مسلم اسکندر فیلابی: تفاوت میان نسخه‌ها

پرش به ناوبری پرش به جستجو
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
 
خط ۲۷: خط ۲۷:
| زیرنویس          =
| زیرنویس          =
}}
}}
'''مسلم اسکندر فیلابی''' در روز ششم فروردین سال ۱۳۲۳ در فیلاب قوچان دیده بر جهان گشود. فیلابی عضو تیم ملی کشتی ایران از سال ۱۹۶۶ تا ۱۹۷۶ می‌باشد. فیلابی پرچم‌دار کاروان ورزشی ایران در بازی‌های آسیایی ۱۹۷۴ تهران بود که در آن سال در هر دو رشته فرنگی و آزاد در دسته فوق سنگین به قهرمانی آسیا رسید که این قهرمانی واقعه ای نادر در تاریخ کشتی جهان است. فیلابی با ۴ مدال طلا در بازی‌های آسیایی پرافتخارترین ورزش کار ایران در تاریخ بازی‌های آسیایی تا به امروز است. فیلابی همچنین در سه دوره المپیک ۱۹۶۸ مکزیکوسیتی و ۱۹۷۲ مونیخ و ۱۹۷۶ مونترآل حضور داشت؛ که در المپیک‌های ۱۹۷۲ و ۱۹۷۶ پرچمدار کاروان ورزشی ایران بود. همچنین مسلم اسکندر فیلابی دارای بازوبند پهلوانی ایران می‌باشد. پهلوان فیلابی در حمل پرچم سنگین تیم ملی کشتی ایران در مراسم رسمی با یک دست معروف می‌باشد. . وی جمعاً دارای ۱۷ مدال طلا و نقره و برنز در مسابقات بین‌المللی کشتی می‌باشد. او تنها کشتی‌گیر ایران است که در پنج رشته کشتی آزاد، فرنگی، سامبو، پهلوانیو. چوخه شرکت کرده و دارای مدال می‌باشد. پهلوان فیلابی دارای دانشنامه لیسانس تربیت بدنی از دانشسرای عالی تهران و فوق لیسانس از دانشگاه جورج واشینگتن می‌باشد. وی سالها مدیر تربیت بدنی دانشگاه فردوسی مشهد بوده‌است. فیلابی پس از انقلاب وارد مبارزهٔ سیاسی شد و به شورای ملی مقاومت ایران پیوست و هم‌اکنون رئیس کمیسیون ورزش شورای ملی مقاومت می‌باشد
'''مسلم اسکندر فیلابی''' در روز ششم فروردین سال ۱۳۲۳ در فیلاب قوچان دیده بر جهان گشود. فیلابی مشهور به پلهوان مسلم از سال ۱۹۶۶ تا ۱۹۷۶ عضو تیم ملی کشتی ایران بود . مسلم اسکندر فیلابی پرچم‌دار کاروان ورزشی ایران در بازی‌های آسیایی ۱۹۷۴ تهران بود که در آن سال در هر دو رشته فرنگی و آزاد در دسته فوق سنگین به قهرمانی آسیا رسید. این قهرمانی واقعه ای نادر در تاریخ کشتی جهان است. مسلم اسکندر فیلابی با ۴ مدال طلا در بازی‌های آسیایی پرافتخارترین ورزش کار ایران در تاریخ بازی‌های آسیایی تا به امروز است. مسلم اسکندر فیلابی همچنین در سه دوره المپیک ۱۹۶۸ مکزیکوسیتی و ۱۹۷۲ مونیخ و ۱۹۷۶ مونترآل حضور داشت؛ که در المپیک‌های ۱۹۷۲ و ۱۹۷۶ پرچمدار کاروان ورزشی ایران بود. او همچنین دارای بازوبند پهلوانی ایران است. پهلوان فیلابی به خاطر حمل پرچم سنگین تیم ملی کشتی ایران در مراسم رسمی با یک دست معروف شد. . وی جمعاً دارای ۱۷ مدال طلا و نقره و برنز در مسابقات بین‌المللی کشتی است. او تنها کشتی‌گیر ایران است که در پنج رشته کشتی آزاد، فرنگی، سامبو، پهلوانیو. چوخه شرکت کرده و دارای مدال است. پهلوان فیلابی دارای دانشنامه لیسانس تربیت بدنی از دانشسرای عالی تهران و فوق لیسانس از دانشگاه جورج واشینگتن است. وی سالها مدیر تربیت بدنی دانشگاه فردوسی مشهد بوده‌است. فیلابی پس از انقلاب وارد مبارزهٔ سیاسی شد و به [[شورای ملی مقاومت ایران]] پیوست و هم‌اکنون رئیس کمیسیون ورزش شورای ملی مقاومت است.


== دوران جوانی ==
== دوران جوانی ==
مسلم اسکند فیلابی متولد ۶ فروردین ۱۳۲۳ فیلاب در شش کیلومتری غرب قوچان در استان خراسان است. مسلم اسکندرفیلابی کشتی را در هفت سالگی آغاز کرد. اولین کشتی رسمی اسکندرفیلابی در هجده سالگی در قوچان بود که در بین تمام پهلوان‌های قوچان به مقام قهرمانی رسید. او در آن زمان در کلاس یازده دبیرستان مشغول تحصیل بود. وی در همان دوران در مسابقات کشتی با چوخه شرکت و برنده جایزه قوچ سفید شد.  
مسلم اسکندر فیلابی متولد ۶ فروردین ۱۳۲۳ فیلاب در شش کیلومتری غرب قوچان در استان خراسان است. مسلم اسکندر فیلابی کشتی را در هفت سالگی آغاز کرد. اولین کشتی رسمی او در هجده سالگی در قوچان بود که در بین تمام پهلوان‌های قوچان به مقام قهرمانی رسید. او در آن زمان در کلاس یازده دبیرستان مشغول تحصیل بود. وی در همان دوران در مسابقات کشتی با چوخه شرکت و برنده جایزه قوچ سفید شد.  


مسلم اسکندر فیلابی در سال ۱۹۶۶ میلادی عضو تیم ملی شد و برای شرکت در مسابقات جهانی تولیدو به آمریکا رفت. همان سال در مسابقات دانشجویان، همزمان با دوره‌ی تحصیل وی در دانش‌سرای عالی قهرمان دانشجویان ایران شد. فیلابی پرچم‌دار کاروان ورزشی ایران در بازی‌های آسیایی ۱۹۷۴ تهران بود که در آن سال در هر دو رشته فرنگی و آزاد در دسته فوق سنگین به قهرمانی آسیا رسید که این قهرمانی واقعه ای نادر در تاریخ کشتی جهان است. فیلابی با ۴ مدال طلا در بازی‌های آسیایی پرافتخارترین ورزش کار ایران در تاریخ بازی‌های آسیایی تا به امروز است. فیلابی همچنین در سه دوره المپیک ۱۹۶۸ مکزیکوسیتی و ۱۹۷۲ مونیخ و ۱۹۷۶ مونترآل حضور داشت؛ که در المپیک‌های ۱۹۷۲ و ۱۹۷۶ پرچمدار کاروان ورزشی ایران بود. همچنین مسلم اسکندر فیلابی دارای بازوبند پهلوانی ایران می‌باشد. پهلوان فیلابی در حمل پرچم سنگین تیم ملی کشتی ایران در مراسم رسمی با یک دست معروف می‌باشد. . وی جمعاً دارای ۱۷ مدال طلا و نقره و برنز در مسابقات بین‌المللی کشتی می‌باشد<ref>[http://www.azadamirkhizi.blogfa.com/tag/%D9%85%D8%B3%D9%84%D9%85-%D8%A7%D8%B3%DA%A9%D9%86%D8%AF%D8%B1-%D9%81%DB%8C%D9%84%D8%A7%D8%A8%DB%8C بیوگرافی مسلم اسکندر فیلابی-سایت بیوگرافی]</ref>.
مسلم اسکندر فیلابی در سال ۱۹۶۶ میلادی عضو تیم ملی شد و برای شرکت در مسابقات جهانی تولیدو به آمریکا رفت. همان سال در مسابقات دانشجویان، همزمان با دوره‌ی تحصیل در دانش‌سرای عالی، قهرمان دانشجویان ایران شد. فیلابی پرچم‌دار کاروان ورزشی ایران در بازی‌های آسیایی ۱۹۷۴ تهران بود. ایران  در آن سال در هر دو رشته فرنگی و آزاد در دسته فوق سنگین به قهرمانی آسیا رسید. این قهرمانی واقعه ای نادر در تاریخ کشتی جهان است. مسلم اسکندر فیلابی با ۴ مدال طلا در بازی‌های آسیایی پرافتخارترین ورزش کار ایران در تاریخ بازی‌های آسیایی تا به امروز است. او همچنین در سه دوره المپیک ۱۹۶۸ مکزیکوسیتی و ۱۹۷۲ مونیخ و ۱۹۷۶ مونترآل حضور داشت؛ که در المپیک‌های ۱۹۷۲ و ۱۹۷۶ پرچمدار کاروان ورزشی ایران بود. همچنین مسلم اسکندر فیلابی دارای بازوبند پهلوانی ایران است. وی جمعاً دارای ۱۷ مدال طلا و نقره و برنز در مسابقات بین‌المللی کشتی است.<ref>[http://www.azadamirkhizi.blogfa.com/tag/%D9%85%D8%B3%D9%84%D9%85-%D8%A7%D8%B3%DA%A9%D9%86%D8%AF%D8%B1-%D9%81%DB%8C%D9%84%D8%A7%D8%A8%DB%8C بیوگرافی مسلم اسکندر فیلابی-سایت بیوگرافی]</ref>


== فعالیتهای اجتماعی ==
== فعالیتهای اجتماعی ==
مسلم اسکندر فیلابی بعد از انقلاب مدیر کل تربیت‌بدنی مشهد شد اما به گفته خودش، زمانی که دید اوضاع خراب‌تر شده است و هیچ کاری نمی‌توان کرد تصمیم گرفت به آمریکا برای ادامه تحصیل برود. وی در آمریکا از دانشگاه جورج واشینگتن فوق‌لیسانس گرفت و دوباره به ایران بازگشت. فیلابی از وضعیت آن دوران در مصاحبه‌ای گفت: «دیدم مردم گروه گروه کشته می شوند، جوانهای مردم رو می گیرند در خیابانهابه شهادت می رسانند، مردم به ما مراجعه میکردند. چون به هر حال پهلوان برای مردم معنی و مفهوم داشت . باید یار مظلوم و دشمن ظالم باشد،نویسنده شاعرو همه آنهایی که با مردم سرو کار دارند، کارشان برای مردمی باشد، بخصوص در جامعه ورزشی که ورزشکاران همیشه در خدمت مردم بودند، مردم به من مراجعه میکردند، فلانی پسرم رو کشتند، فلانی، دخترم رو تجاوز کردند و کشتند. من تصمیم گرفتم صدای مردم مظلوم ایران باشم، و در ایران هم توقف نکنم، خیلی تصمیم سختی بود. در صورتی که در آونجا برای من شغل و مقام اداری فراوان بود، می‌توانستم هر شغلی را داشته باشم، ولی دیدم که با این اوضاع و احوال،نمی توانم جواب مردم و تاریخ را بدهم».
مسلم اسکندر فیلابی بعد از انقلاب مدیر کل تربیت‌بدنی مشهد شد اما به گفته خودش، زمانی که دید اوضاع خراب‌تر شده است و هیچ کاری نمی‌توان کرد تصمیم گرفت به آمریکا برای ادامه تحصیل برود. وی در آمریکا از دانشگاه جورج واشینگتن فوق‌لیسانس گرفت و دوباره به ایران بازگشت. فیلابی از وضعیت آن دوران در مصاحبه‌ای گفت: <blockquote>«دیدم مردم گروه گروه کشته می شوند، جوانهای مردم رو می گیرند در خیابانهابه شهادت می‌رسانند، مردم به ما مراجعه می‌کردند. چون به هر حال پهلوان برای مردم معنی و مفهوم داشت . باید یار مظلوم و دشمن ظالم باشد. نویسنده، شاعر و همه آنهایی که با مردم سرو کار دارند، کارشان برای مردمی باشد، بخصوص در جامعه ورزشی که ورزشکاران همیشه در خدمت مردم بودند، مردم به من مراجعه میکردند، فلانی پسرم رو کشتند، فلانی، دخترم رو تجاوز کردند و کشتند. من تصمیم گرفتم صدای مردم مظلوم ایران باشم، و در ایران هم توقف نکنم، خیلی تصمیم سختی بود. در صورتی که در آونجا برای من شغل و مقام اداری فراوان بود، می‌توانستم هر شغلی را داشته باشم، ولی دیدم که با این اوضاع و احوال، نمی‌توانم جواب مردم و تاریخ را بدهم».</blockquote>


=== علت رفتن فیلابی به آمریکا ===
=== علت رفتن فیلابی به آمریکا ===
مسلم اسکندر فیلابی در مصاحبه‌اش علت مهاجرت به آمریکا را چنین شرح می‌دهد:
مسلم اسکندر فیلابی در مصاحبه‌اش علت مهاجرت به آمریکا را چنین شرح می‌دهد:


«علت آمدن من به آمریکا این بود که ببینم، از کجا با چه کسی، چه گروهی بتوانم صدای مردم ایران باشم، واقعیتش به همه جا هم سر زدم، به کانونهای ایرانیها، به کسانی که احساس میکردم ممکنه است سیاسی باشند، مراجعه کردم و من متوجه شدم که خیلی از افراد و خیلی از کسانی که هستند، در کارشان جدی نیستند و یا فقط در مهمان خانهها و یا در کافهها سیاسی‌اند»<ref>[https://www.iranntv.com/2017/07/22/%D9%BE%D9%87%D9%84%D9%88%D8%A7%D9%86-%D9%85%D8%B3%D9%84%D9%85-%D8%A7%D8%B3%DA%A9%D9%86%D8%AF%D8%B1-%D9%81%DB%8C%D9%84%D8%A7%D8%A8%DB%8C-2/ برنامه قصه پهلوانی، مسلم اسکندر فیلابی- سایت سیمای آزادی]</ref>.
«علت آمدن من به آمریکا این بود که ببینم، از کجا با چه کسی، چه گروهی بتوانم صدای مردم ایران باشم، واقعیتش به همه جا هم سر زدم، به کانونهای ایرانی‌ها، به کسانی که احساس می‌کردم ممکنه است سیاسی باشند، مراجعه کردم و من متوجه شدم که خیلی از افراد و خیلی از کسانی که هستند، در کارشان جدی نیستند و یا فقط در مهمان خانه ها و یا در کافه ها سیاسی‌اند»<ref>[https://www.iranntv.com/2017/07/22/%D9%BE%D9%87%D9%84%D9%88%D8%A7%D9%86-%D9%85%D8%B3%D9%84%D9%85-%D8%A7%D8%B3%DA%A9%D9%86%D8%AF%D8%B1-%D9%81%DB%8C%D9%84%D8%A7%D8%A8%DB%8C-2/ برنامه قصه پهلوانی، مسلم اسکندر فیلابی- سایت سیمای آزادی]</ref>.
 
مسلم اسکندر فیلابی سرانجام به سازمان مجاهدین خلق پیوست. او هم اکنون رئیس کمیسییون ورزش در شورای ملی مقاومت ایران است.  


== افتخارات ورزشی ==
== افتخارات ورزشی ==

منوی ناوبری