کاربر:Alireza/صفحه تمرین: تفاوت میان نسخه‌ها

بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۱: خط ۱:
واژه ی ملیشیا در ایران برای اولین بار توسط سازمان مجاهدین خلق ایران وارد فرهنگ جامعه گردید. روز 2 آذر 1358 ممسعود رجوی  تشکیل سازماندهی میلیشیا را اعلام کرد. بعد از انقلاب ضد سلطنتی در ایران در سال۱۳۵۷ (1979 میلادی) سازمان مجاهدین خلق ایران به طور گسترده ای وارد فعالیت های سیاسی در عرصه ی اجتماع گردید. رهبران سازمان مجاهدین خلق ایران بعد از آزادی از زندانهای شاه تعدادی معدود و انگشت شمار بودند که سالهای زیادی را در زندانهای دیکتاتوری شاه سپری کرده بودند. سازمان مجاهدین بعد از ضربه ی ساواک به مجاهدین و دستگیری 90 درصد کادرهای آن در سال 1350 و به دنبال آن در خلاء حضور بنیانگذاران با ضربه ی سهمگین اپورتونیستهای چپ نما در سال 1354 از هم پاشید. این کودتای اپورتونیستی آثار مهلک و زیانباری در پهنه های مختلف سیاسی اجتماعی و ایدئولوژیک به جا گذاشت و تآثیر منهدم کمننده یی بر سازمان مجاهدین داشت. این کودتا باعث شد که سازمان موقعیت خود را در جامعه از دست بدهد. بنابر این برای سازمان زوشن بود که بعد از آزادی از زندانهای شاه گسترش سازمان و تربیت کادرهای همه جانبه که بتواند بار انقلاب را به دوش بکشد در ارتباط تنگاتنگ با نيروهاي آماده ی مردمی است به عبارت دیگر یک سازمان  انقلابي همگام با رشد آگاهي های مردمی است که می تواند از  شکل سازمانی و محدود خود به عرصه ی اجتماعی و فراگیر قدم بگذارد. به همین خاطر سازماندهي ميليشياي مردمي يا نيروهاي شبه چريك از ضروري ترين كارهايي بود كه سازمان مجاهدین خلق ایران انجام داد. آنها توانستند با سازماندهی نیروهای جوانی که در انقلاب علیه نظام دیکتاتوری شاه آزاد شده بودند سازمان مجاهدین خلق ایران را با یک فعالیت گسترده و عظیم به یک نیرو و سازمان توده ای تأثیر گذار در روند سیاسی و اجتماعی ایران تبدیل کنند. این نیروها در کسوت میلیشیای مجاهد خلق از روز تأسیس آن با فعالیت سیاسی افشاگرانه و مسالمت‌آمیز  مشعل آگاهی و آزادی را به میان  مردم بردند و درخشانترین ویژگیهای انقلابی، نظیر مسئولیت‌ پذیری، انضباط‌آگاهانه، جسارت انقلابی، سخت‌کوشی و فداکاری را به نمایش گذاشتند و آرمانها و مواضع سیاسی مجاهدین را درسراسر ایران ترویج کردند.
بعد از انقلاب ضدسلطنتی مردم ایران، واژه ی ملیشیا در ایران برای اولین بار توسط سازمان مجاهدین خلق ایران وارد فرهنگ جامعه گردید. روز 2 آذر 1358 مسعود رجوی  تشکیل میلیشیا را اعلام کرد. بعد از انقلاب ضد سلطنتی در ایران در سال۱۳۵۷ (1979 میلادی) سازمان مجاهدین خلق ایران به طور گسترده ای وارد فعالیت های سیاسی در عرصه ی اجتماع گردید. رهبران سازمان مجاهدین خلق ایران بعد از آزادی از زندانهای شاه تعدادی معدود و انگشت شمار بودند که در رأس آنها مسعود رجوی بود و سالهای زیادی را در زندانهای دیکتاتوری شاه سپری کرده بودند. برای سازمان روشن بود که بعد از آزادی از زندانهای شاه گسترش سازمان و تربیت کادرهای همه جانبه که بتوانند بار انقلاب را به دوش بکشند در ارتباط تنگاتنگ با نيروهاي آماده ی مردمی است که در نتیجه انقلاب ضدسلطنتی، در بهار آزادی به دنبال آزادی کامل مردم بودند. به عبارت دیگر یک سازمان  انقلابي همگام با رشد آگاهي های مردمی است که می تواند از  شکل سازمانی و محدود خود به عرصه ی اجتماعی و فراگیر قدم بگذارد. به همین خاطر تشکیل میلیشیا و سازماندهي ميليشياي مردمي از ضروري ترين كارهايي بود كه سازمان مجاهدین خلق ایران انجام داد. آنها توانستند با سازماندهی نیروهای جوانی که در انقلاب علیه نظام دیکتاتوری شاه آزاد شده بودند سازمان مجاهدین خلق ایران را با یک فعالیت گسترده و عظیم به یک نیرو و سازمان توده ای تأثیر گذار در روند سیاسی و اجتماعی ایران تبدیل کنند. این نیروها در کسوت میلیشیای مجاهد خلق از روز تأسیس آن با فعالیت سیاسی روشن گرانه  و مسالمت‌آمیز  مشعل آگاهی و آزادی را به میان  مردم بردند و درخشانترین ویژگیهای انقلابی، نظیر مسئولیت‌ پذیری، انضباط‌آگاهانه، جسارت انقلابی، سخت‌کوشی و فداکاری را به نمایش گذاشتند و آرمانها و مواضع سیاسی مجاهدین را درسراسر ایران ترویج کردند.


طول عمر مبارزه ی سیاسی و افشاگرانه ی میلیشیا از ۲۲ بهمن ۱۳۵۷ تا ۳۰ خرداد ۱۳۶۰ طول کشید. این مدت همراه با تحمل و صبر شگفت‌انگیز در برابر حمله و هجوم نیروهای انحصارطلب و پاسداران رژیم خمینی بود. مهمترین ویژگی میلیشیای مجاهد خلق در این شرایط انضباط پذیری تشکیلاتی آن بود.  
طول عمر مبارزه ی سیاسی و افشاگرانه ی هواداران مجاهدین و میلیشیا از ۲۲ بهمن ۱۳۵۷ تا ۳۰ خرداد ۱۳۶۰ طول کشید. این مدت همراه با تحمل و صبر شگفت‌انگیز در برابر حمله و هجوم نیروهای انحصارطلب و چماقداران و پاسداران رژیم خمینی، به مردم و مراکز احزاب و سخنرانیهای روشنگرانه و کتابفروشی‌ها بود. مهمترین ویژگی میلیشیای مجاهد خلق در این شرایط انضباط پذیری تشکیلاتی آن بود.


شرکت فعال در پراتیک سیاسی روز با  حداکثر استفاده از فضای فعالیت سیاسی و دموکراتیک موجود برای ایجاد ارتباط هرچه بیشتر با توده‌های مردم ؛ عدم درگیر ی قهرآمیز با اتخاذ تاکتیک بردباری و انضباط انقلابی در برابر فشارها و تهاجمات حاکمیت؛ افشای مداوم ماهیت انحصار طلبی در تمام رویکردهایش اعم از سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و ایدئولوژیکی بر عهده ی نیروهای میلیشیای مجاهد خلق بود. نشریه ی مجاهد ارگان رسمی سازمان مجاهدین خلق ایران  که با 500هزار تیراژ در سراسر کشور منتشر می‌شد، توسط میلیشیای مجاهد خلق به میان مردم برده میشد. همچنین نیروهای میلیشیا با برپایی دکه ها؛ کتابها و نشریات سازمان مجاهدین را به فروش میرساندند.  
شرکت فعال در پراتیک سیاسی روز با  حداکثر استفاده از فضای فعالیت سیاسی و دموکراتیک موجود برای ایجاد ارتباط هرچه بیشتر با توده‌های مردم ؛ عدم درگیر ی قهرآمیز با اتخاذ اصل بردباری و انضباط انقلابی در برابر فشارها و تهاجمات حاکمیت؛ افشای مداوم ماهیت انحصار طلبی در تمام رویکردهایش اعم از سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و ایدئولوژیکی بر عهده ی نیروهای میلیشیای مجاهد خلق بود. نشریه ی مجاهد ارگان رسمی سازمان مجاهدین خلق ایران  که با 600هزار تیراژ در سراسر کشور منتشر می‌شد، توسط میلیشیای مجاهد خلق به میان مردم برده میشد. همچنین نیروهای میلیشیا با برپایی دکه های و با بحثهای خیابانی؛ کتابها و نشریات سازمان مجاهدین را به فروش میرساندند.


از دیگر فعالیتهای سیاسی میلیشیا در صحنه ی سیاسی جامعه ی ایران فعالیت های گسترده ی میلیشیا در انتخابات ریاست جمهوری و مجلس شورای ملی بود.  
از دیگر فعالیتهای سیاسی میلیشیا در صحنه ی سیاسی جامعه ی ایران فعالیت های گسترده ی میلیشیا در انتخابات ریاست جمهوری و مجلس شورای ملی بود.


روز 20 فروردین 1359 میلیشیای مجاهد خلق با یک رژه سراسری در شهرهای مختلف ایران، حضور تشکیلاتی و نظم و انضباط آهنین میلیشیا را به نمایش گذاشت.  
روز 20 فروردین 1359 میلیشیای مجاهد خلق با یک رژه سراسری در شهرهای مختلف ایران، حضور تشکیلاتی و نظم و انضباط آهنین میلیشیا را به نمایش گذاشت.


در ۳۰ خرداد1360، زمانی که رژیم خمینی می خواست با عزل بنی صدر خود را تک بایه کند میلیشیای محاهد خلق تظاهرات مسالمت آمیز 500هزار نفره را در تهران سازمان داد اما پاسداران رژیم خمینی با به رگبار بستن این تظاهرات یک جنگ گسترده را علیه مجاهدین خلق ایران آغاز کرد. بعد از آن دیگر امکان هر گونه فعالیت سیاسی مسالمت‌آمیز از بین رفت و به این ترتیب میلیشیای مجاهد خلق وارد دوران مقاومت مسلحانه در مقابل رژیم خمینی  گردید.
در ۳۰ خرداد1360، سازمان مجاهدین خلق ایران برای استیفای حقوق مردم به ویژه آزادیهای مردمی با میلیشیای مجاهد خلق تظاهرات مسالمت آمیز 500هزار نفره را در تهران سازمان داد اما پاسداران رژیم به دستور خمینی با به رگبار بستن این تظاهرات یک جنگ گسترده را علیه مجاهدین خلق ایران آغاز کرد. بعد از آن دیگر امکان هر گونه فعالیت سیاسی مسالمت‌آمیز از بین رفت و به این ترتیب میلیشیای مجاهد خلق وارد دوران مقاومت مسلحانه در مقابل رژیم خمینی  گردید.


حماسه ی مقاومت میلیشیای مجاهد خلق در زندانهای خمینی و در برابر شکنجه‌های وحشیانه صفحه ی دیگری از مقاومت درخشان مردم ایران برای آزادی بود. لیست 120 هزار شهیدان مقاومت که اکثر آنان از نسل میلیشیای مجاهد خلق است اثبات این حماسه و مقاومت است.  
حماسه ی مقاومت میلیشیای مجاهد خلق در زندانهای خمینی و در برابر شکنجه‌های وحشیانه صفحه ی دیگری از مقاومت درخشان مردم ایران برای آزادی بود. لیست 120 هزار شهیدان مقاومت که اکثر آنان از نسل میلیشیای مجاهد خلق است اثبات این حماسه و مقاومت است.  
خط ۹۸: خط ۹۸:


== '''فعالیتهای عمرانی میلیشیا''' ==
== '''فعالیتهای عمرانی میلیشیا''' ==
میلیشیای مجاهد خلق در کنار فعالیتهای تحصیلی خود به کارهایی از قبیل کمک در مناطق محروم؛ تشکیل انجمن های محلات برای کمک مردم بی بضاعت؛ کمک در روستاها و مزارع؛ کمک به جمع آوری اعانه و دیگر کارهای عمرانی در مناطق روستایی و شهری می پرداخت. ناصر محمدی یکی از میلیشیای های جوان است که در  انجمن میثاق در سال 1359 توسط پاسداران جان باخت. 


== '''فاز نظامی''' ==
== '''فاز نظامی''' ==
خط ۱۰۵: خط ۱۰۶:


=== '''حماسه ی ۵ مهر ۱۳۶۰''' ===
=== '''حماسه ی ۵ مهر ۱۳۶۰''' ===
میلیشیای مجاهد خلق در ۵ مهر ۱۳۶۰ یکبار دیگر قدرت تشکیلاتی  و فرمان پذیری خود را به اثبات رساند. در شرایطی که امکان هیچ تجمع و یا فعالیتی وجود نداشت و خانه های  تیم های میلیشیا ها مورد حملات مسلحانه قرار میگرفت میلیشیا بار دیگر به خیابانها ریختند و شعار شاه سلطان ولایت را سر دادند. در این روز مشروعیت سیاسی خمینی به کلی از میان رفت و خط سرنگونی نظام خمینی به خط سیاسی روز تبدیل شد. <references />
میلیشیای مجاهد خلق در ۵ مهر ۱۳۶۰ یکبار دیگر قدرت تشکیلاتی  و فرمان پذیری خود را به اثبات رساند. در شرایطی که امکان هیچ تجمع و یا فعالیتی وجود نداشت و خانه های  تیم های میلیشیا ها مورد حملات مسلحانه قرار میگرفت میلیشیا بار دیگر به خیابانها ریختند و شعار شاه سلطان ولایت مرگت فرا رسیده را سر دادند. در این روز مشروعیت سیاسی خمینی به کلی از میان رفت و خط سرنگونی نظام خمینی به خط سیاسی روز تبدیل شد.
 
== '''کتاب شهیدان مقاومت''' ==
کتاب شهیدان مقاومت حاوی اسامی شهدای میلیشیای مجاهد خلق است که تا به الان به دست آمده است.<references />
۱۴۹

ویرایش