یحیی نظیری: تفاوت میان نسخه‌ها

پرش به ناوبری پرش به جستجو
۵۳۷ بایت اضافه‌شده ،  ‏۱۱ نوامبر ۲۰۲۱
بدون خلاصۀ ویرایش
(صفحه‌ای تازه حاوی «{{جعبه زندگینامه | اندازه جعبه = | عنوان = | عنوان ۲ = | نام...» ایجاد کرد)
 
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۷۶: خط ۷۶:
}}
}}


دکتر یحیی نظیری در سال ۱۳۰۲ در همدان، محله‌ی حاجی کوچه‌ی حاج نقی بدنیا آمد. دوره‌ی ابتدایی را در مدرسه‌ی تهذیب و دوره‌ی اول دبیرستان را در دبیرستان پهلوی و دوره‌ی دوم را در مدرسه‌ی شبانه‌روزی کشاورزی کرج گذراند و در سال ۱۳۲۰ موفق به اخذ دیپلم گردید. یحیی نظیری پس از اخذ دیپلم در اداره‌ی کشاورزی استخدام شد و تا سال ۱۳۲۹ کارمند این اداره بود در این سال برای رفتن به دانشکده حقوق بصورت داوطلب دیپلم ادبی گرفت و وارد دانشکده‌ی حقوق شد و در سال ۱۳۳۱ از دانشکده‌ی حقوق موفق به دریافت لیسانس حقوق قضایی شد و بدنبال آن در سال ۱۳۳۲ در رشته‌ی تخصصی جرم شناسی فوق لیسانس گرفت. در ادامه‌ی تحصیلات خود موفق به اخذ مدرک مهندسی جنگل شد.
'''یحیی نظیری''' ملقب به دکتر نظیری در سال ۱۳۰۲ در همدان، محله‌ی حاجی کوچه‌ی حاج نقی بدنیا آمد. دوره‌ی ابتدایی را در مدرسه‌ی تهذیب و دوره‌ی اول دبیرستان را در دبیرستان پهلوی و دوره‌ی دوم را در مدرسه‌ی شبانه‌روزی کشاورزی کرج گذراند و در سال ۱۳۲۰ موفق به اخذ دیپلم گردید. یحیی نظیری پس از اخذ دیپلم در اداره‌ی کشاورزی استخدام شد و تا سال ۱۳۲۹ کارمند این اداره بود. در این سال برای رفتن به دانشکده حقوق بصورت داوطلب دیپلم ادبی گرفت و وارد دانشکده‌ی حقوق شد. یحیی نظیری در سال ۱۳۳۱ از دانشکده‌ی حقوق موفق به دریافت لیسانس حقوق قضایی شد و بدنبال آن در سال ۱۳۳۲ در رشته‌ی تخصصی جرم شناسی فوق لیسانس گرفت. یحیی نظیری در ادامه‌ی تحصیلات خود موفق به اخذ مدرک مهندسی جنگل شد.


دکتر نظیری در سال ۴۸ - ۱۳۴۷ از طرف انجمن شهر همدان بعنوان شهردار برگزیده شد اما بدلیل اختلاف با استاندار همدان (جاوید) ناگزیر به استعفا گردید. در سالهای ۱۳۵۰ تا ۱۳۵۳ دکتر نظیری ریاست شیلات مازندران و گرگان را بعهده داشت. از دکتر یحیی نظیری مقالاتی در مجلات جهان نو، سخن، نیرو راستی، روزنامه‌های مرد امروز و ماهنامه‌ی جنگل (که به سردبیری خود ایشان بود) دارند.  
دکتر نظیری در سال ۴۸ - ۱۳۴۷ از طرف انجمن شهر همدان بعنوان شهردار برگزیده شد اما بدلیل اختلاف با استاندار همدان (جاوید) ناگزیر به استعفا گردید. در سالهای ۱۳۵۰ تا ۱۳۵۳ دکتر نظیری ریاست شیلات مازندران و گرگان را بعهده داشت. از دکتر یحیی نظیری مقالاتی در مجلات جهان نو، سخن، نیرو راستی، روزنامه‌های مرد امروز و ماهنامه‌ی جنگل (که به سردبیری خود ایشان بود) منتشر شده است.  


دکتر یحیی نظیری در سال ۱۳۵۶ به همراه مهندس مهدی بازرگان – دکتر نورعلی تابنده – دکتر علی اصغر حاج سید جوادی – دکتر کریم سنجابی – احمد صدر حاج سید جوادی – دکتر عبدالکریم لاهیجی – دکتر اسدالله مبشری – دکتر ناصر میناچی – حسن نزیه و جمعی از حقوقدانان مخالف رژیم سلطنتی در تاسیس «[[جمعیت ایرانی دفاع از آزادی و حقوق بشر در ایران]]» مشارکت داشت.<ref name=":0">کتاب رمز ماندگاری از حسن ظریف ناظریان پانوشت صفحه ۴۵۲</ref>
دکتر یحیی نظیری در سال ۱۳۵۶ به همراه مهندس مهدی بازرگان – دکتر نورعلی تابنده – دکتر علی اصغر حاج سید جوادی – دکتر کریم سنجابی – احمد صدر حاج سید جوادی – دکتر عبدالکریم لاهیجی – دکتر اسدالله مبشری – دکتر ناصر میناچی – حسن نزیه و جمعی از حقوقدانان مخالف رژیم سلطنتی در تأسیس «[[جمعیت ایرانی دفاع از آزادی و حقوق بشر در ایران]]» مشارکت داشت.<ref name=":0">کتاب رمز ماندگاری از حسن ظریف ناظریان پانوشت صفحه ۴۵۲</ref>


دکتر یحیی نظیری در روز ۳۰ دی سال ۱۳۵۷ به نمایندگی از سوی [[آیت‌الله طالقانی]] به استقبال آزادی [[مسعود رجوی]] و سایر زندانیان سیاسی به زندان قصر رفت.
دکتر یحیی نظیری در روز ۳۰ دی سال ۱۳۵۷ به نمایندگی از سوی [[آیت‌الله طالقانی]] به استقبال آزادی [[مسعود رجوی]] و سایر زندانیان سیاسی به زندان قصر رفت. وی  پس از انقلاب در کابینه [[مهدی بازرگان|مهندس بازرگان]] سرپرست وزارت کشاورزی شد و همزمان سرپرست سازمان جنگلها نیز به عهده گرفت که با سقوط دولت بازرگان پایان یافت. دکتر یحیی نظیری پس از انقلاب به دلیل ارتباط فرزندانش با سازمان مجاهدین خلق به زندان رفت و به دلیل ایستادگی بر مواضع سیاسی خود و حمایت از فرزندانش خویش سال‌های زیادی را در زندان گذراند. او پس از آزادی از معتمدین خانواده‌های زندانیان سیاسی بود و در یاری رساندن به آن‌ها مشارکت داشت...
 
دکتر یحیی نظیری پس از انقلاب در کابینه [[مهدی بازرگان|مهندس بازرگان]] سرپرست وزارت کشاورزی شد و همزمان سرپرست سازمان جنگلها نیز بود.دکتر نظیری در سال ۱۳۲۹ ازدواج کرده و دارای دو پسر و یک دختر بود.


== تاریخچه زندگی دکتر یحیی نظیری ==
== تاریخچه زندگی دکتر یحیی نظیری ==

منوی ناوبری