شورش در زندان‌های ایران: تفاوت میان نسخه‌ها

بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
 
(۳ نسخهٔ میانی ویرایش شده توسط یک کاربر دیگر نشان داده نشد)
خط ۳۷: خط ۳۷:




'''شورش در زندان‌های ایران''' پس از شیوع ویروس کرونا در ایران آغاز شد. با شیوع ویروس کرونا در ایران فعالان مدنی نسبت به انتشار این ویروس در زندان‌ها هشدار دادند و خواهان اتخاذ تمهیداتی برای جلوگیری از آن شدند اما هیچ اقدامی از طرف جمهوری اسلامی انجام نشد. فراخوان‌های زیادی از طرف ارگان‌های مختلف بین‌المللی برای آزادی زندانیان به رژیم ایران داده شد، اما جمهوری اسلامی به هیچ‌کدام از آن‌ها پاسخ مثبت نداد و هیج زندانی را آزاد نکرد. این در حالی است که برخی کشورها به صورت مشروط به آزاد کردن زندانیان  پرداخته و یا با قرنطینه کردن از شیوع بیماری در زندان جلوگیری کردند.  در پی  بی تفاوتی جمهوری اسلامی تعدادی از زندان‌های ایران شورش کردند و زندانیان آن برای خلاصی از خطر ابتلا به بیماری کرونا دست به فرار زدند. اولین شورش در تاریخ ۲۹ اسفند در زندان پارسیلون خرم آباد رخ داد و سپس سلسله‌ای از شورش‌ها به وقع پیوست. تا روز  یکشنبه ۱۱ فروردین ۱۳۹۹ زندانیان در زندان های خرم‌آباد، الیگودرز، تبریز، سقز، همدان و عادل آباد شیراز دست به شورش زده بودند و شماری از آنها موفق به فرار شدند.
'''شورش در زندان‌های ایران''' پس از شیوع [[ویروس کرونا در ایران]] آغاز شد، که همزمان فعالان مدنی در ایران نسبت به انتشار این ویروس در زندان‌ها هشدار دادند و خواهان اتخاذ تمهیداتی برای جلوگیری از آن شدند اما هیچ اقدامی از طرف جمهوری اسلامی انجام نشد. فراخوان‌های زیادی از طرف ارگان‌های مختلف بین‌المللی برای آزادی زندانیان به رژیم ایران داده شد، اما جمهوری اسلامی به هیچ‌کدام از آن‌ها پاسخ مثبت نداد و هیج زندانی را آزاد نکرد. این در حالی است که برخی کشورها به صورت مشروط به آزاد کردن زندانیان  پرداخته و یا با قرنطینه کردن از شیوع بیماری در زندان جلوگیری کردند.  در پی  بی تفاوتی جمهوری اسلامی تعدادی از زندان‌های ایران شورش کردند و زندانیان آن برای خلاصی از خطر ابتلا به بیماری کرونا دست به فرار زدند. اولین شورش در تاریخ ۲۹ اسفند در زندان پارسیلون خرم آباد رخ داد و سپس سلسله‌ای از شورش‌ها به وقع پیوست. تا روز  یکشنبه ۱۱ فروردین ۱۳۹۹ زندانیان در زندان های خرم‌آباد، الیگودرز، تبریز، سقز، همدان و عادل آباد شیراز دست به شورش زده بودند و شماری از آنها موفق به فرار شدند.


فروریختن زندان‌ها  و شورش در آن از این نظر حائز اهمیت سیاسی است که علامت و نشانه‌ای از ضعف و فروپاشی حاکمیت به شمار می‌رود. در فرانسه، انقلاب و سرنگونی لویی شانزدهم با فرو ریختن زندان باستیل آغاز شد و به پیروزی رسید.
فروریختن زندان‌ها  و شورش در آن از این نظر حائز اهمیت سیاسی است که علامت و نشانه‌ای از ضعف و فروپاشی حاکمیت به شمار می‌رود. در فرانسه، انقلاب و سرنگونی لویی شانزدهم با فرو ریختن زندان باستیل آغاز شد و به پیروزی رسید.
خط ۷۶: خط ۷۶:
«درود و دست مریزاد، شورش، آزادی، شورش، آزادی!
«درود و دست مریزاد، شورش، آزادی، شورش، آزادی!


«پیام کانونهای شورشی به زندانیان در بند و در خطر کرونا: آخوندهای ضدبشر به رایگان آزادی نمی‌دهند. «باید برشورید و آن را از حلقوم آخوندهای ضدبشر بیرون کشید».
«پیام [[کانون‌های شورشی]] به زندانیان در بند و در خطر کرونا: آخوندهای ضدبشر به رایگان آزادی نمی‌دهند. «باید برشورید و آن را از حلقوم آخوندهای ضدبشر بیرون کشید».
 
== شورش در زندان سپیدار اهواز ==
زندانیان زندان سپیدار اهواز بعد از ظهر روز دوشنبه یازدهم فروردین ۱۳۹۹ زندانیان زندان سپیدار اهواز شورش کردند. تصاویری که از این زندان گرفته شده است نشان‌دهنده برخاستن دود از نقاط مختلف زندان است. با شنیدن اخبار شورش در زندان خانواده‌های زندانیان در اطراف این زندان تجمع کردند. شاهدان عینی گفتند مأموران به سمت خانواده‌های معترض حمله کرده و به سمت آنان گاز اشک آور شلیک کردند. در طی این شورش دستکم ۳ زندانی به ضرب گلوله کشته شدند.<ref>[https://www.radiofarda.com/a/rebellion-in-sepidar-prison-in-ahvaz/30520192.html شورش در دو زندان اهواز؛ «کشته شدن سه زندانی و مجروح شدن تعدادی دیگر»]</ref>
 
== شورش در زندان شیبان اهواز ==
[[پرونده:زندان شیبان اهواز.JPG|جایگزین=شورش در زندان شیبان اهواز|بندانگشتی|شورش در زندان شیبان اهواز]]
روز سه شنبه عصر دوازدهم فروردین ۱۳۹۹ در زندان شیبان اهواز، زندانیان محبوس در اعتراض به بی‌تفاوتی مسئولان زندان در رابطه به شیوع ویروس کرونا در این زندان دست به شورش زدند. حدود ساعت پنج عصر از درون زندان صدای شلیک  گلوله و گاز اشک آور شنیده می‌شد. تصاویر ضبط شده از این شورش نشان می دهد که از نقاط مختلف زندان دود آتش سوزی و شلیک بلند می شد. همچنین از سمت زندان صدای الله اکبر به گوش می‌رسید.
 
خانواده یکی از زندانیان زندان شیبان اهواز که در حین شورش با پدرش در حال تماس بوده است می‌گوید: در حال گفتگوی تلفنی با پدرم بودم که صدای شلیک را شنیدم او به من گفت: به طرف ما گاز اشک‌آور شلیک کردند در این هنگام صدای پدرم را نشنیدم و شخص کنار او به دوستش گفت؛ او را بگیر حالش بد شد. نمی‌دانم پدرم زخمی شده یا به طرف او گاز اشک‌آور شلیک شده است.<ref name=":3">[https://radio.mojahedin.org/i/%D8%B2%D9%86%D8%AF%D8%A7%D9%86-%D8%B4%DB%8C%D8%A8%D8%A7%D9%86-%D8%A7%D9%87%D9%88%D8%A7%D8%B2-%D8%B4%D9%88%D8%B1%D8%B4-%D8%B2%D9%86%D8%AF%D8%A7%D9%86%DB%8C%D8%A7%D9%86-%D9%81%DB%8C%D9%84%D9%85-%D8%B9%DA%A9%D8%B3 زندان شیبان اهواز - شورش زندانیان / پیام مسعود رجوی + فیلم]</ref>
 
سخنگوی سازمان مجاهدین پس از این شورش به زندانیان درود فرستاد. مسعود رجوی نیز طی پیامی در این رابطه گفت:
 
«خامنه‌ای را باید وادار کرد زندانیان را قبل از این‌که در اثر کرونا جان ببازند آزاد کند. این تنها راه جلوگیری از فاجعه کرونا در زندانهای رژیم و شرایط ضدانسانی و غیربهداشتی آنهاست.»<ref name=":3" />


== واکنش مقامات جمهوری اسلامی به شورش زندا‌ن‌ها ==
== واکنش مقامات جمهوری اسلامی به شورش زندا‌ن‌ها ==
۲۳۷

ویرایش