پرویز ثابتی: تفاوت میان نسخه‌ها

۱۸۳ بایت اضافه‌شده ،  ‏۱ مارس ۲۰۲۳
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۲۱: خط ۲۱:


=== پرویز ثابتی عضو ساواک ===
=== پرویز ثابتی عضو ساواک ===
به گفته عباس میلانی از نویسندگان زندگانی [[محمدرضا شاه پهلوی|محمدرضا شاه]]، ثابتی ابتدا می‌خواست معلم شود و سپس به دلیل رشته‌اش قضاوت را برگزید اما به زودی به عضویت ساواک درآمد  و معتقد بود این کار پلی به سوی آینده­‌ی سیاسی‌اش خواهد بود.<ref>Abbas Milani, the men and women who made modern Iran, Syracuse university press-November2008, 286</ref>  
به گفته عباس میلانی از نویسندگان زندگانی [[محمدرضا شاه پهلوی|محمدرضا شاه]]، ثابتی ابتدا می‌خواست معلم شود و سپس رشته‌ی قضاوت را برگزید اما به زودی به عضویت ساواک درآمد  و معتقد بود این کار پلی به سوی آینده­‌اش خواهد بود.<ref>Abbas Milani, the men and women who made modern Iran, Syracuse university press-November2008, 286</ref>  


اداره یکم، اداره عملیات و بررسی ساواک بود که از سال ۱۳۴۵ ثابتی به ریاست آن منصوب شد. پرویز ثابتی از همان زمان سرکوب مخالفین را آغاز کرد. آیت‌الله محمدرضا سعیدی از قربانیان شکنجه در دوره‌ی ریاست ثابتی است.   
اداره یکم، اداره عملیات و بررسی ساواک بود که از سال ۱۳۴۵ ثابتی به ریاست آن منصوب شد. پرویز ثابتی از همان زمان سرکوب مخالفین را آغاز کرد. آیت‌الله محمدرضا سعیدی از قربانیان شکنجه در دوره‌ی ریاست ثابتی است.   


==== پرویز ثابتی رئیس اداره سوم ساواک ====
==== پرویز ثابتی رئیس اداره سوم ساواک ====
ثابتی در سال ۱۳۴۹ معاون اداره کل سوم و در سال ۱۳۵۲مدیر کل اداره سوم ساواک شد. در سال ۱۳۵۲ پرویز ثابتی توسط ارتشبد نصیری، رئیس ساواک، به سمت مدیرکل اداره سوم تعیین و عملاً همه کاره ساواک شد. پرویز ثابتی (با نام رمز بامداد) در تمام عملیات پر سر و صدای ساواک در سالهای ۱۳۵۲ تا ۱۳۵۶نقش اصلی را برعهده داشت و شبکه ساواک در وزارتخانه‌ها و سازمانهای دولتی و حتی بخش خصوصی زیر نظر مستقیم او عمل می‌کردند و کار امنیت داخلی یکسره در دست وی بود.   
پرویز ثابتی در سال ۱۳۴۹ معاون اداره کل سوم و در سال ۱۳۵۲مدیر کل اداره سوم ساواک شد. در سال ۱۳۵۲ پرویز ثابتی توسط ارتشبد نصیری، رئیس ساواک، به سمت مدیرکل اداره سوم تعیین و عملاً همه کاره‌ی ساواک شد. پرویز ثابتی (با نام رمز بامداد) در تمام عملیات پر سر و صدای ساواک در سالهای ۱۳۵۲ تا ۱۳۵۶نقش اصلی را برعهده داشت و شبکه ساواک در وزارتخانه‌ها و سازمانهای دولتی و حتی بخش خصوصی زیر نظر مستقیم او عمل می‌کردند و کار امنیت داخلی تماما در دست وی بود.   


وی در اوایل دهه ۱۳۵۰به عنوان سخنگوی ساواک و «مقام امنیتی» شهرت یافت.  اداره کل سوم ساواک که ثابتی حدود پنج سال ریاست آن را به عهده داشت، جزو بدنام‌ترین بخش‌های ساواک بود. جیمز بیل، نویسنده کتاب «عقاب و شیر» در معرفی این بخش می‌نویسد:  <blockquote>  «اداره‌ی سوم موجب بدنامی ساواک شد. زیرا این بخش فعالیت‌های خود را روی کنترل و نظارت سیاسی داخلی متمرکز کرده بود...»<ref>جیمز بیل، عقاب و شیر، ترجمه مهوش غلامی، ج1، ص166-165</ref></blockquote>در میان ادارات کل نه‌گانه ساواک، اداره کل سوم مسئولیت امنیت داخلی کشور را به عهده داشت و گسترده‌ترین تشکیلات را داشت مسئولیت کنترل و سرکوبی تمام سازمان‌های سیاسی و صنفی مخالف رژیم را داشت و بیشتر شکنجه‌گران در این اداره فعالیت می‌کردند.
وی در اوایل دهه ۱۳۵۰به عنوان سخنگوی ساواک و «مقام امنیتی» شهرت یافت زیرا پس از حادثه‌ی [[قیام سیاهکل|سیاهکل]] با همین عنوان یعنی مقام امنیتی در یک کنفرانس مطبوعاتی شرکت کرد.  اداره کل سوم ساواک که پرویز ثابتی حدود پنج سال ریاست آن را به عهده داشت، جزو بدنام‌ترین بخش‌های ساواک بود. جیمز بیل، نویسنده کتاب «عقاب و شیر» در معرفی این بخش می‌نویسد:  <blockquote>  «اداره‌ی سوم موجب بدنامی ساواک شد. زیرا این بخش فعالیت‌های خود را روی کنترل و نظارت سیاسی داخلی متمرکز کرده بود...»<ref>جیمز بیل، عقاب و شیر، ترجمه مهوش غلامی، ج1، ص166-165</ref></blockquote>در میان ادارات کل نه‌گانه ساواک، اداره کل سوم مسئولیت امنیت داخلی کشور را به عهده داشت و گسترده‌ترین تشکیلات را داشت مسئولیت کنترل و سرکوبی تمام سازمان‌های سیاسی و صنفی مخالف رژیم را داشت و بیشتر شکنجه‌گران در این اداره فعالیت می‌کردند.


=== پرویز ثابتی فرد شماره دو ساواک ===
=== پرویز ثابتی فرد شماره دو ساواک ===