کاربر:Safa/صفحه تمرین: تفاوت میان نسخه‌ها

۱٬۲۵۷ بایت اضافه‌شده ،  ‏۱۷ ژانویهٔ ۲۰۲۱
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۷۶: خط ۷۶:
}}
}}


'''ولایمیر ایلیچ اولیانوف معروف به لنین،''' (زاده‌ی ۱۳۳۹ در شهر نجف عراق) است. او هم اکنون رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام است. وی پیش از این ریاست قوه‌ی قضائیه را بر عهده داشت. برادر او [[علی لاریجانی]] پیش از [[محمدباقر قالیباف]] رئیس مجلس جمهوری اسلامی و برادر دیگر او محمدجواد سال‌ها معاون وزات امور خارجه بوده است.  
'''ولایمیر ایلیچ اولیانوف معروف به لنین،''' زاده‌ی ۲۲ آوریل سال ۱۸۷۰ در شهر کوچک سیمبرسک (اولیانوفسک)، لنین در خانواده‌ای مرفه و تحصیل‌کرده چشم به جهان گشود. در سده نوزدهم روسیه با ساختار مسلط فئودالی نسبت به اروپا کشوری عقب مانده به شمار می‌رفت. هر پنج خواهر و برادر لنین انقلابی شدند، برادر بزرگ‌تر لنین الکساندر در سال ۱۸۸۷ به جرم شرکت در توطئه‌ای برای ترور تزار الکساندر سوم دستگیر و اعدام شد. اعدام برادر، بر لنین جوان تأثیر عمیقی باقی گذاشت.  


صادق لاریجانی پنجمین فرزند میرزا هاشم آملی است که هجده ماه پس از تولدش به همراه خانواده از نجف به قم مهاجرت کردند. دو برادر او علی لاریجانی 
از سال ۱۸۷۹ تا ۱۸۸۷ در موسسه‌ی بدنسازی سیمبیرسک تحصیل کرد. پس از فارغ التحصیلی با مدال طلا، در سال ۱۸۸۷ به همراه خانواده اش برای شروع تحصیلات حقوق به شهر کازان رفت. در دانشگاه با دانشجویان مخالف حکومت آشنا شد و به مبارزه سیاسی روی آورد. به خاطر فعالیت سیاسی غیرقانونی و همکاری با دانشجویان چپ گرا، چند بار دستگیر و سرانجام از دانشگاه اخراج شد.  


صادق لاریجانی تحصیلات خود را سال ۱۳۴۵ آغاز کرد و در سال ۱۳۵۶ به پایان رساند. او پس از اتمام سال چهارم دبیرستان به تحصیل در حوزه روی آورد.<ref name=":0">[https://fararu.com/fa/news/30093/%D9%87%D9%85%D9%87-%DA%86%DB%8C%D8%B2-%D8%AF%D8%B1%D8%A8%D8%A7%D8%B1%D9%87-%D9%84%D8%A7%D8%B1%DB%8C%D8%AC%D8%A7%D9%86%DB%8C%E2%80%8C%D9%87%D8%A7-%D8%A7%D8%B2-%D9%81%D8%A7%D8%B6%D9%84-%D9%84%D8%A7%D8%B1%DB%8C%D8%AC%D8%A7%D9 صادق لاریجانی - سایت فرارو]</ref>
مطالعه ادبیات پیشرو روسیه و آثار نویسندگان بزرگی مانند: (بلینسکی، دوبرولیوبوف، هرزن، پیسارف، پوشکین، لرمونتوف، تورگنیف، گوگول، تولستوی، به ویژه چرنیشفسکی و نیز نویسندگان خارجی مانند: شکسپیر، هاکسلی، داروین) منجر به شکل گیری آراء انقلابی وی شد. برادر بزرگتر ولادیمیر را با ادبیات مارکسیستی آشنا کرد.  


صادق لاریجانی در حوزه‌ی علمیه‌ی قم بیشتر دروس مقدمات و سطح و سپس درس خارج را نزد آخوندهایی که از نزدیکان وی بودند، به پایان رساند.  
لنین در سال ۱۸۹۳ به شهر سن پترزبورگ که در آن زمان مرکز افکار انقلابی بود. نقل مکان کرد، در این شهر خود را وقف مبارزه کرد، با متفکران و فعالان مترقی روسیه مانند گئورگی پلخانف آشنا شد و در مطبوعات چپ به تبلیغ ضرورت انقلاب کارگری در روسیه پرداخت.


صادق لاریجانی از سال ۱۳۶۸ به تدریس خارج فقه و اصول اشتغال داشت و سپس به عضویت هیات علمی دانشگاه قم در آمد. وی علاوه بر این به تدریس در دانشگاه تربیت مدرس قم و دانشگاه رضوی مشهد نیز می‌پرداخت. صادق لاریجانی در سال ۱۳۷۷ به عنوان نماینده‌ی دوره‌ی سوم مجلس خبرگان از استان مازندران به مجلس خبرگان رفت و در سال ۱۳۸۰ با حکم خامنه‌ای به عضویت فقهای شورای نگهبان درآمد. صادق لاریجانی پس از مرگ محمود هاشمی شاهرودی عراقی صبح روز شنبه ۲۴ مرداد سال ۱۳۸۸ در بحبوحه‌ی دستگیری‌ها و کشتار قیام کنندگان با حکم خامنه‌ای به ریاست قوه‌ی قضاییه جمهوری اسلامی منصوب شد. صادق در طی ده سال نقش مستقیم در اعدام،‌ شکنجه و دستگیری صدها مخالف جمهوری اسلامی داشته است. همچنین صادق لاریجانی و خانواده‌ی او متهم به فساد مالی و سوء استفاده از موقعیت‌ خود برای منافع اقتصادی نیز هستند.<ref>[https://www.radiofarda.com/a/analysis-on-attacks-against-former-head-of-judiciary-head/30114873.html خامنه ای با صادق لاریجانی چه می‌کند]</ref> از جمله در درگیری‌های جناحی با جریان احمدی نژاد مباحثی حول  ۶۳ حساب قوه‌ی قضائیه و ویلاهای صادق لاریجانی مطرح شد. همچنین موضوع جاسوسی دختر او برای انگلیس از مسائل مطرح در رسانه‌ها بود.<ref name=":0" />
لنین در آخر سال ۱۸۹۵ بار دیگر دستگیر شد. یک سال در زندان گذراند و سپس در دادگاه به سه سال تبعید در سیبری محکوم شد. در تبعیدگاه نخستین آثار نظری مستقل خود را نوشت که او را در میان هواداران جنبش کمونیستی به شهرت رساند. او اندیشه کارل مارکس را بهترین راهنمای عمل برای جنبش کارگری خواند و تبلیغ عقاید او را وظیفه تمام انقلابیون دانست.


== تاریخچه‌ی خانواده‌ی لاریجانی ==
لنین در دوران تبعید در سال ۱۸۹۸ با نادژدا کروپسکایا که از فعالان جنبش چپ بود، ازدواج کرد. آن دو، پس از پایان تبعید لنین در سال ۱۹۰۰ روسیه را ترک کردند و سالهای بعد را در اروپا، عمدتاً سوئیس و اتریش به سر بردند.
ریشه‌ی این خانواده به روستای «پردمه» لاریجان در ۷۰ کیلومتری شهر آمل برمی‌گردد. پدر بزرگ مادری آن‌ها محمد نبوی اشرفی است که از اشخاص معروف بهشهر بوده است.<ref>[http://www.shomalnews.com/view/184797/%D9%85%D8%AD%D8%B1%D9%85%D8%A7%D9%86%D9%87-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%B9%D9%84%DB%8C-%D9%84%D8%A7%D8%B1%DB%8C%D8%AC%D8%A7%D9%86%DB%8C-:-%D9%87%D9%85%D8%B3%D8%B1-%D8%8C-%D8%A8%D8%B1%D8%A7%D8%AF%D8%B1%D8%A7%D9%86-%D8%8C-%D9 صادق لاریجانی - سایت شمال نیوز]</ref> میرزا هاشم آملی، پدر لاریجانی در ۱۳ سالگی به مدرسه‌ی «سپهسالار» رفت تا علوم حوزوی را فرا گیرد. در همین مدرسه با «سید حسن مدرس» آشنا شد.


خودش در باره‌ی حمایت‌های مدرس گفته است:  <blockquote>«حجره‌ی مناسبی به من داد که به تنهایی از آن استفاده می‌کردم و ماهی ۵ تومان هم برایم مقرری تعیین کرده و به خادم مدرسه گفته بود در شستن لباس‌ها و تهیه خوراک به من کمک کند».</blockquote>میرزا هاشم، پس از پشت سر نهادن دروس سطوح عالی حوزه، در سال ۱۳۰۵ ش به قم رفت و در درس فقه و اصول عبدالکریم حائری، حجت کوه کمره‌ای، محمدعلی شاه‌آبادی و محمدعلی حایری قمی به مدت شش سال حاضر شد. در این دوره، وی با افرادی چون سید محمد محقق داماد، سید یحیی یزدی و میرزا حسن یزدی به مباحثه می‌پرداخت.  
== تاریخچه‌ی مبارزاتی لنین ==
در دانشگاه کازان پذیرفته شد ، اما سه ماه پس از پذیرش به دلیل شرکت در "شورش های" دانشجویی اخراج شد. تنها سه سال پس از اخراج از دانشگاه ، در سال 1890 ، اخذ اجازه شرکت در امتحانات به عنوان دانشجوی خارجی امکان پذیر بود. در دو ترم (در بهار و پاییز 1891) در دانشگاه سن پترزبورگ امتحان داد.


در سال۱۳۱۱ ش، پس از اجازه فتوا دادن از حاج شیخ و حجت کوه کمره‌ای به نجف مهاجرت کرد و در مدرسه آخوند اقامت کرد. در این مدت در درس فقه و اصول سید ابوالحسن اصفهانی، محمدحسین غروی نائینی و آقا ضیاء عراقی شرکت کرد.
در سال 1895 ، وی در خارج از کشور با گروه رهایی کار کار ملاقات کرد ، که تأثیر فوق العاده ای بر او گذاشت و ورود او به مبارزه برای ایجاد را در همان سال اتحادیه مبارزه برای آزادی طبقه کارگر پترزبورگ تسریع کرد. برای سازمان و فعالیت های این اتحادیه ، وی دستگیر شد ، یک سال و دو ماه را در زندان گذراند ، و به مدت سه سال در تبعید در روستای شوشنسکوی در منطقه مینوسینسک در منطقه کراسنویارسک تبعید شد. در بازگشت از تبعید در فوریه 1900 ، لنین انتشار روزنامه ایسکرا را ترتیب داد ، که نقش بسیار زیادی در ایجاد RSDLP در سال 1903 داشت. در دومین کنگره خود ، اکثریت نمایندگان ، به رهبری لنین ، برای یک تعریف انقلابی تر و روشن تر از اینکه چه کسی باید عضو حزب باشد ، برای یک سازمان تجاری تر از ارگان های حاکمیت حزب ایستادند. از این رو تقسیم به بلشویک و منشویک آغاز شد. در ابتدا ، لنین توسط پلخانف پشتیبانی می شد ، اما تحت تأثیر منشویک ها بلشویک ها را ترک کرد. لنین در اولین انقلاب روسیه مشارکت فعال داشت. وی که با نام های دروغین (توطئه) صحبت می کرد ، توهمات انقلابی و اصلاح طلبانه کادت ها ، سوسیالیست-انقلابیون و منشویک ها ، امیدهای آنها برای نتیجه صلح آمیز جنبش انقلابی را درهم شکست. او به اصطلاح بولیگین (مشورت) دوما را مورد انتقاد قرار داد و شعار تحریم آن را داد. وی با اشاره به لزوم آماده سازی یک قیام مسلحانه ، به طور فعالانه از نمایندگان سوسیال دمکراسی از دومای دولت حمایت کرد. وی به ضرورت استفاده از همه فرصتهای قانونی در مواردی که امید به یک مبارزه انقلابی مستقیم غیرممکن بود اشاره کرد.


== اعضای خانواده‌ی لاریجانی ==
جنگ جهانی اول همه کارتها را مخلوط کرد. در آغاز جنگ ، V.I. لنین توسط مقامات اتریش دستگیر شد ، اما به لطف تلاش های سوسیال دموکرات های اتریش ، آزاد شد و راهی سوئیس شد. در میان انفجار میهن پرستی که همه احزاب سیاسی را فرا گرفت ، او عملاً تنها کسی بود که خواستار تبدیل جنگ امپریالیستی به یک جنگ داخلی بود - در هر کشور علیه دولت خودش. در این بحث ، او احساس عدم درک کامل کرد.
 
== تاثیر لنین بر انقلابیون ==
پدر: میرزا هاشم آملی
پدر: میرزا هاشم آملی


۸٬۸۸۵

ویرایش