کاربر:Ehsan/صفحه تمرین1: تفاوت میان نسخه‌ها

پرش به ناوبری پرش به جستجو
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۲۴۳: خط ۲۴۳:




'''قرارگاه اشرف''' نام قرارگاهی است که بخشی از اعضای [[سازمان مجاهدین خلق ایران]] به مدت سه دهه از سال ۱۳۶۵ تا سال ۱۳۹۵ در آن مستقر بودند. این مکان، قرارگاه اصلی سازمان مجاهدین در عراق بود. قرارگاه اشرف در ۸۰ کیلومتری مرز ایران و عراق و در میان بیابان‌های خشک و بی‌آب و علف منطقه‌ی العظیم، مکانی بود سرسبز با ساختمان‌ها و نمادهایی که بسیار دقیق و طراحی شده در کنار هم قرارگرفته بودند. قرارگاه اشرف دارای تمامی امکانات یک شهر از جمله مراکز آموزشی، کتابخانه، سالن‌های کنفرانس، مرکز برق رسانی، تصفیه آب، شهرداری، راهنمایی و رانندگی و همچنین سیستم‌های پدافندی بود. حدود ۹۵ درصد از اماکن قرارگاه اشرف توسط مجاهدین خلق ساخته شده بود. قرارگاه اشرف در طول ۳۰ سال استقرار مجاهدین در آن، بارها مورد حملات موشکی، هوایی و زمینی از سوی رژیم ایران قرار گرفت. در سال ۱۳۸۲، به رغم اعلام بی‌طرفی مجاهدین در جنگ آمریکا و عراق، قرارگاه اشرف در یک معامله با رژیم ایران توسط نیروهای ائتلاف بمباران شد. نیروهای آمریکایی خواهان تسلیم مجاهدین خلق بودند. مژگان پارسایی جانشین فرماندهی کل [[ارتش آزادی‌بخش ملی ایران|ارتش‌ آزادیبخش ملی ایران]] در اشرف طی مذاکراتی با ٰژنرال اودیرنو فرمانده لشکر چهارم پیاده آمریکا این خواسته‌ را رد کرد.  طی مذاکراتی سخت ، سرانجام فرمانده‌ ارتش آمریکا یک قرارداد آتش‌بس با مجاهدین خلق امضا کرد. ژنرال اودیرنو  بعد از اتمام ۲ روز مذاکره با مجاهدین دربارهٔ این توافق به خبرگزاری فرانسه گفت:<blockquote>«این یک تسلیم نیست؛ یک توافق برای سرجمع کردن تسلیحات و گردآوری رزمندگان است… برای من روشن است که آنها شیفتهٔ مبارزه‌شان هستند و به یک ایران دموکراتیک ایمان دارند. چه بسا که من وقتی روند مذاکرات را شروع کردم این را خوب درک نکرده بودم»<ref>خبرگزاری فرانسه ۲۱ اردیبهشت ۱۳۸۲–۱۱ می ۲۰۰۳</ref></blockquote>پس از این توافق، اعضای سازمان مجاهدین خلق با حفظ ساختار ارتش‌آزادیبخش در قرارگاه اشرف باقی ماندند. ‌آن‌ها نام این مرحله از مبارزات خود را « پایداری پرشکوه برای پیروزی » گذاشتند.  
'''قرارگاه اشرف''' نام قرارگاهی است که بخشی از اعضای [[سازمان مجاهدین خلق ایران]] به مدت سه دهه از سال ۱۳۶۵ تا سال ۱۳۹۲ در آن مستقر بودند. این مکان، قرارگاه اصلی سازمان مجاهدین در عراق بود. قرارگاه اشرف در ۸۰ کیلومتری مرز ایران و عراق و در میان بیابان‌های خشک و بی‌آب و علف منطقه‌ی العظیم، مکانی بود سرسبز با ساختمان‌ها و نمادهایی که بسیار دقیق و طراحی شده در کنار هم قرارگرفته بودند. قرارگاه اشرف دارای تمامی امکانات یک شهر از جمله مراکز آموزشی، کتابخانه، سالن‌های کنفرانس، مرکز برق رسانی، تصفیه آب، شهرداری، راهنمایی و رانندگی و همچنین سیستم‌های پدافندی بود. حدود ۹۵ درصد از اماکن قرارگاه اشرف توسط مجاهدین خلق ساخته شده بود. قرارگاه اشرف در طول ۳۰ سال استقرار مجاهدین در آن، بارها مورد حملات موشکی، هوایی و زمینی از سوی رژیم ایران قرار گرفت. در سال ۱۳۸۲، به رغم اعلام بی‌طرفی مجاهدین در جنگ آمریکا و عراق، قرارگاه اشرف در یک معامله با رژیم ایران توسط نیروهای ائتلاف بمباران شد. نیروهای آمریکایی خواهان تسلیم مجاهدین خلق بودند. مژگان پارسایی جانشین فرماندهی کل [[ارتش آزادی‌بخش ملی ایران|ارتش‌ آزادیبخش ملی ایران]] در اشرف طی مذاکراتی با ٰژنرال اودیرنو فرمانده لشکر چهارم پیاده آمریکا این خواسته‌ را رد کرد.  طی مذاکراتی سخت ، سرانجام فرمانده‌ ارتش آمریکا یک قرارداد آتش‌بس با مجاهدین خلق امضا کرد. ژنرال اودیرنو  بعد از اتمام ۲ روز مذاکره با مجاهدین دربارهٔ این توافق به خبرگزاری فرانسه گفت:<blockquote>«این یک تسلیم نیست؛ یک توافق برای سرجمع کردن تسلیحات و گردآوری رزمندگان است… برای من روشن است که آنها شیفتهٔ مبارزه‌شان هستند و به یک ایران دموکراتیک ایمان دارند. چه بسا که من وقتی روند مذاکرات را شروع کردم این را خوب درک نکرده بودم»<ref>خبرگزاری فرانسه ۲۱ اردیبهشت ۱۳۸۲–۱۱ می ۲۰۰۳</ref></blockquote>پس از این توافق، اعضای سازمان مجاهدین خلق با حفظ ساختار ارتش‌آزادیبخش در قرارگاه اشرف باقی ماندند. ‌آن‌ها نام این مرحله از مبارزات خود را « پایداری پرشکوه برای پیروزی » گذاشتند.  


عبارت « شهر اشرف » بجای قرارگاه اشرف و  واژه‌ی « اشرفی » بجای ساکنان اشرف، از همین زمان بود که در ادبیات اپوزسیون ایران بکار گرفته شد. دولت وقت آمریکا در این دوران سیاست انهدام مجاهدین و ایجاد زمینه برای فروپاشی نرم در قرارگاه اشرف را در پیش‌ گرفت. از جمله در طول ۱۶ ماه مصاحبه‌‌هایی انفرادی با تک تک اعضای مجاهدین ساکن در اشرف ترتیب داد. در این مصاحبه‌ها از طرف ارگان‌های مختلف آمریکایی از جمله اف بی آی، اعضای مجاهدین خلق به ترک مبارزه در قبال دریافت پناهندگی آمریکا دعوت می‌شدند. همچنین هدف از این مصاحبه‌ها یافتن اسنادی جهت اثبات تروریسم  بود. این سیاست با دفاع اعضای سازمان مجاهدین خلق از مبارزه‌ی خود در مصاحبه‌‌ها به بن‌بست کشیده شده و سرانجام دولت آمریکا در ژوئیه سال ۲۰۰۴ (تیرماه ۱۳۸۳) ساکنین اشرف را مشمول کنوانسیون چهارم ژنو اعلام کرد.<ref name=":0">[https://www.mojahedin.org/news/32765/%D8%AF%D8%B1-%D8%B5%D9%88%D8%B1%D8%AA-%D8%A7%D9%86%D8%AA%D9%82%D8%A7%D9%84-%D8%AD%D9%81%D8%A7%D8%B8%D8%AA-%D8%A7%D8%B4%D8%B1%D9%81-%D8%A7%D8%B2-%D9%86%DB%8C%D8%B1%D9%88%D9%87%D8%A7%DB%8C-%DA%86%D9%86%D8%AF%D9%85%D9%84 به نقل از فاکس نیوز- به قلم علیرضا جعفرزاده]</ref>
عبارت « شهر اشرف » بجای قرارگاه اشرف و  واژه‌ی « اشرفی » بجای ساکنان اشرف، از همین زمان بود که در ادبیات اپوزیسیون ایران بکار گرفته شد. دولت وقت آمریکا در این دوران سیاست انهدام مجاهدین و ایجاد زمینه برای فروپاشی نرم در قرارگاه اشرف را در پیش‌ گرفت. از جمله در طول ۱۶ ماه مصاحبه‌‌هایی انفرادی با تک تک اعضای مجاهدین ساکن در اشرف ترتیب داد. در این مصاحبه‌ها از طرف ارگان‌های مختلف آمریکایی از جمله اف بی آی، اعضای مجاهدین خلق به ترک مبارزه در قبال دریافت پناهندگی آمریکا دعوت می‌شدند. همچنین هدف از این مصاحبه‌ها یافتن اسنادی جهت اثبات تروریسم  بود. این سیاست با دفاع اعضای سازمان مجاهدین خلق از مبارزه‌ی خود در مصاحبه‌‌ها به بن‌بست کشیده شده و سرانجام دولت آمریکا در ژوئیه سال ۲۰۰۴ (تیرماه ۱۳۸۳) ساکنین اشرف را مشمول کنوانسیون چهارم ژنو اعلام کرد.<ref name=":0">[https://www.mojahedin.org/news/32765/%D8%AF%D8%B1-%D8%B5%D9%88%D8%B1%D8%AA-%D8%A7%D9%86%D8%AA%D9%82%D8%A7%D9%84-%D8%AD%D9%81%D8%A7%D8%B8%D8%AA-%D8%A7%D8%B4%D8%B1%D9%81-%D8%A7%D8%B2-%D9%86%DB%8C%D8%B1%D9%88%D9%87%D8%A7%DB%8C-%DA%86%D9%86%D8%AF%D9%85%D9%84 به نقل از فاکس نیوز- به قلم علیرضا جعفرزاده]</ref>


با خروج نیروهای آمریکایی از عراق، درسال سال ۲۰۰۸، دولت عراق که وابسته‌ به رژیم ایران بود، محاصره‌ی، پزشکی و لجستیکی و بعضا غذایی قرارگاه اشرف را آغاز کرد. هدف از دولت عراق به نیابت از رژیم ایران، بستن پرونده مجاهدین خلق بود که از سال ۱۳۶۰ همچنان هدف خود را سرنگونی رژیم ایران اعلام کرده بودند. موفق الربیعی مشاور امنیت ملی عراق اعلام کرد که هدف ما محاصره، وارد شدن به قرارگاه اشرف، دایر کردن ایستگاه پلیس و سپس حمله به مجاهدین خلق است. مسعود رجوی پیش از این در پیامی در مورد تسلیم‌نشدن قرارگاه اشرف و اصرار بر اصول مبارزاتی خود گفته بود:  <blockquote>«اگر اشرف بایستد، جهان در برابر رژیم ایران ایستادگی خواهد کرد»</blockquote>[[حمله نیروهای ارتش عراق به قرارگاه اشرف ۶ و ۷ مرداد ۱۳۸۸|حمله نیروهای ارتش عراق به قرارگاه اشرف در ۶ و ۷ مرداد ۱۳۸۸]] اولین حمله‌ی بزرگ نیروهای عراقی بود.  [[حمله نیروهای ارتش عراق به قرارگاه اشرف ۱۹ فروردین ۱۳۹۰|حمله نیروهای ارتش عراق به قرارگاه اشرف در ۱۹ فروردین ۱۳۹۰]] دومین حمله‌ی مهم نیروهای عراقی بود. سرانجام ساکنان قرارگاه اشرف طی توافقی سه جانبه با سازمان ملل و دولت عراق از بهمن ماه سال ۱۳۹۰ تا مرداد ۱۳۹۱ به [[قرارگاه لیبرتی|کمپ لیبرتی]] در نزدیکی بغداد و از آنجا پس از نزدیک به ۴ سال به آلبانی رفتند. در زمان سکونت مجاهدین در قرارگاه لیبرتی سومین حمله به قرارگاه اشرف بر روی ساکنین باقی‌مانده در این اشرف انجام شد که به [[قتل عام ۱۰ شهریور ۱۳۹۲ اشرف]] شهرت یافت.     
با خروج نیروهای آمریکایی از عراق، درسال سال ۲۰۰۸، دولت عراق که وابسته‌ به رژیم ایران بود، محاصره‌ی، پزشکی و لجستیکی و برخی نیازهای غذایی قرارگاه اشرف را آغاز کرد. هدف از دولت عراق به نیابت از رژیم ایران، بستن پرونده مجاهدین خلق بود که از سال ۱۳۶۰ همچنان هدف خود را سرنگونی رژیم ایران اعلام کرده بودند. موفق الربیعی مشاور امنیت ملی عراق اعلام کرد که هدف ما محاصره، وارد شدن به قرارگاه اشرف، دایر کردن ایستگاه پلیس و سپس حمله به مجاهدین خلق است. مسعود رجوی پیش از این در پیامی در مورد تسلیم‌نشدن قرارگاه اشرف و اصرار بر اصول مبارزاتی خود گفته بود:  <blockquote>«اگر اشرف بایستد، جهان در برابر رژیم ایران ایستادگی خواهد کرد»</blockquote>[[حمله نیروهای ارتش عراق به قرارگاه اشرف ۶ و ۷ مرداد ۱۳۸۸|حمله نیروهای ارتش عراق به قرارگاه اشرف در ۶ و ۷ مرداد ۱۳۸۸]] اولین حمله‌ی بزرگ نیروهای عراقی بود.  [[حمله نیروهای ارتش عراق به قرارگاه اشرف ۱۹ فروردین ۱۳۹۰|حمله نیروهای ارتش عراق به قرارگاه اشرف در ۱۹ فروردین ۱۳۹۰]] دومین حمله‌ی مهم نیروهای عراقی بود. سرانجام ساکنان قرارگاه اشرف طی توافقی سه جانبه با سازمان ملل و دولت عراق از بهمن ماه سال ۱۳۹۰ تا مرداد ۱۳۹۱ به [[قرارگاه لیبرتی|کمپ لیبرتی]] در نزدیکی بغداد و از آنجا پس از نزدیک به ۴ سال به آلبانی رفتند. در زمان سکونت مجاهدین در قرارگاه لیبرتی سومین حمله به قرارگاه اشرف بر روی ساکنین باقی‌مانده در اشرف انجام شد که به [[قتل عام ۱۰ شهریور ۱۳۹۲ اشرف]] شهرت یافت.     


در هم نشکستن ساکنان اشرف در مقابل حملات مختلف و تصاویر مخابره شده از مقاومت آن‌ها با دست خالی در مقابل نیروهای مهاجم، درهم نشکستن پیکره‌ی این سازمان در برابر تلاش‌ها برای فروپاشی آنان و  کوتاه نیامدن ساکنین اشرف از مبارزه‌ی خود برای سرنگونی رژیم ایران از سویی و از سوی دیگر فعالیت‌های سیاسی اعضا و هواداران مجاهدین در اروپا و آمریکا به رهبری مریم رجوی، مسأله قرارگاه اشرف را به یک مسأله‌ی جهانی تبدیل کرد. به این ترتیب قرارگاه اشرف و مبارزه‌ی مجاهدین خلق، تبدیل به چالشی برای بسیاری از دولت‌ها از جمله آمریکا شد و در عین حال حمایت ده‌ها هزار ایرانی در اروپا و آمریکا و هزاران نماینده‌ پارلمان و شخصیت سیاسی از سراسر جهان را به خود جلب  کرد. به این ترتیب واژه‌ی « اشرف و اشرفی » در فرهنگ مبارزاتی مجاهدین و هواداران آن‌ها در سراسر جهان تبدیل به نمادی معنایی شده است. سرمشق و الگویی منطقی، فکری و حسی که نقش منبعی الهام‌بخش را در اپوزسیون ایران ایفا می‌کند و مجاهدین دستاوردهای فعلی و بخشی از پتانسیل حرکت خود را ناشی از آن می‌دانند. مجاهدین خلق پس از انتقال از [[کمپ لیبرتی]] به آلبانی استراتژی خود را در برابر رژیم ایران، با مبنا قرار دادن همین الگو، استراتژی برپایی هزار اشرف و ارتش آزادی‌بخش با کانون‌های شورشی در ایران اعلام کردند.             
در هم نشکستن ساکنان اشرف در مقابل حملات مختلف و تصاویر مخابره شده از مقاومت آن‌ها با دست خالی در مقابل نیروهای مهاجم، درهم نشکستن پیکره‌ی این سازمان در برابر تلاش‌ها برای فروپاشی آنان و  کوتاه نیامدن ساکنین اشرف از مبارزه‌ی خود برای سرنگونی رژیم ایران از سویی و از سوی دیگر فعالیت‌های سیاسی اعضا و هواداران مجاهدین در اروپا و آمریکا به رهبری مریم رجوی، مسأله قرارگاه اشرف را به یک مسأله‌ی جهانی تبدیل کرد. به این ترتیب قرارگاه اشرف و مبارزه‌ی مجاهدین خلق، تبدیل به چالشی برای بسیاری از دولت‌ها از جمله آمریکا شد و در عین حال حمایت ده‌ها هزار ایرانی در اروپا و آمریکا و هزاران نماینده‌ پارلمان و شخصیت سیاسی از سراسر جهان را به خود جلب  کرد. به این ترتیب واژه‌ی « اشرف و اشرفی » در فرهنگ مبارزاتی مجاهدین و هواداران آن‌ها در سراسر جهان به نمادی معنایی تبدیل شده است. سرمشق و الگویی منطقی، فکری و حسی که نقش منبعی الهام‌بخش را در اپوزیسیون ایران ایفا می‌کند و مجاهدین دستاوردهای فعلی و بخشی از پتانسیل حرکت مبارزاتی خود را ناشی از آن می‌دانند. مجاهدین خلق پس از انتقال از [[کمپ لیبرتی]] به آلبانی استراتژی خود را در برابر رژیم ایران، با مبنا قرار دادن همین الگو، استراتژی برپایی هزار اشرف و ارتش آزادی‌بخش با کانون‌های شورشی در ایران اعلام کردند.             


== مجاهدین پیش از استقرار در قرارگاه اشرف ==
== مجاهدین پیش از استقرار در قرارگاه اشرف ==
خط ۲۶۲: خط ۲۶۲:


=== تخلیه قرارگاه‌های مجاهدین در کردستان عراق ===
=== تخلیه قرارگاه‌های مجاهدین در کردستان عراق ===
مجاهدین با نامناسب تشخیص دادن منطقه‌ی کردستان عراق به دلیل نفوذ رژیم ایران، تصمیم به تخلیه قرارگاه‌های خود در این منطقه گرفتند. در ابتدا قرارگاه ماوت، گلاله و سپس قرارگاه منصوری تخلیه شد. مجاهدین قرارگاه منصوری را که تماما توسط خودشان بنا شده بود در سال ۱۳۶۵ منفجر کرده و سپس آن‌را تخلیه کردند. مجاهدین خلق پس از ترک این قرارگاه‌ها به [[قرارگاه سردار]] در کرکوک رفتند. این قرارگاه در جنوب منطقه‌ی کردستان عراق قرار داشت. آخرین قرارگاه مجاهدین در منطقه کردستان عراق قرارگاه سردار بود که آن نیز در سال ۱۳۶۶ تخلیه شد.  
مجاهدین با نامناسب تشخیص دادن منطقه‌ی کردستان عراق به دلیل نفوذ رژیم ایران، تصمیم به تخلیه قرارگاه‌های خود در این منطقه گرفتند. در ابتدا قرارگاه ماوت، گلاله و سپس قرارگاه منصوری تخلیه شد. مجاهدین قرارگاه منصوری را که تماما توسط خودشان بنا شده بود، به منظور ممانعت از دستيابي رژيم ايران و عواملش به آن؛  در سال ۱۳۶۵ منفجر و سپس آن‌را تخلیه کردند. مجاهدین خلق پس از ترک این قرارگاه‌ها به [[قرارگاه سردار]] در کرکوک رفتند. این قرارگاه در جنوب منطقه‌ی کردستان عراق قرار داشت. آخرین قرارگاه مجاهدین در منطقه کردستان عراق قرارگاه سردار بود که آن نیز در سال ۱۳۶۶ تخلیه شد.  


=== تقدم تاکتیکی منطقه ===
=== تقدم تاکتیکی منطقه ===
در این دوران مجاهدین با تئوری «تقدم تاکتیکی منطقه» نیروهای خود را هر چه بیشتر در عملیات منطقه‌ای، بجای عملیات چریک شهری سازماندهی کردند. به همین دلیل تمرکز نیروهای مجاهدین در قرارگاه اشرف و نوار مرزی بیشتر شد. «تقدم تاتکتیکی منطقه» از  دیدگاه آن‌ها یک اولویت برای «درهم شکستن ماشین جنگی خمینی» بود.
در این دوران مجاهدین با تئوری «تقدم تاکتیکی منطقه» نیروهای خود را هر چه بیشتر در عملیات منطقه‌ای، بجای عملیات چریک شهری سازماندهی کردند. به همین دلیل تمرکز نیروهای مجاهدین در قرارگاه اشرف و نوار مرزی بیشتر شد. «تقدم تاکتیکی منطقه» از  دید آن‌ها یک اولویت برای «درهم شکستن ماشین جنگی خمینی» بود.
== استقرار مجاهدین در قرارگاه اشرف ==
== استقرار مجاهدین در قرارگاه اشرف ==
سازمان مجاهدین خلق ایران با تخلیه قرارگاه‌های خود در منطقه‌ی کردستان عراق و با مطرح شدن ضرورت «تقدم تاکتیکی منطقه» نیاز به ایجاد قرارگاهی بزرگتر برای تجمع نیرو در مناطق میانی عراق داشت. طی مذاکراتی دولت عراق پذیرفت که بخشی از یک پایگاه نظامی غیرفعال در منطقه‌ی العظیم در استان دیالی را در اختیار مجاهدین خلق قرار دهد. یک سال و نیم بعد، تمامی این پایگاه که منطقه‌ای با وسعت ۶ کیلومتر در ۶ کیلومتر را شامل می‌شد، در اختیار مجاهدین قرار گرفت. این پایگاه نظامی در آن زمان تنها دارای چند سوله، چند ساختمان و سه خیابان آسفالت بود. مجاهدین این محل را اشرف نامیدند و سازندگی در آن را آغاز کردند. به‌زودی قرارگاه اشرف با صدها ساختمان و تأسیسات مختلف شهری، خدماتی و آموزشی به پایگاه اصلی مجاهدین خلق در عراق تبدیل شد.  ارتش آزادی‌بخش ملی ایران در سال ۱۳۶۶ در این قرارگاه تأسیس شده و آموزش گرفت. اعضای سازمان مجاهدین خلق ایران برای اولین بار در قرارگاه اشرف یونیفرم یک‌دست نظامی بر تن کردند. عملیات فروغ جاویدان از همین قرارگاه کلید خورد و رژه‌ی بزرگ ارتش آزادی‌بخش در این قرارگاه انجام شد. این قرارگاه همچنین یکی از امکان استقرار مسئولان برجسته مجاهدین و رهبری آنان بود. علاوه بر قرارگاه اشرف، مجاهدین خلق هم‌چنین قرارگاه‌های دیگری در سراسر نوار مرزی ایران در مناطق کوت، العماره، قرنه، بصره و ... بنا کردند.
سازمان مجاهدین خلق ایران با تخلیه قرارگاه‌های خود در منطقه‌ی کردستان عراق و با مطرح شدن ضرورت «تقدم تاکتیکی منطقه» نیاز به ایجاد قرارگاهی بزرگتر برای تجمع نیرو در مناطق میانی عراق داشت. طی مذاکراتی دولت عراق پذیرفت که بخشی از یک پایگاه نظامی غیرفعال در منطقه‌ی العظیم در استان دیالی را در اختیار مجاهدین خلق قرار دهد. یک سال و نیم بعد، تمامی این پایگاه که منطقه‌ای با وسعت ۶ کیلومتر در ۶ کیلومتر را شامل می‌شد، در اختیار مجاهدین قرار گرفت. این پایگاه نظامی در آن زمان تنها دارای چند سوله، چند ساختمان و سه خیابان آسفالت بود. مجاهدین این محل را اشرف نامیدند و سازندگی در آن را آغاز کردند. به‌زودی قرارگاه اشرف با صدها ساختمان و تأسیسات مختلف شهری، خدماتی و آموزشی به پایگاه اصلی مجاهدین خلق در عراق تبدیل شد.  ارتش آزادی‌بخش ملی ایران در سال ۱۳۶۶ در این قرارگاه تأسیس شده و آموزش گرفت. اعضای سازمان مجاهدین خلق ایران برای اولین بار در قرارگاه اشرف یونیفرم یک‌دست نظامی بر تن کردند. عملیات فروغ جاویدان از همین قرارگاه کلید خورد و رژه‌ی بزرگ ارتش آزادی‌بخش در این قرارگاه انجام شد. این قرارگاه همچنین یکی از امکان استقرار مسئولان برجسته مجاهدین و رهبری آنان بود. علاوه بر قرارگاه اشرف، مجاهدین خلق هم‌چنین قرارگاه‌های دیگری در سراسر نوار مرزی ایران در مناطق کوت، العماره، قرنه، بصره و ... بنا کردند.
خط ۲۷۶: خط ۲۷۶:
روستاهای اطراف قرارگاه اشرف همواره روابط بسیار گرمی با ساکنین اشرف داشتند. به ویژه آن‌ها یک چتر حفاظتی برای قرارگاه ایجاد کردند و تمامی تحرکات مشکوک که می‌توانست از طرف رژیم ایران به قصد انجام عملیات ایذایی علیه قرارگاه اشرف انجام شود را رصد می‌کردند. آب مصرفی نزدیک به چهل هزار نفر از اهالی منطقه‌ی العظیم که قرارگاه اشرف در آن قرار داشت از ایستگاه آبی که مجاهدین خلق برای خود دایر کرده بودند تأمین می‌شد.
روستاهای اطراف قرارگاه اشرف همواره روابط بسیار گرمی با ساکنین اشرف داشتند. به ویژه آن‌ها یک چتر حفاظتی برای قرارگاه ایجاد کردند و تمامی تحرکات مشکوک که می‌توانست از طرف رژیم ایران به قصد انجام عملیات ایذایی علیه قرارگاه اشرف انجام شود را رصد می‌کردند. آب مصرفی نزدیک به چهل هزار نفر از اهالی منطقه‌ی العظیم که قرارگاه اشرف در آن قرار داشت از ایستگاه آبی که مجاهدین خلق برای خود دایر کرده بودند تأمین می‌شد.
== وجه تسمیه قرارگاه اشرف ==
== وجه تسمیه قرارگاه اشرف ==
[[موسی خیابانی]] و [[اشرف ربیعی]] از اعضای برجسته سازمان مجاهدین خلق ایران در سال ۱۳۶۱ در یک خانه تیمی در زعفرانیه تهران محاصره شدند و  به همراه تعدادی از محافظینشان به شهادت رسیدند. اشرف و موسی در آن سال‌ها به عنوان دو سمبل برای مجاهدین خلق شناخته می‌شدند. آخرین قرارگاه مجاهدین پیش از اشرف، قرارگاهی بود که به نام موسی خیابانی ( مشهور به سردار موسی) قرارگاه سردار نام گرفته بود. به همین دلیل قرارگاهی که پس از آن به محل استقرار مجاهدین تبدیل شد، نام دومین سمبل مجاهدین یعنی اشرف را برخود گرفت.
[[موسی خیابانی]] و [[اشرف ربیعی]] از مسئولان برجسته سازمان مجاهدین خلق ایران در سال ۱۳۶۱ در یک خانه تیمی در زعفرانیه تهران محاصره شدند و  به همراه تعدادی از محافظینشان به شهادت رسیدند. اشرف و موسی در آن سال‌ها به عنوان دو سمبل برای مجاهدین خلق شناخته می‌شدند. آخرین قرارگاه مجاهدین پیش از اشرف، قرارگاهی بود که به نام موسی خیابانی ( مشهور به سردار موسی) قرارگاه سردار نام گرفته بود. قرارگاهی که پس از آن به محل استقرار مجاهدین تبدیل شد، به یاد اشرف و در بزرگداشت او نام دومین اشرف را برخود گرفت.


== اماکن قرارگاه اشرف ==
== اماکن قرارگاه اشرف ==
خط ۲۸۲: خط ۲۸۲:
=== میدان اشرف ===
=== میدان اشرف ===
[[پرونده:نماد منشور.jpg|جایگزین=نماد منشور - در قرارگاه اشرف|بندانگشتی|نماد منشور - در قرارگاه اشرف]]
[[پرونده:نماد منشور.jpg|جایگزین=نماد منشور - در قرارگاه اشرف|بندانگشتی|نماد منشور - در قرارگاه اشرف]]
میدان اشرف بیانگر وجه تسمیه‌ی قرارگاه اشرف بود.  این میدان در خیابان اصلی قرارگاه اشرف واقع شده است و در میانه‌ی آن تصویری از اشرف رجوی در یک نماد قاب گرفته شده است. تصویر اشرف رجوی در این نماد، تصویری است که سال‌ها قبل در فاز سیاسی از وی در حال آموزش نظامی منتشر شده بود.
میدان اشرف بیانگر وجه تسمیه‌ی قرارگاه اشرف بود.  این میدان در خیابان اصلی قرارگاه اشرف واقع شده است و در میانه‌ی آن تصویری از اشرف رجوی در یک نماد، قاب گرفته شده است. تصویر اشرف رجوی در این نماد، تصویری است که سال‌ها قبل در فاز سیاسی از وی در حال آموزش نظامی منتشر شده بود.


=== نماد منشور در قرارگاه اشرف ===
=== نماد منشور در قرارگاه اشرف ===
خط ۳۱۱: خط ۳۱۱:


=== کتابخانه قرارگاه اشرف ===
=== کتابخانه قرارگاه اشرف ===
کتابخانه‌ی اشرف با نام کتابخانه حبیبی از دیرباز مکانی برای امانت گرفتن یا مطالعه کتاب در قرارگاه اشرف بود. پس از جنگ خلیج ساکنان قرارگاه اشرف برای آن یک ساختمان مجزا و طراحی شده ساختند. [[محمد حسین حبیبی]] یک نویسنده‌ی هوادار سازمان مجاهدین خلق بود که هنگام عملیات فروغ جاویدان از اروپا برای شرکت در این عملیات به عراق آمد و در جریان عملیات جان باخت. کتابخانه حبیبی با هزاران جلد کتاب همواره مورد استفاده ساکنان اشرف قرار می‌گرفت. در بیرون از این کتابخانه تصاویری از نویسندگان و شعرا  بصورت نماد‌هایی ایجاد شده بود. از جمله در این تصاویر، تصویر [[بهداد]]، یکی از شاعران عضو سازمان مجاهدین خلق دیده می‌شد. بهداد در [[عملیات فروغ جاویدان]] به شهادت رسیده بود.
کتابخانه‌ی اشرف با نام کتابخانه حبیبی از دیرباز مکانی برای امانت گرفتن یا مطالعه کتاب در قرارگاه اشرف بود. پس از جنگ خلیج ساکنان قرارگاه اشرف برای آن یک ساختمان مجزا و طراحی شده ساختند. [[محمد حسین حبیبی]] یک نویسنده‌ی هوادار سازمان مجاهدین خلق بود که هنگام عملیات فروغ جاویدان از اروپا برای شرکت در این عملیات به عراق آمد و در جریان عملیات جان باخت. کتابخانه حبیبی با هزاران جلد کتاب همواره مورد استفاده ساکنان اشرف قرار می‌گرفت. در بیرون از این کتابخانه نمادهایی قرار داشت که در آن تصاویری از نویسندگان و شعرای آزادی‌خواه قرار داشت. از جمله بر روی این نمادها تصویر [[بهداد]]، یکی از شاعران عضو سازمان مجاهدین خلق دیده می‌شد. بهداد در [[عملیات فروغ جاویدان]] به شهادت رسید.


[[پرونده:استخر قرارگاه اشرف.JPG|جایگزین=استخر قرارگاه اشرف|بندانگشتی|استخر قرارگاه اشرف]]
[[پرونده:استخر قرارگاه اشرف.JPG|جایگزین=استخر قرارگاه اشرف|بندانگشتی|استخر قرارگاه اشرف]]
خط ۳۲۳: خط ۳۲۳:


=== سالن‌ بهارستان ===
=== سالن‌ بهارستان ===
این  سالن یک سالن کنفرانس بود که نام خود را از مجلس ملی ایران در میدان بهارستان ایران به عاریت گرفته بود.  
این  سالن یک سالن کنفرانس بود که نام خود را از مجلس ملی ایران در میدان بهارستان ایران به عاریت گرفته بود. در این سالن برخی جلسات سازمان مجاهدین خلق ایران برگزار می‌شد.  
 
سالن امجدیه
 
سالن امجدیه یک سالن بزرگ چند هزار نفره بود که مجاهدین از آن برای برگزاری نشست‌ها و تجمعات و مراسم درون سازمانی و همچنین جلسات سیاسی با حضور مردم عراق استفاده می‌کردند.
 
این سالن پس از اشغال عراق توسط ائتلاف ساخته شد و برخی مصالح آن از دو سوله بزرگ که پیش از آن برای نگهداری تانک‌ها و تعمیرات استفاده می‌شد تأمین شده بود. سالن امجدیه در مقابل خود یک فضای سبز بزرگ داشت. این مکان نام خود را از میتینگ امجدیه مسعود رجوی به عاریت گرفته بود.


=== صنایع قرارگاه اشرف ===
=== صنایع قرارگاه اشرف ===
خط ۳۴۳: خط ۳۳۷:


=== جایگاه رژه ===
=== جایگاه رژه ===
جایگاه رژه اشرف مکانی بود که هنگام [[رژه ارتش آزادیبخش ملی ایران|رژه‌ ارتش آزادی‌بخش]] در ۲۶ مهر ۱۳۷۰ برای سان دیدن از آن توسط فرماندهان ارتش آزادی‌بخش ساخته شد. این مکان که در جایی در ضلع شمالی خیابان اصلی قرارگاه اشرف قرار داشت، پس از رژه نیز در قرارگاه اشرف باقی ماند.
جایگاه رژه اشرف مکانی بود که هنگام [[رژه ارتش آزادیبخش ملی ایران|رژه‌ ارتش آزادی‌بخش]] در ۲۶ مهر ۱۳۷۰ برای سان دیدن از آن توسط فرماندهان ارتش آزادی‌بخش ساخته شد. این مکان که در جایی در ضلع شمالی خیابان اصلی قرارگاه اشرف قرار داشت، پس از رژه نیز در قرارگاه اشرف باقی ماند.[[پرونده:مزار مروارید - قرارگاه اشرف.JPG|جایگزین=مزار مروارید - قرارگاه اشرف|بندانگشتی|مزار مروارید - قرارگاه اشرف|راست]]
 
=== مزار مروارید ===
=== مزار مروارید ===
مزار مروارید پیش از آن که با این نام خوانده شود در قرارگاه اشرف وجود داشت. در عملیات فروغ جاویدان و پیش از آن کلیه‌ی شهدای سازمان مجاهدین خلق در مزار دارالسلام در کربلا دفن می‌شدند. از سال ۱۳۶۷ در نزدیکی ضلع شمال قرارگاه اشرف یک مزار برای دفن شهدا ایجاد شد. این مکان پس از عملیات مروارید و دفن شهدای عملیات مروارید نام مزار مروارید را به خود گرفت. بسیاری از شهدای مجاهدین خلق در این محل دفن شده‌اند.  
مزار مروارید پیش از آن که با این نام خوانده شود در قرارگاه اشرف وجود داشت. در عملیات فروغ جاویدان و پیش از آن کلیه‌ی شهدای سازمان مجاهدین خلق در مزار دارالسلام در کربلا دفن می‌شدند. از سال ۱۳۶۷ در نزدیکی ضلع شمال قرارگاه اشرف یک مزار برای دفن شهدا ایجاد شد. این مکان پس از عملیات مروارید و دفن شهدای عملیات مروارید نام مزار مروارید را به خود گرفت. بسیاری از شهدای مجاهدین خلق در این محل دفن شده‌اند.  
[[پرونده:موزه اشرف.JPG|جایگزین=موزه قرارگاه اشرف|راست|بندانگشتی|280x280پیکسل|موزه قرارگاه اشرف]]
[[پرونده:موزه اشرف.JPG|جایگزین=موزه قرارگاه اشرف|بندانگشتی|280x280پیکسل|موزه قرارگاه اشرف]]


=== موزه قرارگاه اشرف ===
=== موزه قرارگاه اشرف ===
[[پرونده:مزار مروارید - قرارگاه اشرف.JPG|جایگزین=مزار مروارید - قرارگاه اشرف|بندانگشتی|مزار مروارید - قرارگاه اشرف]]موزه قرارگاه اشرف شامل یادگارهای شهدای این سازمان از بنیان‌گذاران تا آخرین شهدا بود. همچنین در این موزه تصاویر شهدای قیام‌های ایران، تصاویر و نمادهایی از قتل عام ۶۷ و مجسمه‌ها و وسایل هدیه شده به مجاهدین از طرف شخصیت‌های مشهور یا دوستان مجاهدین قرار داشت.  
موزه قرارگاه اشرف شامل یادگارهای شهدای این سازمان از بنیان‌گذاران تا آخرین شهدا بود. همچنین در این موزه تصاویر شهدای قیام‌های ایران، تصاویر و نمادهایی از قتل عام ۶۷ و مجسمه‌ها و وسایل هدیه شده به مجاهدین از طرف شخصیت‌های مشهور یا دوستان مجاهدین قرار داشت.  
=== اماکن خدماتی ===
=== اماکن خدماتی ===
همچنین اشرف دارای برخی زیرساخت‌های اولیه خدماتی بود که توسط خود ساکنین بنا شده بود. از جمله آن ها می‌توان به فروشگاه، انبارهای مواد غذایی، تجمید، محل تصفیه آب و همچنین مرکز برق احرار اشاره کرد.
اشرف دارای برخی زیرساخت‌های اولیه خدماتی بود که توسط خود ساکنین بنا شده بود. از جمله آن ها می‌توان به فروشگاه، انبارهای مواد غذایی، تجمید، محل تصفیه آب و همچنین مرکز برق احرار اشاره کرد.


== مجموعه‌ حمله‌ها به قرارگاه اشرف  ==
== مجموعه‌ حمله‌ها به قرارگاه اشرف  ==
قرارگاه اشرف از هنگام تأسیس تا روزی که مجاهدین خلق آن را به مقصد [[لیبرتی]] و سپس [[اشرف ۳]] ترک کردند، ده‌ها بار مورد حملات هوایی توسط بمب‌افکن، موشکی شامل اسکات، کاتیوشا و مینی کاتیوشا، خمپاره و حملات زمینی توسط رژیم ایران قرار گرفت.
قرارگاه اشرف از هنگام تأسیس تا روزی که مجاهدین خلق آن را به مقصد [[لیبرتی]] و سپس [[اشرف ۳]] ترک کردند، ده‌ها بار مورد حملات هوایی توسط بمب‌افکن، حملات موشکی شامل اسکات، کاتیوشا و مینی کاتیوشا، حملات خمپاره‌یی و حملات زمینی توسط رژیم ایران قرار گرفت.


=== بمباران قرارگاه اشرف - ۱۷ فروردین ۱۳۷۱ ===
=== بمباران قرارگاه اشرف - ۱۷ فروردین ۱۳۷۱ ===
خط ۳۶۵: خط ۳۵۸:


=== خمپاره‌باران قرارگاه اشرف - ۲۶ آذر ۱۳۷۲ ===
=== خمپاره‌باران قرارگاه اشرف - ۲۶ آذر ۱۳۷۲ ===
دو هفت بعد از حمله با خمپاره‌های ۸۲ میلیمتری، حمله دیگری با خمپاره‌ی ۱۲۰ میلیمتری به قرارگاه اشرف انجام شد. در اثر این حمله تعدادی از مجاهدین مجروح شدند. این حمله تلفات جانی نداشت.
دو هفته بعد از حمله با خمپاره‌های ۸۲ میلیمتری، حمله دیگری با خمپاره‌ی ۱۲۰ میلیمتری به قرارگاه اشرف انجام شد. در اثر این حمله تعدادی از مجاهدین مجروح شدند. این حمله تلفات جانی نداشت.


=== موشک‌باران قرارگاه اشرف - ۱۵ آبان ۱۳۷۳ ===
=== موشک‌باران قرارگاه اشرف - ۱۵ آبان ۱۳۷۳ ===
خط ۳۷۱: خط ۳۶۴:


=== حمله موشکی به اشرف - تیرماه ۱۳۷۴ ===
=== حمله موشکی به اشرف - تیرماه ۱۳۷۴ ===
در تاریخ یکشنبه ۱۸ تیر ۱۳۷۴ مصادف با ۹ ژوئیه ۱۹۹۵ تعدادی موشک ۱۰۷ میلی‌متری مینی کاتیوشا به اشرف اصابت کرد. این حمله تلفات جانی نداشت اما یکی از کامیون‌های مجاهدین در اثر انفجار آسیب‌های جدی دید.
در تاریخ یکشنبه ۱۸ تیر ۱۳۷۴ مصادف با ۹ ژوئیه ۱۹۹۵ تعدادی موشک ۱۰۷ میلی‌متری مینی کاتیوشا به اشرف اصابت کرد. این حمله تلفات جانی نداشت اما یکی از کامیون‌های مجاهدین در اثر انفجار آسیب‌ جدی دید.
[[پرونده:آثار اصابت یکی از موشک‌های اسکات به اشرف.JPG|بندانگشتی|آثار اصابت یکی از موشک‌های اسکات به اشرف در روز ۲۰ خرداد ۱۳۷۸]]
[[پرونده:آثار اصابت یکی از موشک‌های اسکات به اشرف.JPG|بندانگشتی|آثار اصابت یکی از موشک‌های اسکات به اشرف در روز ۲۰ خرداد ۱۳۷۸]]


خط ۳۸۰: خط ۳۷۳:
در بامداد روز ۲۹ فروردین ۱۳۷۹ تمامی قرارگاه‌های مجاهدین خلق ایران در سراسر مرز ایران و عراق از جمله قرارگاه اشرف مورد حمله موشکی بسیار گسترده قرار گرفتند. این حمله پیشاپیش توسط مسعود رجوی در معادلات سیاسی انتخابات ریاست جمهوری پیش‌بینی شد و تمامی مجاهدین چند ساعت پیش از آن تمامی قرارگاه‌های خود را ترک کردند.  
در بامداد روز ۲۹ فروردین ۱۳۷۹ تمامی قرارگاه‌های مجاهدین خلق ایران در سراسر مرز ایران و عراق از جمله قرارگاه اشرف مورد حمله موشکی بسیار گسترده قرار گرفتند. این حمله پیشاپیش توسط مسعود رجوی در معادلات سیاسی انتخابات ریاست جمهوری پیش‌بینی شد و تمامی مجاهدین چند ساعت پیش از آن تمامی قرارگاه‌های خود را ترک کردند.  


چند ماه پیش از آن خاتمی مجددا برای ریاست جمهوری کاندید شده بود. پیش از این خاتمی به عنوان برگ برنده‌ای در مقابل ریاست جمهوری [[مریم رجوی]] و اقبال بین المللی از این موضوع به این منصب گماشته شده بود تا چهره‌ی نظام را به لحاظ بین المللی ترمیم کند، اما خامنه‌ای دیگر نمی‌توانست خاتمی را به مثابه به شقه و شکاف در حاکمیتش بپذیرد.  وی تصمیم داشت او را رد صلاحیت کند و اجازه انتخاب مجدد به او ندهد، اما با وجود مجاهدین و عملیات‌های آن‌ها در داخل ایران و مطرح شدن آلترناتیو مجاهدین خلق در سطح بین المللی که به ویژه توسط یک زن رهبری می‌شد، خامنه‌ای بازهم به خاتمی به عنوان چهره مدره نظام نیاز داشت. به این ترتیب تصمیم گرفت برای حذف خاتمی در ابتدا مجاهدین را با یک حمله نظامی گسترده کمر شکن کند تا نیازی به حضور خاتمی در رأس حاکمیت نداشته باشد.
چند ماه پیش از آن خاتمی مجددا برای ریاست جمهوری کاندید شده بود. پیش از این خاتمی به عنوان برگ برنده‌ای در مقابل ریاست جمهوری [[مریم رجوی]] و اقبال بین المللی از این موضوع به این منصب گماشته شده بود تا چهره‌ی نظام را به لحاظ بین المللی ترمیم کند، اما خامنه‌ای دیگر نمی‌توانست خاتمی را به مثابه شقه و شکاف در حاکمیتش بپذیرد.  وی تصمیم داشت او را رد صلاحیت کند و اجازه انتخاب مجدد به او ندهد، با این همه با وجود مجاهدین و عملیات‌های آن‌ها در داخل ایران و مطرح شدن آلترناتیو مجاهدین خلق در سطح بین المللی که به ویژه توسط یک زن رهبری می‌شد، خامنه‌ای بازهم به خاتمی به عنوان چهره مدره نظام نیاز داشت. به این ترتیب تصمیم گرفت برای حذف خاتمی در ابتدا مجاهدین را با یک حمله نظامی گسترده کمر شکن کند تا نیازی به حضور خاتمی در رأس حاکمیت نداشته باشد.


او تایید صلاحیت خاتمی را تا دقیقا تا آخرین روز قانونی برای تأیید به تعویق انداخت تا آماده سازی حمله موشکی به مجاهدین انجام شود. مسعود رجوی با تحلیل این وضعیت یک حمله نظامی به سازمان مجاهدین را پیش‌بینی کرد و به این ترتیب چند ساعت پیش از حمله دستور تخلیه‌ی کلیه‌ قرارگاه‌ها را صادر نمود. صدها موشک در بامداد ۲۹ فروردین ۱۳۸۰ به مقرات مجاهدین شلیک شد اما مجاهدین خلق هیچ آسیبی ندیدند و طرح کمرشکن کردن آن‌ها شکست خورد. خامنه‌ای در شب ۳۰ فروردین درست در آخرین فرصت تایید صلاحیت کاندیداها صلاحیت خاتمی را بالاجبار تأیید کرد و به حضور او به عنوان تنها برگ برنده بین المللی در مقابل مجاهدین خلق تن داد. تعداد موشک‌های شلیک شده از ایران بعدها توسط خود رژیم ایران ۱۰۰۰ فروند اعلام شد.
او تایید صلاحیت خاتمی را تا دقیقا تا آخرین روز مهلت طبق  قانون انتخابات در جمهوری اسلامی برای تأیید به تعویق انداخت تا آماده سازی حمله موشکی به مجاهدین انجام شود. مسعود رجوی با تحلیل این وضعیت یک حمله نظامی به سازمان مجاهدین را پیش‌بینی کرد و به این ترتیب چند ساعت پیش از حمله دستور تخلیه‌ی کلیه‌ قرارگاه‌ها را صادر نمود. صدها موشک در بامداد ۲۹ فروردین ۱۳۸۰ به مقرات مجاهدین شلیک شد اما مجاهدین خلق هیچ آسیبی ندیدند و طرح کمرشکن کردن آن‌ها شکست خورد. خامنه‌ای در شب ۳۰ فروردین درست در آخرین فرصت تایید صلاحیت کاندیداها صلاحیت خاتمی را بالاجبار تأیید کرد و به حضور او به عنوان تنها برگ برنده بین المللی در مقابل مجاهدین خلق تن داد. تعداد موشک‌های شلیک شده از ایران بعدها توسط رژیم ایران ۱۰۰۰ فروند اعلام شد.
[[پرونده:کامیون حامل موشک شیخ.JPG|جایگزین=موشک شیخ - حمله به اشرف|بندانگشتی|کامیون حامل موشک شیخ برای حمله به قرارگاه اشرف]]
[[پرونده:کامیون حامل موشک شیخ.JPG|جایگزین=موشک شیخ - حمله به اشرف|بندانگشتی|کامیون حامل موشک شیخ برای حمله به قرارگاه اشرف]]


خط ۳۸۹: خط ۳۸۲:


=== بمباران قرارگاه اشرف - فرودین ۱۳۸۲ ===
=== بمباران قرارگاه اشرف - فرودین ۱۳۸۲ ===
در فرودین ۱۳۸۲ پس از آغاز حمله‌ی نیروهای ائتلاف به مجاهدین خلق آن‌ها اغلب قرارگاه‌های خود را ترک کردند و در مواضع دفاعی در مناطق مختلف موضع گرفتند. در  در یک معامله‌ میان رژیم ایران و دولت آمریکا که به آمریکا اجازه‌ی استفاده‌ از حریم هوایی ایران را در حمله به عراق می‌داد، قرارگاه‌های مجاهدین توسط هواپیماهای آمریکایی و انگلیسی مورد هدف قرار گرفتند. در این حملات مجموعا ... جان باختند. برخی از آن‌ها در حمله هوایی به قرارگاه اشرف جان باختند. در بمباران قرارگاه اشرف چندین ساختمان بطور کامل تخریب شدند.
در فرودین ۱۳۸۲ پس از آغاز حمله‌ی نیروهای ائتلاف به مجاهدین خلق آن‌ها اغلب قرارگاه‌های خود را ترک کردند و در مواضع دفاعی در مناطق مختلف موضع گرفتند. در یک معامله‌ میان رژیم ایران و دولت آمریکا که به آمریکا اجازه‌ی استفاده‌ از حریم هوایی ایران را در حمله به عراق می‌داد، قرارگاه‌های مجاهدین توسط هواپیماهای آمریکایی و انگلیسی هدف قرار گرفتند. در این حملات بیش از ۶۰ نفر از مجاهدین جان باختند. برخی از آن‌ها در حمله هوایی به قرارگاه اشرف جان خود را از دست دادند. در بمباران قرارگاه اشرف چندین ساختمان بطور کامل تخریب شدند.


=== موشک‌باران قرارگاه اشرف -۱۳۸۷ ===
=== موشک‌باران قرارگاه اشرف -۱۳۸۷ ===
خط ۳۹۶: خط ۳۸۹:


=== حمله‌ زمینی به قرارگاه اشرف - ۶ و ۷ مرداد ۱۳۸۸ ===
=== حمله‌ زمینی به قرارگاه اشرف - ۶ و ۷ مرداد ۱۳۸۸ ===
در [[۶ و ۷ مرداد]] ۱۳۸۸ نیروهای عراقی پس از یک دوره بحران میان دولت عراق که وابسته به رژیم ایران بود، قرارگاه اشرف مورد حمله زمینی قرارگرفت. در این حمله ساکنین اقدام به پاس‌گویی متقابل نکردند و تنها با ایجاد زنجیره‌ی انسانی مانع پیشروی نیروهای عراقی شدند. در این حملات ۱۱ تن از ساکنین کشته و صدها نفر مجروح شدند.
در [[۶ و ۷ مرداد]] ۱۳۸۸ قرارگاه اشرف مورد حمله زمینی نیروهای عراقی و مأموران اعزامی رژیم ایران قرارگرفت. در آن زمان در عراق دولت نوری المالکی حکومت می‌کرد که یک فرد وابسته به ایران بود. در این حمله ساکنین اقدام به پاس‌گویی متقابل نکردند و تنها با ایجاد زنجیره‌ی انسانی مانع پیشروی نیروهای عراقی شدند. در این حملات ۱۱ تن از ساکنین کشته و صدها نفر نیز مجروح شدند.


=== حمله ایذایی به قرارگاه اشرف- ۲۵ مهر ۱۳۸۹ ===
=== حمله ایذایی به قرارگاه اشرف- ۲۵ مهر ۱۳۸۹ ===
خط ۴۰۲: خط ۳۹۵:


=== حمله ایذایی به قرارگاه اشرف - تابستان ۱۳۸۹ ===
=== حمله ایذایی به قرارگاه اشرف - تابستان ۱۳۸۹ ===
در تابستان ۱۳۸۹ حدود صد نفر از عناصر رژیم ایران با دریافت مبالغی از جبار معموری آخوند عراقی وابسته به رژیم در پوش تظاهرات علیه مجاهدین در نزدیکی ضلع جنوب در قرارگاه اشرف شروع به شعار دادن کردند. آن‌ها سپس به آرامی به سیاج قرارگاه نزدیک شدند و به مجاهدینی که برای جلوگیری از ورود آن‌ها به محل رفته بودند با سنگ از آن سوی سیاج قرارگاه حمله کردند. در این واقعه نزدیک به صد نفر از مجاهدین که اغلب از زنان مجاهدین خلق بودند در سنگ‌باران عراقیان دچار جراحت‌های سطحی و در مواردی عمیق شدند.
در تابستان ۱۳۸۹ حدود صد نفر از عناصر رژیم ایران با دریافت مبالغی از جبار معموری آخوند عراقی وابسته به رژیم ایران در پوش تظاهرات علیه مجاهدین در نزدیکی ضلع جنوب در قرارگاه اشرف شروع به شعار دادن کردند. آن‌ها سپس به آرامی به سیاج قرارگاه نزدیک شدند و به مجاهدینی که برای جلوگیری از ورود آن‌ها به محل رفته بودند با سنگ از آن سوی سیاج قرارگاه حمله کردند. در این واقعه نزدیک به صد نفر از مجاهدین که اغلب از زنان مجاهدین خلق بودند دچار جراحت‌های سطحی و در مواردی عمیق شدند.


=== حمله‌ موشکی به قرارگاه اشرف - ۱۳۸۹ ===
=== حمله‌ موشکی به قرارگاه اشرف - ۱۳۸۹ ===
خط ۴۱۱: خط ۴۰۴:


=== حمله زمینی به قرارگاه اشرف- ۱۰ شهریور ۱۳۹۲ ===
=== حمله زمینی به قرارگاه اشرف- ۱۰ شهریور ۱۳۹۲ ===
در روز ۱۰ شهریور ۱۳۹۲ در حالی که تمامی ساکنان قرارگاه اشرف به کمپ لیبرتی منتقل شده بودند و تنها ۱۰۰ نفر از اعضای مجاهدین برای فروش اموال این سازمان دریک توافق سه جانبه با دولت عراق و سازمان ملل و نیروهای آمریکایی در قرارگاه اشرف باقی مانده بودند، این قرارگاه مورد حمله نیروهای عراقی موسوم به لشکر کثیف قرارگرفت. این افراد که لباس وزارت کشور عراق را پوشیده بودند با هماهنگی رژیم ایران در یک شبیخون به قرارگاه اشرف حمله کرده و با سلاح‌های مجهز به صداخفه کن ۵۲ نفر از ۱۰۰ نفر ساکنان اشرف را به قتل رساندند. این حادثه به [[قتل عام ۱۰ شهریور ۱۳۹۲ اشرف|قتل عام ۱۰ شهریور ۱۳۹۲]] شهرت یافت.
در روز ۱۰ شهریور ۱۳۹۲ در حالی که تمامی ساکنان قرارگاه اشرف به کمپ لیبرتی منتقل شده بودند و تنها ۱۰۰ نفر از اعضای مجاهدین برای فروش اموال این سازمان دریک توافق سه جانبه با دولت عراق و سازمان ملل و نیروهای آمریکایی در قرارگاه اشرف باقی‌مانده بودند، این قرارگاه مورد حمله نیروهای عراقی موسوم به لشکر کثیف قرارگرفت. این افراد که لباس وزارت کشور عراق را پوشیده بودند با هماهنگی رژیم ایران در یک شبیخون به قرارگاه اشرف حمله کردند و با سلاح‌های مجهز به صداخفه کن ۵۲ نفر از ۱۰۰ نفر ساکنان اشرف را به قتل رساندند. این حادثه به [[قتل عام ۱۰ شهریور ۱۳۹۲ اشرف|قتل عام ۱۰ شهریور ۱۳۹۲]] شهرت یافت.


=== جنگ روانی علیه قرارگاه اشرف ===
=== جنگ روانی علیه قرارگاه اشرف ===
خط ۴۲۳: خط ۴۱۶:
در این زمان بیشترین تجمع  نیروهای [[سازمان مجاهدین خلق ایران|سازمان مجاهدین]] در قرارگاه اشرف بود.   
در این زمان بیشترین تجمع  نیروهای [[سازمان مجاهدین خلق ایران|سازمان مجاهدین]] در قرارگاه اشرف بود.   


یک سال بعد مسعود رجوی در ۳۰ خرداد ۱۳۶۶ [[ارتش آزادی‌بخش ملی ایران]] را تأسیس کرد. به این ترتیب قرارگاه اشرف نقطه‌ی انطلاق، آموزش و گاه فرماندهی ده‌ها عملیات ارتش آزادی‌بخش ملی ایران شد. از جمله برخی از مهم‌ترین آنها [[عملیات آفتاب]]، [[عملیات چلچراغ]]، [[عملیات فروغ جاویدان]] و [[عملیات مروارید]] بود. [[رژه ارتش آزادیبخش ملی ایران|رژه بزرگ ارتش آزادی‌بخش ملی]] ایران نیز در قرارگاه اشرف فرماندهی، آماده سازی و انجام شد.  
[[مسعود رجوی]] یک سال بعد در ۳۰ خرداد ۱۳۶۶ [[ارتش آزادی‌بخش ملی ایران]] را تأسیس کرد. به این ترتیب قرارگاه اشرف نقطه‌ی انطلاق، آموزش و فرماندهی ده‌ها عملیات ارتش آزادی‌بخش ملی ایران شد. از جمله برخی از مهم‌ترین آنها [[عملیات آفتاب]]، [[عملیات چلچراغ]]، [[عملیات فروغ جاویدان]] و [[عملیات مروارید]] بود. [[رژه ارتش آزادیبخش ملی ایران|رژه بزرگ ارتش آزادی‌بخش ملی]] ایران نیز در قرارگاه اشرف فرماندهی، آماده سازی و انجام شد.  
[[پرونده:زنان در ارتش آزادی بخش.JPG|جایگزین=زنان در ارتش آزادی بخش - قرارگاه اشرف|بندانگشتی|397x397پیکسل|زنان در ارتش آزادی بخش - قرارگاه اشرف]]
[[پرونده:زنان در ارتش آزادی بخش.JPG|جایگزین=زنان در ارتش آزادی بخش - قرارگاه اشرف|بندانگشتی|397x397پیکسل|زنان در ارتش آزادی بخش - قرارگاه اشرف]]


=== اشرف ظرفی برای تشکیل ارتش آزادی‌بخش ===
=== اشرف ظرفی برای تشکیل ارتش آزادی‌بخش ===
تشکیل ارتش آزادی‌بخش ضرورت سرنگونی رژیم ایران بود. مجاهدین پس از ۳۰ خرداد و مدتی پس از آغاز جنگ چریکی در داخل ایران به این نتیجه رسیدند که جنگ چریکی در ایران بی نتیجه خواهد ماند. در تعریف  استراتژی جنگ چریکی  می‌خوانیم که هدف از آن ضربه به ماشین سرکوب در راستای شکستن طلسم اختناق و سرکوب است تا امکان به هم پیوستن نیروها و سرانجام سرنگونی فراهم شود.  
در ارزیابی مجاهدین از ماهیت رژیم ایران تشکیل ارتش آزادی‌بخش ضرورت سرنگونی رژیم ایران است. مجاهدین پس از ۳۰ خرداد و مدتی پس از آغاز جنگ چریکی در داخل ایران به این نتیجه رسیدند که جنگ چریکی در ایران بی نتیجه خواهد ماند. در تعریف  استراتژی جنگ چریکی  می‌خوانیم که هدف از آن ضربه به ماشین سرکوب در راستای شکستن طلسم اختناق و سرکوب است تا امکان به هم پیوستن نیروها و سرانجام سرنگونی فراهم شود.  


مجاهدین به این نتیجه رسیدند که ماهیت رژیم ایران و ساختار آن یک ساختار نظامی- پلیسی است و نه پلیسی- نظامی  
مجاهدین به این نتیجه رسیدند که ماهیت رژیم ایران و ساختار آن یک ساختار نظامی- پلیسی است و نه پلیسی- نظامی  


یعنی غلظت نظامی در آن بیش از غلطت پلیسی است. به عبارتی سرکوب و اختناق کاملا عیان و با قدرت نظامی آشکارا صورت می‌گیرد. در نتیجه یک جنگ چریکی در شدیدترین نوع آن نیز قادر نیست چنان ضربه‌ای به ماشین سرکوب رژیم وارد کند که طلسم اختناق شکسته شود.   
یعنی غلظت نظامی در آن بیش از غلطت پلیسی است. به عبارتی سرکوب و اختناق کاملا عیان و با قدرت نظامی آشکار صورت می‌گیرد. در نتیجه یک جنگ چریکی در شدیدترین نوع آن نیز قادر نیست چنان ضربه‌ای به ماشین سرکوب رژیم وارد کند که طلسم اختناق شکسته شود.   


در نتیجه شکستن دیوار اختناق در ایران تنها توسط یک بازوی نظامی قوی امکان پذیر است که از بیرون به این نظام ضربه بزند. چنین بازویی لاجرم یک ارتش است و نه هسته‌های چریکی کوچک. از سویی چنین ارتشی بدون شک باید در بیرون از خاک ایران شکل بگیرد و استقرار پیدا کند. زیرا در داخل ایران هیچ منطقه‌ی آزاد شده‌یی وجود ندارد. بنابراین بهترین مکان برای شکل دادن ارتش آزادی‌بخش مرزهای کشور است.  
در نتیجه شکستن دیوار اختناق در ایران تنها توسط یک بازوی نظامی قوی امکان پذیر است که از بیرون به این نظام ضربه بزند. چنین بازویی لاجرم یک ارتش است و نه هسته‌های چریکی کوچک. از سویی چنین ارتشی بدون شک باید در بیرون از خاک ایران شکل بگیرد و استقرار پیدا کند. زیرا در داخل ایران هیچ منطقه‌ی آزاد شده‌یی وجود ندارد. بنابراین بهترین مکان برای شکل دادن ارتش آزادی‌بخش مرزهای کشور است.  


درست در همین‌جا بود که مجاهدین با مشکل دیگری مواجه بودند و آن جنگ میان ایران و عراق بود. جنگ از دیدگاه خمینی ابزار [[صدور بحران]] بود تا بتواند هر گونه تحرک و مقاومت در داخل ایران را به این بهانه سرکوب نماید و از سویی مخالفین را  ستون پنجم عراق معرفی کند. همچنین تمامی مشکلات لاینحل داخلی را به جنگ مرتبط دانسته و از اقدام برای حل آن سرباز زند. به همین دلیل است که خمینی جنگ را موهبت الهی نامیده و صلح را دفن اسلام برشمرد. مجاهدین بر همین مبنا سیاست درهم شکستن ارتش ماشین جنگی خمینی را با استفاده از ارتش آزادی‌بخش و با [[شعار صلح و آزادی]] در پیش گرفتند.<ref>تاریخچه ارتش آزادی‌بخش ملی ایران- فصل پنجم</ref>   
درست در همین‌جا بود که مجاهدین با مشکل دیگری مواجه بودند و آن جنگ میان ایران و عراق بود. جنگ از دیدگاه خمینی ابزار [[صدور بحران]] بود تا بتواند هر گونه تحرک و مقاومت در داخل ایران را به این بهانه سرکوب نماید و از سویی مخالفین را  ستون پنجم عراق معرفی کند. همچنین تمامی مشکلات لاینحل داخلی را به جنگ مرتبط دانسته و از اقدام برای حل آن سرباز زند. به همین دلیل بودکه خمینی جنگ را موهبت الهی نامید و صلح را دفن اسلام برشمرد. مجاهدین بر همین مبنا سیاست درهم شکستن ماشین جنگی خمینی را با استفاده از ارتش آزادی‌بخش و با [[شعار صلح و آزادی]] در پیش گرفتند.<ref>تاریخچه ارتش آزادی‌بخش ملی ایران- فصل پنجم</ref>   


اشرف ظرف و امکان ایجاد ارتش آزادی‌بخش را برای پیش‌بردن این استراتژی فراهم کرد.  
اشرف ظرف و امکان ایجاد ارتش آزادی‌بخش را برای پیش‌بردن این استراتژی فراهم کرد.  


==== درهم شکستن ماشین جنگی خمینی  ====
==== درهم شکستن ماشین جنگی خمینی  ====
« در هم شکستن ماشین جنگی خمینی » اشاره به یک عبارت مشخص و تحلیل مشخص در سازمانم مجاهدین خلق دارد. این عبارت ناظر بر این امر است  که سیاست جنگ و صدور بحران برای رژیم ایران سرپوشی بر سرکوب و اختناق در داخل ایران است. به این ترتیب شعار فتح قدس از طریق کربلا نه یک شعار ایدئولوژیک بلکه سیاستی برای حفظ بقاء رژیم در تهران به شمار می‌رود.<ref>[https://www.iranncr.org/%D8%B3%D8%A7%D9%84-%D9%87%D8%B2%D8%A7%D8%B1-%D9%88-%D8%B3%DB%8C%D8%B5%D8%AF-%D9%88-%D9%86%D9%88%D8%AF-%D9%88-%D8%B4%D8%B4/541-%D8%B1%D8%A6%DB%8C%D8%B3-%D8%B3%D8%AA%D8%A7%D8%AF-%D9%86%DB%8C%D8%B1%D9%88%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D9%85%D8%B3 رئیس ستاد نیروهای مسلح آخوندها: حضور در سوریه و عراق سپر امنیتی رژیم است]</ref>  در نتیجه پایان دادن به جنگ و در هم شکستن ماشین جنگ یک ضربه‌ی جدی به بقاء رژیم ایران به شمار می رود. در عمل نیز پذیرش آتش‌بس و مرگ خمینی آغاز پیدایش شکاف در حاکمیت و اوج‌گیری نارضایتی‌های عمومی در قالب اعتراضات اجتماعی بود.
« در هم شکستن ماشین جنگی خمینی » اشاره به یک عبارت مشخص و تحلیل مشخص در سازمان مجاهدین خلق دارد. این عبارت ناظر بر این امر است  که سیاست جنگ و [[صدور بحران]] برای رژیم ایران سرپوشی بر سرکوب و اختناق در داخل ایران است. به این ترتیب شعار فتح قدس از طریق کربلا نه یک شعار ایدئولوژیک بلکه سیاستی برای حفظ بقاء رژیم در تهران به شمار می‌رود.<ref>[https://www.iranncr.org/%D8%B3%D8%A7%D9%84-%D9%87%D8%B2%D8%A7%D8%B1-%D9%88-%D8%B3%DB%8C%D8%B5%D8%AF-%D9%88-%D9%86%D9%88%D8%AF-%D9%88-%D8%B4%D8%B4/541-%D8%B1%D8%A6%DB%8C%D8%B3-%D8%B3%D8%AA%D8%A7%D8%AF-%D9%86%DB%8C%D8%B1%D9%88%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D9%85%D8%B3 رئیس ستاد نیروهای مسلح آخوندها: حضور در سوریه و عراق سپر امنیتی رژیم است]</ref>  در نتیجه پایان دادن به جنگ و در هم شکستن ماشین جنگ یک ضربه‌ی جدی به بقاء رژیم ایران به شمار می رود. در عمل نیز پذیرش آتش‌بس و مرگ خمینی آغاز پیدایش شکاف در حاکمیت و اوج‌گیری نارضایتی‌های عمومی در قالب اعتراضات اجتماعی بود.


سیاست صدور بحران سیاستی که از جمله گوبلز وزیر دفاع هیتلر نیز به شکلی آن‌را مطرح کرده است. گوبلز می‌گوید:<blockquote>«وقتی یک حکومت دچار ضعف مدیریتی و فساد و ناکارآمدی است ... با موجی از نارضایتی و خشم و اعتراض عمومی مواجه می‌شود و کشور به سوی انقلاب و سقوط حکومت پیش می‌رود... در چنین حالتی حکومت باید اذهان عمومی را به سوی یک موضوع فرعی ، اما بزرگ ، منحرف کند .. باید وارد یک جنگ شد . حکومت باید برای ملت دشمن بتراشد. دشمنان خارجی ، دشمنان داخلی . اگر دشمن واقعی پیدا نشد، حتی دشمن خیالی... باید دایما از توطئه ها گفت، از نقشه‌هایی که دشمنان برای ما می‌کشند. باید از هر فرصتی و هر حادثه ای برای راه انداختن یک جنگ تبلیغاتی استفاده کرد. باید دایما" درگیر بود . درگیر جنگ، درگیر تبلیغات علیه همسایگان، علیه کشورهای قدرتمند ، علیه سازمانهای جهانی .. باید بحران ساخت . رمز موفقیت و ماندگاری حکومتهای ضعیف در وضعیت جنگی و بحرانهاست .و این بهترین فرصت برای سرکوب منتقدین داخلی است... باید کاری کرد که مردم وقتی بهم می رسند دایما از جنگ و از دشمن بگویند»</blockquote>مجاهدین خلق در آخرین عملیات خود به نام [[عملیات چلچراغ]] شهر مهران را گرفتند و چندین مرکز لشکر و تیپ نیروهای مسلح را تسخیر کردند. در این عملیات آن‌ها نزدیک به ۲ میلیارد دلار غنیمت گرفته و توازن جنگ را برهم زدند. پس از [[عملیات چلچراغ]] بود که خمینی جام زهر را نوشید و بیان علت آنرا نیز موکول به آینده‌ کرد. سعید قاسمی از فرماندهان سپاه پاسداران در سخنانی گفت مجاهدین پس از فتح مهران شعار امروز مهران، فردا تهران سردادند و ما را مجبور به پذیرش آتش‌بس کردند. او می‌گوید:<blockquote>«نامردها، پست‌فطرتها، قبول کردیم قطعنامه بین‌المللی کثیف شما را ۵۹۸ را، که چه بشود؟ با آتش‌بس، سلاح را زمین گذاشتیم دستها بالا… تا آنجایی که من یادم است در دیدار با شیخ عیسی- حاج عیسی، همان آبدارچی آقا روح‌الله را می‌گویم- گفت: ”تا دو روز پس از پذیرش قطعنامه هیچی نخورد. روز اول یا دوم وقتی برایش چایی بردم و گذاشتم جلویش، گفتم آقاجان هیچی نخوردی. یک مرتبه بغضش ترکید. توی بغلم افتاد و یکساعت تمام گریه کرد. گفت: حاج عیسی چه کار کنم؟ … در یک سال آخر جنگ، صبح که از خواب بیدار می‌شدیم می‌گفتند خبر داری؟ چه شده؟ مهران را گرفتند. بعد از گذشت ۷سال از جنگ، اسیر و غنیمت می‌گیرند و افتضاحی است جنگ! سازمان مجاهدین خلق وقت نمی‌کرد غنیمتیهای شما را جمع کند!»<ref>آپارات - سعید قاسمی در مورد جنگ ایران و عراق</ref></blockquote>پذیرش آتش بس بین المللی از طرف رژیم ایران به معنی کوتاه آمدن از استمرار جنگ به امید بسته شدن قانونی مرزها و سد شدن راه عملیات برای مجاهدین خلق بود. با طرح موضوع آتش بس از طرف رژیم ایران، سازمان مجاهدین پیش از انعقاد آن، آخرین عملیات گسترده خود را با هدف فتح تهران انجام دادند. نام این عملیات، [[عملیات فروغ جاویدان]] بود. آن‌ها این عملیات را بیمه‌نامه ارتش آزادی‌بخش ملی ایران نامیدند.
سیاست [[صدور بحران]] سیاستی است که از جمله گوبلز وزیر دفاع هیتلر نیز به شکلی آن‌را مطرح کرده است. گوبلز می‌گوید:<blockquote>«وقتی یک حکومت دچار ضعف مدیریتی و فساد و ناکارآمدی است... با موجی از نارضایتی و خشم و اعتراض عمومی مواجه می‌شود و کشور به سوی انقلاب و سقوط حکومت پیش می‌رود... در چنین حالتی حکومت باید اذهان عمومی را به سوی یک موضوع فرعی، اما بزرگ ، منحرف کند... باید وارد یک جنگ شد . حکومت باید برای ملت دشمن بتراشد. دشمنان خارجی ، دشمنان داخلی . اگر دشمن واقعی پیدا نشد، حتی دشمن خیالی... باید دایما از توطئه ها گفت، از نقشه‌هایی که دشمنان برای ما می‌کشند. باید از هر فرصتی و هر حادثه ای برای راه انداختن یک جنگ تبلیغاتی استفاده کرد. باید دایما" درگیر بود . درگیر جنگ، درگیر تبلیغات علیه همسایگان، علیه کشورهای قدرتمند ، علیه سازمانهای جهانی... باید بحران ساخت . رمز موفقیت و ماندگاری حکومتهای ضعیف در وضعیت جنگی و بحرانهاست و این بهترین فرصت برای سرکوب منتقدین داخلی است... باید کاری کرد که مردم وقتی بهم می رسند دایما از جنگ و از دشمن بگویند»</blockquote>مجاهدین خلق در آخرین عملیات خود به نام [[عملیات چلچراغ]] شهر مهران را گرفتند و چندین مرکز لشکر و تیپ نیروهای مسلح را تسخیر کردند. در این عملیات آن‌ها نزدیک به ۲ میلیارد دلار غنیمت گرفتند و توازن جنگ را برهم زدند. پس از [[عملیات چلچراغ]] بود که خمینی جام زهر را نوشید و بیان علت آنرا نیز موکول به آینده‌ کرد. سعید قاسمی از فرماندهان سپاه پاسداران در سخنانی گفت مجاهدین پس از فتح مهران شعار امروز مهران، فردا تهران سردادند و ما را مجبور به پذیرش آتش‌بس کردند. او می‌گوید:<blockquote>«نامردها، پست‌فطرتها، قبول کردیم قطعنامه بین‌المللی کثیف شما را ۵۹۸ را، که چه بشود؟ با آتش‌بس، سلاح را زمین گذاشتیم دستها بالا… تا آنجایی که من یادم است در دیدار با شیخ عیسی- حاج عیسی، همان آبدارچی آقا روح‌الله را می‌گویم- گفت: ”تا دو روز پس از پذیرش قطعنامه هیچی نخورد. روز اول یا دوم وقتی برایش چایی بردم و گذاشتم جلویش، گفتم آقاجان هیچی نخوردی. یک مرتبه بغضش ترکید. توی بغلم افتاد و یکساعت تمام گریه کرد. گفت: حاج عیسی چه کار کنم؟ … در یک سال آخر جنگ، صبح که از خواب بیدار می‌شدیم می‌گفتند خبر داری؟ چه شده؟ مهران را گرفتند. بعد از گذشت ۷سال از جنگ، اسیر و غنیمت می‌گیرند و افتضاحی است جنگ! سازمان مجاهدین خلق وقت نمی‌کرد غنیمتیهای شما را جمع کند!»<ref>آپارات - سعید قاسمی در مورد جنگ ایران و عراق</ref></blockquote>پذیرش آتش بس بین المللی از طرف رژیم ایران به معنی کوتاه آمدن از استمرار جنگ به امید بسته شدن قانونی مرزها و سد شدن راه عملیات برای مجاهدین خلق بود. با طرح موضوع آتش بس از طرف رژیم ایران، سازمان مجاهدین پیش از انعقاد آن، آخرین عملیات گسترده خود را با هدف فتح تهران انجام دادند. نام این عملیات، [[عملیات فروغ جاویدان]] بود. آن‌ها این عملیات را بیمه‌نامه ارتش آزادی‌بخش ملی ایران نامیدند.
[[پرونده:غنائم عملیات چلچراغ ارتش آزادیبخش ملی ایران.JPG|جایگزین=غنائم عملیات چلچراغ در قرارگاه اشرف|بندانگشتی|369x369پیکسل|غنائم عملیات چلچراغ در قرارگاه اشرف]]
[[پرونده:غنائم عملیات چلچراغ ارتش آزادیبخش ملی ایران.JPG|جایگزین=غنائم عملیات چلچراغ در قرارگاه اشرف|بندانگشتی|369x369پیکسل|غنائم عملیات چلچراغ در قرارگاه اشرف]]


خط ۴۴۹: خط ۴۴۲:


=== عملیات چلچراغ ===
=== عملیات چلچراغ ===
[[عملیات چلچراغ]] با در خرداد ۱۳۶۷ انجام شد.  این عملیات نیز همچون دیگر عملیات  ارتش آزادی‌بخش ملی ایران انجام شد. در این عملیات نزدیک به دو میلیارد دلار غنیمت گرفته شده و شهر مهران توسط مجاهدین تسخیر شد. غنائم این عملیات به اشرف منتقل شده و تصاویر آن توسط خبرگزاری‌ها مخابره شد. در عملیات چلچراغ چند مرکز لشکر و تیپ سپاه بطور کامل تسخیر شد و زنگ‌های خطر برای خمینی به صدا درآمد. پذیرش آتش‌بس از طرف خمینی تحت تأثیر این عملیات بوده و پس از آن خمینی به شکلی غیرمنتظره حاضر به نوشیدن «جام زهر» شد.<ref>[https://www.youtube.com/watch?v=3iNQpDnzKcg تلویزیون سیمای آزادی]</ref>  
[[عملیات چلچراغ]] در خرداد ۱۳۶۷ انجام شد.  این عملیات نیز همچون دیگر عملیات  ارتش آزادی‌بخش ملی ایران انجام شد. در این عملیات نزدیک به دو میلیارد دلار غنیمت گرفته شده و شهر مهران توسط مجاهدین تسخیر شد. غنائم این عملیات به اشرف منتقل شد و تصاویر آن توسط خبرگزاری‌ها مخابره شد. در عملیات چلچراغ چند مرکز لشکر و تیپ سپاه بطور کامل تسخیر شد و زنگ‌های خطر برای خمینی به صدا درآمد. پذیرش آتش‌بس از طرف خمینی تحت تأثیر این عملیات بود و پس از آن خمینی به شکلی غیرمنتظره حاضر به نوشیدن «جام زهر» شد.<ref>[https://www.youtube.com/watch?v=3iNQpDnzKcg تلویزیون سیمای آزادی]</ref>  


[[روح‌الله خمینی|خمینی]] در وحشت از پیشروی بیشتر مجاهدین با پذیرش آتش‌بس قصد داشت جلو عملیات مجاهدین خلق را گرفته و آن‌ها را ستون پنجم دولت عراق معرفی کند.  پذیرش آتش‌بس و اتمام جنگ، راه‌های بسیاری را بر جمهوری اسلامی می‌بست. جنگ با عراق که از طرف خمینی نعمت نامیده می‌شد، ابزار صدور انقلاب، تهییج نیروهای داخلی و از طرفی سرپوشی بر سرکوب داخلی به‌شمار می‌رفت. با از دست دادن این ابزار خمینی قادر نبود بسیاری از پروژه‌های داخلی و خارجی خود را پیش ببرد و باید شعار فتح قدس از طریق کربلا و تشکیل هلال شیعی را کنار می‌گذاشت. به این ترتیب پایان جنگ هشت ساله، آغاز تضادهای داخلی در نظام دانسته و نقطه شروع سرریز شدن بحران‌ها درون حاکمیت بود.
[[روح‌الله خمینی|خمینی]] در وحشت از پیشروی بیشتر مجاهدین با پذیرش آتش‌بس قصد داشت جلو عملیات مجاهدین خلق را بگیرد و آن‌ها را ستون پنجم دولت عراق معرفی کند.  پذیرش آتش‌بس و اتمام جنگ، راه‌های بسیاری را بر جمهوری اسلامی می‌بست. جنگ با عراق که از طرف خمینی نعمت نامیده می‌شد، ابزار صدور انقلاب، تهییج نیروهای داخلی و از طرفی سرپوشی بر سرکوب داخلی به‌شمار می‌رفت. با از دست دادن این ابزار خمینی قادر نبود بسیاری از پروژه‌های داخلی و خارجی خود را پیش ببرد و باید شعار فتح قدس از طریق کربلا و تشکیل هلال شیعی را کنار می‌گذاشت. به این ترتیب پایان جنگ هشت ساله، آغاز تضادهای داخلی در نظام و نقطه شروع سرریز شدن بحران‌ها درون حاکمیت بود.


=== عملیات فروغ جاویدان ===
=== عملیات فروغ جاویدان ===
[[عملیات فروغ جاویدان]] در فاصله یک هفته مانده تا امضای آتش‌پس در اشرف برنامه‌ریزی و انجام شد. ستون‌های [[ارتش آزادی‌بخش ملی ایران|ارتش‌ آزادی‌بخش ملی ایران]] در حالی که  توسط رهبری سازمان بدرقه می‌شدند، قرارگاه اشرف را ترک کرده و به هدف فتح تهران به داخل مرزهای ایران نفوذ کردند. تا پیش از این ارتش‌ آزادی‌بخش عملیاتی به قصد سرنگونی کامل و فتح تهران انجام نداده بود. خمینی قصد داشت با پذیرش آتش بس و توقف بر امکان عملیات مجاهدین، آن‌ها را نیرویی زائیده‌ی جنگ ایران و عراق معرفی کند و ستون پنجم عراق بنامد. عملیات فروغ جاویدان به عنوان آخرین فرصت مجاهدین در آن مرحله برای سرنگونی رژیم ایران، فراتر از آن‌که پیروز شود یا نه، باید انجام می‌شد تا اثبات کند که مجاهدین به قصد فتح تهران، سرنگونی رژیم ایران و برقراری آزادی می‌جنگند. علاوه بر این انجام نشدن این عملیات و طفره رفتن از آن با دلایلی چون نداشتن زمان کافی برای آماده‌سازی، سوزاندن یک فرصت تاریخی برای سرنگونی این رژیم بود. مجاهدین این امتناع را چون امتناع حزب توده از وارد شدن در صحنه عمل برای جلوگیری از کودتای ۲۸ مرداد توصیف می‌کنند که نام این حزب را برای همیشه به صف خائنان ملحق کرد. مجاهدین این امتناع را همچنین چون امتناع فرضی خود از اعلام نبرد مسلحانه در روز ۳۰ خرداد ۱۳۶۰ می‌دانند. روزی که اثبات شد خمینی اجازه‌ی مبارزه مسالمت آمیز نخواهد داد و حتی یک روز باقی ماندن بر موضع قبلی می‌توانست تعبیر به سازش شود و به همین دلیل مجاهدین خلق دقیقا همان روز پایان فاز سیاسی و ورود به مبارزه مسلحانه را اعلام کردند.  
[[عملیات فروغ جاویدان]] در فاصله یک هفته مانده تا امضای آتش‌پس در اشرف برنامه‌ریزی و انجام شد. ستون‌های [[ارتش آزادی‌بخش ملی ایران|ارتش‌ آزادی‌بخش ملی ایران]] در حالی که  توسط رهبری سازمان بدرقه می‌شدند، قرارگاه اشرف را ترک و به هدف فتح تهران به داخل مرزهای ایران نفوذ کردند. تا پیش از این ارتش‌ آزادی‌بخش عملیاتی به قصد سرنگونی کامل و فتح تهران انجام نداده بود. خمینی قصد داشت با پذیرش آتش بس و توقف بر امکان عملیات مجاهدین، آن‌ها را نیرویی زائیده‌ی جنگ ایران و عراق معرفی کند و ستون پنجم عراق بنامد. عملیات فروغ جاویدان به عنوان آخرین فرصت مجاهدین در آن مرحله برای سرنگونی رژیم ایران، فراتر از آن‌که پیروز شود یا نه، باید انجام می‌شد تا اثبات کند که مجاهدین به قصد فتح تهران، سرنگونی رژیم ایران و برقراری آزادی می‌جنگند. علاوه بر این انجام نشدن این عملیات و طفره رفتن از آن با دلایلی چون نداشتن زمان کافی برای آماده‌سازی، سوزاندن یک فرصت تاریخی برای سرنگونی این رژیم بود. مجاهدین این امتناع را چون امتناع حزب توده از وارد شدن در صحنه عمل برای جلوگیری از کودتای ۲۸ مرداد توصیف می‌کنند که نام این حزب را برای همیشه به صف خائنان ملحق کرد. مجاهدین این امتناع را همچنین چون امتناع فرضی خود از اعلام نبرد مسلحانه در روز ۳۰ خرداد ۱۳۶۰ می‌دانند. روزی که اثبات شد خمینی اجازه‌ی مبارزه مسالمت آمیز نخواهد داد و حتی یک روز باقی ماندن بر موضع قبلی می‌توانست تعبیر به سازش شود و به همین دلیل مجاهدین خلق دقیقا همان روز پایان فاز سیاسی و ورود به مبارزه مسلحانه را اعلام کردند.  


به این ترتیب مجاهدین در ۳ مرداد ۱۳۶۷ از قرارگاه اشرف، [[عملیات فروغ جاویدان]] را با تمام استعداد رزمی خود آغاز کردند.   
به این ترتیب مجاهدین در ۳ مرداد ۱۳۶۷ از قرارگاه اشرف، [[عملیات فروغ جاویدان]] را با تمام استعداد رزمی خود آغاز کردند.   
خط ۴۷۴: خط ۴۶۷:
پیش از آغاز حمله آمریکا به عراق در سال ۲۰۰۳، مجاهدین خلق بی‌طرفی خود را به مراجع بین المللی و از جمله به دولت آمریکا اعلام کردند و در جنگ نیز از هرگونه درگیری با طرف‌های مختلف پرهیز کردند.  
پیش از آغاز حمله آمریکا به عراق در سال ۲۰۰۳، مجاهدین خلق بی‌طرفی خود را به مراجع بین المللی و از جمله به دولت آمریکا اعلام کردند و در جنگ نیز از هرگونه درگیری با طرف‌های مختلف پرهیز کردند.  


اما دولت آمریکا در مذاکره ای پنهانی با رژیم ایران توافقفاتی کرده بود. از جمله این‌که رژیم ایران به هواپیماهای آمریکایی در جنگ با عراق اجازه استفاده از حریم هوایی ایران را می‌داد. در ازای چنین امتیازی رژیم ایران از دولت آمریکا خواهان بمباران قرارگاه‌ اشرف شد.   
اما دولت آمریکا در مذاکره ای پنهانی با رژیم ایران توافقاتی کرده بود. از جمله این‌که رژیم ایران به هواپیماهای آمریکایی در جنگ با عراق اجازه استفاده از حریم هوایی ایران را می‌داد. در ازای چنین امتیازی رژیم ایران از دولت آمریکا خواهان بمباران قرارگاه‌ اشرف شد.   


در این شرایط ستون‌های زرهی ارتش آزادی‌بخش ملی ایران در فروردین ۱۳۸۲ در حالی که در حرکت به سمت ایران برای انجام عملیات نهایی سرنگونی بودند با بمباران شدید  و موشک‌‌های نقطه زن هواپیماهای آمریکایی مواجه شدند. آندروگرین استاک، سخنگوی سفارت انگلیس در تهران برای دادن پیام حس نیت به رژیم ایران گفت:  نیروهای ائتلاف پایگاه‌های مجاهدین خلق، اصلی‌ترین گروه اپوزیسیون مسلح ایران، را در عراق بمباران کرده‌اند.آن‌ها بیش از یک نوبت به پایگاه‌های مجاهدین حمله کرده‌اند.  
در این شرایط ستون‌های زرهی ارتش آزادی‌بخش ملی ایران در فروردین ۱۳۸۲ در حالی که در حرکت به سمت ایران برای انجام عملیات نهایی سرنگونی بودند با بمباران شدید  و موشک‌‌های نقطه زن هواپیماهای آمریکایی مواجه شدند. آندروگرین استاک، سخنگوی سفارت انگلیس در تهران برای دادن پیام حس نیت به رژیم ایران گفت:  نیروهای ائتلاف پایگاه‌های مجاهدین خلق، اصلی‌ترین گروه اپوزیسیون مسلح ایران، را در عراق بمباران کرده‌اند.آن‌ها بیش از یک نوبت به پایگاه‌های مجاهدین حمله کرده‌اند.  


همچنین نیروهای ائتلاف به رهبری آمریکا بارها قرارگاه اشرف را مورد حملات هوایی قرار دادند. این بمباران‌ها باعث کشته شدن ۵۰ نفر از اعضای مجاهدینش ده و خسارات زیادی به همراه آورد. بغداد روز ۲۰ فروردین ۱۳۸۲ ( ۹ آوریل ۲۰۰۳) سقوط کرد  
همچنین نیروهای ائتلاف به رهبری آمریکا بارها قرارگاه اشرف را مورد حملات هوایی قرار دادند. این بمباران‌ها باعث کشته شدن بیش از ۶۰ تن از اعضای مجاهدین شد و خسارات زیادی به بار آورد. بغداد روز ۲۰ فروردین ۱۳۸۲ ( ۹ آوریل ۲۰۰۳) سقوط کرد  


در آوریل سال ۲۰۰۳ پس از مذاکرات طولانی یک توافق آتش بس بین مجاهدین خلق و نیروهای آمریکایی  امضا شد. در نهایت و پس از مذاکرات بین نیروهای مجاهدین و نیروهای آمریکایی به فرماندهی ژنرال اودیرنو، در ماه مه ۲۰۰۳، سازمان مجاهدین با یکپارچه سازی داوطلبانه و جمع‌آوری سلاح‌های خود به شرط تأمین حمایت و حفاظت ایالات متحده از قرارگاه  اشرف موافقت کرد.<ref>[https://www.ncr-iran.org/en/camp-ashraf-liberty CAMP ASHRAF AND CAMP LIBERTY]</ref><ref>[https://mek-iran.com/camp-ashraf-camp-liberty/ CAMP ASHRAF & LIBERTY]</ref>
در آوریل سال ۲۰۰۳ پس از مذاکرات طولانی یک توافق آتش بس بین مجاهدین خلق و نیروهای آمریکایی  امضا شد. در نهایت و پس از مذاکرات بین نیروهای مجاهدین و نیروهای آمریکایی به فرماندهی ژنرال اودیرنو، در ماه مه ۲۰۰۳، سازمان مجاهدین با یکپارچه سازی داوطلبانه و جمع‌آوری سلاح‌های خود به شرط تأمین حمایت و حفاظت ایالات متحده از قرارگاه  اشرف موافقت کرد.<ref>[https://www.ncr-iran.org/en/camp-ashraf-liberty CAMP ASHRAF AND CAMP LIBERTY]</ref><ref>[https://mek-iran.com/camp-ashraf-camp-liberty/ CAMP ASHRAF & LIBERTY]</ref>
خط ۵۰۳: خط ۴۹۶:
در این دوران همچنین نیروهای آمریکایی بر اساس اطلاعات غلط از طرف مأموران رژیم ایران از قرارگاه اشرف به امید یافتن زندان، اسناد تروریسم و ....بازرسی‌های غافلگیرانه انجام دادند. تا پایان حضور نیروهای آمریکایی مجاهدین خلق به ‌‌آنها و هر ارگان بین المللی دیگری رسما اعلام کردند که با حفظ شئون مجاهدین می‌توانند از هر مکانی در اشرف بدون اطلاع قبلی بازدید کرده و با هر فرد که مایل هستند صحبت کنند.
در این دوران همچنین نیروهای آمریکایی بر اساس اطلاعات غلط از طرف مأموران رژیم ایران از قرارگاه اشرف به امید یافتن زندان، اسناد تروریسم و ....بازرسی‌های غافلگیرانه انجام دادند. تا پایان حضور نیروهای آمریکایی مجاهدین خلق به ‌‌آنها و هر ارگان بین المللی دیگری رسما اعلام کردند که با حفظ شئون مجاهدین می‌توانند از هر مکانی در اشرف بدون اطلاع قبلی بازدید کرده و با هر فرد که مایل هستند صحبت کنند.


پس از ۱۶ماه تحقیقات گسترده از تک تک ساکنان اشرف توسط ۷ سازمان دولتی ایالات متحده آمریکا مشخص شد که افراد مجاهدین هیچ قانونی را نقض نکردند و در جنگ نیز بی‌طرف بودند. از سویی آن‌ها مصر به ادامه مبارزه خود زیر چتر سازمان متبوعشان هستند. بدین ترتیب نیروهای چند ملیتی به رهبری آمریکا در سال ۲۰۰۴ تمامی ساکنان اشرف را تحت عنوان کنوانسیون چهارم ژنو، یعنی افراد حفاظت شده بین‌المللی به رسمیت شناخت.<ref name=":0" />
پس از ۱۶ماه تحقیقات گسترده از تک تک ساکنان اشرف توسط ۷ سازمان دولتی ایالات متحده آمریکا مشخص شد که افراد مجاهدین هیچ قانونی را نقض نکرده‌اند و در جنگ نیز بی‌طرف بودند. از سویی آن‌ها مصر به ادامه مبارزه خود زیر چتر سازمان متبوعشان هستند. بدین ترتیب نیروهای چند ملیتی به رهبری آمریکا در سال ۲۰۰۴ تمامی ساکنان اشرف را تحت عنوان کنوانسیون چهارم ژنو، یعنی افراد حفاظت شده بین‌المللی به رسمیت شناخت.<ref name=":0" />


به این ترتیب سیاست فروپاشی نرم با دفاع اعضای مجاهدین خلق از مبارزه خود علیه رژیم ایران به بن بست کشیده شد.  همچنین پایگاه کوچکی که آمریکاییان با نام  «دهکده‌ ی آزادی» در کنار اشرف ساخته بودند تا افرادی که مایل هستند مجاهدین را ترک کنند به آن‌جا بروند،  پس از مدتی برچیده شد.
به این ترتیب سیاست فروپاشی نرم با دفاع اعضای مجاهدین خلق از مبارزه خود علیه رژیم ایران به بن بست کشیده شد.  همچنین پایگاه کوچکی که آمریکاییان با نام  «دهکده‌ ی آزادی» در کنار اشرف ساخته بودند تا افرادی که مایل هستند مجاهدین را ترک کنند به آن‌جا بروند،  پس از مدتی برچیده شد.
خط ۵۰۹: خط ۵۰۲:
==== رابطه ساکنین اشرف با  مردم عراق ====
==== رابطه ساکنین اشرف با  مردم عراق ====
[[پرونده:نماد همبستگی مردم عراق و ایران - بیانیه حمایت ۵ میلیون و ۲۰۰ هزار عراقی از مجاهدین خلق.JPG|جایگزین=نماد همبستگی مردم عراق و ایران - بیانیه حمایت ۵ میلیون و ۲۰۰ هزار عراقی از مجاهدین خلق|بندانگشتی|365x365پیکسل|نماد همبستگی مردم عراق و ایران - بیانیه حمایت ۵ میلیون و ۲۰۰ هزار عراقی از مجاهدین خلق]]
[[پرونده:نماد همبستگی مردم عراق و ایران - بیانیه حمایت ۵ میلیون و ۲۰۰ هزار عراقی از مجاهدین خلق.JPG|جایگزین=نماد همبستگی مردم عراق و ایران - بیانیه حمایت ۵ میلیون و ۲۰۰ هزار عراقی از مجاهدین خلق|بندانگشتی|365x365پیکسل|نماد همبستگی مردم عراق و ایران - بیانیه حمایت ۵ میلیون و ۲۰۰ هزار عراقی از مجاهدین خلق]]
پس از سقوط دولت سابق عراق، مجاهدین که در قراررگاه اشرف متمرکز شده بودند روابط گسترده‌ای را با مردم عراق آغاز کردند. در این دوران از سال ۲۰۰۳ تا سال ۲۰۰۹ که این ارتباط توسط دولت عراق ممنوع شد، روزانه صدها نفر از مردم عراق به قرارگاه اشرف رفت و آمد داشتند و به دیدن مجاهدین می‌آمدند. مجاهدین خلق در زمان حکومت صدام هیچ‌گونه فعالیت اجتماعی در عراق نداشتند اما اغلب مردم عراق نسبت به آن‌ها دیدگاه خوبی داشتند. در یکی از جلسات برگزرا شده در همان ابتدای اشغال عراق نزدیک به ۵۰ هزار عراقی در حمایت از مجاهدین خلق به این قرارگاه آمدند و اعتراض خود را نسبت به [[حکم شورای حکومتی عراق علیه مجاهدین خلق|حکم شورای حکومتی عراق]] علیه مجاهدین اعلام کردند.
پس از سقوط دولت سابق عراق، مجاهدین که در قرارگاه اشرف متمرکز شده بودند روابط گسترده‌ای را با مردم عراق آغاز کردند. در این دوران از سال ۲۰۰۳ تا سال ۲۰۰۹ که این ارتباط توسط دولت عراق ممنوع شد، روزانه صدها نفر از مردم عراق به قرارگاه اشرف رفت و آمد داشتند و به دیدن مجاهدین می‌آمدند. مجاهدین خلق در زمان حکومت صدام هیچ‌گونه فعالیت اجتماعی در عراق نداشتند اما اغلب مردم عراق نسبت به آن‌ها دیدگاه خوبی داشتند. در یکی از جلسات برگزار شده در همان ابتدای اشغال عراق نزدیک به ۵۰ هزار عراقی در حمایت از مجاهدین خلق به این قرارگاه آمدند و اعتراض خود را نسبت به [[حکم شورای حکومتی عراق علیه مجاهدین خلق|حکم شورای حکومتی عراق]] علیه مجاهدین اعلام کردند.


در این دوران تحلیل مجاهدین از شرایط عراق این بود که اگر چه این کشور ظاهرا توسط آمریکا اشغال شده است اما بزرگترین تهدید عراق، اشغال پنهان توسط رژیم ایران است، زیرا آمریکایی دیر یا زود عراق را ترک می‌کنند و آنچه برجا خواهد ماند نفوذ رژیم ایران خواهد بود. این در حالی بود که جامعه عراق شاهد بدترین دوران خود به لحاظ اوج‌گیری تروریسم بود، حملاتی که روزانه تنها در شهر بغداد ۱۰۰ جسد باقی می‌گذاشت.
در این دوران تحلیل مجاهدین از شرایط عراق این بود که اگر چه این کشور ظاهرا توسط آمریکا اشغال شده است اما بزرگترین تهدید عراق، اشغال پنهان توسط رژیم ایران است، زیرا آمریکایی دیر یا زود عراق را ترک می‌کنند و آنچه برجا خواهد ماند نفوذ رژیم ایران خواهد بود. این در حالی بود که جامعه عراق شاهد بدترین دوران خود به لحاظ اوج‌گیری تروریسم بود، حملاتی که روزانه تنها در شهر بغداد ۱۰۰ جسد باقی می‌گذاشت.
خط ۵۲۱: خط ۵۱۴:


===== بیانیه ۵ میلیون و ۲۰۰ هزار عراقی در حمایت از مجاهدین =====
===== بیانیه ۵ میلیون و ۲۰۰ هزار عراقی در حمایت از مجاهدین =====
در ۱۷ ژوئن سال ۲۰۰۶(۲۷ خرداد ۱۳۸۵) گنگره هبستگی مردم عراق با حضور نمایندگانی از ۱۲۱ حزب، جمعیت، مؤسسه و  انجمن، بیانیه‌ی پنج میلیون و دویست هزار عراقی را قرائة کرد در این بیانیه مردم عراق خواهان اخراج رژیم ایران از عراق و پایان دادن به دخالت‌های آن و حمایت از سازمان مجاهدین خلق شدند.<ref name=":1">[https://www.mojahedin.org/i/news/124524 ۱۰سال پایداری در اشرف]</ref>
در ۱۷ ژوئن سال ۲۰۰۶(۲۷ خرداد ۱۳۸۵) گنگره هبستگی مردم عراق با حضور نمایندگانی از ۱۲۱ حزب، جمعیت، مؤسسه و  انجمن، بیانیه‌ی پنج میلیون و دویست هزار عراقی را قرائت کرد در این بیانیه مردم عراق خواهان اخراج رژیم ایران از عراق و پایان دادن به دخالت‌های آن و حمایت از سازمان مجاهدین خلق شدند.<ref name=":1">[https://www.mojahedin.org/i/news/124524 ۱۰سال پایداری در اشرف]</ref>


===== بیانیه ۳ میلیون نفر از شیعیان عراقی در حمایت از مجاهدین =====
===== بیانیه ۳ میلیون نفر از شیعیان عراقی در حمایت از مجاهدین =====
خط ۵۳۰: خط ۵۲۳:
در  دی ماه ۱۳۸۷ ( ژانویه ۲۰۰۹) ایالات متحده آمریکا که در حال خروج از عراق بود حفاظت قرارگاه اشرف را به دولت عراق واگذار کرد. دولت عراق یک دولت وابسته به رژیم ایران بود. دولت عراق تضمین کرد به کنوانسیون چهارم ژنو در مورد ساکنین اشرف پایبند خواهد بود اما در عمل نشان داد که مطیع فرامین رژیم ایران است.
در  دی ماه ۱۳۸۷ ( ژانویه ۲۰۰۹) ایالات متحده آمریکا که در حال خروج از عراق بود حفاظت قرارگاه اشرف را به دولت عراق واگذار کرد. دولت عراق یک دولت وابسته به رژیم ایران بود. دولت عراق تضمین کرد به کنوانسیون چهارم ژنو در مورد ساکنین اشرف پایبند خواهد بود اما در عمل نشان داد که مطیع فرامین رژیم ایران است.


اکس نیوز آمریکا در مقاله‌ای در سایپ خود خود به قلم [[علیرضا جعفرزاده]] هشدار داد:  
اکس نیوز آمریکا در مقاله‌ای در سایت خود خود به قلم [[علیرضا جعفرزاده]] هشدار داد:  


«به دلیل وابستگی حکومت عراق به ایران در صورت انتقال حفاظت اشرف از نیروهای چندملیتی، بحرانی انسانی قریب‌الوقوع است.»<ref>[https://www.mojahedin.org/news/32765/%D8%AF%D8%B1-%D8%B5%D9%88%D8%B1%D8%AA-%D8%A7%D9%86%D8%AA%D9%82%D8%A7%D9%84-%D8%AD%D9%81%D8%A7%D8%B8%D8%AA-%D8%A7%D8%B4%D8%B1%D9%81-%D8%A7%D8%B2-%D9%86%DB%8C%D8%B1%D9%88%D9%87%D8%A7%DB%8C-%DA%86%D9%86%D8%AF%D9%85%D9%84% به نقل از فاکس نیوز- به قلم علیرضا جعفرزاده]</ref>
«به دلیل وابستگی حکومت عراق به ایران در صورت انتقال حفاظت اشرف از نیروهای چندملیتی، بحرانی انسانی قریب‌الوقوع است.»<ref>[https://www.mojahedin.org/news/32765/%D8%AF%D8%B1-%D8%B5%D9%88%D8%B1%D8%AA-%D8%A7%D9%86%D8%AA%D9%82%D8%A7%D9%84-%D8%AD%D9%81%D8%A7%D8%B8%D8%AA-%D8%A7%D8%B4%D8%B1%D9%81-%D8%A7%D8%B2-%D9%86%DB%8C%D8%B1%D9%88%D9%87%D8%A7%DB%8C-%DA%86%D9%86%D8%AF%D9%85%D9%84% به نقل از فاکس نیوز- به قلم علیرضا جعفرزاده]</ref>


==== محاصره قرارگاه اشرف ====
==== محاصره قرارگاه اشرف ====
دولت عراق به محض بر عهده گرفتن حفاظت قرارگاه اشرف، اعمال محدودیت‌ بر مجاهدین خلق را آغاز کرد. اولین محدودیت، منع تردد ساکنین اشرف بود. ساکنین اشرف از آن جز در موارد اضطراری پزشکی، اجازه خروج از قرارگاه را نیافته و هیچ عراقی نیز اجازه ورود به اشرف را نداشت. در ادامه‌ی محاصره لجستیکی و همچنین دارویی و پزشکی آغاز شد.
دولت عراق به محض بر عهده گرفتن حفاظت قرارگاه اشرف، اعمال محدودیت‌ بر مجاهدین خلق را آغاز کرد. اولین محدودیت، منع تردد ساکنین اشرف بود. ساکنان اشرف جز در موارد اضطراری پزشکی، اجازه خروج از قرارگاه را نیافته و هیچ عراقی نیز اجازه ورود به اشرف را نداشت. در ادامه‌، محاصره لجستیکی و همچنین دارویی و پزشکی آغاز شد.


در روز ۸ فروردین ۱۳۸۸ علی لاریجانی رئیس مجلس رژیم ایران با موفق ربیعی مشاور امنیتی نوری المالکی نخست وزیر عراق دیدار داشت. چهار روز بعد موفق ربیعی نظر دولت عراق را به صراحت اعلام کرد:<blockquote>«خط ما این است که به تدریج، زندگی و حضور مجاهدین را در اشرف برای آنها غیرقابل تحمل کنیم. چون این‌ها برای امنیت ملی ایران خطر هستند. خط ما این است که به تدریج نیروهای امنیتی عراق وارد این قرارگاه بشوند، نقطه کنترلی برپا کنند، گشت دایر کنند، بازرسی کنند و دست به حمله بزنند...با گامهایی تدریجی می‌باشد یعنی به تدریج حضور آنها در عراق را تحمل ناپذیر بکنیم. این‌ها برای امنیت دولت ایران خطرناک هستند. اما به تدریج نیروهای امنیتی عراق وارد قرارگاه می‌شوند و نقطه کنترلی و گشت دایر می‌کنند و بازرسی می‌کنند و دست به حمله می‌زنند».<ref>[https://news.mojahedin.org/i/%D9%85%D9%88%D9%81%D9%82-%D8%A7%D9%84%D8%B1%D8%A8%DB%8C%D8%B9%DB%8C-%D9%85%D8%B4%D8%A7%D9%88%D8%B1-%D8%A7%D9%85%D9%86%DB%8C%D8%AA%DB%8C-%D9%85%D8%A7%D9%84%DA%A9%DB%8C-%D9%84%D9%86%D8%AF%D9%86-%D8%B2%DB%8C%D8%B1%DA%AF%D8%B1%D9% موفق الربیعی مشاور امنیتی مالکی در لندن زیرگرفته شد]</ref></blockquote>[[پرونده:بازرسی قرارگاه اشرف با سگ‌های پلیس.JPG|جایگزین=بازرسی قرارگاه اشرف با سگ‌های پلیس|بندانگشتی|250x250پیکسل|نتیجه بازرسی قرارگاه اشرف با سگ‌های پلیس]]به این ترتیب دولت عراق تلاش می‌کرد مجاهدین ساکن در عراق را وادار به تمکین در مقابل رژیم ایران کند. با وجود مصاحبه‌هایی ارگان‌های امنیتی آمریکا با اعضای مجاهدین به صورت انفرادی انجام داده بودند، دولت عراق نیز خواهان انجام مصاحبه‌های انفرادی با ساکنین اشرف شد. به این ترتیب دوبار تک به تک اعضای سازمان مجاهدین خلق به صورت انفرادی با افرادی از دولت عراق مصاحبه انجام دادند. در این مصاحبه‌ها از تک به تک افراد مجاهدین خلق دعوت شد که با اطمینان از امنیت خود به ایران برگردند و یا در صورت تمایل از عراق به یک کشور اروپایی رفته و سازمان مجاهدین خلق را ترک کنند.   
در روز ۸ فروردین ۱۳۸۸ علی لاریجانی رئیس مجلس رژیم ایران با موفق ربیعی مشاور امنیتی نوری المالکی نخست وزیر عراق دیدار داشت. چهار روز بعد موفق ربیعی نظر دولت عراق را به صراحت اعلام کرد:<blockquote>«خط ما این است که به تدریج، زندگی و حضور مجاهدین را در اشرف برای آنها غیرقابل تحمل کنیم. چون این‌ها برای امنیت ملی ایران خطر هستند. خط ما این است که به تدریج نیروهای امنیتی عراق وارد این قرارگاه بشوند، نقطه کنترلی برپا کنند، گشت دایر کنند، بازرسی کنند و دست به حمله بزنند...با گامهایی تدریجی... یعنی به تدریج حضور آنها در عراق را تحمل ناپذیر بکنیم. این‌ها برای امنیت دولت ایران خطرناک هستند. اما به تدریج نیروهای امنیتی عراق وارد قرارگاه می‌شوند و نقطه کنترلی و گشت دایر می‌کنند و بازرسی می‌کنند و دست به حمله می‌زنند».<ref>[https://news.mojahedin.org/i/%D9%85%D9%88%D9%81%D9%82-%D8%A7%D9%84%D8%B1%D8%A8%DB%8C%D8%B9%DB%8C-%D9%85%D8%B4%D8%A7%D9%88%D8%B1-%D8%A7%D9%85%D9%86%DB%8C%D8%AA%DB%8C-%D9%85%D8%A7%D9%84%DA%A9%DB%8C-%D9%84%D9%86%D8%AF%D9%86-%D8%B2%DB%8C%D8%B1%DA%AF%D8%B1%D9% موفق الربیعی مشاور امنیتی مالکی در لندن زیرگرفته شد]</ref></blockquote>[[پرونده:بازرسی قرارگاه اشرف با سگ‌های پلیس.JPG|جایگزین=بازرسی قرارگاه اشرف با سگ‌های پلیس|بندانگشتی|250x250پیکسل|نتیجه بازرسی قرارگاه اشرف با سگ‌های پلیس]]به این ترتیب دولت عراق تلاش می‌کرد مجاهدین ساکن در عراق را وادار به تمکین در مقابل رژیم ایران کند. با وجود مصاحبه‌های ارگان‌های امنیتی آمریکا با اعضای مجاهدین به صورت انفرادی، دولت عراق نیز خواهان انجام مصاحبه‌های انفرادی با ساکنین اشرف شد. به این ترتیب دوبار تک به تک اعضای سازمان مجاهدین خلق به صورت انفرادی با افرادی از دولت عراق مصاحبه انجام دادند. در این مصاحبه‌ها از تک به تک افراد مجاهدین خلق دعوت شد که با اطمینان از امنیت خود به ایران برگردند و یا در صورت تمایل از عراق به یک کشور اروپایی رفته و سازمان مجاهدین خلق را ترک کنند.   


==== بازرسی قرارگاه اشرف با سگ‌های پلیس ====
==== بازرسی قرارگاه اشرف با سگ‌های پلیس ====
خط ۵۴۵: خط ۵۳۸:
نیروهای عراقی و عناصر وابسته به رژیم ایران سرانجام ۸ ماه پس از به عهده گرفتن مسئولیت قرارگاه اشرف، در روز [[۶ و ۷ مرداد]] ۱۳۸۸ به این قرارگاه حمله کردند. این حملات با قیام و [[تظاهرات ۱۳۸۸|تظاهرات ۸۸]] در ایران همزمان بود.
نیروهای عراقی و عناصر وابسته به رژیم ایران سرانجام ۸ ماه پس از به عهده گرفتن مسئولیت قرارگاه اشرف، در روز [[۶ و ۷ مرداد]] ۱۳۸۸ به این قرارگاه حمله کردند. این حملات با قیام و [[تظاهرات ۱۳۸۸|تظاهرات ۸۸]] در ایران همزمان بود.


[[حمله نیروهای ارتش عراق به قرارگاه اشرف ۶ و ۷ مرداد ۱۳۸۸|حمله نیروهای عراقی به قرارگاه اشرف در ۶ و ۷ مرداد]] در برخی نقاط با استفاده از چوپ‌های چهارتراش و بزرگ، باتوم، ماشین آب‌پاش و در برخی موارد با استفاده از نارنجک و مهمات جنگی آغاز شد.[[پرونده:مجروحین در حملات نیروهای عراقی به کمپ اشرف.jpg|جایگزین=مجروحین در حملات نیروهای عراقی به کمپ اشرف|بندانگشتی|مجروحین در حملات نیروهای عراقی به کمپ اشرف|پیوند=https://www.iran-pedia.org/wiki/%D9%BE%D8%B1%D9%88%D9%86%D8%AF%D9%87:%D9%85%D8%AC%D8%B1%D9%88%D8%AD%DB%8C%D9%86_%D8%AF%D8%B1_%D8%AD%D9%85%D9%84%D8%A7%D8%AA_%D9%86%DB%8C%D8%B1%D9%88%D9%87%D8%A7%DB%8C_%D8%B9%D8%B1%D8%A7%D9%82%DB%8C_%D8%A8%D9%87_%DA%A9%D9%85%D9%BE_%D8%A7%D8%B4%D8%B1%D9%81.jpg]]هدف از این حمله ورود به قرارگاه اشرف برای تحقق هدفی بود که موفق ربیعی پیش از این اعلام کرده بود. حمله نیروهای عراقی در روز ۶ و ۷ مرداد ۱۲ کشته و صدها مجروح برجای گذاشت. اما با این حال نیروهای عراقی نتوانستند به هدف خود یعنی تسلط بر قرارگاه اشرف دست پیدا کنند. ساکنین اشرف با دست خالی و با استفاده از زنجیره‌ی انسانی و خط بستن در مقابل حملات مانع پیشروی کامل نیروهای عراقی شدند به نحوی که نیروهای عراقی یا باید به قتل عام تعداد زیادی از آن‌ها یعنی ده‌ها برابر بیشتر دست می‌زدند یا حمله را متوقف می‌کردند. همزمان از این حمله صحنه‌ها و فیلم‌های تکان دهنده‌ای از حمله عراقیان به افراد بی‌دفاع توسط ساکنین اشرف به جهان مخابره شد.بخش‌های مختلف این سازمان در اروپا و آمریکا به کمک هواداران سازمان مجاهدین فعالیت خود را از طریق سازمان‌های بین المللی خود را برای متوقف کردن حمله آغاز کردند. به این ترتیب در پایان روز هفتم مرداد یعنی روز دوم از آغاز درگیری‌ها نیروهای عراقی زیر فشارهای بین المللی ناگزیر از توقف شدند. آنها در جریان این درگیری تنها توانستند بخشی از بیابان‌های اشرف در سمت شمالی این قرارگاه را در کنترل خود قرار دهند. با این‌همه تمامی خیابان‌های و امکان قرارگاه اشرف در دست ساکنین باقی ماند.
[[حمله نیروهای ارتش عراق به قرارگاه اشرف ۶ و ۷ مرداد ۱۳۸۸|حمله نیروهای عراقی به قرارگاه اشرف در ۶ و ۷ مرداد]] در برخی نقاط با استفاده از چوپ‌های چهارتراش و بزرگ، باتون، ماشین آب‌پاش و در برخی موارد با استفاده از نارنجک و مهمات جنگی آغاز شد.[[پرونده:مجروحین در حملات نیروهای عراقی به کمپ اشرف.jpg|جایگزین=مجروحین در حملات نیروهای عراقی به کمپ اشرف|بندانگشتی|مجروحین در حملات نیروهای عراقی به کمپ اشرف|پیوند=https://www.iran-pedia.org/wiki/%D9%BE%D8%B1%D9%88%D9%86%D8%AF%D9%87:%D9%85%D8%AC%D8%B1%D9%88%D8%AD%DB%8C%D9%86_%D8%AF%D8%B1_%D8%AD%D9%85%D9%84%D8%A7%D8%AA_%D9%86%DB%8C%D8%B1%D9%88%D9%87%D8%A7%DB%8C_%D8%B9%D8%B1%D8%A7%D9%82%DB%8C_%D8%A8%D9%87_%DA%A9%D9%85%D9%BE_%D8%A7%D8%B4%D8%B1%D9%81.jpg]]هدف از این حمله ورود به قرارگاه اشرف برای تحقق هدفی بود که موفق ربیعی پیش از این اعلام کرده بود. حمله نیروهای عراقی در روز ۶ و ۷ مرداد ۱۲ کشته و صدها مجروح برجای گذاشت. اما با این حال نیروهای عراقی نتوانستند به هدف خود یعنی تسلط بر قرارگاه اشرف دست پیدا کنند. ساکنین اشرف با دست خالی و با استفاده از زنجیره‌ی انسانی و خط بستن در مقابل حملات مانع پیشروی کامل نیروهای عراقی شدند به نحوی که نیروهای عراقی یا باید به قتل عام تعداد زیادی از آن‌ها یعنی ده‌ها برابر بیشتر دست می‌زدند یا حمله را متوقف می‌کردند. همزمان از این حمله صحنه‌ها و فیلم‌های تکان دهنده‌ای از حمله عراقیان به افراد بی‌دفاع توسط ساکنین اشرف به جهان مخابره شد.بخش‌های مختلف این سازمان در اروپا و آمریکا به کمک هواداران سازمان مجاهدین فعالیت خود را از طریق سازمان‌های بین المللی خود را برای متوقف کردن حمله آغاز کردند. به این ترتیب در پایان روز هفتم مرداد یعنی روز دوم از آغاز درگیری‌ها نیروهای عراقی زیر فشارهای بین المللی ناگزیر از توقف شدند. آنها در جریان این درگیری تنها توانستند بخشی از بیابان‌های اشرف در سمت شمالی این قرارگاه را در کنترل خود قرار دهند. با این‌همه تمامی خیابان‌های و امکان قرارگاه اشرف در دست ساکنین باقی ماند.


دربیانیه فعالین حقوق بشرو دموکراسی در ایران دراین رابطه آمده‌است:[[پرونده:بلندگوها اطراف قرارگاه اشرف.jpg|جایگزین=بلندگوها اطراف قرارگاه اشرف|بندانگشتی|بلندگوها اطراف قرارگاه اشرف]]<blockquote>«تصاویر و فیلمهای تکان دهنده‌ای که در طی روزهای گذشته از اشرف پخش شده‌است حاکی از یورشهای وحشیانه و غیرقابل تصور نیروهای عراقی با سلاح گرم، خودروهای نظامی، لودر، باتون، میله‌های فلزی، سنگ به ساکنین [[قرارگاه اشرف|اشرف]] می‌باشد. گفته می‌شود در این یورش‌ها تا به حال ۱۲ نفر از اعضای [[سازمان مجاهدین خلق ایران]] جان باختند و صدها نفر زخمی شدند و تعدادی هم توسط نیروهای عراقی ربوده شده و به نقاط نامعلومی منتقل شدند. در حال حاضر وضعیت زخمی شدگان به دلیل نبود امکانات پزشکی لازم و ممانعت از انتقال آنها به بیمارستان‌های تخصصی عراق وخیم می‌باشد و تا به حال تعدادی بدین خاطر جان باختند.»</blockquote>
دربیانیه فعالین حقوق بشرو دموکراسی در ایران دراین رابطه آمده‌است:[[پرونده:بلندگوها اطراف قرارگاه اشرف.jpg|جایگزین=بلندگوها اطراف قرارگاه اشرف|بندانگشتی|بلندگوها اطراف قرارگاه اشرف]]<blockquote>«تصاویر و فیلمهای تکان دهنده‌ای که در طی روزهای گذشته از اشرف پخش شده‌است حاکی از یورشهای وحشیانه و غیرقابل تصور نیروهای عراقی با سلاح گرم، خودروهای نظامی، لودر، باتون، میله‌های فلزی، سنگ به ساکنین [[قرارگاه اشرف|اشرف]] می‌باشد. گفته می‌شود در این یورش‌ها تا به حال ۱۲ نفر از اعضای [[سازمان مجاهدین خلق ایران]] جان باختند و صدها نفر زخمی شدند و تعدادی هم توسط نیروهای عراقی ربوده شده و به نقاط نامعلومی منتقل شدند. در حال حاضر وضعیت زخمی شدگان به دلیل نبود امکانات پزشکی لازم و ممانعت از انتقال آنها به بیمارستان‌های تخصصی عراق وخیم می‌باشد و تا به حال تعدادی بدین خاطر جان باختند.»</blockquote>
خط ۵۶۳: خط ۵۵۶:
در این پروسه یعنی از آوریل ۲۰۱۱ تا دسامبر همین سال، سازمان مجاهدین یک کمپین گسترده بین المللی را علیه ضرب الأجل دولت عراق آغاز کرد. دامنه این فعالیت‌ها از آمریکا تا اروپا گسترش داشت. در نتیجه‌ی این فعالیت‌ها یک حمایت بین المللی گسترده برای جلوگیری از یک درگیری دیگر در قرارگاه اشرف ایجاد شد. ازجمله دولت آمریکا از سوی نمایندگان پارلمان و سنا برای ایجاد یک راه حل تحت فشار قرار داشت.سرانجام بان کی مون، دبیرکل سازمان ملل از نوری مالکی خواهان لغو ضرب الأجل شد. به این ترتیب ۱۰ روز پیش از پایان مدت ضرب الأجل، نوری المالکی تعویق این ضرب الأجل را زیر فشارهای بین المللی اعلام کرد. هم‌زمان یک دادگاه آمریکایی وزارت خارجه‌ی آمریکا را وادار به خارج کردن نام سازمان مجاهدین خلق ایران از لیست سازمان‌های تروریستی کرد. هیلاری کلینتون وزیر خارجه‌ی آمریکا انجام این عمل را منوط به همکاری اعضای سازمان مجاهدین خلق برای جابجایی از قرارگاه اشرف به [[کمپ لیبرتی]] در راستای پرهیز از درگیری‌های احتمالی دانست. <ref>[https://hambastegimeli.com/اخبار-ايران/143-اشرف-لیبرتی/41005-22-2012 افشاگری طاهر بومدرارئیس دفتر حقوق بشر یونامی ( هیل -نشریه کنگره آمریکا- 22 اوت 2012)]</ref>
در این پروسه یعنی از آوریل ۲۰۱۱ تا دسامبر همین سال، سازمان مجاهدین یک کمپین گسترده بین المللی را علیه ضرب الأجل دولت عراق آغاز کرد. دامنه این فعالیت‌ها از آمریکا تا اروپا گسترش داشت. در نتیجه‌ی این فعالیت‌ها یک حمایت بین المللی گسترده برای جلوگیری از یک درگیری دیگر در قرارگاه اشرف ایجاد شد. ازجمله دولت آمریکا از سوی نمایندگان پارلمان و سنا برای ایجاد یک راه حل تحت فشار قرار داشت.سرانجام بان کی مون، دبیرکل سازمان ملل از نوری مالکی خواهان لغو ضرب الأجل شد. به این ترتیب ۱۰ روز پیش از پایان مدت ضرب الأجل، نوری المالکی تعویق این ضرب الأجل را زیر فشارهای بین المللی اعلام کرد. هم‌زمان یک دادگاه آمریکایی وزارت خارجه‌ی آمریکا را وادار به خارج کردن نام سازمان مجاهدین خلق ایران از لیست سازمان‌های تروریستی کرد. هیلاری کلینتون وزیر خارجه‌ی آمریکا انجام این عمل را منوط به همکاری اعضای سازمان مجاهدین خلق برای جابجایی از قرارگاه اشرف به [[کمپ لیبرتی]] در راستای پرهیز از درگیری‌های احتمالی دانست. <ref>[https://hambastegimeli.com/اخبار-ايران/143-اشرف-لیبرتی/41005-22-2012 افشاگری طاهر بومدرارئیس دفتر حقوق بشر یونامی ( هیل -نشریه کنگره آمریکا- 22 اوت 2012)]</ref>


به این ترتیب اولین ستون ۴۰۰ نفره‌ی  مجاهدین خلق صبح ۲۹ بهمن ۱۳۹۰( ۸ فوریه ۲۰۱۲) به سمت کمپ لیبرتی حرکت کردند. دومین ستون مجاهدین خلق در ۱۸ اسفند ۱۳۹۰ به سمت [[کمپ لیبرتی]] حرکت کردند. پس از آن ستون‌های سوم و چهارم و پنجم در اسفند ۱۳۹۰ ، فروردین ۱۳۹۱، و اردیبهشت ماه همین سال به کمپ لیبرتی حرکت کردند. در این جابجایی‌ها یکی از مهمترین مشکلات ممانعت دولت عراق از انتقال وسایل و اموال شخصی مجاهدین به کمپ جدید بود. دولت عراق همچنین با فروش این اموال در اشرف نیز مخالفت کرده و در آن کارشکنی می‌کرد. با ممانعت دولت عراق از انتقال تانکرهای آب و فاضلاب از اشرف به لیبرتی، اعضای مجاهدین حرکت خود به سمت کمپ لیبرتی را متوقف کردند. خواست مجاهدین خروج از لیست، عدم ممانعت از انتقال اموال و جابجایی امن و بدون تنش به قرراگاه لیبرتی بود. سرانجام در در ۱۷ اوت ۲۰۱۲ (۲۷مرداد۱۳۹۱) در یک توافق چهارجانبه میان مجاهدین خلق، دولت آمریکا، سازمان ملل و دولت عراق، یک توافق به عمل آمد. بر این اساس باقی مانده اعضای مجاهدین با پاسخ گرفتن برخی خواسته‌هایشان به لیبرتی منقل می‌شدند. همچنین بر اساس این توافق ۱۰۰ نفر از اعضای مجاهدین برای فروش اموال مجاهدین خلق در قرارگاه اشرف باقی می‌ماندند.
به این ترتیب اولین ستون ۴۰۰ نفره‌ی  مجاهدین خلق صبح ۲۹ بهمن ۱۳۹۰( ۸ فوریه ۲۰۱۲) به سمت کمپ لیبرتی حرکت کردند. دومین ستون مجاهدین خلق در ۱۸ اسفند ۱۳۹۰ به سمت [[کمپ لیبرتی]] حرکت کردند. پس از آن ستون‌های سوم و چهارم و پنجم در اسفند ۱۳۹۰ ، فروردین ۱۳۹۱، و اردیبهشت ماه همین سال به کمپ لیبرتی حرکت کردند. در این جابجایی‌ها یکی از مهمترین مشکلات ممانعت دولت عراق از انتقال وسایل و اموال شخصی مجاهدین به کمپ جدید بود. دولت عراق همچنین با فروش این اموال در اشرف نیز مخالفت و در آن کارشکنی می‌کرد. با ممانعت دولت عراق از انتقال تانکرهای آب و فاضلاب از اشرف به لیبرتی، اعضای مجاهدین حرکت خود به سمت کمپ لیبرتی را متوقف کردند. خواست مجاهدین خروج از لیست، عدم ممانعت از انتقال اموال و جابجایی امن و بدون تنش به قرراگاه لیبرتی بود. سرانجام در ۱۷ اوت ۲۰۱۲ (۲۷مرداد۱۳۹۱) در یک توافق چهارجانبه میان مجاهدین خلق، دولت آمریکا، سازمان ملل و دولت عراق، یک توافق به عمل آمد. بر این اساس باقی‌مانده اعضای مجاهدین با پاسخ گرفتن برخی خواسته‌هایشان به لیبرتی منقل می‌شدند. همچنین بر اساس این توافق ۱۰۰ نفر از اعضای مجاهدین برای فروش اموال مجاهدین خلق در قرارگاه اشرف باقی می‌ماندند.


این توافق توسط مسعود رجوی به اطلاع اعضای مجاهدین رسیده و پس از انجام یک رأی‌گیری مجاهدین موافقت خود را با آن اعلام کردند. بر این اساس در شهریور ماه ۱۳۹۱ مجاهدین باقی مانده در قرارگاه اشرف به استثنای ۱۰۰ نفر برای فروش اموال، به لیبرتی منتقل شدند.<ref>[https://www.iranncr.org/%D8%A7%D8%B3%D9%86%D8%A7%D8%AF-%D8%B4%D9%88%D8%B1%D8%A7/%D8%A8%DB%8C%D8%A7%D9%86%DB%8C%D9%87%E2%80%8C%D9%87%D8%A7/132-%D8%A8%DB%8C%D8%A7%D9%86%DB%8C%D9%80%D9%87-%D8%B3%DB%8C-%D9%88-%D8%AF%D9%88%D9%85%DB%8C%D9%86-%D8%B3%D8%A7%D9%84% بیانیـه سی و دومین سالگرد تأسیس شـورای ملی مقاومت ایـران]</ref>  
این توافق توسط مسعود رجوی به اطلاع اعضای مجاهدین رسیده و پس از انجام یک رأی‌گیری مجاهدین موافقت خود را با آن اعلام کردند. بر این اساس در شهریور ماه ۱۳۹۱ مجاهدین باقی‌مانده در قرارگاه اشرف به استثنای ۱۰۰ نفر برای فروش اموال، به لیبرتی منتقل شدند.<ref>[https://www.iranncr.org/%D8%A7%D8%B3%D9%86%D8%A7%D8%AF-%D8%B4%D9%88%D8%B1%D8%A7/%D8%A8%DB%8C%D8%A7%D9%86%DB%8C%D9%87%E2%80%8C%D9%87%D8%A7/132-%D8%A8%DB%8C%D8%A7%D9%86%DB%8C%D9%80%D9%87-%D8%B3%DB%8C-%D9%88-%D8%AF%D9%88%D9%85%DB%8C%D9%86-%D8%B3%D8%A7%D9%84% بیانیـه سی و دومین سالگرد تأسیس شـورای ملی مقاومت ایـران]</ref>  


=== جابجایی آخرین گروه از مجاهدین به لیبرتی ===
=== جابجایی آخرین گروه از مجاهدین به لیبرتی ===
۱۰۰ نفر از اعضای باقی مانده در اشرف با موانع زیاید برای فروش ده‌ها میلیون دلار از اموال مجاهدین خلق مواجه بودند. دولت عراق اجازه ورود هیچ تاجری را به اشرف نداد. سرانجام در دهم شهریور ماه ۱۳۹۲  مجاهدین باقی مانده در قرارگاه اشرف مورد حمله‌ی افرادی که لباس‌های وزارت کشور عراق را بر تن کرده بودند قرار گرفتند. در این حمله که  [[قتل عام ۱۰ شهریور ۱۳۹۲ اشرف|قتل عام ۱۰ شهریور ۱۳۹۲]] شناخته می‌شود ۵۲ تن از مجاهدین جان باختند. سرانجام در روز ۲۰ شهریور ۱۳۹۲ آخرین گروه از مجاهدین باقی مانده در اشرف به درخواست مریم رجوی قرارگاه اشرف را ترک کردند و به کمپ لیبرتی رفتند. این کاروان در مسیر خود مورد یک حمله تروریستی دیگر نیز قرار گرفت اما بدون هیچ آسیبی به لیبرتی رسید.
۱۰۰ نفر از اعضای باقی‌مانده در اشرف با موانع زیاید برای فروش ده‌ها میلیون دلار از اموال مجاهدین خلق مواجه بودند. دولت عراق اجازه ورود هیچ تاجری را به اشرف نداد. سرانجام در دهم شهریور ماه ۱۳۹۲  مجاهدین باقی‌مانده در قرارگاه اشرف مورد حمله‌ی افرادی که لباس‌های وزارت کشور عراق را بر تن کرده بودند قرار گرفتند. در این حمله که  [[قتل عام ۱۰ شهریور ۱۳۹۲ اشرف|قتل عام ۱۰ شهریور ۱۳۹۲]] شناخته می‌شود ۵۲ تن از مجاهدین جان باختند. سرانجام در روز ۲۰ شهریور ۱۳۹۲ آخرین گروه از مجاهدین باقی‌مانده در اشرف به درخواست مریم رجوی قرارگاه اشرف را ترک کردند و به کمپ لیبرتی رفتند. این کاروان در مسیر خود مورد یک حمله تروریستی دیگر نیز قرار گرفت اما بدون هیچ آسیبی به لیبرتی رسید.


=== یک گزارش آماری ===
=== یک گزارش آماری ===
خط ۵۸۳: خط ۵۷۶:
با آغاز روند جمع‌آوری سلاح‌های مجاهدین توسط ارتش آمریکا، رژیم ایران روی امتناع مجاهدین از پذیرش آن حساب کرده بود. تحلیل رژیم ایران در یک فرایند منطقی این بود که مجاهدین در برابر این گردآوری سلاح‌هایشان مقاومت می‌کنند و در نتیجه در یک درگیری نظامی غیرقابل اجتناب از بین می‌روند. این دقیقا همان دلیلی بود که منجر به پذیرش جمع‌آوری سلاح‌ها از طرف مجاهدین شد. فرمانده نیروهای آمریکایی ژنرال اودیرنو که از «تسلیم» و «خلع سلاح» به عنوان پیش‌شرط مذاکره سخن گفته بود، سرانجام با مجاهدین خلق، قرارداد آتش‌بس امضا کرد. یک قرارداد آتش بس که میان نیروهای آمریکایی و مجاهدین در مقابل گردآوری سلاح‌های آن‌ها در احترام به حکومت نوپای عراق امضا شد. همچنین مجاهدین بر اساس این قرارداد می‌توانست همچنان لباس متحدالشکل و ساختار پیشین خود را حفظ کنند. [[پرونده:نماد میدان آزادی قرارگاه اشرف - غروب.JPG|alt=برج آزادی - قرارگاه اشرف |بندانگشتی|395x395پیکسل|برج آزادی - قرارگاه اشرف ]]
با آغاز روند جمع‌آوری سلاح‌های مجاهدین توسط ارتش آمریکا، رژیم ایران روی امتناع مجاهدین از پذیرش آن حساب کرده بود. تحلیل رژیم ایران در یک فرایند منطقی این بود که مجاهدین در برابر این گردآوری سلاح‌هایشان مقاومت می‌کنند و در نتیجه در یک درگیری نظامی غیرقابل اجتناب از بین می‌روند. این دقیقا همان دلیلی بود که منجر به پذیرش جمع‌آوری سلاح‌ها از طرف مجاهدین شد. فرمانده نیروهای آمریکایی ژنرال اودیرنو که از «تسلیم» و «خلع سلاح» به عنوان پیش‌شرط مذاکره سخن گفته بود، سرانجام با مجاهدین خلق، قرارداد آتش‌بس امضا کرد. یک قرارداد آتش بس که میان نیروهای آمریکایی و مجاهدین در مقابل گردآوری سلاح‌های آن‌ها در احترام به حکومت نوپای عراق امضا شد. همچنین مجاهدین بر اساس این قرارداد می‌توانست همچنان لباس متحدالشکل و ساختار پیشین خود را حفظ کنند. [[پرونده:نماد میدان آزادی قرارگاه اشرف - غروب.JPG|alt=برج آزادی - قرارگاه اشرف |بندانگشتی|395x395پیکسل|برج آزادی - قرارگاه اشرف ]]


با این همه کنار گذاشتن سلاح برای [[سازمان مجاهدین خلق ایران|سازمان مجاهدین خلق]] به عنوان سازمانی که به مبارزه‌ مسلحانه علیه رژیم ایران باور داشت امری بود که می‌توانست منجر به فروپاشی آن شود. رژيم ایران نیز تصور می‌کرد که حتی اگر سازمان مجاهدین خلق جمع‌آوری سلاح‌هایش را بپذیرد، به سرعت متلاشی خواهد شد. در آن شرایط، نه تنها دشمنان مجاهدین خلق بلکه دوستان آن‌ها نیز در اقسا نقاط جهان چنین استنباطی از شرایط مجاهدین خلق داشتند و  وقایع عراق را پایانی بر حضور مؤثر این سازمان می‌دانستند. در آن زمان هیچ‌ ناظری نمی‌توانست از ادامه‌ی فعالیت یک ارتش بدون سلاح تصویری ارائه دهد.  
با این همه کنار گذاشتن سلاح برای [[سازمان مجاهدین خلق ایران|سازمان مجاهدین خلق]] به عنوان سازمانی که به مبارزه‌ مسلحانه علیه رژیم ایران باور داشت امری بود که می‌توانست منجر به فروپاشی آن شود. رژيم ایران نیز تصور می‌کرد که حتی اگر سازمان مجاهدین خلق جمع‌آوری سلاح‌هایش را بپذیرد، به سرعت متلاشی خواهد شد. در آن شرایط، نه تنها دشمنان مجاهدین خلق بلکه دوستان آن‌ها نیز در اقصی نقاط جهان چنین استنباطی از شرایط مجاهدین خلق داشتند و  وقایع عراق را پایانی بر حضور مؤثر این سازمان می‌دانستند. در آن زمان هیچ‌ ناظری نمی‌توانست از ادامه‌ی فعالیت یک ارتش بدون سلاح تصویری ارائه دهد.  


یک واقعیت غیرقابل انکار این است که اگر اعضای مجاهدین خلق که به هدف سرنگونی قهرآمیز رژیم ایران به عراق آمده بودند،‌ این کشور را به اشکال مختلف گروهی یا انفرادی ترک کرده و بر استمرار حضور تشکیلاتی خود در قرارگاه اشرف پافشاری نمی‌کردند، جنبش مبارزه علیه رژیم ایران که این سازمان در محوریت آن  قرار داشت، برای یک دوره‌ی نامعلوم متوقف و خاموش می‌شد.  
یک واقعیت غیرقابل انکار این است که اگر اعضای مجاهدین خلق که به هدف سرنگونی قهرآمیز رژیم ایران به عراق آمده بودند،‌ این کشور را به اشکال مختلف گروهی یا انفرادی ترک کرده و بر استمرار حضور تشکیلاتی خود در قرارگاه اشرف پافشاری نمی‌کردند، جنبش مبارزه علیه رژیم ایران که این سازمان در محوریت آن  قرار داشت، برای یک دوره‌ی نامعلوم متوقف و خاموش می‌شد.  
خط ۵۹۷: خط ۵۹۰:
مسعود رجوی در پیام به اعضای سازمان مجاهدین در مورد گردآوری سلاح‌ها گفته بود: من صاحبان سلاح را به سلاح ترجیح دادم.
مسعود رجوی در پیام به اعضای سازمان مجاهدین در مورد گردآوری سلاح‌ها گفته بود: من صاحبان سلاح را به سلاح ترجیح دادم.
[[پرونده:میدان لاله در قرارگاه اشرف.JPG|جایگزین=میدان لاله در قرارگاه اشرف- یک روز پس از تسخیر آن توسط نیروهای عراقی وابسته به رژیم ایران|بندانگشتی|333x333پیکسل|میدان لاله در قرارگاه اشرف- یک روز پس از تسخیر آن توسط نیروهای عراقی وابسته به رژیم ایران]]
[[پرونده:میدان لاله در قرارگاه اشرف.JPG|جایگزین=میدان لاله در قرارگاه اشرف- یک روز پس از تسخیر آن توسط نیروهای عراقی وابسته به رژیم ایران|بندانگشتی|333x333پیکسل|میدان لاله در قرارگاه اشرف- یک روز پس از تسخیر آن توسط نیروهای عراقی وابسته به رژیم ایران]]
او با تشریح شرایط ژئوپولتیک منطقه، یعنی قطعیت گسترش دخالت رژیم در منطقه‌ی خاورمیانه و ضرورت یک پاسخ جهانی به این موضوع، مجاهدین را به صبر و پایداری بر اصول فراخواند. در آن شرایط هنوز رژیم ایران نفوذ خود در عراق، سوریه، لبنان، یمن و... را گسترش نداده بود. سال‌ها بعد صحت تحلیل مسعود رجوی در رابطه‌ با ژئوپلیتک منطقه‌ی خاورمیانه اثبات شکد.  
او با تشریح شرایط ژئوپولتیک منطقه، یعنی قطعیت گسترش دخالت رژیم در منطقه‌ی خاورمیانه و ضرورت یک پاسخ جهانی به این موضوع، مجاهدین را به صبر و پایداری بر اصول فراخواند. در آن شرایط هنوز رژیم ایران نفوذ خود در عراق، سوریه، لبنان، یمن و... را گسترش نداده بود. سال‌ها بعد صحت تحلیل مسعود رجوی در رابطه‌ با ژئوپلیتک منطقه‌ی خاورمیانه اثبات شد.  


مسعود رجوی تئوری خود را در مورد اشرف این‌چنین خلاصه می‌کرد:<blockquote>«اگر اشرف بایستد جهان در مقابل رژیم ایران ایستاگی خواهد کرد»</blockquote>مسعود رجوی نام این مرحله از حضور مجاهدین در اشرف  با کد « پ. پ. پ »  به معنی پایداری پرشکوه برای پیروزی ، شاخص‌گذاری کرد. او در تمامی این ۱۴ ساله به هدایت جریان مبارزه‌ی سخت و پیچیده‌ی مجاهدین خلق در قرارگاه اشرف پرداخت.  
مسعود رجوی تئوری خود را در مورد اشرف این‌چنین خلاصه می‌کرد:<blockquote>«اگر اشرف بایستد جهان در مقابل رژیم ایران ایستاگی خواهد کرد»</blockquote>مسعود رجوی نام این مرحله از حضور مجاهدین در اشرف  با کد « پ. پ. پ »  به معنی پایداری پرشکوه برای پیروزی ، شاخص‌گذاری کرد. او در تمامی این ۱۴ ساله به هدایت جریان مبارزه‌ی سخت و پیچیده‌ی مجاهدین خلق در قرارگاه اشرف پرداخت.  
خط ۶۰۳: خط ۵۹۶:
در این دوران، ادامه‌ یافتن جریان مبارزه و پافشاری مجاهدین خلق بر مبارزه‌ خود در قرارگاه اشرف و در شرایط پیچیده‌ی عراق، توجهات بسیاری را در جهان به خود جلب کرد. مجاهدین خلق در این دوران در برخورد با نیروهای آمریکایی و همچنین عراقیانی که روزانه به این قرارگاه رفت و آمد داشتند به گسترش صورت مسأله‌ی سرنگونی و معرفی اهداف خود پرداختند. این فعالیت‌ها به گفته‌ی نیروهای آمریکایی حاضر در عراق، منجر به آگاهی قشر عظیمی از مردم عراق و جریانات سیاسی آن نسبت به خطر نفوذ رژیم ایران در عراق و منطقه شد.
در این دوران، ادامه‌ یافتن جریان مبارزه و پافشاری مجاهدین خلق بر مبارزه‌ خود در قرارگاه اشرف و در شرایط پیچیده‌ی عراق، توجهات بسیاری را در جهان به خود جلب کرد. مجاهدین خلق در این دوران در برخورد با نیروهای آمریکایی و همچنین عراقیانی که روزانه به این قرارگاه رفت و آمد داشتند به گسترش صورت مسأله‌ی سرنگونی و معرفی اهداف خود پرداختند. این فعالیت‌ها به گفته‌ی نیروهای آمریکایی حاضر در عراق، منجر به آگاهی قشر عظیمی از مردم عراق و جریانات سیاسی آن نسبت به خطر نفوذ رژیم ایران در عراق و منطقه شد.


با شروع حملات به قرارگاه اشرف توسط نیروهای وابسته به رژیم ایران، اشکال مقابله‌ی مجاهدین با این حملات و تصاویری که از آن مخابره می‌شد، صورت مسأله‌ی اشرف را در عرض دو سال به یکی صورت مسأله‌ی جهانی تبدیل کرد. مجاهدین خلق در این حملات با دست خالی در برابر انواع حملات با سلاح‌های گرم و سرد، ایستاده و عقب نشینی نمی‌کردند. تصاویر زنان مجاهد با چهره‌‌ها و بد‌ن‌های خونین در حالی که علیه رژیم ایران شعار می‌دادند در بسیاری از شبکه‌ها و رسانه‌های جهان وایرال شد. بسیاری قرارگاه اشرف با امیرخیز، محله‌ای که ستارخان در جریان انقلاب مشروطه در آن جنگید و انقلاب را گسترش داد، مقایسه کردند. صبا هفت برادران نام دختری است که در آخرین لحظات حیات خود در حالی که بر اثر شدت خونریزی به سختی می‌توانست کلماتش را ادا کند گفت:  
با شروع حملات به قرارگاه اشرف توسط نیروهای وابسته به رژیم ایران، اشکال مقابله‌ی مجاهدین با این حملات و تصاویری که از آن مخابره می‌شد، صورت مسأله‌ی اشرف را در عرض دو سال به یک صورت مسأله‌ی جهانی تبدیل کرد. مجاهدین خلق در این حملات با دست خالی در برابر انواع حملات با سلاح‌های گرم و سرد، ایستاده و عقب نشینی نمی‌کردند. تصاویر زنان مجاهد با چهره‌‌ها و بد‌ن‌های خونین در حالی که علیه رژیم ایران شعار می‌دادند در بسیاری از شبکه‌ها و رسانه‌های جهان وایرال شد. بسیاری قرارگاه اشرف با امیرخیز، محله‌ای که ستارخان در جریان انقلاب مشروطه در آن جنگید و انقلاب را گسترش داد، مقایسه کردند. صبا هفت برادران نام دختری است که در آخرین لحظات حیات خود در حالی که بر اثر شدت خونریزی به سختی می‌توانست کلماتش را ادا کند گفت:  


ما تا آخرش ایستادیم، ما تا آخرش می‌ایستیم!
ما تا آخرش ایستادیم، ما تا آخرش می‌ایستیم!
خط ۶۰۹: خط ۶۰۲:
یکی از افسران عراقی که در حملات به قرارگاه اشرف شرکت داشت در نامه‌ای به یکی از دوستان خود در مورد مجاهدین در اشرف می‌نویسد:<blockquote>نمی‌دانم چرا این‌ها اینطور هستند! تا به حال چنین چیزی ندیدم. هر چه می‌زنیم و می‌کشیم یکی دیگر جای قبلی را پر می‌‌کند. ایرانی‌ها ترس نمی‌شناسند. بخدا نمی‌دانند ترس یعنی چه!<ref>پخش از سیمای آزادی</ref></blockquote>اخبار و تصاویر قرارگاه اشرف بسیاری را تحت تأثیر قرار داد. دبیر کل سازمان ملل به دفعات در این رابطه موضع‌گیری کرد. ده‌ها هزار ایرانی در سراسر جهان و هزاران شخصیت سیاسی و پارلمانتر از چهارقاره‌ی جهان نسبت مسأله‌ی اشرف و بالمعال نسبت به موضوع سرنگونی رژیم ایران دغدغه‌مند شدند.  
یکی از افسران عراقی که در حملات به قرارگاه اشرف شرکت داشت در نامه‌ای به یکی از دوستان خود در مورد مجاهدین در اشرف می‌نویسد:<blockquote>نمی‌دانم چرا این‌ها اینطور هستند! تا به حال چنین چیزی ندیدم. هر چه می‌زنیم و می‌کشیم یکی دیگر جای قبلی را پر می‌‌کند. ایرانی‌ها ترس نمی‌شناسند. بخدا نمی‌دانند ترس یعنی چه!<ref>پخش از سیمای آزادی</ref></blockquote>اخبار و تصاویر قرارگاه اشرف بسیاری را تحت تأثیر قرار داد. دبیر کل سازمان ملل به دفعات در این رابطه موضع‌گیری کرد. ده‌ها هزار ایرانی در سراسر جهان و هزاران شخصیت سیاسی و پارلمانتر از چهارقاره‌ی جهان نسبت مسأله‌ی اشرف و بالمعال نسبت به موضوع سرنگونی رژیم ایران دغدغه‌مند شدند.  


افکار عمومی ناچارا بر روی دولت‌ها نیز تأثیر گذاشت و موضوع اشرف را به چالشی برای بسیاری دولت‌ها از جمله دولت آمریکا تبدیل کرد،‌ آنچنان که کاخ سفید به رغم در پیش گرفتن سیاست مذاکره با رژیم ایران، تحت فشار کنگره و سنا مجبور به مداخله در موضوع اشرف شد.  جان کری وزیر خارجه آمریکا در یکی از سخنرانی‌های خود در جلسه‌یی در یک لغزش کلام ، از عبارت MEK (مخفف سازمان مجاهدین خلق) به جای واژه‌ی دیگری استفاده کرد و هنگام تصحیح اذعان نمود که این روزها آنقدر نام این سازمان را می‌شنویم که ناخودآگاه آن‌را بر زبان می‌آوریم. دیگر وزرای خارجه این سخن را با تأیید کردند.  
افکار عمومی به ناچار بر روی دولت‌ها نیز تأثیر گذاشت و موضوع اشرف را به چالشی برای بسیاری دولت‌ها از جمله دولت آمریکا تبدیل کرد،‌ آنچنان که کاخ سفید به رغم در پیش گرفتن سیاست مذاکره با رژیم ایران، تحت فشار کنگره و سنا مجبور به مداخله در موضوع اشرف شد.  جان کری وزیر خارجه آمریکا در یکی از سخنرانی‌های خود در جلسه‌یی در یک لغزش کلام ، از عبارت MEK (مخفف سازمان مجاهدین خلق) به جای واژه‌ی دیگری استفاده کرد و هنگام تصحیح اذعان نمود که این روزها آنقدر نام این سازمان را می‌شنویم که ناخودآگاه آن‌را بر زبان می‌آوریم. دیگر وزرای خارجه این سخن را تأیید کردند.  


هواداران مجاهدین خلق در این ۱۴ سال در کشورهای مختلف، ده‌ها برابر شدند و تحت تأثیر شرایط قرارگاه اشرف با برانگیختگی بسیار هزاران تظاهرات و آکسیون در صدها شهر جهان برگزار نمودند. شمار شرکت‌کنندگان در گردهمایی سالانه‌ی مجاهدین از ۱۰ هزار نفر در سال ۱۳۸۳ به بیش از ۱۰۰ هزار نفر در سال ۱۳۹۵ رسید. هواداران مجاهدین خلق در ۱۸ برنامه علنی و تلویزیونی کمک به مجاهدین میلیون‌ها دلار پول به این سازمان کمک کردند.
هواداران مجاهدین خلق در این ۱۴ سال در کشورهای مختلف، ده‌ها برابر شدند و تحت تأثیر شرایط قرارگاه اشرف با برانگیختگی بسیار هزاران تظاهرات و آکسیون در صدها شهر جهان برگزار نمودند. شمار شرکت‌کنندگان در گردهمایی سالانه‌ی مجاهدین از ۱۰ هزار نفر در سال ۱۳۸۳ به بیش از ۱۰۰ هزار نفر در سال ۱۳۹۵ رسید. هواداران مجاهدین خلق در ۱۸ برنامه علنی و تلویزیونی کمک به مجاهدین میلیون‌ها دلار پول به این سازمان کمک کردند.
خط ۶۱۷: خط ۶۱۰:
به این ترتیب واژه‌ی اشرف و اشرفی به معنی «فرد ساکن اشرف» برای مجاهدین و هواداران آن‌ها به آرامی تبدیل به معیار مبارزه و ایستادگی شد. این واژه از نام یک شهر فراتر رفت، نوعی بار معنایی و ارزشی پیدا کرد و تبدیل به نمادی مفهومی در خانواده‌ی مقاومت ایران گشت. الگویی منطقی، فکری و عاطفی که راه خود را به فرهنگ و ادبیات مجاهدین نیز باز کرده و در آن نهادینه شد.
به این ترتیب واژه‌ی اشرف و اشرفی به معنی «فرد ساکن اشرف» برای مجاهدین و هواداران آن‌ها به آرامی تبدیل به معیار مبارزه و ایستادگی شد. این واژه از نام یک شهر فراتر رفت، نوعی بار معنایی و ارزشی پیدا کرد و تبدیل به نمادی مفهومی در خانواده‌ی مقاومت ایران گشت. الگویی منطقی، فکری و عاطفی که راه خود را به فرهنگ و ادبیات مجاهدین نیز باز کرده و در آن نهادینه شد.


سازمان مجاهدین پس از چهارده سال با حفظ تشکیلات خود در حالی عراق و قرارگاه اشرف را ترک کرد که  سرمایه‌ای عظیم در بانک سیاسی-استراتژیکی‌ خود ذخیره کرده بود و در نتیجه به لحاظ تعادل قوای سیاسی بسیار بالاتر از آن قرار داشت که عدم حضورش در این قرارگاه منجر به رکود در جنبش مبارزه شود. درست در نقطه‌ی مقابل سازمان مجاهدین با پشتوانه ی همین سرمایه‌، استراتژی جدید خود با با شعار برپایی هزار اشرف و کانون‌های شورشی برای سرنگونی رژیم ایران بنیان گذاشت.
سازمان مجاهدین پس از چهارده سال با حفظ تشکیلات خود در حالی عراق و قرارگاه اشرف را ترک کرد که  سرمایه‌ای عظیم در بانک سیاسی-استراتژیکی‌ خود ذخیره کرده بود و در نتیجه به لحاظ تعادل قوای سیاسی بسیار بالاتر از آن قرار داشت که عدم حضورش در این قرارگاه منجر به رکود در جنبش و از سویی شتاب مبارزه شود. درست در نقطه‌ی مقابل سازمان مجاهدین با پشتوانه ی همین سرمایه‌، استراتژی جدید خود با با شعار برپایی هزار اشرف و کانون‌های شورشی برای سرنگونی رژیم ایران بنیان گذاشت.


به این ترتیب تئوری مسعود رجوی مبنی بر این‌که ایستادگی اشرف، منجر به ایستادگی در سراسر جهان علیه رژیم ایران خواهد شد پس از ۱۴ سال در بوته‌ی آزمایش خود را به اثبات رساند و دستاورد‌های بسیاری برای مجاهدین خلق به همراه آورد. بدون شک نقطه‌ی کنونی این سازمان در تعادل قوای ایران، منطقه و جهان، نتیجه‌ی کارکرد آن‌ها در طول یک و نیم دهه در قرارگاه اشرف است.
به این ترتیب تئوری مسعود رجوی مبنی بر این‌که ایستادگی اشرف، منجر به ایستادگی در سراسر جهان علیه رژیم ایران خواهد شد پس از ۱۴ سال در بوته‌ی آزمایش صحت خود را به اثبات رساند و دستاورد‌های بسیاری برای مجاهدین خلق به همراه آورد. بدون شک نقطه‌ی کنونی این سازمان در تعادل قوای ایران، منطقه و جهان، نتیجه‌ی کارکرد آن‌ها در طول یک و نیم دهه در قرارگاه اشرف است.


== منابع ==
== منابع ==
<references />
<references />

منوی ناوبری