کاربر:Safa/2صفحه تمرین: تفاوت میان نسخه‌ها

پرش به ناوبری پرش به جستجو
اصلاح ارقام، اصلاح نویسه‌های عربی
بدون خلاصۀ ویرایش
(اصلاح ارقام، اصلاح نویسه‌های عربی)
خط ۱۰: خط ۱۰:


== گاهشمار زندگی علیرضا عسگری ==
== گاهشمار زندگی علیرضا عسگری ==
عليرضا عسگری متولد دی ماه ۱۳۳۹ است. در جوانی جذب سپاه شد و در سال‌های ابتدایی پس از انقلاب ۵۷ در سیستان و بلوچستان در سرکوب برخی نارآمی های قومی مشارکت داشت. علیرضا عسگری که از سوی همکاران نظامی خود با لقب "رضا چیفتن" شناخته می شد، مدتي به عنوان فرمانده یکی از گردان های نظامی وابسته به حزب الله لبنان و سپس مشاور نظامي سفارت ايران در لبنان فعالیت داشت. گزارش هایی درباره فعالیت های نظامی او در سوریه نیز منتشر شده است. فرمانده کل عملیات سپاه و فرمانده سپاه تهران از دیگر سوابق عسگری در سال های میانی دهه 70 است. او در دولت خاتمی، به وزارت دفاع رفت و معاون بازرسی وزير دفاع (شمخاني) شد.
علیرضا عسگری متولد دی ماه ۱۳۳۹ است. در جوانی جذب سپاه شد و در سال‌های ابتدایی پس از انقلاب ۵۷ در سیستان و بلوچستان در سرکوب برخی نارآمی های قومی مشارکت داشت. علیرضا عسگری که از سوی همکاران نظامی خود با لقب "رضا چیفتن" شناخته می شد، مدتی به عنوان فرمانده یکی از گردان های نظامی وابسته به حزب الله لبنان و سپس مشاور نظامی سفارت ایران در لبنان فعالیت داشت. گزارش هایی درباره فعالیت های نظامی او در سوریه نیز منتشر شده است. فرمانده کل عملیات سپاه و فرمانده سپاه تهران از دیگر سوابق عسگری در سال های میانی دهه ۷۰ است. او در دولت خاتمی، به وزارت دفاع رفت و معاون بازرسی وزیر دفاع (شمخانی) شد.


 دو روز پیش از آن وی از دمشق به استانبول وارد شده بود و در هتل جيران استانبول مستقر شده بود.
 دو روز پیش از آن وی از دمشق به استانبول وارد شده بود و در هتل جیران استانبول مستقر شده بود.


زيبا احمدى همسر او می گوید:  تا روز هشتم دسامبر (جمعه) با وى در تماس بوديم ولى شنبه اين تماس قطع شد و تلفن همراهش خاموش بود که مشکوک شديم. گزارشی حاکی از آن است عسگری در ترکیه قصد دیدار با یک دلال اروپایی اسلحه را داشته است. همسر علیرضا عسگری در این مورد می‌گوید که همسرش که پدر پنج فرزند است به ترکیه پناهنده نشده است و شواهد نشان می‌دهد که او ربوده شده است. او همچنین اعلام کرد که همسرش به خاطر تجارت روغن زیتون به سوریه سفر کرده است. برخی رسانه ها نیز وی را عهده دار معاونت ریاست شرکت هواپيمایی ماهان نیز اعلام کرده بودند. گزارش‌ها نشان می‌دهد که دو فرد دیگر اتاقی را در «هتل سیلان ترکیه» به مدت سه شب برای او رزرو کردند ولی پس از رسیدن عسگری به ترکیه او به هتل ارزان قیمت «جیران» رفت. . لونت بيلمن سخنگوى وزارت امور خارجه ترکيه می گوید که: «مقامات ايران درحالیکه در پنجم دیماه ۱۳۸۵ ناپديد شدن اين مقام سابق نظامى خود را به اينترپل گزارش داده بودند، ما را در ۱۵ بهمن ۱۳۸۵ يعنى تقريبا دو ماه بعدتر، از اين حادثه مطلع ساختند.»
زیبا احمدی همسر او می گوید:  تا روز هشتم دسامبر (جمعه) با وی در تماس بودیم ولی شنبه این تماس قطع شد و تلفن همراهش خاموش بود که مشکوک شدیم. گزارشی حاکی از آن است عسگری در ترکیه قصد دیدار با یک دلال اروپایی اسلحه را داشته است. همسر علیرضا عسگری در این مورد می‌گوید که همسرش که پدر پنج فرزند است به ترکیه پناهنده نشده است و شواهد نشان می‌دهد که او ربوده شده است. او همچنین اعلام کرد که همسرش به خاطر تجارت روغن زیتون به سوریه سفر کرده است. برخی رسانه ها نیز وی را عهده دار معاونت ریاست شرکت هواپیمایی ماهان نیز اعلام کرده بودند. گزارش‌ها نشان می‌دهد که دو فرد دیگر اتاقی را در «هتل سیلان ترکیه» به مدت سه شب برای او رزرو کردند ولی پس از رسیدن عسگری به ترکیه او به هتل ارزان قیمت «جیران» رفت. . لونت بیلمن سخنگوی وزارت امور خارجه ترکیه می گوید که: «مقامات ایران درحالیکه در پنجم دیماه ۱۳۸۵ ناپدید شدن این مقام سابق نظامی خود را به اینترپل گزارش داده بودند، ما را در ۱۵ بهمن ۱۳۸۵ یعنی تقریبا دو ماه بعدتر، از این حادثه مطلع ساختند.»


هفته نامه بریتانیایی ساندی تایمز نوشت که علیرضا عسگری از حدود ۴ سال قبل توسط یک افسر اطلاعاتی غربی در خلال یک سفر تجاری به خارج استخدام شد و بدین ترتیب از سال ۲۰۰۳ برای برخی کشورهای غربی جاسوسی مى کرده است. بنابر این گزارش، برنامه فرار وی از طریق دمشق نیز به کمک غربی ها پس از آن ترتیب داده شده که جاسوسی وی در حال لو رفتن بوده است. به ادعای این نشریه حداقل ۱۰ عضو خانواده عسگری، نیز از ایران خارج شده اند. اما درحالی که خانواده عسگری در تهران اعلام کرده اند که "ما در ايران هستيم و جايى نرفته‌ايم"، برخی رسانه های غربی این گفته ها را متعلق به اعضای خانواده "دوم" عسگری دانسته اند که در ایران به سر می برند. رسانه های غربی گفته اند که علیرضا عسگری دارای دو همسر به نام‌هاى زيبا احمدى و زهرا عبدالله‌پور است.
هفته نامه بریتانیایی ساندی تایمز نوشت که علیرضا عسگری از حدود ۴ سال قبل توسط یک افسر اطلاعاتی غربی در خلال یک سفر تجاری به خارج استخدام شد و بدین ترتیب از سال ۲۰۰۳ برای برخی کشورهای غربی جاسوسی می کرده است. بنابر این گزارش، برنامه فرار وی از طریق دمشق نیز به کمک غربی ها پس از آن ترتیب داده شده که جاسوسی وی در حال لو رفتن بوده است. به ادعای این نشریه حداقل ۱۰ عضو خانواده عسگری، نیز از ایران خارج شده اند. اما درحالی که خانواده عسگری در تهران اعلام کرده اند که "ما در ایران هستیم و جایی نرفته‌ایم"، برخی رسانه های غربی این گفته ها را متعلق به اعضای خانواده "دوم" عسگری دانسته اند که در ایران به سر می برند. رسانه های غربی گفته اند که علیرضا عسگری دارای دو همسر به نام‌های زیبا احمدی و زهرا عبدالله‌پور است.


هفته نامه ساندی تایمز با اشاره به همکاری آژانس های غربی برای فرار این مقام نظامی ایران از ترکیه مدعی شده است که او در سفر از دمشق به استانبول، یک پارسپورت جدید دریافت کرده و با همراهی محافظان غربی، سوار بر خودرو، ترکیه را ترک کرده است.
هفته نامه ساندی تایمز با اشاره به همکاری آژانس های غربی برای فرار این مقام نظامی ایران از ترکیه مدعی شده است که او در سفر از دمشق به استانبول، یک پارسپورت جدید دریافت کرده و با همراهی محافظان غربی، سوار بر خودرو، ترکیه را ترک کرده است.


بنا بر گزارش ساندی تایمز، عسگری با خروج از ترکیه اکنون در یک پایگاه ناتو، در نزديکى شهر فرانکفورت آلمان تحت بازجویی قرار دارد. هفته‌نامه فلسطينى المنار نیز گزارش داده که وی با خروج از استانبول به شمال عراق منتقل شده و در يکى از پادگان‌هاى مخفى موساد در نزديک شهر "اربيل" مورد بازجويى قرار گرفته و پس از آن بوده است که به‌وسيله يک فروند هواپيماى نظامى آمريکايى به کشوری اروپايى- احتمالا آلمان - آورده شده است.
بنا بر گزارش ساندی تایمز، عسگری با خروج از ترکیه اکنون در یک پایگاه ناتو، در نزدیکی شهر فرانکفورت آلمان تحت بازجویی قرار دارد. هفته‌نامه فلسطینی المنار نیز گزارش داده که وی با خروج از استانبول به شمال عراق منتقل شده و در یکی از پادگان‌های مخفی موساد در نزدیک شهر "اربیل" مورد بازجویی قرار گرفته و پس از آن بوده است که به‌وسیله یک فروند هواپیمای نظامی آمریکایی به کشوری اروپایی- احتمالا آلمان - آورده شده است.


پناهندگی؟
پناهندگی؟


برخی منابع نیز مدعی پناهندگی او به امریکا به دلیل اختلاف داشتن با مقاماتی در تهران شدند. هاآرتص به همراه الشرق الاوسط مدعی شدند که وی به آمریکا پناهنده شده است. روزنامه الشرق الاوسط به نقل از منابعی ناشناس مدعی شد که علیرضا عسگری در استانبول به سفارت آمريکا مراجعه کرده و درخواست پناهندگی کرده است. روزنامه واشینگتن پست نیز به نقل از یک مقام بلند پایه آمریکا گزارش داده است که «عسگری پس از ترک ایران به طور داوطلبانه با آژانس های اطلاعاتی غرب همکاری می کند و اطلاعاتی را نیز درباره شبه نظامیان حزب الله در لبنان و روابط ایران با آن گروه، ارائه کرده است».
برخی منابع نیز مدعی پناهندگی او به امریکا به دلیل اختلاف داشتن با مقاماتی در تهران شدند. هاآرتص به همراه الشرق الاوسط مدعی شدند که وی به آمریکا پناهنده شده است. روزنامه الشرق الاوسط به نقل از منابعی ناشناس مدعی شد که علیرضا عسگری در استانبول به سفارت آمریکا مراجعه کرده و درخواست پناهندگی کرده است. روزنامه واشینگتن پست نیز به نقل از یک مقام بلند پایه آمریکا گزارش داده است که «عسگری پس از ترک ایران به طور داوطلبانه با آژانس های اطلاعاتی غرب همکاری می کند و اطلاعاتی را نیز درباره شبه نظامیان حزب الله در لبنان و روابط ایران با آن گروه، ارائه کرده است».


با این حال همسر او ادعای پناهندگی آقای عسگری را شايعه و دروغ خوانده و به خبرنگاران گفته است که آقاى عسگرى با ايران مشکلى نداشته که بخواهد پناهنده شود'''.'''  
با این حال همسر او ادعای پناهندگی آقای عسگری را شایعه و دروغ خوانده و به خبرنگاران گفته است که آقای عسگری با ایران مشکلی نداشته که بخواهد پناهنده شود'''.'''  


'''<nowiki>http://irdiplomacy.ir/fa/news/9845/%D8%A7%D8%A8%D9%87%D8%A7%D9%85%D8%A7%D8%AA-%D9%85%D8%A7%D8%AC%D8%B1%D8%A7%DB%8C-%D8%B9%D9%84%DB%8C%D8%B1%D8%B6%D8%A7-%D8%B9%D8%B3%DA%AF%D8%B1%DB%8C</nowiki>'''
'''<nowiki>http://irdiplomacy.ir/fa/news/9845/%D8%A7%D8%A8%D9%87%D8%A7%D9%85%D8%A7%D8%AA-%D9%85%D8%A7%D8%AC%D8%B1%D8%A7%DB%8C-%D8%B9%D9%84%DB%8C%D8%B1%D8%B6%D8%A7-%D8%B9%D8%B3%DA%AF%D8%B1%DB%8C</nowiki>'''
خط ۳۸: خط ۳۸:




به گزارش عصر ایران (asriran.com)، تایمز آنلاین در این باره ادعا کرد: یک ژنرال ایرانی که ماه گذشته به غرب پناهنده شد، از سال 2003 در ایران جاسوسی می کرد.
به گزارش عصر ایران (asriran.com)، تایمز آنلاین در این باره ادعا کرد: یک ژنرال ایرانی که ماه گذشته به غرب پناهنده شد، از سال ۲۰۰۳ در ایران جاسوسی می کرد.




تايمز آن لاين می افزاید: به نظر مي رسد سرتيپ عليرضا عسگري 63 ساله و معاون وزير سابق دفاع به همراه خانواده خود به پايگاه ناتو در آلمان پناهنده شده است و در آنجا تحت بازجويي قرار گرفته است.
تایمز آن لاین می افزاید: به نظر می رسد سرتیپ علیرضا عسگری ۶۳ ساله و معاون وزیر سابق دفاع به همراه خانواده خود به پایگاه ناتو در آلمان پناهنده شده است و در آنجا تحت بازجویی قرار گرفته است.




فرار جسورانه وي از طريق دمشق به وسيله آژانس هاي اطلاعاتي غربي سازماندهي شده و اين كار پس از قطعي شدن اين مساله كه وي ممكن است لو برود صورت گرفته است.
فرار جسورانه وی از طریق دمشق به وسیله آژانس های اطلاعاتی غربی سازماندهی شده و این کار پس از قطعی شدن این مساله که وی ممکن است لو برود صورت گرفته است.




به ادعاي تايمز آنلاين، وزارت اطلاعات ايران بر اين باور است كه وي از مدتها پيش براي اين كار آمادگي لازم را كسب كرده بود زيرا از 10 عضو خانواده وي هم اكنون هيچ يك در ايران نيستند.
به ادعای تایمز آنلاین، وزارت اطلاعات ایران بر این باور است که وی از مدتها پیش برای این کار آمادگی لازم را کسب کرده بود زیرا از ۱۰ عضو خانواده وی هم اکنون هیچ یک در ایران نیستند.


عسگري 2 پسر و يك دختر و چندين نوه دارد كه آنها و حتي 2 عروس وي نيز ايران را ترك كرده اند. در حالي كه مقصد نهايي آنان مشخص نيست. این همه در حالی است که برخی رسانه های ایران از حضور خانواده وی در ایران خبر می دهند.
عسگری ۲ پسر و یک دختر و چندین نوه دارد که آنها و حتی ۲ عروس وی نیز ایران را ترک کرده اند. در حالی که مقصد نهایی آنان مشخص نیست. این همه در حالی است که برخی رسانه های ایران از حضور خانواده وی در ایران خبر می دهند.




تایمز آنلاین می افزاید: گفته مي شود عسگري به همراه خود اسنادي از ارتباط ايران با تروريست هاي خاور ميانه به همراه دارد اما درباره داشتن اطلاعات سري از برنامه هاي هسته اي اين كشور ترديد وجود دارد.
تایمز آنلاین می افزاید: گفته می شود عسگری به همراه خود اسنادی از ارتباط ایران با تروریست های خاور میانه به همراه دارد اما درباره داشتن اطلاعات سری از برنامه های هسته ای این کشور تردید وجود دارد.




در همین باره روزنامه اسراييلي يديعوت آحارونوت نیز ادعا كرد سرويس امنيتي اسراييل موساد زمينه ساز فرار عسگري شده است. همچنين بر اساس برخي شواهد پايگاه موساد در استانبول در پنهان كردن عسگري پس از رسيدن وي به تركيه از طريق دمشق در ماه گذشته نقش داشته است.
در همین باره روزنامه اسراییلی یدیعوت آحارونوت نیز ادعا کرد سرویس امنیتی اسراییل موساد زمینه ساز فرار عسگری شده است. همچنین بر اساس برخی شواهد پایگاه موساد در استانبول در پنهان کردن عسگری پس از رسیدن وی به ترکیه از طریق دمشق در ماه گذشته نقش داشته است.




هنوز مشخص نيست وي براي چه سازماني جاسوسي مي كرده است، يك مقام دفاعي اسراييل گفت: او احتمالا براي موساد كار مي كرده اما اين احتمال نيز وجود دارد كه وي با آژانس هاي امنيتي اروپا همكاري داشته است.
هنوز مشخص نیست وی برای چه سازمانی جاسوسی می کرده است، یک مقام دفاعی اسراییل گفت: او احتمالا برای موساد کار می کرده اما این احتمال نیز وجود دارد که وی با آژانس های امنیتی اروپا همکاری داشته است.




به نوشته تایمز آنلاین، فرار عسگري زنگ خطر را براي ايران به صدا در آورده است همانطور که يك مقام دفاعي اسراييل نیز گفته است: عسگري براي آژانس هاي اطلاعاتي و امنيتي غرب حكم معدن طلا را دارد، ما سالها او را دنبال مي كرديم به ويژه از اواخر دهه 80 ميلادي كه وي فرمانده نيروهاي سپاه در لبنان بود.
به نوشته تایمز آنلاین، فرار عسگری زنگ خطر را برای ایران به صدا در آورده است همانطور که یک مقام دفاعی اسراییل نیز گفته است: عسگری برای آژانس های اطلاعاتی و امنیتی غرب حکم معدن طلا را دارد، ما سالها او را دنبال می کردیم به ویژه از اواخر دهه ۸۰ میلادی که وی فرمانده نیروهای سپاه در لبنان بود.




تايمز آن لاين مي افزايد: عسگري در سال 1997 به عنوان معاون وزير دفاع ايران در امور تحقيقات داخلي منصوب شد. وي با كشف چندين نمونه اختلاس محبوبيت خود را از دست داد. پس از انتخاب احمدي نژاد به عنوان رييس جمهور ايران در سال 2006 عسگري به دليل اختلاف نظر با وي كنار گذاشته شد. اين دو سالها با هم رقابت داشتند و عسگري مي دانست دوران او به سر رسيده است. در جريان يك ماموريت خارجي در سال 2003 گفته مي شود وي با يك شريك تجاري كه در واقع يك مقام اطلاعاتي بوده ديدار كرده است. يك مقام ايراني گفت: عليرضا از ابتدا مردي متمول بود اما بعد از 2003 پولدارتر شد.
تایمز آن لاین می افزاید: عسگری در سال ۱۹۹۷ به عنوان معاون وزیر دفاع ایران در امور تحقیقات داخلی منصوب شد. وی با کشف چندین نمونه اختلاس محبوبیت خود را از دست داد. پس از انتخاب احمدی نژاد به عنوان رییس جمهور ایران در سال ۲۰۰۶ عسگری به دلیل اختلاف نظر با وی کنار گذاشته شد. این دو سالها با هم رقابت داشتند و عسگری می دانست دوران او به سر رسیده است. در جریان یک ماموریت خارجی در سال ۲۰۰۳ گفته می شود وی با یک شریک تجاری که در واقع یک مقام اطلاعاتی بوده دیدار کرده است. یک مقام ایرانی گفت: علیرضا از ابتدا مردی متمول بود اما بعد از ۲۰۰۳ پولدارتر شد.




وي هفتم فوريه يعني چهار روز پس از رسيدن به دمشق و اطمينان از اين كه خانواده اش در امنيت به سر مي برند به استانبول پرواز كرد. به او يك پاسپورت جديد داده شد و با اتومبيل تركيه را ترك كرد تا در سايه ها پنهان شود.
وی هفتم فوریه یعنی چهار روز پس از رسیدن به دمشق و اطمینان از این که خانواده اش در امنیت به سر می برند به استانبول پرواز کرد. به او یک پاسپورت جدید داده شد و با اتومبیل ترکیه را ترک کرد تا در سایه ها پنهان شود.




خط ۱۱۶: خط ۱۱۶:
دبی – العربیه.نت فارسی
دبی – العربیه.نت فارسی


منتشر شده در: 20 مهٔ ,2014: 12:00 صبح GSTآخرین به روزرسانی: 20 مهٔ ,2014: 10:09 شب GST
منتشر شده در: ۲۰ مهٔ ,۲۰۱۴: ۱۲:۰۰ صبح GSTآخرین به روزرسانی: ۲۰ مهٔ ,۲۰۱۴: ۱۰:۰۹ شب GST


نشریه آمریکایی نیوزویک روز دوشنبه ۹ می ۲۰۱۴ به نقل از اطلاعات مندرج در یک کتاب، گزارش داده است که علیرضا عسگری یکی از مقام‌های ارشد وزارت اطلاعات ایران و معاون سابق وزیر دفاع این کشور که در حادثه بمبگذاری سفارت ایالات متحده در بیروت و کشته شدن ده‌ها آمریکایی نقش داشته است، هم اکنون در آمریکا به سر می‌برد.
نشریه آمریکایی نیوزویک روز دوشنبه ۹ می ۲۰۱۴ به نقل از اطلاعات مندرج در یک کتاب، گزارش داده است که علیرضا عسگری یکی از مقام‌های ارشد وزارت اطلاعات ایران و معاون سابق وزیر دفاع این کشور که در حادثه بمبگذاری سفارت ایالات متحده در بیروت و کشته شدن ده‌ها آمریکایی نقش داشته است، هم اکنون در آمریکا به سر می‌برد.
خط ۱۵۹: خط ۱۵۹:




کسی که می‌بایست مثل عسگری تحت مراقبت باشد، رابرت آمس بود؛ کار‌شناس جهان عرب که، در حالی که مدیریت دفتر سی آی‌ای در بیروت را به عهده داشت، توانست با مهارت تمام به درون سازمان آزادیبخش فلسطین نفوذ کند و اعتماد مسئولان ارشد آن را به خود جلب کند.
کسی که می‌بایست مثل عسگری تحت مراقبت باشد، رابرت آمس بود؛ کارشناس جهان عرب که، در حالی که مدیریت دفتر سی آی‌ای در بیروت را به عهده داشت، توانست با مهارت تمام به درون سازمان آزادیبخش فلسطین نفوذ کند و اعتماد مسئولان ارشد آن را به خود جلب کند.


<nowiki>https://iranwire.com/fa/politics/753/</nowiki>
<nowiki>https://iranwire.com/fa/politics/753/</nowiki>
خط ۱۷۳: خط ۱۷۳:
دوشنبه  هفته جاری هفته‌نامه «نیوزویک» گزارشی منتشر کرد که در آن با استناد به کتاب «جاسوس خوب» آمده بود علیرضا عسکری با دریافت پناهندگی از آمریکا، اکنون تحت حفاظت سیا در زندگی می کند.
دوشنبه  هفته جاری هفته‌نامه «نیوزویک» گزارشی منتشر کرد که در آن با استناد به کتاب «جاسوس خوب» آمده بود علیرضا عسکری با دریافت پناهندگی از آمریکا، اکنون تحت حفاظت سیا در زندگی می کند.


کتاب جاسوس خوب توسط کای براد نوشته شده و بیوگرافی «رابرت آمز»، یکی از مأموران سیا است که در سفارت لبنان کشته شد. نویسنده این ادعا را با تکیه بر گفت و گو با 40 مامور سابق و کنونی سازمان سیا مطرح کرده و گفته عسگری از واشنگتن با دوستان خود در آلمان تماس گرفته و خواستار دریافت اطلاعاتی درباره همسرش بوده است.
کتاب جاسوس خوب توسط کای براد نوشته شده و بیوگرافی «رابرت آمز»، یکی از مأموران سیا است که در سفارت لبنان کشته شد. نویسنده این ادعا را با تکیه بر گفت و گو با ۴۰ مامور سابق و کنونی سازمان سیا مطرح کرده و گفته عسگری از واشنگتن با دوستان خود در آلمان تماس گرفته و خواستار دریافت اطلاعاتی درباره همسرش بوده است.




بر اساس گزارش های منتشره او سال 83 فعالیت های نظامی را به طور کامل کنار گذاشت و به تجارت زيتون و روغن زيتون با كشور سوريه پرداخت. عسگري 16 آذر 85 از دمشق وارد استانبول و در یک هتل در نزدیکی میدان تکسیم شهر استانبول مستقر شد. او تا روز  18 آذر با خانواده خويش در تماس بود. روز شنبه تلفن همراه عسگري خاموش مي‌شود و از آن پس خانواده‌اش نمي‌توانند تماسي با عسگري برقرار كنند.
بر اساس گزارش های منتشره او سال ۸۳ فعالیت های نظامی را به طور کامل کنار گذاشت و به تجارت زیتون و روغن زیتون با کشور سوریه پرداخت. عسگری ۱۶ آذر ۸۵ از دمشق وارد استانبول و در یک هتل در نزدیکی میدان تکسیم شهر استانبول مستقر شد. او تا روز  ۱۸ آذر با خانواده خویش در تماس بود. روز شنبه تلفن همراه عسگری خاموش می‌شود و از آن پس خانواده‌اش نمی‌توانند تماسی با عسگری برقرار کنند.


در یک مستند تلویزیونی منتشرشده پیرامون زندگی عسگری گفته شده که هدف از این سفر، دور زدن تحریم ها و خرید یک ابزار مخابراتی برای دولت ایران بود.
در یک مستند تلویزیونی منتشرشده پیرامون زندگی عسگری گفته شده که هدف از این سفر، دور زدن تحریم ها و خرید یک ابزار مخابراتی برای دولت ایران بود.


مقامات رسمي ايران موضوع را 17 روز بعد به پليس بين‌المللي و حدود دو ماه بعد به مقامات تركيه‌اي اطلاع مي‌دهند. نخستين گمانه‌زني‌هاي داخلي از اقدام مشترك سيا، موساد و اينتلجنت‌سرويس انگليس در ربودن عسگري  روايت داشت و خبرهاي تاييدنشده برخي رسانه‌هاي غربي نشان از آن مي داد كه عسگري، در زمان ربوده‌شدن مشاور وزارت دفاع ايران در خريد تسليحات بوده و پس از ربوده‌شدن به پايگاه اينجرليك در تركيه و سپس به يكي از پادگان‌هاي ناتو در نزديكي شهر فرانكفورت آلمان منتقل شده است.
مقامات رسمی ایران موضوع را ۱۷ روز بعد به پلیس بین‌المللی و حدود دو ماه بعد به مقامات ترکیه‌ای اطلاع می‌دهند. نخستین گمانه‌زنی‌های داخلی از اقدام مشترک سیا، موساد و اینتلجنت‌سرویس انگلیس در ربودن عسگری  روایت داشت و خبرهای تاییدنشده برخی رسانه‌های غربی نشان از آن می داد که عسگری، در زمان ربوده‌شدن مشاور وزارت دفاع ایران در خرید تسلیحات بوده و پس از ربوده‌شدن به پایگاه اینجرلیک در ترکیه و سپس به یکی از پادگان‌های ناتو در نزدیکی شهر فرانکفورت آلمان منتقل شده است.


برخي رسانه‌هاي غربي در ادامه از درخواست پناهندگي عسگري خبر دادند، موضوعي كه از سوي خانواده عسگري، يك جنگ رواني تلقي شد. همسر و دختر عسگری، اسفند 85 شکایت نامه‌ای را تسلیم سفارت ترکیه در ایران کردند و خواستار بازگرداندن عسگری شدند. آنها همچنين چندبار مقابل سفارت تركيه تجمع كردند.
برخی رسانه‌های غربی در ادامه از درخواست پناهندگی عسگری خبر دادند، موضوعی که از سوی خانواده عسگری، یک جنگ روانی تلقی شد. همسر و دختر عسگری، اسفند ۸۵ شکایت نامه‌ای را تسلیم سفارت ترکیه در ایران کردند و خواستار بازگرداندن عسگری شدند. آنها همچنین چندبار مقابل سفارت ترکیه تجمع کردند.


فروردین 86، پس از ماجرای دستگيري ملوانان انگليسي توسط سپاه، شايعاتي مبني بر احتمال مبادله اين افراد با عسگري منتشر شد. مردادماه 92 اما گزارش های تازه نشان داد که در آن هنگام دولت محمود احمدی نژاد، ملوانان انگلیسی را در ازای دریافت اطلاعاتی درباره پرونده نفتی کرسنت و شریک مهدی هاشمی رفسنجانی آزاد کرده است.
فروردین ۸۶، پس از ماجرای دستگیری ملوانان انگلیسی توسط سپاه، شایعاتی مبنی بر احتمال مبادله این افراد با عسگری منتشر شد. مردادماه ۹۲ اما گزارش های تازه نشان داد که در آن هنگام دولت محمود احمدی نژاد، ملوانان انگلیسی را در ازای دریافت اطلاعاتی درباره پرونده نفتی کرسنت و شریک مهدی هاشمی رفسنجانی آزاد کرده است.


اسفند 87 يك روزنامه آلمانی درگزارشي مدعی شد که اسرائیل با استفاده از اطلاعاتی که از عسکری به‌دست آورده‌ بود، به تاسیسات هسته‌ای سوریه حمله کرده است.
اسفند ۸۷ یک روزنامه آلمانی درگزارشی مدعی شد که اسرائیل با استفاده از اطلاعاتی که از عسکری به‌دست آورده بود، به تاسیسات هسته‌ای سوریه حمله کرده است.


در همان ماه، هفته نامه ساندي تايمز نوشت عليرضا عسگري از سال 83، جاسوس مخفي سازمان هاي اطلاعاتي غربي بوده است. اتهام جاسوسی به عسگری در حالی مطرح بود که در این ایام در داخل ایران، حسین علایی، یکی از فرماندهان سابق سپاه اعلام کرده بود علیرضا عسگری در داخل ایران نیز مدتی را در بازداشت به سر می برده است.
در همان ماه، هفته نامه ساندی تایمز نوشت علیرضا عسگری از سال ۸۳، جاسوس مخفی سازمان های اطلاعاتی غربی بوده است. اتهام جاسوسی به عسگری در حالی مطرح بود که در این ایام در داخل ایران، حسین علایی، یکی از فرماندهان سابق سپاه اعلام کرده بود علیرضا عسگری در داخل ایران نیز مدتی را در بازداشت به سر می برده است.


دی ماه ۱۳۸۹ چند نشریه اسرائیلی گزارش دادند که احتمالا علیرضا عسگری در یک زندان امنیتی اسرائیل خودکشی کرده است. پس از انتشار این گزارش، وزارت امور خارجه ایران به سازمان ملل نامه ای نوشت و مسئولیت جان عسگری را متوجه دولت اسرائیل کرد.
دی ماه ۱۳۸۹ چند نشریه اسرائیلی گزارش دادند که احتمالا علیرضا عسگری در یک زندان امنیتی اسرائیل خودکشی کرده است. پس از انتشار این گزارش، وزارت امور خارجه ایران به سازمان ملل نامه ای نوشت و مسئولیت جان عسگری را متوجه دولت اسرائیل کرد.


مهم ترین اظهارنظر داخلی درباره علیرضا عسگری اما آذرماه 91 توسط سرتیپ اسماعیل احمدی‌مقدم، فرمانده پلیس ایران مطرح شد که خبر داد علیرضا عسگری، قبل از ناپدید شدن در ترکیه، ۱۵ ماه در داخل ایران زندانی بوده است.
مهم ترین اظهارنظر داخلی درباره علیرضا عسگری اما آذرماه ۹۱ توسط سرتیپ اسماعیل احمدی‌مقدم، فرمانده پلیس ایران مطرح شد که خبر داد علیرضا عسگری، قبل از ناپدید شدن در ترکیه، ۱۵ ماه در داخل ایران زندانی بوده است.


وی عسگری را فردی توصیف کرد که در تشکیل حزب‌الله لبنان به عنوان یک حزب کامل با تمام ارکان نظامی، اطلاعاتی، فرهنگی و سیاسی نقش مهمی داشته است.
وی عسگری را فردی توصیف کرد که در تشکیل حزب‌الله لبنان به عنوان یک حزب کامل با تمام ارکان نظامی، اطلاعاتی، فرهنگی و سیاسی نقش مهمی داشته است.
خط ۲۰۲: خط ۲۰۲:
وی همچنین خبر داد که شورای عالی امنیت ملی و نهادهای امنیتی کشور اذعان دارند که عسگری ربوده شده ولی برخی افراد هستند که به گفته فرمانده پلیس ایران بی انصاف هستند، در این زمینه تشکیک ایجاد می‌کنند.
وی همچنین خبر داد که شورای عالی امنیت ملی و نهادهای امنیتی کشور اذعان دارند که عسگری ربوده شده ولی برخی افراد هستند که به گفته فرمانده پلیس ایران بی انصاف هستند، در این زمینه تشکیک ایجاد می‌کنند.


دیروز و در تازه ترین واکنش، مرضیه افخم سخنگوی وزارت امور خارجه ایران اعلام کرد ایران همچنان در حال مکاتبه درباره سرنوشت علیرضا عسگری با سازمان ملل و سازمان جهانی صلیب سرخ است، رویه ای که در طول 9 سال گذشته جاری بوده ولی هنوز پرده از ابهامات پیرامون سرنوشت این سردار ایرانی برنداشته است.
دیروز و در تازه ترین واکنش، مرضیه افخم سخنگوی وزارت امور خارجه ایران اعلام کرد ایران همچنان در حال مکاتبه درباره سرنوشت علیرضا عسگری با سازمان ملل و سازمان جهانی صلیب سرخ است، رویه ای که در طول ۹ سال گذشته جاری بوده ولی هنوز پرده از ابهامات پیرامون سرنوشت این سردار ایرانی برنداشته است.


== منابع ==
== منابع ==
۹٬۰۰۶

ویرایش

منوی ناوبری