کاربر:Rah/صفحه تمرین: تفاوت میان نسخه‌ها

پرش به ناوبری پرش به جستجو
۱٬۳۶۰ بایت اضافه‌شده ،  ‏۲۰ اکتبر ۲۰۲۱
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۱: خط ۱:
حمیرا اشراق (متولد ۱۳۳۹-تهران) هواداران مجاهدین خلق و عضو میلیشیای مجاهدین در سال‌های پس از انقلاب ۱۳۵۷ بود. او در جریان انقلاب ضدسلطنتی در حالی که ۱۸ ساله بود با سازمان مجاهدین خلق ایران آشنا شد و از همان زمان فعالیت‌های سیاسی خود را آغاز کرد. حمیرا اشراق در بهار سال ۱۳۵۸ در بخش دانش آموزی قرار گرفت و یکی از  مسئولین انجمن مدرسه خوارزمی شد. حمیرا اشراق  در خرداد ماه همان سال دیپلم گرفت و سپس  بطور حرفه‌ای و تمام وقت وارد تشکل میلیشیای مجاهدین خلق شد.حمیرا فرماندهی برخی از تظاهرات و تجمع‌های آن زمان را که به صورت مسالمت‌آمیز  برگزار می‌شد،برعهده داشت. حمیرا اشراق در سال ۱۳۶۰ توسط سپاه پاسداران دستگیر شده و زیر شکنجه رفت تا اطلاعات دوستان دیگر خودش را که از مجاهدین خلق حمایت می‌کردند به آن‌ها بدهد.  اما او از دادن اطلاعات خودداری کرد. مژگان همایون فر نقل می‌کند  هنگامی که  او زیر ضربات سخت کابل قرار داشت به شکنجه‌گر گفت قصد دارد اطلاعات خود را بدهد و از شکنجه‌گر خواست برای شنیدن نزدیک بیاید، اما او با شجاعت تمام سرود « ای آزادی» که از سرودهای انقلابی مشهور در آن زمان بود را سر داد. حمیرا اشراق در سال ۱۳۶۰ پس از شکنجه‌های بسیار اعدام شد.
حمیرا اشراق (متولد ۱۳۳۹-تهران) هواداران مجاهدین خلق و عضو میلیشیای مجاهدین در سال‌های پس از انقلاب ۱۳۵۷ بود. او در جریان انقلاب ضدسلطنتی در حالی که ۱۸ ساله بود با سازمان مجاهدین خلق ایران آشنا شد و از همان زمان فعالیت‌های سیاسی خود را آغاز کرد. حمیرا اشراق در بهار سال ۱۳۵۸ در بخش دانش آموزی قرار گرفت و یکی از  مسئولین انجمن مدرسه خوارزمی شد. حمیرا اشراق  در خرداد ماه همان سال دیپلم گرفت و سپس  بطور حرفه‌ای و تمام وقت وارد تشکل میلیشیای مجاهدین خلق شد.حمیرا فرماندهی برخی از تظاهرات و تجمع‌های آن زمان را که به صورت مسالمت‌آمیز  برگزار می‌شد،برعهده داشت.  
 
حمیرا در نشریهٌ نسل انقلاب، ارگان دانش‌آموزی سازمان مجاهدین خلق ایران فعالیت می‌کرد. پس از شروع مقاومت سراسری، او فرماندهی یک گردان دانش‌آموزی را به عهده گرفت.  حمیرا اشراق، پس از دستگیری، توسط دژخیمان به زیر وحشیانه‌ترین شکنجه‌ها برده شد.
 
اما او در زیر شدیدترین شکنجه‌ها و رو در روی جلاد سرود آزادی سر می‌داد. دریکی از لحظات اوج شکنجه وقتی دژخیمانی که برسرش ریخته بودند از او خواستند که حداقل یک کلمه بگوید؛ شروع به خواندن سرود آزادی درگوش شکنجه‌گران کرد و این باعث شد آنها بر شدت شکنجه‌هایش بیفزایند.
 
حمیرا اشراق در سال ۱۳۶۰ توسط سپاه پاسداران دستگیر شده و زیر شکنجه رفت تا اطلاعات دوستان دیگر خودش را که از مجاهدین خلق حمایت می‌کردند به آن‌ها بدهد.  اما او از دادن اطلاعات خودداری کرد. مژگان همایون‌فر نقل می‌کند  هنگامی که  او زیر ضربات سخت کابل قرار داشت به شکنجه‌گر گفت قصد دارد اطلاعات خود را بدهد و از شکنجه‌گر خواست برای شنیدن نزدیک بیاید، اما او با شجاعت تمام سرود « ای آزادی» که از سرودهای انقلابی مشهور در آن زمان بود را سر داد.
 
حمیرا اشراق در سحرگاه ۵ آذر ۱۳۶۰ در حالیکه بر روی صندلی چرخدار بود به جوخهٌ اعدام سپرده شد.
 
خبر اعدام خانم حمیرا اشراق همراه با ٣٥ نفر دیگر (در کیهان) و ٤٨ نفر دیگر (در جمهوری اسلامی) در اطلاعیه دادستانی انقلاب اسلامی مرکز درج و در روزنامه های جمهوری اسلامی و کیهان در روز ٥ آذر ماه ۱۳۶۰ به چاپ رسید.


== ساختن شعار ==
== ساختن شعار ==
۸٬۸۴۰

ویرایش

منوی ناوبری