کاربر:Alireza/صفحه تمرین: تفاوت میان نسخه‌ها

بدون خلاصۀ ویرایش
(ایجاد صفحه خالی)
 
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۱: خط ۱:
میلیشیا


Militia
واژه ی ملیشیا در ایران برای اولین بار توسط سازمان مجاهدین خلق ایران وارد فرهنگ جامعه گردید. روز 2 آذر 1358 ممسعود رجوی  تشکیل سازماندهی میلیشیا را اعلام کرد. بعد از انقلاب ضد سلطنتی در ایران در سال۱۳۵۷ (1979 میلادی) سازمان مجاهدین خلق ایران به طور گسترده ای وارد فعالیت های سیاسی در عرصه ی اجتماع گردید. رهبران سازمان مجاهدین خلق ایران بعد از آزادی از زندانهای شاه تعدادی معدود و انگشت شمار بودند که سالهای زیادی را در زندانهای دیکتاتوری شاه سپری کرده بودند. سازمان مجاهدین بعد از دستگیری کادرهای خود در سال 1350 و به دنبال ضربه ی سهمگین اپورتونیستهای چپ نما در سال 1351 در محاق فرو رفته بود. بنابر این برای سازمان زوشن بودمشخص است که گسترش يك سازمان انقلابی در ارتباط تنگاتنگ با نيروهاي آماده ی مردمی است به عبارت دیگر یک سازمان  انقلابي همگام با رشد آگاهي های مردمی است که می تواند از  شکل سازمانی و محدود خود به عرصه ی اجتماعی و فراگیر قدم بگذارد. به همین خاطر سازماندهي ميليشياي مردمي يا نيروهاي شبه چريك از ضروري ترين كارهايي بود كه سازمان مجاهدین خلق ایران انجام داد. آنها توانستند با سازماندهی نیروهای جوانی که در انقلاب علیه نظام دیکتاتوری شاه آزاد شده بودند سازمان مجاهدین خلق ایران را با یک فعالیت گسترده و عظیم به یک نیرو و سازمان توده ای تأثیر گذار در روند سیاسی و اجتماعی ایران تبدیل کنند. این نیروها در کسوت میلیشیای مجاهد خلق از روز تأسیس آن با فعالیت سیاسی افشاگرانه و مسالمت‌آمیز  مشعل آگاهی و آزادی را به میان  مردم بردند و درخشانترین ویژگیهای انقلابی، نظیر مسئولیت‌ پذیری، انضباط‌آگاهانه، جسارت انقلابی، سخت‌کوشی و فداکاری را به نمایش گذاشتند و آرمانها و مواضع سیاسی مجاهدین را درسراسر ایران ترویج کردند.
دوران مبارزه سیاسی و افشاگرانه میلیشیا یعنی از ۲۲ بهمن ۱۳۵۷ تا ۳۰ خرداد ۱۳۶۰ طول کشید.این مدت همراه با تحمل و صبر شگفت‌انگیز در برابر حمله و هجوم نیروهای انحصارطلب و پاسداران رژیم خمینی بود. مهمترین ویژگی میلیشیای مجاهد خلق انضباط پذیری تشکیلاتی آن بود.
شرکت فعال در پراتیک سیاسی روز با  حداکثر استفاده از فضای فعالیت سیاسی و دموکراتیک موجود برای ایجاد ارتباط هرچه بیشتر با توده‌های مردم ؛ عدم درگیر ی قهرآمیز با اتخاذ تاکتیک بردباری و انضباط انقلابی در برابر فشارها و تهاجمات حاکمیت؛ افشای مداوم ماهیت انحصار طلبی در تمام رویکردهایش اعم از سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و ایدئولوژیکی بر عهده ی نیروهای میلیشیای مجاهد خلق بود. نشریه ی مجاهد ارگان رسمی سازمان مجاهدین خلق ایران  که با 500هزار تیراژ در سراسر کشور منتشر می‌شد، توسط میلیشیای مجاهد خلق به میان مردم برده میشد. همچنین نیروهای میلیشیا با برپایی دکه ها کتابها و نشریات سازمان مجاهدین را به فروش میرساندند.
از زمان تأسیس میلیشیا، صحنه ی سیاسی جامعه ی ایران شاهد فعالیت های گسترده ی میلیشیا از قبیل انتخابات ریاست جمهوری و مجلس شورای ملی بود.
روز 20 فروردین 1359 میلیشیای مجاهد خلق با یک رژه سراسری در شهرهای مختلف ایران، حضور تشکیلاتی و نظم و انضباط آهنین میلیشیا را به نمایش گذاشت.
در ۳۰ خرداد1360، زمانی که رژیم خمینی با عزل بنی صدر خود را تک بایه کرد با به‌ رگباربستن تظاهرات مسالمت آمیز 500هزار نفره مردم تهران یک جنگ گسترده را علیه مجاهدین خلق ایران آغاز کرد. بعد از آن دیگر امکان هیچگونه فعالیت سیاسی مسالمت‌آمیز وجود نداشت و به این ترتیب میلیشیای مجاهد خلق نیز وارد دوران مقاومت مسلحانه در قبال رژیم خمینی  گردید.
حماسه مقاومت میلیشیای مجاهد خلق در زندانهای خمینی و در برابر شکنجه‌های وحشیانه صفحه ی دیگری از مقاومت درخشان مردم ایران برای آزادی بود. لیست 120 هزار شهیدان مقاومت که اکثر آنان از نسل میلیشیای مجاهد خلق است اثبات این حماسه و مقاومت است.  
میلیشیا“ یک نیروی سازمان یافته مردمی است که بدون اینکه مانع فعالیتهای تولیدی و کار و تحصیل گردد آنها را با آمادگی و قابلیت دفاع و رزمندگی تمام مردم تلفیق میکند.
 اصلی ترین نقش میلیشیا در سالهای بعد از سقوط دیکتاتوری سلطنتی در ایران فعالیت های تبلیغی و آگاهی بخشی در میان مردم بود. آنها توانستند در مدت زمان بسیار کوتاهی پیام سازمان مجاهدین خلق را به میان مردم ببرند و نقش مهمی در راستای ارتقاء فهم و آگاهی سیاسی مردم داشته باشند.
۱۴۹

ویرایش