کاربر:Safa/2صفحه تمرین: تفاوت میان نسخه‌ها

بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۶۲۰: خط ۶۲۰:


=== پیشینه‌ی ترور شخصیت در جهان ===
=== پیشینه‌ی ترور شخصیت در جهان ===
ترور شخصيت تاكتيكی شناخته شده در دنياي سياست است. از جمله در تاریخ معاصر آمریکا آن‌را مک‌کارتیزم می‌نامند. مک‌کارتیزم همواره مورد نکوهش افکار عمومی در آمریکا قرار داشته است. پیشینه‌ی مک کارتیزم به ایجاد فضای منفی علیه برخی شخصیت‌های سیاسی در آمریکا برمی‌گردد اما پیش از آن نیز جریان داشته است.
ترور شخصيت، تاكتيكی شناخته شده در دنياي سياست است. از جمله در تاریخ معاصر آمریکا آن‌را مک‌کارتیسم می‌نامند. مک‌کارتیسم همواره مورد نکوهش افکار عمومی در آمریکا قرار داشته است. پیشینه‌ی مک کارتیسم به ایجاد فضای منفی علیه برخی شخصیت‌های سیاسی در آمریکا برمی‌گردد اما پیش از آن نیز جریان داشته است.
[[پرونده:آبراهیم لینکلن.JPG|جایگزین=مک کارتیزم علیه مسعود رجوی|بندانگشتی|آبراهیم لینکلن رهبر آزادی‌خواه و محبوب آمریکا]]
[[پرونده:آبراهیم لینکلن.JPG|جایگزین=مک کارتیزم علیه مسعود رجوی|بندانگشتی|آبراهیم لینکلن رهبر آزادی‌خواه و محبوب آمریکا]]
به عنوان مثال آبراهام لینکلن، یکی از محبوب‌ترین رؤسای جمهور آمریکا همواره هدف تبلیغات بسیار منفی از طرف مخالفین خود بود. او همواره با اتهاماتی چون دیکتاتور بودن، دیوانه بودن یا فاقد صلاحیت بودن مواجه بود.
به عنوان مثال آبراهام لینکلن، یکی از محبوب‌ترین رؤسای جمهور آمریکا همواره هدف تبلیغات بسیار منفی از طرف مخالفان خود بود. او همواره با اتهاماتی چون دیکتاتور بودن، دیوانه بودن یا فاقد صلاحیت بودن مواجه بود.


كنتسي ديويس در كتـاب دربـاره تـاريخ چيـزي نمي دانم در مورد او مي نويسد:   
كنتسي ديويس در كتـاب دربـاره تـاريخ چيـزي نمي‌دانم در مورد او مي‌نويسد:  <blockquote>«در دوران جنگ، وي به خاطر مواضع ليبراليش درقبال برده داري، با مخالفت به اصطلاح جمهوريخواهان راديكـال و حاميـان برده داري مواجه بود...آن‌ها لينكلن را به خاطر معلق نمودن احكام قضايي، قانون سربازگيري، و حتي بيانيه رهـايي (بـردههـا )، ديكتـاتور خطاب مي كردند… <ref>[https://www.iran-efshagari.com/wp-content/uploads/2014/12/democrasi-khyanat-shode.pdf دموکراسی خیانت شده- ص ۱۳۱]</ref></blockquote>نمونه‌ی دیگر از از ترور شخصیت حملاتی است که علیه مارتین لوترکینگ انجام شد. مخالفان او برای بی اعتبار کردنش با انواع اتهامات جنسی، تمسخر، کشیدن مسائل خصوصی او به روزنامه ها و.... به او حمله می‌کردند. به رغم همه‌ی  این شیطان سازی مارتین لوتر کینگ به عنوان یک چهره‌ی ملی در آمریکا شناخته می‌شود.


«در دوران جنگ، وي به خاطر مواضع ليبراليش درقبال برده داري، با مخالفت به اصطلاح جمهوريخواهان راديكـال و حاميـان برده داري مواجه بود...آن‌ها لينكلن را به خاطر معلق نمودن احكام قضايي، قانون سربازگيري، و حتي بيانيه رهـايي (بـردههـا )، ديكتـاتور خطاب مي كردند… <ref>[https://www.iran-efshagari.com/wp-content/uploads/2014/12/democrasi-khyanat-shode.pdf دموکراسی خیانت شده- ص ۱۳۱]</ref>
نمونه‌ی دیگر در آمریکا روزولت بود. وی نیز دارای مخالفانی بود که با استفاده از شیطان سازی وی را مورد حمله قرار می‌دادند. از جمله فعالیت‌ها علیه وی ساختن جوک‌های بی‌رحمانه و جنسیتی بود. عباراتی چون «روزولت چلاق و همسرش» در پروسه‌ی این شیطان سازی‌ها ساخته شد. همچنین کالبدشکافی زندگی خصوصی او از جمله کارهایی بود که در جریان شیطان سازی علیه وی انجام شد.  


نمونه‌ی دیگر از از ترور شخصیت حملاتی است که علیه مارتین لوترکینگ انجام شد. مخالفان او برای بی اعتبار کردنش با انواع  اتهامات جنسی، تمسخر، کشیدن مسائل خصوصی او به روزنامه ها و.... به او حمله می‌کردند. به رغم همه‌ی  این شیطان سازی مارتین لوتر کینگ به عنوان یک چهره‌ی ملی در آمریکا شناخته می‌شود.
آمریکا در دهه ی ۱۹۵۰ با مک کارتیزم مواجه بود. این عبارت برای نام‌گذاری جریان شیطان سازی و ترور شخصیت در آن دوران استفاده می شد. مک کارتی در جلسه سنای آمریکا نام افرادی را در دولت که وی آن‌ها را کمونیست می‌خواند افشا کرد اما هنگام خوانندن اسامی با تغییر عناوین و سمت، فضا را علیه آن‌ها متشنج ساخت. به عنوان مثال فردی را که در پرونده‌اش نوشته شد بود: لیبرال فعال، باعبارت کمونیست فعال معرفی کرد. شیطان سازی او در سنای آمریکا منجر به صدور بخش‌نامه‌هایی جهت مبارزه با کمونیست شد.
 
نمونه‌ی دیگر باز هم در آمریکا روزولت بود. وی نیز دارای مخالفینی بود که با استفاده از شیطان سازی وی را مورد حمله قرار می‌دادند. از جمله فعالیت‌ها علیه وی ساختن جوک‌های بیرحمانه و جنسیتی بود. عباراتی چون «روزولت چلاق و همسرش»  در پروسه‌ی این شیطان سازی‌ها ساخته شد. همچنین کالبدشکافی زندگی خصوصی او از جمله کارهایی بود که در جریان شیطان سازی علیه وی انجام شد.
 
آمریکا بین سال‌های ... با مک کارتیزم مواجه بود. این عبارت در رابطه با جریان شیطان سازی و ترور شخصیت در آن زمان بوجود آمد. مک کارتی در جلسه سنای آمریکا نام افرادی را در دولت که وی آن‌ها را کمونیست می‌خواند افشا کرد اما هنگام خوانندن اسامی با تغییر عناوین و سمت، فضا را علیه آن‌ها متشنج ساخت. به عنوان مثال فردی را که در پرونده‌اش نوشته شد بود: لیبرال فعال، باعبارت کمونیست فعال معرفی کرد. شیطان سازی او در سنای آمریکا منجر به صدور بخش‌نامه‌هایی جهت مبارزه با کمونیست شد.
[[پرونده:سناتور مک کارتی.JPG|جایگزین= مک کارتیزم علیه مسعود رجوی|بندانگشتی|سناتور جوزف مک کارتی]]
[[پرونده:سناتور مک کارتی.JPG|جایگزین= مک کارتیزم علیه مسعود رجوی|بندانگشتی|سناتور جوزف مک کارتی]]
ژنرال دوگل، مشهورترين رئيس جمهور فرانسه  و رهبر مقاومت اين كشور در زمـان اشـغال هيتلـر همواره مـورد اتهامهاي مختلف قرار گرفت. او در سال ١٣٣٧،  هنگام كانديداتوري براي رياست جمهوري گفت:  
ژنرال دوگل، مشهورترين رئيس جمهور فرانسه  و رهبر مقاومت اين كشور نیز در زمـان اشـغال هيتلـر همواره مـورد اتهام‌هاي مختلف قرار گرفت. او در سال ١٣٣٧،  هنگام كانديداتوري براي رياست جمهوري گفت:  


«من را به ديكتاتوري متهم مي‌كنند، درحالي‌كه وقتی ديكتاتوري بر فرانسه حاكم بود، من  براي آزادي كشورم مبـارزه كردم»
«من را به ديكتاتوري متهم مي‌كنند، درحالي‌كه وقتی ديكتاتوري بر فرانسه حاكم بود، من  براي آزادي كشورم مبـارزه كردم»


در تاریخ ایران نیز نمونه‌هایی از شیطان سازی علیه شخصیت‌های مختلف وجود دارد. مشهور ترین نمونه آن شیطان سازی علیه دکتر محمد مصدق است که توسط انگلستان و عوامل آن در ایران دنبال می‌شد. انگستان به هر شیوه قصد تضعیف محمد مصدق را داشت. مطبوعات بريتانيا و تاحد كمتري مطبوعات غرب، مصدق، قهرمـان ملـي ايـران، را بـهصـورت يـكنخست وزير پير، لجباز، شياد و عوام فريبي معرفي نمودند كه در نهايت ايران را به شوروي خواهد داد. آبراهاميان در كتاب »خمينيسم« در اين رابطه  مينويسد:  
در تاریخ ایران نیز نمونه‌هایی از شیطان سازی علیه شخصیت‌های مختلف وجود دارد.  
 
مشهور ترین نمونه آن شیطان سازی علیه دکتر محمد مصدق است که توسط انگلستان و عوامل آن در ایران دنبال می‌شد. انگستان به هر شیوه قصد تضعیف محمد مصدق را داشت. مطبوعات بريتانيا و تاحد كمتري مطبوعات غرب، [[دکتر محمد مصدق]]  را بـه عنوان يـك نخست وزير پير، لجباز، شياد و عوام فريبي معرفي نمودند كه در نهايت ايران را به شوروي خواهد داد. آبراهاميان در كتاب »خمينيسم« در اين رابطه  مينويسد:  


«انگليسيها كه حاضر نبودند ملي شدن نفت را بپذيرند، براي بياعتبار كردن مصدق هركاري را كه ميتوانستند، انجام دادند.  
«انگليسي‌ها كه حاضر نبودند ملي شدن نفت را بپذيرند، براي بياعتبار كردن مصدق هركاري را كه مي‌توانستند، انجام دادند.  


او را به عنوان يك مكار شرقي توصيف ميكردند كه نـه تنهـا ديوانـه،‌ غيرعـادي، بـي‌تعـادل و  غيرمنطقـي اسـت، بلكه عوام‌فريب، بي‌ثبات، بي‌مرام، خودخواه  و خودرأی و ترياكي نيز مي‌باشد. آبزرور وي را يـك فناتيـك تغييرناپـذير، روبسپير بيگانه پرست، فرنكشتين فاجعه آميز عاري از منطق  عمومي و تنها با يك ايده سياسي در كله گنده اش، توصيف نمود.
او را به عنوان يك مكار شرقي توصيف مي‌كردند كه نـه تنهـا ديوانـه،‌ غيرعـادي، بـي‌تعـادل و  غيرمنطقـي اسـت، بلكه عوام‌فريب، بي‌ثبات، بي‌مرام، خودخواه  و خودرأی و ترياكي نيز هست. آبزرور وي را يـك فناتيـك تغييرناپـذير، روبسپير بيگانه‌پرست، فرنكشتين فاجعه آميز، عاري از منطق  عمومي و تنها با يك ايده سياسي در كله گنده اش، توصيف نمود.


چنین تبلیغاتی همواره در مورد شیطان سازی علیه مجاهدین خلق و به ویژه مسعود رجوی نیز جریان داشته است.
چنین تبلیغاتی همواره در مورد شیطان سازی علیه مجاهدین خلق و به ویژه مسعود رجوی نیز جریان داشته است.


=== ترور شخصیتی مسعود رجوی ===
=== ترور شخصیتی مسعود رجوی ===
لوموند در اسفند٥٨، نوشت:   
ترور شخصیت و شیطان سازی علیه مسعود رجوی از ابتدای حکومت جمهوری اسلامی رواج داشته است. لوموند در مورد جریان شیطان سازی علیه مسعود رجوی در اسفند٥٨، نوشت:  <blockquote>«روزنامه جمهوري اسلامي صفحات كاملي را به بدگويي از مجاهـدين و رهبـريش اختصـاص مـي‌دهـد . در شـب انتخابـات، هجونامه‌يي در صدها هزار نسخه پخش گرديد. در اين هجونامه، آقاي رجوي به عنوان مأمور ساواك معرفي شـده بـود. بـدون شك روحانيت بنيادگرا، اين مسلمانان چپ‌گرا را براي خود از سازمانهاي ماركسيستي خطرناك‌تر مي‌داند. زيرا آنها را مي‌تـوان با چوپ بي‌خدايي در چشم اكثريت مردم كوبيد. آقاي رجوي خطاب به‌ما اظهار مي‌دارد آخوندهاي واپسگرا سعي در بوجود آوردن جو مك كارتيسم دارند».</blockquote>
 
«روزنامه جمهوري اسلامي صفحات كاملي را به بدگويي از مجاهـدين و رهبـريش اختصـاص مـي‌دهـد . در شـب انتخابـات، هجونامه‌يي در صدها هزار نسخه پخش گرديد. در اين هجونامه، آقاي رجوي بهعنوان مأمور ساواك معرفي شـده بـود. بـدون شك روحانيت بنيادگرا، اين مسلمانان چپ‌گرا را براي خود از سازمانهاي ماركسيستي خطرناكتر مي‌داند. زيرا آنها را مي‌تـوان با چوپ بي‌خدايي در چشم اكثريت مردم كوبيد. آقاي رجوي خطاب به‌ما اظهار مي‌دارد آخوندهاي واپسگرا سعي در بهوجود آوردن جو مك كارتيسم دارند».  


ترور شخصیت یا شیطان سازی علیه یک شخصیت  در تاریخ نمونه‌های بسیاری دارد.  ترورهای شخصیتی که در طول تاریخ صورت گرفته است دارای ویژگی‌های مشترکی هستند که با شناختن آن‌ها می‌توان تفاوت میان نقد درست یا شیطان سازی را درک کرد. نقد حتی می‌تواند تا مرحله‌ی نفی کامل پیش رود اما همچنان با شیطان سازی و ترور شخصیت متفاوت است.
==== تفاوت نقد و ترور شخصیت ====
ترورهای شخصیتی که در طول تاریخ صورت گرفته است دارای ویژگی‌های مشترکی هستند که با شناختن آن‌ها می‌توان تفاوت میان نقد درست یا شیطان سازی را درک کرد. نقد حتی می‌تواند تا مرحله‌ی نفی کامل پیش رود اما همچنان با شیطان سازی و ترور شخصیت متفاوت است.


برخی ویژگی‌های ترور شخصیت یا شیطان سازی علیه فرد چنین است:
برخی ویژگی‌های ترور شخصیت یا شیطان سازی علیه فرد چنین است: