منوچهر سخایی: تفاوت میان نسخه‌ها

۶۰۰ بایت اضافه‌شده ،  ‏۲۷ آوریل ۲۰۲۰
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۷۵: خط ۷۵:
| پانویس            =
| پانویس            =
}}
}}
'''سید منوچهر سخایی کاشانی''' (زاده ۹ مهر ۱۳۱۴،‌ تهران - درگذشته ۸ اردیبهشت ۱۳۹۰) معروف به '''منوچهر سخایی''' خواننده پاپ و روزنامه‌نگار در تهران و در خانواده‌ای فرهنگی و متمایل به سیاست دیده به جهان گشود. برادر بزرگترش سرگرد سید [[محمود سخایی]] رئیس شهربانی برگزیدهٔ دکتر [[محمد مصدق|مصدق]] در کرمان بود که در جریان وقایع [[کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲|۲۸ مرداد سال ۱۳۳۲]] در این شهر به شهادت رسید و جسدش را مثله کردند. منوچهر به یاد برادرش ترانهٔ «پرستو» را خواند.  
'''منوچهر سخایی کاشانی''' (زاده ۹ مهر ۱۳۱۴،‌ تهران - درگذشته ۸ اردیبهشت ۱۳۹۰) معروف به '''منوچهر سخایی''' خواننده پاپ و روزنامه‌نگار در تهران و در خانواده‌ای فرهنگی و سیاسی دیده به جهان گشود. برادر بزرگترش سرگرد سید [[محمود سخایی]] رئیس شهربانی برگزیدهٔ دکتر [[محمد مصدق|مصدق]] در کرمان بود که در جریان وقایع [[کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲|۲۸ مرداد سال ۱۳۳۲]] در این شهر توسط کودتاگران به شهادت رسید و جسدش مثله و تکه تکه شد. منوچهر به یاد برادرش ترانهٔ «پرستو» را خواند.  


منوچهر سخایی تحصیلات ابتدایی و متوسطهٔ خود را در تهران ادامه داد و از همان دوران تحصیل به مقولات هنری بویژه موسیقی علاقه و اشتیاق نشان داد. با این وجود وی قبل از آن که وارد دنیای موسیقی شود برای مدتی در روزنامهٔ کیهان مشغول به کار شد و به عنوان خبرنگار پارلمانی در این روزنامه فعالیت کرد.
منوچهر سخایی تحصیلات ابتدایی و متوسطهٔ خود را در تهران به اتمام رساند و از همان دوران تحصیل به دنیای هنر به ویژه موسیقی علاقه و اشتیاق نشان داد. او همچنین برای مدتی در روزنامهٔ کیهان به عنوان خبرنگار پارلمانی فعالیت کرد. منوچهر سخایی از قدیمی‌ترین چهره‌های موسیقی پاپ و از بازماندگان نسلی است که با اجرای ترانه‌هایی زیبا بر بستر ملودی‌های ایرانی، با ارکستراسیون غربی ، در اواخر دههٔ ۳۰ خورشیدی، محبوبیت خیره کننده‌ای برای این سبک موسیقی به ارمغان آوردند.<ref name=":0" />منوچهر سخایی پس از انقلاب و در جریان سرکوب دگراندیشان و مخالفان از ایران خارج شد و به مخالفان جمهوری اسلامی پیوست. منوچهر سخایی در سال ۱۳۷۲ به همراه ویگن به حمایت از سازمان مجاهدین پرداخت و سپس به عضویت شورای ملی مقاومت ایران درآمد. وی پس از آن در کنسرت‌های بسیاری در سراسر دنیا به همراه موسیقیدانان مشهوری چون محمد شمس و [[آندرانیک آساتوریان|آندرانیک آساطوریان]] اجرا کرد. منوچهر سخایی در روز روز هشتم اردیبهشت سال ۱۳۹۰ در اثر بیماری سرطان در لس‌آنجلس درگذشت و در میان جمعیت انبوه مخالفان جمهوری اسلامی  به خاک سپرده شد.
 
منوچهر سخایی از قدیمی‌ترین چهره‌های موسیقی پاپ و از بازماندگان نسلی است که با اجرای ترانه‌های عاشقانه بر بستر ملودی‌های ایرانی، با ارکستراسیون غربی و کلام فارسی، در اواخر دههٔ ۳۰ خورشیدی، محبوبیت خیره کننده‌ای برای این سبک موسیقی به ارمغان آوردند.<ref name=":0" />


== زندگی‌نامه ==
== زندگی‌نامه ==
خط ۱۱۵: خط ۱۱۳:


== فعالیت‌های سیاسی ==
== فعالیت‌های سیاسی ==
منوچهر پس از پیروزی انقلاب اسلامی مانند بسیاری از خوانندگان آن زمان از ایران خارج شد. او به آمریکا رفت و در آن‌جا فعالیت هنری خود را پی گرفت اما نتوانست موفقیت قبل خود را تکرار کند. خودش نیز از فعالیت‌های هنری‌اش در آمریکا و در شهر لس‌آنجلس راضی نبود. او در مصاحبه‌ای می‌گوید: «من از چند آهنگ اولین آلبومم که در آمریکا تهیه کردم راضی نیستم. چون این آلبوم را در بدو ورودم به آمریکا ارایه دادم، هنوز به اوضاع و احوال اینجا آشنا نبودم و از نظر مالی هم بسیار محدود بودم، نمی‌توانستم به راحتی تصمیم بگیرم و این آلبوم را در شرایط کوچ اجباری و آن حالت گیج و ویجی تولید کردم. اما بلافاصله وقتی مقداری به خودم مسلط شدم، اولین کاری که کردم سکوت بود و بعد آلبوم همکلاس‌ها را عرضه کردم که در آن آهنگ‌های خوبی بود؛ ولی آن آلبوم هم راضی‌ام نکرد و بعد از آن اوضاع اینجا به شکلی شد که من دیدم یا باید از این جماعت بزن بکوب پیروی کنم یا دوباره سکوت کنم و من در آن زمان تصمیم گرفتم با موسیقی لس آنجلس همراهی نکنم.»  
منوچهر پس از پیروزی انقلاب اسلامی مانند بسیاری از خوانندگان آن زمان از ایران خارج شد. او به آمریکا رفت و در آن‌جا فعالیت هنری خود را پی گرفت. او در مصاحبه‌ای می‌گوید: «من از چند آهنگ اولین آلبومم که در آمریکا تهیه کردم راضی نیستم. چون این آلبوم را در بدو ورودم به آمریکا ارایه دادم، هنوز به اوضاع و احوال اینجا آشنا نبودم و از نظر مالی هم بسیار محدود بودم، نمی‌توانستم به راحتی تصمیم بگیرم و این آلبوم را در شرایط کوچ اجباری و آن حالت گیج و ویجی تولید کردم. اما بلافاصله وقتی مقداری به خودم مسلط شدم، اولین کاری که کردم سکوت بود و بعد آلبوم همکلاس‌ها را عرضه کردم که در آن آهنگ‌های خوبی بود؛ ولی آن آلبوم هم راضی‌ام نکرد و بعد از آن اوضاع اینجا به شکلی شد که من دیدم یا باید از این جماعت بزن بکوب پیروی کنم یا دوباره سکوت کنم و من در آن زمان تصمیم گرفتم با موسیقی لس آنجلس همراهی نکنم.»  


او در اوائل دهه هشتاد میلادی به همراه «ویگن» و «عارف» کنسرت‌هایی برای هواداران [[سازمان مجاهدین خلق ایران]] اجرا کرد. هم‌چنین دوشادوش برخی از هنرمندان دیگر مانند [[مرضیه]]، [[عماد رام]] و [[مرجان]] به هواداری از این سازمان برخاست.<ref name=":2" />
او در اوائل دهه هشتاد میلادی به همراه «ویگن» و «عارف» کنسرت‌هایی برای هواداران [[سازمان مجاهدین خلق ایران]] اجرا کرد. هم‌چنین دوشادوش برخی از هنرمندان دیگر مانند [[مرضیه]]، [[عماد رام]] و [[مرجان]] به هواداری از این سازمان برخاست.<ref name=":2" />