کاربر:Safa/صفحه تمرین: تفاوت میان نسخه‌ها

بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۱۳۳: خط ۱۳۳:
فرماندهی پدافند سایبری سپاه:  
فرماندهی پدافند سایبری سپاه:  


«فرماندهی پدافند سایبری» سپاه که در سال ۱۳۹۳ تاسیس شده است را می‌توان یک سازمان امنیتی در حوزه مجازی توصیف کرد. «نظارت و بررسی جرائم سازمان یافته تروریستی، جاسوسی و اقتصادی و اجتماعی در فضای مجازی»، «مقابله با تخریب نظام فرهنگی و اجتماعی جامعه»، «رصد هتک حرمت و توهین و ارزش‌های انقلابی»، «ارتقای امنیت کاربران فضای مجازی» و «تولید محتوا» از مهم‌ترین دستورکارهای این فرماندهی است. در زیرمجموعه فرماندهی پدافند سایبری، «مرکز بررسی جرایم سازمان یافته سایبری سپاه» و «سایت گرداب» فعال هستند.
«فرماندهی پدافند سایبری» سپاه که در سال ۱۳۹۳ تاسیس شده است را می‌توان یک سازمان امنیتی در حوزه مجازی توصیف کرد. «نظارت و بررسی جرائم سازمان یافته تروریستی، جاسوسی و اقتصادی و اجتماعی در فضای مجازی»، «مقابله با تخریب نظام فرهنگی و اجتماعی جامعه»، «رصد هتک حرمت و توهین به ارزش‌های انقلابی»، «ارتقای امنیت کاربران فضای مجازی» و «تولید محتوا» از مهم‌ترین دستورکارهای این فرماندهی است. در زیرمجموعه‌ی فرماندهی پدافند سایبری، «مرکز بررسی جرایم سازمان یافته سایبری سپاه» و «سایت گرداب» فعال هستند.


مرکز بررسی جرائم سازمان یافته سپاه سال ۱۳۸۶ تاسیس شد و به ارتش سایبری هم مشهور شده بود. این مرکز، مدیریت پروژه‌های متعددی چون «مضلین» که شناسایی و تعطیلی سایت‌های پورنوگرافی را در دستور کار داشت و پروژه‌های «فتنه عمیقِ»، «دارکوب» و «مرصاد» که به رصد سایت‌های سیاسی و فرهنگی منتقد و مخالف نظام می‌پرداخت را بر عهده داشت. در نتیجه فعالیت‌ها و گزارش‌‌های این مرکز، ده‌ها نفر از فعالان فضای مجازی و مدیران سایت‌ها بازداشت شدند. فرماندهی پدافند سایبری سپاه همچنین پروژه‌های متعددی را در قالب همکاری یا پیمانکاری با «قرارگاه سایبری خیبر» – که یک قرارگاه سایبری متشکل از نیروهای امنیتی وزارت اطلاعات، سپاه و وزارت دفاع است-، دانشگاه امام حسین سپاه و شرکت های مرصاد و نصر – که در حوزه هک فعال هستند- انجام داده است.
مرکز بررسی جرائم سازمان یافته سپاه در سال ۱۳۸۶ تاسیس شد و به ارتش سایبری هم مشهور است. این مرکز، مدیریت پروژه‌های متعددی چون «مضلین» که شناسایی و تعطیلی سایت‌های پورنوگرافی را در دستور کار داشت و پروژه‌های «فتنه عمیقِ»، «دارکوب» و «مرصاد» که به رصد سایت‌های سیاسی و فرهنگی منتقد و مخالف نظام می‌پرداخت را بر عهده داشت. در نتیجه فعالیت‌ها و گزارش‌‌های این مرکز، ده‌ها نفر از فعالان فضای مجازی و مدیران سایت‌ها بازداشت شدند. فرماندهی پدافند سایبری سپاه همچنین پروژه‌های متعددی را در قالب همکاری یا پیمانکاری با «قرارگاه سایبری خیبر» – که یک قرارگاه سایبری متشکل از نیروهای امنیتی وزارت اطلاعات، سپاه و وزارت دفاع است-، دانشگاه امام حسین سپاه و شرکت های مرصاد و نصر – که در حوزه هک فعال هستند- انجام داده است.


معاونت بررسی و عملیات روانی:  
معاونت بررسی و عملیات روانی:  


فرمانده این واحد عبدالله ضیغمی معروف به سردار مشفق است که اداره خانه‌های امن سپاه بعهده اوست.  
فرمانده این واحد عبدالله ضیغمی معروف به سردار مشفق است که اداره خانه‌های امن سپاه به‌عهده اوست.  


عبدالله ضیغمی از سال ۱۳۹۲ توسط طائب به این سمت منصوب شده است و در سال ۱۳۹۴ شایع شد که در جریان کشته شدن زائرین خانه‌ی خدا در منا مفقود گردیده است.  
عبدالله ضیغمی از سال ۱۳۹۲ توسط طائب به این سمت منصوب شده است و در سال ۱۳۹۴ شایع شد که در جریان کشته شدن زائرین خانه‌ی خدا در منا مفقود شده است.  


اداره‌ی کار‌‌آمدی:   
اداره‌ی کار‌‌آمدی:   


این اداره شامل مجموعه‌هایی با عنوان «خانه‌های امن» است که با ایجاد سیستم‌های موازی برای هر وزارتخانه به رصد فعالیت‌های وزارتخانه‌های دولت و اقدامات تخریبی علیه آن وزارتخانه مشغول هستند. خانه‌های امن با تابلوهای پوششی موسسه‌های فرهنگی و علمی و رسانه‌ای در حال فعالیت هستند. طبق اصلاحیه ماده ۳ قانون آیین دادرسی کیفری، مصوب ۲۴خرداد ۱۳۹۴ مجلس شورای اسلامی، سازمان اطلاعات سپاه، ضابط قوه قضاییه است.  
این اداره، شامل مجموعه‌هایی با عنوان «خانه‌های امن» است که با ایجاد سیستم‌های موازی برای هر وزارتخانه به رصد فعالیت‌های وزارتخانه‌های دولت و اقدامات تخریبی علیه آن وزارتخانه مشغول هستند. خانه‌های امن، با تابلوهای پوششی موسسه‌های فرهنگی و علمی و رسانه‌ای در حال فعالیت هستند. طبق اصلاحیه ماده ۳ قانون آیین دادرسی کیفری مصوب ۲۴خرداد ۱۳۹۴ مجلس شورای اسلامی، سازمان اطلاعات سپاه، ضابط قوه قضاییه است.  


=== فرماندهان سازمان اطلاعات سپاه ===
=== فرماندهان سازمان اطلاعات سپاه ===
خط ۱۶۸: خط ۱۶۸:
سرتیپ پاسدار احمد وحیدی (۱۳۷۸)
سرتیپ پاسدار احمد وحیدی (۱۳۷۸)


غلامحسین رمضانی (شهریور ۱۳۸۴ – اردیبهشت ۱۳۸۵۱)
غلامحسین رمضانی (شهریور ۱۳۸۴ – اردیبهشت ۱۳۸۵)


سرتیپ پاسدار اسماعیل قاآنی (اردیبهشت ۱۳۸۵ – تابستان ۱۳۸۶)
سرتیپ پاسدار اسماعیل قاآنی (اردیبهشت ۱۳۸۵ – تابستان ۱۳۸۶)
خط ۱۹۴: خط ۱۹۴:
محمدحسین زیبایی‌نژاد معروف به حسین نجات جانشین مسئول اطلاعات سپاه  
محمدحسین زیبایی‌نژاد معروف به حسین نجات جانشین مسئول اطلاعات سپاه  


در دی ماه ۱۳۹۵ انتصاب حسین نجات رئیس وقت سپاه ولی امر، مسئول امنیت خامنه ای، به سِمت جانشین رئیس سازمان اطلاعات سپاه و جابجایی او با مجید حسینی، که از فرماندهان ناشناس سپاه بود اقدامی در جهت سیاسی تر شدن اطلاعات سپاه تلقی شد. حسین نجات متهم اول ماجرای استخر فرح و مرگ هاشمی رفسنجانی است.
در دی ماه ۱۳۹۵، انتصاب حسین نجات، رئیس وقت سپاه ولی امر، مسئول امنیت خامنه ای، به سمت جانشین رئیس سازمان اطلاعات سپاه و جابجایی او با مجید حسینی، که از فرماندهان ناشناس سپاه بود اقدامی در جهت سیاسی‌تر شدن اطلاعات سپاه تلقی شد. حسین نجات متهم اول ماجرای استخر فرح و مرگ هاشمی رفسنجانی است.


از زمان آغاز به کار سازمان اطلاعات سپاه در سال ۸۸، ریاست آن بر عهده حسین طائب است. اگرچه نام طائب تا پیش از آن در بسیج و در مقطعی هم در وزارت اطلاعات شنیده می‌شد، اما در اعتراضات ۸۸ تبدیل به فردی کلیدی در سرکوب مردم شد.
از زمان آغاز به کار سازمان اطلاعات سپاه در سال ۸۸، ریاست آن بر عهده حسین طائب است. اگرچه نام طائب تا پیش از آن در بسیج و در مقطعی هم در وزارت اطلاعات شنیده می‌شد، اما در اعتراضات ۸۸ تبدیل به فردی کلیدی در سرکوب مردم شد.


در احکام جدید حسین طائب به عنوان مسئول اطلاعات سپاه پاسداران و حسن محقق به عنوان جانشین وی معرفی شده‌‌اند. همچنین حسین نجات جایگزین محمدرضا نقدی در معاونت فرهنگی سپاه شد.
در احکام جدید، حسین طائب به عنوان مسئول اطلاعات سپاه پاسداران و حسن محقق به عنوان جانشین وی معرفی شده‌‌اند. همچنین حسین نجات جایگزین محمدرضا نقدی در معاونت فرهنگی سپاه شد.


پیش از صدور این احکام  خبرگزاری تسنیم وابسته به سپاه پاسداران در گزارشی گفته بود که ساختار سازمان اطلاعات سپاه از سوی فرمانده کل تغییر کرده است و معاونت اطلاعات راهبردی در سازمان اطلاعات سپاه ادغام شده است.
پیش از صدور این احکام، خبرگزاری تسنیم وابسته به سپاه پاسداران در گزارشی گفته بود که ساختار سازمان اطلاعات سپاه از سوی فرمانده کل تغییر کرده است و معاونت اطلاعات راهبردی در سازمان اطلاعات سپاه ادغام شده است.


این گزارش لحظاتی پس از انتشار از روی وب سایت خبرگزاری تسنیم حذف شد.
این گزارش لحظاتی پس از انتشار از روی وب سایت خبرگزاری تسنیم حذف شد.


محمدرضا نقدی معاون هماهنگ کننده (رئیس ستاد مشترک) سپاه اعلام کرد: «به تازگی دوباره مجوز داده شد که سپاه، اطلاعات داشته باشد و در همین مدت کوتاه پیروزی های بزرگی داشتند.» وی همزمان، در یک سخنرانی جداگانه گفت: «حدود سه سالی است که اطلاعات سپاه از حالت نظامی در آمده.»
محمدرضا نقدی معاون هماهنگ کننده (رئیس ستاد مشترک) سپاه اعلام کرد: «به تازگی دوباره مجوز داده شد که سپاه، اطلاعات داشته باشد و در همین مدت کوتاه پیروزی‌های بزرگی داشتند.» وی همزمان، در یک سخنرانی جداگانه گفت: «حدود سه سالی است که اطلاعات سپاه از حالت نظامی در آمده است


=== پیشینه حسین طائب ===
=== پیشینه حسین طائب ===
نام اصلی وی حسن و متولد ۱۳۴۲ تهران است اما به نام حسین طائب شناخته می‌شود.حسین نام برادرش بود که در جنگ کشته شد حسین طائب دارای دو برادر دیگر به نام‌های مهدی و علی است که هر دو آخوند هستند و دامادحجت‌الاسلام حسینی معروف به حسینیِ اخلاق در خانواده و باجناق حجت‌الاسلام حسین شاه مرادی دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور می باشند.
نام اصلی وی حسن و متولد ۱۳۴۲ در تهران است، اما به نام حسین طائب شناخته می‌شود. حسین نام برادرش بود که در جنگ کشته شد. حسین طائب دارای دو برادر دیگر به نام‌های مهدی و علی است که هر دو آخوند هستند و داماد حسینی معروف به حسینی اخلاق در خانواده و باجناق حسین شاه مرادی دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور می‌باشند.


مهدی طائب در زمان جنگ در گردان حبیب لشکر ۲۷ محمد رسول الله، در کنار سید مجتبی خامنه‌ای، علیرضا پناهیان، حسن محقق، محمد اسماعیل کوثری، علی فضلی (در لشکر سید الشهدا) و... قرار داشت که هم اینک آنها در مقامات بالای نظامی، امنیتی و اطلاعاتی و مسئول حفظ قدرت سید علی خامنه‌ای و سید مجتبی خامنه‌ای هستند .
مهدی طائب در زمان جنگ در گردان حبیب لشکر ۲۷ محمد رسول الله، در کنار سید مجتبی خامنه‌ای، علیرضا پناهیان، حسن محقق، محمد اسماعیل کوثری، علی فضلی (در لشکر سید الشهدا) و... قرار داشت که هم اینک آنها در مقامات بالای نظامی، امنیتی و اطلاعاتی و مسئول حفظ قدرت سید علی خامنه‌ای و سید مجتبی خامنه‌ای هستند.


حسین طائب درسال۱۳۶۱ به عضویت بخش اطلاعات سپاه پاسداران درآمد و در سپاه منطقه ۱۰ تهران و سپاه استان‌های قم و خراسان رضوی فعالیت کرد. وی سپس در بخش ضد جاسوسی واجا تحت امر پورمحمدی مشغول گشت و بعدها تا پست معاونت ضدجاسوسی وزارتخانه نیز رسید
حسین طائب درسال۱۳۶۱، به عضویت بخش اطلاعات سپاه پاسداران درآمد و در سپاه منطقه ۱۰ تهران و سپاه استان‌های قم و خراسان رضوی فعالیت کرد. وی سپس در بخش ضد جاسوسی واجا تحت امر پورمحمدی مشغول به کارشد و بعدها تا پست معاونت ضدجاسوسی وزارت اطلاعات نیز رسید.


حسین طائب به همراه جواد عباسی کنگوری (معروف به جواد آزاده و مشهور به آملی)، احمد شیخ‌ها (معروف به احمد نیاکان، مشهور به تفتازانی) و حاج کاظم قادری در واقع بیرحم‌ترین حلقه‌ ی وزارت اطلاعات را تشکیل میدادند
حسین طائب به همراه جواد عباسی کنگوری (معروف به جواد آزاده و مشهور به آملی)، احمد شیخ‌ها (معروف به احمد نیاکان، مشهور به تفتازانی) و حاج کاظم قادری در واقع بیرحم‌ترین حلقه‌‌ی وزارت اطلاعات را تشکیل می‌دادند.


وی در اواخر سال ۱۳۷۳ با هدف نزدیکی به خامنه‌ای، پرونده‌ای در خصوص مفاسد اقتصادی مهدی هاشمی و مدیران شرکت نفت تشکیل داد که موجب دردسر بزرگی برای او شد.
وی در اواخر سال ۱۳۷۳ با هدف نزدیکی به خامنه‌ای، پرونده‌ای در خصوص مفاسد اقتصادی مهدی هاشمی و مدیران شرکت نفت تشکیل داد که موجب دردسر بزرگی برای او شد.


هاشمی‌‌رفسنجانی به فلاحیان دستور اخراج و بازداشت حسین طائب را داد که منجر به سکته‌ی طائب در سن ۳۲ سالگی در جریان بازجویی‌ها در بازداشتگاه توحید شد.
هاشمی‌‌ رفسنجانی به فلاحیان دستور اخراج و بازداشت حسین طائب را داد که منجر به سکته‌ی طائب در سن ۳۲ سالگی در جریان بازجویی‌ها در بازداشتگاه توحید شد.


یزدان‌پناه هم سالها بعد در تیرماه ۱۳۹۲ بر اساس طرحی که اطلاعات سپاه و طائب ریخته بودند، در دبی ربوده و با تزریق دارو از طریق بندری در شارجه به ایران بازگردانده شد و پس از تحمل شکنجه‌های مختلف و اعتراف علیه مهدی هاشمی و خانواده‌ی رفسنجانی به قتل رسید.
یزدان‌پناه هم سالها بعد در تیرماه ۱۳۹۲ بر اساس طرحی که اطلاعات سپاه و طائب ریخته بودند، در دبی ربوده و با تزریق دارو از طریق بندری در شارجه به ایران بازگردانده شد و پس از تحمل شکنجه‌های مختلف و اعتراف علیه مهدی هاشمی و خانواده‌ی رفسنجانی به قتل رسید.


در اسفند ۱۳۹۳ امارات متحده عربی، شش مأمور وزارت اطلاعات را به اتهام ربودن عباس یزدان‌پناه یزدی به حبس محکوم کرد. حکم سه تن از متهمان به طور غيابی صادر شد و یکی از رهبران عملیات در زندان درگذشت ودیگری در زندان‌ است.
در اسفند ۱۳۹۳ امارات متحده عربی، شش مأمور وزارت اطلاعات را به اتهام ربودن عباس یزدان‌ پناه یزدی به حبس محکوم کرد. حکم سه تن از متهمان به طور غيابی صادر شد و یکی از رهبران عملیات در زندان درگذشت و دیگری در زندان‌ است.
[[پرونده:حسین طائب و علوی وزیر اطلاعات.JPG|جایگزین=حسین طائب و علوی وزیر اطلاعات|بندانگشتی|حسین طائب و علوی وزیر اطلاعات حسن روحانی]]
[[پرونده:حسین طائب و علوی وزیر اطلاعات.JPG|جایگزین=حسین طائب و علوی وزیر اطلاعات|بندانگشتی|حسین طائب و علوی وزیر اطلاعات حسن روحانی]]
طائب پس از آزادی از زندان در سال ۱۳۷۴، از وزارت اطلاعات اخراج شد و به خاطر آشنایی با علی‌اصغر میرحجازی مدیر امنیتی سیاسی در بیت رهبری به معاونت هماهنگ‌کننده «بیت» گمارده شد.
طائب پس از آزادی از زندان در سال ۱۳۷۴، از وزارت اطلاعات اخراج شد و به خاطر آشنایی با علی‌ اصغر میرحجازی، مدیر امنیتی سیاسی در بیت رهبری به معاونت هماهنگ‌کننده «بیت» گمارده شد.


طائب در مدرسه‌ی حوزوی مجتهدی همدرس و دوست مجتبی خامنه‌ای شد که کم‌کم در حال به دست گرفتن مقدرات «بیت رهبری» و تبدیل شدن به یکی از قدرتمندترین افراد پشت پرده جمهوری اسلامی بود.
طائب در مدرسه‌ی حوزوی مجتهدی، هم درس و دوست مجتبی خامنه‌ای شد که کم‌کم در حال به دست گرفتن مقدرات «بیت رهبری» و تبدیل شدن به یکی از قدرتمندترین افراد پشت پرده جمهوری اسلامی بود.


حضور در بیت رهبری و شرکت در کلاس «خارج فقه» خامنه‌ای و دوستی و همدرسی با مجتبی خامنه‌ای پشتوانه‌ی قوی برای طائب گشت.  
حضور در بیت رهبری و شرکت در کلاس «خارج فقه» خامنه‌ای و دوستی و هم درسی با مجتبی خامنه‌ای پشتوانه‌‌ای قوی برای طائب گشت.  


حسین طائب (حاج میثم) در همین دستگاه امنیتی تازه تاسیس در هماهنگی با قوه قضائیه و در اختیار گرفتن چند بازداشتگاه در زندان اوین (بند۲الف) و بازداشتگاه‌های ۵۹ و ۱۱۰ تهران و قرارگاه ثارالله و پادگان بسیج در اتوبان بسیج (افسریه) به دستگیری و بازجویی از روشنفکران و منتقدان نظام و فعالان حقوق اجتماعی پرداخت.  
حسین طائب (حاج میثم)، در همین دستگاه امنیتی تازه تأسیس، در هماهنگی با قوه قضائیه و در اختیار گرفتن چند بازداشتگاه در زندان اوین (بند۲الف) و بازداشتگاه‌های ۵۹ و ۱۱۰ تهران و قرارگاه ثارالله و پادگان بسیج در اتوبان بسیج (افسریه) به دستگیری و بازجویی از روشنفکران و منتقدان نظام و فعالان حقوق اجتماعی پرداخت.  


حسین طائب، فرمانده سابق نیروی مقاومت بسیج ایران در فهرست اروپایی تحریم‌های نقض حقوق بشر در ایران قرار دارد.  
حسین طائب، فرمانده سابق نیروی مقاومت بسیج ایران، در فهرست اروپایی تحریم‌های نقض حقوق بشر در ایران قرار دارد.  


== عملیات اطلاعات سپاه ==
== عملیات اطلاعات سپاه ==


=== دستگیری اعضای [[حزب توده ایران|حزب توده]] ===
=== دستگیری اعضای [[حزب توده ایران|حزب توده]] ===
در ۱۷ بهمن ۶۱، بیش از ۵۰ نفر از اعضای رهبری و کادرهای فعال آن از جمله نورالدین کیانوری، مریم فیروز، منوچهر بهزادی، ابوتراب باقرزاده، عباس حجری، اسماعیل ذوالقدر، رضا شلتوکی، تقی کی‌منش، علی عمویی، عبدالحسین آگاهی، احمدعلی رصدی، مهدی کیهان، رفعت محمدزاده، آصف رزمدیده، صابر محمدزاده، هوشنگ ناظمی، ملاحسن قزلچی، کیومرث زرشناس، فاطمه ایزدی و... توسط واحد اطلاعات سپاه پاسداران به اتهام جاسوسی دستگیر و به زندان «توحید» منتقل شدند.
در ۱۷ بهمن ۱۳۶۱، بیش از ۵۰ نفر از اعضای رهبری و کادرهای فعال حزب توده از جمله نورالدین کیانوری، مریم فیروز، منوچهر بهزادی، ابوتراب باقرزاده، عباس حجری، اسماعیل ذوالقدر، رضا شلتوکی، تقی کی‌منش، علی عمویی، عبدالحسین آگاهی، احمدعلی رصدی، مهدی کیهان، رفعت محمدزاده، آصف رزمدیده، صابر محمدزاده، هوشنگ ناظمی، ملاحسن قزلچی، کیومرث زرشناس، فاطمه ایزدی و... توسط واحد اطلاعات سپاه پاسداران، به اتهام جاسوسی دستگیر و به زندان «توحید» منتقل شدند.


در ادامه طرح دستگیری کلیه کادرها و اعضای حزب توده در سرتاسر کشور، در۷ اردیبهشت ۶۲ در عملیاتی با اسم رمز «حضرت علی» حدود ۱۷۰ نفر از کادرهای حزب در تهران و ۵۰۰ نفر در شهرستان‌ها و از جمله احسان طبری، فرج‌ الله میزانی، بهرام دانش، رحمان هاتفی، احمد دانش، حسین جودت، انوشیروان ابراهیمی، هدایت‌الله معلم، هدایت‌الله حاتمی، محسن علوی، علی گلاویژ، جواد ارتشیار، ملکه محمدی، فاطمه مدرسی تهرانی (سیمین فردین) اعضای باقیمانده رهبری و اعصای سازمان مخفی و نظامی حزب تحت عنوان مقابله با طرح کودتای نظامی دستگیر شدند. دامنه دستگیری‌ها تا ماه‌های بعد هم ادامه داشت. به دلیل این عملیات خمینی در پیام ۱۴ اردیبهشت ۱۳۶۲ نیروهای اطلاعاتی سپاه را «سربازان گمنام» نامید.<ref>[https://www.bbc.com/persian/iran/2012/02/120222_l10_mesdaghi_toudeh_party سایت بی بی سی فارسی]</ref>
در ادامه طرح دستگیری کلیه کادرها و اعضای حزب توده در سرتاسر کشور، در۷ اردیبهشت ۶۲، در جریان عملیاتی با اسم رمز «حضرت علی»، حدود ۱۷۰ نفر از کادرهای حزب در تهران و ۵۰۰ نفر در شهرستان‌ها و از جمله احسان طبری، فرج‌ الله میزانی، بهرام دانش، رحمان هاتفی، احمد دانش، حسین جودت، انوشیروان ابراهیمی، هدایت‌الله معلم، هدایت‌الله حاتمی، محسن علوی، علی گلاویژ، جواد ارتشیار، ملکه محمدی، فاطمه مدرسی تهرانی (سیمین فردین)، اعضای باقیمانده رهبری و اعصای سازمان مخفی و نظامی حزب، تحت عنوان مقابله با طرح کودتای نظامی دستگیر شدند. دامنه دستگیری‌ها تا ماه‌های بعد هم ادامه داشت. به دلیل این عملیات، خمینی در پیام ۱۴ اردیبهشت ۱۳۶۲ نیروهای اطلاعاتی سپاه را «سربازان گمنام» نامید.<ref>[https://www.bbc.com/persian/iran/2012/02/120222_l10_mesdaghi_toudeh_party سایت بی بی سی فارسی]</ref>


اما واقعیت این عملیات پر سروصدا از خلال مصاحبه سعید حجاریان با نشریه‌ی اندیشه پویا کاملاٌ روشن می‌شود.
اما واقعیت این عملیات پر سر و صدا از خلال مصاحبه سعید حجاریان با نشریه‌ی اندیشه پویا کاملاٌ روشن می‌شود.


حجاریان در این مصاحبه از نقش یک افسر عالی رتبه اطلاعاتی کا. گ.ب در ایران به نام «ولادیمیر کوزیچکین» در دادن نام نفوذی های حزب توده در نهادهای جمهوری اسلامی سخن می‌گوید. کوزیچیکن در سال ۶۱ به انگلستان پناهنده شد و به همکاری با MI6 پرداخت. این فرد در زمان گریختن به انگلستان، معاون کنسولگری شوروی در تهران بود، انگلستان از طریق واسطه های پاکستانی، اطلاعات حزب توده را در اختیار مسوولین امنیتی وقت ایران قرار داد.
حجاریان در این مصاحبه، از نقش یک افسر عالی رتبه اطلاعاتی کا. گ.ب در ایران، به نام «ولادیمیر کوزیچکین» در دادن نام نفوذی‌های حزب توده در نهادهای جمهوری اسلامی سخن می‌گوید. کوزیچیکن در سال ۶۱ به انگلستان پناهنده شد و به همکاری با MI6 پرداخت. این فرد در زمان گریختن به انگلستان، معاون کنسولگری شوروی در تهران بود، انگلستان از طریق واسطه‌های پاکستانی، اطلاعات حزب توده را در اختیار مسؤلین امنیتی وقت ایران قرار داد.


هاشمی رفسنجانی هم در خاطرات خود به این موضوع اشاره کرده است. هاشمی در کتاب «پس از بحران»، در یادداشت‌های روز دوشنبه ۵ مهر ۱۳۶۱ می‌نویسد: «عصر مهندس جواد [مادرشاهی] و حبیب که برای گرفتن اطلاعات از فردی مطلع به پاکستان رفته بودند، آمدند و مطالب جالب و مفیدی که از او گرفته‌اند، درباره عملکرد کا. گ.ب و حزب توده و آینده شوروی در ایران، گزارش دادند.»
هاشمی رفسنجانی هم در خاطرات خود به این موضوع اشاره کرده است. هاشمی در کتاب «پس از بحران»، در یادداشت‌های روز دوشنبه ۵ مهر ۱۳۶۱ می‌نویسد: «عصر مهندس جواد [مادرشاهی] و حبیب که برای گرفتن اطلاعات از فردی مطلع به پاکستان رفته بودند، آمدند و مطالب جالب و مفیدی که از او گرفته‌اند، درباره عملکرد کا. گ.ب و حزب توده و آینده شوروی در ایران، گزارش دادند.»


=== عملکرد اطلاعات سپاه در قیام ۸۸ ===
=== عملکرد اطلاعات سپاه در قیام ۸۸ ===
حسین نجات جانشین رئیس سازمان اطلاعات سپاه در یک اعتراف آشکار اعلام کرد، روز ۲۵ خرداد ۱۳۸۸،‌ «بخش عمده ای از تظاهر کنندگان مردم عادی تهران» بودند و تعداد آنها را ۴۰۰ تا ۵۰۰ هزار نفر برآورد کرد. این مقام سازمان اطلاعات سپاه مهرماه سال۱۳۹۳ در گفتگو با خبرگزاری فارس تعداد را ۲۰۰ تا۳۰۰ هزار نفر اعلام کرد. ولی اکنون ۲۰۰هزار نفر به آن اضافه کرده است. پیش از این نشریه رمز عبور که به محافل امنیتی نزدیک است نوشته بود بیش از ۶۰۰هزار نفر به خیابان آمده بودند، اسماعیل احمدی مقدم، فرمانده سابق نیروی انتظامی تعداد افراد حاضر در راهپیمایی را یک میلیون نفر اعلام کرد و برخی رسانه ها به نقل از محمدباقر قالیباف، شهردار وقت تهران حاضرین در راهپیمایی را ۳میلیون نفر برآورد کرده بودند. <blockquote>جانشین رئیس سازمان اطلاعات سپاه در سخنرانی‌اش همچنین به رابطه‌ی ویژه و هماهنگ شده دبیرخانه‌ی شورای عالی امنیت ملی، با مسئولیت سعید جلیلی، با هیات‌های مداحی اشاره کرد، از جمله در عاشورای ۸۸: « خودم در جریان وقایع آن روز با لباس مبدل ناظر صحنه‌ها بودم و حتی مجروح هم شدم» حسین نجات در آن دوران مسئول سیاسی ـ اجتماعی دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی بود. وی می‌گوید برای حل مشکل، «با آقای حدادیان تماس گرفتم و ایشان هیات خود را بصورت دسته‌ی عزاداری وارد خیابان انقلاب کرد. وقتی این جمعیت زیاد به میدان آمد و فتنه‌گران و عناصر ضدانقلاب آنها را دیدند، صحنه را ترک کردند.» این نوع روش حل مشکل توسط عضو دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی به خوبی نشان دهنده رویکرد کلی این شورا در آن دوران است.<ref>[https://www.mashreghnews.ir/news/924962/%D8%B1%D9%88%D8%A7%DB%8C%D8%AA-%D8%B3%D8%B1%D8%AF%D8%A7%D8%B1-%D9%86%D8%AC%D8%A7%D8%AA-%D8%A7%D8%B2-%D9%85%D8%AF%DB%8C%D8%B1%DB%8C%D8%AA-%D8%B1%D9%87%D8%A8%D8%B1%DB%8C-%D8%AF%D8%B1-%D9%81%D8%AA%D9%86%D9%87%DB%B8%DB% سایت مشرق نیوز]</ref></blockquote>کاری که از ابتدای انقلاب ضد سلطنتی با بکارگیری اوباش خیابانی و عناصر لمپن و جاقوکش با کپی برداری از فاشیستهای هیتلری و موسولینی در کنترل جو سیاسی جامعه در تاریخجه سپاه پاسداران ثبت شده است.
حسین نجات، جانشین رئیس سازمان اطلاعات سپاه در یک اعتراف آشکار اعلام کرد، روز ۲۵ خرداد ۱۳۸۸،‌ «بخش عمده ای از تظاهر کنندگان مردم عادی تهران» بودند و تعداد آنها را ۴۰۰ تا ۵۰۰ هزار نفر برآورد کرد. این مقام سازمان اطلاعات سپاه مهرماه سال۱۳۹۳ در گفتگو با خبرگزاری فارس تعداد را ۲۰۰ تا۳۰۰ هزار نفر اعلام کرد. ولی اکنون ۲۰۰هزار نفر به آن اضافه کرده است. پیش از این نشریه رمز عبور که به محافل امنیتی نزدیک است نوشته بود بیش از ۶۰۰هزار نفر به خیابان آمده بودند، اسماعیل احمدی مقدم، فرمانده سابق نیروی انتظامی تعداد افراد حاضر در راهپیمایی را یک میلیون نفر اعلام کرد و برخی رسانه ها به نقل از محمدباقر قالیباف، شهردار وقت تهران حاضرین در راهپیمایی را ۳میلیون نفر برآورد کرده بودند. <blockquote>جانشین رئیس سازمان اطلاعات سپاه در سخنرانی‌اش همچنین به رابطه‌ی ویژه و هماهنگ شده دبیرخانه‌ی شورای عالی امنیت ملی، با مسئولیت سعید جلیلی، با هیات‌های مداحی اشاره کرد، از جمله در عاشورای ۸۸: « خودم در جریان وقایع آن روز با لباس مبدل ناظر صحنه‌ها بودم و حتی مجروح هم شدم» حسین نجات در آن دوران مسئول سیاسی ـ اجتماعی دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی بود. وی می‌گوید برای حل مشکل، «با آقای حدادیان تماس گرفتم و ایشان هیات خود را بصورت دسته‌ی عزاداری وارد خیابان انقلاب کرد. وقتی این جمعیت زیاد به میدان آمد و فتنه‌گران و عناصر ضدانقلاب آنها را دیدند، صحنه را ترک کردند.» این نوع روش حل مشکل توسط عضو دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی به خوبی نشان دهنده رویکرد کلی این شورا در آن دوران است.<ref>[https://www.mashreghnews.ir/news/924962/%D8%B1%D9%88%D8%A7%DB%8C%D8%AA-%D8%B3%D8%B1%D8%AF%D8%A7%D8%B1-%D9%86%D8%AC%D8%A7%D8%AA-%D8%A7%D8%B2-%D9%85%D8%AF%DB%8C%D8%B1%DB%8C%D8%AA-%D8%B1%D9%87%D8%A8%D8%B1%DB%8C-%D8%AF%D8%B1-%D9%81%D8%AA%D9%86%D9%87%DB%B8%DB% سایت مشرق نیوز]</ref></blockquote>کاری که از ابتدای انقلاب ضد سلطنتی با بکارگیری اوباش خیابانی و عناصر لمپن و جاقوکش با کپی برداری از فاشیستهای هیتلری و موسولینی در کنترل جو سیاسی جامعه در تاریخجه سپاه پاسداران ثبت شده است.


رسانه‌های ایران، یک روز پس از کشته شدن حسین همدانی، فرمانده بلندپایه سپاه پاسداران در سوریه، مصاحبه‌ای کمتر دیده‌شده از او را بازنشر داده‌اند که در آن می‌گوید در جریان اعتراضات خیابانی سال ۱۳۸۸، در مقام فرمانده سپاه تهران، ۵ هزار نفر از «اراذل و اوباش» را شناسایی کرده و در قالب سه گردان، برای مقابله با معترضان به کار گرفته است.<blockquote>همدانی در بخشی از مصاحبه‌ی خود با وب‌سایت محلی «جوان همدان» در خردادماه ۱۳۹۴ گفته: «با کار اطلاعاتی، اقدامی انجام دادیم که در تهران صدا کرد. ۵ هزار نفر از کسانی را که در آشوب‌ها حضور داشتند ولی عضو احزاب و جریانات سیاسی نبودند بلکه از اشرار و اراذل بودند، شناسایی کردیم و در منزل‌شان کنترل‌شان می‌کردیم. روزی که فراخوان می‌زدند این‌ها کنترل می‌شدند و اجازه نداشتند از خانه بیرون بیایند. بعد این‌ها را عضو گردان کردم. بعداً این سه گردان نشان دادند که اگر بخواهیم مجاهد تربیت کنیم باید چنین افرادی که با تیغ و قمه سر و کار دارند، پای کار بیاوریم. یکی از این‌ها فردی بود به نام ستاری. این ستاری وقتی به جمعیت زد جانباز ۷۰ درصد شد و سال گذشته هم به شهادت رسید.» او در ادامه چگونگی سرکوب خونین اعتراضات روز عاشورا در دی‌ماه ۸۸ را نیز این‌گونه شرح داده است: «وقتی که جلسه شورای تأمین استان تهران در شب عاشورا برگزار شد همه‌ی برآورد‌ها این بود که فردا تهران آرام خواهد بود. برآورد من اما این بود که روز عاشورا اتفاقاتی در پیش خواهد بود. به همین خاطر، دو بار دیگر درخواست جلسه فوق‌العاده دادیم و جلسه تشکیل شد و آماده‌باش اعلام کردیم. همه‌ی سینماهای تهران را اجاره کردم. تمام مدارس و حسینیه‌ها را در اختیار گرفتیم. بچه‌ها با لباس مشکی در میدان حضور داشتند. نزدیک به ۳۰ هیأت را هم که با من مرتبط بودند آماده کردیم و گفتم دسته‌ها را به سمت میدان دانشگاه بیاورید. در روز عاشورا همین سه گردان غائله را جمع کردند.»</blockquote>فرمانده کشته‌شده‌ی سپاه در این گفتگو هم‌چنین فاش کرده که در جریان اعتراضات ۸۸، در سمت حکومت، ۸۳۰ نفر «معلول» شدند.<ref>[https://www.facebook.com/Freedom.Messenger/posts/10152990239152271/ فیس بوک قاصدان آزادی  freedom massenger]</ref>
رسانه‌های ایران، یک روز پس از کشته شدن حسین همدانی، فرمانده بلندپایه سپاه پاسداران در سوریه، مصاحبه‌ای کمتر دیده‌شده از او را بازنشر داده‌اند که در آن می‌گوید در جریان اعتراضات خیابانی سال ۱۳۸۸، در مقام فرمانده سپاه تهران، ۵ هزار نفر از «اراذل و اوباش» را شناسایی کرده و در قالب سه گردان، برای مقابله با معترضان به کار گرفته است.<blockquote>همدانی در بخشی از مصاحبه‌ی خود با وب‌سایت محلی «جوان همدان» در خردادماه ۱۳۹۴ گفته: «با کار اطلاعاتی، اقدامی انجام دادیم که در تهران صدا کرد. ۵ هزار نفر از کسانی را که در آشوب‌ها حضور داشتند ولی عضو احزاب و جریانات سیاسی نبودند بلکه از اشرار و اراذل بودند، شناسایی کردیم و در منزل‌شان کنترل‌شان می‌کردیم. روزی که فراخوان می‌زدند این‌ها کنترل می‌شدند و اجازه نداشتند از خانه بیرون بیایند. بعد این‌ها را عضو گردان کردم. بعداً این سه گردان نشان دادند که اگر بخواهیم مجاهد تربیت کنیم باید چنین افرادی که با تیغ و قمه سر و کار دارند، پای کار بیاوریم. یکی از این‌ها فردی بود به نام ستاری. این ستاری وقتی به جمعیت زد جانباز ۷۰ درصد شد و سال گذشته هم به شهادت رسید.» او در ادامه چگونگی سرکوب خونین اعتراضات روز عاشورا در دی‌ماه ۸۸ را نیز این‌گونه شرح داده است: «وقتی که جلسه شورای تأمین استان تهران در شب عاشورا برگزار شد همه‌ی برآورد‌ها این بود که فردا تهران آرام خواهد بود. برآورد من اما این بود که روز عاشورا اتفاقاتی در پیش خواهد بود. به همین خاطر، دو بار دیگر درخواست جلسه فوق‌العاده دادیم و جلسه تشکیل شد و آماده‌باش اعلام کردیم. همه‌ی سینماهای تهران را اجاره کردم. تمام مدارس و حسینیه‌ها را در اختیار گرفتیم. بچه‌ها با لباس مشکی در میدان حضور داشتند. نزدیک به ۳۰ هیأت را هم که با من مرتبط بودند آماده کردیم و گفتم دسته‌ها را به سمت میدان دانشگاه بیاورید. در روز عاشورا همین سه گردان غائله را جمع کردند.»</blockquote>فرمانده کشته‌شده‌ی سپاه در این گفتگو هم‌چنین فاش کرده که در جریان اعتراضات ۸۸، در سمت حکومت، ۸۳۰ نفر «معلول» شدند.<ref>[https://www.facebook.com/Freedom.Messenger/posts/10152990239152271/ فیس بوک قاصدان آزادی  freedom massenger]</ref>
۲٬۳۲۰

ویرایش