ایران‌پدیا:نوشتار پیشنهادی هفته/۲۰۱۹/۶: تفاوت میان نسخه‌ها

بدون خلاصۀ ویرایش
(صفحه‌ای تازه حاوی « ارتش آزادیبخش ملی ایران در ۳۰ خرداد ۱۳۶۶ توسط مسعود رجوی مسئول شورای ملی مقا...» ایجاد کرد)
 
بدون خلاصۀ ویرایش
 
(۹ نسخهٔ میانی ویرایش شده توسط ۲ کاربر نشان داده نشد)
خط ۱: خط ۱:


ارتش آزادیبخش ملی ایران در ۳۰ خرداد ۱۳۶۶ توسط مسعود رجوی مسئول شورای ملی مقاومت ایران تأسیس شد. یک سال پس از آن که محل اقامت مسئول شورای ملی مقاومت به عراق منتقل شد، مسعود رجوی دست به ابتكار تاسیس ارتش آزادیبخش ملی ایران زد و آن را به عنوان ضرورت مرحله‌ی مبارزه با حاکمیت خمینی؛ برپا كرد. از نظر مسعود رجوی؛ تاسیس ارتش آزادیبخش، ضرورت پاسخگویی به امكان ادامه موثر مبارزه و تنها راه ارتقاء كارآیی اپوزیسیون سازمانیافته؛ پس از  ۸ سال مبارزه‌ی سیاسی و نظامی مجاهدین با رژیم ایران بود.
عاشورای مجاهدین نامی است که بر حادثهٔ ۱۹ بهمن سال ۱۳۶۰ گذاشته شده‌است. در این حادثه سپاه پاسداران و نیروهای امنیتی رژیم ایران به چند خانه تیمی سازمان مجاهدین در تهران بطور همزمان حمله کردند.
[[ارتش آزادی‌بخش ملی ایران|ادامه...]]
 
[[پرونده:زنان-رزمنده-در-ارتش-آزادیبخش-ملی-ایران-در-حال-تمرین-نظامی.jpg|بندانگشتی|زنان رزمنده در ارتش آزادیبخش ملی ایران در حال تمرین نظامی]]
در یکی از این پایگاه‌ها که در زعفرانیه تهران قرار داشت، موسی خیابانی نفر دوم سازمان مجاهدین خلق ایران پس از مسعود رجوی و اشرف ربیعی همسر مسعود رجوی و ۱۰ نفر دیگر از مسئولان سازمان مجاهدین حضور داشتند. این خانه از ساعت ۱۲ شب با ایجاد حلقات پی‌درپی، محاصره شد. درگیری از ساعت ۵ صبح آغاز شد و چندین ساعت به طول انجامید. شدت درگیری به حدی بود که سپاه پاسداران از هلیکوپتر و موشک‌های آر پی جی برای حمله به این خانه استفاده کرد. درگیری زمانی به به پایان یافت که مهمات افراد موجود در این خانه به اتمام رسید. وقتی پاسداران وارد خانه شدند هیچ‌کس زنده نبود و از این حادثه تنها چند کودک شیرخوار که در محل‌های امنی قرار داده شده بودند باقی ماندند
[[عاشورای مجاهدین|ادامه ...]]
[[پرونده:موسی خیابانی-اشرف رجوی ربیعی.jpg|بندانگشتی|موسی خیابانی و اشرف ربیعی]]
 


'''رویدادها و یادکردهای هفته'''
'''رویدادها و یادکردهای هفته'''


1- یازدهم بهمن ماه ۱۳۵۰ [[احمد رضایی]] از اعضاء [[سازمان مجاهدین خلق ایران]] در یک تعقیب و گریز با ماموران ساواک به شهادت رسید. او اولین شهید در تاریخچه‌ی سازمان مجاهدین خلق ایران است.
1- [[عاشورای مجاهدین|۱۹بهمن ۱۳۶۰]] نیروهای سرکوبگر رژیم  ایران به این خانه [[اشرف ربیعی]] حمله کردند ،که در یک نبرد نابرابر،  موسی خیابانی و [[اشرف ربیعی]] به شهادت رسیدند


2- در روز چهارم بهمن ۱۳۸۹ [[جعفر کاظمی]] و [[محمدعلی حاج آقایی]] به جرم هواداری از سازمان مجاهدین خلق ایران توسط رژیم ایران اعدام شدند.
2- ۱۸ بهمن [[حجت زمانی]] عضو سازمان مچاهدین خلق ایران در بهمن ماه ۸۴ و درسن ۳۱ سالگی در گوهردشت اعدام شد.


3- ۱۳ بهمن [[پرویز یاحقی]] در سن ۷۱ سالگی در خانه خود در تهران درگذشت
3- ۱۹بهمن۱۳۴۹ [[قیام سیاهکل]] به روایت [[حمید اشرف]] در سحرگاه ۱۹ بهمن سال ۱۳۴۹ برابر با ۸ فوریه ۱۹۷۱ «تعرّض انقلابی» قلب «وحشت و اختناقی» را که بر جامعه چیره بود, نشانه رفت .یک دسته چریک مسلح به پاسگاه ژاندارمری سیاهکل (روستایی در شمال ایران)، تهاجم کردند و با این تهاجم متهورانه، مبارزه مسلحانه بر علیه ظلم و جور دیکتاتوری شاه آغاز شد. با این حمله سازمان چریک‌های فدایی خلق ایران متولد شد.
۲۵۱

ویرایش