزد و هم از کامیابی هایش. جهل محض هم سودمند است چرا که می تواند با تواضع، کنجکاوی و فکر باز همراه شود، در حالی که با تکرار تکیه کلام ها و حرف های همیشگی و حکمهای آشنا انسان دستخوش غرور می شود و ذهنش در مقابل اندیشه های جدید مقاومت می کند.
اگر ما امروز را مانند دیروز تدریس کنیم فردای کودکان خود را به غارت می بریم.
اگر هنرمند در اثر خود چشم‌انداز نو نیافریند، کار گِل کرده و انگاره‌های کهنه را که در ذهنش حک شده‌اند، تکرار کرده‌است.


== انعکاسات کنفرانس ==
== انعکاسات کنفرانس ==
۸٬۹۷۶

ویرایش