کاربر:بخشایشی/صفحه تمرین

مریم رجوی (زاده ۱۳ آذر ۱۳۳۲ خورشیدی) در تهران با نام خانوادگی مریم عضدانلو تحصیلاتش را در رشته مهندسی متالورژی در دانشگاه صنعتی شریف به پایان برد.

یکی از برادران وی، محمود عضدانلو، از اعضای قدیمی سازمان مجاهدین است که در دوران شاه یک زندانی‌ سیاسی بود. مریم رجوی از نوجوانی به سازمان مجاهدین خلق ایران پیوست و پس از پیروزی انقلاب ضدسلطنتی، یکی از کاندیداهای مجاهدین در تهران برای اولین انتخابات مجلس شورا در سال ۱۳۵۸ بود. اما به رغم آنچه که مجاهدین از آن به عنوان «تقلب‌های گسترده حکومت در جریان انتخابات مجلس شورا» نام می‌برند که طی آن هیچ‌یک از اعضای اپوزیسیون و مجاهدین نتوانستند به مجلس راه یابند، مریم رجوی بیش از ۲۵۰هزار رأی را به‌خود اختصاص داد.

در سال ۱۳۷۲، شورای ملی مقاومت ایران که ائتلافی از سازمان‌ها و شخصیت‌های اپوزیسیون ایران است در اجلاس سالانه خود، مریم رجوی را به‌عنوان رئیس‌جمهور برگزیده شورای ملی مقاومت ایران برای دوران انتقال حاکمیت به مردم ایران برگزید.

مریم رجوی سخنرانی‌های متعددی در مورد پیام واقعی اسلام یعنی اسلام بردبار و دموکراتیک در مقابل تفسیر ارتجاعی و بنیادگرایانه از اسلام داشته است. از نظر وی یکی از مهم‌ترین مرزبندی‌ها بین این دو دیدگاه کاملاً متضاد، مسأله زنان است. «اسلام، زنان و برابری»، «زنان نیروی تغییر» و «زنان علیه بنیادگرایی» از جمله تألیفات مریم رجوی است.

مریم رجوی امروز در میان ایرانیان، پیشتاز مبارزه برای تغییر دموکراتیک در ایران است. در سال اخیر، وی یک جنبش جهانی را که دربرگیرنده مهم‌ترین شخصیت‌های سیاسی و اجتماعی از آمریکا و کانادا تا اروپا و استرالیاست، هدایت کرده است. این جنبش جهانی در کسب حمایت از مقاومت ایران و برقراری آزادی و دموکراسی در ایران موفقیت‌های بزرگی کسب کرده و اعتبار و مشروعیت جهانی به‌دست آورده است.

قرار گرفتن مریم رجوی در موضع رئیس‌جمهور برگزیده مقاومت ایران، یک چالش سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و ایدئولوژیک فوق‌العاده در مقابل حاکمان ایران است که دیدگاه و برخورد دیگری با مسأله زنان .

کودکی و جوانی

خواهرمجاهد مريم عدانلو در سال ۱۳۳۲در يك خانواده متوسط درجنوب شهر تهران متولد شد.

دوران ابتدايي و متوسطه را درتهران به اتمام رسانيد و وارد دانشگاه صنعتي شريف رشته متالوژي شد او باعنوان منهدسي از اين دانشكده فارغ التحصيل گشت.

مریم رجوی - ورود به سیاست و مبارزه

آغاز حركت هاي سياسي - اجتماعي

فعاليت ها ي سياسي خود را به طور مشخص از سال 49 كه دانش آموز كلاس چهارم دبيرستان بو دآغاز كرد دردوره ي دانشگاه ابتدا درگروهي كه افرادش عمدتا از دختران مبارزي تشكيل مي شد كه از دوره ي دبيرستان باهم آشنا شده بودن فعاليت خودرا گسترش داد البته اقدامات اين گروه عمدتا شامل جمع آوري اخبار و مطالب از راديو هايي كه درحمايت از انقلاب خلق ايران برنامه پخش مي كردند مي شد درضمن او رهنمودهاي سازمان را دررابطه با كوهنوردي ،شهرگردي ،كارگري دركارخانجات مختلف و ...بكار مي بست و بابهره گيري از كتابهاي ايدئولوژيك و سياسي سازمان شناخت تئوريك خودرابالا مي برد اودراين مسير عمدتا از راهنمايي هاي برادر مجاهدش محمود عضدانلو بهره مي گرفت بعد از دستگيري برادرش درسال 52  مريم دررابطه باگروه جديدي كه از سازمان تغذيه مي كرد قرار گرفت همچنين از آن تاريخ به بعد او به مثابه ي يك كانال ارتباطي فعال بين داخل و خارج زندان انجام وظيفه مي نمود و نيز از هيچگونه كمك مادي و معنوي به خانواده هاي زندانيان سياسي كه آسيب فراواني از رژيم وابسته ديده بودن دريغ نمي ورزيد.

موضع قاطع دربرابر جريان اپوتونيستي

درسال 54 سازمان باضربه ي اپوتونيست هاي چپ نما مواجه شد .

مريم عليرغم  كوشش هاي مذبوحانه و ممتد اپورتونيست ها كه از كانال هاي مختلف براي جذب او به عمل آوردند هر گز به دامشان نيفتاد او علاوه بر موضع قاطع دربرابر آنان كوشيد تا درمواضع اصولي وصحيح استوار بماند ،به عبارت ديگر او جزو آن دسته از افراد معدودي بود كه دراثر ضربه  ي جريان اپوتونيستي به مواضع انحرافي يا ارتجاعي دچار نشدند او كه پيوسته درجستجوي حقيقت اصيل و انقلابي اسلام بود هيچگاه به تفكرات واستنباطات راستگرايانه و بي محتوا گرايش پيدا نكرد.

خواهر مجاهد مريم عضدانلو دردوره ي دانشگاه دربسيج و سازماندهي خواهران دانشجو درفعاليت هاي كوهنوردي ،ورزش ،مطالعات سياسي ،اعتصابات وبيرون كشيدن آنها از جريانهاي انحرافي چپ نما و راست وهدايت آنها درخطوط اصيل و انقلابي مجاهدين همواره نقش شايسته ي خود را ايفاكرد وبرنظرگاههاي سازمان تاكيد فراوان نمود.

درآن سالها با مجاهدين شهييد ”عليرضا الفت“ و ”حسن نصير زاده“ رابطه ي فعال سياسي –صنفي داشت علاوه براين درجريان ملاقات با برادرش توانسته بود رابطه ي نزديكي با خانواده هاي شهداي مجاهدين وساير زندانيان  سياسي برقرار كند و از اين طريق با ”مجاهد شهيد بهجت تيفتكجي “ آشنا شده ودررابطه ي سياسي بااو بود كه خواهر شهيد به زندگي مخفي روي آورد.

عضويت درسازمان مجاهدين خلق

مريم درسال هاي خفقان و ديكتاتوري در انديشه ي يك مبارزه ي انقلابي و رهائي بخش و اسلامي به سازمان مجاهدين خلق ايران روي آورد ودرسال 56 به عضويت سازمان درآمد ،وهمگام با انقلابيون پاك باخته ي خلق مبارز ه كرد سازمان درآن شرايط درجهت خنثي كردن آثار  ضربه ي اپوتونيستي بود و عمدتا انرژي هايش را دررابطه با شكل گيري و انسجام دروني خود صرف مي كرد درآن دوره باوجود شرايط پليسي وحشتناك حاكم بر جامعه سازمان توانسته بودا زيك قوام نسبي برخوردار شود وآموزشهاي سياسي ايدئولوژيك را درداخل سازمان آغاز كند ،منظم كردن مطالب آموزشي انرژي زيادي مي گرفت ودستاوردهاي ايدئؤلوژيك سازمان نياز به تكثير و گسترش داشت ومريم دراين زمينه بارسنگيني را ازدوش سازمان بر ميداشت ،شب هاي متعددي را تاصبح بيدار مي ماند و به آماده كردن وتكثير مطالب آموزشي مي پرداخت.

* * *

درسال 56 سازمان هنوز باآثار شوم ضربه ي اپورتونيست هاي چپ نما  چه به لحاظ مادي و جه به لحاظ معنوي درگير بودكمبود امكاناتي از قبيل خانه  ،ماشين و ،از يكطرف وتورگسترده پليسي  رژيم از طرف ديگر از تحرك نيروهاي انقلابي به مقدار قابل ملاحظه اي كاسته بود، مريم درچنين شرايط ياس آوري سازمان را ياري ميداد اواز يكطرف امكانات مادي براي سازمان تهيه مي نمود و از طرف ديگر با اجراي قرارهاي پيچيده باعث رد گم كردن وفرار انقلابيون از چنگال پليس مي شد.

* * *

مريم به علت ارتباط فعالي كه با دانشجويان داشت درجمع آوري اخبار دانشجويي و انتقال آنها به سازمان نقش عمده اي را ايفا مي كرد وبالعكس خطوط سازمان را دررابطه با محيط هاي دانشگاهي پياده مي نمود.

ماموريت سازماني ديگر خواهر مجاهد مريم عضدانلو درسال 56 ارتباط گرفتن با گروه هايي بودكه عمدتا بعد از ضربه ي 54 شكل گرفته بودند ارتباط با اين گروه ها به سمت جو عدم اعتمادي كه پس ازضربه و نيز دراثر سمپاشي هاي رژيم وابسته ودرمحيط خفقان آور به وجود آمده  بود بسيار مشكل  مي نمود مريم با اين گروه ها عليرغم مشكلات فراوانش تماس مي گرفت ودرارائه كيفيت سياسي –ايدئؤلوژيك سازمان به آنها تلاش ميكرد اودرجريان قيام مردم درسال گذشته نقش فعالي ايفا كرد.

بعداز قيام نيز جزو اولين ايجاد كنندگان تشكل دانشجويي دردانشگاه بودكه بعدها منجر به تشكيل انجمن دانشجويان مسلمان دانشگاه صنعتي شريف شد.

* * *

علاوه براين دريك سال اخير مسئوليت هاي ديگري را نيز عهده دار بوده است از جمله اينكه اويكي از مسئولين اوليه ي سازماندهي ميليشياي خواهران دانش آموز بوده است .

خواهر مجاهد مريم عضدانلو درطول تابستان گذشته ،اداره و سرپرستي اردوهاي انقلابي سازندگي خواهران دانش آموز را نيز به عهده داشت وي دراين ارودها آنها را طي آموزش و تجربه با دردها ومحنت هاي توده ي ستم ديده ي روستا يي آشنا كرد و درعين حال مسئوليت انقلابي و توحيد ي ايشان را درتلاش به خاطر رهايي شان از زير بار ستم ياد آور شد.

توقف موقت