کاربر:Ehsan/1صفحه تمرین: تفاوت میان نسخه‌ها

پرش به ناوبری پرش به جستجو
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۱: خط ۱:
[[پرونده:دروازه پیروزی - ورودی اشرف ۳.jpg|جایگزین=دروازه پیروزی - ورودی اشرف ۳|بندانگشتی|دروازه پیروزی - ورودی اشرف ۳]]
{{Infobox civil conflict
اشرف ۳ نام پایگاه سازمان مجاهدین خلق ایران در آلبانی است. اشرف ۳ در میان تپه‌ها و کوه‌های  شمال غربی تیرانا  پایتخت آلبانی و در نزدیکی شهر بندری دورس قرار دارد. ساختن اشرف ۳ از اواخر سال ۲۰۱۷ میلادی آغاز شد. پیش از ساختن اشرف ۳  پوشیده از درختزارها و مراتع بود و از ابتدا توسط مجاهدین خلق ساخته شد. اشرف ۳ به گفته‌ی خبرنگاران و بازدید‌کنندگان هم اکنون یک شهر کامل با تمامی امکانات شهری است. اشرف ۳ دارای آب تصفیه شده، بیمارستان، نانوایی،  سالن‌های کنفرانس، سالن‌های ورزشی، پارک‌ها، فروشگاه‌ها، کتابخانه، رستوران‌ها، خیابان‌ها و بناهایی است که بارنگ‌های و طرح‌های بسیار دقیق و مهندسی‌شده در کنار هم قرار گرفته‌اند.
| title = تظاهرات ایرانیان در استکهلم
| side3 =
| image = پرونده:تظاهرات استکهلم ۱۳۹۸.jpg
| caption = تظاهرات استکهلم
| date = شنبه ۲۹ تیر ۱۳۹۸(۲۰ ژوئیه ۲۰۱۹)
| place = خیابان  Kungsträdgården
| coordinates =
| goals = تغییر در ایران - دموکراسی برای ایران ـ حمایت از سازمان مجاهدین خلق ایران و شورای ملی مقاومت به عنوان آلترناتیو رژیم ایران
| methods = سخنرانی و تجمع ـ راهپیمایی
| status = تظاهرات پس از تجمع و راهپیمایی به پایان رسید
| result = Tens of thousands marched and hundreds of thousands attended the peaceful rally
| howmany3 =
| casualties1 =
| casualties2 =
| casualties3 =
| injuries =
| fatalities =
| arrests =
| detentions =
| charged =
| fined =
| casualties_label =
| notes =
| sidebox =
}}'''تظاهرات استهکلم''' به تظاهراتی گفته می‌شود که روز شنبه ۲۹ تیر ۱۳۹۸(۲۰ ژوئیه ۲۰۱۹) در همبستگی با قیام مردم ایران و حمایت از برنامه خانم مریم رجوی به‌فراخوان شورای ملی مقاومت ایران در سوئد برگزار شد. تظاهرات استکهلم در ساعت ۱۴۰۰ به وقت سوئد آغاز شده و تا پایان روز ادامه یافت.  


ساخت و تکمیل اشرف ۳ کمتر از ۲۰ماه به طول انجامید. این شهر توسط اعضاء سازمان مجاهدین و با مشارکت کمپانی های مختلف بنا شد. سازمان مجاهدین خلق ایران در تیرماه ۱۳۹۸ در جریان گردهمایی بین المللی مجاهدین از اشرف ۳ بطور کامل رونمایی کرد. در این گردهمایی نزدیک به ۳۵۰ شخصیت سیاسی از سراسر جهان در اشرف ۳ حاضر شده و در یک جلسه بزرگ در سالن اجتماعات پیشرفته اشرف ۳ شرکت کردند. همچنین آنها از اماکن ساخته شده در اشرف ۳  از جمله  موزه « ۱۲۰ سال مباررزه برای آزادی» بازدید کردند، با ساکنان اشرف ۳ سخن گفتند و در مورد این شهر گزارشاتی تهیه کردند.
در جریان تظاهرات استکهلم هزاران تن از ایرانیان در استکهلم گرد‌هم آمدند و خواهان سرنگونی رژیم جمهوری اسلامی و حمایت از شورای ملی مقاومت شدند.  


== اشرف ۱ و اشرف ۲ ==
در تظاهرات اسکهلم شماری از شخصیت‌های سیاسی و پارلمانترها از کشورهای مختلف شرکت داشته و سخنرانی کردند. همچنین شماری از اعضای شورای ملی مقاومت چون پرویز خزایی و محمد علی توحیدی سخنانی در این تظاهرات ایراد کردند.
در طی دو سال و ۵ ماه پس از سقوط حکومت شاه در دورانی که از طرف مجاهدین خلق ایران فاز سیاسی نام گرفته است، درگیری و تنش بین نیروهای رسمی و غیر رسمی حكومت و هواداران [[سازمان مجاهدین خلق ایران]]، هر روز بیشتر می‌شد. تیم‌های فروش نشریه سازمان مجاهدین خلق، به صورت سازمان یافته مورد حمله و هجوم پاسداران انقلاب اسلامی و عناصر بسیج و لباس شخصی های  وابسته به حكومت جمهوری اسلامی قرار می گرفت.  با شدت گرفتن این حملات تا تظاهرات مسالمت آمیز ۳۰ خرداد سال ۶۰ و آتش گشودن به روی تظاهركنندگان و سركوب کامل تظاهرات مسالمت آمیز؛ [[سازمان مجاهدین خلق ایران|سازمان مجاهدین]] پایان مبارزه مسالمت‌‌آمیز با رژیم ایران را اعلام نمود.  


سازمان مجاهدین خلق ایران پس از یک دوره جنگ های شهری به مناطق مرزی و کردستان ایران رفته و سپس در عراق پایگاهی به نام اشرف بنا کرد. این نام برگرفته از نام  اشرف ربیعی است که در زمستان سال ۱۳۶۰ در یک خانه تیمی بهمراه موسی خیابانی توسط پاسداران محاصره شده و جان باخته بودند.  
همچنین در تظاهرات استکهلم پیام ویدئویی خانم [[مریم رجوی]] برای تظاهرکنندگان پخش شد.


اشرف یک در  ابتدا با ساختمانی که آن را قلعه ۹۰۰ می نامیدند تبدیل به محل سکونت مجاهدین خلق و ارتش آزادیبخش  شده و به مرور در محیطی به مساحت ۳۶ کیلومتر مربع  گسترش یافته و به شهری سر سبز با پیشرفته ترین امکانات دردل بیابانهای سوزان عراق تبدیل شده بود. قرارگاه اشرف یک جایی است که مجاهدین خلق بسیاری از عملیات‌های خود علیه جمهوری اسلامی از جمله عملیات فروغ جاویدان را از آنجا آغاز و فرماندهی کردند.
== '''پیشینه تظاهرات استکهلم''' ==
ایرانیان هوادار [[شورای ملی مقاومت ایران|شورای ملی مقاومت]] و مجاهدین خلق از روزها پیش از برگزاری این تظاهرات به فعالیتها و آماده سازی برای برگزاری آن پرداختند. آنها از جمله در یک حرکت نمایشی و دسته جمعی در خیابان‌های استهکلم دیگر هموطنان خود را به شرکت در این تظاهرات ترغیب نمودند


 <nowiki> </nowiki>'''حمله آمریکا به عراق و اشغال عراق'''
تظاهرات استکهلم در ادامه سلسله تظاهرات مجاهدین خلق و شورای ملی مقاومت در کشورهای مختلف دبرگزار شد.


در سال ۱۳۸۱ نیروهای ائتلاف بین‌المللی به فرماندهی آمریکا به عراق حمله کرد و عراق را به اشغال خود درآوردند. با این که [[سازمان مجاهدین خلق ایران]] پیشاپیش بی‌طرفی خودش در این جنگ را اعلام کرده بود، اما تمامی پایگاه‌های مجاهدین مورد حمله واقع شد. پس از اشغال عراق مجاهدین در ازاء پذیرفتن حفاظت شان توسط نیروهای آمریکایی و در احترام به قوانین حکومت نوپای عراق، جمع‌آوری سلاح‌هایشان را پذیرفتند.  
این سلسله تظاهرات و گردهمایی که در کمتر از یک ماه برگزار گردید از [[تظاهرات بروکسل|تظاهرات مجاهدین در بروکسل]] آغاز گردیده  و به تظاهرات در برلین، [[تظاهرات واشنگتن|تظاهرات در واشنگتن]] ، اجلاس بین المللی در اشرف ۳ در آلبانی و سپس به تظاهرات استکهلم رسید. به نظر می‌آید این تظاهرات در یک یا چند کشور دیگر نیز ادامه داشته باشد.


پس ازحمله امریکا به عراق و سقوط دولت آن احزاب وابسته به حکومت ایران مجاهدین خلق را از جمله در [[حمله نیروهای ارتش عراق به قرارگاه اشرف ۶ و ۷ مرداد ۱۳۹۰|۶ و ۷ مرداد ۱۳۸۸]] و پس از آن در [[حمله نیروهای ارتش عراق به قرارگاه اشرف ۱۹ فروردین ۱۳۹۱|۱۹ فروردین ۱۳۹۰]] مورد حملات خونینی قرار دادند. همچنین پس از انتقال بخش اعظم مجاهدین به کمپی به نام لیبرتی که در نزدیکی بغداد قرار داشت، بخش باقی مانده مجاهدین در اشرف یک که قرار بود فروش اموال باقی مانده مجاهدین را پیگیری  کنند مورد حمله نیروهای حکومتی قرار گرفتند. این حمله به قتل عام ۱۰ شهریور شهرت دارد.
لازم به ذکر است که همه ساله در چنین ایامی ایرانیان از سراسر جهان  در گردهمایی شورای ملی مقاومت ایران به‌محوریت سازمان مجاهدین خلق ایران در پاریس حاضر می‌شدند اما در در سال ۱۳۹۸ این گردهمایی به درخواست آقای مسعود رجوی مسول شورای ملی مقاومت از هواداران مقاومت در پیام شماره ۱۲ ارتش آزادیبخش ملی ایران  بصورت سلسله تظاهرات‌ در کشورهای مختلف اجرا گردید.. <ref>مقاله کهکشان ایرانیان در واشنگتن – سایت مجاهد</ref>


پایگاه مجاهدین در [[کمپ لیبرتی|لیبرتی]] به اشرف ۲ شهرت یافت. مجاهدین لبیرتی را که یک پایگاه سابق آمریکایی‌ها با مجموعه‌ای بنگال و زمینی سنگی بود با کار و فعالیت بسیار تبدیل به مکانی سرسبز نمودند. این موضوع در کلیپی به نام از سنگستان تا گلستان انعکاس یافت. این پایگاه نیز در مجموع ۴ بار مورد حمله سنگین موشکی توسط عوامل رژیم ایران قرار گرفت که  منجر به جان باختن دهها نفر و جراحت صدها نفر شد. علاوه بر آن لیبرتی در محاصره غذایی، دارویی و پزشکی قرار داشت.  
=== '''پیام [[مسعود رجوی]] برای برگزاری گردهمایی سالانه مجاهدین به شکل سلسله ای از تظاهراتها''' ===
در همین جا از هموطنان، از مشتاقان آزادی ایران و یاران شورشگر و اشرف‌نشان در کشورهای مختلف، درخواست می‌کنم اگر قبول افتد، امسال گردهمایی سالانه مقاومت را به موازات اعتراضات مردممان در داخل ایران، به تظاهرات در خیابانها، در شهرها و مکانها، در شرایط و زمانی که مناسب می‌‌بینند بکشانند. بگذارید امسال، سیل خروشانی از ایرانیان جاری شود. در همه جا صدای رسای مردم ایران و ارتش آزادی ستان باشید. ایران را پس می‌گیریم. زیباترین وطن را دوباره می‌سازیم. نوروز باز‌می‌گردد.<ref>پیام شماره ۱۲ ارتش آزادیبخش ملی ایران – مسعود رجوی</ref>


طاهر بومدرا نماینده سازمان ملل در عراق در این باره نوشته است:
=== تنش‌ها میان رژیم ایران و جامعه جهانی ===
تظاهرات استکهلم  همچنین در شرایطی برگزار میشد که فعالیت‌های تروریستی رژیم ایران منجر به تنش‌های بسیاری  با کشورهای دیگر از جمله ایالات متحده آمریکا شده بود. حمله رژیم ایران به به نفتکشها و سپس سرنگونی هواپیمای بدون سرنشین آمریکا به شرایطی منجر شد که درست که دو روز پیش از تظاهرات بروکسل در تاریخ ۲۷ تیر ۱۳۹۸ یک پهباد رژیم ایران نیز توسط ارتش آمریکا در خلیج فارس منهدم شود.
[[پرونده:آماده سازی ها پیش از تظاهرات استکهلم.jpg|جایگزین=آماده سازی ها پیش از تظاهرات استکهلم|بندانگشتی|آماده سازی ها پیش از تظاهرات استکهلم]]


«آنها(نیروهای عراقی) هرگز هیچ چیزی را در مورد اشرفی‌ها پنهان نمی‌کنند. آنها همواره به من می‌گفتند که ما ترتیب آنها را خواهیم داد. این یک راز پنهان نبود؛ تصمیم شورای وزیران (عراق) که میگوید ما از همه چیز استفاده خواهیم کردم، یعنی که ما از نیروی قهریه برای اخراج آنها استفاده خواهیم کرد».[[ارتش آزادی‌بخش ملی ایران#cite note-109|<sup>[۱۹]</sup>]]
== '''تظاهرات استکهلم''' == 


درنهایت اعضای سازمان مجاهدین خلق ایران با تلاش‌های مریم رجوی و هواداران این سازمان درسال ۱۳۹۵ پس از ۱۴ سال حضوردراشرف یک و لیبرتی با استراتژی اعلام شده به کشور آلبانی نقل مکان کردند. دولت ایران نارضایتی خود را از خروج اعضای مجاهدین در عراق بارها به اطلاع طرف عراقی رسانده بود چرا که انتظار داشت بتواند با نابودی آنها در عراق دشمن دیرینه‌ی خود را از میان ببرد.
=== خواسته‌های تظاهر کنندگان در استکهلم ===
* همبستگی با قیام و مقاومت مردم ایران


کمیسیون امنیت و ضد تروریسم شورای ملی مقاومت در این باره نوشت:
* حمایت از کانون‌های شورشی و ارتش آزادیبخش ملی برای تحقق یک ایران آزاد و آباد


«در جریان سفر مشاور امنیت ملی عراق به تهران در اوایل شهریور، پاسدار شمخانی دبیر شورایعالی امنیت آخوندها و همچنین سرکردگان اطلاعات و نیروی قدس در مورد بر باد رفتن سرمایه‌گذاری ۱۴ساله روی برگه‌های دستگیری انترپل و احکام ساختگی دستگیری با مُهر قضاییه عراق، به او هشدار دادند و از او به جدّ خواستند همکاریهای لازم را برای شلیک موشک به لیبرتی به‌عمل آورد و مهمتر از آن، جلوی خروج ۶۰نفر را بگیرد و آنها را دستگیر و به رژیم تحویل بدهد».[[ارتش آزادی‌بخش ملی ایران#cite note-111|<sup>[۱۱۱]</sup>]]
== '''پیام مریم رجوی به تظاهرات استکهلم''' ==
مریم رجوی رئیس جمهور منتخب این [[شورای ملی مقاومت ایران]] در این مراسم از طریق ویدئویی به‌ هوادارانش پیام فرستاد. او در پیام خود خطاب به شرکت کنندگان در تظاهرات گفت: <blockquote>هموطنان،</blockquote><blockquote>یاران مقاومت،</blockquote><blockquote>صدای همیشه خروشان کانون‌های‌ شورشی و ارتش آزادیبخش ملی در سراسر گیتی.ایرانیانی که برای رهایی مردم‌تان از اختناق و فقر و بی‌عدالتی قیام کرده‌اید.به همه شما درود می‌فرستم.از ‌قانون‌گذاران، مدافعان حقوق‌بشر و حقوق زنان که در حمایت از برقراری آزادی و دموکراسی در ایران و برای یک ایران آزاد به‌ شماپیوسته‌اند، صمیمانه قدردانی و تشکر می‌کنم.</blockquote><blockquote>هموطنان،</blockquote><blockquote>فردا ۳۰تیر است.شصت و هفتمین سالگرد قیام ملی ۳۰تیر با شعارهای یا مرگ یا مصدق، نماد حاکمیت مردم ایران در برابر استبداد سلطنتی و آخوندهای ارتجاعی و سی و هشتمین سالگرد تأسیس شورای ملی مقاومت ایران و اعلام آن توسط مسعود رجوی در تهران در ۳۰تیر ۱۳۶۰،راستی که مسعود رجوی از شکنجه‌گاههای شاه تا بی‌دادگاههایش و تا همین امروز نام و یاد و راه مصدق را در تاریخ معاصر ایران زنده نگهداشت و ارتقاء داد.</blockquote><blockquote>آن‌هم در زمانی که خمینی به‌خاطر سیلی خوردن مصدق از ارتجاع و استعمار شکرگزاری می‌کرد و صریحاً می‌گفت:</blockquote><blockquote>برایش قابل‌تحمل نیست که «برای هر استخوانی»‌ میتینگ راه بیندازند و «اگر یک نفر نفت را ملی کرده‌، اسلام را کنار بگذارند و برای او سینه بزنند»‌.</blockquote><blockquote>راستی حرف مصدق چه بود‌؟</blockquote><blockquote>- در‌باره استبداد و کودتای رضاخانی می‌گفت: «آیا می‌شود گفت که به کمک یک دسته قزاقی که تحت‌امر خارجی است انقلاب کنند و ملت را به راه راست هدایت کنند؟</blockquote><blockquote>آیا به‌وسیله یک بیانیه پوک می‌توان انقلابی شد یا این‌که دعوی اصلاحات کرد؟ کدام آدم با بصیرتی است که با این حرف‌ها گول بخورد».</blockquote><blockquote>و می‌گفت: «علمداران آزادی را به دست میرغضبان ارتجاع نسپارید».</blockquote><blockquote>سلام بر مصدق‌، و درود بر شهیدان قیام ۳۰تیر و امتداد تاریخی آنها تا همین امروز.و این راهی است که در مقاومت برای آزادی تا پیروزی و تا رسیدن به ایران آزاد ادامه دارد و هر روز چشم‌انداز آن روشن‌تر می‌شود.</blockquote><blockquote>هموطنان! شما با نشان‌دادن عزم و اراده چشم‌گیر خود، با نشان‌دادن گستردگی و پویایی جنبشی که از کانون‌های‌ شورشی در شهرهای سراسر ایران تا گردهمایی و تظاهرات بزرگ در کشورهای مختلف جهان امتداد دارد، عزم و اراده ملت ایران برای سرنگونی دیکتاتوری آخوندی را نشان می‌دهید.روزگار مماشات با فاشیسم مذهبی در ایران به پایان رسیده است. دیگر نمی‌توان با هیچ بهانه‌یی دشمن مردم ایران را نادیده گرفت.دیگر نمی‌توان ادعا کرد که این رژیم آلترناتیوی ندارد و تبلیغ کرد که همین رژیم برای مردم ایران بهتر است. دیگر نمی‌توان ۸سال به مدراسیون رفسنجانی و ۸سال به اصلاحات خاتمی و ۸سال دیگر هم به میانه‌روی آخوند امنیتی چشم دوخت که مکرراًً دست‌بوس ولی‌فقیه و سپاه پاسداران آن است.سپس دیر هنگام بیدار می‌شوید و می‌بینید که حکومت آخوندی به‌قول خودتان یک‌سال بیشتر با بمب اتمی فاصله ندارد، در عراق و سوریه و لبنان و یمن هم جا خوش کرده و برنامه موشکی خود را هم غیرقابل مذاکره می‌داند.راستی آیا جایی برای امید بستن به کمترین پاسخ در مورد حقوق‌بشر، آزادی بیان، عدالت، برابری زن و مرد، خودمختاری و حقوق اقلیتها و ملیت‌ها، در رژیم آخوندها مانده است؟سراب استحاله و توهم اصلاحات و میانه‌روی در این رژیم و گفتگوی سازنده و انتقادی با آن، دیگر هیچ‌کس را نمی‌فریبد. مقاومت ایران با سنگین‌ترین بها میان‌تهی بودن این چیزها را برملا و ثابت کرده است.برچسب زدن به مجاهدین و مقاومت ایران هم دیگر اثر ندارد.رود خروشان خون شهیدان و ایستادگی و قیام مردم ایران، رژیم ولایت‌فقیه را به انتهای خط رسانده است.و موجب رسوایی و شکست سیاست‌ مماشات با حاکمیت پلید آخوندی شده است.وجدانهای بیدار در سراسر اروپا و اسکاندیناوی همیشه در مقابله با فاشیسم دینی تجربه تلخ مماشات با فاشیسم یعنی همان اشغالگران نازی را یادآوری کرده‌اند.در همینجا به گونار سونستبی قهرمان مقاومت نروژ درود می‌فرستم.او از حامیان مجاهدان اشرفی بود و پایداری و اراده زنان و مردان اشرف را نمونه زنده یک حماسه مقاومت توصیف می‌کرد.او می‌گفت: «برای دستیابی به دموکراسی و آزادی باید همواره جنگید، همواره جنگید و همواره جنگید.او می‌گفت: من می‌دانم وقتی کسی برای آزادی می‌جنگد به او مارک تروریستی می‌زنند همان‌طور که فاشیست‌های آلمانی به من و دوستانم تروریست می‌گفتند و خواستار دستگیری و اعدام ما بودند».ما رهنمود درخشان گونار را پیوسته به‌خاطر خواهیم داشت که «باید همواره جنگید و جنگید».نباید بگذاریم فضیلت مقاومت برای آزادی که قهرمانانی مانند او خلق کرده‌اند با منافع تجاری پایمال شود.مردم ایران انتظار دارند اروپایی که در سده گذشته رنج‌ و درد عظیم ناشی از سلطه فاشیسم هیتلری را احساس کرده، رنج‌های امروز مردم ایران را درک کند. اروپا باید با خواست‌های مردم ایران هم‌سو شود.اکنون که فنلاند ریاست دوره‌یی اتحادیه اروپا را بر‌ عهده‌ دارد باید تحریم‌ها را متوجه اهرم‌های اصلی آزادی کشی و سرکوب و تروریسم یعنی بیت‌العنکبوت خامنه‌ای و سپاه پاسداران و وزارت اطلاعات آخوندها کند.مزدوران این رژیم باید محاکمه و مجازات و اخراج شوند.</blockquote><blockquote>مشخصاً از دولتهای سوئد، نروژ، دانمارک و فنلاند می‌خواهم که رژیم ایران را برای باز کردن در زندانها و پذیرش یک هیأت تحقیق بین‌المللی تحت فشار بگذارند.کشورهای نُوردیک و تمام اروپا و جهان باید حق مردم ایران را برای مقاومت به‌منظور سرنگونی رژیم آخوندی و استقرار دموکراسی و حاکمیت جمهور مردم به‌رسمیت بشناسند.</blockquote><blockquote>آری آزادی پیروز می‌شود</blockquote><blockquote>ایران آزاد می‌شود</blockquote><blockquote>ایران آزاد با شما در راه است</blockquote><blockquote>درود بر‌ همه شما</blockquote>


پس ازالتهابات فراوان مجاهدین توانستند به سلامت و بدون حادثه خاک عراق را ترک کنند. مجاهدین این انتقال را «'''[[انتقال اعضای سازمان مجاهدین خلق به آلبانی|هجرت بزرگ]]'''» نامیده و آنرا آغاز فاز تهاجم نام نهادند.
== '''شخصیتهای شرکت کننده در تظاهرات استکهلم و سخنرانی آنها''' ==
در این تظاهرات شخصیت‌های سیاسی از سراسر جهان سخنرانی کردند. قسمت‌هایی از سخنرانی این شخصیت‌ها چنین بود:
[[پرونده:رامایاد در تظاهرات استکهلم.jpg|جایگزین=رامایاد در تظاهرات استکهلم|بندانگشتی|رامایاد در تظاهرات استکهلم]]


صدیقه حسینی مسئول اول پیشین [[سازمان مجاهدین خلق ایران]] در خصوص [[انتقال اعضای سازمان مجاهدین خلق به آلبانی|انتقال مجاهدین به آلبانی]] گفت:
=== سخنرانی رامایاد وزیر  در تظاهرات استکهلم ===
رامایاد پیشین حقوق بشر فرانسه در این تظاهرات گفت:


«ما برای جان بدر بردن به این جا نیامده‌ایم، ما برای جنگ صدبرابر علیه نظام جهل و جور و آخوندی اینجا هستیم ما با پشتوانه مسیر طی شده، و با چشم‌اندازهای بسیار روشن، مصمم تر از همیشه پرتوان وپرتلاش برای تحقق آزادی مردم ایران دمی از پای نخواهیم نشست و به آن متعهد هستیم. دشمن ضد بشر و خونریز باید بداند که از نبرد بی‌امانمان برای سرنگونی خلاص نخواهد شد.»
در اشرف ۳ من غیرممکن را دیدم که ممکن شده است. شما ثابت کردید با آنچه که در اشرف۳ ساختید  یک روز در ایران همه چیز ساخته خواهد شد. این حاصل خون شهدایتان حاصل ایمان شما به اهدافتان و حاصل تخصص ها و کارآییهای شما بود.


== ساختن اشرف ۳ در آلبانی ==
من در اشرف ۳ همچنین نمایشگاهی از مبارزه مردم ایران برای آزادی در برابر رژیم ایران طی ۴۰ سال گذشته را دیدم. ما با دیدن تصاویر صدها جوان زن و مردم که به وسیله رژیم کشته شده بودند به همراه شهیدانی که در اشرف در عراق به شهادت رسیده بودند تحت تأثیر بسیار قرار گرفتیم.اشرف خواست مردم ایران برای آزادی را نمایندگی می کند
مجاهدین خلق ایران پس از استقرار در تیرانا پایخت آلبانی با خرید قطعه زمینی در نزدیکی شهرهای شمال غرب تیرانا اشرف ۳ را از ابتدای سال ۱۳۹۶بنا کردند. درعرض کمتر از یکسال اعضای سازمان مجاهدین خلق در آلبانی در آن ساکن شده و به ساخت وساز اماکن تکمیلی پرداختند. ساختن اشرف ۳ توسط اعضاء سازمان مجاهدین خلق در زیر باران‌های سیل آسای شهر دورس که در نزدیکی دریا قرار داشت بصورت شبانه روزی ادامه یافت و سرانجام در یک زمان‌بندی غیرمتعارف برای اجلاس بین المللی که در ژوئیه ۲۰۱۹ در این شهر برگزار شد رونمایی گشت.در این کنفرانس صدها شخصیت سیاسی از سراسر جهان و صدها خبرنگار شرکت یافته، تصاویر و مشاهدات خود از اشرف ۳ را مخابره و نقل نمودند.


اشرف ۳ هم اکنون یک شهر زیبا با استانداردهای بسیار بالای شهرسازی است که شامل مجتمع‌های مسکونی،سالن‌های کنفرانس، بیمارستان، نانوایی، فروشگاه، رستوران، میادین و نمادهای تاریخی، موزه، کتابخانه، فورشگاه، پارکهای مختلف، سالن‌های ورزشی، استخر کارگاههای نجاری و آهنگری و ... می‌شود.
=== سخنرانی کیمو ساسی در تظاهرات استکهلم ===
کیمو ساسی  رئیس کمیته مالی پارلمان فنلاند در این تظاهرات گفت:<blockquote>«رژیم ملاها در تهران یکی از دولتهای وحشیانه جهان است. امکان مخالفت در داخل ایران وجود ندارد. صدها نفر هر ساله اعدام می شوند.</blockquote><blockquote>رژیم  ایران تلاش می کند تا به اعتراضات مخالفان حمله کند. ایران امروز یکی از فاسدترین کشورهای جهان است. هیچ قاعده ای برای سپاه پاسداران وجود ندارد. دیروز، آنها یک کشتی سوئد در آبهای بین المللی را ربودند.</blockquote><blockquote>مردم ایران رنج می برند. به همین دلیل در ایران یک قیام بزرگ وجود دارد. مردم می خواهند دولت را تغییر دهند. بسیار مهم است که خانم رجوی یک برنامه ده امتیاز برای دموکراسی و آزادی در ایران وجود دارد. وزیر امور خارجه سوئد باید با خانم رجوی همبستگی داشته باشد.</blockquote><blockquote>ما در اشرف 3 بودیم و قدرت مخالفان ایران را دیدیم. کار آنها در اشرف 3 بسیار مهم است.</blockquote><blockquote> در ایران هیچ آزادی مطبوعات وجود ندارد و مردم آن اردوگاه اطلاعاتی درست برای مردم ایران ارائه می دهند.</blockquote><blockquote>اتحادیه اروپا باید اعمال تحریم علیه دفتر رژیم ایران علیه خامنه ای، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و وزارت اطلاعات و ارتش. این تحریم ها در این مرحله بسیار مهم خواهد بود. خانم رجوی همچنین از دولت خواسته است تا فشار بر رژیم ایران برای بازداشتن زندان هایش را به دست آورد. در این راستا، دولتهای شمالی باید بسیار فعال باشند. "آقای ساسسی بیشتر تأکید کرد.</blockquote><blockquote>تنها یک راه حل برای ایران وجود دارد. تغییر رژیم است. امروز ما اینجا گرد آمده ایم تا بگوییم ما و مردم ایران نیروی تغییر هستند.»</blockquote>


=== سرعت ساخت و ساز در اشرف ۳ ===
=== سخنرانی سناتور وسیو مالان در تظاهرات استکهلم ===
[[پرونده:نمای بیرونی موزه اشرف ۳.jpg|جایگزین=نمای بیرونی موزه اشرف ۳|بندانگشتی|نمای بیرونی موزه اشرف ۳]]
<blockquote>«سناتور ایتالیایی لوسیو مالان از ایتالیا در این تظاهرات طی سخنانی گفت:</blockquote><blockquote>ما باید از خانم رجوی حمایت کنیم. من از مقامات اروپایی می خواهم که رژیم فاشیستی ایران را متوقف کنید، رژیمی که مردم ایران را می کشد، بی ثبات می کند خاورمیانه با تروریسم و همچنین جهان را تهدید می کند.</blockquote><blockquote>من از رییس کمیسیون اروپا می خواهم به خانم رجوی گوش بدهد 40 میلیون زن ایرانی از این رژیم خسته و متنفر است. یک سیاست جدید باید وجود داشته باشد. اخراج عوامل این رژیم از اروپا و حمایت از کسانی که می خواهند این رژیم را تغییر دهند. این یک فراخوان برای همه کسانی است که در اروپا برای حمایت از یک ایران آزاد مسئولیت دارند.»</blockquote>
سرعت ساخت و ویژگی‌های اشرف ۳ بسیار بالا بود. به گفته شاهدین بسیار از کمپانی‌های که با اعضاء سازمان مجاهدین همکاری می‌کردند از همپایی با مجاهدین و ارائه سرعت مطلوب آنها اظهار ناتوانی کرده و کار‌ را  به خود آنها واگذار می‌کردند. سرعت در ساخت و ساز اشرف ۳ بخصوص باعث شگفتی کسانی شد که چند ماه پیش از آن از این شهر که یک مکان کاملا خالی با خیابان‌های خاکی و ساختمان های نیمه‌کاره بود بازدید کرده بودند.  واشنگتن تایمز در این باره نوشت:‌<blockquote>«سرعت ساخت اشرف ۳  با پارکها، سالنهای کنفرانس، مراکز خرید، و دیگر بناها تکمیل شده جولیانی از نیویورک را شگفت زده کرد».<ref>[https://www.washingtontimes.com/news/2019/jul/13/free-iran-conference-highlights-alleged-iranian-co/ MEK vows to step up fight against Tehran from new Ashraf-3 base camp]</ref></blockquote>استفن هارپر نخست وزیر پیشین کانادا که در سال‌‌‌های بین ۲۰۰۶ تا ۲۰۱۵ نخست وزیر این کشور بود در سخنرانی خود در اشرف ۳ گفت:‌<blockquote>«قبل از هر چیز اجازه بدهید این‌را بگویم که همه ما شگفت‌زده شده‌ایم از آن‌چه شما در اینجا یعنی در اشرف۳ ساخته‌اید؛ عجب دستاورد خارق‌العاده‌ای است، تبریک!»<ref>[[سخنرانی استفن هارپر – نخست‌وزیر کانادا]] </ref></blockquote>اینگرید بتانکور کاندیدای پیشین ریاست جمهوری کلمبیا در مورد سرعت ساخت اشرف ۳ می‌گوید:‌<blockquote>«من شش ماه پیش اینجا بودم. بعد از شش ماه حتی نمی‌توانستم به خواب ببینم، چیزی را که شما در این محل انجام داده‌اید. شگفت انگیز است. ساختمان‌ها، درخت‌ها، محوطه‌ سازی‌ها و خیابان‌ها.  فداکاری‌های شما امروز اولین ثمره خود را به بار نشانده است. ما آنرا اینجا به عنوان یک نمونه می‌بینیم. اینجا در شهر اشرف ۳. زیرا ما معنی آن چیزی را که بعنوان یک معجزه می‌بینیم، می دانیم. یعنی از روی ساختن این محل شگفت انگیز در یک ناکجا آباد می توانم بدانم که قادر خواهید بود ، وقتی به ایران باز گردید، چه چیزی بسازید<ref>[[سخنرانی اینگرید بتانکور در جلسه‌ای تحت عنوان بزرگداشت  نبرد تاریخی مردمی ایران برای آزادی]] </ref> </blockquote>


=== کیفیت ساخت و ساز در اشرف ۳ ===
=== '''سخنرانی سناتور جری هورکان در تظاهرات استکهلم''' ===
اشرف ۳ با استانداردهای بالای مهندسی شهرسازی ساخته شده. دیوار اماکن آن بشکل حساب‌شده‌ و هماهنگی رنگ آمیزی شده است. یکی از ویژگی های برجسته در اشرف ۳ این است که در هر گوشه از آن  میتوان نماد یا تصویری را دید که بیانگر بخش یا بخش هایی از مبارزات تاریخی مردم ایران یا سمبلی از آن است. این نمادها و تصاویر تمامیت اشرف ۳ را به یک سایت جذاب و آموزشی تبدیل کرده است.
سناتور جری هورکان عضو سنای ایرلند در تظاهرات استکهلم در سخنرانی خود گفت:<blockquote>«در اشرف۳ ما شاهد نمایشگاهی بودیم که خاطره دهها هزار از شهیدان آزادی را گرامی می‌داشت. شهیدانی که آرمانشان را اکنون خانم رجوی دنبال می‌کند. قلب جنبش مقاومت شما در خیابانهای تهران می‌تپد. ما از اتحادیه اروپا می‌خواهیم که از مقاومت سازمان‌یافته مردم ایران حمایت کند و حق مقاومت مردم ایران برای تغییر این رژیم تحت هدایت شورای ملی مقاومت را به‌رسمیت بشناسد.»</blockquote>


رودی جولیانی مشاور رئیس جمهور ترامپ و شهردار پیشین نیویورک طی سخنانی درباره ساخت اشرف ۳ گفت:
=== '''ناتور جری هورکان در تظاهرات استکهلم''' ===
سناتور عضو سنای ایرلند در تظاهرات استکهلم گفت:[[پرونده:پرویز خزایی در تظاهرات استکهلم.JPG|جایگزین=پرویز خزایی در تظاهرات استکهلم|بندانگشتی|پرویز خزایی در تظاهرات استکهلم]]<blockquote>«در اشرف۳ ما شاهد نمایشگاهی بودیم که خاطره دهها هزار از شهیدان آزادی را گرامی می‌داشت. شهیدانی که آرمانشان را اکنون خانم رجوی دنبال می‌کند. قلب جنبش مقاومت شما در خیابانهای تهران می‌تپد. ما از اتحادیه اروپا می‌خواهیم که از مقاومت سازمان‌یافته مردم ایران حمایت کند و حق مقاومت مردم ایران برای تغییر این رژیم تحت هدایت شورای ملی مقاومت را به‌رسمیت بشناسد.»</blockquote>
=== سخنرانی پرویز خزایی در تظاهرات استکهلم ===
پرویز خزایی از اعضای شورای ملی مقاومت ایران در سخنرانی خود در تظاهرات استکهلم با اشاره به مبارزات مردم سوئد گفت ما از مقاومت شما در برابر هیتلر آگاه هستیم و هم اکنون از شما می‌خواهیم در کنار مردم ایران برای برکناری فاشیزم مذهبی حاکم بر ایران بایستید. رژیمی که هیچ تفاوتی با هیتلر و موسیلینی و فرانکو ندارد.


اگر ما می‌خواستیم این محل را در شهر نیویورک بسازیم، نیاز به ۱۵ سال کار و ۱۴ تحقیقات در رابطه با فساد مالی بود. شما آن را در عرض چند ماه ساختید، من یک سال و نیم پیش اینجا بودم، این محل در اینجا قرار نداشت، ساختمان بزرگ در طرف دیگر خیابان، در اینجا قرار نداشت، اقامتگاه زیبایی که دارید، حتی یک اتاق برای من دادید که حتی می‌توانم به آن اسباب‌کشی کنم.
[[پرونده:محمد علی توحیدی در تظاهرات استکهلم.JPG|جایگزین=محمد علی توحیدی در تظاهرات استکهلم|بندانگشتی|محمد علی توحیدی در تظاهرات استکهلم]]


آلیوماری در جلسه‌ای تحت عنوان بزرگداشت نبرد تاریخی مردم ایران در خصوص ساخت اشرف ۳ گفت:
=== سخنرانی محمد علی توحیدی در تظاهرات استکهلم ===
محمد علی توحیدی از اعضاء شورای ملی مقاومت ایران و از کادرهای سازمان مجاهدین خلق ایران در قسمت‌هایی از سخنان خود گفت:<blockquote>به نام خدا و به نام خلق قهرمان ایران</blockquote><blockquote>به نام قیام ملی سی تیر به رهبری دکتر محمد مصدق و به نام قیام سی خرداد در برابر رژیم خمینی به رهبری مسعود رجوی...امروز جهان در اعتلای مقاومت ایران و در بن بست مرگبار رژیم آخوندی حقیقت  این مبارزه را فهمیده است....این رژیم در دریای خزر وطن فروشی میکند...در دریای عمان کشتی میدزدد. مبارزه مقاومت ایران تنها راه رهایی ایران از بنیادگرایی است. </blockquote>


من کشوری را نمی‌شناسم که دارای یک دستگاه اداری ریزبافت مثل فرانسه باشد و یا این قدر دینامیسم داشته باشد که بتواند چنین کاری را در چنین مدت کوتاهی محقق کند. این کنتراست تمام مبارزه شما را به نمایش می‌گذارد. این مبارزه در مواجهه با بدترین شداید، کشتارها و شکنجه‌ها، الگوهایی می‌سازد، الگوهای امید، الگوهایی برای آینده‌ای که برای هر فردی ارائه می‌دهید. فکر می‌کنم این همان چیزی است که ما را برمی‌انگیزد و بسیار تاثیرگذار است در این دیداری که از اشرف ۳ داریم. 
== قطعنامه پایانی  تظاهرات استکهلم ==


 منبع: سخنرانی میشل آلیو- ماری وزیر ارشد در دولت سابق فرانسه  در جلسه‌ای تحت عنوان بزرگداشت  نبرد تاریخی مردمی ایران برای آزادی -  اشرف ۳ - جمعه ۲۱ تیرماه ۱۳۹۸
== انعکاسات تظاهرات استکهلم ==


دیوید ایمس نماینده‌ ارشد پارلمان انگلیس هم در این خصوص گفت:‌
== بازتاب تظاهرات در رسانه‌های بین‌المللی ==   
 
خانمها و آقایان، اجازه بدهید روراست بگویم. عجب نمونه‌ای است، ساختن این کمپ فوق‌العاده در زمانی چنین کوتاه. خدای من، اگر این کار در انگلستان انجام می‌شد، نشست‌های متعدد طرح و برنامه، تحقیقات عمومی، بحث‌های کارشناسان سلامتی و ایمنی و خلاصه قبل از پایان این ساخت و ساز، همه‌مان از دنیا رفته بودیم. ولی این افراد فوق‌العاده این کمپ را ساختند. فوق‌العاده شگفت‌انگیز است.
 
منبع:‌ سخنرانی دیوید ایمس نماینده ارشد پارلمان در انگلستان در گردهمایی اعضا و هواداران مجاهدین همراه با شخصیت‌های سیاسی جهان در اشرف ۳
 
== '''اماکن اشرف ۳''' ==
اشرف ۳ دارای اماکن بسیاری است که در اجلاس بین المللی در ژوئیه ۲۰۱۹ مورد بازدید خبرنگاران و شخصیت‌های سیاسی قرار گرفت. اماکن معروف اشرف ۳ که مورد توجه بازدیدکنندگان قرار گرفت عبارتند از :
 
=== موزه ۱۲۰ سال نبرد برای آزادی در اشرف ۳ ===
[[پرونده:موزه اشرف ۳ ـ ورودی.jpg|جایگزین=موزه اشرف ۳ ـ ورودی|بندانگشتی|موزه اشرف ۳ ـ ورودی]]
در موزه یا نمایشگاه اشرف ۳ که به شکلی دقیق طراحی شده تاریخ مبارزاتی ۱۲۰ سال اخیر مردم ایران برای آزادی به تصویر کشیده شده است. در و دیوار نمایشگاه مملو از عکس‌‌ها و نام کسانی است که جان خود را در راه آزادی مردم ایران از دست داده‌اند.
 
در بخش ابتدای موزه‌ی اشرف ۳ با تصاویری از مبارزین مشروطه چون ستارخان و باقرخان مواجه می‌شویم که دیواره‌های یک دالان کوچک را پوشانده است. همچنین در این بخش تصاویری از آزادی‌‌خواهان و جانبخگان در زمان حکومت محمدرضا شاه وجود دارد. در ادامه با تصاویر بزرگی از بنیانگذاران سازمان مجاهدین خلق و جملاتی از آنها مواجه می‌شویم که به زبان فارسی و انگلیسی نگاشته شده است.
 
در بخش‌های دیگر موزه اشرف ۳ تصاویری از اشرف ۱ و قتل عام ده شهریور  وجود دارد. همچنین دیواره‌های اشرف ۲ و آثار موشک‌باران آنها بصورت نمادین در این موزه ساخته شده است.
 
در قسمت‌ دیگری از موزه اشرف ۳ شاهد تصاویر بسیار زیادی از جانباختگان قتل عام ۱۳۶۷ و یادگارهای ساخته شده توسط آنها هستیم. دو دیواره‌ی بلند و نزدیک بهم با هزاران تصویر کوچک و بزرگ از این قتل عام شدگان راهرویی را می‌سازد که بازدیدکنندگان از میان آن می‌گذرند.
[[پرونده:ورودی نمادهای زندانهای رژیم ایران در موزه اشرف ۳.jpg|جایگزین=ورودی نمادهای زندانهای رژیم ایران در موزه اشرف ۳|بندانگشتی|ورودی نمادهای زندانهای رژیم ایران در موزه اشرف ۳]]
[[پرونده:موزه اشرف ۳ - فعالیت مسالمت آمیز مجاهدین در ایران پس از انقلاب ضد سلطنتی.jpg|جایگزین=موزه اشرف ۳ - فعالیت مسالمت آمیز مجاهدین در ایران پس از انقلاب ضد سلطنتی|راست|بندانگشتی|موزه اشرف ۳ - فعالیت مسالمت آمیز مجاهدین در ایران پس از انقلاب ضد سلطنتی]]
در بخش دیگری  از نمایشگاه سلول‌ها و زندان‌های رژیم ایران بازسازی شده است. این مکان نمادی از زندان‌های ایران بعد از به قدرت رسیدن روح‌الله خمینی است که بر اساس توصیف شاهدان ساخته شده است. سلول‌‌های انفرادی، اتاق‌های شکنجه، قفس‌‌های کوچک با ابعاد ۱۵۰ سانتی متر در ۶۰ سانتی متر در ۵۵ سانتی متر که زندانی را ماه‌ها در آن قرار می‌دادند و...
 
همچنین  در بخش دیگری  موزه اشرف ۳ نمادی از طاهره طلوع یکی از شهدای سازمان مجاهدین خلق طراحی شده است. این بخش شامل یک صخره‌ی نمادین است. صخره‌ای که هم اکنون در مسیر کرمانشاه قرار دارد و اغلب مردم بومی داستان آن صخره و درخت کوچکی روی آن قرار دارد را می دانند. طاهره طلوع یک زن مجاهد است که در عملیات فروغ جاویدن با خنجری در قلب از بالای آن توسط پاسداران بصورت برعکس آویزان شد. 
 
این نمایشگاه بر روی میهمانان اشرف ۳ تأثیر زیادی داشته است. رودی جولیانی وکیل ترامپ و شهردار پیشین نیویورک در سخنان خودش در این رابطه گفت:[[پرونده:مریم رجوی در موزه اشرف ۳ در کنار نماد طاهره طلوع.jpg|جایگزین=مریم رجوی در موزه اشرف ۳ در کنار نماد طاهره طلوع|بندانگشتی|مریم رجوی در موزه اشرف ۳ در کنار نماد طاهره طلوع]]<blockquote>«بسیار تحت تأثیر قرار گرفتم در طی نیم ساعت گذشته، با عبور از میان تصاویر واقعا فوق‌العاده وتکان‌دهنده‌ از بسیاری افراد، سناتور لیبرمن هنگامی که عبور می‌کردیم گفت، شنیدن اسامی و تعداد با مشاهده چهره‌ها متفاوت است، ۱۲۰۰۰۰ نفر از مردم شما به قتل رسیدند، شروع آن از دهه های گذشته بود و برخی فقط در همین چند ماه قبل به وقوع پیوست، لذا وقتی به آن نظاره می‌کنید، همة شهدایی را مشاهده می‌کنید که جانشان را از دست دادند، جانشان را فدا کردند برای اینکه آنچه که می‌خواستند، حق مسلم هر انسان است، آزادی، رفتار شرافتمندانه، رفتار عادلانه ، حیات آنها گرفته شد، برخی به نظر کودک می‌رسیدند، ۳ ساله، ۴ ساله، ۱۴، ۲۰، ۸۰، و این فقط یک تاریخ نیست، از میان موزه‌ای همانند یاد وشام (Yad Vashem موزه هولوکاست) عبور کردیم، و این یک تاریخ است، تاریخ وحشتناک، تاریخ هولناک، چیزی که هنوز نمی‌توانیم درک کنیم،  شاید اگر می‌توانستیم آن را درک کنیم، می‌توانستیم در آینده از وقوع آن جلوگیری کنیم، ولی همچنان یک تاریخ است، سپری شده، برخی از این افراد کمتر از یک سال پیش به قتل رسیدند، این چیزی است که همچنان ادامه دارد، همچنان به قتل می‌رسانند، همچنان کشتار می‌کنند، همچنان جان مردم را به مخاطره می‌اندازند.»</blockquote>
میشل آلیو- ماری  وزیر ارشد دولت پیشین فرانسه بعد از دیدار از نمایشگاه ۱۲۰ سال نبرد برای آزادی مردم ایران گفت:‌ <blockquote>«باید بگویم که بسیار تحت تاثیر قرار گرفته‌ام. عجب کنتراستی. از یک طرف تصاویر حزین و دردناکی که چند لحظه پیش دیدیم که ما را آشنا کرد با این زنان و مردانی که جان خود را فدای اصول و آرمانهای خودشان کردند و از طرف دیگر، این محل شگفت‌انگیز که از هیچ یا تقریبا هیچ در زمانی بسیار کوتاه ساخته شده و نشانگر توانمندیهای شماست.»</blockquote>[[پرونده:سالن اجلاس بین المللی ۲۰۱۹ در اشرف ۳.jpg|جایگزین=سالن اجلاس بین المللی ۲۰۱۹ در اشرف ۳|بندانگشتی|سالن اجلاس بین المللی ۲۰۱۹ در اشرف ۳]]راما یاد وزیر پیشین حقوق بشر فرانسه در سخنرانی خودش در ت[[تظاهرات استکهلم ۱۳۹۸|ظاهرات ایرانیان در استکهلم]] که تاریخ ۲۹ تیرماه برگزار شد؛ به نمایشگاه اشرف ۳ اشاره کرده و گفت:<blockquote>«من از اشرف ۳ بازمی‌گردم و در آنجا یک موزه بسیار خیره کننده با 40 سال مقاومت علیه سرکوب و استبداد را دیدم. بی‌شمار قربانیان را،‌ شما باید در میان دالانهای این موزه راه بروید تا چهره‌های پرافتخار بنیانگذاران ایران را ببینید. در میان آنها چهره مسعود رجوی بود. ما در برابر صدها تصویر زنان، مردان و قهرمانانی که به دست رژیم کشته شدند حیرت زده شدیم. ما تحت تأثیر گورهای جمعی قرار گرفته،‌ در برابر تصاویر مخوف قتل عام اشرفیان در عراق ایستادیم. برخی حتی در بیمارستان کشته شده بودند.  زمانی که دربرابر تصاویر اعدام شدگان ایستاده بودیم، زبان ما از بیان قاصر بود. این است اشرف 3،‌ جایگاه خاطره‌ها،‌ سرزمین امیدها، شاهد زنده ترس، ترور و ایمان.»</blockquote>
=== سالن اجتماعات اشرف ۳ ===
یکی دیگر از مکان‌هایی که در اشرف ۳ وجود دارد سالن اجتماعات آن است که اجلاس بین المللی ژوئیه ۲۰۱۹ در آن برگزار شد.  این سالن دارای یک استیج بزرگ بوده و به دستگاه‌های تهویه، سرمایش و گرمایش مجهز است. این سالن توسط مهندسین و اعضاء سازمان مجاهدین خلق ایران با کمک کمپانی‌های خارجی بنا شده است.
[[پرونده:میدان شهدا در شب و روز ـ اشرف ۳.jpg|جایگزین=میدان شهدا در شب و روز ـ اشرف ۳|بندانگشتی|200x200پیکسل|میدان شهدا در شب و روز ـ اشرف ۳]]
 
=== میدان شهدا در اشرف ۳ ===
میدان شهدای اشرف ۳ که انتهای خیابان ۱۰۰ قرار دارد، با ترکیبی از آب و آتش طراحی شده است. این میدان با سنگ‌های تزيینی ساخته شده است. در اطراف آن طاق‌هایی قرار دارد که بر روی بزرگترین آن عبارت (The wall of remembrance)   به معنای «دیواره‌ی یادبود»  نوشته شده است. همچنین بر روی این طاق‌ها اسامی شهدای مجاهدین و جان‌باختگان آزادی حک شده است. مریم رجوی در این میدان طی مراسمی به همراه گارد‌های احترام و نواختن موسیقی به شهدای راه آزادی ایران ادای احترام کرد.
 
=== دروازه‌ی پیروزی ===
دروازة پیروزی طاقی است با ارتفاع چندین متر که در ابتدای ورودی اشرف ۳ قرار دارد، بر بالای آن تندیس دو شیر خورشید به دوش و شمشیر بدست قرار دارد. این شیر‌ها شبیه همان شیر و خورشید‌هایی هستند که بر سر در مجلس شورای ملی وجود داشت و دولت ایران آنها را از سر در مجلس شورای ملی برداشت.
 
بر بالای آن همچنین نمادی شبیه سردرد مجلس شورای ملی ایران قرار دارد. طراحی آن به صورت طاق ضربی است که نقوشی از معماری ایرانی بر آن دیده می‌شود.
[[پرونده:دروازه پیروزی در اشرف ۳.jpg|جایگزین=دروازه پیروزی در اشرف ۳|بندانگشتی|دروازه پیروزی در اشرف ۳]]
بر روی آن این شعار نوشته شده که «از آن ماست پیروزی از‌ آن ماست فردا»
 
=== میدان لاله در اشرف ۳ ===
میدان لاله یکی دیگر از نماد‌های اشرف ۳ است. در این میدان لاله‌ی سرخی قرار دارد که نمادی از به خاک افتادگان برای آزادی است. این میدان همچنین یادآور میدانی به همین نام در اشرف ۱ می‌باشد. میدانی که یک‌بار در حمله نیروهای عراقی وابسته به رژیم ایران تخریب شده و بعد از باز پس گرفته شدن مجددا ساخته شده  و نهایاتا پس از ترک اشرف ۱ بار دیگر توسط آنها تخریب گشته بود.
 
تأسیسات
 
ایستگاه تصفیة آب یکی از اماکنی است که در اشرف ۳ قرار دارد این ایستگاه به هزینة ساکنین اشرف ۳ آب مصرفی مورد نیاز ساکنین اشرف ۳ را تأمین می‌کند.
 
آشپزخانه‌های مجهز و صنعتی اشرف ۳ غذای مورد نیاز ساکنین آماده می‌کند. این آشپزخانه‌ها تماماً توسط ساکنین اشرف ۳ اداره می‌شوند.
 
نانوایی‌ها و قنادی‌های صنعتی اشرف ۳ کار آماده کردن و پخت نان و شیرینی را انجام می دهند.
 
== سخنان سیاستمداران و بازدیدکنندگان اشرف ۳ ==
سخنان میشل آلیو ماری وزیر ارشد در دولت سابق فرانسه در سخنانی راجع به اشرف ۳ :
 
اینجا در اشرف ۳ که به‌ نحوی فوق‌العاده نشان می‌دهد چطور در زمانی بسیار کوتاه شما توانستید قدرت و اراده‌یی را جاری کنید كه ساختن يك شهر واقعي را ميسر ساخت، آن‌هم عجب شهري و عجب مكاني كه امروز ما در آن به‌سر می‌بریم. آفرین بر شما و آفرین بر همگي‌تان.<ref>[https://news.mojahedin.org/i/%DA%AF%D8%B1%D8%AF%D9%87%D9%85%D8%A7%DB%8C%DB%8C-%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86-%D8%A2%D8%B2%D8%A7%D8%AF-%D8%A7%D8%AC%D9%84%D8%A7%D8%B3-%D8%B3%D8%A7%D9%84%D8%A7%D9%86%D9%87-%D9%85%D9%82%D8%A7%D9%88%D9%85%D8%AA-%D8%A7%DB%8C%D8% سخنرانی میشل آلیو ماری در گردهمایی مجاهدین] </ref>
[[پرونده:مریم رجوی ،‌رودی جولیانی و برخی شخصیت‌های سیاسی در دالان شهدا در موزه اشرف ۳.jpg|جایگزین=مریم رجوی ،‌رودی جولیانی و برخی شخصیت‌های سیاسی در دالان شهدا در موزه اشرف ۳|بندانگشتی|مریم رجوی ،‌رودی جولیانی و برخی شخصیت‌های سیاسی در دالان شهدا در موزه اشرف ۳]]
سخنان رودی جولیانی وکیل رئیس جمهور آمریکا شهردار پیشین نیویورک در مورد اشرف ۳ :‌
 
من امروز در این سالن نوعی خوش‌بینی حس می‌کنم که به‌یاد ندارم در گذشته، وقتی که در پاریس بودیم حس کرده باشم. علت این حس خوش‌بینی شاید این باشد که شما معجزه‌یی را اینجا در اشرف محقق کرده‌اید. اگر قرار بود این را در نیویورک بسازیم به‌بهای پانزده سال زمان و چهارده پرونده فساد مالی تمام می‌شد. شما آن‌را در عرض چند ماه ساختید. من ۱.۵سال پیش اینجا بودم. این سالن اینجا نبود. ساختمان بزرگی که آن طرف خیابان است، آنجا نبود. و هتل زیبایی که اینجا دارید نبود،‌ که حتی یک اتاق برای من در آن در نظر گرفته شده. البته که تمام این دستاوردها به‌یمن رهبری خانم مریم رجوی محقق شده است. او به‌واقع یک رهبر استثنایی است.
 
سخنان راما یاد وزیر پیشین حقوق بشر فرانسه در مورد اشرف ۳ :‌ <blockquote>«من از اشرف ۳ بازگشته ام. من در اشرف 3 شاهد چیزهای غیرممکن بودم. کسی که اینجا دربرابر شما ایستاده یک زن حیرت زده است. احساسات در برابر این شهر که تنها ظرف کمتر از دو سال ساخته شد. با سالنها، خانه ها،‌ بیمارستان، آموزشگاه، و نانوایی که اطراف آن چیزی نیست و در فاصله 40 دقیقه‌یی از تیرانا در آلبانی واقع شده است. در آنجا شهری هست که تاچند ماه پیش فقط زمین زراعی بود. شما یک کار خارق العاده را در اشرف به اثبات رساندید. آنچه در اشرف ساخته شد، روزی میتواند در ایران ساخته شود. این کار نیاز به تلاش طاقت فرسا، امید و نبوغ و نظم شما داشت. ولی از سوی دیگر هزاران نفر شهید شدند تا اشرف به‌وجود آمد»<ref>[https://news.mojahedin.org/i/%D8%B1%D8%A7%D9%85%D8%A7-%DB%8C%D8%A7%D8%AF-%D8%AA%D8%B8%D8%A7%D9%87%D8%B1%D8%A7%D8%AA-%D8%A8%D8%B2%D8%B1%DA%AF-%D8%A7%D8%B3%D8%AA%DA%A9%D9%87%D9%84%D9%85-%D8%A8%D9%87%E2%80%8C%D8%AE%D8%A7%D8%B7%D8%B1-%D9%85%D9%82%D8%A7%D9%88% سخنرانی راما یاد وزیر پیشین حقوق بشر فرانسه در استکهلم]</ref></blockquote>
[[پرونده:برج آزادی در اشرف ۳.jpg|جایگزین=برج آزادی در اشرف ۳|بندانگشتی|برج آزادی در اشرف ۳]]
سخنان استفان گوستاینسون(Stefan Gusteinsson) پارلمانتر ایسلندی در مورد اشرف ۳ :‌
 
من  هفته گذشته توانستم از اشرف ۳ دیدار کنم. حضور در آنجا و مشاهده چیزی که آنها در مدت‌زمانی کوتاه به آن دست یافته‌اند مثل یک معجزه بود. ۲۰ماه وقت‌گذاشتن برای آنچه که ما آنجا دیدیم هیچ محسوب می‌شود. منبع: سخنرانی استفان گوستاینسون پارلمانتر ایسلندی در تظاهرات ایرانیان در استکهلم- ۲۹ تیرماه ۱۳۹۸
 
دکتر آلخو ویدال کوادراس نایب‌رئیس پیشین پارلمان اروپا:<blockquote>من ديدار فراموش‌ناشدني از اشرف یک را تجربه کرده‌ام، در رأس يك هيأت پارلماني در ۱۱ سال پيش وقتی (اشرف) در عراق بود. در آنجا شاهد معجزه باورنكردني بودم كه سازمان مجاهدين در قلب صحرا انجام داده بود، این‌كه چطور يك برهوت خشك و خالی را به يك جامعه شکوفا، زنده، خلاق و پویا تبديل كردند. باور كنيد براي مردان و زناني كه چنان كار شگفتی‌آوری را انجام دادند، براي مردان و زناني با آن كيفيت، هيچ غير ممكني وجود ندارد و شما آن مأموریت غول‌آسا را در اينجا در اشرف۳ تكرار كرده‌ايد.<ref>سخنرانی آلخو ویدال در گردهمایی اعضا و هواداران مجاهدین</ref></blockquote>سخنان سناتور جوزف لیبرمن کاندیدای پیشین معاون ریاست جمهوری آمریکا در مورد اشرف ۳ : <blockquote>جان [سناتور فقید جان مک‌‌ کین] در آوریل ۲۰۱۷ به اینجا و به اشرف ۳ آمد. وقتی برگشت به من گفت، جو[لیبرمن] یک اشرف جدید در شرف تکوین است. من هنوز نمی‌توانم بخش عمده آن را ببینم و این که آن در یک محل زیبا در آلبانی قرار دارد و می‌گفت من این افراد را می‌شناسم و آنجا تبدیل به یک چیز فوق العاده خواهد شد و  همین طور هم شد. خیلی وقت‌ها ما بخاطر اهدافی می‌جنگیم که هرگز نمی‌دانیم چیزی بدست می‌آوریم یا نه. کار کردن در کنار شما برای همه ما مفاهیم زیادی داشته است، اما آمدن ما به اینجا و امروز برای دیدن این جامعه با شکوهی که شما ساختید اعجاب‌آور است و به ما درس‌هایی را می‌آموزد. یکی از این درس‌ها این است که ساکنان کمپ لیبرتی و اشرف، صرف نظر از این که چه بی رحمی‌هایی در حق آنها از سوی (رژیم) ایران شده، هرگز تسلیم نشدند. یک نقل قولی از کلیسا را بیاد می آورم که می گوید هرگز هرگز هرگز تسلیم نشو. منبع: سخنرانی سناتور جوزف لیبرمن کاندیدای پیشین معاون ریاست جمهوری آمریکا در گردهمایی اعضا و هواداران مجاهدین همراه با شخصیت‌های سیاسی جهان در اشرف ۳</blockquote>سخنان قاضی تد پو عضو سابق کنگرة ایالات متحده آمریکا در مورد اشرف ۳ :<blockquote>شما مجاهدین توانستید به کمپ اشرف ۳ بیایید و آنرا تبدیل به بهشت بکنید. کمپ اشرف شماره چهاری وجود خواهد داشت. و امیدوارم آن آخرین کمپ اشرف باشد. زیرا در تهران خواهد بود و همه ما آنجا با هم خواهیم بود. </blockquote>سخنان برنارد کوشنر وزیر خارجه پیشین فرانسه در مورد اشرف ۳ <blockquote>این یک شاهکار خارق‌العاده از هنر و دوستی است. این سالن که ظرف چند هفته ساخته شده، با همه شکوهش، شما واقعاً شایسته آن هستید، دوستان خوب من، که یک کشور واقعی را بازسازی کنید: ایران را. بسیار خوب انجام شده است. آمدن به اشرف۳ واقعاً یک پاداش بود برای افرادی که از شما حمایت می‌کنند و برای شما که حامی مردم خودتان هستید. اکنون با این گام جدید روبرو هستیم، این سرفصل جدید، این دوران جدید. دوران آزادی در ایران. </blockquote>سخنان سفیر رابرت جوزف معاون پیشین وزارت خارجه آمریکا در مورد اشرف ۳
 
آن‌چه شما در اشرف ۳  انجام داده‌ايد از سوي سخنرانان متعددي از ما مورد تأييد قرار گرفت و من مي‌خواهم بگويم كه حتي مهم‌تر از زيرساختهاي مادي كه شما ساخته‌ايد، حتي مهم‌تر از ساختمانهاي باشكوهي كه ساخته‌ايد، روح حاکم بر اشرف۳ است. آن‌چه كه من طی ۲روز گذشته آموخته‌ام اين است كه رژیم ممکن است با گلوله با شما بجنگد، ممکن است با موشک به جنگ شما بیاید، ممکن است به‌وسیله زرهی به جنگ شما بیاید، ممکن است شما را زندانی کند، ممکن است شکنجه‌تان کند، ممکن است پدر و مادرهایتان و خواهران و برادرانتان را بکشد، اما رژیم بر روحیه شما غلبه نخواهد کرد. اين روحيه نه با احساس تلخي بلكه با احساس اميد و خوش‌بينی تعريف می‌شود که فکر می‌کنم مبتنی است بر ایثار مطلق و تعهدتان به یک ایران آزاد.قدرت شما نشأت‌گرفته از حقیقت است و حقیقت قدرتمندترین متحد شماست و بعد از آن‌كه دروغ‌هاي رژيم افشا شود، آن‌چه باقي مي‌ماند حقايق خواهد بود. منبع: سخنرانی سفیر رابرت جوزف – معاون پیشین وزارت خارجه آمریکا در گردهمایی اعضا و هواداران مجاهدین همراه با شخصیت‌های سیاسی جهان در اشرف ۳
 
سخنان سفیر لینکن بلومفیلد معاون پیشین وزیر خارجه آمریکا در مورد اشرف ۳ <blockquote>به‌وضوح اینجا یک شاهکار ساخت و ساز و مهندسی است که نشان می‌دهد ساکنان اشرف۳ چقدر باهوش، با استعداد، پر انرژی و توانمند هستند، پس به‌شما تبریک می‌گویم. <ref>سخنرانی سفیر لینکن بلومفیلد معاون پیشین وزیر خارجه آمریکا در امور نظامی در گردهمایی مجاهدین در اشرف ۳</ref></blockquote>سخنان دکتر متیو آفورد - نماینده ارشد پارلمان انگلستان، رئیس گروه پارلمانی برای یک ایران آزاد و دمکراتیک  در مورد اشرف ۳
 
شما چراغ و نور امید میلیونها نفر از مردم سرکوب شده در ایران هستید و به این خاطر، ما متشکریم. ما می‌توانیم امید این همه را از طریق ساختن این کمپ، بخوبی حس کنیم. منبع: سخنرانی دکتر متیو آفورد - نماینده ارشد پارلمان انگلستان، رئیس گروه پارلمانی برای یک ایران آزاد و دمکراتیک در گردهمایی اعضا و هواداران مجاهدین همراه با شخصیت‌های سیاسی جهان در اشرف ۳
 
سخنان سر آلن میل عضو سابق پارلمان انگلیس در مورد اشرف ۳
 
اجازه دهید که با این شروع کنم که برای من این بسیار تجربة جالبی است برای حضور در چنین سالنی که در آن بسیاری از افراد را مشاهده می‌کنیم که خودشان را وقف روند احقاق دمکراسی در جهان ما کرده‌اند. این یک امتیاز برای شما و سرمشقی برای ما در این پنل است. اجازه دهید در ابتدا ستایش خودم را از خانم مریم رجوی ابراز کنم برای اقدامات بی وقفه و خستگی‌ناپذیری که شب و روز برای محقق نمودن آزادی برای کشورتان انجام می‌دهد. این اقدامات خستگی ناپذیر، امتیازی برای تمامیت یک پروسه دمکراتیک محسوب می‌شود.<ref>سخنرانی سر آلن میل عضو سابق پارلمان انگلیس در گردهمایی سالانه مجاهدین</ref> 
 
سخنان آنتونیو تاسو نمایندة‌ پارلمان ایتالیا در مورد اشرف ۳ :
 
دومین بار است که به‌اینجا می‌آیم. اشرف۳، باز هم زیباتر و مؤثرتر شده است.تبریک می‌گویم. پیشرفتی که با تلاش شما در مسیر دستیابی به‌رویاهایتان کسب شده، آشکار و قابل رویت است. رویایی هدایت‌شده توسط بانویی شجاع، رئیس‌جمهور مریم رجوی و شاخصی گشوده‌شده به‌روی مردم ایران.<ref>سخنرانی آنتونیو تاسو  نماینده پارلمان ایتالیا در گردهمایی مجاهدین  در اشرف ۳</ref>
 
سخنان اینگرید بتانکور در مورد اشرف ۳
 
شش ماه پیش، اینجا یک پروژه ساختمانی بود و حالا شهری است با طراحی زیبا. با یک طاق نصرت زیبا و درختهای نورانی و جادویی. من چند بار به‌اینجا آمده‌ام تا با شما اشرفیها صحبت کنم و در کنار شما باشم. شب در اینجا خوابیده‌ام. همراه شما غذا خورده‌ام. شما را در حال کار دیده‌ام. دیده‌ام که مایحتاج روزانه‌تان را چگونه تهیه می‌کنید، لباسهایتان را چگونه طراحی می‌کنید، شما را در حال باغبانی، سازندگی، تعمیر، ساخت و ساز و ارتباط دیده‌ام. این‌را از این بابت می‌گویم که هم‌چنان‌که می‌دانید، طی سال گذشته در تبلیغات رژیم و حامیان و همدستانش، این ادعا مطرح می‌شد که اشرف۳، یک پادگان با درهای بسته است. کسی اجازه ورود ندارد. خب، الآن همه دنیا اینجاست. این‌طور نیست؟ منبع: سخنرانی اینگرید بتانکور کاندیدای ریاست جمهوری کلمبیا، در گردهمایی اعضا و هواداران مجاهدین همراه با شخصیت‌های سیاسی جهان در اشرف ۳
 
سخنان برایان بینلی عضو مجلس عوام انگلستان در مورد اشرف ۳ : <blockquote>برای اولین بار دو روز قبل من وقتی که از ان دروازه وارد شدم شوکه شدم. شوکه از پیشرفتی که انجام شده است. من باید بگویم که در کشور من ۵ سال طول میکشدکه اجازه ساختن فقط بگیریم. تازه بعد آن ساختن شروع میشود. و شما چکار کرده اید انرا در کمتر از یک و نیم سال انجام داده اید غیر قابل باور است. پس من بسیار به شما ارج میگذارم .<ref>سخنرانی برایان بینلی در گردهمایی مجاهدین  در اشرف ۳</ref> </blockquote>سخنان سناتور جری هارکان عضو سنای ایرلند در مورد اشرف ۳
 
حضور در اینجا بسیار عالی است این دومین حضور من در اشرف ۳ است. اولین بار دسامبر اینجا بودم،‌ دیدن پیشرفت‌های زیرساخت‌ها ، ساختمان‌های جدید شگفت انگیز است. دیدن اینکه این شهر توسعه سافته و باین سرعت ساخته شده است بسیار عالی است. همان طور که یکی از همکاران انگلیسی من گفت در انگلستان ۵ سال ساخت یک چنین جایی طول می‌کشد. این شاهدی بر این است که چگونه شما این پیشرفت را مدیریت کرده‌اید. بسیاری از زیر ساخت‌ها نسبت به زمانی که آخرین بار من اینجا بودم ساخته شده است. من از تسهیلات پزشکی ، عنیک سازی ،‌ نانوایی و شیرینی پزی شما دیدن کردم. بسیار تاثیرگذار بود وقتی که من سیستم آتش نشانی شما را دیروز دیدم. بسیار تاثیر گذار بود که شاهد یک شهر نو و تازه بودم . یک شهر امن در آلبانی.<ref>سخنرانی سناتور جری هارکان عضو سنای ایرلند در جلسه‌ای در اشرف ۳</ref>


== منابع ==
== منابع ==
<references />
<references />

منوی ناوبری