محمود قائمشهر: تفاوت میان نسخه‌ها

بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
 
(یک نسخهٔ میانی ویرایش شده توسط یک کاربر دیگر نشان داده نشد)
خط ۵۰: خط ۵۰:
| پانویس            =
| پانویس            =
}}
}}
'''محمود قائمشهر''' با نام اصلی محمود مهدوی کوچکسرایی زاده ۲۰ بهمن ۱۳۳۴ در کوچکسرای قائمشهر و درگذشته ۲۹ آذرماه سال ۱۳۷۹ در عراق،  از فرماندهان ارتش آزادیبخش ملی ایران و از  کادرهای برجسته سازمان مجاهدین خلق ایران بود. محمود قائمشهر در سال ۱۳۵۰ با مجاهدین خلق آشنا شد و فعالیتهایش را در سال ۱۳۵۳ با بنیانگذاری اولین تشکل سیاسی در مازندران آغاز کرد. محمود قائمشهر در ادامه به دلیل درگیری با رئیس  دانشکده‌ی محل تحصیل خود که وابسته به ساواک بود به یک سال و نیم زندان محکوم شد. وی در آذر ۱۳۵۶ از زندان آزاد شد. محمود قائمشهر در جریان فعالیتهای ضد سلطنتی، تظاهرات مردمی را در سال ۱۳۵۷ در شهرهای بابل، بابلسر، قائمشهر، ساری و آمل راه‌اندازی کرد. وی پس از پیروزی انقلاب ضد سلطنتی، در فروردین ۱۳۵۸ مسئول تشکیلات سازمان مجاهدین خلق در استان مازندران شد. بعد از ۳۰ خرداد ۱۳۶۰ و ورود سازمان مجاهدین خلق به مرحله مبارزه مسلحانه، محمود قائمشهر در فروردین سال ۱۳۶۱، نیروهای مجاهدین را در جنگلهای مازندران سازماندهی کرد. محمود قائشهر از سال ۱۳۶۱ تا ۱۳۶۴ فرماندهی مجاهدین  را در استانهای شمال ایران و مشهد و آذربایجان به‌عهده داشت. وی در سال ۱۳۶۴ بعد از انقلاب ایدئولوژیک درونی مجاهدین به عضویت مرکزیت و سپس به عضویت هیئت اجرایی سازمان مجاهدین خلق درآمد. محمود قائمشهر در مهرماه سال ۱۳۶۴ به نوار مرزی ایران و عراق منتقل شد. او مسئولیت فرماندهی سیاسی نظامی استان مازندران را در نوار مرزی به عهده گرفت. او  در سال ۱۳۶۶ یکی از فرماندهان عملیاتی ارتش آزادیبخش به شمار می‌رفت<ref>[https://event.mojahedin.org/i/%D8%AA%D9%86%D8%AF%D8%A8%D8%A7%D8%AF%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D9%88%D8%B7%D9%86-%D9%85%D8%B1%DA%AF%D8%AA-%D8%A8%D8%A7%D8%B2-%D9%85%DB%8C%D8%B2%D9%86%D9%86%D8%AF تندبادهای وطن مرگت را سر باز می‌زنند- سایت مجاهد]</ref>. محمود قائمشهر در عملیات آفتاب و چلچراغ و فروغ جاویدان جزو فرماندهان ارشد بود. وی در روز ۳۰ آذر سال ۱۳۷۹ بر اثر بیماری سرطان در عراق درگذشت<ref>[http://javdanehha.blogspot.com/2015/12/blog-post_84.html بیاد محمود مهدوی - وبسایت جاودانه‌ها]</ref>.
'''محمود قائمشهر،''' با نام اصلی محمود مهدوی کوچکسرایی زاده ۲۰ بهمن ۱۳۳۴ در کوچکسرای قائمشهر و درگذشته ۳۰ آذرماه سال ۱۳۷۹ در عراق،  از فرماندهان ارتش آزادیبخش ملی ایران و از  کادرهای برجسته سازمان مجاهدین خلق ایران بود. محمود قائمشهر در سال ۱۳۵۰ با مجاهدین خلق آشنا شد و فعالیتهایش را در سال ۱۳۵۳ با بنیانگذاری اولین تشکل سیاسی در مازندران آغاز کرد. محمود قائمشهر در ادامه به دلیل درگیری با رئیس  دانشکده‌ی محل تحصیل خود که وابسته به ساواک بود به یک سال و نیم زندان محکوم شد. وی در آذر ۱۳۵۶ از زندان آزاد شد. محمود قائمشهر در جریان فعالیتهای ضد سلطنتی، تظاهرات مردمی را در سال ۱۳۵۷ در شهرهای بابل، بابلسر، قائمشهر، ساری و آمل راه‌اندازی کرد. وی پس از پیروزی انقلاب ضد سلطنتی، در فروردین ۱۳۵۸ مسئول تشکیلات سازمان مجاهدین خلق در استان مازندران شد. بعد از ۳۰ خرداد ۱۳۶۰ و ورود سازمان مجاهدین خلق به مرحله مبارزه مسلحانه، محمود قائمشهر در فروردین سال ۱۳۶۱، نیروهای مجاهدین را در جنگلهای مازندران سازماندهی کرد. محمود قائشهر از سال ۱۳۶۱ تا ۱۳۶۴ فرماندهی مجاهدین  را در استانهای شمال ایران و مشهد و آذربایجان به‌عهده داشت. وی در سال ۱۳۶۴ بعد از انقلاب ایدئولوژیک درونی مجاهدین به عضویت مرکزیت و سپس به عضویت هیئت اجرایی سازمان مجاهدین خلق درآمد. محمود قائمشهر در مهرماه سال ۱۳۶۴ به نوار مرزی ایران و عراق منتقل شد. او مسئولیت فرماندهی سیاسی نظامی استان مازندران را در نوار مرزی به عهده گرفت. او  در سال ۱۳۶۶ یکی از فرماندهان عملیاتی ارتش آزادیبخش به شمار می‌رفت<ref>[https://event.mojahedin.org/i/%D8%AA%D9%86%D8%AF%D8%A8%D8%A7%D8%AF%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D9%88%D8%B7%D9%86-%D9%85%D8%B1%DA%AF%D8%AA-%D8%A8%D8%A7%D8%B2-%D9%85%DB%8C%D8%B2%D9%86%D9%86%D8%AF تندبادهای وطن مرگت را سر باز می‌زنند- سایت مجاهد]</ref>. محمود قائمشهر در عملیات آفتاب و چلچراغ و فروغ جاویدان جزو فرماندهان ارشد بود. وی در روز ۳۰ آذر سال ۱۳۷۹ بر اثر بیماری سرطان در عراق درگذشت<ref>[http://javdanehha.blogspot.com/2015/12/blog-post_84.html بیاد محمود مهدوی - وبسایت جاودانه‌ها]</ref>.


== کودکی و جوانی محمود قائمشهر ==
== کودکی و جوانی محمود قائمشهر ==
خط ۵۷: خط ۵۷:


=== '''پیش از انقلاب ضد سلطنتی''' ===
=== '''پیش از انقلاب ضد سلطنتی''' ===
محمود قائمشهر با علنی شدن نام سازمان مجاهدین بعد از ضربه‌ی شهریور ۱۳۵۰  و دستگیری بنیان‌گذاران این سازمان توسط [[ساواک]] ، با مجاهدین آشنا شد. او نخستین تشکل هواداری سازمان مجاهدین را در دانشکده ساری را بنیان گذاشت. محمود قائمشهر در جریان اعتراضات دانشجویی با رئیس دانشکده که به ساواک وابسته بود درگیر شد. او به دنبال این درگیری به همراه پانزده تن از دوستان خود دستگیر و به یک سال و نیم حبس در زندان ساری محکوم شد. محمود قائمشهر در محاکمه به افشاگری علیه شاه پرداخته و از مواضع خود دفاع کرد. وی پس از آزادی از ندان در آذر ۱۳۵۶  اقدام به سازمان دادن تشکل‌های هواداری سازمان مجاهدین درشهرهای استان مازنداران ازجمله ساری، آمل، بابل، بابلسر و قائمشهر نمود. این تشکل‌ها پس از سرنگونی نظام سلطنتی تبدیل به مراکز مجاهدین شدند.
محمود قائمشهر با علنی شدن نام سازمان مجاهدین بعد از ضربه‌ی شهریور ۱۳۵۰  و دستگیری بنیان‌گذاران این سازمان توسط [[ساواک]] ، با مجاهدین آشنا شد. او نخستین تشکل هواداری سازمان مجاهدین را در دانشکده ساری بنیان گذاشت. محمود قائمشهر در جریان اعتراضات دانشجویی با رئیس دانشکده که به ساواک وابسته بود درگیر شد. او به دنبال این درگیری به همراه پانزده تن از دوستان خود دستگیر و به یک سال و نیم حبس در زندان ساری محکوم شد. محمود قائمشهر در محاکمه به افشاگری علیه شاه پرداخته و از مواضع خود دفاع کرد. وی پس از آزادی از ندان در آذر ۱۳۵۶  اقدام به سازمان دادن تشکل‌های هواداری سازمان مجاهدین درشهرهای استان مازنداران ازجمله ساری، آمل، بابل، بابلسر و قائمشهر نمود. این تشکل‌ها پس از سرنگونی نظام سلطنتی تبدیل به مراکز مجاهدین شدند.


محمود قائمشهر در جریان قیام‌های قبل از انقلاب، مسئول راه اندازی تظاهرات بر علیه شاه در شهرهای بابل، بابلسر، قائمشهر، ساری و آمل بود.  
محمود قائمشهر در جریان قیام‌های قبل از انقلاب، مسئول راه اندازی تظاهرات بر علیه شاه در شهرهای بابل، بابلسر، قائمشهر، ساری و آمل بود.  
خط ۷۹: خط ۷۹:
مسعود رجوی در مراسم خاکسپاری محمود قائمشهر در مزار مروارید قرارگاه اشرف گفت:<blockquote>«... در تبارنامه سرداران رهایی چقدر می‌درخشه محمود مهدوی سردار ارتش آزادیبخش ملی و سرداری از جنگلهای شمال جنگلهای مازنداران و سوار، سردار جنگل کوچک خان قهرمانی از سلسله قهرمانان مؤسس ارتش آزادی رادمردی سر بدار از اونهایی که دل بستند به راه شیر خدا علی مرتضی و... . می‌درخشند تا در وانفسای یأس و تسلیم... شرف و آزادگی امید و ایمان و عزم و جزم مردم ایران برای آزادی باشند و برای استقرار حاکمیت مردم...»<ref>[http://royaslimani93.blogspot.com/2016/ در رثای مجاهد خلق محمود مهدوی - وبلاگ پیشتازان راه آزادی]</ref>.</blockquote>
مسعود رجوی در مراسم خاکسپاری محمود قائمشهر در مزار مروارید قرارگاه اشرف گفت:<blockquote>«... در تبارنامه سرداران رهایی چقدر می‌درخشه محمود مهدوی سردار ارتش آزادیبخش ملی و سرداری از جنگلهای شمال جنگلهای مازنداران و سوار، سردار جنگل کوچک خان قهرمانی از سلسله قهرمانان مؤسس ارتش آزادی رادمردی سر بدار از اونهایی که دل بستند به راه شیر خدا علی مرتضی و... . می‌درخشند تا در وانفسای یأس و تسلیم... شرف و آزادگی امید و ایمان و عزم و جزم مردم ایران برای آزادی باشند و برای استقرار حاکمیت مردم...»<ref>[http://royaslimani93.blogspot.com/2016/ در رثای مجاهد خلق محمود مهدوی - وبلاگ پیشتازان راه آزادی]</ref>.</blockquote>


=== سخنان مریم رجوی در در مورد محمود قائمشهر ===
=== سخنان مریم رجوی در مورد محمود قائمشهر ===
مریم رجوی در مراسم خاکسپاری محمود قائمشهر در سخنان گفت:<blockquote>«محمود نامت سپیده دمی است که بر پیشانی آسمان می‌گذرد. متبرک باد نامت پس به هیأت گنجی درآمدی بایسته و... . گنجی در گنجینه ارتش آزادیبخش محمود شیر غران بیشه‌های شمال یل دلاور شهر مجاهد پرور قائمشهر سردار دلیر نبردهای سنگین علیه خمینی دجال، سالار ستبر فروغ جاویدان فرمانده رشید جنگهای آزادیبخش و بالاخره سردار فاتح و مجاهد دلیر نبردهای ایدئولوژیک یعنی نبرد سهمگین با غول ایدئولوژی جنسیت و دستیابی به عنصر رهایی انسان بود»<ref>[https://akhtar-shabane.blogspot.com/2018/12/Mahmood-Mahdavi.html یادواره محمود مهدوی - وبلاگ اختر شبانه]</ref>.</blockquote>
مریم رجوی در مراسم خاکسپاری محمود قائمشهر در سخنان خود از جمله گفت:<blockquote>«محمود نامت سپیده دمی است که بر پیشانی آسمان می‌گذرد. متبرک باد نامت پس به هیأت گنجی درآمدی بایسته و... . گنجی در گنجینه ارتش آزادیبخش. محمود شیر غران بیشه‌های شمال یل دلاور شهر مجاهد پرور قائمشهر سردار دلیر نبردهای سنگین علیه خمینی دجال، سالار ستبر فروغ جاویدان فرمانده رشید جنگهای آزادیبخش و بالاخره سردار فاتح و مجاهد دلیر نبردهای ایدئولوژیک و دستیابی به عنصر رهایی انسان بود»<ref>[https://akhtar-shabane.blogspot.com/2018/12/Mahmood-Mahdavi.html یادواره محمود مهدوی - وبلاگ اختر شبانه]</ref>.</blockquote>


== منابع ==
== منابع ==
<references />
<references />
۱۳٬۱۲۰

ویرایش