کاربر:Omid/1صفحه تمرین

نسخهٔ تاریخ ‏۶ اکتبر ۲۰۱۹، ساعت ۱۶:۱۰ توسط Omid (بحث | مشارکت‌ها)
علی باکری
علی باکری
علی باکری
زادروز۱۳۳۲
میاندو آب
درگذشت۳۰ فروردین ۵۱
تهران
محل زندگیتهران
ملیتایرانی
تابعیتایران
تحصیلاتدانشجوی رشته شیمی
از دانشگاهدانشکده فنی تهران
پیشهاستاد یار دانشکده صنعتی (شریف)
سال‌های فعالیتاز سال ۱۳۴۸ تا ۱۳۵۱
تأثیرپذیرفتگاناعضاء و هواداران سازمان مجاهدین خلق ایران
حزب سیاسیسازمان مجاهدین خلق ایران
دیناسلام
مذهبشیعه

نسرین پارسیان (زاده ۱۳۳۹ - درگذشت ۹ آبان ۱۳۷۲) کاندیدای شورای رهبری سازمان مجاهدین خلق ایران، و عضو شورای ملی مقاومت ایران بود. وی در ۹ آبان ۱۳۷۲ در یک حادثه رانندگی جان باخت.

کودکی و نوجوانی نسرین پارسیان

نسرین پارسیان (فاضله) در سال ۱۳۳۹ در تبریز متولد شد. وی تحصیلات ابتدایی و متوسطه را در تبریز گذراند. وی در سال ۱۳۵۷ وارد دانشگاه تبریز شد و در رشته علوم آزمایشگاهی به تحصیل پرداخت.

آغاز فعالیت سیاسی

نسرین پارسیان در اواخر دبیرستان با توجه به ارتباطاتی که با دانشجویان هوادار سازمان مجاهدین خلق دانشگاه تبریز داشت،‌ با این سازمان آشنا شد. بعد از ورود به دانشگاه تبریز هم‌زمان با تحصیل، وارد فعالیت‌های سیاسی شد. وی در قیام تبریز در ۲۹ بهمن ۱۳۵۶ در تظاهرات و درگیری با ماموران شاه شرکت کرد.

نسرین بعد از انقلاب ضد سلطنتی،‌ در اسفند ۱۳۵۹ در ارتباط مسقتیم با ستاد سازمان مجاهدین قرار گرفت و مسئول ستاد دانشجویی سازمان مجاهدین خلق ایران در تبریز شد. وی سپس به بخش کارگری منتقل شد. نسرین در سال ۱۳۵۹ به تهران رفت و در بخش کارمندی سازمان مجاهدین مشغول به فعالیت شد.

خروج از کشور

نسرین پارسیان در سال ۱۳۶۱ همراه با پسرش سیاوش که در آن هنگام شیرخوار بود، از ایران خارج شد و به تشکیلات سازمان مجاهدین خلق در خارج کشور پیوست و مشغول به فعالیت شد. وی در سال ۱۳۶۶ به مناطق مرزی در عراق اعزام شد و در امور پشتیبانی قرار سردار خیابانی به فعالیت پرداخت.

سوابق کاری نسرین پارسیان

نسرین پارسیان در سال ۱۳۶۶ و پس از اعزام به مناطق مرزی در عراق، هم‌زمان با تاسیس ارتش آزادیبخش ملی ایران، مسئول پشتیبانی یکی از یکان‌های رزمی شد و هنگامی که تیپ‌های رزمی زنان ارتش آزادیبخش تشکیل شد،‌ فرمانده یک دسته رزمی از زنان شد.

نسرین در عملیات فروغ جاویدان فرمانده یک گردان از ارتش آزادیبخش بود. وی در سال ۱۳۷۱ به عضویت هیئت اجرایی ارتش آزادیبخش درآمد و هنگام انتخاب به کاندیدایی شورای رهبری مجاهدین خلق ایران، فرماندهی پذیرش ارتش آزادیبخش شد.

 
آرامگاه نسرین پارسیان در اشرف-عراق

وفات

صبح روز ۹ آبان‌ ۱۳۷۲، اتومبیل حامل نسرین پارسیان در ورودی شهر بغداد به خاطر باران و لغزندگی جاده از مسیر خود منحرف شد و با یک مینی‌بوس حامل شهروندان عراقی که از جهت مقابل در حرکت بود، تصادف کرد. سپس نسرین پارسیان و دو تن از همراهان وی، همچنین شماری از سرنشینان مینی‌بوس که مجروح شده بودند، به‌ بیمارستان منتقل شدند. نسرین پارسیان بعد از اینکه تلاش‌های پزشکان مثمرثمر واقع نشد، در همان روز جان باخت.

اطلاعیه شورای رهبری سازمان مجاهدین خلق ایران به مناسبت وفات نسرین پارسیان

شورای رهبری سازمان مجاهدین خلق ایران در اطلاعیه‌ی خود به تاریخ ۱۰ آبان ۱۳۷۲ اعلام کرد:

«با کمال تأسف، خواهر مجاهد نسرین پارسیان کاندیدای شورای رهبری مجاهدین، فرمانده پذیرش ارتش آزادیبخش و عضو شورای ملی مقاومت ایران، شب گذشته، در حین انجام مسئولیت در اثر سانحه رانندگی به‌شهادت رسید… سلام بر این بزرگ زن آزاده و مجاهد خلق در روزی که زاده شد، روزی که برای آزادی خلق و میهنش سلاح بر دوش کشید، در روزی که به کاندیدای رهبری مجاهدین برگزیده شد و در روزی که حین انجام وظایف انقلابی خود به‌شهادت رسید.»

پیام مریم رجوی به مناسبت وفات نسرین پارسیان

مریم رجوی به مناسبت وفات نسرین پارسیان طی پیامی گفت:

«جگر گوشه‌ی عزیز و دلبندم فاضله، خواهر مجاهد نسرین پارسیان به‌ شهادت رسید و به دیدار رفیق اعلی شتافت.

بگذار تا بگریم چون ابر در بهاران / کز سنگ ناله‌ خیزد روز وداع یاران

به راهبر عقیده و دلهایمان مسعود، به شورای رهبری و تک‌تک شما عزیزانم تسلیت ‌می‌گویم و از خدا می‌خواهم بر صبر و شکیب مسعود بیفزاید. جای من خالی که بر جبین جگرگوشه‌ام فاضله بوسه بزنم و او را در آخرین وداع در آغوش بفشارم.»