نیروی پیشتاز: تفاوت میان نسخه‌ها

۴۳۹ بایت اضافه‌شده ،  ‏۱۰ ژوئیهٔ ۲۰۲۳
بدون خلاصۀ ویرایش
(صفحه‌ای تازه حاوی «بندانگشتی|'''نیروی پیشتاز''' '''نیروی پیشتاز،''' عبارت از افرادی است که در یک سازمان کار مشخص برای محقق کردن یک ایده یا هدف بدون اینکه منتظر شرایط ایده‌آل برای تحقق آن باشند خود آن شرایط را خلق می‌کنند. آن‌ها کسانی هستند ک...» ایجاد کرد)
 
بدون خلاصۀ ویرایش
 
خط ۱: خط ۱:
[[پرونده:نیروی پیشتاز.JPG|بندانگشتی|'''نیروی پیشتاز''']]
[[پرونده:نیروی پیشتاز.JPG|بندانگشتی|'''نیروی پیشتاز''']]
'''نیروی پیشتاز،''' عبارت از افرادی است که در یک سازمان کار مشخص برای محقق کردن یک ایده یا هدف بدون اینکه منتظر شرایط ایده‌آل برای تحقق آن باشند خود آن شرایط را خلق می‌کنند. آن‌ها کسانی هستند که بیشترین تلاش را در یادگیری، بهبود عملکرد در دستیابی به اهداف خود دارند و به طور مداوم خود را ارتقاء می‌دهند تا به هدف برسند.
'''نیروی پیشتاز،''' عبارت از افرادی است که در یک سازمان کار مشخص برای محقق کردن یک ایده یا هدف بدون اینکه منتظر شرایط ایده‌آل برای تحقق آن باشند خود آن شرایط را خلق می‌کنند. آن‌ها کسانی هستند که بیشترین تلاش را در یادگیری و بهبود عملکرد در دستیابی به اهداف خود دارند و به طور مداوم خود را ارتقاء می‌دهند تا به هدف برسند.


در فرهنگ سیاسی معاصر ایران، پس از تشکیل سازمانهای انقلابی در ایران برای سرنگونی دیکتاتوری پهلوی مانند: سازمان چریکهای فدایی خلق ایران و سازمان مجاهدین خلق ایران از آنها بعنوان نیروی پیشتاز یاد می‌شود.
در فرهنگ سیاسی معاصر ایران، پس از تشکیل سازمان‌های انقلابی در ایران مانند: سازمان چریکهای فدایی خلق ایران و سازمان مجاهدین خلق ایران از آن‌ها به عنوان نیروی پیشتاز یاد می‌شود.


پیشتاز، در فرهنگ انقلابی به جمع افرادی می‌گویند: که در جامعه، به دلیل داشتن توانایی‌ها، آگاهی و تجربه‌ی بالاتر، قادر به رهبری و هدایت جریان‌های اجتماعی هستند. این افراد با داشتن دیدگاهی نظری و بهترین آگاهی درباره شرایط اجتماعی و اقتصادی، قادر به پیش‌بینی تحولات آینده و هدایت جریان‌های اجتماعی به سوی تحولات مطلوب هستند.
پیشتاز، در فرهنگ انقلابی به جمع افرادی می‌گویند که در جامعه، به دلیل داشتن توانایی‌ها، آگاهی و تجربه‌ی بالاتر، قادر به رهبری و هدایت جریان‌های اجتماعی هستند. این افراد با داشتن دیدگاهی نظری و بهترین آگاهی درباره شرایط اجتماعی و اقتصادی، قادر به پیش‌بینی تحولات آینده و هدایت جریان‌های اجتماعی به سوی تحولات مطلوب هستند.


در فرهنگ انقلابی، پیشتاز برای اولین بار در نظریه مارکسیسم توسط کارل مارکس و فریدریش انگلس در قرن نوزدهم معرفی شد. آنها بر این باور بودند که افرادی که در یک جامعه زندگی می‌کنند، به دلیل تفاوت‌های طبقاتی و تفاوت‌ در سطح توانایی‌، قادر به رهبری جامعه نیستند و برای این کار نیاز به پیشتازان دارند که به صورت حرفه‌ای قادر به هدایت جریان‌های اجتماعی به سوی تحولات مطلوب باشند.
در فرهنگ انقلابی، پیشتاز برای اولین بار در نظریه مارکسیسم توسط کارل مارکس و فریدریش انگلس در قرن نوزدهم معرفی شد. آنها بر این باور بودند افرادی که در یک جامعه زندگی می‌کنند، به دلیل تفاوت‌های طبقاتی و تفاوت‌ در سطح توانایی‌، قادر به رهبری جامعه نیستند و برای این کار نیاز به پیشتازانی دارند که به صورت حرفه‌ای قادر به هدایت جریان‌های اجتماعی به سوی تحولات مطلوب باشند. لنین این نظریه را به نظریه رهبری ارتقاء داد و اعلام کرد حرکت خودجوش کارگران به خودی خود قادر نیست انقلاب را به پیروزی برساند، به این ترتیب سازمان پیشتازی نیاز است که خود را از ستم طبقاتی رها کرده و با آموزش کافی و کسب آگاهی این مبارزه را هدایت کند.<ref>چه باید کرد- لنین</ref>


== پیشتاز در فرهنگ لغات ==
== پیشتاز در فرهنگ لغات ==