طرح صلح شورای ملی مقاومت: تفاوت میان نسخه‌ها

بدون خلاصۀ ویرایش
(صفحه‌ای تازه حاوی «طرح صلح شورای ملی مقاومت ایران، ابتکار این شورا برای پایان دادن به جنگ ضد ایر...» ایجاد کرد)
 
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۴: خط ۴:


=== تلفات جنگ در یک نگاه ===
=== تلفات جنگ در یک نگاه ===
2 میلیون کشته و معلول! میلیون‌ها آواره ! 50شهر ویران! سه هزار روستای نابود شده! و بیش از یک‌هزار میلیارد دلار خسارت ! جنگی که تا آن زمان طولانی ترین جنگ بزرگ جهان بعد از جنگ جهانی دوم به شمار میرفت.
۲ میلیون کشته و معلول! میلیون‌ها آواره ! ۵۰شهر ویران! سه هزار روستای نابود شده! و بیش از یک‌هزار میلیارد دلار خسارت ! جنگی که تا آن زمان طولانی ترین جنگ بزرگ جهان بعد از جنگ جهانی دوم به شمار میرفت.


=== قطعنامه های سازمان ملل در رابطه با جنگ ایران و عراق ===
=== قطعنامه های سازمان ملل در رابطه با جنگ ایران و عراق ===
سازمان ملل متحد طی جنگ هشت ساله بین ایران و عراق  ۱۷ قطعنامه صادر کرد که ۴ قطعنامه جنبه‌ی اجرایی داشت. دولت وقت عراق بلافاصله تمامی قطعنامه هایی را که خواستار آتش بس شده بودند را پذیرفت اما رژیم خمینی هیچ کدام را نپذیرفت و به جنگ ادامه داد. و تنها پس از گذشت یک سال از قطعنامه‌ی 598 این قطعنامه را پذیرفت.  
سازمان ملل متحد طی جنگ هشت ساله بین ایران و عراق  ۱۷ قطعنامه صادر کرد که ۴ قطعنامه جنبه‌ی اجرایی داشت. دولت وقت عراق بلافاصله تمامی قطعنامه هایی را که خواستار آتش بس شده بودند را پذیرفت اما رژیم خمینی هیچ کدام را نپذیرفت و به جنگ ادامه داد. و تنها پس از گذشت یک سال از قطعنامه‌ی ۵۹۸ این قطعنامه را پذیرفت.  


==== قطعنامه 479 ====
==== قطعنامه ۴۷۹ ====
قطعنامه 479 شورای امنیت سازمان ملل متحد تنها ۶روز پس از آغاز جنگ در ۳۱ شهریور 1359 ه،ش، با نام «بررسی وضعیت میان ایران و عراق» به اتفاق آرا تصویب و صادر شد. در این قطع نامه از طرفین جنگ خواسته شد که خویشتنداری کرده و از توسل بیشتر به زور خودداری کنند و اختلافات فی مابین را با اتکا به اصول عدالت و حقوق بین الملل حل و فصل کنند.  عراق این قطعنامه را پذیرفت اما رژیم ولایت فقیه این قطعنامه را رد کرد. 
قطعنامه ۴۷۹ شورای امنیت سازمان ملل متحد تنها ۶روز پس از آغاز جنگ در ۳۱ شهریور ۱۳۵۹ ه،ش، با نام «بررسی وضعیت میان ایران و عراق» به اتفاق آرا تصویب و صادر شد. در این قطع نامه از طرفین جنگ خواسته شد که خویشتنداری کرده و از توسل بیشتر به زور خودداری کنند و اختلافات فی مابین را با اتکا به اصول عدالت و حقوق بین الملل حل و فصل کنند.  عراق این قطعنامه را پذیرفت اما رژیم ولایت فقیه این قطعنامه را رد کرد. 


==== قطعنامه 522 ====
==== قطعنامه ۵۱۴ ====
قطعنامه 522 شورای امنیت سازمان ملل متحد در تاریخ 4 اکتبر 1982برابر با 12مهر 1361 یعنی ۳ماه پس از آزادسازی خرمشهر به اتفاق آراء به تصویب رسید. در این قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل خواستار آتش بس فوری بین ایران و عراق شد. همچنین از ایران و عراق خواست که از خاک یکدیگر خارج شده و به پشت مرزهای شناخته شده بین المللی عقب نشینی کنند. عراق این قعطنامه را پذیرفت اما رژیم خمینی از پذیرفتن این قطعنامه سرباز زد. 
شورای امنیت سازمان ملل قطعنامه‌ی ۵۱۴را در تاریخ ۱۲ جولای ۱۹۸۲برابر با ۲۱ تیر ۱۳۶۱ به منظور آتش بس و خاتمه‌ی فوری تمامی عملیات های نظامی بین ایران و عراق تصویب کرد. همچنین این قطعنامه خواهان عقب نشینی نیروها به مرزهای شناخته شدة بین المللی شد. در بند سوم این قطعنامه گروهی از ناظران ملل متحد به منظور تأیید و نظارت بر آتش بس و عقب نشینی نیروها پیش بینی شده بود. 
 
==== قطعنامه ۵۲۲ ====
قطعنامه ۵۲۲شورای امنیت سازمان ملل متحد در تاریخ ۴ اکتبر ۱۹۸۲برابر با ۱۲مهر ۱۳۶۱ یعنی ۳ماه پس از آزادسازی خرمشهر به اتفاق آراء به تصویب رسید. در این قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل خواستار آتش بس فوری بین ایران و عراق شد. همچنین از ایران و عراق خواست که از خاک یکدیگر خارج شده و به پشت مرزهای شناخته شده بین المللی عقب نشینی کنند. عراق این قعطنامه را پذیرفت اما رژیم خمینی از پذیرفتن این قطعنامه سرباز زد. 


==== '''قطعنامه ۵۹۸ شورای امنیت''' ====
==== '''قطعنامه ۵۹۸ شورای امنیت''' ====
سازمان ملل متحد قطعنامه 598 را در ۲۹ تیر ۱۳۶۶ به منظور پایان دادن به جنگ ایران و عراق صادر کرد. قطعنامه 598 به لحاظ کمی و تعداد واژه‌های به کار رفته در آن، طولانی ترین و از نظر محتوا اساسی‌ترین و از نظر ضمانت اجرایی، قوی‌ترین قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل در رابطه با جنگ ایران و عراق است. عراق بلافاصله این قطعنامه را پذیرفت. اما رژیم خمینی از پذیرفتن آن سر باز زد و تنها پس از یک سال یعنی در ۲۹ تیر 1367 خمینی در پیامی که به « نوشیدن جام زهر» معروف شد، آنرا پذیرفت.  
سازمان ملل متحد قطعنامه ۵۹۸را در ۲۹ تیر ۱۳۶۶ به منظور پایان دادن به جنگ ایران و عراق صادر کرد. قطعنامه ۵۹۸ به لحاظ کمی و تعداد واژه‌های به کار رفته در آن، طولانی ترین و از نظر محتوا اساسی‌ترین و از نظر ضمانت اجرایی، قوی‌ترین قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل در رابطه با جنگ ایران و عراق است. عراق بلافاصله این قطعنامه را پذیرفت. اما رژیم خمینی از پذیرفتن آن سر باز زد و تنها پس از یک سال یعنی در ۲۹ تیر ۱۳۶۷ خمینی در پیامی که به « نوشیدن جام زهر» معروف شد، آنرا پذیرفت.  


=== دیدگاه شورای ملی مقاومت درباره‌ی جنگ ایران و عراق ===
=== دیدگاه شورای ملی مقاومت درباره‌ی جنگ ایران و عراق ===
۱۵۵

ویرایش