میلیشیا: تفاوت میان نسخه‌ها

بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۷: خط ۷:
|فرماندهان برجسته= مریم رجوی-اشرف رجوی-موسی خیابانی- محمد ضابطی-
|فرماندهان برجسته= مریم رجوی-اشرف رجوی-موسی خیابانی- محمد ضابطی-
}}
}}
بعد از انقلاب ضدسلطنتی مردم ایران، واژهٔ ملیشیا در ایران برای اولین بار توسط [[سازمان مجاهدین خلق ایران]] وارد فرهنگ جامعه گردید. روز ۲ آذر ۱۳۵۸ [[مسعود رجوی]] تشکیل میلیشیا را اعلام کرد. بعد از انقلاب ضد سلطنتی در ایران در سال۱۳۵۷ (۱۹۷۹ میلادی) [[سازمان مجاهدین خلق ایران]] به طور گسترده‌ای وارد فعالیت‌های سیاسی در عرصهٔ اجتماع شد. رهبران [[سازمان مجاهدین خلق ایران]] بعد از آزادی از زندانهای [[محمدرضا پهلوی|شاه]] تعدادی معدود و انگشت شمار بودند که در رأس آنها [[مسعود رجوی]] بود و سالهای زیادی را در زندانهای دیکتاتوری [[محمدرضا پهلوی|شاه]] سپری کرده بودند. مجاهدین خلق برای گسترش فعالیت‌های خود تشکیل میلیشیا و سازماندهی میلیشیای مردمی را در دستور کار خود قرار دادند. آنها توانستند با سازماندهی نیروهای جوان  فعالیت‌های گسترده‌ای انجام دهند. طول عمر این مبارزهٔ سیاسی و افشاگرانهٔ هواداران [[سازمان مجاهدین خلق ایران|مجاهدین]] و میلیشیا از ۲۲ بهمن ۱۳۵۷ تا [[۳۰ خرداد ۱۳۶۰]] بود. البته فعالیت‌های سیاسی میلیشیا مستمرا با حملات نیروهای حامی خمینی مشهور به چماقداران مواجه می شد. در طول این دو سال ونیم تعداد زیادی از میلیشیا مجروح و حتی در اثر جراحات وارده جان خود را از دست دادند.  [[شریه ی مجاهد|نشریهٔ مجاهد]] ارگان رسمی [[سازمان مجاهدین خلق ایران]] که با ۶۰۰هزار تیراژ در سراسر کشور منتشر می‌شد، توسط میلیشیای مجاهد خلق به میان مردم برده می‌شد. همچنین نیروهای میلیشیا با برپایی دکه‌های و با بحثهای خیابانی؛ کتابها و نشریات [[سازمان مجاهدین]] را به فروش می‌رساندند.
'''میلیشیا،''' به معنی نیروی نظامی پاره‌وقت پس از انقلابات معاصر وارد فرهنگ مبارزاتی مردم ایران شد. پس از انقلاب ضدسلطنتی مردم ایران، واژهٔ ملیشیا در ایران برای اولین بار توسط [[سازمان مجاهدین خلق ایران]] وارد فرهنگ جامعه گردید. روز ۲ آذر ۱۳۵۸ [[مسعود رجوی]] تشکیل میلیشیا را اعلام کرد. بعد از انقلاب ضد سلطنتی در ایران در سال۱۳۵۷ (۱۹۷۹ میلادی) [[سازمان مجاهدین خلق ایران]] به طور گسترده‌ای وارد فعالیت‌های سیاسی در عرصهٔ اجتماع شد. رهبران [[سازمان مجاهدین خلق ایران]] بعد از آزادی از زندانهای [[محمدرضا پهلوی|شاه]] تعدادی معدود و انگشت شمار بودند که در رأس آنها [[مسعود رجوی]] بود و سالهای زیادی را در زندانهای دیکتاتوری [[محمدرضا پهلوی|شاه]] سپری کرده بودند. مجاهدین خلق برای گسترش فعالیت‌های خود تشکیل میلیشیا و سازماندهی میلیشیای مردمی را در دستور کار خود قرار دادند. آنها توانستند با سازماندهی نیروهای جوان  فعالیت‌های گسترده‌ای انجام دهند. طول عمر این مبارزهٔ سیاسی و افشاگرانهٔ هواداران [[سازمان مجاهدین خلق ایران|مجاهدین]] و میلیشیا از ۲۲ بهمن ۱۳۵۷ تا [[۳۰ خرداد ۱۳۶۰]] بود. البته فعالیت‌های سیاسی میلیشیا مستمرا با حملات نیروهای حامی خمینی مشهور به چماقداران مواجه می شد. در طول این دو سال ونیم تعداد زیادی از میلیشیا مجروح و حتی در اثر جراحات وارده جان خود را از دست دادند.  [[شریه ی مجاهد|نشریهٔ مجاهد]] ارگان رسمی [[سازمان مجاهدین خلق ایران]] که با ۶۰۰هزار تیراژ در سراسر کشور منتشر می‌شد، توسط میلیشیای مجاهد خلق به میان مردم برده می‌شد. همچنین نیروهای میلیشیا با برپایی دکه‌های و با بحثهای خیابانی؛ کتابها و نشریات [[سازمان مجاهدین]] را به فروش می‌رساندند.


از دیگر فعالیتهای سیاسی میلیشیا در صحنهٔ سیاسی جامعهٔ ایران فعالیت‌های گستردهٔ میلیشیا در انتخابات ریاست جمهوری و مجلس شورای ملی بود.
از دیگر فعالیتهای سیاسی میلیشیا در صحنهٔ سیاسی جامعهٔ ایران فعالیت‌های گستردهٔ میلیشیا در انتخابات ریاست جمهوری و مجلس شورای ملی بود.
۸٬۶۹۲

ویرایش