مؤسسان پنجم ارتش آزادی‌بخش: تفاوت میان نسخه‌ها

بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
 
(۲ نسخهٔ میانیِ ایجادشده توسط همین کاربر نشان داده نشد)
خط ۲۱: خط ۲۱:


=== باز تأسیس ارتش آزادیبخش ملی ایران ===
=== باز تأسیس ارتش آزادیبخش ملی ایران ===
ارتش آزادیبخش ملی ایران در طول عمر ۴۴سالهٔ خود هر ۱۰سال یک بار باز تأسیس شده است. این ارتش که نطفه‌ی آن با تأسیس میلیشیای مردمی در ۱۶ آذر ۱۳۵۸ بسته شد. (میلیشیا نیروهایی بودند که سازمان مجاهدین خلق ایران آن‌ها‌ را در بستر یک مبارزه تنگاتنگ با استبداد دینی تشکیل داد‌‌.)  به منظور پیشبرد وظیفه‌ی خطیر سرنگونی استبداد حاکم بر ایران، متناسب با تحولات پرشتاب سیاسی‌ـ‌اجتماعی داخلی، منطقه ای و بین المللی که  طی دهه‌های اخیر مستمراً رخ داده‌، ضروری بود که با هشیاری و انطباق خلاق با شرایط خطیر و پیچیده، خودرا به لحاظ کمی و کیفی ارتقاء بخشد تا بتواند بدون اعوجاج به تعهد اصلی‌اش پاسخ شایسته  بدهد. تعهدی که فلسفه‌ی وجودی اش بر آن استوار شده است. به این ترتیب  ارتش ازادبیخش ملی از ابتدای تأسیس در سال ۱۳۶۶ تاکنون ۵ بار خود را با تشکیل موسسان جدید خود باز تأسیس نمود‌ه‌است.  
ارتش آزادیبخش ملی ایران در طول عمر ۴۴سالهٔ خود هر ۱۰سال یک بار باز تأسیس شده است. این ارتش که نطفه‌ی آن با تأسیس میلیشیای مردمی در ۱۶ آذر ۱۳۵۸ بسته شد. (میلیشیا نیروهایی بودند که سازمان مجاهدین خلق ایران آن‌ها‌ را در بستر یک مبارزه تنگاتنگ با استبداد دینی تشکیل داد‌‌.)  به منظور پیشبرد وظیفه‌ی خطیر سرنگونی استبداد حاکم بر ایران، متناسب با تحولات پرشتاب سیاسی‌ـ‌اجتماعی داخلی، منطقه ای و بین المللی که  طی دهه‌های اخیر مستمراً رخ داده‌، ضروری بود که با هشیاری و انطباق خلاق با شرایط خطیر و پیچیده، خودرا به لحاظ کمی و کیفی ارتقاء بخشد تا بتواند بدون اعوجاج در راستای سرنگون کردن نظام حاکم ـ‌تعهدی که فلسفه‌ی وجودی اش بر آن استوار شده بود‌ـ عمل کند. به این ترتیب  ارتش ازادبیخش ملی از ابتدای تأسیس در سال ۱۳۶۶ تاکنون ۵ بار خود را با تشکیل موسسان جدید خود باز تأسیس نمود‌ه‌است.  


=== تاریخچه‌ی ارتش آزادیبخش ملی ایران ===
=== تاریخچه‌ی ارتش آزادیبخش ملی ایران ===
خط ۲۹: خط ۲۹:
عملیات فروغ جاویدان در سال ۱۳۶۷ بزرگترین عملیات آن بود که  لرزهٔ سرنگونی را بر پیکرهٔ فاشیسم دینی انداخت.
عملیات فروغ جاویدان در سال ۱۳۶۷ بزرگترین عملیات آن بود که  لرزهٔ سرنگونی را بر پیکرهٔ فاشیسم دینی انداخت.


ارتش آزادیبخش در سال۶۹ توانست خود را از یک ارتش پیاده به ارتشی زرهی تبدیل کند. به این ترتیب موفق شد طی سلسله  عملیاتی متقابل در برابر هجوم نیروی قدس سپاه پاسداران به پایگاههای خود مقاومت کند و آن را به شکست بکشاند. این سلسله عملیات به مروارید ۱ و ۲ معروف است. پس از این عملیات موفق بود که نظام ولایت فقیه ناگزیر به شکست  اعتراف کرد و رفسنجان یکی از سردمداران اصلی آن جمله‌ی معروف «می‌خواستیم از دیوار بلندتر از قد خودمان بالا برویم» را بر زبان آورد! جمله‌ای که به‌روشنی مبین قدرت ارتش آزادبیخش بود.
ارتش آزادیبخش در سال۶۹ توانست خود را از یک ارتش پیاده به ارتشی زرهی تبدیل کند. به این ترتیب موفق شد طی سلسله  عملیاتی متقابل در برابر هجوم نیروی قدس سپاه پاسداران به پایگاههای خود مقاومت کند و آن را به شکست بکشاند. این سلسله عملیات به مروارید ۱ و ۲ معروف است. پس از این عملیات موفق بود که نظام ولایت فقیه ناگزیر به شکست  اعتراف کرد و رفسنجانی یکی از سردمداران اصلی آن جمله‌ی معروف «می‌خواستیم از دیوار بلندتر از قد خودمان بالا برویم» را بر زبان آورد! جمله‌ای که به‌روشنی مبین قدرت ارتش آزادبیخش بود.


۳سال بعد از عملیات فروغ جاویدان در سال ۱۳۷۰ و  ۶ماه پس از پایان حملهٔ آمریکا به عراق، ارتش آزادیبخش ملی با ترتیب دادن یک رژهٔ نظامی حضور قدرتمند خود را در هیأت یک ارتش زرهی و مدرن به معرض تماشا گذاشت. خبرگزاری رویترز در مورد این رژه گفت: «در مقایسه با استانداردهای گروه‌های مقاومت در سراسر جهان این یک نمایش خیره‌کننده از قدرت بود».
۳سال بعد از عملیات فروغ جاویدان در سال ۱۳۷۰ و  ۶ماه پس از پایان حملهٔ آمریکا به عراق، ارتش آزادیبخش ملی با ترتیب دادن یک رژهٔ نظامی حضور قدرتمند خود را در هیأت یک ارتش زرهی و مدرن به معرض تماشا گذاشت. خبرگزاری رویترز در مورد این رژه گفت: «در مقایسه با استانداردهای گروه‌های مقاومت در سراسر جهان این یک نمایش خیره‌کننده از قدرت بود».
خط ۳۸: خط ۳۸:


== ارتش آزادیبخش در آلبانی ==
== ارتش آزادیبخش در آلبانی ==
به دنبال تلاش‌های رهبران مقاومت ایران از جمله خانم مریم رجوی که به‌رغم مخالفت‌ها و سنگ‌اندازی‌های حامیان مماشات‌گر رژیم ایران در دولت های غربی، به شکلی هوشمندانه و ماهرانه  صورت‌ گرفت، سرانجام دولت آلبانی حاضر شد اعضای ارتش آزادیبخش ملی ایران را در کشور خود بپذیرد و به این ترتیب  تا  ۱۹ شهریور ۱۳۹۵ تمامی رزمندگان طی سلسله عملیاتی که «هجرت بزرگ» نام گرفت به خاک آلبانی منتقل شدند.<span lang="AR-SA" dir="RTL"></span>رزم‌آوران ارتش آزادیبخش که به‌رغم سال‌ها فشار، ناامنی، محاصرهٔ پزشکی، هیاهوی کر کنندهٔ شبانه روزی 360بلندگوی های وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی در اطراف اشرف و اعمال جنگ روانی و تهدید به کشتار مجاهدین بی سلاح مستقر در اشرف،  و نیز موشک‌باران کمپ لیبرتی، پس از رسیدن به آلبانی بدون توجه به جاذبه‌های زندگی اروپایی، به منظور ادامه نبرد با رژیم آخوندی، در نخستین فرصت ممکن، با دستان خود قرارگاه جدپدی بنام اشرف۳ بنا کردند تا آن را به کانون طپش و الهام قیام مردم ایران تبدیل کنند. اکنون رزمندگان مجاهد ارتش آزادیبخش ملی علاوه بر ضربات نظامی باید در برابر فروپاشی نرم نیز دوام می آوردند. عبور از این میزان از  کوران آزمایشات پی در پی که صدها برابر خطیر تر از آزمایشات نظامی است، بی شک بدون برخورداری از صلاحیت‌های خاص ایدئولوژیک و ظرفیت‌های شگرف انسانی هرگز میسر نمی‌شود. ظرفیت‌هایی که مجاهدین آن‌را ناشی از یک تحول بزرگ ایدئولوژیک در درون مناسبات خود دانسته و  آن را «انقلاب ایدئولوژیک درونی» می‌نامند. تحولی که منبع پایان‌ناپذیری همه‌ی انرژی‌های آنان محسوب می‌شود.[[پرونده:مؤسسان پنجم 1.JPG|جایگزین=یکی از اعضاء مسلح مؤسسان پنجم ارتش آزادی|بندانگشتی|یکی از اعضاء مسلح مؤسسان پنجم ارتش آزادی]]
به دنبال تلاش‌های رهبران مقاومت ایران از جمله خانم مریم رجوی که به‌رغم مخالفت‌ها و سنگ‌اندازی‌های حامیان مماشات‌گر رژیم ایران در دولت های غربی، به شکلی هوشمندانه و ماهرانه  صورت‌ گرفت، سرانجام دولت آلبانی حاضر شد اعضای ارتش آزادیبخش ملی ایران را در کشور خود بپذیرد و به این ترتیب  تا  ۱۹ شهریور ۱۳۹۵ تمامی رزمندگان طی سلسله عملیاتی که «هجرت بزرگ» نام گرفت به خاک آلبانی منتقل شدند. رزم‌آوران ارتش آزادیبخش که به‌رغم سال‌ها فشار، ناامنی، محاصرهٔ پزشکی، هیاهوی کر کنندهٔ شبانه روزی 360بلندگوی های وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی در اطراف اشرف و اعمال جنگ روانی و تهدید به کشتار مجاهدین بی سلاح مستقر در اشرف،  و نیز موشک‌باران کمپ لیبرتی، پس از رسیدن به آلبانی بدون توجه به جاذبه‌های زندگی اروپایی، به منظور ادامه نبرد با رژیم آخوندی، در نخستین فرصت ممکن، با دستان خود قرارگاه جدپدی بنام اشرف۳ بنا کردند تا آن را به کانون طپش و الهام قیام مردم ایران تبدیل کنند. اکنون رزمندگان مجاهد ارتش آزادیبخش ملی علاوه بر ضربات نظامی باید در برابر فروپاشی نرم نیز دوام می آوردند. عبور از این میزان از  کوران آزمایشات پی در پی که صدها برابر خطیر تر از آزمایشات نظامی است، بی شک بدون برخورداری از صلاحیت‌های خاص ایدئولوژیک و ظرفیت‌های شگرف انسانی هرگز میسر نمی‌شود. ظرفیت‌هایی که مجاهدین آن‌را ناشی از یک تحول بزرگ ایدئولوژیک در درون مناسبات خود دانسته و  آن را «انقلاب ایدئولوژیک درونی» می‌نامند. تحولی که منبع پایان‌ناپذیری همه‌ی انرژی‌های آنان محسوب می‌شود.<span lang="AR-SA" dir="RTL"></span>[[پرونده:مؤسسان پنجم 1.JPG|جایگزین=یکی از اعضاء مسلح مؤسسان پنجم ارتش آزادی|بندانگشتی|یکی از اعضاء مسلح مؤسسان پنجم ارتش آزادی]]


== زمینه‌‌های اعلام مؤسسان پنجم ==
== زمینه‌‌های اعلام مؤسسان پنجم ==
خط ۵۰: خط ۵۰:
== واکنش حکومت آخوندی به موسسان پنجم ==
== واکنش حکومت آخوندی به موسسان پنجم ==


استقبال اقشار مختلف مردم و به ویژه جوانان داخل ایران از تشکیل موسسان پنجم ارتش آزادی‌بخش ملی، موجب شد که هیئت‌ حاکمه‌ی ایران نسبت به موجودیت احساس خطر نماید و از خود واکنش نشان بدهد. رسانه‌ها و مطبوعات وابسته به حاکمیت بخشی از این واکنش‌ها را بازتاب داده اند.<blockquote>«جوانانی که با گرانی‌های کمرشکن، بیکاری، نداشتن ابتدایی‌ترین امکانات رفاهی، فقر، عدم امکان ازدواج و هزار و یک مشکل و بحران دیگر، سرخورده و ناامید، اکنون خود را «نسل سوخته» می‌نامند ... به سوی ساختار و تشکیلات خطرناک و پیچیدة مجاهدین روانه شده و معلوم نیست با هزار و یک اقدام هم بتوان جلوی حرکت سیلاب‌وار آن را گرفت. نه با نیرو‌های انتظامی، نه با آگاهی بخشی‌های گستردة صدا و سیما دربارة محتوای مجاهدین و دیدگاه التقاطی آنها، نه با تلاش‌های برون‌مرزی وزارت اطلاعات با بکارگیری عناصر تواب مجاهدین جهت تغذیة رسانه‌ها و فضای مجازی دربارة ماهیت مجاهدین. ... آن دشمن قسم خورده که از ابتدای انقلاب نشان داده نسبت به نظام اللهی، بنیانگذار انقلاب، مقام معظم رهبری، سپاه پاسداران، بسیج مستضعفان و هر جناحی در ساختار نظام هیچ رحمی ندارد؛ همان دشمنی که یکدنده و خیره‌سرانه می‌گوید به کمتر از براندازی راضی نیست؛ همان دشمنی که بی‌پروا در شعارهایش از اسلحه و تفنگ غرنده سخن می‌گوید که باید به سمت سینة (به گفتة آنها) خائنین و عناصر نظام نشانه روند؛ بله این چنین دشمنی اکنون با فرصت‌طلبی تور خود را لابلای بافت شهر‌ها پهن کرده و جوانان را در ابعاد کلان به دام می‌اندازد؛ ... اکنون در دسته‌های ۲ تا ۳نفره و زیر فرمان شبکة شوم مجاهدین، شبانه راهی گوشه و کنار شهر‌ها شده و با بمب و آتش، به جان مراکز امنیتی می‌افتند؛ تلاش‌ها و زحمات شبانه روزی نهاد‌های امنیتی و حتی دستگیری‌های زیاد هم نتوانسته جلوی گسترش این فریب‌خوردگان را بگیرد؛ و این خطرناک‌ترین خطر است! ... از دست رفتن سرمایة اجتماعی و به‌ویژه نسل جوان، بزرگ‌ترین ضرر راهبردی تحمیل شده به مردم و نظام است» <ref>[https://snn.ir/fa/news/941222/%D8%AE%D8%B7%D8%B1%D9%86%D8%A7%DA%A9%E2%80%8C%D8%AA%D8%B1%DB%8C%D9%86-%D8%AE%D8%B7%D8%B1-%D8%AF%D8%B1-%D8%B3%D8%A7%DB%8C%D8%A9-%D8%BA%D8%B1%D8%A8%DA%AF%D8%B1%D8%A7%DB%8C%DB%8C خطرناک‌ترین] خطر، در سایة غربگرایی ـ خبرگزاری دانشجو ۲۲ خرداد ۱۴۰۰</ref></blockquote>
استقبال اقشار مختلف مردم و به ویژه جوانان داخل ایران از تشکیل موسسان پنجم ارتش آزادی‌بخش ملی، هیئت‌ حاکمه‌ی ایران را به واکنش وا داشت  به نحوی که رسانه‌های حکومتی بخشی از احساس خطر حاکمیت را بازتاب داده‌اند.<blockquote>«جوانانی که با گرانی‌های کمرشکن، بیکاری، نداشتن ابتدایی‌ترین امکانات رفاهی، فقر، عدم امکان ازدواج و هزار و یک مشکل و بحران دیگر، سرخورده و ناامید، اکنون خود را «نسل سوخته» می‌نامند ... به سوی ساختار و تشکیلات خطرناک و پیچیدة مجاهدین روانه شده و معلوم نیست با هزار و یک اقدام هم بتوان جلوی حرکت سیلاب‌وار آن را گرفت. نه با نیرو‌های انتظامی، نه با آگاهی بخشی‌های گستردة صدا و سیما دربارة محتوای مجاهدین و دیدگاه التقاطی آنها، نه با تلاش‌های برون‌مرزی وزارت اطلاعات با بکارگیری عناصر تواب مجاهدین جهت تغذیة رسانه‌ها و فضای مجازی دربارة ماهیت مجاهدین. ... آن دشمن قسم خورده که از ابتدای انقلاب نشان داده نسبت به نظام اللهی، بنیانگذار انقلاب، مقام معظم رهبری، سپاه پاسداران، بسیج مستضعفان و هر جناحی در ساختار نظام هیچ رحمی ندارد؛ همان دشمنی که یکدنده و خیره‌سرانه می‌گوید به کمتر از براندازی راضی نیست؛ همان دشمنی که بی‌پروا در شعارهایش از اسلحه و تفنگ غرنده سخن می‌گوید که باید به سمت سینة (به گفتة آنها) خائنین و عناصر نظام نشانه روند؛ بله این چنین دشمنی اکنون با فرصت‌طلبی تور خود را لابلای بافت شهر‌ها پهن کرده و جوانان را در ابعاد کلان به دام می‌اندازد؛ ... اکنون در دسته‌های ۲ تا ۳نفره و زیر فرمان شبکة شوم مجاهدین، شبانه راهی گوشه و کنار شهر‌ها شده و با بمب و آتش، به جان مراکز امنیتی می‌افتند؛ تلاش‌ها و زحمات شبانه روزی نهاد‌های امنیتی و حتی دستگیری‌های زیاد هم نتوانسته جلوی گسترش این فریب‌خوردگان را بگیرد؛ و این خطرناک‌ترین خطر است! ... از دست رفتن سرمایة اجتماعی و به‌ویژه نسل جوان، بزرگ‌ترین ضرر راهبردی تحمیل شده به مردم و نظام است» <ref>[https://snn.ir/fa/news/941222/%D8%AE%D8%B7%D8%B1%D9%86%D8%A7%DA%A9%E2%80%8C%D8%AA%D8%B1%DB%8C%D9%86-%D8%AE%D8%B7%D8%B1-%D8%AF%D8%B1-%D8%B3%D8%A7%DB%8C%D8%A9-%D8%BA%D8%B1%D8%A8%DA%AF%D8%B1%D8%A7%DB%8C%DB%8C خطرناک‌ترین] خطر، در سایة غربگرایی ـ خبرگزاری دانشجو ۲۲ خرداد ۱۴۰۰</ref></blockquote>


== منابع ==
== منابع ==
<references />
<references />
۱۷۴

ویرایش