کاربر:Safa/2صفحه تمرین: تفاوت میان نسخه‌ها

پرش به ناوبری پرش به جستجو
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۸۲: خط ۸۲:
| content5 =  
| content5 =  
}}
}}
'''شیطان‌سازی''' علیه مجاهدین خلق و دیگر مخالفان رژیم ایران از آغاز حاکمیت جمهوری اسلامی تا کنون، همواره جریان داشته است.   
۶ فروردین زادروز زرتشت است. اساس اندیشه و آموزه‌های زرتشت «پندار نیک، گفتار نیک، کردار نیک» است.   


شیطان سازی(Demonization)  در جمهوری اسلامی، یکی از اهرم‌های اصلی جنگ سیاسی برای نامشروع کردن هر گونه مخالفت با حاکمیت مطلق [[ولایت‌فقیه در ایران|ولایت‌فقیه]] و مشروع کردن سرکوب هر نوعی از اعتراض و مطالبه‌ی مشروع است.  
ششم فروردین زادروز زرتشت؛ منادی پندارنیک، گفتارنیک و کردارنیک است. تنها پیامبری که از میان آرین‌ها برخاست و کردارنیک، پندارنیک و گفتار نیک را ترویج کرد.


شیطان‌سازی یک روش تبلیغی است که ایده‌ای شرورانه را در مورد شخص، گروه یا یک جریان با هدف تخریب آن بکار می‌بندند. هدف از شیطان‌سازی ایجاد نفرت کور نسبت به سوژه‌ی آن است تا ضربه زدن به وی را مشروع جلوه داده و راحت‌تر کند.<ref>[https://books.google.com/books?id=HthyxpY6uYcC&pg=PA162 The Power of Ideas: A Political Social-Psychological Theory of Democracy, Political Development and Political Communication]</ref>
براساس محاسبات نجومی و زبانشناسی تولد زرتشت به ۱۷۶۷ سال قبل از میلاد مسیح باز می‌گردد. زادروز زرتشت در روزخرداد از ماه فروردین برابر با ششم فروردین ماه می‌باشد که در بین پیروان این آئین نوروز بزرگ خوانده می‌شود. زرتشتیان از زرتشت با نام اشو زرتشت نام می‌برند که به معنی پاک، راست و درست می‌باشد.


این روش در طول سال‌ها توسط رژیم ایران به شکلی گسترده به کار گرفته شده است. جمهوری‌اسلامی ایران برای حذف و سرکوب مخالفان، آنها را با القاب مذهبی مختلفی مانند یاغی، باغی، کافر، مرتد، ملحد، فتنه‌گر و منافق تخریب می‌کند و از سویی زمینه را برای حذف فیزیکی آن‌ها فراهم می‌کند.
زرتشت سال‌ها در پی یافتن حقیقت بود تا بتدریج به روشنایی رسید و پیام خود را برای مردم به ارمغان آورد.
سازمان مجاهدین خلق ایران بزرگترین سوژه‌ی شیطان سازی در رژیم ایران است.  رژیم ایران از ابتدای انقلاب ضدسلطنتی تاکنون هزاران کتاب و مقاله، هزاران نمایشگاه، صدها فیلم سینمایی، صدها مستند و مشابه آن برای پیشبرد این پروژه ساخته  و منتشر کرده است. سپاه پاسداران دارای یک ارتش سایبری چند ده هزار نفری است که مهم‌ترین کار آن‌ها پیش بردن پروژه‌ی شیطان سازی علیه سازمان مجاهدین خلق است. این ارتش اغلب تلاش می‌کند با تمرکز بر روی موضوعاتی چون جنگ ایران وعراق، موضوعات اخلاقی، نسبت‌دادن تروریسم، سکت، وابستگی مالی و...این سازمان را هدف قرار دهد. ژول بویکوف نویسنده‌ی آمریکایی چهار معیاربرای شیطان سازی بر می‌شمرد:
* در شیطان سازی رسانه‌ها تلاش می‌کنند بر قالب‌هایی متمرکز شوند که بتوانند سوژه‌ی خود را بیشتر با تمرکز بر روی موضوعات اخلاقی به تصویر بکشند.


* در شیطان سازی شخصیت حریف به شکلی یک‌سویه به مثابه‌ شر در برابر خیر به تصویر کشیده می‌شود.
زرتشت خود را یک آموزگار خوبی‌ها و دورکننده از بدی‌ها می‌دانست. او می‌گفت که گریزاز بدی‌ها و پلیدی‌هاست که باعث ایجاد شادی و نیکبختی می‌شود و این احساس تا ابد در انسان باقی می‌ماند.


* اغلب شیطان‌سازی‌ها منشاء دولتی و حکومتی دارند.
کارهایی که زرتشت باید به سرانجام می‌رساند


* در شیطان سازی هرگز هیچ‌گونه ادعای قابل توجه و مستندی وجود ندارد.
زرتشت دگرگونی‌های زیادی در زندگی آ‌ن‌روز مردم بوجودآورد. بزرگترین کار زرتشت انکارتمام خدایانی بود که مورد پرستش مردم بودند و در برابر آن خدای یگانه را به مردم شناساند. خداوندی که آفریننده و هستی بخش(اهورا) و ابردانا (مزدا) می‌باشد.
 
در ابتدا او با مخالفت‌های بسیاری هم روبرو شد و مجبور شد که به همراه گروه کوچکی زادگاه خود را ترک کرده و بسوی جنوب رهسپار شد.
 
برخی گفته‌اند که پیام و آموزش‌های زرتشت که بزرگترین گنجینه آیین زرتشتی است؛ «گاتها»  نام دارد. گفته شده که زرتشت چکیده پیام خود را در ۱۷ سرود گردآورد که خود آنها را «مانتر» یا «اندیشمند برانگیز» خواند که بعدها «گاتها» نامیده شد که به معنی «سرودپاک» است.
 
بر طبق این گفتار «اوستا» عنوان مجموعه‌ای از دفترها و نوشتارهای بیاد مانده از تمامی تاریخ و فرهنگ ایرانیان در زمان‌های گوناگون است که «گاتها» نیز در آن گردآوری شده است.
 
بخش‌های مختلف این مجموعه عبارتند از: یسن‌ها (در برگیرنده گاتها)، یشت‌ها، ویسپرد، خرده اوستا و وندیداد.
 
ازبین رفتن و گردآوری مجدد اوستا
 
ایرانیان آن‌زمان تنها مردم جهان باستان بودند که بت پرست نبودند. اوستا کتاب زرتشت در عین حال سند تمدن پیشرفته ایرانیان عهد باستان است. قطعات اوستا که در دوران هخامنشیان در کتابخانه‌های کاخ‌های سلطنتی نگهداری می‌شدند به دست نظامیان اسکندرمقدونی نابود شدند. بلاش یکم شاه اشکانی در نوروز ۷۶ میلادی از موبدان که به دیدار او رفته بودند با تأکید خواست که تا سال بعد در ششم فروردین زادروز زرتشت باید که اوستا را جمع‌آوری و به او بدهند. او پیر شده و عمری از او باقی نمانده بود و می‌خواست که این کار در دوران او انجام شود.
 
موبدان تا ششم فروردین سال ۷۷ میلادی آنچه را که جمع‌آوری کرده بودند به صورت مکتوب به بلاش دادند و گفتند که کار تکمیل مجموعه ادامه خواهد داشت. اوستا نزدیک به دو قرن بعد در دوران اردشیر پاپکان و به همت «تنسر Tansar -Tonsar» روحانی ارشد وقت (موبد موبدان) تکمیل شد.
 
فرجام کارکتاب اوستا
 
در دوران شاپور دوم (ذولاکتاف) چند قطعه گمشده قبلی بر آن اضافه شد و چون به پارسی باستان (زبان اوستایی) بود بعدا بر آن تفسیر و راهنمایی نوشته شد که زند (زند اوستا) نامیده می‌شود. با هدف تسهیل رجوع به مطالب، خلاصه اوستا تحت عنوان «خرده اوستا» تدوین شده است.
 
تا زمان وفات زرتشت تقریبا همه ایرانیان به مکتب او گرویدند و آیین زرتشت در زمان ساسانیان دین رسمی ایران اعلام شد.
 
اصول مهم آئین زرتشت
 
هر پیرو آئین زرتشت وظیفه‌هایی دارد که از آغاز بلوغ تا پایان زندگی موظف به پیروی از آنهاست:هومت، هوخت و هورشت به معنی پندارنیک، گفتارنیک و کردارنیک
 
– راستگویی
 
– میانه‌روی
 
– گرامیداشت پدر و مادر
 
– کار و آبادانی
 
– پاکیزه نگهداری و سالم‌سازی پیرامون یا محیط زیست
 
– دانش‌آموزی و دانش‌پراکنی
 
– زیبایی و هنر
 
– اجتناب از موادی که به اندیشه و خرد آسیب می‌رساند
 
جشن‌های مهم آئین زرتشت
 
آئین زرتشت بر اساس شادی بعنوان یک خصلت انسانی پسندیده استوار است. بنابراین جشن‌های این آئین خیلی زیادند. که معروفترین آنها جشن‌های ملی ایرانیان نیز بشمار می‌روند:
 
– جشن نوروز
 
– نوروز بزرگ؛ جشن زادروز زرتشت
 
– جشن سده؛ صدمین روز از زمستان برابر با دهم بهمن
 
– جشن مهرگان
 
– جشن یلدا
 
تاثیرگذاری جهانی زرتشت
 
زرتشت در سن ۷۷سالگی چشم از جهان فروبست. روز درگذشت زرتشت روز خور از ماه دی برابر با پنجم دی ماه است.
 
آئین زرتشت نه تنها ایرانیان بلکه بسیاری اندیشمندان و فیلسوفان از مردم سراسر جهان را که با آن آشنا شده بودند تحت تاثیر خود قرار داده بود. یکی از این اندیشمندان، متفکر بزرگ آلمانی «نیچه» بود. او با کتاب مشهورش «چنین گفت زرتشت» نقش بزرگی در معرفی این آیین به جهانیان ایفا نمود.
 
بعدها موسیقیدان بزرگ آلمانی ریچارد اشتراوس سمفونی به نام «چنین گفت زرتشت» که با الهام از کتاب فریدریش نیچه بود ساخت، که از درخشانترین آثار موسیقی باقیمانده در نوع خود می‌باشد.
 
زرتشت می گوید:
 
بیهوده است مجادله بر سر اثبات دیانت یا بی دینی آدمها!
 
کسی که دروغ نمی گوید،
 
کسی که مهربان است
 
کسی که از رنج دیگران اندوهگین میشود
 
به مقصد رسیده است
 
از هر راهی که رفته باشد...!
 
در گاه‌شماری ایران از آغاز سال ۶ روز گذشته و
 
به پایان آن ۳۵۹ روز مانده‌است.
 
بیرونی در البلاغه نوشته است:
 
۶ فروردین ، نوروز بزرگ است.
 
و نزد ایرانیان جشن بزرگ می‌باشد .
 
گویند خداوند در این روز مشتری را آفرید .
 
زرتشتیان می گویند زرتشت در این روز توفیق
 
یافت که با خداوند مناجات کند , کیخسرو در این
 
روز به آسمان عروج کرد و در این روز برای
 
ساکنان کره زمین سعادت قسمت می‌کنند و از
 
اینجاست که ایرانیان به این روز، روز امید
 
می‌گویند.
*


== پیشینه‌ تاریخی شیطان‌سازی ==
== پیشینه‌ تاریخی شیطان‌سازی ==