یاسر عرفات: تفاوت میان نسخه‌ها

۶۶ بایت اضافه‌شده ،  ‏۲۸ اکتبر ۲۰۱۹
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۷۱: خط ۷۱:


==یاسر عرفات در نگاه دیگران==
==یاسر عرفات در نگاه دیگران==
<blockquote>آمانون کاپلیوک (نویسنده اسرائیلی - فرانسوی) می‌گوید:</blockquote><blockquote>«من آنچه را که باور دارم می‌گویم، و وظیفه‌ی مطبوعاتی خود را انجام می‌دهم. تنها خطای من شاید، گفتن حقیقت پیش از دیگران است و اضافه کنم که من عرفات را ستایش نمی‌کنم، من این مرد را بسیار خوب می‌شناسم و به او توجه دارم؛ زیرا او در سختی‌ها و خوشی‌ها، مظهر خلق فلسطین است. نه می‌شود قابلیت‌هایش را منکر شد و نه پراگماتیسم استثنایی‌اش را» یاسر عرفات، دارای نوعی حس ششم در برابر خطر است؛ وی مردی مبارز، پراگماتیک، تعادل گرا، و عموماً دور‌اندیش بوده و ایمان به آرمانش و نیز قابلیت‌هایش بارها به یاری اش شتافته است. </blockquote>[[پرونده:ابو عمار.jpg|جایگزین=یاسر عرفات ملقب به ابو عمار|بندانگشتی|<blockquote>یاسر عرفات ملقب به ابو عمار</blockquote>|پیوند=https://www.iran-pedia.org/wiki/%D9%BE%D8%B1%D9%88%D9%86%D8%AF%D9%87:%D8%A7%D8%A8%D9%88_%D8%B9%D9%85%D8%A7%D8%B1.jpg]]<blockquote>شخصیت عرفات به جنبش ملی فلسطین دوام بخشیده و تلاش‌هایش موجب شناسایی این جنبش و حقوق خلق فلسطین در سطح جهانی شده است؛ شم سیاسی وی همیشه به سودش تمام نشد و به خصوص از زمانی که در فلسطین و در رأس تشکیلات خودگردان قرار گرفت ؛ بیش از دو سال که دولت اسرائیل او را در رام‌الله عملاً زندانی کرد اجحاف‌ها و رفتارهای تحقیرآمیز اسرائیل، چون پتک بر سر او و مردمش فرود آمد نا امیدی‌ها، ممنوعیت‌ها و رنج‌های پس از شکست نویدهای صلح، بعد از ۱۹۹۳، بر نارضایتی و سرخوردگی‌هایش افزود. اسرائیل، آمریکا و چند محفل اروپایی علیه عرفات یک جنگ روانی در پیش گرفته‌اند، باقی جهان برعکس، روش برخورد آمریکا و اسرائیل را با او محکوم کردند. عرفات نسبت به تیره بختی‌های مردم یهودی بسیار حساس بوده و همیشه علاقه‌مند به کسب اطلاع بود. زشت نشان دادن چهره یاسر عرفات به اراده‌ی بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل در سال ۱۹۹۷ آغاز شد؛ او که نمی‌خواست قرارداد اسلو با به اجرا بگذارد، راه توطئه علیه عرفات را پیش گرفت. در قرارداد کمپ دیوید در سال ۲۰۰۰، باراک کوچک‌ترین امتیازی در مورد بیت‌المقدس و پناهندگان نداد و بیل کلینتون به عرفات خیانت کرد. بازدید آریل شارون از صحن مسجدالاقصی موجب آغاز انتفاضه دوم گردید و باراک علی‌رغم اخطار عرفات، کوچک‌ترین اقدامی برای مخالفت با این کار انجام نداد. زندگی عرفات در مصر، با مبارزه‌ی افسران آزاد و نیز اخوان المسلمین جهت کسب قدرت هم‌زمان بود و شاید به خاطر وقایع آن زمان است که عرفات همواره کوشش کرده، این دوقطب متضاد یعنی اسلام گرایی و ناسیونالیسم عرب را با هم آشتی دهد. نلسون ماندلا در پیش‌گفتار کتاب آمنون کاپلیوک می‌نویسد: «شرایط سختی را که در دو سال گذشته در رام‌الله بر عرفات تحمیل کرده‌اند، بیش از این‌که او را تحقیر نماید، آنانی را که مسبب این وضع هستند، بی آبرو می‌کند... پرزیدنت یاسر عرفات تا ابد، نماد قهرمانی برای تمام خلق‌های جهان که در راه عدالت و آزادی مبارزه می‌کنند، خواهد بود».</blockquote><blockquote>عرفات این رهبر سازش ناپذیر بر سر آرمان‌های اساسی خلق خود کوتاه نخواهد آمد؛ آرمان‌هایی که در تشکیل دولتی مستقل در سرزمین‌های کرانه‌ی باختری رود اردن و غزه که پایتختش بیت‌المقدس باشد و شناسایی اصولیِ حق بازگشتِ پناهندگان خود را نشان می‌دهد.<ref>[http://www.peykarandeesh.org/felestin/201-kapelioukamnon-arafat.html معرفی کتاب زندگی نامه یاسر عرفات، وب سایت اندیشه و کار]</ref></blockquote>
<blockquote>آمانون کاپلیوک (نویسنده اسرائیلی - فرانسوی) می‌گوید:</blockquote>[[پرونده:ابو عمار.jpg|جایگزین=یاسر عرفات ملقب به ابو عمار|بندانگشتی|<blockquote>یاسر عرفات ملقب به ابو عمار</blockquote>|پیوند=https://www.iran-pedia.org/wiki/%D9%BE%D8%B1%D9%88%D9%86%D8%AF%D9%87:%D8%A7%D8%A8%D9%88_%D8%B9%D9%85%D8%A7%D8%B1.jpg]]<blockquote>«من آنچه را که باور دارم می‌گویم، و وظیفه‌ی مطبوعاتی خود را انجام می‌دهم. تنها خطای من شاید، گفتن حقیقت پیش از دیگران است و اضافه کنم که من عرفات را ستایش نمی‌کنم، من این مرد را بسیار خوب می‌شناسم و به او توجه دارم؛ زیرا او در سختی‌ها و خوشی‌ها، مظهر خلق فلسطین است. نه می‌شود قابلیت‌هایش را منکر شد و نه پراگماتیسم استثنایی‌اش را» یاسر عرفات، دارای نوعی حس ششم در برابر خطر است؛ وی مردی مبارز، پراگماتیک، تعادل گرا، و عموماً دور‌اندیش بوده و ایمان به آرمانش و نیز قابلیت‌هایش بارها به یاری اش شتافته است. </blockquote>
[[پرونده:ابوعمار یاسر.jpg|بندانگشتی]]
<blockquote>شخصیت عرفات به جنبش ملی فلسطین دوام بخشیده و تلاش‌هایش موجب شناسایی این جنبش و حقوق خلق فلسطین در سطح جهانی شده است؛ شم سیاسی وی همیشه به سودش تمام نشد و به خصوص از زمانی که در فلسطین و در رأس تشکیلات خودگردان قرار گرفت ؛ بیش از دو سال که دولت اسرائیل او را در رام‌الله عملاً زندانی کرد اجحاف‌ها و رفتارهای تحقیرآمیز اسرائیل، چون پتک بر سر او و مردمش فرود آمد نا امیدی‌ها، ممنوعیت‌ها و رنج‌های پس از شکست نویدهای صلح، بعد از ۱۹۹۳، بر نارضایتی و سرخوردگی‌هایش افزود. اسرائیل، آمریکا و چند محفل اروپایی علیه عرفات یک جنگ روانی در پیش گرفته‌اند، باقی جهان برعکس، روش برخورد آمریکا و اسرائیل را با او محکوم کردند. عرفات نسبت به تیره بختی‌های مردم یهودی بسیار حساس بوده و همیشه علاقه‌مند به کسب اطلاع بود. زشت نشان دادن چهره یاسر عرفات به اراده‌ی بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل در سال ۱۹۹۷ آغاز شد؛ او که نمی‌خواست قرارداد اسلو با به اجرا بگذارد، راه توطئه علیه عرفات را پیش گرفت. در قرارداد کمپ دیوید در سال ۲۰۰۰، باراک کوچک‌ترین امتیازی در مورد بیت‌المقدس و پناهندگان نداد و بیل کلینتون به عرفات خیانت کرد. بازدید آریل شارون از صحن مسجدالاقصی موجب آغاز انتفاضه دوم گردید و باراک علی‌رغم اخطار عرفات، کوچک‌ترین اقدامی برای مخالفت با این کار انجام نداد. زندگی عرفات در مصر، با مبارزه‌ی افسران آزاد و نیز اخوان المسلمین جهت کسب قدرت هم‌زمان بود و شاید به خاطر وقایع آن زمان است که عرفات همواره کوشش کرده، این دوقطب متضاد یعنی اسلام گرایی و ناسیونالیسم عرب را با هم آشتی دهد. نلسون ماندلا در پیش‌گفتار کتاب آمنون کاپلیوک می‌نویسد: «شرایط سختی را که در دو سال گذشته در رام‌الله بر عرفات تحمیل کرده‌اند، بیش از این‌که او را تحقیر نماید، آنانی را که مسبب این وضع هستند، بی آبرو می‌کند... پرزیدنت یاسر عرفات تا ابد، نماد قهرمانی برای تمام خلق‌های جهان که در راه عدالت و آزادی مبارزه می‌کنند، خواهد بود».</blockquote><blockquote>عرفات این رهبر سازش ناپذیر بر سر آرمان‌های اساسی خلق خود کوتاه نخواهد آمد؛ آرمان‌هایی که در تشکیل دولتی مستقل در سرزمین‌های کرانه‌ی باختری رود اردن و غزه که پایتختش بیت‌المقدس باشد و شناسایی اصولیِ حق بازگشتِ پناهندگان خود را نشان می‌دهد.<ref>[http://www.peykarandeesh.org/felestin/201-kapelioukamnon-arafat.html معرفی کتاب زندگی نامه یاسر عرفات، وب سایت اندیشه و کار]</ref></blockquote>


==گزیده سخنرانی عرفات در ملل متحد==
==گزیده سخنرانی عرفات در ملل متحد==
خط ۹۱: خط ۹۳:


=== '''پیشینه امر''' ===
=== '''پیشینه امر''' ===
[[پرونده:دیدار عرفات با مسعود رجوی.JPG|جایگزین=دیدار یاسر عرفات با مسعود رجوی|بندانگشتی|دیدار یاسر عرفات با مسعود رجوی|پیوند=https://www.iran-pedia.org/wiki/%D9%BE%D8%B1%D9%88%D9%86%D8%AF%D9%87:%D8%AF%DB%8C%D8%AF%D8%A7%D8%B1_%D8%B9%D8%B1%D9%81%D8%A7%D8%AA_%D8%A8%D8%A7_%D9%85%D8%B3%D8%B9%D9%88%D8%AF_%D8%B1%D8%AC%D9%88%DB%8C.JPG]]سال ۱۳۴۹ نخستین ملاقات میان رهبران سازمان مجاهدین خلق و رهبران سازمان آزادیبخش فلسطین در عمان پایتخت اردن صورت گرفت. در این دیدار گروه فلسطینی متعهد شد در حیطه امکانات و توانایی هایش، به سازمان مجاهدین خلق ایران کمک نظامی کند.
[[پرونده:دیدار عرفات با مسعود رجوی.JPG|جایگزین=دیدار یاسر عرفات با مسعود رجوی|بندانگشتی|دیدار یاسر عرفات با مسعود رجوی|پیوند=https://www.iran-pedia.org/wiki/%D9%BE%D8%B1%D9%88%D9%86%D8%AF%D9%87:%D8%AF%DB%8C%D8%AF%D8%A7%D8%B1_%D8%B9%D8%B1%D9%81%D8%A7%D8%AA_%D8%A8%D8%A7_%D9%85%D8%B3%D8%B9%D9%88%D8%AF_%D8%B1%D8%AC%D9%88%DB%8C.JPG|317x317پیکسل]]سال ۱۳۴۹ نخستین ملاقات میان رهبران سازمان مجاهدین خلق و رهبران سازمان آزادیبخش فلسطین در عمان پایتخت اردن صورت گرفت. در این دیدار گروه فلسطینی متعهد شد در حیطه امکانات و توانایی هایش، به سازمان مجاهدین خلق ایران کمک نظامی کند.


علی اصغر بدیع زادگان، مسعود رجوی و...، هیات سازمان مجاهدین خلق را  در مذاکرات اردن نمایندگی می کردند. ریاست هیات سازمان آزادیبخش فلسطین را نیز فردی به نام ابوحسن بر عهده داشت.
علی اصغر بدیع زادگان، مسعود رجوی و...، هیات سازمان مجاهدین خلق را  در مذاکرات اردن نمایندگی می کردند. ریاست هیات سازمان آزادیبخش فلسطین را نیز فردی به نام ابوحسن بر عهده داشت.
خط ۱۰۳: خط ۱۰۵:
این پایگاه در نزدیکی عمان پایتخت اردن قرار داشت. فرمانده این پایگاه را مردی چهل ساله به نام احمد الجزایری برعهده داشت که از انقلابیون الجزایر بود.
این پایگاه در نزدیکی عمان پایتخت اردن قرار داشت. فرمانده این پایگاه را مردی چهل ساله به نام احمد الجزایری برعهده داشت که از انقلابیون الجزایر بود.


پس از جنگ سپتامبر ۱۹۷۰ و خارج کردن فلسطینی ها از اردن، این پایگاه نظامی هم بسته شد. پیش از آن  پایگاه «شیخ زناد» در شهر طرطوس سوریه برای آموزش اعضای سازمان مجاهدین خلق توسط سازمان آزادیبخش فلسطین تعیین شده بود.[[پرونده:دیدار ابو عمار با مریم رجوی.JPG|جایگزین=دیدار یاسر عرفات با مریم رجوی رئیس جمهور برگزیده مقاومت ایران|بندانگشتی|دیدار یاسر عرفات با مریم رجوی رئیس جمهور برگزیده مقاومت ایران|پیوند=https://www.iran-pedia.org/wiki/%D9%BE%D8%B1%D9%88%D9%86%D8%AF%D9%87:%D8%AF%DB%8C%D8%AF%D8%A7%D8%B1_%D8%A7%D8%A8%D9%88_%D8%B9%D9%85%D8%A7%D8%B1_%D8%A8%D8%A7_%D9%85%D8%B1%DB%8C%D9%85_%D8%B1%D8%AC%D9%88%DB%8C.JPG]]دوره های آموزشی که برای اعضای سازمان مجاهدین خلق برگزار می شد، یه طور میانگین سه ماه بود که در آن آموزش های نظری و عملی داده می شد.
پس از جنگ سپتامبر ۱۹۷۰ و خارج کردن فلسطینی ها از اردن، این پایگاه نظامی هم بسته شد. پیش از آن  پایگاه «شیخ زناد» در شهر طرطوس سوریه برای آموزش اعضای سازمان مجاهدین خلق توسط سازمان آزادیبخش فلسطین تعیین شده بود.[[پرونده:دیدار ابو عمار با مریم رجوی.JPG|جایگزین=دیدار یاسر عرفات با مریم رجوی رئیس جمهور برگزیده مقاومت ایران|بندانگشتی|دیدار یاسر عرفات با مریم رجوی رئیس جمهور برگزیده مقاومت ایران|پیوند=https://www.iran-pedia.org/wiki/%D9%BE%D8%B1%D9%88%D9%86%D8%AF%D9%87:%D8%AF%DB%8C%D8%AF%D8%A7%D8%B1_%D8%A7%D8%A8%D9%88_%D8%B9%D9%85%D8%A7%D8%B1_%D8%A8%D8%A7_%D9%85%D8%B1%DB%8C%D9%85_%D8%B1%D8%AC%D9%88%DB%8C.JPG|314x314پیکسل]]دوره های آموزشی که برای اعضای سازمان مجاهدین خلق برگزار می شد، یه طور میانگین سه ماه بود که در آن آموزش های نظری و عملی داده می شد.


این مناسبات تا بعد از انقلاب ضد سلطنتی ایران نیز ادامه داشت و در دیدار یاسر عرفات از تهران وی با مسعود رجوی رهبر سازمان مجاهدین خلق ایران ملاقات کرد.
این مناسبات تا بعد از انقلاب ضد سلطنتی ایران نیز ادامه داشت و در دیدار یاسر عرفات از تهران وی با مسعود رجوی رهبر سازمان مجاهدین خلق ایران ملاقات کرد.
خط ۱۱۵: خط ۱۱۷:
به همین مناسبت، در سرزمین‌ها و اردوگاه‌های فلسطینی، اردن و لبنان، ۴۰ روز عزای عمومی اعلام شد.
به همین مناسبت، در سرزمین‌ها و اردوگاه‌های فلسطینی، اردن و لبنان، ۴۰ روز عزای عمومی اعلام شد.


خانم مریم رجوی، نیز ۳ روز عزای عمومی اعلام کرد و طی پیامی عرفات را «سمبل ۵۰ سال مبارزه، آرمان و آلام فلسطینیان و یار بزرگ مجاهدان و مقاومت ایران» توصیف کرد، از زمان برقراری نظام جمهوری اسلامی در ایران، یاسر عرفات همیشه هدف کینه‌ی حاکمان ایران بود و یاسر عرفات یک بار افشا کرد که رژیم ایران قصد ترور او را داشته است. <ref>[https://event.mojahedin.org/i/events/4429 یاسر عرفات رهبر تاریخی مردم فلسطین، وب سایت مجاهدین خلق ایران]</ref>
خانم مریم رجوی، نیز ۳ روز عزای عمومی اعلام کرد و طی پیامی عرفات را «سمبل ۵۰ سال مبارزه، آرمان و آلام فلسطینیان و یار بزرگ مجاهدان و مقاومت ایران» توصیف کرد، از زمان برقراری نظام جمهوری اسلامی در ایران، یاسر عرفات همیشه هدف کینه‌ی حاکمان ایران بود و یاسر عرفات یک بار افشا کرد که رژیم ایران قصد ترور او را داشته است.<ref>[https://www.mojahedin.org/news/129000 اشک فلسطین - وب سایت سازمان مجاهدین خلق ایران]</ref>  
== منابع ==
== منابع ==
[[رده:انقلابیون جهان]]
[[رده:انقلابیون جهان]]
[[رده:برندگان جایزه صلح نوبل]]
[[رده:برندگان جایزه صلح نوبل]]
<references />
<references />
۵٬۷۷۰

ویرایش