قاسم سلیمانی: تفاوت میان نسخه‌ها

پرش به ناوبری پرش به جستجو
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۷۷: خط ۷۷:




'''قاسم سلیمانی''' (زاده ی ۲۰ اسفند ۱۳۳۵- کشته شده در ۱۳ دی ما ۱۳۹۸) در روستای قنات ملک شهرستان رابر در استان کرمان به دنیا آمد. وی عملا عالیرتبه‌ترین فرمانده [[سپاه پاسداران انقلاب اسلامی|سپاه پاسداران]] به شمار می‌رفت. قاسم سلمیانی سمت فرمانده [[نیروی قدس سپاه پاسداران]] را به عهده داشت. وی پیش از انقلاب هیچ‌گونه سابقه سیاسی ندارد. قاسم سلیمانی پیش از انقلاب در سازمان آب ایران مشغول به کار بود. قاسم سلیمانی پس از [[انقلاب ضد سلطنتی|انقلاب ضدسلطنتی]] به سپاه پاسداران پیوست و از جمله کسانی بود که در کشتارهای دهه ی شصت شرکت داشت. وی به سرعت مدارج ترقی در سپاه پاسداران را طی کرد. او در دوران [[جنگ ایران و عراق]] از فرماندهان جنگ بود. قاسم سلیمانی در ۴ بهمن ۱۳۸۹ به درجه‌ی سرلشکری رسید. وی در سال ۱۳۷۶ به فرماندهی نیروی قدس سپاه پاسداران منصوب شد. قاسم سلیمانی به دلیل مشارکت در جنگ‌های سوریه و حملات شیمیایی به شهرهای آن به سرادر کودکش‌کش شناخته می شود. قاسم سلیمانی عملا فرماندهی تمامی نیروهای شبه‌نظامی در  عراق، سوریه، لبنان و دیگر مناطق مورد دخالت سپاه پاسداران را به عهده داشته است و به عنوان عامل کشتار و بمب‌گذاری در این کشورها شناخته می‌شود. یکی از خواسته‌های [[تظاهرات عراق ۱۳۹۸|تظاهرات عراق در سال  ۱۳۹۸]] اخراج قاسم سلیمانی از این کشور بود. قاسم سلیمانی در نیمه شب ۱۳ دی ماه ۱۳۹۸ در فرودگاه بین المللی بغداد مورد حمله بالگردهای آمریکایی قرارگرفت و کشته شد. مردم عراق و ایران و سوریه پس از کشته شدن قاسم سلیمانی به جشن و پایکوبی پرداختند.
'''قاسم سلیمانی''' (زاده ی ۲۰ اسفند ۱۳۳۵- کشته شده در ۱۳ دی ما ۱۳۹۸) در روستای قنات ملک شهرستان رابر در استان کرمان به دنیا آمد. وی عملا عالیرتبه‌ترین فرمانده [[سپاه پاسداران انقلاب اسلامی|سپاه پاسداران]] به شمار می‌رفت. قاسم سلمیانی سمت فرمانده [[نیروی قدس سپاه پاسداران]] را به عهده داشت. وی پیش از انقلاب هیچ‌گونه سابقه سیاسی ندارد. قاسم سلیمانی پیش از انقلاب در سازمان آب ایران مشغول به کار بود. قاسم سلیمانی پس از [[انقلاب ضد سلطنتی|انقلاب ضدسلطنتی]] به سپاه پاسداران پیوست و از جمله کسانی بود که در کشتارهای دهه ی شصت شرکت داشت. وی به سرعت مدارج ترقی در سپاه پاسداران را طی کرد. او در دوران [[جنگ ایران و عراق]] از فرماندهان جنگ بود. قاسم سلیمانی در ۴ بهمن ۱۳۸۹ به درجه‌ی سرلشکری رسید. وی در سال ۱۳۷۶ به فرماندهی نیروی قدس سپاه پاسداران منصوب شد. قاسم سلیمانی به دلیل مشارکت در جنگ‌های سوریه و حملات شیمیایی به شهرهای آن به سرادر کودکش‌کش شناخته می شود. قاسم سلیمانی عملا فرماندهی تمامی نیروهای شبه‌نظامی در  عراق، سوریه، لبنان و دیگر مناطق مورد دخالت سپاه پاسداران را به عهده داشته است و به عنوان عامل کشتار و بمب‌گذاری در این کشورها شناخته می‌شود. یکی از خواسته‌های [[تظاهرات عراق ۱۳۹۸|تظاهرات عراق در سال  ۱۳۹۸]] اخراج قاسم سلیمانی از این کشور بود. قاسم سلیمانی در نیمه شب ۱۳ دی ماه ۱۳۹۸ در فرودگاه بین المللی بغداد مورد حمله پهبادهای آمریکایی قرارگرفت و کشته شد. مردم عراق و ایران و سوریه پس از کشته شدن قاسم سلیمانی به جشن و پایکوبی پرداختند.


== زندگی‌نامه قاسم سلیمانی ==
== زندگی‌نامه قاسم سلیمانی ==
خط ۹۱: خط ۹۱:
== مرگ قاسم سلیمانی ==
== مرگ قاسم سلیمانی ==
[[پرونده:تصویر انگشتر قاسم سلیمانی پس از کشته شدن.jpg|جایگزین=تصویر انگشتر قاسم سلیمانی پس از کشته شدن|بندانگشتی|216x216پیکسل|تصویر انگشتر قاسم سلیمانی پس از کشته شدن]]
[[پرونده:تصویر انگشتر قاسم سلیمانی پس از کشته شدن.jpg|جایگزین=تصویر انگشتر قاسم سلیمانی پس از کشته شدن|بندانگشتی|216x216پیکسل|تصویر انگشتر قاسم سلیمانی پس از کشته شدن]]
قاسم سلیمانی در تاریخ ۱۳ دی ۱۳۹۸ در حالی که برای مقابله با تظاهرات مردم عراق علیه دخالت‌های ایران در این کشور به عراق آمده بود،‌توسط یک بالگرد آمریکایی هدف قرار گرفت.  در دسامبر ۲۰۱۹ یک مقر نیروهای امریکایی در نزدیکی کرکوک توسط شبه نظامیان وابسته به ایران مورد اصابت چند موشک قرار گرفت. در این حمله یک آمریکایی کشته شد.<ref>​[https://aawsat.com/persian/home/article/2055616/%E2%80%8B%DB%8C%DA%A9-%D9%BE%DB%8C%D9%85%D8%A7%D9%86%DA%A9%D8%A7%D8%B1-%D8%A2%D9%85%D8%B1%DB%8C%DA%A9%D8%A7%DB%8C%DB%8C-%D8%AF%D8%B1-%D8%AD%D9%85%D9%84%D9%87-%D9%85%D9%88%D8%B4%DA%A9%DB%8C-%D8%AF%D8%B1-%DA%A یک پیمانکار آمریکایی در حمله موشکی در کرکوک کشته شد]</ref> در پاسخ به این حمله هواپیماهای آمریکایی مقر کتائب حزب‌الله عراق را مورد هدف قرار دادند.<ref>[[حمله به کتائب حزب الله عراق]]</ref>
قاسم سلیمانی در تاریخ ۱۳ دی ۱۳۹۸ در حالی که برای مقابله با تظاهرات مردم عراق علیه دخالت‌های ایران در این کشور به عراق آمده بود،‌توسط یک پهباد آمریکایی هدف قرار گرفت.  در دسامبر ۲۰۱۹ یک مقر نیروهای امریکایی در نزدیکی کرکوک توسط شبه نظامیان وابسته به ایران مورد اصابت چند موشک قرار گرفت. در این حمله یک آمریکایی کشته شد.<ref>​[https://aawsat.com/persian/home/article/2055616/%E2%80%8B%DB%8C%DA%A9-%D9%BE%DB%8C%D9%85%D8%A7%D9%86%DA%A9%D8%A7%D8%B1-%D8%A2%D9%85%D8%B1%DB%8C%DA%A9%D8%A7%DB%8C%DB%8C-%D8%AF%D8%B1-%D8%AD%D9%85%D9%84%D9%87-%D9%85%D9%88%D8%B4%DA%A9%DB%8C-%D8%AF%D8%B1-%DA%A یک پیمانکار آمریکایی در حمله موشکی در کرکوک کشته شد]</ref> در پاسخ به این حمله هواپیماهای آمریکایی مقر کتائب حزب‌الله عراق را مورد هدف قرار دادند.<ref>[[حمله به کتائب حزب الله عراق]]</ref>


پس از این  حمله سفارت آمریکا در بغداد توسط نیروهای حشدالشعبی مورد تهاجم قرار گرفت. این تهاجم در قالب یک تظاهرات انجام شد و شرکت کنندگان در تظاهرات دیوار سفارت را آتش زدند. سران نیروهای حشد الشعبی در این تظاهرات شرکت داشتند. پنتاگون اعلام کرد این حمله  توسط قاسم سلیمانی انجام شده است.  
پس از این  حمله سفارت آمریکا در بغداد توسط نیروهای حشدالشعبی مورد تهاجم قرار گرفت. این تهاجم در قالب یک تظاهرات انجام شد و شرکت کنندگان در تظاهرات دیوار سفارت را آتش زدند. سران نیروهای حشد الشعبی در این تظاهرات شرکت داشتند. پنتاگون اعلام کرد این حمله  توسط قاسم سلیمانی انجام شده است.  


در تاریخ ۱۳ دی ۱۳۹۸ خودرو قاسم سلیمانی در فردودگاه بغداد توسط بالگردهای آمریکایی مورد هدف قرار گرفت و منهدم شد. قاسم سلیمانی به همراه یکی دیگر از فرماندهان شبه نظامیان عراقی به نام  ابومهدی مهندس در این حمله کشته شدند.
در تاریخ ۱۳ دی ۱۳۹۸ خودرو قاسم سلیمانی در فردودگاه بغداد توسط پهبادهای آمریکایی مورد هدف قرار گرفت و منهدم شد. قاسم سلیمانی به همراه یکی دیگر از فرماندهان شبه نظامیان عراقی به نام  ابومهدی مهندس در این حمله کشته شدند.


== فعالیت‌های قاسم سلیمانی ==
== فعالیت‌های قاسم سلیمانی ==
۲۳۷

ویرایش

منوی ناوبری