کاربر:Safa/صفحه تمرین1: تفاوت میان نسخه‌ها

بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۳۲۵: خط ۳۲۵:


=== روش‌های سرکوب نیروی ‌انتظامی ===
=== روش‌های سرکوب نیروی ‌انتظامی ===
۴ لایه‌ی سرکوب در نیروی انتظامی
'''چهار لایه‌ی سرکوب در نیروی انتظامی'''
* لایه‌ی اول - نیروی انتظامی عادی
* لایه‌ی اول - نیروی انتظامی عادی
* لایه‌ی دوم - یگان ویژه‌ی ناجا
* لایه‌ی دوم - یگان ویژه‌ی ناجا
خط ۳۳۱: خط ۳۳۱:


* لایه‌ی چهارم - اراذل و اوباش   
* لایه‌ی چهارم - اراذل و اوباش   
این چهار نیرو با اسامی‌ مختلف (مانند نوپو یا یگان ویژه) به ترتیب برای ارعاب و سرکوب خیابانی (لشکرکشی خیابانی، متفرق کردن با کتک زدن، آب پاشیدن، بازداشت، و شلیک گلوله‌های پلاستیکی و جنگی) اعزام می‌شوند. به این ترتیب که اگر نیروی انتظامی‌ (و واحدی که زیر نظر آن برای سرکوب‌ها تربیت شده) از پس ماجرا بر نیاید، به ترتیب بسیج و لباس شخصی‌ها به کمک آن می‌آیند و بعد اراذل و اوباش با قمه و شمشیر و چاقو وارد می‌شوند اگر آنها هم ناتوان بودند، سپاه وارد عمل می‌شود. سپاه نقش تمام کننده را در این ماجرا بازی می‌کند و مجوز دارد که به هر قیمت کار را تمام کند.<blockquote>حسین همدانی در مصاحبه با نشریه اینترنتی جوان همدان اعتراف می‌کند:  کار اطلاعاتی اقدامی انجام دادیم که در تهران صدا کرد. ۵ هزار نفر از کسانی که در آشوب‌ها حضور داشتند ولی در احزاب و جریانات سیاسی حضور نداشتند بلکه از اشرار و اراذل بودند را شناسایی کردیم و در منزلشان کنترلشان میکردیم. روزی که فراخوان می‌زدند اینها کنترل می‌شدند و اجازه نداشتند از خانه بیرون بیایند. بعد اینها را عضو گردان کردم. بعداً این سه گردان نشان دادند که اگر بخواهیم مجاهد تربیت کنیم باید چنین افرادی که با تیغ و قمه سروکار دارند را پای کار بیاوریم.<ref>[https://snn.ir/fa/news/448779/%D9%85%D8%A7%D8%AC%D8%B1%D8%A7%DB%8C-%DB%B5%DB%B0%DB%B0%DB%B0-%D8%A2%D8%B4%D9%88%D8%A8%DA%AF%D8%B1%DB%8C-%DA%A9%D9%87-%D8%AF%D8%B1-%D9%81%D8%AA%D9%86%D9%87-%DB%B8%DB%B8-%D8%A8%D9%87-%D8%AF%D8%B3%D8%AA-%D8%B3%D8%B1%D8%AF%D8% نیروی انتظامی - خبرگزاری دانشجو به نقل از هفته نامه‌ی جوان همدا]ن</ref></blockquote>
این چهار نیرو با اسامی‌ مختلف (مانند نوپو یا یگان ویژه) به ترتیب برای ارعاب و سرکوب خیابانی (لشکرکشی خیابانی، متفرق کردن با کتک زدن، آب پاشیدن، بازداشت، و شلیک گلوله‌های پلاستیکی و جنگی) اعزام می‌شوند. به این ترتیب که اگر نیروی انتظامی‌ (و واحدی که زیر نظر آن برای سرکوب‌ها تربیت شده) از پس ماجرا بر نیاید، به ترتیب بسیج و لباس شخصی‌ها به کمک آن می‌آیند و بعد اراذل و اوباش با قمه و شمشیر و چاقو وارد می‌شوند؛ اگر آن‌ها هم ناتوان بودند، سپاه وارد عمل می‌شود. سپاه نقش تمام کننده را در این ماجرا بازی می‌کند و مجوز دارد که به هر قیمت کار را تمام کند.<blockquote>حسین همدانی در مصاحبه با نشریه اینترنتی جوان همدان اعتراف کرد، کار اطلاعاتی اقدامی انجام دادیم که در تهران صدا کرد. ۵ هزار نفر از کسانی که در آشوب‌ها حضور داشتند ولی در احزاب و جریانات سیاسی حضور نداشتند، بلکه از اشرار و اراذل بودند را شناسایی کردیم و در منزلشان کنترلشان می‌کردیم. روزی که فراخوان می‌زدند این‌ها کنترل می‌شدند و اجازه نداشتند از خانه بیرون بیایند. بعد این‌ها را عضو گردان کردم. بعداً این سه گردان نشان دادند که اگر بخواهیم مجاهد تربیت کنیم باید چنین افرادی که با تیغ و قمه سروکار دارند را پای کار بیاوریم.<ref>[https://snn.ir/fa/news/448779/%D9%85%D8%A7%D8%AC%D8%B1%D8%A7%DB%8C-%DB%B5%DB%B0%DB%B0%DB%B0-%D8%A2%D8%B4%D9%88%D8%A8%DA%AF%D8%B1%DB%8C-%DA%A9%D9%87-%D8%AF%D8%B1-%D9%81%D8%AA%D9%86%D9%87-%DB%B8%DB%B8-%D8%A8%D9%87-%D8%AF%D8%B3%D8%AA-%D8%B3%D8%B1%D8%AF%D8% نیروی انتظامی - خبرگزاری دانشجو به نقل از هفته نامه‌ی جوان همدا]ن</ref></blockquote>


== بنیاد تعاون ناجا ==
== بنیاد تعاون ناجا ==
بنیاد تعاون ناجا یکی از بزرگترین مجموعه‌ها یا هولدینگ‌های اقتصادی شبه‌دولتی ایران و خارج از نظارت وزارت کشور است. این بنیاد در سال ۱۳۷۶، تأسیس شده اما بیشترین گسترش خود را از سال ۱۳۸۴ به بعد یافته است. این مجموعه در زمینه‌های بسیار گسترده از بانک و بیمه و نفت و گاز و انرژی گرفته تا ساخت اسکله و جاده و واردات و تولید پوشاک و نوشابه و مواد غذایی و معادن و هتلداری فعالیت می‌کند.<ref>[https://www.radiofarda.com/a/f8-iran-and-corruption-/27035158.html نیروی انتظامی - سایت رادیو فردا]</ref>
بنیاد تعاون ناجا یکی از بزرگترین مجموعه‌ها یا هولدینگ‌های اقتصادی شبه ‌دولتی ایران و خارج از نظارت وزارت کشور است. این بنیاد در سال ۱۳۷۶، تأسیس شده است؛ اما بیشترین گسترش خود را از سال ۱۳۸۴ به بعد یافته است. این مجموعه در زمینه‌های بسیار گسترده از بانک و بیمه و نفت و گاز و انرژی گرفته تا ساخت اسکله و جاده و واردات و تولید پوشاک و نوشابه و مواد غذایی و معادن و هتلداری فعالیت می‌کند.<ref>[https://www.radiofarda.com/a/f8-iran-and-corruption-/27035158.html نیروی انتظامی - سایت رادیو فردا]</ref>


در سال ۱۳۹۳ رسانه‌های حکومتی، میزان سرمایه واقعی این تعاونی را بیش از ۱۰ هزار میلیارد تومان ارزیابی کردند.
در سال ۱۳۹۳ رسانه‌های حکومتی، میزان سرمایه واقعی این تعاونی را بیش از ۱۰ هزار میلیارد تومان ارزیابی کردند.
خط ۳۴۳: خط ۳۴۳:
* سرمایه‌گذاری مهرگان (شامل شرکت سنگ‌آهن گل‌گهر و آلومراد)
* سرمایه‌گذاری مهرگان (شامل شرکت سنگ‌آهن گل‌گهر و آلومراد)


* ـ مؤسسه صندوق بیمه امید ناجا
* مؤسسه صندوق بیمه امید ناجا
* ـ مؤسسه علمی آموزشی رفاهی ناجا
* مؤسسه علمی آموزشی رفاهی ناجا
* ـ مؤسسه تأمین اقلام مصرفی ناجا
* مؤسسه تأمین اقلام مصرفی ناجا
* ـ مؤسسه صندوق تعاون و سرمایه‌گذاری مسکن
* مؤسسه صندوق تعاون و سرمایه‌گذاری مسکن
* ـ مؤسسه ناجی هنر (فیلم‌سازی و سینما)
* مؤسسه ناجی هنر (فیلم‌سازی و سینما)
* ـ مؤسسه راهگشا (پیمانکار در حوزه‌های راهنمایی و رانندگی)
* مؤسسه راهگشا (پیمانکار در حوزه‌های راهنمایی و رانندگی)
* ـ عمران و مسکن سازه پایدار قرن (مالک ۵۱ شرکت از جمله: مهندسی عمران و تولیدی نیرو، ناجی‌سازان امین، صنایع مفتولی تهران‌گستر، فولاد و سیم تاکستان، «نبوه‌سازان سبزاندیشان، و عمران و مسکن سازه پایدار فضا کار قرن)
* عمران و مسکن سازه پایدار قرن (مالک ۵۱ شرکت از جمله: مهندسی عمران و تولیدی نیرو، ناجی‌سازان امین، صنایع مفتولی تهران‌گستر، فولاد و سیم تاکستان، انبوه‌سازان سبزاندیشان، و عمران و مسکن سازه پایدار فضا کار قرن)


* ـ هلدینگ تجارت و بازرگانی به‌نام توان سرمایه پویا، (شامل فروشگاه نجم و چیت ری، شرکت ناجی پاس، شرکت توان تأمین شفق)
* هلدینگ تجارت و بازرگانی به‌نام توان سرمایه پویا، (شامل فروشگاه نجم و چیت ری، شرکت ناجی پاس، شرکت توان تأمین شفق)
* ـ هلدینگ صنعت و معدن (شامل شرکت‌های ناجی نشر (راه فردا)، ناجی پوشش، زاگرس نوش مهرگان، سیمان عرش نطنز، پشم‌بافی آسیا، و بیوایمپلنت کیش)
* هلدینگ صنعت و معدن (شامل شرکت‌های ناجی نشر (راه فردا)، ناجی پوشش، زاگرس نوش مهرگان، سیمان عرش نطنز، پشم‌بافی آسیا، و بیوایمپلنت کیش)
* ـ هلدینگ خدمات
* هلدینگ خدمات
* ـ هلدینگ حمل‌ونقل
* هلدینگ حمل‌ونقل
* ـ شرکت واردات خودرو
* شرکت واردات خودرو
* ـ بنیاد گروه هتل‌های پردیس؛ مالک هتل‌های ثامن‌الحجج، باختر، صدر، نگین، زمرد، پارسا در مشهد، بوستان، باغچه، باغ پردیس در تهران، ملاصدرا در شیراز، نرگس زیبا کنار در رشت و مجتمع خزرآباد در ساری و هتل کاروان‌سرای آبادان.
* بنیاد گروه هتل‌های پردیس؛ مالک هتل‌های ثامن‌الحجج، باختر، صدر، نگین، زمرد، پارسا در مشهد، بوستان، باغچه، باغ پردیس در تهران، ملاصدرا در شیراز، نرگس زیبا کنار در رشت و مجتمع خزرآباد در ساری و هتل کاروان‌سرای آبادان.


* ـ مگامال، هاپیرمی، یاس (سوپرمارکت داری)
* مگامال، هاپیرمی، یاس (سوپرمارکت داری)
* ـ شرکت پژوهش و توسعه ناجی (شامل لاله کامپیوتر)
* شرکت پژوهش و توسعه ناجی (شامل لاله کامپیوتر)
* ـ افق توسعه انرژی خلیج فارس
* افق توسعه انرژی خلیج فارس
* ـ دفتر توسعه مساجد
* دفتر توسعه مساجد
* ـ شرکت ناجی قدر (شامل: شرکت مهندسی و توسعه تأسیسات دریایی)
* شرکت ناجی قدر (شامل: شرکت مهندسی و توسعه تأسیسات دریایی)
* ـ شرکت ناجی سفر (شامل: آژانس مسافرتی توکاتور و آژانس آسیاگشت غرب)
* شرکت ناجی سفر (شامل: آژانس مسافرتی توکاتور و آژانس آسیاگشت غرب)
* ـ شرکت سرمایه‌گذاری هتل‌های پارس
* شرکت سرمایه‌گذاری هتل‌های پارس
* ـ تعاونی تولیدی و توزیعی عطر گل یاس (شامل: ده شرکت از جمله شرکت مؤسسه مشاوره حقوقی و وکالت عدالت‌خواهان یاس)
* تعاونی تولیدی و توزیعی عطر گل یاس (شامل: ده شرکت از جمله شرکت مؤسسه مشاوره حقوقی و وکالت عدالت‌خواهان یاس)
یکی از پرسروصداترین تخلفات مالی چند سال اخیر مربوط به تخلفات بنیاد تعاونی ناجا بود که منجر به بازداشت، برکناری و انفصال از خدمت چندی از مقامات نیروی انتظامی در دوره ریاست اسماعیل احمدی‌مقدم بر این سازمان شد.
یکی از پرسروصداترین تخلفات مالی چند سال اخیر مربوط به تخلفات بنیاد تعاونی ناجا بود که منجر به بازداشت، برکناری و انفصال از خدمت چندی از مقامات نیروی انتظامی در دوره ریاست اسماعیل احمدی‌مقدم بر این سازمان شد.


خط ۳۷۱: خط ۳۷۱:


=== جنایت و قتل ===
=== جنایت و قتل ===
کهریزک
'''کهریزک'''


بازداشتگاه کهریزک در شهر سنگ از توابع شهرری در استان تهران است که در دوران ریاست قالیباف برای نیروی انتظامی تأسیس و طی سالیان در عملیات‌های مختلفی مانند، تخریب محله خاک سفید مورد استفاده قرار گرفت. این بازداشتگاه تا اواسط سال ۱۳۸۸ ناشناخته بود اما در جریان قیام سال ۱۳۸۸ شهرت جهانی پیدا کرد.
بازداشتگاه کهریزک در شهر سنگ از توابع شهرری در استان تهران است که در دوران ریاست قالیباف برای نیروی انتظامی تأسیس و طی سالیان در عملیات‌های مختلفی مانند، تخریب محله خاک سفید مورد استفاده قرار گرفت. این بازداشتگاه تا اواسط سال ۱۳۸۸ ناشناخته بود، اما در جریان قیام سال ۱۳۸۸ شهرت جهانی پیدا کرد.


بازداشتگاه کهریزک از یادداشت‌های بهروز صبری سلماسی یکی از شکنجه‌گران زندان کهریزک،
'''بازداشتگاه کهریزک از یادداشت‌های بهروز صبری سلماسی یکی از شکنجه‌گران زندان کهریزک'''


زندانیان در بدو ورود به کهریزک، برهنه فقط با یک زیرشلواری مجبور بودند روی سنگ و خار و خاشاک و آسفالت سینه خیز بروند و همزمان مورد ضرب و شتم قرار می‌گرفتند یا تا حد ضعف «بشین پاشو» و «کلاغ پر» می‌رفتند. تعدادی از بازداشت شدگان به دلیل شدت جراحات وارده و شرایط نامناسب نگهداریشان در بازداشتگاه، کشته شدند و نیروهای امنیتی با تهدید خانواده‌های آنان از اعلام اسامی و دادخواهی این خانواده‌ها جلوگیری نمودند. بازداشت شدگان که از زمان بازداشت تا روز تولد فاطمه زهرا حق استفاده از حمام را نداشتند، در این مدت به بیماری‌هایی نظیر شپش مبتلا شدند. سوله کهریزک در این زمان فاقد آب، تهویه، وسایل گرم کننده و خنک کننده، هرگونه کف پوش، موکت و تخت خواب، نور کافی، سرویس بهداشتی قابل استفاده و حمام بوده‌است. کمپ کهریزک تا سه ماه آب لوله کشی نداشت و زندانیان تا سه ماه حق نداشتند برای دستشویی از آب استفاده کنند.
زندانیان در بدو ورود به کهریزک، برهنه فقط با یک زیرشلواری مجبور بودند روی سنگ و خار و خاشاک و آسفالت سینه خیز بروند و هم‌زمان مورد ضرب و شتم قرار می‌گرفتند یا تا حد ضعف «بشین پاشو» و «کلاغ پر» می‌رفتند. تعدادی از بازداشت شدگان به دلیل شدت جراحات وارده و شرایط نامناسب نگهداری‌شان در بازداشتگاه، کشته شدند و نیروهای امنیتی با تهدید خانواده‌های آنان از اعلام اسامی و دادخواهی این خانواده‌ها جلوگیری نمودند. بازداشت شدگان که از زمان بازداشت تا روز تولد فاطمه زهرا حق استفاده از حمام را نداشتند، در این مدت به بیماری‌هایی نظیر شپش مبتلا شدند. سوله کهریزک در این زمان فاقد آب، تهویه، وسایل گرم کننده و خنک کننده، هرگونه کف پوش، موکت و تخت خواب، نور کافی، سرویس بهداشتی قابل استفاده و حمام بوده‌ است. کمپ کهریزک تا سه ماه آب لوله کشی نداشت و زندانیان تا سه ماه حق نداشتند برای دستشویی از آب استفاده کنند. آب فقط به شرط کتک و کابل خوردن به آن‌ها داده می‌شد. تا یک ماه اول آب را از گالن‌های گازوئیل می‌خوردند که موجب تهوع و استفراغ می‌شد. در دو ماه اول، هر زندانی می‌توانست فقط در ساعت‌های ۱۰ صبح و ۱۰ شب، ۳ دقیقه از دستشویی استفاده کند و به شرط کتک خوردن و سینه خیز رفتن و عوعو کردن مانند سگ، از آب استفاده کند. البته در ۲۰ روز اول در را باز نمی‌کردند و بازداشتی‌ها مجبور بودند همان‌جا که زندگی می‌کنند جلوی هم ادرار و مدفوع کنند، بعد از ۲۰ روز که در را باز کردند کف سوله را با آب فشار قوی شستند.


آب فقط به شرط کتک و کابل خوردن به آنها داده می‌شد. تا یک ماه اول آب را از گالن‌های گازوئیل می‌خوردند که موجب تهوع و استفراغ می‌شد. در دو ماه اول، هر زندانی می‌توانست فقط در ساعتهای ۱۰ صبح و ۱۰ شب ۳ دقیقه از دستشویی استفاده کند و به شرط کتک خوردن و سینه خیز رفتن و عوعو کردن مانند سگ، از آب استفاده کند. البته در ۲۰ روز اول در را باز نمی‌کردند و بازداشتی‌ها مجبور بودند همانجا که زندگی می‌کنند جلوی هم ادرار و مدفوع کنند، بعد از ۲۰ روز که در را باز کردند کف سوله را با آب فشار قوی شستند.
در یادداشت‌های روزانه بسیجی بهروز صبری سلماسی که از شکنجه گران با سابقه بازداشتگاه کهریزک می‌باشد و توسط یکی از سربازان خدمت کهریزک از وی ربوده شد، آمده است: <blockquote>«غذا دو وعده در ساعت ۱۶:۳۰ و ۲۱:۳۰ میان زندانیان پرتاب می‌شد که شامل یک چهارم نان لواش و یک سیب زمینی بسیار کوچک (تقریبا ۵۰ گرمی برای هر نفر) بود. گاهی افرادی که ضعیف‌تر بودند و تاکنون این مکان‌ها را ندیده بودند را وادار می‌کردند برای دریافت غذا چهار دست و پا مثل سگ پارس کنند و سیب زمینی را با دندان از روی زمین بردارند. در اثر سوء تغدیه به زودی زندانیان چنان وضعی پیدا کردند که با هر ضرب و شتم کوچکی بی‌هوش می‌شدند و بیشترشان یک سوم تا نصف وزن خود را از دست دادند. زندانیان کهریزک که اکنون به زندان‌های دیگر منتقل شده‌اند هنوز به شرایط عادی برنگشته‌اند و به انواع بیماری‌های گوارشی مبتلا هستند. در کهریزک کمتر از نیم متر جا برای هر کسی بود و زندانیان گاهی مجبور بودند نوبتی بخوابند.» </blockquote><blockquote>بهروز صبری سلماسی از عاملین اصلی آزار و اذیت جنسی بازداشت شدگان زندان کهریزک، متولد تهران در سال ۱۳۵۶ می باشد که در جریانات ضرب و شتم دانشجویان در حادثه کوی دانشگاه در سال ۱۳۸۸ نقش محوری داشته است. نامبرده در بسیاری از فعالیت های تروریستی سپاه قدس نیز نقش داشته است. دفترچه یادداشت‌های روزانه وی که حاوی بسیاری از جنایات وی بوده، توسط یکی از سربازان وظیفه ربوده شده که به دست مهدی کروبی افتاد و زمینه رسوایی جمهوری اسلامی را فراهم آورد. نام وی پس از ناآرامی‌های ۲۵ بهمن ۱۳۸۹ توسط برخی از رسانه ها فاش شد.</blockquote><blockquote>ضرب و شتم زندانیان با باتوم، کابل، سیم‌های برق بافته شده و شوک الکتریکی انجام می‌شد. دست و پای آن‌ها را به صورت کمانی و قپانی می‌بستند و کتک می‌زدند. گاهی هم با دست و پای بسته آنها را تاب داده و پرت می‌کردند. گاهی هم دست‌ها و پاهای زندانیان را به همدیگر می‌بستند. گاهی کف پای زندانیان را می‌زدند و سپس مجبورشان می‌کردند روی پاهای ملتهب خود راه بروند. گاهی برای تحقیر و وحشت، عورت آن‌ها را جلوی دیگر زندانیان نشان داده و با باتوم و شیشه به آنها تجاوز می‌کردند و در صورتی که زندانی می‌پذیرفت تا فحش‌های بسیار رکیکی به خود دهد، شکنجه متوقف می‌شد.</blockquote><blockquote>گاهی زندانیان به تخت سربازان بسته می‌شدند و دیگران باید روی آن‌ها ادرار می‌کردند. بسیاری از زندانیان دچار مشکلات روحی روانی شدند و ۱۳ نفر تا ۳۰ مهر ۱۳۸۸ کشته شدند. کسانی که دست و پای‌شان می‌شکست به بیمارستان برده نمی‌شدند، زیرا از بیمارستان سجاد فقط برای موارد منجر به مرگ استفاده می‌شد و شکستگی دست و پا مورد اورژانسی محسوب نمی‌شد. بسیاری از این شکستگی‌ها به طور کج جوش خورده‌است. از سه قلاده سوسمار نیز برای آزار بازداشتی‌ها استفاده می‌شد.</blockquote>اسامی شماری از شکنجه گرانی که تا کنون تعدادی از جوانان ایرانی را زیر شکنجه  در زندان کهریزک به قتل رسانده‌اند به شرح زیر است:


در یادداشت‌های روزانه بسیجی بهروز صبری سلماسی که از شکنجه گران با سابقه بازداشتگاه کهریزک می‌باشد و توسط یکی از سربازان خدمت کهریزک از وی ربوده شد، آمده است: <blockquote>"غذا دو وعده در ساعت ۱۶:۳۰ و ۲۱:۳۰ میان زندانیان پرتاب می‌شد که شامل یک چهارم نان لواش و یک سیب زمینی بسیار کوچک (تقریبا ۵۰ گرمی برای هر نفر) بود. گاهی افرادی که ضعیفتر بودند و تاکنون این مکانها را ندیده بودند را وادار می‌کردند برای دریافت غذا چهار دست و پا مثل سگ پارس کنند و سیب زمینی را با دندان از روی زمین بردارند. در اثر سوءتغدیه به زودی زندانیان چنان وضعی پیدا کردند که با هر ضرب و شتم کوچکی بیهوش می‌شدند و بیشترشان یک سوم تا نصف وزن خود را از دست دادند. زندانیان کهریزک که اکنون به زندانهای دیگر منتقل شده‌اند هنوز به شرایط عادی برنگشته‌اند و به انواع بیماریهای گوارشی مبتلا هستند. در کهریزک کمتر از نیم متر جا برای هر کسی بود و زندانیان گاهی مجبور بودند نوبتی بخوابند." بهروز صبری سلماسی از عاملین اصلی آزار و اذیت جنسی بازداشت شدگان زندان کهریزک، متولد تهران در سال ۱۳۵۶ می باشد که در جریانات ضرب و شتم دانشجویان در حادثه کوی دانشگاه در سال ۱۳۸۸ نقش محوری داشته است. نامبرده در بسیاری از فعالیت های تروریستی سپاه قدس نیز نقش داشته است. دفترچه یادداشت های روزانه وی که حاوی بسیاری از جنایات غرور آفرین وی بوده، توسط یکی از سربازان وظیفه ربوده شده که به دست مهدی کروبی افتاد و زمینه رسوایی رژیم را فراهم آورد. نام وی پس از ناآرامی‌های ۲۵ بهمن ۱۳۸۹ توسط برخی از رسانه ها فاش شده است.</blockquote><blockquote>ضرب و شتم زندانیان با باتوم، کابل، سیم‌های برق بافته شده و شوک الکتریکی انجام می‌شد. دست و پای آنها را به صورت کمانی و قپانی می‌بستند و کتک می‌زدند. گاهی هم با دست و پای بسته آنها را تاب داده و پرت می‌کردند. گاهی هم دستها و پاهای زندانیان را به همدیگر می‌بستند. گاهی کف پای زندانیان را می‌زدند و سپس مجبورشان می‌کردند روی پاهای ملتهب خود راه بروند. گاهی برای تحقیر و وحشت، عورت آنها را جلوی دیگر زندانیان نشان داده و با باتوم و شیشه به آنها تجاوز می‌کردند و در صورتی که زندانی می‌پذیرفت تا فحش‌های بسیار رکیکی به خود دهد، شکنجه متوقف می‌شد.</blockquote><blockquote>گاهی زندانیان به تخت سربازان بسته می‌شدند و دیگران باید روی آنها ادرار می‌کردند. بسیاری از زندانیان دچار مشکلات روحی روانی شدند و ۱۳ نفر تا ۳۰/۶/۸۶  کشته شدند. کسانی که دست و پایشان می‌شکست به بیمارستان برده نمی‌شدند زیرا از بیمارستان سجاد فقط برای موارد منجر به مرگ استفاده می‌شد و شکستگی دست و پا مورد اورژانسی محسوب نمی‌شد که بسیاری از این شکستگیها به طور کج جوش خورده‌است. از سه قلاده سوسمار نیز برای آزار بازداشتی‌ها استفاده می‌شد.</blockquote>اسامی شماری از شکنجه گرانی که تا کنون تعدادی از جوانان ایرانی را زیر شکنجه های وحشیانه در زندان کهریزک به قتل رسانده‌اند:
احمدرضا رادان جانشین فرمانده نیروی انتظامی،<ref>[https://www.youtube.com/watch?v=JuD1ekh7RBE نیروی انتظامی - مکالمات بیسیم رادان در یوتی]وب</ref> عامریان (عامری) معاون رادان، کشمیری (از دستیاران رادان)، حقی فرمانده گارد، کومیجانی رئیس بازداشتگاه کهریزک، سروان پاسدار زندی معاون اردوگاه کهریزک، پاسدار سید موسوی قاتل محسن روح الامینی، افسر پاسدار سید حسینی افسر نگهبان زندان کهریزک، حسین فدایی، سرتیپ مسعود صدر الاسلام فرمانده سابق اطلاعات ناجا، بهروز صبری سلماسی از شکنجه‌گران کهریزک، حسین عمویی از شکنجه‌گران کهریزکو هشت نفر از افراد گارد که با نقاب زندانیان را مورد شکنجه قرار می‌دادند.


احمدرضا رادان جانشین فرمانده نیروی انتظامی،<ref>[https://www.youtube.com/watch?v=JuD1ekh7RBE نیروی انتظامی - مکالمات بیسیم رادان در یوتی]وب</ref>
مهدی کروبی یکی از نامزدهای انتخاباتی در سال ۱۳۸۸ در نامه‌ای به هاشمی رفسنجانی صریحاً به تجاوز به دختران و پسران بازداشت شده اشاره کرده‌است. مجید انصاری، معاون سابق رئیس‌جمهوری ایران و عضو مجمع روحانیون مبارز، در گفتگو با خبرگزاری جمهوری اسلامی، ایرنا، درباره‌ی درخواست مهدی کروبی از هاشمی رفسنجانی، برای بررسی موضوع «تجاوز به زندانیان» گفته‌است: <blockquote>«با کمال تاسف این‌ها صحت دارد و آدم باید به قول امیرالمؤمنین آرزوی مرگ کند که در جمهوری اسلامی کار به اینجا برسد که چنین فجایعی رخ دهد… نه یک مورد بلکه متعدد بوده‌است».<ref>[https://www.radiofarda.com/a/o2_iran_prisoner_rape/1798497.html نیروی انتظامی - سایت رادیو فردا]</ref></blockquote><blockquote>برخی از اظهارات رادان در زندان کهریزک خطاب به زندانیان:</blockquote><blockquote>ما از بالاترین مقامات کشوری و امنیتی و قضایی دستور داریم که اینگونه عمل کنیم و مامورین تنها دستورات را اجرا می‌کنند و در سیر بازجویی‌های فنی به تمام مامورین پلیس امنیت می‌گویم که برخورد کنید و بزنید و اگر کسی کشته شد من پاسخ خواهم داد... آنقدر اینجا شکنجه می‌شوید و بی آب و غذا نگه داشته می‌شوید تا اندازه موش شوید و از میان میله‌های سلول‌های بازداشتگاه رد شوید و تازه این موقع است که اگر زنده ماندید به دادگاه و زندان دیگر منتقل می‌شوید.<ref>[http://asre-nou.net/1386/mehr/24/m-gozaresh.html نیروی انتظامی - سایت عصر نو]</ref></blockquote>قاسم رضایی، جانشین فرمانده نیروی انتظامی در برنامه دستگیری افرادی که آنها را اراذل و اوباش می‌نامند به ماموران پلیس دستور داده در صحنه درگیری، دست و پای کسانی که قمه دارند را بشکنند.


عامریان (عامری) معاون رادان،
او در ویدیویی که خبرگزاری ایرنا منتشر کرد خطاب به ماموران می‌گوید: باید کاری کنید که قمه را بیاندازد. یعنی دست نداشته باشند. اگر این افراد را در صحنه درگیری بازداشت کردید و سالم بودند باید پاسخ دهید که چرا سالم‌اند. باید دستشان شکسته و نیم‌تنه آن‌ها افتاده باشد. اگر قداره کشیدند باید قلم پایشان را بشکنید.<ref>[https://www.facebook.com/bbcpersian/videos/10158753676267713/ نیروی انتظامی - فیس بوک بی بی سی فارسی]</ref>
 
کشمیری (از دستیاران رادان)،
 
حقی فرمانده گارد،
 
کومیجانی رئیس بازداشتگاه کهریزک،
 
سروان پاسدار زندی معاون اردوگاه کهریزک،
 
پاسدار سید موسوی قاتل محسن روح الامینی،
 
افسر پاسدار سید حسینی افسر نگهبان زندان کهریزک
 
حسین فدایی
 
سرتیپ مسعود صدر الاسلام فرمانده سابق اطلاعات ناجا
 
بهروز صبری سلماسی از شکنجه‌گران کهریزک
 
حسین عمویی از شکنجه‌گران کهریزک
 
و هشت نفر از افراد گارد که با نقاب زندانیان را مورد شکنجه قرار می‌دادند.
 
مهدی کروبی یکی از نامزدهای انتخاباتی در نامه‌ای به هاشمی رفسنجانی صریحاً به تجاوز به دختران و پسران بازداشت شده اشاره کرده‌است. مجید انصاری، معاون سابق رئیس‌جمهوری ایران و عضو مجمع روحانیون مبارز، در گفتگو با خبرگزاری جمهوری اسلامی، ایرنا، دربارهٔ درخواست مهدی کروبی از هاشمی رفسنجانی، برای بررسی موضوع «تجاوز به زندانیان» گفته‌است: «با کمال تاسف اینها صحت دارد و آدم باید به قول امیرالمؤمنین آرزوی مرگ کند که در جمهوری اسلامی کار به اینجا برسد که چنین فجایعی رخ دهد… نه یک مورد بلکه متعدد بوده‌است».<ref>[https://www.radiofarda.com/a/o2_iran_prisoner_rape/1798497.html نیروی انتظامی - سایت رادیو فردا]</ref> <blockquote>برخی از اظهارات رادان در زندان کهریزک خطاب به زندانیان:</blockquote><blockquote>ما از بالاترین مقامات کشوری و امنیتی و قضایی دستور داریم که اینگونه عمل کنیم و مامورین تنها دستورات را اجرا می‌کنند و در سیر بازجویی‌های فنی به تمام مامورین پلیس امنیت می‌گویم که برخورد کنید و بزنید و اگر کسی کشته شد من پاسخ خواهم داد... آنقدر اینجا شکنجه می‌شوید و بی آب و غذا نگه داشته می‌شوید تا اندازه موش شوید و از میان میله‌های سلول‌های بازداشتگاه رد شوید و تازه این موقع است که اگر زنده ماندید به دادگاه و زندان دیگر منتقل می‌شوید.<ref>[http://asre-nou.net/1386/mehr/24/m-gozaresh.html نیروی انتظامی - سایت عصر نو]</ref></blockquote>قاسم رضایی، جانشین فرمانده نیروی انتظامی در برنامه دستگیری افرادی که آنها را اراذل و اوباش می‌نامند به ماموران پلیس دستور داده در صحنه درگیری، دست و پای کسانی که قمه دارند را بشکنند.
 
او در ویدیویی که خبرگزاری ایرنا منتشر کرد خطاب به ماموران می‌گوید: باید کاری کنید که قمه را بیاندازد. یعنی دست نداشته باشند. اگر این افراد را در صحنه درگیری بازداشت کردید و سالم بودند باید پاسخ دهید که چرا سالم‌اند. باید دستشان شکسته و نیم‌تنه آنها افتاده باشد. اگر قداره کشیدند باید قلم پایشان را بشکنید.<ref>[https://www.facebook.com/bbcpersian/videos/10158753676267713/ نیروی انتظامی - فیس بوک بی بی سی فارسی]</ref>


=== فساد اخلاقی ===
=== فساد اخلاقی ===
'''تجاوز در پایگاه های نیروی انتظامی'''
'''تجاوز در پایگاه های نیروی انتظامی'''


تجاوز به زندانیان در بازداشت گاه های متعلق به نیروی انتظامی هم همواره از سوی زندانیان تایید شده،هر چند هرگز پی گیری نشده است. ترس زندانیان و خانواده های آنان از یک سو و عدم استقلال قوه قضائیه برای رسیدگی به چنین موضوعاتی از سوی دیگر همیشه باعث مسکوت ماندن این قضیه شده است.امری که علی افشاری، فعال سیاسی، از قول زندانیان هم بند خود در بند عمومی زندان بر آن ضحه می گذارد.
تجاوز به زندانیان در بازداشت‌گاه‌های متعلق به نیروی انتظامی هم همواره از سوی زندانیان تایید شده است، هر چند هرگز پی‌گیری نشده است. ترس زندانیان و خانواده‌های آنان از یک سو و عدم استقلال قوه قضائیه برای رسیدگی به چنین موضوعاتی از سوی دیگر همیشه باعث مسکوت ماندن این قضیه شده است. امری که علی افشاری، فعال سیاسی، از قول زندانیان هم بند خود در بند عمومی زندان بر آن صحه می‌گذارد.
 
علی افشاری، فعال دانشجویی و دبیر اسبق دفتر تحکیم وحدت که خود تجربه زندان و تهدید به تجاوز را داشته به روز می‌گوید: «در تجربه شخصی خودم در بازجویی ها به چنین مساله ای تهدید و به کرات از سوی یکی از افراد تیم بازجویی که خود را با اسم مستعار «ثابتی» معرفی می‌کرد تهدید به تجاوز شده‌ام.»
 
افشاری این فرد را «بسیار خشن» توصیف می‌کند به نحوی که «سایر اعضای تیم بازجویی همواره تهدید می‌کردند که اگر همکاری نکنی سرو کارت با این فرد خواهد بود.»


وی در عین حال این شگرد را نوعی تقسیم کار در بین بازجوها می داند و می افزاید: «این به اصطلاح بازجوی خوب و بازجوی بد نوعی تقسیم کار بازجویی بود و می گفتند که اگر خواسته های مورد نظر آنها انجام نشود آن بازجوی بد چنین اعمالی (تجاوز) را انجام خواهد داد.»<ref>[https://doorandish.wordpress.com/2009/08/10/%DA%AF%D8%B2%D8%A7%D8%B1%D8%B4%DB%8C-%D8%AF%D8%B1-%D9%85%D9%88%D8%B1%D8%AF-%D8%AA%D8%AC%D8%A7%D9%88%D8%B2-%D8%A8%D9%87-%D8%B2%D9%86%D8%AF%D8%A7%D9%86%DB%8C%D8%A7%D9%86-%D8%AF%D8%B1%D8%B2%D9%86%D8%AF/ نیروی انتظامی - وب نوشت دور اندیش ورد پرس]</ref>
علی افشاری، فعال دانشجویی و دبیر اسبق دفتر تحکیم وحدت که خود تجربه زندان و تهدید به تجاوز را داشته به روز می‌گوید: <blockquote>«در تجربه شخصی خودم در بازجویی‌ها به چنین مساله‌ای تهدید و به کرات از سوی یکی از افراد تیم بازجویی که خود را با اسم مستعار «ثابتی» معرفی می‌کرد تهدید به تجاوز شده‌ام.»</blockquote>افشاری این فرد را «بسیار خشن» توصیف می‌کند به نحوی که «سایر اعضای تیم بازجویی همواره تهدید می‌کردند که اگر همکاری نکنی سرو کارت با این فرد خواهد بود.»


در اسفندماه سال ۱۳۸۸ خبر دستگیری فرمانده سابق پلیس تهران سرتیپ رضا زارعی در سایت‌های غیررسمی منتشر شد. یکی از این سایت‌ها در مورد علت دستگیری وی چنین نوشت: <blockquote>«گزارش‌های رسیده حاکی است، سردار رضا زارعی رئیس پلیس استان تهران، در یک خانه فساد به همراه ۶ زن بازداشت شد. برخی رسانه‌ها به نقل از زنانی که بازداشت شده بودند، نوشته بود که زنان در جریان بازجوئی و تحقیقات از درخواست عجیب سردار زارعی در آن خانه نوشته بودند. مقام‌های قضایی درباره این موضوع سکوت کردند.<ref>[https://www.radiofarda.com/a/f4_Reza_Zareie_chief_police_arrest/443584.html نیروی انتظامی - سایت رادیو فردا]</ref> بعدها گفته شد از زارعی ۸۰ نفر شکایت کرده‌اند.</blockquote>
وی در عین حال این شگرد را نوعی تقسیم کار در بین بازجوها می داند و می افزاید: <blockquote>«این به اصطلاح بازجوی خوب و بازجوی بد نوعی تقسیم کار بازجویی بود و می گفتند که اگر خواسته‌های مورد نظر آن‌ها انجام نشود، آن بازجوی بد چنین اعمالی (تجاوز) را انجام خواهد داد.»<ref>[https://doorandish.wordpress.com/2009/08/10/%DA%AF%D8%B2%D8%A7%D8%B1%D8%B4%DB%8C-%D8%AF%D8%B1-%D9%85%D9%88%D8%B1%D8%AF-%D8%AA%D8%AC%D8%A7%D9%88%D8%B2-%D8%A8%D9%87-%D8%B2%D9%86%D8%AF%D8%A7%D9%86%DB%8C%D8%A7%D9%86-%D8%AF%D8%B1%D8%B2%D9%86%D8%AF/ نیروی انتظامی - وب نوشت دور اندیش ورد پرس]</ref></blockquote>در اسفندماه سال ۱۳۸۸ خبر دستگیری فرمانده سابق پلیس تهران سرتیپ رضا زارعی در سایت‌های غیررسمی منتشر شد. یکی از این سایت‌ها در مورد علت دستگیری وی چنین نوشت: <blockquote>«گزارش‌های رسیده حاکی است، سردار رضا زارعی رئیس پلیس استان تهران، در یک خانه فساد به همراه ۶ زن بازداشت شد. برخی رسانه‌ها به نقل از زنانی که بازداشت شده بودند، نوشته بود که زنان در جریان بازجوئی و تحقیقات از درخواست عجیب سردار زارعی در آن خانه نوشته بودند. مقام‌های قضایی درباره این موضوع سکوت کردند. بعدها گفته شد از زارعی ۸۰ نفر شکایت کرده‌اند.<ref>[https://www.radiofarda.com/a/f4_Reza_Zareie_chief_police_arrest/443584.html نیروی انتظامی - سایت رادیو فردا]</ref> </blockquote>


=== فساد مالی ===
=== فساد مالی ===
نیروی انتظامی به فرماندهی اسماعیل احمدی مقدم دو محموله نفتی در سال ۱۳۹۱ از شرکت نفت دریافت کرده و به فروش رسانده اما پول آن را به خزانه  واریز نکرده است. محموله‌های نفتی مورد نظر در سال ۹۱ به ازای کسری بودجه ۱۱ درصدی نیروی انتظامی در اختیار این مجموعه قرار گرفته بود. ناجا هم در ادامه موفق به فروش این محموله شده بود اما اتفاقی که نهایتاً می‌افتد، این است که اولاً نیروی انتظامی مبلغ حاصل از فروش این نفت را به خزانه کشور واریز نمی‌کند و ثانیاً درآمد حاصل از این اقدام برای نیروی انتظامی بیشتر از ۱۱ درصد کسری بودجه آنها بوده است. طبق گزارش تفریغ بودجه سال ۱۳۹۱ که بهمن‌ ماه ۱۳۹۲ منتشر شد شرکت ملی نفت ایران در تاریخ ۴ آبان ۱۳۹۱ یک میلیون و ۶۳۹ هزار و ۳۴۲بشکه نفت خام به ارزش ۱۸۵ میلیون و ۲۴۰ هزار و ۴۲ دلار و به سررسید ۳ آذر ۱۳۹۱ با تضمین فرمانده نیروی انتظامی به یکی از شرکت‌های وابسته به نیروی انتظامی  تحویل داده است. بر اساس این گزارش رسمی "شرکت مزبور علی‌رغم فروش نفت خام مذکور و دریافت بهای آن، از پرداخت بدهی خود به شرکت ملی نفت ایران خودداری کرده است".<ref>[https://fararu.com/fa/news/322800/%D9%85%D8%A7%D8%AC%D8%B1%D8%A7%DB%8C-%D9%BE%D8%B1%D9%88%D9%86%D8%AF%D9%87-%D8%A7%D8%AD%D9%85%D8%AF%DB%8C%E2%80%8C%D9%85%D9%82%D8%AF%D9%85 نیروی انتظامی - سایت فرارو]</ref>
نیروی انتظامی به فرماندهی اسماعیل احمدی مقدم دو محموله نفتی در سال ۱۳۹۱ از شرکت نفت دریافت کرده و به فروش رسانده بود، اما پول آن را به خزانه  واریز نکرد. محموله‌های نفتی مورد نظر در سال ۹۱ به ازای کسری بودجه ۱۱ درصدی نیروی انتظامی در اختیار این مجموعه قرار گرفته بود. ناجا هم در ادامه موفق به فروش این محموله شده بود اما اتفاقی که نهایتاً می‌افتد، این است که اولاً نیروی انتظامی مبلغ حاصل از فروش این نفت را به خزانه کشور واریز نمی‌کند و ثانیاً درآمد حاصل از این اقدام برای نیروی انتظامی بیشتر از ۱۱ درصد کسری بودجه آن‌ها بوده است. طبق گزارش تفریغ بودجه سال ۱۳۹۱ که بهمن‌ ماه ۱۳۹۲ منتشر شد، شرکت ملی نفت ایران در تاریخ ۴ آبان ۱۳۹۱ یک میلیون و ۶۳۹ هزار و ۳۴۲بشکه نفت خام به ارزش ۱۸۵ میلیون و ۲۴۰ هزار و ۴۲ دلار و به سررسید ۳ آذر ۱۳۹۱ با تضمین فرمانده نیروی انتظامی به یکی از شرکت‌های وابسته به نیروی انتظامی تحویل داده است. بر اساس این گزارش رسمی شرکت مزبور علی‌رغم فروش نفت خام مذکور و دریافت بهای آن، از پرداخت بدهی خود به شرکت ملی نفت ایران خودداری کرده است.<ref>[https://fararu.com/fa/news/322800/%D9%85%D8%A7%D8%AC%D8%B1%D8%A7%DB%8C-%D9%BE%D8%B1%D9%88%D9%86%D8%AF%D9%87-%D8%A7%D8%AD%D9%85%D8%AF%DB%8C%E2%80%8C%D9%85%D9%82%D8%AF%D9%85 نیروی انتظامی - سایت فرارو]</ref>


== تحریم فرماندهان نیروی ‌انتظامی ==
== تحریم فرماندهان نیروی ‌انتظامی ==
وزارت خزانه داری آمریکا عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور، فرمانده نیروی انتظامی ایران، و چند فرد و نهاد دیگر را به خاطر نقش در نقض جدی حقوق بشر علیه ایرانیان تحریم کرد.
وزارت خزانه داری آمریکا عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور، فرمانده نیروی انتظامی ایران، و چند فرد و نهاد دیگر را به خاطر نقش درنقض جدی حقوق بشر علیه ایرانیان تحریم کرد.


دفتر دارایی های خارجی وزارت خزانه داری آمریکا، اوفک، همچنین هفت نفر دیگر از مقامات ارشد حوزه ضابطان قضایی از جمله حسین اشتری، فرمانده نیروی انتظامی، و یک فرمانده استانی سپاه پاسداران را به فهرست تحریم ها افزود.
دفتر دارایی های خارجی وزارت خزانه داری آمریکا، اوفک، همچنین هفت نفر دیگر از مقامات ارشد حوزه ضابطان قضایی از جمله حسین اشتری، فرمانده نیروی انتظامی، و یک فرمانده استانی سپاه پاسداران را به فهرست تحریم ها افزود.
۲٬۳۴۴

ویرایش