کاربر:Safa/2صفحه تمرین: تفاوت میان نسخه‌ها

بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۳۰: خط ۳۰:
|امضا              =   
|امضا              =   
}}
}}
'''حسن روحانی''' با نام اصلی حسن فریدون زاده ۹ دی ۱۳۲۷در یکی از روستاهای شهرستان سرخه از توابع استان سمنان است. وی در خانواده‌ای با ۷ برادر و خواهر بزرگ شد. خواهر و برادر بزرگتر وی در کودکی فوت کردند، حسین، طوبی، فاطمه، طاهره، برادر و خواهران او هستند. پدر وی حاج اسدالله فریدون مغازه دار در بازار سمنان و مادرش سکینه پیوندی خانه‌دار بود.حسن روحانی در اواخر شهریور ۱۳۳۹ وارد حوزه علمیه سمنان شد. او در تابستان سال ۱۳۴۰ به حوزه علمیه قم رفت. حسن روحانی در سال ۱۳۴۹ برای تحصیلات وارد دانشگاه تهران شد. در زمستان سال ۱۳۵۱ از دانشگاه تهران لیسانس حقوق گرفت و به عنوان افسر به خدمت نظام وظیفه رفت. عمده فعالیت وی تا فروردین ۱۳۵۷ شرکت در مجالس وعظ و سخنرانی بود، حسن روحانی  درسال ۱۳۵۷ بخاطر نگرانی از دستگیری توسط ساواک به انگلستان سفر کرد و پس از اقامت روح‌الله خمینی در نوفل لوشاتوی پاریس، نزد او رفت. پس از ورود به ایران در دوره‌های متوالی بعنوان نماینده مجلس انتخاب شد. حسن روحانی قبل از انتخاب شدن به ریاست جمهوری سمت های مختلفی در دولت و نهادهای جمهوری اسلامی داشت. وی در دوره ی یازدهم و دوازدهم رئیس جمهور رژیم جمهوری اسلامی ایران شد.
'''حسن روحانی،''' با نام اصلی حسن فریدون (زاده ۹ دی ۱۳۲۷) در یکی از روستاهای شهرستان سرخه از توابع استان سمنان است. وی در خانواده‌ای با ۷ برادر و خواهر بزرگ شد. خواهر و برادر بزرگتر وی در کودکی فوت کردند، حسین، طوبی، فاطمه، طاهره، برادر و خواهران او هستند. پدر وی حاج اسدالله فریدون مغازه دار در بازار سمنان و مادرش سکینه پیوندی خانه‌دار بود.حسن روحانی در اواخر شهریور ۱۳۳۹ وارد حوزه علمیه سمنان شد. او در تابستان سال ۱۳۴۰ به حوزه علمیه قم رفت. حسن روحانی در سال ۱۳۴۹ برای تحصیلات وارد دانشگاه تهران شد. در زمستان سال ۱۳۵۱ از دانشگاه تهران لیسانس حقوق گرفت و به عنوان افسر به خدمت نظام وظیفه رفت. عمده فعالیت وی تا فروردین ۱۳۵۷ شرکت در مجالس وعظ و سخنرانی بود، حسن روحانی  درسال ۱۳۵۷ بخاطر نگرانی از دستگیری توسط ساواک به انگلستان سفر کرد و پس از اقامت روح‌الله خمینی در نوفل لوشاتوی پاریس، نزد او رفت. پس از ورود به ایران در دوره‌های متوالی بعنوان نماینده مجلس انتخاب شد. حسن روحانی قبل از انتخاب شدن به ریاست جمهوری سمت های مختلفی در دولت و نهادهای جمهوری اسلامی داشت. وی در دوره‌ی یازدهم و دوازدهم رئیس جمهور رژیم جمهوری اسلامی ایران شد.


== نوجوانی و جوانی حسن روحانی ==
== نوجوانی و جوانی حسن روحانی ==
خط ۵۹: خط ۵۹:
برخی این سخن را چنین تعبیر کرده اند که حسن روحانی با ساواک در نهان مراوداتی داشته است.
برخی این سخن را چنین تعبیر کرده اند که حسن روحانی با ساواک در نهان مراوداتی داشته است.


در فروردین ۱۳۵۷، حسن روحانی تصمیم به ترک کشور و ادامه تحصیل در انگلستان می گیرد.<blockquote>وی درخاطرات خود می گوید: </blockquote><blockquote>«در گفتگو با آقای مطهری به ایشان گفتم که در حال حاضر وضع این گونه است که تقریباً در هیچ جا نمیتوانم برنامه سخنرانی یا فعالیتی داشته باشم و بی تردید به زودی دستگیر میشوم و به سبب فرارها و پرونده هایی که در ساواک دارم، ممکن است دوره زندان من طولانی باشد. مرحوم مطهری فرمودند: از نظر من، شما دو راه پیش رو دارید. یکی اینکه به تحصیلات دانشگاهی خود تا دریافت دکترا ادامه دهید. دیگر اینکه برای چند سالی به حوزه علمیه قم برگردید و دروس حوزوی خود را تکمیل کنید. به ایشان گفتم: ادامه تحصیلات دانشگاهی یا حوزوی در داخل کشور در شرایط فعلی شاید امکان پذیر نباشد، مگر اینکه برای مدتی به خارج از کشور بروم و تحصیلات دانشگاهی را آنجا به اتمام برسانم و برگردم. در نهایت، توصیه مرحوم مطهری، سفر به خارج برای ادامه تحصیلات دانشگاهی بود.»</blockquote>
در فروردین ۱۳۵۷، حسن روحانی تصمیم به ترک کشور و ادامه تحصیل در انگلستان می گیرد.<blockquote>وی درخاطرات خود می گوید: </blockquote><blockquote>«در گفتگو با آقای مطهری به ایشان گفتم که در حال حاضر وضع این گونه است که تقریباً در هیچ جا نمیتوانم برنامه سخنرانی یا فعالیتی داشته باشم و بی تردید به زودی دستگیر میشوم و به سبب فرارها و پرونده هایی که در ساواک دارم، ممکن است دوره زندان من طولانی باشد. مرحوم مطهری فرمودند: از نظر من، شما دو راه پیش رو دارید. یکی اینکه به تحصیلات دانشگاهی خود تا دریافت دکترا ادامه دهید. دیگر اینکه برای چند سالی به حوزه علمیه قم برگردید و دروس حوزوی خود را تکمیل کنید. به ایشان گفتم: ادامه تحصیلات دانشگاهی یا حوزوی در داخل کشور در شرایط فعلی شاید امکان پذیر نباشد، مگر اینکه برای مدتی به خارج از کشور بروم و تحصیلات دانشگاهی را آنجا به اتمام برسانم و برگردم. در نهایت، توصیه مرحوم مطهری، سفر به خارج برای ادامه تحصیلات دانشگاهی بود.»<ref>کتاب خاطرات حسن روحانی صفحه ۴۳۴</ref></blockquote>
[[پرونده:حسن روحانی در پاریس.JPG|جایگزین=حسن روحانی در پاریس|بندانگشتی|حسن روحانی در پاریس]]
[[پرونده:حسن روحانی در پاریس.JPG|جایگزین=حسن روحانی در پاریس|بندانگشتی|حسن روحانی در پاریس]]
پس از آنکه روح‌الله خمینی در مهر ۱۳۵۷ از عراق به فرانسه می رود، حسن روحانی نیز مدتی بعد، از لندن به پاریس می‌رود. در همین اثنا، مهندس بازرگان نیز از تهران به پاریس می‌رود. <blockquote>«روحانی در خاطرات خود از سفر مهندس بازرگان به پاریس و دیدار با خمینی، چنین می گوید: «روز یکشنبه ۳۰ مهر ۱۳۵۷، آقای بازرگان برای دیدار امام به نوفل لوشاتو آمده بود. فکر میکنم آقای میناچی هم همراه وی بود. موقع غروب بود که به نوفل لوشاتو رسیده بودند و بعد از نماز مغرب و عشا در منزل مقابل (اندرونی) خدمت امام شرفیاب شدند.»</blockquote>علیرغم آنکه حسن روحانی دروس «خارج» حوزه را نخوانده و به درجه اجتهاد نرسیده و هیچ یک از علما نیز اجتهاد وی را تأیید نکرده اند، اما بعدها در مجلس خبرگان رهبری به عنوان مجتهد حضور پیدا میکند. حتی در سوابق او حضور فعال در درس خارج فقه و اصول نیز به چشم نمی خورد و به گفته خودش تنها تا «مکاسب» و «رسائل»  که دروس سطح حوزه می‌باشد، درس خوانده است. با این وجود، در سال ۱۳۵۸  در انتخابات مجلس دوره اول، تحصیلات حوزوی خود را خارج فقه و اصول عنوان می‌کند.  
پس از آنکه روح‌الله خمینی در مهر ۱۳۵۷ از عراق به فرانسه می رود، حسن روحانی نیز مدتی بعد، از لندن به پاریس می‌رود. در همین اثنا، مهندس بازرگان نیز از تهران به پاریس می‌رود. <blockquote>«روحانی در خاطرات خود از سفر مهندس بازرگان به پاریس و دیدار با خمینی، چنین می گوید: «روز یکشنبه ۳۰ مهر ۱۳۵۷، آقای بازرگان برای دیدار امام به نوفل لوشاتو آمده بود. فکر میکنم آقای میناچی هم همراه وی بود. موقع غروب بود که به نوفل لوشاتو رسیده بودند و بعد از نماز مغرب و عشا در منزل مقابل (اندرونی) خدمت امام شرفیاب شدند.»<ref>کتاب خاطرات حسن روحانی صفحه ۴۶۷</ref></blockquote>علیرغم آنکه حسن روحانی دروس «خارج» حوزه را نخوانده و به درجه اجتهاد نرسیده و هیچ یک از علما نیز اجتهاد وی را تأیید نکرده اند، اما بعدها در مجلس خبرگان رهبری به عنوان مجتهد حضور پیدا میکند. حتی در سوابق او حضور فعال در درس خارج فقه و اصول نیز به چشم نمی خورد و به گفته خودش تنها تا «مکاسب» و «رسائل»  که دروس سطح حوزه می‌باشد، درس خوانده است. با این وجود، در سال ۱۳۵۸  در انتخابات مجلس دوره اول، تحصیلات حوزوی خود را خارج فقه و اصول عنوان می‌کند.  


حسن روحانی در انتخابات مجلس دوم در سال ۱۳۶۳، تحصیلات حوزوی را خارج فقه و فلسفه ذکر می‌کند و در انتخابات دور سوم مجلس در سال ۱۳۶۷ آنرا  مجدداً خارج فقه و اصول برمی‌شمرد.
حسن روحانی در انتخابات مجلس دوم در سال ۱۳۶۳، تحصیلات حوزوی را خارج فقه و فلسفه ذکر می‌کند و در انتخابات دور سوم مجلس در سال ۱۳۶۷ آنرا  مجدداً خارج فقه و اصول برمی‌شمرد.
خط ۱۱۳: خط ۱۱۳:


== موارد نقض حقوق بشر ==
== موارد نقض حقوق بشر ==
موارد نقض حقوق بشر:
۱ـ اجباری کردن حجاب برای زنان شاغل در ارتش
پس از اینکه روح‌الله خمینی،  در اسفند ۱۳۵۷ اعلام کرد که زنان در ادارات دولتی باید حجاب داشته باشند، در زمانی که هنوز حجاب اجباری نشده بود، حسن روحانی جلودار اجباری کردن حجاب زنان در ارتش و ادارات تابعه شد.<blockquote>روحانی در کتاب خاطرات خود در این باره می‌گوید:</blockquote><blockquote>«طرح اجباری‌شدن حجاب در ادارات مربوط به ارتش، به عهده من گذاشته شد و بدین جهت در گام اول، همه زنان کارمند مستقر در ستاد مشترک ارتش را که نزدیک به سی نفر بودند، جمع کردم و پس از گفت‌وگو با آنان قرار گذاشتیم از فردای آن روز با روسری در محل کار خود حاضر شوند. زنان کارمند که همگی به جز دو یا سه نفر بی‌حجاب بودند، شروع کردند به غرزدن و شلوغ کردن، ولی من محکم ایستادم و گفتم: از فردا صبح دژبان مقابل درب ورودی موظف است از ورود خانم‌های بی‌حجاب به محوطه ستاد مشترک ارتش جلوگیری کند. پس از ستاد ارتش، نوبت به نیروهای سه‌گانه رسید. در آغاز به پادگان دوشان‌تپه رفتم و همه کارمندان زن را که تعداد آنها هم زیاد بود در سالنی جمع و درباره حجاب صحبت کردم. در آنجا زن‌ها خیلی سرو صدا راه انداختند اما من قاطعانه گفتم: «این دستور است و سرپیچی از آن جایز نیست.» <ref>کتاب خاطرات حسن روحانی صفحه ۵۷۱</ref></blockquote>۲ـ مشارکت در سرکوب اعتراضات جنبش دانشجویی
حسن روحانی به عنوان دبیر شورای امنیت ملی در سرکوب اعتراضات دانشجویی
در ۱۸ تیرماه ۱۳۷۸ نقش مهمی داشت. او بیست و سوم تیرماه  ۱۳۷۸ درنمازجمعه تهران گفت:
دیروز نسبت به برخورد این عناصر دستور قاطع داده شد، دیروزغروب دستور قاطع صادر شد تا هر گونه حرکت این عناصر فرصت طلب، هر کجا که باشد با شدت و با قاطعیت برخورد شود و سرکوب شوند.»<ref>[https://www.youtube.com/watch?v=1FZitDA8zbE فیلم یوتیوب از نماز جمعه ۲۳ تیر ۱۳۷۸] </ref>
در ۱۸ تیر ۱۳۷۸، پس از اعتراض دانشجویان به توقیف روزنامه «سلام»، ماموران نیروی انتظامی و نیروهای امنیتی موسوم به لباس شخصی‌ها، با حمله به خوابگاه ن در کوی دانشگاه تهران، دانشجویان را مورد ضرب و شتم قرار دادند. سرکوب و بازداشت دانشجویان تا ۲۳ تیر ۱۳۷۸ ادامه یافت.  طی این حوادث دست‌کم۳۰۰ دانشجو دستگیر و براساس گزارش‌های سازمان‌های حقوق بشری ۷ نفر کشته شدند.
۳ـ مسئولیت در نقض حقوق بشر توسط وزارت اطلاعات
از مردادماه ۱۳۹۲ تا کنون، حسن روحانی به عنوان رئیس جمهور در موارد متعدد نقض حقوق بشر انجام شده توسط وزارت اطلاعات، که از اجزای دولت اوست، مسئول است. از آن جمله می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:
۳ـ ۱ـ سرکوب اعتراضات دی‌ماه ۹۶
در میانه اعتراضات دی ۹۶، حسن روحانی در سخنانی این اعتراضات را ناشی از تحریک‌های کشورهای خارجی دانست و وعده برخورد با معترضان را داد. در زمان روی دادن این اعتراضات، وزارت اطلاعات، دستگیری دانشجویان، معترضان و افرادی که تصاویر این اعتراضات را رسانه‌ای می‌کردند را انجام داد.
اعتراضات دی ماه ۹۶، هفتم دی در مشهد آغاز شد، به سرعت به دیگر مناطق ایران سرایت کرد و تا هفدهم دی ادامه یافت. بر‌اساس منابع رسمی در این اعتراضات، حدود ۴۰۰۰ نفر دستگیر و دهها تن از سوی پلیس و نیروهای بسیج کشته شدند.
۳ـ۲ـ بازداشت و سرکوب اقلیت‌های مذهبی
وزارت اطلاعات دولت روحانی، بازداشت‌های وسیع دراویش گنابادی و شهروندان بهائی را به دلیل باور مذهبی آنان در دستور کار خود داشته است. از جمله این بازداشت‌ها می‌توان به بازداشت ۱۷ شهروند بهایی در سه شهر بهارستان، شیراز و کرج در ظرف کمتر از یک‌ماه اشاره کرد.
۳ـ۳ـ بازداشت، سرکوب و شکنجه کارگران معترض و فعالان مدنی
ماموران وزارت اطلاعات، تحت امر حسن روحانی،  بازداشت و شکنجه کارگران معترض و سرکوب فعالان مدنی را به طوری جدی پیگیری و اجرا کرده‌اند. از آن میان می‌توان به طور نمونه به پرونده‌های اسماعیل بخشی، نماینده سندیکای کارگران هفت تپه، راحله راحمی‌پور، فعال .دادخواهی از جنایتهای دهه شصت و فعالان عرب اهوازی اشاره کرد
۳ـ۴ـ حذف مخالفان سیاسی در خارج از کشور
در دولت روحانی، وزارت اطلاعات ترور مخالفان در خارج از کشور را از سر گرفته است. ترورهای انجام‌شده در کشورهای دانمارک و هلند و برنامه‌ریزی برای انجام عملیات تروریستی در خاک فرانسه ، اتحادیه اروپا را بر آن داشت تا بخشی از وزارت اطلاعات و دو تن از کارکنان این وزارتخانه، از جمله سعید هاشمی مقدم (معاونت وزارت اطلاعات) را در فهرست «گروه‌های تروریستی» قرار دهد.


== حواشی و مواضع حسن روحانی ==
== حواشی و مواضع حسن روحانی ==
۸٬۸۹۸

ویرایش