کاربر:Khosro/صفحه تمرین حماس: تفاوت میان نسخه‌ها

بدون خلاصۀ ویرایش
(صفحه‌ای تازه حاوی « '''جنبش حماس ،''' مخفف عربی، حركة المقاومة الإسلامية (جنبش مقاومت اسلامی) در سال ۱۹۸۷، اعلام موجودیت کرد. شیخ احمد یاسین، جنبش حماس را به عنوان بازوی سیاسی اخوان‌المسلمین در غزه، پس از آغاز انتفاضه اول تأسیس کرد. در سال 1988، حماس منشور خود را منت...» ایجاد کرد)
 
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۱: خط ۱:




'''جنبش حماس ،''' مخفف عربی، حركة المقاومة الإسلامية (جنبش مقاومت اسلامی) در سال ۱۹۸۷، اعلام موجودیت کرد. شیخ احمد یاسین، جنبش حماس را به عنوان بازوی سیاسی اخوان‌المسلمین در غزه، پس از آغاز انتفاضه اول تأسیس کرد. در سال 1988، حماس منشور خود را منتشر کرد که در آن خواهان نابودی اسرائیل و ایجاد یک جامعه اسلامی در فلسطین تاریخی بود. حماس یک جنبش اسلام گرا و یکی از دو حزب سیاسی اصلی سرزمین فلسطین است. این گروه بیش از دو میلیون فلسطینی را در نوار غزه اداره می کند. جنبش حماس از بدو تأسیس خود، مذاکراتی را که برای واگذاری هر سرزمینی انجام می‌شد، رد کرد. حماس توافقنامه صلح 1993، بین اسرائیل و '''[[سازمان آزادی‌بخش فلسطین|سازمان آزادیبخش فلسطین]]''' (ساف) را محکوم نمود و به همراه گروه جهاد اسلامی فلسطین، متعاقباً با استفاده از بمب‌گذاران انتحاری فعالیت‌های تروریستی خود را تشدید کرد. در انتخابات شورای قانونگذاری فلسطین در سال 2006، جنبش حماس یک پیروزی غافلگیرکننده در مقابل جنبش فتح به دست آورد و اکثریت کرسی‌ها را صاحب شد. این دو گروه در نهایت یک دولت ائتلافی تشکیل دادند که اسماعیل هنیه از حماس نخست وزیر شد. با این حال، درگیری‌ها بین نیروهای حماس و فتح در نوار غزه تشدید شد. محمود عباس دولت تحت رهبری حماس را منحل و در ژوئن 2007، وضعیت اضطراری اعلام کرد. رژیم ایران یکی از بزرگترین کمک‌کنندگان حماس است که کمک مالی، تسلیحاتی و آموزشی دارد. رژیم  ایران در حال حاضر سالانه 100 میلیون دلار به حماس، و جهاد اسلامی ارائه می‌کند. رژیم ایران به سرعت از حمله حماس به اسرائیل در ۷ اکتبر 2023، تمجید کرد و متعهد شد که هم‌چنان از این گروه فلسطینی حمایت کند. تا کنون بسیاری از کشورها، حماس را در لیست سیاه تروریستی قرار داده‌اند. شماری از رهبران کلیدی حماس عبارتند از: اسماعیل هنیه، خالد مشعل، یحیی سنوار'''،''' محمد ضیف... رهبران این گروه و بسیاری دیگر از مقامات ارشد آن، در دیگر کشورها از جمله لبنان و ایران و سوریه، قطر و ترکیه زندگی می‌کنند.
'''جنبش حماس ،''' مخفف عربی (حركة المقاومة الإسلامية) در سال ۱۹۸۷، اعلام موجودیت کرد. شیخ احمد یاسین، جنبش حماس را به عنوان بازوی سیاسی اخوان‌المسلمین در غزه، پس از آغاز انتفاضه اول تأسیس کرد. در سال 1988، حماس منشور خود را منتشر کرد که در آن خواهان نابودی اسرائیل و ایجاد یک جامعه اسلامی در فلسطین تاریخی بود. حماس یک جنبش اسلام گرا و یکی از دو حزب سیاسی اصلی سرزمین فلسطین است. این گروه بیش از دو میلیون فلسطینی را در نوار غزه اداره می کند. جنبش حماس از بدو تأسیس خود، مذاکراتی را که برای واگذاری هر سرزمینی انجام می‌شد، رد کرد. حماس توافقنامه صلح 1993، بین اسرائیل و '''[[سازمان آزادی‌بخش فلسطین|سازمان آزادیبخش فلسطین]]''' (ساف) را محکوم نمود و به همراه گروه جهاد اسلامی فلسطین، متعاقباً با استفاده از بمب‌گذاران انتحاری فعالیت‌های تروریستی خود را تشدید کرد. در انتخابات شورای قانونگذاری فلسطین در سال 2006، جنبش حماس یک پیروزی غافلگیرکننده در مقابل جنبش فتح به دست آورد و اکثریت کرسی‌ها را صاحب شد. این دو گروه در نهایت یک دولت ائتلافی تشکیل دادند که اسماعیل هنیه از حماس نخست وزیر شد. با این حال، درگیری‌ها بین نیروهای حماس و فتح در نوار غزه تشدید شد. محمود عباس دولت تحت رهبری حماس را منحل و در ژوئن 2007، وضعیت اضطراری اعلام کرد. رژیم ایران یکی از بزرگترین کمک‌کنندگان حماس است که کمک مالی، تسلیحاتی و آموزشی دارد. رژیم  ایران در حال حاضر سالانه 100 میلیون دلار به حماس، و جهاد اسلامی ارائه می‌کند. رژیم ایران به سرعت از حمله حماس به اسرائیل در ۷ اکتبر 2023، تمجید کرد و متعهد شد که هم‌چنان از این گروه فلسطینی حمایت کند. تا کنون بسیاری از کشورها، حماس را در لیست سیاه تروریستی قرار داده‌اند. شماری از رهبران کلیدی حماس عبارتند از: اسماعیل هنیه، خالد مشعل، یحیی سنوار'''،''' محمد ضیف... رهبران این گروه و بسیاری دیگر از مقامات ارشد آن، در دیگر کشورها از جمله لبنان و ایران و سوریه، قطر و ترکیه زندگی می‌کنند.


== شکل گیری و ایدئولوژی ==
== شکل گیری و ایدئولوژی ==
۵٬۸۹۲

ویرایش