تحریم علی خامنه‌ای: تفاوت میان نسخه‌ها

پرش به ناوبری پرش به جستجو
۱۰٬۱۱۲ بایت اضافه‌شده ،  ‏۱۰ نوامبر ۲۰۱۹
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۱۹۹: خط ۱۹۹:


البته کلیت سپاه پاسداران در تاریخ ۱۳ اکتبر ۲۰۱۷ بر اساس فرمان اجرایی ۱۳۲۲۴ توسط دفتر کنترل داراییهای خارجی و در تاریخ ۱۵ آوریل ۲۰۱۹ توسط وزیر خارجه بعنوان سازمان تروریست خارجی لیست گذاری شده بود.<ref name=":0" />
البته کلیت سپاه پاسداران در تاریخ ۱۳ اکتبر ۲۰۱۷ بر اساس فرمان اجرایی ۱۳۲۲۴ توسط دفتر کنترل داراییهای خارجی و در تاریخ ۱۵ آوریل ۲۰۱۹ توسط وزیر خارجه بعنوان سازمان تروریست خارجی لیست گذاری شده بود.<ref name=":0" />
== تحریم بیت خامنه‌ای ==
تحریم بیت خامنه‌ای توسط وزارت خزانه‌داری آمریکا روز دوشنبه ۱۳ آبان ۱۳۹۸، شامل ۹ شخص حقیقی مرتبط با [[سید علی خامنه ای|علی خامنه‌ای]]، رهبر جمهوری اسلامی، و همچنین ستاد کل نیروهای مسلح رژیم ایران، تحریم شدند. این تحریم هم‌زمان با چهلمین سالگرد اشغال سفارت آمریکا در تهران انجام گرفت. بر اساس این بیانیه، دارایی‌ها و منافع افراد تحریم شده در خاک ایالات متحده، ضبط شد و افراد و شرکت‌های آمریکایی از هرگونه معامله با آنها منع شدند.<ref>[https://www.radiofarda.com/a/us_treasury_department_sanction_armed_forces_mojtaba_khamenei/30252830.html آمریکا مجتبی خامنه‌ای و حلقه اطراف رهبر ایران را تحریم کرد]</ref> این ۹ شخص عبارتند از:<ref>[https://ir.voanews.com/a/us-iran-sanction/5151924.html ۹ چهره نزدیک به خامنه‌ای که تحریم شدند، چه کسانی هستند]</ref>
* '''غلامعلی حداد عادل'''
سیاستمدار اصولگرا، پدر عروس علی خامنه‌ای، مشاور عالی و از چهره‌های بسیار نزدیک به او است. غلامعلی حداد عادل در بسیاری از بنیادها و نهادهای فرهنگی جمهوری اسلامی از جمله فرهنگستان زبان فارسی، بنیاد سعدی، شورای عالی انقلاب فرهنگی، دایره المعارف اسلامی، فرهنگ و ارتباطات اسلامی، مجمع جهانی اهل بیت و چندین مرکز دیگر از اعضای اصلی و تصمیم گیرنده است.  در سال‌های اخیر دریافت بودجه‌های کلان برای بنیادهایی که او مسئولیت آنها را دارد خبرساز شده است.
* '''علی اکبر ولایتی'''
از چهره های بسیار نزدیک به علی خامنه ای، مشاور عالی کنونی و دیپلمات مورد علاقه او در دو دهه نخست پس از انقلاب است. ولایتی با مدرک پزشک کودکان و بدون سابقه در سیاست خارجی، در دو دوره ریاست جمهوی خامنه‌ای وزیر امور خارجه او بود و در دو دوره ریاست جمهوری اکبر هاشمی رفسنجانی نیز در همین پست مشغول بود. او خط سیاسی آیت الله خامنه ای را دنبال کرد و هموار کننده سیاست های او در منطقه بود. در سال های اخیر مشاور عالی او در امور بین الملل بوده است، رئیس هیئت امنای دانشگاه آزاد، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی بوده است.
* '''مجتبی خامنه‌ای'''
دومین پسر آیت الله علی خامنه ای و همسر دختر غلامعلی حداد عادل است. او که تحصیلات حوزوی دارد تنها عضو خانواده رهبر جمهوری اسلامی است که از سالها قبل نامش در سیاست مطرح شده است. مهدی کروبی در انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۸۴ او را متهم به دخالت در آرا و کمک به پیروزی محمود احمدی نژاد کرد. او از چهره های شاخص دفتر آیت الله خامنه ای است و بسیاری او را فرد بسیار قدرتمند پشت پرده می دانند که در انتخاب چهره های امنیتی منصوب رهبری نقش دارد. در فضای سیاسی از احتمال جانشینی او به جای خامنه ای گفته شده و شاید به همین دلیل بود که سال ۸۸ در اعتراضات به نتیجه انتخابات ریاست جمهوری، مردم معترض فریاد می‌زدند که «مجتبی بمیری، رهبری را نبینی».
* '''وحید حقانیان'''
وحید حقانیان معروف به سردار وحید، معاون اجرایی دفتر آیت الله خامنه ای، دستیار ویژه او و از فرماندهان سابق سپاه پاسداران است. او اگر چه از نزدیک‌ترین افراد رهبر جمهوری اسلامی است، اما دخالت ها و رفتارهای تند او گاه انتقاد چهره‌های سیاسی را برمی انگیزد؛ از جمله حمله لفظی به اسحاق جهانگیری که از کیفیت خانه های مسکن مهر پس از زلزله کرمانشاه انتقاد کرده بود و دخالت در انتصاب اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی که عزت الله ضرغامی از آن انتقاد کرد.
* '''ابراهیم رئیسی'''
رئیس قوه قضائیه جمهوری اسلامی و از چهره های مورد علاقه آیت الله خامنه ای است. او پیش از ریاست بر دستگاه قضایی، از سوی آیت الله خامنه ای به سمت تولیت آستان قدس رضوی منصوب شد. پیش از آن نیز رئیسی برای حدود سه دهه در سمت های عالی دستگاه قضایی حضور داشت. نام ابراهیم رئیسی به نقض حقوق بشر در دستگاه قضایی و به ویژه به عضویت در هئیت قضایی اعدام های سال ۶۷، معروف به هیئت مرگ، گره خورده است. با حضور او در دستگاه قضایی، روندهای قضایی مورد انتقاد فعالان حقوق بشر، از جمله مجازات های سنگدلانه، بازداشت های غیرقانونی، شکنجه و بدرفتاری همچنان به شیوه گذشته ادامه یافت.
* '''محمد محمدی گلپایگانی'''
رئیس دفتر آیت الله خامنه ای و نماینده او در بسیاری از مراسم و برنامه های مهم حکومتی است. ازدواج پسر او با دختر آیت الله خامنه ای همزمان با سه دهه ریاست او بر دفتر رهبری، پیوند او با رهبر جمهوری اسلامی را مستحکم کرده است. با این حال او قدرتمندترین فرد دفتر رهبری محسوب نمی شود و افرادی چون مجتبی خامنه ای، وحید حقانیان و علی اصغر حجازی نفوذ و قدرت بیشتری دارند. محمدی گلپایگانی به نقل روایات متعدد از آیت الله خامنه ای معروف است و با وجود حکمرانی رهبری و دفتر او بر ثروتمندترین نهادهای اقتصادی ایران، بارها گفته است که رهبری از نظر مالی تنگدست است.
* '''محمد باقری'''
رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ایران، عالی ترین مقام نظامی جمهوری اسلامی است. او که از فرماندهان سابق سپاه پاسداران محسوب می شود در تمام تصمیم گیری های عالی نظامی جمهوری اسلامی، از حضور در کشورهای منطقه گرفته تا توسعه موشکی، نقش تعیین کننده ای دارد؛ هر چند که تصمیم نهایی در این زمینه ها را عمدتا آیت الله خامنه ای می گیرد. او پیش از منصوب شدن به ریاست ستاد کل نیروهای مسلح، معاون این ستاد و همزمان معاون قرارگاه خاتم الانبیاء سپاه بود که مهمترین قرارگاه در هماهنگی عملیاتی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی است.
* '''حسین دهقان'''
سردار سپاه و وزیر دفاع جمهوری اسلامی در دولت اول حسن روحانی بود. وی در حال حاضر مشاور علی خامنه‌ای در حوزه صنایع دفاعی و پشتیبانی از نیروهای مسلح است. حسین دهقان نقش مهمی در تولیدات نظامی ایران،‌ به ویژه در صنایع موشکی دارد. وی در دوران محمد خاتمی معاون وزیر دفاع بود. حسین دهقان همچنین از نفرات اصلی در گروگان‌گیری و حمله به سفارت آمریکا در تهران بود. هم‌زمان با گروگان‌گیری، در فرماندهی رده‌های مختلف سپاه پاسداران در دوران جنگ ایران و عراق بود. حسین دهقان نخستین فرمانده سپاه پس از انقلاب اسلامی در لبنان و از موسسان حزب‌الله لبنان بوده است. وی همچنین از فرماندهان اصلی حمله به مقر نیروهای آمریکا در بیروت بوده که طی حمله به این مرکز ۲۴۱ آمریکایی کشته شدند.
* '''غلامعلی رشید'''
سرلشگر غلامعلی رشید فرمانده [[قرارگاه خاتم‌الانبیا|قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیا]]، و فرماندهی جنگ کل کشور است. این قرارگاه در هماهنگی عملیاتی بین نیروهای مسلح نقش دارد و در گذشته نیز در جنگ ایران با عراق مسئولیت طراحی برخی از عملیات ایران علیه عراق را بر عهده داشت. او پیش از اینکه ریاست قرارگاه خاتم را از رهبر جمهوری اسلامی دریافت کند، مدتی جانشین ستاد کل نیروهای مسلح بود. وی همچنین از عناصر فرماندهی سپاه لبنان نیز بوده است.


== نقش اپوزیسیون ایران در تحریم خامنه‌ای ==
== نقش اپوزیسیون ایران در تحریم خامنه‌ای ==
۱٬۶۵۱

ویرایش

منوی ناوبری