کاربر:Khosro/صفحه تمرین فولاد مبارکه اصفهان: تفاوت میان نسخه‌ها

بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۱: خط ۱:
<span dir="RTL"></span><span dir="RTL"></span><span dir="RTL"></span><span dir="RTL"></span><span dir="RTL"></span><span dir="RTL"></span><span dir="RTL"></span><span dir="RTL"></span><span dir="RTL"></span><span dir="RTL"></span><span dir="RTL"></span><span dir="RTL"></span><span dir="RTL"></span><span dir="RTL"></span>'''فولاد مبارکه اصفهان''' ،
'''فولاد مبارکه اصفهان''' ، شرکت فولاد مبارکه اصفهان بزرگ‌ترین واحد صنعتی ایران است که در جنوب زرین‌شهر واقع شده است. فولاد مبارکه پس از '''[[انقلاب ضد سلطنتی|انقلاب ضدسلطنتی]]''' در سال ۱۳۶۰، تأسیس و راه‌اندازی و در آغاز سال ۱۳۷۲، وارد مرحله بهره‌برداری شد. مجتمع بزرگ فولاد مبارکه اصفهان به‌عنوان بزرگ‌ترین کارخانه تولید فولاد و موتور محرکه دست‌کم ۳ هزار کارخانه و شرکت در ایران است. شرکت فولاد مبارکه به‌طور مستقیم و غیرمستقیم برای ۳۵۰ هزار نفر شغل ایجاد کرده است. درآمد این شرکت عظیم در سال گذشته حدود ۱۸۴ هزار میلیارد تومان یعنی معادل ۱۴ درصد بودجه کل کشور بوده است. هیأت تحقیق و تفحص مجلس جمهوری اسلامی، گزارشی ۳۰۰ صفحه‌ای با بیش از ۳ هزار سند و تشکیل ۱۲۰۰ پرونده، در ۲۵ مردادماه ۱۴۰۱، علنی کرد که در این گزارش، ۹۰عنوان تخلف و تخطی، انحراف و تحمیل خسارت و توزیع رانت بیش از ۹۱ هزار میلیارد تومان عنوان شده است. گزارش ۳۰۰ صفحه‌ای هیأت تحقیق در باره‌ی اختلاس ۹۲ هزار میلیارد تومانی شرکت فولاد مبارکه، بازتاب گسترده‌ای پیدا کرد. بر اساس این گزارش دست‌کم ۱۲۰۰ تخلف در فاصله سال‌های ۱۳۹۷ تا ۱۴۰۰، صورت گرفته است. این تخلفات شامل رانت و فساد، هدیه و پرداخت پول‌های بی‌حساب‌وکتاب به نهادهای حکومتی مانند سپاه پاسداران، دفاتر ائمه جمعه، رسانه‌ها و... است. برخی از مهره‌های حکومتی معتقدند که فولاد مبارکه تنها نوک کوه فساد است. ابعاد و میزان تخلفات فولاد مبارکه اصفهان آن‌قدر پیچیده و گسترده است که عمده‌ی نهادهای دولتی و غیردولتی در آن دخیل و سهیم بوده‌اند. بر اساس این گزارش، شرکت فولاد مبارکه، ۱.۵ میلیارد تومان به نیروی انتظامی استان اصفهان، ۶ میلیارد تومان به سپاه صاحب الزمان استان، پایگاه‌های بسیج و وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، ۱.۵ میلیارد تومان به دفاتر ائمه جمعه و نزدیک به یک میلیارد تومان به حوزه علمیه، بنیاد بین‌المللی غدیر و ستاد برگزاری نماز جمعه، و ۳۰۰ میلیون تومان جهت تجهیز ساختمان دادگستری استان اصفهان پرداخت است. در بخشی از گزارش هیأت تحقیق و تفحص مجلس آمده است که شرکت فولاد مبارکه اصفهان 22 میلیارد تومان به صداوسیما و نیم‌ میلیارد تومان به حساب‌های توییتری، یعنی مزدبگیران تویتری داده است تا برای این شرکت جریان‌سازی کنند. علاوه بر این، 36 میلیارد تومان نیز به 270 رسانه ‏از جمله رسانه‌ کیهان، ایسنا، فارس، مهر، ابتکار، اطلاعات، خبرآنلاین، اقتصادآنلاین، رویداد۲۴، عصرایران، سازندگی، همدلی، تجارت، آرمان‌ملی داده شده است. تخلفات فولاد مبارکه به‌نوعی قرار بود علیه دولت '''حسن روحانی''' رئیس جمهور پیشین جمهوری اسلامی، به عنوان یک تسویه حساب سیاسی افشا شود، اما اکنون دامن اصولگریان و مقامات ارشد را هم گرفته است.<span dir="RTL"></span><span dir="RTL"></span><span dir="RTL"></span><span dir="RTL"></span><span dir="RTL"></span><span dir="RTL"></span><span dir="RTL"></span><span dir="RTL"></span><span dir="RTL"></span><span dir="RTL"></span><span dir="RTL"></span><span dir="RTL"></span><span dir="RTL"></span><span dir="RTL"></span>
 
== پیشینه فولاد مبارکه ==
== پیشینه فولاد مبارکه ==
شرکت فولاد مبارکه اصفهان بزرگ‌ترین واحد صنعتی ایران است که در جنوب زرین‌شهر واقع شده است. فولاد مبارکه پس از '''[[انقلاب ضد سلطنتی|انقلاب ضدسلطنتی]]''' تأسیس و راه‌اندازی شد. در اجرای پروژه‌ی بزرگ فولاد مبارکه، ۱۸ میلیون و ۷۰۰ هزار متر مکعب خاکبرداری، یک میلیون و ۸۴۵ هزار متر مکعب بتن ریزی، یک میلیون و ۸۰۰ هزار متر مربع قالب بندی، ۸۰ هزار تن آرماتور، نزدیک به ۱۵۰ هزار تن اسکلت فلزی، یک میلیون متر مربع نصب پوشش، ۵۰۰ هزار تن تجهیزات و ماشین‌آلات نصب شده است. فولاد مبارکه در آغاز سال ۱۳۷۲، وارد مرحله بهره ‌برداری شد.
شرکت فولاد مبارکه اصفهان بزرگ‌ترین واحد صنعتی ایران است که در جنوب زرین‌شهر واقع شده است. فولاد مبارکه پس از [[انقلاب ضد سلطنتی|انقلاب ضدسلطنتی]] تأسیس و راه‌اندازی شد. در اجرای پروژه‌ی بزرگ فولاد مبارکه، ۱۸ میلیون و ۷۰۰ هزار متر مکعب خاکبرداری، یک میلیون و ۸۴۵ هزار متر مکعب بتن ریزی، یک میلیون و ۸۰۰ هزار متر مربع قالب بندی، ۸۰ هزار تن آرماتور، نزدیک به ۱۵۰ هزار تن اسکلت فلزی، یک میلیون متر مربع نصب پوشش، ۵۰۰ هزار تن تجهیزات و ماشین‌آلات نصب شده است. فولاد مبارکه در آغاز سال ۱۳۷۲، وارد مرحله بهره ‌برداری شد.


شرکت فولاد مبارکه دارای ظرفیت اسمی تولید سالانه ۱/۳ میلیون تن محصولات فولادی تخت از ۱۶ تا ۰/۱۸ میلیمتر به صورت کلاف و ورق گرم نوردشده و سرد نوردشده است که پس از بسته‌بندی به صورت کلاف و ورق به بازارهای داخلی و خارجی عرضه می‌شود.
شرکت فولاد مبارکه دارای ظرفیت اسمی تولید سالانه ۱/۳ میلیون تن محصولات فولادی تخت از ۱۶ تا ۰/۱۸ میلیمتر به صورت کلاف و ورق گرم نوردشده و سرد نوردشده است که پس از بسته‌بندی به صورت کلاف و ورق به بازارهای داخلی و خارجی عرضه می‌شود.
خط ۱۱۲: خط ۱۱۱:
== منابع: ==
== منابع: ==
<span dir="RTL"></span>
<span dir="RTL"></span>
<references />
۵٬۶۹۲

ویرایش