کاربر:Khosro/صفحه تمرین قالیباف: تفاوت میان نسخه‌ها

پرش به ناوبری پرش به جستجو
(صفحه‌ای تازه حاوی «محمدباقر قالیباف ، زاده‌ی (۱۳۴۰ - طرقبه، مشهد)، در سن ۱۸ سالگی پس از انقلاب ضد...» ایجاد کرد)
 
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۱: خط ۱:
محمدباقر قالیباف ، زاده‌ی (۱۳۴۰ - طرقبه، مشهد)، در سن ۱۸ سالگی پس از انقلاب ضدسلطنتی وارد بسیج شد. وی در ناآرامی‌های کردستان به آن‌جا رفت و در سرکوب مردم کردستان نقش داشت. محمدباقر قالیباف پس از تشکیل سپاه پاسداران به عضویت سپاه درآمد. وی با آغاز جنگ ایران و عراق، در مناطق جنگی مسئولیت اطلاعات عملیات جنگ را به‌عهده داشت. او در رژیم جمهوری اسلامی مناصب مختلفی را داشته است، ازجمله رئیس ستاد نیروی زمینی سپاه پاسداران، جانشین فرماندهی کل سپاه، جانشین فرماندهی بسیج، فرمانده نیروی هوایی سپاه پاسدران، فرمانده نیروی انتظامی، شهردار تهران و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و مناصب دیگر. محمدباقر قالیباف در سرکوب دانشجویان در حوادث دانشگاه تهران در سال ۱۳۷۸و ۱۳۸۲، نقش داشته است. محمدباقر قالیباف در فرهنگ جامعه ایران با عناوین مختلفی مانند خالیباف، خیالباف و قالی‌گیت معروف شده است. وی هم‌چنین متهم به اختلاس و چپاول است.  
محمدباقر قالیباف ، زاده‌ی (۱۳۴۰ - طرقبه، مشهد)، در سن ۱۸ سالگی پس از [[انقلاب ضد سلطنتی|انقلاب ضدسلطنتی]] وارد بسیج شد. وی در ناآرامی‌های کردستان به آن‌جا رفت و در سرکوب مردم کردستان نقش داشت. محمدباقر قالیباف پس از تشکیل [[سپاه پاسداران انقلاب اسلامی|سپاه پاسداران]] به عضویت سپاه درآمد. وی با آغاز [[جنگ ایران و عراق]]، در مناطق جنگی مسئولیت اطلاعات عملیات جنگ را به‌عهده داشت. او در رژیم جمهوری اسلامی مناصب مختلفی را داشته است، ازجمله رئیس ستاد نیروی زمینی [[سپاه پاسداران انقلاب اسلامی|سپاه پاسداران]]، جانشین فرماندهی کل سپاه، جانشین فرماندهی بسیج، فرمانده نیروی هوایی سپاه پاسدران، فرمانده نیروی انتظامی، شهردار تهران و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و مناصب دیگر. محمدباقر قالیباف در سرکوب دانشجویان در حوادث دانشگاه تهران در سال ۱۳۷۸و ۱۳۸۲، نقش داشته است. محمدباقر قالیباف در فرهنگ جامعه ایران با عناوین مختلفی مانند خالیباف، خیالباف و قالی‌گیت معروف شده است. وی هم‌چنین متهم به اختلاس و چپاول است.  
پیشینه محمدباقر قالیباف
قالیباف هم‌زمان با پیروزی انقلاب ضدسلطنتی فعالیت خود را در بسیج آغاز کرد و با شروع ناآرامی‌های کردستان به آن شهر اعزام شد. سپس با آغاز جنگ ایران و عراق به جبهه‌های جنوب عزیمت نمود و در اوایل جنگ به عضویت سپاه پاسداران درآمد. وی در جبهه‌های جنگ اغلب مسئولیت اطلاعات عملیات جنگ را به عهده داشت. سپس در مسئولیت فرماندهی گردان و فرماندهی تیپ امام رضا نیز فعالیت کرد. وی در سال ۱۳۶۱ به فرماندهی لشکر نصر خراسان منصوب شد و سپس در فرماندهی لشکر ۲۵ کربلا کار خود را دنبال کرد. پاسدار قالیباف بعد از پایان جنگ ایران و عراق فرمانده قرارگاه نجف بود و سپس به جانشینی نیروی مقاومت بسیج منصوب شد. «سایت فایندز»
محمدباقر قالیباف دارای مدرک دکتری در رشته‌ی جغرافیای سیاسی است و دوره‌ی خلبانی هواپیمای ایرباس را در فرانسه گذرانده‌است. وی عضو هیئت علمی و دانشیار گروه جغرافیای انسانی دانشکده‌ی جغرافیا دانشگاه تهران نیز می‌باشد. محمدباقر قالیباف از نامزدهای انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۳۸۴، بود که در آن شکست خورد. در شهریور ۱۳۸۴، او با اجماع شورای شهر به سمت شهردار تهران انتخاب شد؛ و در شهریور ۱۳۹۵، در پی افشای گزارش سازمان بازرسی کل کشور رژیم ایران پیرامون واگذاری حجم عظیمی از املاک شهرداری با تخفیف گسترده به افراد و تعاونی‌های مختلف در رسانه‌ها به فساد متهم شد. وی پس از اعتراضات ۲۵ بهمن ۱۳۸۹، ضمن محکوم کردن راهپیمایی اعتراضی مردم، آن را یک حادثه شیطانی نامید. «سایت فایندز»
محمدباقی قالیباف که اعتبار خود را در دوران جنگ بین ایران و عراق به دست آورد، اعتبار جمع‌آوری شده در آن دوران را به ثروت تبدیل کرده است. او که پس از رهبر شدن علی خامنه‌ای هم‌واره کوشیده است تا به بیت او نزدیک شود، همیشه موضع‌گیری¬‌هایی مطابق میل علی خامنه‌ای اتخاذ کرده است. منصب‌ها و ثروت ناشی از نزدیکی به قدرت نیز پاداش حرف‌شنوی وی است. محمدباقر قالیباف که نقش پررنگی در سرکوب اعتراضات دانشجویی در سال ۱۳۷۸، داشت، از آن به بعد نیز خود را بخشی از الیگارشی حاکم می¬‌دانست و هر عملی را که باعث تحکیم روابط او با درون بیت رهبری شود، پذیرا بود. «سایت ایندپندنت فارسی»
مناصب محمدباقر قالیباف
فرمانده تیپ امام رضا - ۱۳۶۱
فرمانده لشگر پنج نصر خراسان – ۱۳۶۲
جانشین فرمانده قرارگاه مقدم سپاه پاسداران درغرب کشور - ۱۳۶۶
فرمانده قرارگاه نجف کرمانشاه - ۱۳۶۶
فرمانده منطقه ۳ کشوری - ۱۳۶۷
فرمانده لشکر ۲۵ کربلا در استان مازنداران - ۱۳۶۸
رئیس ستاد نیروی زمینی سپاه پاسداران - ۱۳۶۹
معاونت هماهنگ‌کننده ستاد مشترک سپاه پاسداران - ۱۳۷۰
جانشین فرماندهی کل سپاه در قرارگاه بازسازی خاتم‌الانبیاء - ۱۳۷۳
جانشین فرماندهی بسیج - ۱۳۷۳
جانشین فرماندهی نیروی هوایی سپاه پاسداران - ۱۳۷۶
فرمانده نیروی انتظامی – ۱۳۷۹
نماینده رئیس‌جمهوری در ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز با حفظ سمت فرمانده نیروی انتظامی - ۱۳۸۳
شهردار تهران – ۱۳۸۴، به مدت ۱۲ سال تا کنون. قالیباف کیست « سایت مجاهدین خلق»
محمدباقر قالیباف در سال ۱۳۶۲، که فرمانده‌ی لشگر ۵ نصر خراسان بود؛ دربیشتر تهاجمات رژیم ایران در جبهه جنگ شرکت داشت؛ و بسیاری از جوانان و دانش‌آموزان را شخصاً به میدان‌‌های مین می‌فرستاد. او هم‌چنین در دورانی که فرمانده‌ی منطقه‌ی ۳ کشوری بود نقش جدی در سرکوب مردم استان‌های شمال کشور شامل، گیلان و مازندران را به عهده داشت. محمدباقر قالیباف در منصب جانشین فرماندهی بسیج، نقش فعالی در سرکوب و تشکیل قرارگاه‌های امر به معروف و نهی از منکر به نام سیدالشهدا در استان‌های مختلف کشور داشت. او در سال‌هایی که فرمانده نیروی هوایی سپاه پاسداران بود، در تشکیل یگان‌های موشکی سپاه و گسترش آ‌ن‌ها، بیشترین نقش را داشت؛ و عمده‌ی فعالیت‌های خودش را روی گسترش موشک‌های زمین به زمین شهاب گذاشته بود. قالیباف در سال ۱۳۷۹، با حکم علی خامنه‌ای به فرماندهی نیروی انتظامی منصوب شد. وی طی سال‌هایی که در این منصب بود؛ نقش عمده‌ای در سرکوب‌های مردمی در شهرهای مختلف را داشت. او در این دوران اقدام به گسترش نیروی یگان ویژه، نیروی انتظامی و تأسیس پلیس موسوم به پلیس ۱۱۰ کرد. قالیباف در سازماندهی نیروی انتظامی تغییرات اساسی داد؛ و بودجه‌های کلان صرف تأمین نیازمندی‌های این ارگان برای تجهیز بیشتر درجهت سرکوب مردم کرد. اقدامات سرکوب‌گرانه اجتماعی در این دوران تحت عنوان اقدام علیه امنیت ملی و ترویج ابتذال فرهنگی، اوج تازه‌ای پیدا کرد. پاسدار محمدباقر قالیباف در اسفند ۱۳۸۸ طی حکمی عزیزالله رجب‌زاده، فرمانده نیروی انتظامی تهران و از متهمان حوادث زندان کهریزک و حمله به کوی دانشگاه تهران را به سمت رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران منصوب کرد. قالیباف کیست « سایت مجاهدین خلق»
نقش محمدباقر قالیباف در سرکوب قیام ۱۳۷۸
قالیباف در قیام سال ۱۳۷۸، و حوادث کوی دانشگاه، در سرکوب دانشجویان نقش فعالی داشت. او خودش در این رابطه می‌گوید:
«به‌دنبال حوادث اخیر… آیا حرمت‌شکنی و توهین به مبانی این نظام، تأسف و پیگیری ندارد؟ آیا حریم ولایت‌فقیه کمتر از کوی دانشگاه است؟ آیا حریم امام، کمتر از جسارت به یک دانشجو است؟ … در پایان اعلام می‌داریم کاسه‌ی صبرمان به پایان رسیده و تحمل بیش از آن را، بر خود جایز نمی‌دانیم. امضا کنندگان: محمدباقر قالیباف، قاسم سلیمانی، حسین همدانی و…». (سایت حکومتی آفتاب نیوز، ۲۱خرداد ۸۴)
محمدباقر قالیباف هم‌چنین در دوران نامزدی ریاست جمهوری ۱۳۹۲، در باره‌ی سرکوب اعتراضات دانشجویی در ۱۸ تیر ۱۳۷۸، گفت:
«حادثه‌ی سال ۷۸ که در کوی دانشگاه اتفاق افتاد، آن نامه‌یی را که نوشته شد، من نوشتم، بنده و آقای قاسم سلیمانی. وقتی در کف خیابان به سمت بیت رهبری راه افتادند، بنده فرمانده‌ی نیروی هوایی سپاه بودم. عکس من الآن روی موتور ۱۰۰۰ با چوب هست. با حسین خالقی. ایستادم کف خیابان که کف خیابان را جمع کنم. آن جایی که لازم باشد بیاییم کف خیابان و چوب بزنیم، جزو چوب زن‌ها هستیم. افتخار هم می‌کنیم…». قالیباف کیست « سایت مجاهدین خلق»
حادثه‌ی طرشت تهران و کوی دانشگاه در سال ۱۳۸۲
محمدباقر قالیباف در سال ۱۳۹۲، در باره‌ی حادثه‌ی خوابگاه طرشت تهران و کوی دانشگاه که شخصاً مجوز تیراندازی و سرکوب را از شورای امنیت گرفته بود، گفت:
«… در سال ۱۳۸۲، بعد از به آتش کشیده شدن کوی دانشگاه و حادثه طرشت، من در جلسه شورای امنیت کشور محکم دعوا کردم و حرف‌های بسیار تندی زدم و گفتم که امشب هرکس بخواهد بیاید تو کوی و بخواهد این کارها را انجام بدهد، من به‌عنوان فرمانده ناجا، له‌شون می‌کنم و جمعشان می‌کنم. این عزیز جعفری (محمدعلی جعفری، فرمانده سپاه پاسداران) شاهد است… حرف بقیه این بود که اگر نیروی انتظامی می‌خواهد وارد کوی دانشگاه شود باید مجوز شورای امنیت کشور را داشته باشد… من در آن جلسه با برخوردی که انجام دادم مجوز حضور نظامی و تیراندازی برای ناجا را در کوی دانشگاه از شورای امنیت کشور گرفتم… من معتقد بودم پشت حوادث سال ۸۲ حوادثی که در کوی دانشگاه یا خوابگاه طرشت علامه اتفاق افتاد، نیروی انتظامی تمام قد جلوی لباس شخصی‌ها افتاد و اجازه ندادیم حوادث ۱۳۷۸، رخ بدهد». (سایت حکومتی گفتگو نیوز-۱۹خرداد ۱۳۹۲)
یک رسانه‌ی حکومتی دیگر حرف‌های آخوند حسن روحانی در برابر محمدباقر قالیباف را انعکاس داد. آخوند حسن روحانی در جریان مناظره‌ی انتخاباتی در سال ۱۳۹۲، که می‌دید قالیباف پای او را هم در سرکوب مردم و دانشجویان به میان کشیده است، با نگرانی و تهدید جواب داد:
«از آقای قالیباف خیلی تعجب می‌کنم. درست است باید رقابت کنیم ولی نه این‌جوری. آقای قالیباف دلم نمی‌خواست بگم. آنجا بحث این بود، شما می‌گفتید دانشجویان بیایند ما برنامه‌ی گازانبری داریم… نمی‌خواهم بازگو کنم. برنگردید به بحثهای آن زمان، حرف برای گفتن زیاد داریم… شما گفتید بگذارید دانشجویان را از دانشگاه بیرون بیاوریم تا ما (نیروی انتظامی و سپاه) ”گازانبری قیچی‌شان کنیم“ … حواسمان باشد چگونه حرف می‌زنیم. هرچه اطلاعات لازم باشد در ذهنم دارم که بگویم… اگر بنا‌ به این باشد که حرف زیاد داریم برای گفتن». (سایت حکومتی عصر ایران- ۱۸خرداد ۱۳۹۲)
اقدامات قالیباف در منصب شهرداری تهران
در جنگ باندهای درونی رژیم ایران گوشه‌ی از اقدامات سرکوب‌گرانه‌ی قالیباف را در دوران شهرداری وی برملا کردند. یک سایت حکومتی به‌نقل از روزنامه جهان اقتصاد نوشته است:
«شهردار تهران همیشه علیه محرومان عمل کرده است. حمله به دستفروش‌ها نمونه اقدامات اوست
شهردار تهران بدترین عملکرد را در مواجهه با قشر محروم و مظلوم تهران و حاشیه نشین‌های این شهر داشته است… در واقع برخوردهای گازانبری قالیباف، بیشتر از آن که برای ساماندهی کارگران و دست‌فروشان باشد، برای فرار از انتقادها بود… وقتی از ترافیک سرسام‌آور خیابان‌های مرکزی شهر انتقاد می‌شد، این لبوفروش‌ها بودند که لگد می‌خوردند… این تنها جایی نیست که شهردار تهران در حق محرومان و مظلومان ظلم کرده است… شهردار تهران درآمد شهر را بیشتر کرده است اما این افزایش درآمد از سفره مستضعف‌ترین و مظلوم‌ترین مردم تهران تأمین شده است؛ و تلخی ماجرا اینجاست که این درآمد عموماً صرف تبلیغات بیلبوردی و رسانه‌یی آقای سردار شده است… آنچه که شهردار تهران در دوازده سال گذشته انجام داده، مردم ضعیف جامعه زیر چرخ‌های برنامه آقای شهردار زیر گرفته شده‌اند». (سایت حکومتی آفتاب نیوز- ۶ اردیبهشت ۱۳۹۶)
اختلاس و رانت‌خواری محمدباقر قلیباف
یک سایت حکومتی در باره‌ی اختلاس و رانت‌خواری قالیباف، همراه با جدول و تصاویر نوشت:
«انتشار ابعاد دیگری از فساد مالی در شهرداری تهران، لیست کامل اسامی افراد، تعاونی‌ها و سازمان‌هایی که شهردار تهران به آنها ملک و رانت‌های نجومی داده است». (سایت حکومتی آفتاب نیوز- ۹ شهریور ۱۳۹۵)
در شهریور ۱۳۹۵، روزنامه حکومتی شرق خبر از واگذاری املاک شهرداری با تخفیف بسیار بالا به بعضی از مدیران شهری داد و سپس سایت معماری نیوز متن نامه سازمان بازرسی کل کشور را در این رابطه منتشر ساخت که در این رابطه سایت آفتاب نیوز می‌نویسد:
«… این نامه که با سربرگ رسمی سازمان بازرسی کل کشور ارسال شده، آمده است که این واگذاری‌ها وفق ماده ۵ قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشاء و اختلاس و کلاهبرداری (از مصادیق جرم اختلاس) … جرم تضییع محسوب شده و هم‌چنین مطابق ماده ۱۳ قانون ارتقاء سلامت نظام اداری… قابل پیگرد قانونی می‌باشد... گزارشی که سازمان بازرسی کل کشور منتشر کرده است؛ هیچ‌گونه مهر محرمانه‌یی نداشته و جزو اسناد طبقه‌بندی محسوب نمی‌شود و بر اساس قانون انتشار اسناد بدون طبقه‌بندی، هیچ‌گونه منع قانونی ندارد». (سایت حکومتی آفتاب نیوز- ۹ شهریور ۱۳۹۵)
قوه قضاییه‌ رژیم ایران به‌جای بازداشت قالیباف و محاکمه وی، سردبیر سایت معماری نیوز را به جرم انتشار نامه‌ی سازمان بازرسی کل کشور دست‌گیر کرد.! یاشار سلطانی، مدیر مسئول سایت معماری نیوز، با شکایت محمدباقر قالیباف و مهدی چمران، به دادسرا احضار شد و به زندان رفت. سایت معماری نیوز نیز از دسترس خارج شد». (سایت حکومتی زیتون- ۲۹ شهریور ۱۳۹۵)
رسوایی و افشای واگذاری املاک شهرداری


در شهریور ۱۳۹۵ روزنامه شرق خبر از واگذاری املاک شهرداری با تخفیف بالا به بعضی از مدیران شهری داد؛ و سپس سایت معماری نیوز متن نامه سازمان بازرسی کل کشور را منتشر ساخت که در آن نام و جزئیات میزان تخفیف ارایه شده به ده‌ها نفر و چندین تعاونی توسط شهرداری افشا شد. در نتیجه این گزارش سردبیر سایت معماری نیوز با شکایت قالیباف دستگیر گردید. ادعاهای تخلف منتشر شده: واگذاری و فروش املاک و اراضی با کاربری مسکونی، تجاری، اداری و خدماتی متعلق به اموال عمومی شهرداری تهران با بیش از ۱۰۰ هزار مترمربع به مدیران، معاونان، اعضای شورا و تعدادی از افراد حقیقی را تخلف دانسته است. براین اساس تأکید شده است که اعمال تخفیف‌های ۵۰ درصد قیمت‌های کارشناسی و ارزیابی غیرواقعی املاک یا چند تعاونی به افرادی خارج از شهرداری با قیمت میانگین هر مترمربع ۲ میلیون تومان، ضایع کردن اموال عمومی شهرداری تهران تا بیش از ۲هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان بوده است. «سایت فایندز»
== پیشینه محمدباقر قالیباف ==
قالیباف هم‌زمان با پیروزی انقلاب ضدسلطنتی فعالیت خود را در بسیج آغاز کرد و با شروع ناآرامی‌های کردستان به آن شهر اعزام شد. سپس با آغاز جنگ ایران و عراق به جبهه‌های جنوب عزیمت نمود و در اوایل جنگ به عضویت سپاه پاسداران درآمد. وی در جبهه‌های جنگ اغلب مسئولیت اطلاعات عملیات جنگ را به عهده داشت. سپس در مسئولیت فرماندهی گردان و فرماندهی تیپ امام رضا نیز فعالیت کرد. وی در سال ۱۳۶۱ به فرماندهی لشکر نصر خراسان منصوب شد و سپس در فرماندهی لشکر ۲۵ کربلا کار خود را دنبال کرد. پاسدار قالیباف بعد از پایان جنگ ایران و عراق فرمانده قرارگاه نجف بود و سپس به جانشینی نیروی مقاومت بسیج منصوب شد.<ref name=":0">[https://www.finds.ir/iran-news/Politics-parties/Mohammad-Bagher-Ghalibaf-biography/10579 زندگی‌نامه محمدباقر قالیباف - سایت فایندز]</ref>


خلاصه گزارش شهردار تهران از دوره مدیریت محمدباقر قالیباف
محمدباقر قالیباف دارای مدرک دکتری در رشته‌ی جغرافیای سیاسی است و دوره‌ی خلبانی هواپیمای ایرباس را در فرانسه گذرانده‌است. وی عضو هیئت علمی و دانشیار گروه جغرافیای انسانی دانشکده‌ی جغرافیا دانشگاه تهران نیز می‌باشد. محمدباقر قالیباف از نامزدهای انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۳۸۴، بود که در آن شکست خورد. در شهریور ۱۳۸۴، او با اجماع شورای شهر به سمت شهردار تهران انتخاب شد؛ و در شهریور ۱۳۹۵، در پی افشای گزارش سازمان بازرسی کل کشور رژیم ایران پیرامون واگذاری حجم عظیمی از املاک شهرداری با تخفیف گسترده به افراد و تعاونی‌های مختلف در رسانه‌ها به فساد متهم شد. وی پس از اعتراضات ۲۵ بهمن ۱۳۸۹، ضمن محکوم کردن راهپیمایی اعتراضی مردم، آن را یک حادثه شیطانی نامید.<ref name=":0" />
محمدعلی نجفی که پس از قالیباف شهردار تهران شد، گزارش خلاصه‌ای از دوره مدیریت محمدباقر قالیباف ارائه داد:
امضای دو قرارداد و در مجموع برداشت یک میلیارد و ۲۵۰ میلیون تومان برای انتخابات
بدهی حدود ۵۰ هزار میلیارد تومانی شهرداری ۳ برابر بودجه فعلی
سرمایه‌گذاری اموال صندوق ذخیره کارمندان شهرداری در یک پروژه‌ای که فساد مالی داشته است  
استخدام ۱۳ هزار نفر در آستانه انتخابات ریاست جمهوری
برداشت زیاد از چاه‌های آب تهران و در نتیجه افزایش نشست زمین «بی بی سی فارسی»
واگذاری اراضی عباس‌آباد
محمدعلی نجفی شهردار تهران هم‌چنین از واگذاری بخشی از زمین‌های منطقه عباس‌آباد تهران به یک نهاد نظامی خبر داد و گفته است چون قرارداد قبلا بسته شده، نمی‌توان از نظر حقوقی مانع واگذاری این زمین‌ها شد. او گفت که از مجموع املاک شهرداری، بیش از ۶۷۰ ملک غالباً به صورت سلیقه‌ای به اشخاص و نهادها واگذار شده است. نجفی که جمع‌بندی گزارش تحقیق و تفحص از عمل‌کرد شهرداری قبلی، محمدباقر قلیباف را ارائه می‌داد، گفت بعضی از موارد را که محرمانه است به طور جداگانه به اعضای شورای شهر گزارش خواهد کرد. محمدباقر قالیباف، پیش‌تر هم از سوی اعضای شورای شهر به فساد مالی در این نهاد متهم شده بود.  مهدی چمران، رئیس پیشین شورای شهر تهران، گفته بود که منطقه عباس آباد در این قسمت از پایتخت ایران مانند گوشت قربانی، تکه تکه شده است. «بی بی سی فارسی»
یاشار سلطانی، سردبیر سابق سایت معماری نیوز، که پیشتر دست به افشای فساد گسترده قالیباف و تیم مدیریتی زیر نظرش زده بود، مجددا و در آستانه انتخابات با شکایت محمدباقر قالیباف مواجه شد. او که افشاگر پرونده املاک نجومی است، در توییترنوشت:
«دلیل احضار امروزم در دادسرا، شکایت قالیباف از من بود. هدفش ساکت کردنم در انتخابات است.  پرونده تخلفاتش در اختیار شورای نگهبان است و حق مردم است که در جریان آن‌ها قرار بگیرند.  اگر کسی در دستگا‌‌‌ه‌های نظارتی جرات پرسش از قاليباف را ندارد، من در  دادگاه افکار عمومی از او خواهم پرسيد». «سایت ایندپندنت فارسی»
یاشار سلطانی تنها ۵ روز پس از این‌که به‌خاطر شکایت محمدباقر قالیباف، به دادسرا احضار شده بود، در ۲ توییت، به افشای رابطه مالی غیرقانونی شهرداری تهران، بنیاد مستضعفان و موسسه شمس‌الشموس و خیریه امام رضا پرداخت. در توییت اول سلطانی آمده‌است:
«آقای قالیباف؛ از تراکم فروشی‌های همسر و فرزند‌تان الیاس هم بی‌خبرید؟! مدرسه شمس‌الشموس متعلق به الیاس قالیباف زیرمجموعه خیریه امام رضا(ع) متعلق به همسر قالیباف است. بنیاد مستضعفان ۳ قطعه زمین به مساحت ۵۸۳۹ متر در سعادت آباد به شمس الشموس واگذار کرد». «سایت ایران‌وایر»
یاشار سلطانی در تویت دوم خود نوشته است:
«درعوض قرار شد عوارض ۶۴ میلیارد تومانی ساخت برج ۲۱ طبقه در باغ برره متعلق به بنیاد را شمس الشموس پرداخت کند! این ۶۴ میلیارد تومان در قالب هولوگرام (تراکم سیار) به بنیاد منتقل شد. هولوگرام‌ها متعلق به خیریه همسر قالیباف است و مشخص نیست یک خیریه چرا باید هولوگرام فروشی کند!». «سایت ایران‌وایر»
هولوگرام به برگه‌هایی گفته می‌شد که شهرداری به‌عنوان تسویه حساب با طلب‌کاران خود، آن‌ها را صادر می‌کرد و مجوز تراکم سیار برای صاحب آن برگه‌ها به حساب می‌آمد. برگه‌های هولوگرام در واقع امکان ساخت و ساز بدون بررسی‌های فنی و مهندسی و در هر مکان و زمانی را به صاحبان خود می‌دادند. از این جهت، در اختیار داشتن این برگه‌های هولوگرام‌دار، رانتی بدون دردسر برای کسانی بود که موفق به دریافت آن از شهرداری تهران می‌شدند. مطابق توضیحات یاشار سلطانی، خیریه امام رضا و موسسه زیرمجموعه آن، یعنی شمس الشموس که زهرا مشیری، همسر قالیباف و الیاس قالیباف، فرزند قالیباف در آن سمت‌های کلیدی دارند، دسترسی قابل توجهی به این هولوگرام‌ها داشته‌اند. «سایت ایران وایر»
رضا گلپور که به اتهام جاسوسی برای اسرائیل در زندان به سر می¬برد، در فایلی صوتی که از خود منتشر کرد است، از رابطه هلدینگ‌یاس، با درون بیت رهبری پرده برداشت. در این‌جا نیز حسین طائب، رئیس اطلاعات سپاه پاسدارن، نقش حلقه واصل را داشت. با این توضیح، معلوم می‌شود که چرا پرونده¬ شریفی، به‌رغم آن که ۲ سال پیش دست‌گیر شد، هم‌چنان نامشخص است. پرونده او نیز مانند رئیس سابقش محمدباقر قالیباف، با اعمال نفوذ سطوح بالاتر، از گردونه‌ی رسیدگی خارج شده است. جز یاشار سلطانی که هر بار با افشای اطلاعاتی به دادگاه احظار می‌شود، برخی رابطه یک قتل توسط محمدعلی نجفی و قالیباف را نیز در همین راستا می¬دانند. محمدعلی نجفی یکی از کسانی بود که پرونده‌ی فساد مالی قالیباف را منتشر کرد و اسناد و مدارک آن را برای رسیدگی به قوه ¬¬قضائیه فرستاد. «سایت ایندپندنت فارسی»
فساد آموزشی و اقتصادی فرزند محمدباقر قالیباف
الیاس قالیباف، فرزند محمدباقر قالیباف در چند پرونده آموزشی و اقتصادی متهم به فساد شده است. در کشاکش دعواهای انتخاباتی بود که محمدعلی وکیلی، سخنگوی ستاد انتخاباتی حسن روحانی، خبر از فعالیت‌های تجاری فرزند محمدباقر قالیباف داد و گفت که این فعالیت‌ها در داخل و خارج از کشور و هم‌چنین حوزه آموزشی و غیرانتفاعی بوده است. اشاره‌ی محمدعلی وکیلی به مجموعه آموزشی شمس‌الشموس است که در منطقه سعادت‌آباد تهران واقع شده است. در سال ۱۳۹۴، نیز گزارش‌هایی درباره‌ی نقش محمدباقر قالیباف و پسرش در پرونده فساد ۱۲۰۰ میلیارد تومانی بنیاد تعاون منتشر شد. زهرا سادات مشیر، همسر محمدباقر قالیباف نیز در گزارش یک پرونده فساد مربوط به مؤسسه خیریه امام رضا که در آبان‌ماه ۱۳۹۵ توسط روزنامه شرق منتشر شد، متهم ردیف اول بود. علاوه بر پرونده‌هایی که درباره خانواده قالیباف مطرح است، مدیران او نیز هم‌واره در ردیف متهمان بوده‌اند. یکی از مشهورترین پرونده‌ها در این زمینه موسوم به پرونده، هلدینگ‌یاس است که اتهام فساد علیه عیسی شریفی، قائم‌مقام شهرداری تهران در دوران محمدباقر قالیباف است که ابعاد این پرونده فساد، به ۱۰ هزار میلیارد تومان می‌رسد. در تازه‌ترین نمونه این پرونده‌ها، مرتضی الویری، عضو شورای شهر تهران گفته است ۱۲ پرونده فساد مربوط به دوران شهرداری محمدباقر قالیباف به قوه قضاییه ارسال شده است. تخلفات صندوق ذخيره كاركنان شهرداری، واگذاری غيرقانونی املاک، هزينه‌كردهای ميلياردی شهرداری تهران در جريان انتخابات رياست‌جمهوری و تخلفات فرزند يكی از مقام‌های ارشد سابق شهرداری، از جمله این پرونده‌های دوران قالیباف در شهرداری تهران است. دورانی که به گفته‌ی مجید فراهانی، عضو شورای شهر تهران، حداقل ۲۰ هزار میلیارد تومان فساد در آن رخ داده است. پرونده ۱۰ هزار میلیارد تومانی عیسی شریفی، قائم‌مقام پیشین شهرداری تهران، یک نمونه از شبکه فساد شبکه اجرایی پیرامون محمدباقر قالیباف است که رسیدگی به آن در هاله‌ای از ابهام قرار دارد. این فهرست که طولانی‌تر است، چند ویژگی مشخص و مداوم دارد. نخست این‌که در ۱۵ سال گذشته، سیاست‌مداری محمدباقر قالیباف همراه با حاشیه فساد بوده است که از زبان عالی‌ترین مقام‌های جمهوری اسلامی بیان شده اما نتیجه رسیدگی به آن هرگز منتشر نشده است. دوم این‌که بررسی این پرونده، نشان‌دهنده وجود یک شبکه سازمان‌یافته متشکل از فرزندان و همسران فرزندان فرماندهان سابق و کنونی سپاه پاسداران است. نکته سوم این‌که کارکرد این هزینه‌های کلان، توأم با ابهام و فساد، علاوه بر شبکه‌سازی خانوادگی و اجرایی، برقراری پیوندهای سیاسی و مالی با نهادهای نظامی و مذهبی، از سپاه پاسداران تا مداحان و مساجد بوده است. «سایت رادیو فردا»
ـــــــــــــــــــــــــــ
«بی بی سی فارسی»
https://www.bbc.com/persian/iran-42682035
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
زندگی نامه محمدباقر قالیباف «سایت فایندز»
https://www.finds.ir/iran-news/Politics-parties/Mohammad-Bagher-Ghalibaf-biography/10579
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
قالیباف، مدیری که نامش به فساد گره خورده است «سایت رادیوفردا»
https://www.radiofarda.com/a/iran-election-ghalibaf-corruption/30004271.html
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
فساد مالی قالیباف مانع رسیدن او به مجلس نمی‌شود «سایت ایندپندنت فارسی»
https://www.independentpersian.com/node/38021/%D9%81%D8%B3%D8%A7%D8%AF-%D9%85%D8%A7%D9%84%DB%8C-%D9%82%D8%A7%D9%84%DB%8C%D8%A8%D8%A7%D9%81-%D9%85%D8%A7%D9%86%D8%B9-%D8%B1%D8%B3%DB%8C%D8%AF%D9%86-%D8%A7%D9%88-%D8%A8%D9%87-%D8%B1%DB%8C%D8%A7%D8%B3%D8%AA-%D9%85%D8%AC%D9%84%D8%B3-%D9%86%D9%85%DB%8C%E2%80%8C%D8%B4%D9%88%D8%AF
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
افشای اسناد تازه‌ای از فساد خانواده قالیباف «سایت ایران وایر»
https://iranwire.com/fa/election-1398/35891
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
«… جزو ”چوب‌زن“ها هستم و افتخار هم می‌کنم. عکس من الآن روی موتور1000 با چوب هست… »
این حرف‌های پاسداری است به‌نام ”محمد باقر قالیباف“، کاندید نمایش انتخابات ریاست‌جمهوری رژیم آخوندی، که این‌ روزها در فرهنگ کوچه و بازار به القاب مختلفی مثل «خالی‌باف»، «خیالباف» و «قالی‌گیت» معروف شده است. اما او فقط در یک جا، خالی‌ نبافت و آنهم در همین جا در سرکوب قیام مردم بود. جایی که دیگر نمی‌توانست خیال‌بافی کند!
***
پاسدار قالیباف که از سوی دسته‌جات باند خامنه‌ای موسوم به ”اصولگرا“برای سومین بار کاندید نمایش انتخابات ریاست‌جمهوری شد و در میان 6نفری قرار گرفت که به‌زعم شورای نگهبان، صلاحیت‌شان تائید شده است.
او متولد 340 است که در هجده سالگی وارد دستگاه نظامی رژیم ولایت‌فقیه شد و فعالیت خود را در بسیج آغاز کرد. با شروع ناآرامیهای کردستان به آنجا رفت و به سرکوب مردم کردستان پرداخت. سپس با شکل‌گیری سپاه ضدمردمی پاسداران به عضویت سپاه درآمد و با شروع جنگ در مناطق جنگی اغلب مسئولیت اطلاعات عملیات جنگ را به عهده گرفت.


قالیباف کیست؟ - مناصب در رژیم ولایت‌فقیه
محمدباقی قالیباف که اعتبار خود را در دوران جنگ بین ایران و عراق به دست آورد، اعتبار جمع‌آوری شده در آن دوران را به ثروت تبدیل کرده است. او که پس از رهبر شدن علی خامنه‌ای هم‌واره کوشیده است تا به بیت او نزدیک شود، همیشه موضع‌گیری‌هایی مطابق میل [[علی خامنه‌ای]] اتخاذ کرده است. منصب‌ها و ثروت ناشی از نزدیکی به قدرت نیز پاداش حرف‌شنوی وی است. محمدباقر قالیباف که نقش پررنگی در سرکوب اعتراضات دانشجویی در سال ۱۳۷۸، داشت، از آن به بعد نیز خود را بخشی از الیگارشی حاکم می‌دانست و هر عملی را که باعث تحکیم روابط او با درون بیت رهبری شود، پذیرا بود.<ref name=":1">[https://www.independentpersian.com/node/38021/%D9%81%D8%B3%D8%A7%D8%AF-%D9%85%D8%A7%D9%84%DB%8C-%D9%82%D8%A7%D9%84%DB%8C%D8%A8%D8%A7%D9%81-%D9%85%D8%A7%D9%86%D8%B9-%D8%B1%D8%B3%DB%8C%D8%AF%D9%86-%D8%A7%D9%88-%D8%A8%D9%87-%D8%B1%DB%8C%D8%A7%D8%B3%D8%AA-%D9 فساد مالی قالیباف مانع رسیدن او به مجلس نمی‌شود - سایت ایندیندنت فارسی]</ref>
برخی از مناصب وی به‌قرار زیر است:
1361 فرمانده تیپ امام رضا
1362 فرمانده لشگر پنج نصر خراسان: در این سمت در عمده تهاجمات رژیم در جبهه جنگ شرکت داشت و بسیاری از جوانان و کودکان و دانش‌آموزان را شخصاً به میدانهای مین می‌فرستاد.


1366 جانشین فرمانده قرارگاه مقدم سپاه در غرب
== مناصب محمدباقر قالیباف ==
1366 فرمانده قرارگاه نجف کرمانشاه
* فرمانده تیپ امام رضا - ۱۳۶۱ فرمانده لشگر پنج نصر خراسان – ۱۳۶۲
1367 فرمانده منطقه3 کشوری: در این دوره نقش جدی در سرکوب مردم استانهای شمال کشور شامل گیلان و مازندران را به عهده داشت
* جانشین فرمانده قرارگاه مقدم سپاه پاسداران درغرب کشور - ۱۳۶۶
1368 فرمانده لشکر 25 کربلا در استان مازنداران
* فرمانده قرارگاه نجف کرمانشاه - ۱۳۶۶ فرمانده منطقه ۳ کشوری - ۱۳۶۷
1369 رئیس ستاد نیروی زمینی سپاه
* فرمانده لشکر ۲۵ کربلا در استان مازنداران - ۱۳۶۸
1370 معاونت هماهنگ‌کننده ستاد مشترک سپاه
* رئیس ستاد نیروی زمینی سپاه پاسداران - ۱۳۶۹
1373 جانشین فرماندهی کل سپاه در قرارگاه بازسازی خاتم‌الانبیا
* معاونت هماهنگ‌کننده ستاد مشترک سپاه پاسداران - ۱۳۷۰
1373 جانشین فرماندهی بسیج: وی در این دوره نقش فعالی در سرکوب و تشکیل قرارگاههای ”امر به معروف و نهی از منکر“ به‌نام سیدالشهدا در استانهای مختلف کشور داشت. او همچنین پایه‌گذار فعالیتهای اطلاعاتی بسیج در کشف هسته‌های مقاومت مردمی و دستگیری و سرکوب آنها بود در این دوره بود.
* جانشین فرماندهی کل سپاه در قرارگاه بازسازی خاتم‌الانبیاء - ۱۳۷۳
1376 جانشین فرماندهی نیروی هوایی سپاه
* جانشین فرماندهی بسیج - ۱۳۷۳ 
1376 فرمانده نیروی هوایی سپاه (بجای پاسدار جلالی): وی در این دوره که تا سال 79 ادامه داشت، در شکل‌گیری یگانهای موشکی سپاه و گسترش آنها- از 3تیپ یگانهای موشکی زمین به زمین به 5تیپ- نقش عمده داشت و اساس فعالیتهای خودش را در دورانی که در نیروی هوایی سپاه بود روی گسترش موشکهای زمین به زمین شهاب گذاشته بود.
* جانشین فرماندهی نیروی هوایی سپاه پاسداران - ۱۳۷۶
1379 فرمانده نیروی انتظامی (با حکم خامنه‌ای): وی طی 3سال نقش عمده در همه سرکوبهای مردمی در شهرهای مختلف کشور داشت و طی این مدت اقدام به گسترش یگان ویژه نیروی انتظامی و تأسیس پلیس سرکوبگر موسوم به پلیس110 کرد. در سازماندهی نیروی انتظامی تغییرات اساسی داد و بودجه‌های کلان صرف تأمین نیازمندیهای این ارگان برای تجهیز بیشتر به‌منظور سرکوب مردم کرد.
* فرمانده نیروی انتظامی – ۱۳۷۹
1383 نماینده رئیس‌جمهوری در ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز از سوی آخوند خاتمی (با حفظ سمت فرمانده نیروی انتظامی)
* نماینده رئیس‌جمهوری در ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز با حفظ سمت فرمانده نیروی انتظامی - ۱۳۸۳
1384 شهردار تهران به مدت 12سال (تا کنون):
* شهردار تهران – ۱۳۸۴، به مدت ۱۲ سال تا کنون. قالیباف کیست « سایت مجاهدین خلق»
حال اگر بخواهیم سوابق این کاندید نمایش ریاست‌جمهوری را خیلی خلاصه بگوییم، او کسی است که طی 38سال:
محمدباقر قالیباف در سال ۱۳۶۲، که فرمانده‌ی لشگر ۵ نصر خراسان بود؛ دربیشتر تهاجمات رژیم ایران در جبهه جنگ شرکت داشت؛ و بسیاری از جوانان و دانش‌آموزان را شخصاً به میدان‌‌های مین می‌فرستاد. او هم‌چنین در دورانی که فرمانده‌ی منطقه‌ی ۳ کشوری بود نقش جدی در سرکوب مردم استان‌های شمال کشور شامل، گیلان و مازندران را به عهده داشت. محمدباقر قالیباف در منصب جانشین فرماندهی بسیج، نقش فعالی در سرکوب و تشکیل قرارگاه‌های امر به معروف و نهی از منکر به نام سیدالشهدا در استان‌های مختلف کشور داشت. او در سال‌هایی که فرمانده نیروی هوایی سپاه پاسداران بود، در تشکیل یگان‌های موشکی سپاه و گسترش آ‌ن‌ها، بیشترین نقش را داشت؛ و عمده‌ی فعالیت‌های خودش را روی گسترش موشک‌های زمین به زمین شهاب گذاشته بود. قالیباف در سال ۱۳۷۹، با حکم علی خامنه‌ای به فرماندهی نیروی انتظامی منصوب شد. وی طی سال‌هایی که در این منصب بود؛ نقش عمده‌ای در سرکوب‌های مردمی در شهرهای مختلف را داشت. او در این دوران اقدام به گسترش نیروی یگان ویژه، نیروی انتظامی و تأسیس پلیس موسوم به پلیس ۱۱۰ کرد. قالیباف در سازماندهی نیروی انتظامی تغییرات اساسی داد؛ و بودجه‌های کلان صرف تأمین نیازمندی‌های این ارگان برای تجهیز بیشتر درجهت سرکوب مردم کرد. اقدامات سرکوب‌گرانه اجتماعی در این دوران تحت عنوان اقدام علیه امنیت ملی و ترویج ابتذال فرهنگی، اوج تازه‌ای پیدا کرد. پاسدار محمدباقر قالیباف در اسفند ۱۳۸۸ طی حکمی عزیزالله رجب‌زاده، فرمانده نیروی انتظامی تهران و از متهمان حوادث زندان کهریزک و حمله به کوی دانشگاه تهران را به سمت رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران منصوب کرد. قالیباف کیست « سایت مجاهدین خلق»
رئیس ستاد نیروی زمینی سپاه / جانشین فرماندهی کل سپاه / جانشین فرماندهی بسیج / فرمانده نیروی هوایی سپاه و فرمانده نیروی انتظامی و شهردار در رژیم آخوندی بوده است.
حالا این پاسدار می‌خواهد رئیس‌جمهور شود. کسی که در طول عمر ننگین حکومت قرون‌وسطایی ولایت‌فقیه، در تمامی دوره‌ها نقش عمده‌یی در سرکوب و جنایت مردم میهن و دزدی و غارت اموال مردم داشته است. آخر او خودش گفته بود که: ”من از اول اسم فتنه را به کار بردم. چون به هر حال بنده کار امنیتی و اطلاعاتی کردم و تشخیص می‌دهم و کارشناس این کار هستم“. بهتر است از زبان خودش بشنویم:
قالیباف کیست؟ - قیام سال 78 و حوادث کوی دانشگاه:
«به‌دنبال حوادث اخیر… آیا حرمت‌شکنی و توهین به مبانی این نظام، تأسف و پیگیری ندارد؟ آیا حریم ولایت‌فقیه کمتر از کوی دانشگاه است؟ آیا حریم امام، کمتر از جسارت به یک دانشجو است؟ … در پایان اعلام می‌داریم کاسة صبرمان به پایان رسیده و تحمل بیش از آن را، بر خود جایز نمی‌دانیم. امضا کنندگان: محمدباقر قالیباف، قاسم سلیمانی، حسین همدانی و…». (متن کامل نامه‌ی فرماندهان سپاه خامنه‌ای به آخوند خاتمی، رئیس‌جمهور وقت- سایت حکومتی آفتاب نیوز، 21خرداد 84)
تازه‌ این در حالی است که آخوند خاتمی و نیروی سرکوبگر انتظامی و سپاه و بسیج ضدمردمی، بیشترین سرکوب و جنایت را در آن قیام انجام دادند. اما ظاهراً پاسدار قالیباف با وقاحت و بی‌شرمی تمام، خیلی بیشتر از اینها به خون جوانان این وطن تشنه است و کشتار و اعدام بیشتری را از کارگزاران طلب می‌کند.
اما ماجرای قیام ۷۸ و نوشتن نامه هنوز ادامه دارد. او در جمع طرفدارانش در دوران نامزدی ریاست‌جمهوری ۱۳۹۲ درباره سرکوب اعتراضات دانشجویی ۱۸ تیر ۱۳۷۸ گفت:
«حادثه سال ۷۸ که در کوی دانشگاه اتفاق افتاد، آن نامه‌یی را که نوشته شد، من نوشتم، بنده و آقای [قاسم] سلیمانی. وقتی در کف خیابان به سمت بیت رهبری راه افتادند، بنده فرماندهٴ نیروی هوایی سپاه بودم. عکس من الآن روی موتور ۱۰۰۰ با چوب هست. با حسین خالقی. ایستادم کف خیابان که کف خیابان را جمع کنم. آن جایی که لازم باشد بیاییم کف خیابان و چوب بزنیم، جزو چوب زن‌ها هستیم. افتخار هم می‌کنیم…».
تازه‌ این در حالی است که آخوند خاتمی و نیروی سرکوبگر انتظامی و سپاه و بسیج ضدمردمی، بیشترین سرکوب و جنایت را در آن قیام انجام دادند. اما ظاهراً پاسدار قالیباف با وقاحت و بی‌شرمی تمام، خیلی بیشتر از اینها به خون جوانان این وطن تشنه است و کشتار و اعدام بیشتری را از کارگزاران طلب می‌کند.
اما ماجرای قیام ۷۸ و نوشتن نامه هنوز ادامه دارد. او در جمع طرفدارانش در دوران نامزدی ریاست‌جمهوری ۱۳۹۲ درباره سرکوب اعتراضات دانشجویی ۱۸ تیر ۱۳۷۸ گفت:
«حادثه سال ۷۸ که در کوی دانشگاه اتفاق افتاد، آن نامه‌یی را که نوشته شد، من نوشتم، بنده و آقای [قاسم] سلیمانی. وقتی در کف خیابان به سمت بیت رهبری راه افتادند، بنده فرماندهٴ نیروی هوایی سپاه بودم. عکس من الآن روی موتور ۱۰۰۰ با چوب هست. با حسین خالقی. ایستادم کف خیابان که کف خیابان را جمع کنم. آن جایی که لازم باشد بیاییم کف خیابان و چوب بزنیم، جزو چوب زن‌ها هستیم. افتخار هم می‌کنیم…».
قالیباف کیست؟ - دستمزد جنایت‌ها:
یک‌سال پس از حوادث کوی دانشگاه تهران و سرکوب آن قیام توسط رژیم آخوندی، در سال ۱۳۷۹ قالیباف با حکم آخوند علی خامنه‌ای، فرمانده کل نیروی انتظامی شد و سرکوب گسترده مردم و جوانان و به‌ویژه زنان میهن را به مراتب بیش از پیش ادامه داد.
از جمله اقدام‌های وی در این دوران، تجهیز کردن نیروی انتظامی به خودروهای جدید و مجهز مانند مرسدس بنز و تویوتا جهت افزایش توان سرکوبگری این نیرو بود. همچنین از دیگر اقدامات قالیباف راه‌اندازی پلیس۱۱۰ می‌باشد. در فاصله‌ی پنج سال فرماندهی قالیباف بر نیروی انتظامی اقدامات سرکوبگرانه‌ی اجتماعی به بهانه‌های واهی از جمله اقدام علیه امنیت ملی و یا ترویج ابتذال فرهنگی اوج بی‌سابقه‌یی پیدا کرد.
قالیباف کیست؟ - کوی دانشگاه و حادثه‌ی طرشت در 82
«… در سال ۸۲ بعد از به آتش کشیده شدن کوی دانشگاه و حادثه طرشت، من در جلسه شورای امنیت کشور محکم دعوا کردم و حرف‌های بسیار تندی زدم و گفتم که امشب هرکس بخواهد بیاید تو کوی و بخواهد این کارها را انجام بدهد، من به‌عنوان فرمانده ناجا، له‌شون می‌کنم و جمعشان می‌کنم. این عزیز جعفری [محمدعلی جعفری، فرمانده سپاه] شاهد است… حرف بقیه این بود که اگر نیروی انتظامی می‌خواهد وارد کوی دانشگاه شود باید مجوز شورای امنیت کشور را داشته باشد… من در آن جلسه با برخوردی که انجام دادم مجوز حضور نظامی و تیراندازی برای ناجا را در کوی دانشگاه از شورای امنیت کشور گرفتم… من معتقد بودم پشت حوادث سال 82 حوادثی که در کوی دانشگاه یا خوابگاه طرشت علامه اتفاق افتاد، نیروی انتظامی تمام قد جلوی لباس شخصی‌ها افتاد و اجازه ندادیم حوادث 78 رخ بدهد». (سایت حکومتی گفتگو نیوز-19خرداد 92)
پاسدار محمدباقر قالیباف در جریان مناظرهٴ انتخاباتی سال 92 در مقابل آخوند حسن روحانی راجع به قضایای کوی دانشگاه و حوادث طرشت حرفهایی می‌زند که تناقض آن را با گفته‌های قبلی‌اش برملا می‌کند. همان سایت بالا در این رابطه می‌نویسد: «این گاف‌های متعدد قالیباف… در عالم سیاست با پسوند "گیت" یاد می‌کنند و این اظهارات در انتخابات یازدهم نیز برای قالیباف به‌عنوان ”قالی گیت“ ثبت شد». (همان منبع بالا)
یک رسانه‌ی حکومتی دیگر به حرفهای آخوند روحانی در مقابل قالیباف اشاره می‌کند. آخوند روحانی که می‌بیند قالیباف پای او را هم در سرکوب مردم و دانشجویان به میان کشیده است، با نگرانی تؤام با تهدید به او می‌گوید:
«از آقای قالیباف خیلی تعجب می‌کنم. درست است باید رقابت کنیم ولی نه اینجوری. آقای قالیباف دلم نمی‌خواست بگم. آنجا بحث این بود، شما می‌گفتید دانشجویان بیایند ما برنامه‌ی گازانبری داریم… نمی‌خواهم بازگو کنم. برنگردید به بحثهای آن زمان، حرف برای گفتن زیاد داریم…
قالیباف: بحثم در رابطه با دانشجویان بود. بهترین رابطه و ارتباط بین پلیس و دانشجو در زمان مدیریت من بوده است. یک نمونه بگویید پلیس گازانبری عمل کرده باشد». (سایت حکومتی گفتگو نیوز-19خرداد 92)


حسن روحانی: «شما گفتید بگذارید دانشجویان را از دانشگاه بیرون بیاوریم تا ما- نیروی انتظامی و سپاه- ”گازانبری قیچی‌شان کنیم“ … حواسمان باشد چگونه حرف می‌زنیم. هرچه اطلاعات لازم باشد در ذهنم دارم که بگویم… اگر بنا‌ به این باشد که حرف زیاد داریم برای گفتن». (سایت حکومتی عصر ایران- 18خرداد 92)
== نقش محمدباقر قالیباف در سرکوب قیام ۱۳۷۸ ==
یعنی خلاصه هر دو جنایتکار به همدیگر گفتند که: ”اگه لو بدی، من هم لو میدم و همه چیز رو میگم“ !.
قالیباف در قیام سال ۱۳۷۸، و حوادث کوی دانشگاه، در سرکوب دانشجویان نقش فعالی داشت. او خودش در این رابطه می‌گوید:
پاسدار محمدباقر قالیباف در اسفند ماه ۱۳۸۸ طی حکمی عزیزالله رجب‌زاده، فرمانده نیروی انتظامی تهران و از متهمان حوادث بازداشتگاه کهریزک و حمله به کوی دانشگاه تهران (۲۵ خرداد ۱۳۸۸)، را به سمت رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران منصوب کرد.
«به‌دنبال حوادث اخیر… آیا حرمت‌شکنی و توهین به مبانی این نظام، تأسف و پیگیری ندارد؟ آیا حریم ولایت‌فقیه کمتر از کوی دانشگاه است؟ آیا حریم امام، کمتر از جسارت به یک دانشجو است؟ … در پایان اعلام می‌داریم کاسه‌ی صبرمان به پایان رسیده و تحمل بیش از آن را، بر خود جایز نمی‌دانیم. امضا کنندگان: محمدباقر قالیباف، قاسم سلیمانی، حسین همدانی و…». (سایت حکومتی آفتاب نیوز، ۲۱خرداد ۸۴)  
قالیباف کیست؟ - کاندیدای گازانبری!
محمدباقر قالیباف هم‌چنین در دوران نامزدی ریاست جمهوری ۱۳۹۲، در باره‌ی سرکوب اعتراضات دانشجویی در ۱۸ تیر ۱۳۷۸، گفت:  
اقدامات پاسدار محمدباقر قالیباف در شهرداری تهران به‌قدری ظالمانه بود که خود رسانه‌های حکومتی در جنگ باندهای مافیایی رژیم آخوندی گوشه‌ی کوچکی از آن را برملا می‌کنند. یک سایت حکومتی به‌نقل از روزنامه جهان اقتصاد می‌نویسد:
« ”شهردار تهران همیشه علیه محرومان عمل کرده/حمله به دستفروشها نمونه اقدامات اوست“.
شهردار تهران بدترین عملکرد را در مواجهه با قشر محروم و مظلوم تهران و حاشیه نشینهای این شهر داشته است… در واقع برخوردهای گازانبری قالیباف، بیشتر از آن که برای ساماندهی کارگران و دستفروشان باشد، برای فرار از انتقادها بود… وقتی از ترافیک سرسام‌آور خیابانهای مرکزی شهر انتقاد می‌شد، این لبوفروش‌ها بودند که لگد می‌خوردند… این تنها جایی نیست که شهردار تهران در حق محرومان و مظلومان ظلم کرده است… شهردار تهران درآمد شهر را بیشتر کرده است اما این افزایش درآمد از سفره مستضعف‌ترین و مظلوم‌ترین مردم تهران تأمین شده است و تلخی ماجرا اینجاست که این درآمد عموماً صرف تبلیغات بیلبوردی و رسانه‌یی آقای سردار شده است… آنچه که شهردار تهران در دوازده سال گذشته انجام داده مردم ضعیف جامعه زیر چرخ‌های برنامه آقای شهردار زیر گرفته شده‌اند». (سایت حکومتی آفتاب نیوز- 6اردیبهشت 96)
قالیباف کیست؟ - حامیان «شعبان بی‌مخ» ی
باند‌های مافیایی نظام آخوندی همواره از یکدیگر برگ‌هایی دارند تا در موقع مناسب آن را بازی کنند. یکی از این کارت‌ها، برگ معروف به آخوند «حسن کردمیهن» بود که در جریان مناظره‌های نمایش انتخابات، جهانگیری آن را در مقابل قالیباف بازی کرد. آخوند حسن کردمیهن، جودوکار حامی دوآتشة پاسدار قالیباف، که نیای تاریخی‌اش به شیخ فضل‌الله و شعبان بی‌مخ برمی‌گردد، عامل حمله به سفارت عربستان بود. یک سایت حکومتی در اینباره می‌نویسد:
«… حدود ٢٠ روز پس از حمله ١٢دی به سفارت عربستان… عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس نهم در گفتگو با «ایلنا»، به نقش شخصی به نام «حسن کردمیهن» در حمله به سفارت اشاره کرد. همان شخصی که یکی از سوله‌های مدیریت بحران شهرداری را برای برگزاری کلاس جودو در اختیار گرفت و از حامیان سرسخت قالیباف است… حجت‌الاسلام «کردمیهن» در حمایت از قالیباف گفته بود: ”البرزی‌ها در انتظار قدوم سردار صداقت و صافی‌ها، محمد‌باقر قالیباف سر از پا نمی‌شناسند“ ». (سایت حکومتی اقتصاد نیوز- 10اردیبهشت 96)


قالیباف کیست؟ -  اختلاس‌ها و چپاول‌ها
«حادثه‌ی سال ۷۸ که در کوی دانشگاه اتفاق افتاد، آن نامه‌یی را که نوشته شد، من نوشتم، بنده و آقای قاسم سلیمانی. وقتی در کف خیابان به سمت بیت رهبری راه افتادند، بنده فرمانده‌ی نیروی هوایی سپاه بودم. عکس من الآن روی موتور ۱۰۰۰ با چوب هست. با حسین خالقی. ایستادم کف خیابان که کف خیابان را جمع کنم. آن جایی که لازم باشد بیاییم کف خیابان و چوب بزنیم، جزو چوب زن‌ها هستیم. افتخار هم می‌کنیم…». قالیباف کیست « سایت مجاهدین خلق»
آن روی سکة سرکوب و جنایت پاسدار محمدباقر قالیباف، اختلاس، رانت‌خواری و کلاهبرداریهای اوست. یک سایت حکومتی در این رابطه تیتر زد: «انتشار ابعاد دیگری از فساد مالی در شهرداری تهران- لیست کامل اسامی افراد، تعاونی‌ها و سازمانهایی که شهردار تهران به آنها ملک و رانت‌های نجومی داده است+تصاویر و جدول». (سایت حکومتی آفتاب نیوز- 9شهریور 95)
در شهریور ۱۳۹۵ روزنامه حکومتی شرق خبر از واگذاری املاک شهرداری با تخفیف بسیار بالا به بعضی از مدیران شهری داد و سپس سایت ”معماری نیوز“ متن نامه سازمان بازرسی کل کشور را در این رابطه منتشر ساخت.
سایت آفتاب نیوز در ادامه می‌نویسد: «… این نامه که با سربرگ رسمی سازمان بازرسی کل کشور ارسال شده، آمده است که این واگذاریها «وفق ماده 5 قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشاء و اختلاس و کلاهبرداری (از مصادیق جرم اختلاس) … جرم تضییع محسوب شده و همچنین مطابق ماده 13 قانون ارتقاء سلامت نظام اداری… قابل پیگرد قانونی می‌باشد. سایت معماری نیوز همچنین نوشته است که: ”گزارشی که سازمان بازرسی کل کشور منتشر کرده است؛ هیچگونه مهر محرمانه‌یی نداشته و جزو اسناد طبقه‌بندی محسوب نمی‌شود و بر اساس قانون انتشار اسناد بدون طبقه‌بندی، هیچگونه منع قانونی ندارد“ ». (همان منبع)
با این وجود اما در کمال شگفتی، قوه قضاییه‌ خامنه‌ای به‌جای بازداشت قالیباف و کشاندن او به پای میز محاکمه، سردبیر سایت معماری نیوز را به جرم انتشار نامه‌ی سازمان بازرسی کل کشور با شکایت قالیباف دستگیر کرد!
«یاشار سلطانی، مدیر مسئول سایت معماری نیوز، با شکایت محمدباقر قالیباف و مهدی چمران، به دادسرا احضار شد و به زندان رفت. سایت معماری نیوز نیز از دسترس خارج شد». (سایت حکومتی زیتون- 29شهریور 95)


آنچه در بالا آمد، فقط شمه‌یی از سوابق فساد و خیانت‌های این پاسدار سرکوبگر رژیم آخوندی است، اما در فردای سرنگونی این رژیم قرون وسطایی، وقتی پرونده‌ها گشوده شوند، جنایات هولناک بیشتری رو خواهند شد. در هر حال می‌شود این سردار اختلاس و سرکوب را به این صورت نیز تعریف و توصیف کرد:
== حادثه‌ی طرشت تهران و کوی دانشگاه در سال ۱۳۸۲ ==
پاسدار محمدباقر قالیباف: بافتی خالی از هر گونه شرف و انسانیت؛ و تار و پودی تنیده شده از فساد و جنایت.
محمدباقر قالیباف در سال ۱۳۹۲، در باره‌ی حادثه‌ی خوابگاه طرشت تهران و کوی دانشگاه که شخصاً مجوز تیراندازی و سرکوب را از شورای امنیت گرفته بود، گفت:
قالیباف کیست « سایت مجاهدین خلق»
«… در سال ۱۳۸۲، بعد از به آتش کشیده شدن کوی دانشگاه و حادثه طرشت، من در جلسه شورای امنیت کشور محکم دعوا کردم و حرف‌های بسیار تندی زدم و گفتم که امشب هرکس بخواهد بیاید تو کوی و بخواهد این کارها را انجام بدهد، من به‌عنوان فرمانده ناجا، له‌شون می‌کنم و جمعشان می‌کنم. این عزیز جعفری (محمدعلی جعفری، فرمانده سپاه پاسداران) شاهد است… حرف بقیه این بود که اگر نیروی انتظامی می‌خواهد وارد کوی دانشگاه شود باید مجوز شورای امنیت کشور را داشته باشد… من در آن جلسه با برخوردی که انجام دادم مجوز حضور نظامی و تیراندازی برای ناجا را در کوی دانشگاه از شورای امنیت کشور گرفتم… من معتقد بودم پشت حوادث سال ۸۲ حوادثی که در کوی دانشگاه یا خوابگاه طرشت علامه اتفاق افتاد، نیروی انتظامی تمام قد جلوی لباس شخصی‌ها افتاد و اجازه ندادیم حوادث ۱۳۷۸، رخ بدهد».<ref>سایت حکومتی گفتگو نیوز - ۱۹ خرداد ۱۳۹۲</ref> (سایت حکومتی گفتگو نیوز - ۱۹خرداد ۱۳۹۲)
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
محمدعلی نجفی شهردار تهران، مسئولان پیشین شهرداری را به بستن قراردادهای غیرقانونی با نیروی انتظامی و خرج کردن پول شهرداری در انتخابات ریاست جمهوری ۱۳۹۶ متهم کرد.
محمدباقر قالیباف، شهردار وقت تهران که پیش از آن زمانی فرماندهی نیروی انتظامی ایران را برعهده داشت، از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۹۶ بود.
آقای نجفی امروز یکشنبه ۲۴ دی ماه، در گزارشی به اعضای شورای شهر تهران، گفته است که در شهرداری قبلی به مدیریت آقای قالیباف، در زمان انتخابات دو قرارداد با نیروی انتظامی امضا شده و در مجموع یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان پول پرداخت شده است؛ در حالی که فقط حدود ۱۷۳ میلیون تومان آن به این شرکت‌ها رسیده و بقیه برای هزینه انتخابات به حساب یکی از معاونان شهرداری تهران بازگشته است.
شهردار تهران ادعا کرده که ارزش این قرارداد "حتی ۱۰ میلیون تومان" هم نبوده است.
غلامحسین محسنی اژه‌ای، سخنگوی قوه قضاییه ایران، امروز در واکنش به این اظهارات گفته است که مسئولان تازه معمولا درباره مسئولان قبلی حرف‌هایی می‌زنند اما گزارش نمی‌دهند. او گفته اگر شهرداری تهران گزارش بدهد قوه قضاییه رسیدگی می‌کند.
 امضای دو قرارداد و در مجموع برداشت یک میلیارد و ۲۵۰ میلیون تومان برای انتخابات
 بدهی حدود ۵۰ هزار میلیارد تومانی شهرداری که سه برابر بودجه فعلی
 سرمایه‌گذاری اموال صندوق ذخیره کارمندان شهرداری در یک پروژه‌ای که 'فساد مالی ' داشته است
 استخدام ۱۳ هزار نفر در آستانه انتخابات ریاست جمهوری
برداشت زیاد از چاه‌های آب تهران و در نتیجه افزایش نشست زمین
محمدعلی نجفی، شهردار اصلاح‌طلب تهران که مردادماه امسال جایگزین آقای قالیباف شد، در جلسه امروز شورا گفت که از مجموع املاک شهرداری، بیش از ۶۷۰ ملک غالبا "به صورت سلیقه‌ای" به اشخاص و نهادها واگذار شده است.
آقای نجفی که جمع‌بندی گزارش تحقیق و تفحص از عملکرد شهرداری قبلی را ارائه می‌داد، گفت بعضی از موارد را که "محرمانه" است به طور جداگانه به اعضای شورای شهر گزارش خواهد کرد.
او همچنین گفته که به ازای هر شغل در شهرداری بیش از چهار نفر استخدام شده‌اند و یک پنجم کارکنان شهرداری فقط در دوره انتخابات استخدام شدند.
محمدباقر قالیباف، شهردار پیشین تهران، پیش‌تر هم از سوی اعضای شورای شهر به "فساد مالی" در این نهاد متهم شده بود. اتهامی که به شدت رد می‌کند.
 یاشار سلطانی آزاد شد
 'تخلف قطعی' شهرداری تهران در واگذاری ملک به ۴۵ نفر
یاشار سلطانی، روزنامه‌نگار مقیم ایران، به خاطر افشای بخشی از تخلفات در دوره مدیریت آقای قالیباف به زندان افتاد. بعدها دادستان کل ایران تایید کرد در مجموع ۴۵ نفر "خارج از ضابطه قانونی" از شهرداری ملک گرفته‌اند و تخلف صورت گرفته است. اما در عین حال گفت که "فساد سازمان‌یافته" وجود نداشته است.
آقای سلطانی که از منتقدان محمدباقر قالیباف بود، بعد از تغییر شورای شهر تهران، از شفاف نبودن روند انتخاب محمدعلی نجفی به عنوان شهردار انتقاد کرد و گفت بعضی از مدیران سابق شهرداری که متهم به تخلف بوده‌اند، در شهرداری جدید به کار گرفته شده‌اند.
«بی بی سی فارسی»
https://www.bbc.com/persian/iran-42682035
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــ
محمدباقر قالیباف، متولد یک شهریور ۱۳۴۰ در طرقبه، مشهد، سیاستمدار و شهردار کنونی تهران می باشد. وی پیش از این در قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیا، نیروی هوایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و نیروی انتظامی سمت فرماندهی داشته است. وی همچنین در دوران فرماندهی نیروی انتظامی، رئیس و نماینده محمد خاتمی در ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز نیز بوده است. محمدباقر قالیباف درسال ۱۳۶۱ فرمانده تیپ امام رضا شد و سپس به فرماندهی لشکر پنج نصر خراسان در جنگ ایران و عراق ارتقاء یافت. قالبیاف از نامزدهای انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۳۹۶ است.


یک رسانه‌ی حکومتی دیگر حرف‌های آخوند حسن روحانی در برابر محمدباقر قالیباف را انعکاس داد. آخوند حسن روحانی در جریان مناظره‌ی انتخاباتی در سال ۱۳۹۲، که می‌دید قالیباف پای او را هم در سرکوب مردم و دانشجویان به میان کشیده است، با نگرانی و تهدید جواب داد:


«از آقای قالیباف خیلی تعجب می‌کنم. درست است باید رقابت کنیم ولی نه این‌جوری. آقای قالیباف دلم نمی‌خواست بگم. آنجا بحث این بود، شما می‌گفتید دانشجویان بیایند ما برنامه‌ی گازانبری داریم… نمی‌خواهم بازگو کنم. برنگردید به بحثهای آن زمان، حرف برای گفتن زیاد داریم… شما گفتید بگذارید دانشجویان را از دانشگاه بیرون بیاوریم تا ما (نیروی انتظامی و سپاه) ”گازانبری قیچی‌شان کنیم“ … حواسمان باشد چگونه حرف می‌زنیم. هرچه اطلاعات لازم باشد در ذهنم دارم که بگویم… اگر بنا‌ به این باشد که حرف زیاد داریم برای گفتن».<ref>سایت حکومتی عصر ایران - ۱۸ خرداد ۱۳۹۲</ref> (سایت حکومتی عصر ایران- ۱۸خرداد ۱۳۹۲)


محمدباقر قالیباف از نامزدهای انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۳۸۴ که در آن پیروز نگردید. در شهریور ۱۳۸۴ با اجماع شورای شهر به سمت شهردار تهران انتخاب شد. وی در سال ۱۳۸۷ (۲۰۰۸ میلادی) از طرف سایت شهرداری‌های جهان، و تنها با رای مردم، به عنوان هشتمین شهردار برتر دنیا معرفی شد. محمدباقر قالیباف با شعار ایران سربلند در انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۹۲ نامزد گردید. وی در این انتخابات با حدود شش میلیون رای نفر دوم شد. وی در تاریخ ۱۷ شهریور ۱۳۹۲ با اکثریت آرا در شورای شهر تهران برای سومین بار شهردار تهران شد.
== اقدامات قالیباف در منصب شهرداری تهران ==
وی در شهریور ۱۳۹۵ و در پی افشای گزارش سازمان بازرسی کل کشور پیرامون واگذاری حجم عظیمی از املاک شهرداری با تخفیف گسترده به افراد و تعاونی‌های مختلف در رسانه‌ها به فساد متهم شد. گرچه قوه قضائیه اقدام به بستن چند سایت و دستگیری سردبیر سایت معماری نیوز که متن نامه سازمان بازرسی را افشا کره بود کرد.
در جنگ باندهای درونی رژیم ایران گوشه‌ی از اقدامات سرکوب‌گرانه‌ی قالیباف را در دوران شهرداری وی برملا کردند. یک سایت حکومتی به‌نقل از روزنامه جهان اقتصاد نوشته است:


وی دارای مدرک دکتری در رشتهٔ جغرافیای سیاسی است و دوره خلبانی هواپیمای ایرباس را در فرانسه گذرانده‌است. محمدباقر قالیباف عضو هیئت علمی و دانشیار گروه جغرافیای انسانی دانشکدهٔ جغرافیا دانشگاه تهران نیز می‌باشد.
«شهردار تهران همیشه علیه محرومان عمل کرده است. حمله به دستفروش‌ها نمونه اقدامات اوست. شهردار تهران بدترین عملکرد را در مواجهه با قشر محروم و مظلوم تهران و حاشیه نشین‌های این شهر داشته است… در واقع برخوردهای گازانبری قالیباف، بیشتر از آن که برای ساماندهی کارگران و دست‌فروشان باشد، برای فرار از انتقادها بود… وقتی از ترافیک سرسام‌آور خیابان‌های مرکزی شهر انتقاد می‌شد، این لبوفروش‌ها بودند که لگد می‌خوردند… این تنها جایی نیست که شهردار تهران در حق محرومان و مظلومان ظلم کرده است… شهردار تهران درآمد شهر را بیشتر کرده است اما این افزایش درآمد از سفره مستضعف‌ترین و مظلوم‌ترین مردم تهران تأمین شده است؛ و تلخی ماجرا اینجاست که این درآمد عموماً صرف تبلیغات بیلبوردی و رسانه‌یی آقای سردار شده است… آنچه که شهردار تهران در دوازده سال گذشته انجام داده، مردم ضعیف جامعه زیر چرخ‌های برنامه آقای شهردار زیر گرفته شده‌اند».<ref>سایت حکومتی آفتاب نیوز - ۱۶  اردیبهشت ۱۳۹۶</ref> (سایت حکومتی آفتاب نیوز- ۶ اردیبهشت ۱۳۹۶)
١٦ ساله بود که به جلسات سخنرانی آیت‌الله‌ خامنه‌ای، شهید هاشمی‌نژاد و شهید دیالمه در مساجد مشهد می‌رفت و همین جلسات بن مایه های فکری او را در نوجوانی شکل داد. نقطه عطف دوران نوجوانی محمد باقر قالیباف را می توان کمک به زلزله زدگان طبس دانست. او به حدی از خودش توانمندی نشان داد که در شورای ساخت طبس‏، عهده دار ساخت قسمتی از شهر شد.


راه‌اندازی انجمن اسلامی دانش‌آموزان
== اختلاس و رانت‌خواری محمدباقر قلیباف ==
شمایل فکری دکتر قالیباف در همان دوران نوجوانی شکل گرفت. ١٦ ساله بود که در جلسات سخنرانی‌های آیت‌الله‌خامنه‌ای، شیخ‌علی‌تهرانی، شهید هاشمی‌نژاد و شهید دیالمه در مساجد مشهد می‌رفت. این منبرنشینی‌ها و مطالعه کتاب‌ها و اعلامیه‌های آن روزهای انقلاب، سمت و سوی فضای فکری او را مشخص کرد. قالیباف در همان سال‌ها به کمک چند تن از هم کلاسی‌هایش انجمن اسلامی دانش‌آموزان را راه‌اندازی کرد.
یک سایت حکومتی در باره‌ی اختلاس و رانت‌خواری قالیباف، همراه با جدول و تصاویر نوشت:


حضور در شورای ساخت طبس
«انتشار ابعاد دیگری از فساد مالی در شهرداری تهران، لیست کامل اسامی افراد، تعاونی‌ها و سازمان‌هایی که شهردار تهران به آنها ملک و رانت‌های نجومی داده است».<ref name=":2">سایت حکومتی آفتاب نیوز - ۹ شهریور ۱۳۹۵</ref> (سایت حکومتی آفتاب نیوز- ۹ شهریور ۱۳۹۵)
روحیه جهادی از همان دوران جوانی و نوجوانی در دکتر قالیباف وجود داشت. سال ١٣٥٦ که زلزله طبس روی داد، رژیم پهلوی بیشتر از برنامه‌ریزی برای کمک به زلزله‌زدگان به فکر سرکوب انقلابیون بود. محمدباقر ١٦ ساله در همین دوران کمک‌های مردم مشهد را جمع کرد و به طبس برد. قابلیت‌های ایشان در انجام این کار به حدی بود که در شورای ساخت طبس، عهده‌دار ساخت قسمتی از این شهر شد.


جنگ سرآغاز دوران تحول روحی محمد باقر قالیباف در جوانی بود. او فرمان بنیانگذار انقلاب را لبیک گفت و به سوی جبهه های حق علیه باطل شتافت. جسارت، شهامت و توانایی های ویژه‏ او باعث شد به سرعت پیشرفت کند و از فرماندهی گردان به فرماندهی تیپ و سپس به سمت فرمانده تیپ ٢١ امام رضا(ع)ارتقاء پیدا کند. پس از عملیات خیبر در سال ٦٣ که به آزادسازی منطقه‌ای در هور، جزایر مجنون و بخشی از طلاییه انجامید، قالیباف ٢٢ ساله‌ فرمانده لشگر ٥ نصر خراسان شد. قالیباف نزدیک به ٤ سال فرمانده لشگر بود و سرنوشت عملیات‌های بزرگی را تعیین کرد. او پس از جنگ فرمانده لشگر ٢٥ کربلا، جانشین ستاد نیروی زمینی، فرماندهی قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء و جانشین نیروی مقاومت بسیج شد.
در شهریور ۱۳۹۵، روزنامه حکومتی شرق خبر از واگذاری املاک شهرداری با تخفیف بسیار بالا به بعضی از مدیران شهری داد و سپس سایت معماری نیوز متن نامه سازمان بازرسی کل کشور را در این رابطه منتشر ساخت که در این رابطه سایت آفتاب نیوز می‌نویسد:
«… این نامه که با سربرگ رسمی سازمان بازرسی کل کشور ارسال شده، آمده است که این واگذاری‌ها وفق ماده ۵ قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشاء و اختلاس و کلاهبرداری (از مصادیق جرم اختلاس) … جرم تضییع محسوب شده و هم‌چنین مطابق ماده ۱۳ قانون ارتقاء سلامت نظام اداری… قابل پیگرد قانونی می‌باشد... گزارشی که سازمان بازرسی کل کشور منتشر کرده است؛ هیچ‌گونه مهر محرمانه‌یی نداشته و جزو اسناد طبقه‌بندی محسوب نمی‌شود و بر اساس قانون انتشار اسناد بدون طبقه‌بندی، هیچ‌گونه منع قانونی ندارد».<ref name=":2" /> (سایت حکومتی آفتاب نیوز- ۹ شهریور ۱۳۹۵)


نیروی هوایی سپاه
قوه قضاییه‌ رژیم ایران به‌جای بازداشت قالیباف و محاکمه وی، سردبیر سایت معماری نیوز را به جرم انتشار نامه‌ی سازمان بازرسی کل کشور دست‌گیر کرد.! یاشار سلطانی، مدیر مسئول سایت معماری نیوز، با شکایت محمدباقر قالیباف و مهدی چمران، به دادسرا احضار شد و به زندان رفت. سایت معماری نیوز نیز از دسترس خارج شد».<ref>سایت حکومتی زیتون - ۲۹ شهریور ۱۳۹۵</ref> (سایت حکومتی زیتون- ۲۹ شهریور ۱۳۹۵)


قالیباف در سال ١٣٧٦ به دستور مقام معظم رهبری عهده‌دار فرماندهی نیروی هوایی سپاه شود. او به تخصص‌گرایی در مدیریت باور داشت و به همین دلیل با گذراندن دوره‌های فشرده خلبانی، مجوز پرواز با ایرباس را به دست آورد.
=== رسوایی و افشای واگذاری املاک شهرداری ===
در شهریور ۱۳۹۵ روزنامه شرق خبر از واگذاری املاک شهرداری با تخفیف بالا به بعضی از مدیران شهری داد؛ و سپس سایت معماری نیوز متن نامه سازمان بازرسی کل کشور را منتشر ساخت که در آن نام و جزئیات میزان تخفیف ارایه شده به ده‌ها نفر و چندین تعاونی توسط شهرداری افشا شد. در نتیجه این گزارش سردبیر سایت معماری نیوز با شکایت قالیباف دستگیر گردید. ادعاهای تخلف منتشر شده: واگذاری و فروش املاک و اراضی با کاربری مسکونی، تجاری، اداری و خدماتی متعلق به اموال عمومی شهرداری تهران با بیش از ۱۰۰ هزار مترمربع به مدیران، معاونان، اعضای شورا و تعدادی از افراد حقیقی را تخلف دانسته است. براین اساس تأکید شده است که اعمال تخفیف‌های ۵۰ درصد قیمت‌های کارشناسی و ارزیابی غیرواقعی املاک یا چند تعاونی به افرادی خارج از شهرداری با قیمت میانگین هر مترمربع ۲ میلیون تومان، ضایع کردن اموال عمومی شهرداری تهران تا بیش از ۲هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان بوده است.<ref name=":0" />


نیروی انتظامی
=== خلاصه گزارش شهردار تهران از دوره مدیریت محمدباقر قالیباف ===
محمدعلی نجفی که پس از قالیباف شهردار تهران شد، گزارش خلاصه‌ای از دوره مدیریت محمدباقر قالیباف ارائه داد:


نیروی انتظامی مقصد بعدی قالیباف بود.اولین گام قالیباف پس در دست گرفتن سکان فرماندهی نیروی انتظامی تعامل با نخبگان و دانشگاهیان و جلب مشارکت آنها برای مطالعه در مورد شرایط اجتماعی روز، موقعیت پلیس در افکار عمومی و سطح توانمندی‌های ناجا در ایفای ماموریت‌هایش بود. راه‌اندازی فوریت‌های پلیسی ١١٠، سامانه نظارتی ١٩٧ ‏، راه‌اندازی دانشکده های جدید پلیس‏ و دوایر مشاوره و مددکاری اجتماعی در کلانتری‌ها از طرح هایی است که قالیباف در نیروی انتظامی به اجرا گذاشت و میزان رضایت‌مندی شهروندان را از این نهاد انتظامی بسیار بالا برد.
امضای دو قرارداد و در مجموع برداشت یک میلیارد و ۲۵۰ میلیون تومان برای انتخابات


ستاد مبارزه با قاچاق
بدهی حدود ۵۰ هزار میلیارد تومانی شهرداری ۳ برابر بودجه فعلی


قالیباف در سال ۱۳۸۳ همزمان به عنوان نماینده رییس جمهور وقت و رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز منصوب شود. از جمله دستاوردهای قالیباف در این دوره می‌توان به از بین رفتن کامل قاچاق سیگار و کشف چند اسکله که قاچاقچیان برای قاچاق کالا استفاده می‌کردند اشاره کرد. ایشان همچنین دادگاه ویژه جرایم قاچاق کالا و ارز را راه‌اندازی کرد.
سرمایه‌گذاری اموال صندوق ذخیره کارمندان شهرداری در یک پروژه‌ای که فساد مالی داشته است


شهرداری تهران
استخدام ۱۳ هزار نفر در آستانه انتخابات ریاست جمهوری


قالیباف در سال ۱۳۸۴ در انتخابات ریاست جمهوری شرکت کرد و از فرماندهی نیروی انتظامی استعفا داد. رهبر معظم انقلاب نیز در نامه ای ضمن ابراز رضایت از فعالیت های او در ناجا با استعفای او موافقت کردند. قالیباف در اولین تجربه انتخاباتی خود بیش از 4 میلیون رای کسب کرد و سوم شد. در نهایت در سال ٨٤ به عنوان شهردار پایتخت انتخاب شد و حکم خود را از دست مسئول دفتر مقام معظم رهبری دریافت کرد. اجرای طرح تفضیلی شهر تهران، راه‌اندازی مرکز فعالیت‌های دینی شهرداری، راه اندازی خطوط اتوبوس های تندرو‏، توسعه مترو، ساخت ٤ تونل بزرگ شهری، ساخت پل طبقاتی صدر، راه اندازی سامانه ١٣٧ و ١٨٨٨‏ و...از مهم ترین اقدامات قالیباف در شهرداری تهران بوده است.
برداشت زیاد از چاه‌های آب تهران و در نتیجه افزایش نشست زمین<ref name=":3">[https://www.bbc.com/persian/iran-42682035 سایت بی‌بی‌سی فارسی]</ref>


برادر
=== واگذاری اراضی عباس‌آباد ===
محمدعلی نجفی شهردار تهران هم‌چنین از واگذاری بخشی از زمین‌های منطقه عباس‌آباد تهران به یک نهاد نظامی خبر داد و گفته است چون قرارداد قبلا بسته شده، نمی‌توان از نظر حقوقی مانع واگذاری این زمین‌ها شد. او گفت که از مجموع املاک شهرداری، بیش از ۶۷۰ ملک غالباً به صورت سلیقه‌ای به اشخاص و نهادها واگذار شده است. نجفی که جمع‌بندی گزارش تحقیق و تفحص از عمل‌کرد شهرداری قبلی، محمدباقر قلیباف را ارائه می‌داد، گفت بعضی از موارد را که محرمانه است به طور جداگانه به اعضای شورای شهر گزارش خواهد کرد. محمدباقر قالیباف، پیش‌تر هم از سوی اعضای شورای شهر به فساد مالی در این نهاد متهم شده بود.  مهدی چمران، رئیس پیشین شورای شهر تهران، گفته بود که منطقه عباس آباد در این قسمت از پایتخت ایران مانند گوشت قربانی، تکه تکه شده است.<ref name=":3" />


برادرش حسن قالی‌باف طرقبه‌ای در عملیات کربلای ۴ شهید شد.
یاشار سلطانی، سردبیر سابق سایت معماری نیوز، که پیشتر دست به افشای فساد گسترده قالیباف و تیم مدیریتی زیر نظرش زده بود، مجددا و در آستانه انتخابات با شکایت محمدباقر قالیباف مواجه شد. او که افشاگر پرونده املاک نجومی است، در توییترنوشت:


تحصیلات
«دلیل احضار امروزم در دادسرا، شکایت قالیباف از من بود. هدفش ساکت کردنم در انتخابات است.  پرونده تخلفاتش در اختیار شورای نگهبان است و حق مردم است که در جریان آن‌ها قرار بگیرند.  اگر کسی در دستگا‌‌‌ه‌های نظارتی جرات پرسش از قاليباف را ندارد، من در  دادگاه افکار عمومی از او خواهم پرسيد».<ref name=":1" />


وی دانش‌آموخته رشته جغرافیای سیاسی دانشگاه تهران در مقطع فوق لیسانس و دکترای همین رشته در دانشگاه تربیت مدرس، همزمان با فرماندهی نیروی هوایی سپاه، می‌باشد. پایان‌نامه دکترای وی بررسی سیر تکوین نهادهای محلی ایران در دورهٔ معاصر بوده است.
یاشار سلطانی تنها ۵ روز پس از این‌که به‌خاطر شکایت محمدباقر قالیباف، به دادسرا احضار شده بود، در ۲ توییت، به افشای رابطه مالی غیرقانونی شهرداری تهران، بنیاد مستضعفان و موسسه شمس‌الشموس و خیریه امام رضا پرداخت. در توییت اول سلطانی آمده‌است:
 
«آقای قالیباف؛ از تراکم فروشی‌های همسر و فرزند‌تان الیاس هم بی‌خبرید؟! مدرسه شمس‌الشموس متعلق به الیاس قالیباف زیرمجموعه خیریه امام رضا(ع) متعلق به همسر قالیباف است. بنیاد مستضعفان ۳ قطعه زمین به مساحت ۵۸۳۹ متر در سعادت آباد به شمس الشموس واگذار کرد».<ref name=":4">[https://iranwire.com/fa/election-1398/35891 انتشار اسناد تازه‌ای از فساد خانواده قالیباف - سایت ایران وایر]</ref>
قرارگاه خاتم‌الانبیا سپاه
 
او در سال ۱۳۷۳ به عنوان فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیا انتخاب شد و گفته می‌شود که در پروژه‌هایی همچون راه آهن مشهد سرخس، گاز رسانی به پنج استان مرکزی و غربی، ساخت سازه‌های دریایی خلیج فارس و سد کرخه نقش داشته‌است.
فرمانده نیروی هوایی سپاه
 
او در سال ۱۳۷۶ با حکم سید علی خامنه‌ای، به سمت فرماندهی نیروی هوایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی منصوب گردید. وی پس از آن به فرانسه رفت و در امتحان خلبانی ایرباس شرکت کرد. محمدباقر قالیباف هنوز هم خلبان ایران ایر می‌باشد.
نامه تهدید آمیز به محمد خاتمی
 
وی برای سه سال فرمانده نیروی هوایی سپاه بود و حمله به کوی دانشگاه تهران (۱۸ تیر ۱۳۷۸) نیز در همین دوره رخ داد. چند روز پس از نا آرامی‌های کوی دانشگاه تهران، روزنامه کیهان نامه محرمانه جمعی از فرماندهان سپاه به محمد خاتمی ریاست جمهوری اسلامی ایران را منتشر کرد. فرماندهان امضاء کننده نامه به خاتمی نوشته بودند که «کاسه صبر» ایشان لبریز شده و «اگر دولت نا آرامی‌ها را کنترل نکند» وارد عمل خواهند شد. نام محمد باقر قالیباف، فرمانده وقت نیروی هوایی سپاه پاسداران نیز در میان امضاء کنندگان دیده می‌شود.
 
نامه فرماندهان به خاتمی بازتاب گسترده‌ای داشت و بسیاری ناظران، آن را تهدیدی علیه ریاست جمهوری اسلامی ایران دانستند.
 
نیروی انتظامی
 
در جریان اعتراضات دانشجویی ۱۸ تیر ۱۳۷۸، استعفای هدایت لطفیان، فرمانده وقت نیروی انتظامی، از خواسته‌های اصلی دانشجویان بود. یک سال پس از اعتراضات دانشجویی تیرماه ۱۳۷۸ لطفیان از مقام خود استعفاء داد و قالیباف در سال ۱۳۷۹ با حکم علی خامنه‌ای، فرماندهی نیروی انتظامی ایران را عهده‌دار شد. قالیباف دربارهٔ حوادث تیرماه ۱۳۷۸ می‌گوید آن روزها «اوج کمرنگی روابط پلیس و مردم، پلیس و دانشگاه بود.»
 
از جمله اقدامهای وی می‌توان تجهیز کردن نیرو به خودروهای روز دنیا مانند مرسدس بنز و تویوتا جهت نیروهای عملیاتی نام برد. گرچه فرمانده بعدی پلیس هزینه نگهداری این خودروها را بالا دانسته و برای فروش آنان اقدام کرد. از دیگر اقدامات وی راه‌اندازی پلیس ۱۱۰ می‌باشد.
 
طرح امنیت اخلاقی
 
قالیباف در مهرماه ۱۳۸۱ اعلام کرد طرح امنیت اخلاقی را تبیین خواهیم کرد و گفت: «نیروی انتظامی مکلف است همراه با نخبگان دیگر دستگاه‌ها، امنیت اخلاقی را توصیف و تبیین و الزامات آن را برای متخلفان از قانون اجرا کند. خواست و دستور مقام معظم رهبری، خواست عموم مردم است.»
 
او در سال ۱۳۸۳ دربارهٔ امنیت اخلاقی می‌گوید: «در بعضی اوقات در طرح مسئله بدحجابی شاید غلظت سیاسی آن از غلظت سؤ اخلاقی آن بیشتر باشد و من می‌خواهم بگویم که بیاییم نگاهمان را بالاتر بگیریم و دقیقتر به موضوع نگاه کنیم و قبل از هرچیز باید مرز بین حجاب و بدحجابی را طبق آئین‌نامه ترسیم کنیم چرا که لازمه زندگی شهروندی است.»
محمدباقر قالیباف در سال ۱۳۶۱ در سن ۲۱ سالگی ازدواج کرد. همسر او زهراسادات مشیر، زنی از محلهٔ طرقبه است که همسایه قالیباف بود. دوران دبیرستان را به پایان نرسانده بود که روح‌الله خمینی، صیغه عقدشان را جاری کرد. او در سازوبرگ همسرش سمت مدیریت اداره فرهنگی و اجتماعی امور بانوان شهرداری تهران و مشاور شهردار را داشته است. البته بنا به ادعای قالیباف، وی در این پستها، حقوقی دریافت نکرده است. افزون بر آن، او شعر می‌گوید، نقاشی می‌کند و جامعه‌شناسی می‌خواند. وی پس از نامزد شدن شوهرش در انتخابات ریاست‌جمهوری ایران (۱۳۹۲) از مدیریت کل امور بانوان شهرداری تهران استعفاء داد تا در صورت انتخاب همسرش حضوری فعال در دولت وی داشته باشد.
 
ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز
 
قالیباف در سال ۱۳۸۳ به عنوان نماینده سید محمد خاتمی (رئیس جمهور وقت) و رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز منصوب گردید و دراین دوره بود که دادگاه ویژه جرایم قاچاق کالاو ارز راه‌اندازی گردید و اقداماتی از جمله کشف چند اسکله که برای قاچاق کالا استفاده می‌شد، صورت گرفت.
 
انتخابات ریاست جمهوری ۱۳۸۴
 
محمدباقر قالیباف در سال ۱۳۸۴ در انتخابات ریاست جمهوری ایران (۱۳۸۴) وارد صحنه انتخابات شد و در اولین تجربهٔ انتخاباتی خود با کسب ۴٫۰۷ میلیون رای به دست آورد که پس از علی اکبر هاشمی رفسنجانی، محمود احمدی‌نژاد و مهدی کروبی، بالاتر از چهره‌هایی چون مصطفی معین، علی لاریجانی و محسن مهرعلیزاده، قرار گرفت.
 
پس از انتخابات نهم ریاست جمهوری، علی اکبر هاشمی رفسنجانی طی نامه‌ای به وزیر کشور وقت برخی فرماندهان نیروی انتظامی را متهم ساخت که به نفع قالیباف در انتخابات مداخله، داشته‌اند. این نامه با واکنش و پی‌گیری مواجه نشد.
انتخابات ریاست جمهوری ۱۳۸۸
 
محمدباقر قالیباف پیش از انتخابات ریاست جمهوری ایران (۱۳۸۸) گفت: «با جمع‌بندی شرایط موجود فعلاً داوطلب دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری نیستم.» او در فرودین ۱۳۸۸ از احتمال حضور خود در انتخابات سخن گفت اما در انتخابات ریاست جمهوری ایران (۱۳۸۸) نامزد نشد.[۳۱][۳۲][۳۳][۳۴][۳۵]
مواجهه با اعتراضات مردم در سال ۸۸
نوشتار اصلی: اعتراضات مردم ایران به نتایج انتخابات ریاست جمهوری (۱۳۸۸)
 
محمدباقر قالیباف در اسفند ماه ۱۳۸۸ در حکمی عزیزالله رجب‌زاده فرمانده نیروی انتظامی تهران و از متهمان حوادث بازداشتگاه کهریزک و حمله به کوی دانشگاه تهران (۲۵ خرداد ۱۳۸۸) را به سمت رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران منصوب کرد.
 
وی پس از اعتراضات ۲۵ بهمن ۱۳۸۹، ضمن محکوم کردن راهپیمایی اعتراضی مردم، آن را یک حادثه شیطانی نامید. او همچنین گفت «مسببان این اتفاقات و علی‌الخصوص سران فتنه نه بلوغ سیاسی دارند نه دین دارند و نه عقل؛ و از منظر ملت شریف ایران، گناه عملکرد آنان مشابه و مترادف کسانی است که هم اکنون ما آنها را به نام منافقین می‌شناسیم.»
 
وی در یک سخنرانی ۹ دی ۱۳۹۱دربارهٔ احتمال حضور سران جنبش سبز در انتخابات ریاست جمهوری ۱۳۹۲ گفت: سران فتنه در انتخابات ۸۸، مجرم هستند و غلط است بگوییم که آنها با عذرخواهی می‌توانند برگردند. او که به جریان اصولگرای جمهوری اسلامی نزدیک دانسته می‌شود، از معترضان سال ۸۸ به عنوان «براندازان فتنه‌گر» نام برد که «اقلیتی کوچک بوده و هستند که همواره از سوی ملت ایران و جریان‌های سیاسی درون نظام حذف و طرد شده‌اند.»
وی در سال ۱۳۸۷ برابر با سال ۲۰۰۸ میلادی از طرف سایت شهرداری‌های جهان به عنوان هشتمین شهردار برتر دنیا معرفی شد.
 
در کنار افتتاح پروژه‌های کلان عمرانی در تهران، احتمال وجود فساد مالی و شفاف نبودن ترازهای مالی این سازمان تردیدهای جدی در خصوص نحوه عملکرد قالیباف در این سازمان ایجاد کرده است. بعد از انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا (۱۳۹۲) و ورود نفرات جدید به شورای شهر تهران، برخی از اعضای این شورا نسبت به نحوه کسب درآمد و هزینه‌های شهرداری تهران معترض شده و برخی فعالیت‌های مالی شهرداری را غیرقانونی دانسته و خواستار رسیدگی به نحوه حسابهای مالی متعدد شهرداری تهران شدند. در انتصاب شهردار تهران در سال ۱۳۹۲ که توسط شورای شهر تهران انجام می‌شود، قالیباف به عنوان یکی از کاندیداهای اصول‌گرای پست شهرداری در رقابت با محمدرضا عارف، محسن هاشمی، محسن مهرعلیزاده و … قرار داشت؛ و عدم شفافیت مالی سازمان‌های تحت امر وی، عامل انتقاد از وی از جانب اعضای اصلاح‌طلب شورای جدید قرار گرفت؛ زیرا بر اساس بررسی‌های حسابرسی شورای شهر، در سال ۱۳۹۰، تنها ۳ سازمان از ۲۱ سازمان زیرمجموعه شهرداری تهران دارای عملکرد مالی قابل قبول بودند. در نهایت محمد باقر قالیباف و محسن هاشمی رفسنجانی به عنوان گزینه‌های نهایی شهرداری تهران برنامه‌های خود را ارائه کردند. در روز ۱۷ شهریور ۱۳۹۲ در جریان انتخاب شهردار توسط شورای شهر تهران، در دور اول رأی‌گیری قالیباف و محسن هاشمی هریک موفق به کسب ۱۵ رأی شدند و یک رأی سفید به صندوق انداخته شد. در دور دوم رأی‌گیری، سرانجام قالیباف با کسب ۱۶ رأی در مقابل ۱۴ رأی محسن هاشمی و یک رأی سفید برای سومین دوره چهارساله شهردار تهران شد. ظاهراً الهه راستگو که در دور اول رأی ممتنع داده بود در دور دوم به قالیباف رأی داد و حسین رضازاده که در دور اول به محسن هاشمی رأی داده بود در دور دوم رأی ممتنع داد.
 
رسوایی واگذاری املاک شهرداری
 
در شهریور ۱۳۹۵ روزنامه شرق خبر از واگذاری املاک شهرداری با تخفیف بالا به بعضی از مدیران شهری داد و سپس سایت معماری نیوز متن نامه سازمان بازرسی کل کشور را منتشر ساخت که در آن نام و جزئیات میزان تخفیف ارایه شده به ده‌ها نفر و چندین تعاونی توسط شهرداری افشا شد. در نتیجه این گزارش سردبیر سایت معماری نیوز با شکایت قالیباف دستگیر گردید. ادعاهای تخلف منتشر شده «واگذاری و فروش املاک و اراضی با کاربری مسکونی، تجاری، اداری و خدماتی متعلق به اموال عمومی شهرداری تهران با بیش از صد هزار مترمربع به مدیران، معاونان، اعضای شورا و تعدادی از افراد حقیقی را تخلف دانسته است. براین اساس تأکید شده است که اعمال تخفیف‌های ۵۰ درصد قیمت‌های کارشناسی و ارزیابی غیرواقعی املاک یا چند تعاونی به افرادی خارج از شهرداری با قیمت میانگین هر مترمربع دومیلیون تومان، تضییع اموال عمومی شهرداری تهران تا بیش از دوهزار و ۲۰۰ میلیارد تومان بوده است.»
محمدباقر قالیباف در تاریخ ۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۲ در انتخابات ریاست‌جمهوری ثبت نام کرد. وی در سخنان خود گفت: «پای دو چیز ایستاده‌ام که به طور جدی به آنها توجه کنم؛ نخست اجرای قانون اساسی و دوم حفظ حرمت محکومان و زندانیان.» صلاحیت وی روز ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۲ از سوی شورای نگهبان برای نامزدی یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تأیید شد. وی در این رقابت با حدود شش میلیون رای، رتبه دوم را به دست آورد.
 
وی پس از عدم موفقیت در انتخابات ریاست جمهوری، از روز ۲۶ خرداد ۱۳۹۲ به محل کارش بازگشت و مشغول فعالیت‌های خود در حوزه شهرداری تهران شد.
اظهارات جنجالی در مورد ناآرامی‌های کوی دانشگاه
 
قالیباف پس از ثبت نام در انتخابات ریاست جمهوری ۱۳۹۲ سخنانی جنجالی در مورد اعتراضات ۱۸ تیر ۱۳۷۸ بیان داشت و گفت که سوار بر موتور ۱۰۰۰ و در کف خیابان معترضان را با چوب کتک می‌زده.
 
وی در این سخنرانی اظهار داشت:
 
حادثهٔ سال ۷۸ که در کوی دانشگاه اتفاق افتاد، آن نامه‌ای را که نوشته شد من نوشتم (نامهٔ فرماندهان سپاه به رئیس جمهور وقت، محمد خاتمی). بنده و آقای سلیمانی. وقتی در کف خیابان به سمت بیت رهبری راه افتادند، بنده فرمانده نیروی هوایی سپاه بودم. عکس من الان روی موتور ۱۰۰۰ با چوب هست. با حسین خالقی. ایستادم کف خیابان که کف خیابان را جمع کنم. آن جایی که لازم باشد بیاییم کف خیابان و چوب بزنیم، جزو چوب زن‌ها هستیم. افتخار هم می‌کنیم. نگاه نکردم که من، سردار و فرمانده نیروی هوایی هستم و تو را چه به کف خیابان؟".
انتخابات ریاست‌جمهوری ایران (۱۳۹۶)
 
قالیباف از جمله نامزدهای احتمالی انتخابات ریاست‌جمهوری ایران (۱۳۹۶) است؛ ولی افشاگری‌ها دربارهٔ پرونده‌های زمین‌خواری، پرونده واگذاری املاک با تخفیف‌های کلان و همچنین حمایت‌های مالی قابل توجه از مؤسسه خیریه همسرش، به اعتبار قالیباف ضربه‌های شدیدی وارد کرده است. برخی معتقدند او احتمالاً بهترین راه را در شرایط فعلی این بداند که با فرار به جلو خود را در مقام کاندیدای ریاست‌جمهوری معرفی کند و بتواند اصولگرایان را که هیچ چهره‌ای که رقیبی جدی برای حسن روحانی باشد در اختیار ندارند با خود همراه سازد. منع احمدی‌نژاد از کاندیداتوری برای انتخابات توسط آیت‌الله خامنه‌ای احتمالاً فرصت خوبی برای قالیباف ایجاد خواهد کرد تا او در قد و قواره‌ای بالاتر از سایر کاندیداهای احتمالی اصولگرا ظاهر شود.
 
او در سال ۱۳۸۴ پوسترهای خود را در لباس خلبانی در خیابانها و معابر نصب کرده بود و در انتخابات سال ۹۲ هم کت و شلوارهای شیک را برای حضور در مجامع انتخاباتی ترجیح می‌داد. او در حال حاضر لباس‌های ساده به سبک مدیران کلاسیک جمهوری اسلامی به تن می‌کند و رسانه‌های هوادار او در صدد هستند تا او را در تصویر یک «مدیر جهادی» ساده زیست را نشان دهند. بنا به پیش بینی مهدی تاجیک که توسط بی‌بی‌سی منتشر شده است، او در صورت کاندیداتوری انتخابات ریاست‌جمهوری با گفتمانی عاریه‌ای به میدان خواهد آمد و تاکتیک احمدی‌نژاد را برای کسب رای به کار خواهد برد.


قالیباف پس از ثبت‌نام در انتخابات ریاست‌جمهوری در ۲۶ فروردین ماه ۱۳۹۶ ضمن بیانه‌ای دولت خود را «دولت مردم» نامید و ۴ وعده به مردم داد. او ادعا کرد که در یک دوره چهار ساله با انقلابی اقتصادی درآمد کشور را دو و نیم برابر افزایش خواهد داد، ۵ میلیون شغل ایجاد خواهد نمود و نظام مالیاتی را به نفع ۹۶ درصد مردم تغییر خواهد داد و او وعده داد برنامه‌ای مدون و دقیق برای حل مشکلات فوری قشرها کم درآمد اجرا کند.
یاشار سلطانی در تویت دوم خود نوشته است:


هرچهار وعده از نگاه اقتصاددانان پوپولیستی است. چون همه می‌دانند این وعده‌ها با ظرفیت اقتصاد ایران با درآمدهای نفتی که محدود است و قیمت‌هایی جهانی که نوسان دارد، قابل اجرا نیست.
«درعوض قرار شد عوارض ۶۴ میلیارد تومانی ساخت برج ۲۱ طبقه در باغ برره متعلق به بنیاد را شمس الشموس پرداخت کند! این ۶۴ میلیارد تومان در قالب هولوگرام (تراکم سیار) به بنیاد منتقل شد. هولوگرام‌ها متعلق به خیریه همسر قالیباف است و مشخص نیست یک خیریه چرا باید هولوگرام فروشی کند!».<ref name=":4" />


مشخص نیست مقصود آقای قالیباف از «درآمد کشور» چیست اما به نظر می‌رسد او به «تولید ناخالص داخلی» اشاره می‌کند. پس از این اظهار نظر، اقتصاددانان فراوانی شروع به ایرادگرفتن از این جمله کردند. یکی از اولین واکنش‌ها به وعده‌های انتخاباتی قالیباف از سوی دکتر حامد قدوسی دکترای فاینانس در مدرسه تحصیلات تکمیلی فاینانس وین (VGSF) ارائه شد. حامد قدوسی، استادیار اقتصاد مالی دانشگاه استیونز نیویورک بیان کرد که اگر با اغماض بخواهیم ادعای آقای قالیباف را بررسی کنیم و فرض بگیریم جای ۲٫۵ برابر کردن، ایشان بخواهد تولید ناخالص داخلی را ۲ برابر کند، طبق قاعدهٔ مذکور، باید رشد اقتصادی کشور طی ۴ سال متوالی به‌طور متوسط بالای ۱۸ درصد باشد درحالی‌که این مقدار در دولت احمدی‌نژاد به رقمی منفی و در دولت روحانی، در ۶ ماههٔ اول سال ۹۶ و با استناد به گزارش مرکز آمار ایران این مقدار ۶٫۴ درصد بوده‌است. بالاترین نرخ رشد اقتصادی ایران در ۴ دههٔ گذشته مربوط به اولین سال پس از اتمام جنگ است که ۱۴ درصد بود ولی پایدار نماند.
هولوگرام به برگه‌هایی گفته می‌شد که شهرداری به‌عنوان تسویه حساب با طلب‌کاران خود، آن‌ها را صادر می‌کرد و مجوز تراکم سیار برای صاحب آن برگه‌ها به حساب می‌آمد. برگه‌های هولوگرام در واقع امکان ساخت و ساز بدون بررسی‌های فنی و مهندسی و در هر مکان و زمانی را به صاحبان خود می‌دادند. از این جهت، در اختیار داشتن این برگه‌های هولوگرام‌دار، رانتی بدون دردسر برای کسانی بود که موفق به دریافت آن از شهرداری تهران می‌شدند. مطابق توضیحات یاشار سلطانی، خیریه امام رضا و موسسه زیرمجموعه آن، یعنی شمس الشموس که زهرا مشیری، همسر قالیباف و الیاس قالیباف، فرزند قالیباف در آن سمت‌های کلیدی دارند، دسترسی قابل توجهی به این هولوگرام‌ها داشته‌اند.<ref name=":4" />


بگفته قدوسی طبق تخمینهای موجود، سهم «ارتقاء بهره‌وری» از رشد اقتصادی در چهار دهه گذشته «تقریباً صفر» بوده است و در بهترین حالت شاید بتوان سهم این عامل در رشد را به ۲ درصد رساند. می‌ماند ۱۶ درصد دیگر که باید از طریق تشکیل سرمایه و افزایش عرضه نیروی کار تأمین شود. نیروی کار هم که بیکاری بالایی دارد و به نظر نمی‌رسد ظرفیت چندانی برای «عرضه جدید نیروی ماهر» در کشور باشد که استفاده نشده باشد.
رضا گلپور که به اتهام جاسوسی برای اسرائیل در زندان به سر می‌برد، در فایلی صوتی که از خود منتشر کرد است، از رابطه هلدینگ‌یاس، با درون بیت رهبری پرده برداشت. در این‌جا نیز حسین طائب، رئیس اطلاعات سپاه پاسدارن، نقش حلقه واصل را داشت. با این توضیح، معلوم می‌شود که چرا پرونده‌ی شریفی، به‌رغم آن که ۲ سال پیش دست‌گیر شد، هم‌چنان نامشخص است. پرونده او نیز مانند رئیس سابقش محمدباقر قالیباف، با اعمال نفوذ سطوح بالاتر، از گردونه‌ی رسیدگی خارج شده است. جز یاشار سلطانی که هر بار با افشای اطلاعاتی به دادگاه احظار می‌شود، برخی رابطه یک قتل توسط محمدعلی نجفی و قالیباف را نیز در همین راستا می‌دانند. محمدعلی نجفی یکی از کسانی بود که پرونده‌ی فساد مالی قالیباف را منتشر کرد و اسناد و مدارک آن را برای رسیدگی به قوه‌ قضائیه فرستاد.<ref name=":1" />


پس از این انتقادات، آقای قالیباف در روز ۳۰ فروردین ۹۶ در مصاحبه‌ای با خبرگزاری تسنیم، در جواب به این شبهات اعلام کرد که: «اگر نمی‌توانستم درآمد کشور را ۲٫۵ برابر کنم اصلاً کاندیدا نمی‌شدم»، در ادامه هم افزود که «مهمترین برنامه من برای دولت آینده «انقلاب اقتصادی» در راستای تحقق برابری اجتماعی است». در تاریخ ۳۱ فروردین ۱۳۹۶ صلاحیت محمد باقر قالیباف نزد شورای نگهبان احراز شد.
=== فساد آموزشی و اقتصادی فرزند محمدباقر قالیباف ===
زندگی نامه محمدباقر قالیباف «سایت فایندز»
الیاس قالیباف، فرزند محمدباقر قالیباف در چند پرونده آموزشی و اقتصادی متهم به فساد شده است. در کشاکش دعواهای انتخاباتی بود که محمدعلی وکیلی، سخنگوی ستاد انتخاباتی حسن روحانی، خبر از فعالیت‌های تجاری فرزند محمدباقر قالیباف داد و گفت که این فعالیت‌ها در داخل و خارج از کشور و هم‌چنین حوزه آموزشی و غیرانتفاعی بوده است. اشاره‌ی محمدعلی وکیلی به مجموعه آموزشی شمس‌الشموس است که در منطقه سعادت‌آباد تهران واقع شده است. در سال ۱۳۹۴، نیز گزارش‌هایی درباره‌ی نقش محمدباقر قالیباف و پسرش در پرونده فساد ۱۲۰۰ میلیارد تومانی بنیاد تعاون منتشر شد. زهرا سادات مشیر، همسر محمدباقر قالیباف نیز در گزارش یک پرونده فساد مربوط به مؤسسه خیریه امام رضا که در آبان‌ماه ۱۳۹۵ توسط روزنامه شرق منتشر شد، متهم ردیف اول بود. علاوه بر پرونده‌هایی که درباره خانواده قالیباف مطرح است، مدیران او نیز هم‌واره در ردیف متهمان بوده‌اند. یکی از مشهورترین پرونده‌ها در این زمینه موسوم به پرونده، هلدینگ‌یاس است که اتهام فساد علیه عیسی شریفی، قائم‌مقام شهرداری تهران در دوران محمدباقر قالیباف است که ابعاد این پرونده فساد، به ۱۰ هزار میلیارد تومان می‌رسد. در تازه‌ترین نمونه این پرونده‌ها، مرتضی الویری، عضو شورای شهر تهران گفته است ۱۲ پرونده فساد مربوط به دوران شهرداری محمدباقر قالیباف به قوه قضاییه ارسال شده است. تخلفات صندوق ذخيره كاركنان شهرداری، واگذاری غيرقانونی املاک، هزينه‌كردهای ميلياردی شهرداری تهران در جريان انتخابات رياست‌جمهوری و تخلفات فرزند يكی از مقام‌های ارشد سابق شهرداری، از جمله این پرونده‌های دوران قالیباف در شهرداری تهران است. دورانی که به گفته‌ی مجید فراهانی، عضو شورای شهر تهران، حداقل ۲۰ هزار میلیارد تومان فساد در آن رخ داده است. پرونده ۱۰ هزار میلیارد تومانی عیسی شریفی، قائم‌مقام پیشین شهرداری تهران، یک نمونه از شبکه فساد شبکه اجرایی پیرامون محمدباقر قالیباف است که رسیدگی به آن در هاله‌ای از ابهام قرار دارد. این فهرست که طولانی‌تر است، چند ویژگی مشخص و مداوم دارد. نخست این‌که در ۱۵ سال گذشته، سیاست‌مداری محمدباقر قالیباف همراه با حاشیه فساد بوده است که از زبان عالی‌ترین مقام‌های جمهوری اسلامی بیان شده اما نتیجه رسیدگی به آن هرگز منتشر نشده است. دوم این‌که بررسی این پرونده، نشان‌دهنده وجود یک شبکه سازمان‌یافته متشکل از فرزندان و همسران فرزندان فرماندهان سابق و کنونی سپاه پاسداران است. نکته سوم این‌که کارکرد این هزینه‌های کلان، توأم با ابهام و فساد، علاوه بر شبکه‌سازی خانوادگی و اجرایی، برقراری پیوندهای سیاسی و مالی با نهادهای نظامی و مذهبی، از سپاه پاسداران تا مداحان و مساجد بوده است.<ref>[https://www.radiofarda.com/a/iran-election-ghalibaf-corruption/30004271.html قالیباف، مدیری که نامش به فساد گروه خورده است - سایت رادیو فردا]</ref>
https://www.finds.ir/iran-news/Politics-parties/Mohammad-Bagher-Ghalibaf-biography/10579
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
محمدباقر قالیباف، شهردار سابق تهران که اکنون عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام است، روز ۲۶ خرداد در یک پیام ویدئویی از «جوانان انقلابی» خواسته است که برای تحقق دستورهای رهبر جمهوری اسلامی برای جوان‌گرایی در ساختار مدیریتی کشور، آمادگی خود را برای کاندیداتوری در انتخابات مجلس آینده اعلام کنند.
سال ۱۳۸۴، هنگامی که رهبر جمهوری اسلامی ایران از لزوم حضور یک رئيس‌جمهور جوان و با نشاط در رأس امور کشور سخن می‌گفت، محمدباقر قالیباف خودش را یکی از مصداق‌های نظر رهبری می‌دانست و اکنون با اشاره به سخنان آقای خامنه‌ای درباره جوان‌گرایی، دنبال اهداف دیگری مانند رسیدن به ریاست مجلس، بر عهده گرفتن محوریت انتخاباتی اصولگرایان و تشکیل یک شبکه سیاسی را دنبال می‌کند. با این حال، این شروع تازه از یک زاویه سوابق مدیریتی آقای قالیباف هم جالب توجه است.
برای بررسی این بخش از سوابق محمدباقر قالیباف، می‌توان از ۱۴ سال پیش شروع کرد.
یکی از اولین پرونده‌هایی که نام آقای قالیباف در آن به چشم می‌خورد، تزریق «پول کثیف» به ستادهای انتخاباتی در سال ۱۳۸۴ بوده است. حسن روحانی، در سومین دور مناظره‌های انتخاباتی سال ۱۳۹۶ خطاب به محمدباقر قالیباف گفت «اگر پرونده سال ۸۴ آقای قالیباف که دست من بود و نگذاشتم پرونده بشود و دعوا کردم با بعضی‌ها در دبیرخانه که نباید کسی مطلع شود، اگر آن مردانگی را نکرده بودم، هم اکنون شما اینجا ننشسته بودید».
پس از این سخنان، وب‌سایت زیتون در گزارشی نوشت که سرنخ پرونده ۸۴، «به قاچاقچیان بزرگ و اصلی مواد مخدر و سوخت می‌رسد که در معامله‌ای برای نجات جان سرکردگان خود، مبالغی را به ستاد محمدباقر قالیباف» کمک کرده بودند. علاوه بر گزارش زیتون، عبدالله رمضان‌زاده، فعال اصلاح‌طلب و سخنگوی دولت محمد خاتمی هم در چند توئیت، از خبرنگاران خواست درباره «اسامی حامیان اصلی قالیباف در سیستان و بلوچستان در سال ۸۴» و «علت دستگیری برادر جناب سرهنگ را وقتی ایشان فرمانده نیروی انتظامی بودند»، بپرسند.
در همان مناظره انتخاباتی، اسحاق جهانگیری نیز درباره پرونده تخلفات محمدباقر قالیباف در چند بانک گفت: «بیشترین تخلف را شما در بانک‌ها داشتید... باید دید در بانک شهر چه می‌گذرد بانک سرمایه را به چه کسی واگذار کردید. سهام این بانک متعلق به شهرداری بود اما به یک مفسد اقتصادی واگذار کردید».
اشاره بعدی آقای جهانگیری به پرونده فساد املاک نجومی بود: «شما با املاک مردم چه کردید؟ دو هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان اموال مردم را بخشیدید. آپارتمان ۲ میلیارد تومانی را ۲۰۰ میلیون تومان بخشیدید». اسحاق جهانگیری تنها کسی نبود که به پرونده تخلفات قالیباف در موضوع املاک نجومی اشاره کرد. احمد توکلی که مانند قالیباف اصولگراست نیز در گزارشی که ۱۷ آبان ۱۳۹۵ منتشر کرد، وجود تخلف در این پرونده را محرز دانست و مقام‌های قضایی هم با ابهام و اکراه تایید کردند که حداقل ۵۴ پرونده تخلف در این زمینه وجود دارد.
الیاس قالیباف، فرزند محمدباقر قالیباف در چند پرونده آموزشی و اقتصادی متهم به فساد شده است
در کشاکش همان دعواهای انتخاباتی بود که محمدعلی وکیلی، سخنگوی ستاد انتخاباتی حسن روحانی، هم خبر از فعالیت‌های تجاری فرزند آقای قالیباف داد و گفت این فعالیت‌ها در داخل و خارج از کشور و همچنین حوزه آموزشی و غیرانتفاعی مطرح بوده است.
اشاره او به مجموعه آموزشی «شمس‌ الشموس» است که در منطقه سعادت‌آباد تهران واقع شده است. سال ۹۴ هم گزارش‌هایی درباره نقش محمدباقر قالیباف و پسرش در پرونده فساد ۱۲۰۰میلیارد تومانی بنیاد تعاون منتشر شد.
زهرا مشیر، همسر آقای قالیباف، هم در گزارش یک پرونده فساد مربوط به «مؤسسه خیریه امام رضا» که آبان ۱۳۹۵ توسط روزنامه شرق منتشر شد، متهم ردیف اول بود.
علاوه بر پرونده‌هایی که درباره خانواده آقای قالیباف مطرح است، مدیران او نیز همواره در مظان اتهام بوده‌اند. یکی از مشهورترین پرونده‌ها در این زمینه، اتهام فساد علیه عیسی شریفی، قائم‌مقام شهرداری تهران در دوران اوست که ابعاد این پرونده فساد به ده هزار میلیارد تومان می‌رسد.
در تازه‌ترین نمونه این پرونده‌ها، مرتضی الویری، عضو شورای شهر تهران گفته است ۱۲ پرونده فساد مربوط به دوران شهرداری محمدباقر قالیباف به قوه قضاییه ارسال شده است. تخلفات صندوق ذخيره كاركنان شهرداری، واگذاری غيرقانونی املاک، هزينه‌كردهای ميلياردی شهرداری تهران در جريان انتخابات رياست‌جمهوری و تخلفات فرزند يكی از مقام‌های ارشد سابق شهرداری، از جمله این پرونده‌های دوران قالیباف در شهرداری تهران است. دورانی که به گفته مجید فراهانی، عضو شورای شهر تهران، حداقل ۲۰ هزار میلیارد تومان فساد در آن رخ داده است.


پرونده ده هزار میلیارد تومانی عیسی شریفی، قائم‌مقام پیشین شهرداری تهران، یک نمونه از شبکه فساد شبکه اجرایی پیرامون محمدباقر قالیباف است که رسیدگی به آن در هاله‌ای از ابهام قرار دارد.
== منابع ==
این فهرست که طولانی‌تر است، چند ویژگی مشخص و مداوم دارد. نخست اینکه در ۱۵سال گذشته، سیاست‌ورزی محمدباقر قالیباف توأم با حاشیه فساد بوده است که گاه از زبان عالی‌ترین مقام‌های جمهوری اسلامی بیان شده ولی نتیجه رسیدگی به آن هرگز منتشر نشده است.
دوم اینکه بررسی این پرونده، نشان‌دهنده وجود یک شبکه سازمان‌یافته متشکل از فرزندان و همسران فرزندان فرماندهان سابق و کنونی سپاه است. پس از این شبکه، حلقه دومی در میان مدیران اجرایی نزدیک به قالیباف و مدیران شهرداری وجود داشت که برخی از آنها اکنون در زندان به سر می‌برند.
نکته سوم اینکه کارکرد این هزینه‌های کلان، توام با ابهام و فساد، علاوه بر شبکه‌سازی خانوادگی و اجرایی، برقراری پیوندهای سیاسی و مالی با نهادهای نظامی و مذهبی، از سپاه پاسداران تا مداحان و مساجد بوده است.
عدم پیگیری پرونده‌های ۱۲گانه‌ تخلفات شهرداری تهران در قوه قضاییه، به خوبی سودمند بودن سرمایه‌گذاری ده‌ساله محمدباقر قالیباف را نشان‌ می‌دهد.
در واقع او اگر در مسیر تعقیب رویاهای خودش برای رئيس‌جمهور، شکست‌های سختی خورد و حتی به دلیل همین حاشیه‌ها، پس از شهرداری تهران نتوانست مناصب رویایی چون ریاست ستاد اجرایی فرمان امام یا بنیاد مستضعفان و جانبازان را به دست آورد ولی یک تضمین کافی برای عدم تعقیب و برخورد را در نهادهای امنیتی و قضایی به دست آورده است.
این تضمین و پشتوانه امنیتی و قضایی آن‌چنان قدرتمند به نظر می‌رسد که به مدیری که در ۱۵سال گذشته نامش به فساد گره خورده است، اجازه می‌دهد کمپین انتخاباتی برای «نجات کشور» راه بیندازد و از «نواصولگرایی» بگوید.
«سایت رادیو فردا»« قالیباف؛ مدیری که نامش به فساد گره خورده است
https://www.radiofarda.com/a/iran-election-ghalibaf-corruption/30004271.html
ــــــــــــــــــــــــــــــ
حکومت ایران قصد دارد بدون توجه به مشروعیت از دست رفته خود، انتخابات مجلس را به شکلی محدود-تر از گذشته برگزار کند. شورای نگهبان نیز مانند همیشه، به عنوان ابزار اصلی اعمال منویات رهبر در امور قانون¬گذاری و چینش اعضای درون حکومت، صحنه را باب میل مقتدایش چیده است. به عبارت دیگر، بازوی گزینش الیگارشی مجددا دست به کار شده است تا فاصله اعضای دور سفره انقلاب را با مرکز آن روشن کند. اگرچه پروژه تحریم انتخابات توسط جامعه مدنی، کنشگران سیاسی و مردم از پیش کلید خورده است، اما اجرای شو تبلیغاتی انتخابات، برای حکومت همچنان مهم ارزیابی می¬شود.
اما چیزی که این روزها بیش از پیش مورد توجه قرار گرفته است، تایید صلاحیت محمدباقر قالیباف، سردار سپاه، رئیس پیشین نیروی انتظامی، کاندیدای شکست خورده سه دوره انتخابات ریاست جمهوری، و شهردار ۱۲ ساله تهران است که واکنش¬های بسیاری را نیز در میان افکار عمومی و فضای مجازی برانگیخت. او که متهم به فسادمالی گسترده است، با توجه به حامیانی که در سطوح بالای حکومت دارد، تاکنون از پاسخگویی و محاکمه گریخته است. این در حالی است که شورای نگهبان برخی دیگر از کاندیداهای انتخابات مجلس را که اتفاقا جزو دایره خودی‌ها محسوب می¬شوند و در زمان کشتار آبان و فاجعه سرنگونی هواپیمای مسافربری نیز سکوت اختیار کرده¬‌اند، نیز تایید صلاحیت نکرد. بسیاری از نمایندگان فعلی که حتی با لباس سپاه عکس‌¬های خود را در فضای مجازی منتشر کردند تا شاید بتوانند دل گزینش نظام را به دست بیاورند، نیز با سد این شورا مواجه شدند و این بار، به سفره انقلاب نرسیدند. اما راه همیشه برای قالیباف باز است.
عیسی شریفی، معاون محمدباقر قالیباف در دوران تصدی¬گری شهرداری تهران بود. او که با پایان شهرداری قالیباف از کشور خارج شده بود، مجددا به ایران بازگشت. البته گفته می¬شود که بازگشت او با بهره¬‌گیری از یک سری اقدامات اطلاعاتی انجام گرفته است. اما به هر روی، او یکی از بزرگترین متهمان اقتصادی است؛ کسی که زیر سایه قالیباف از نفوذ وقدرت مالی عظیمی برخوردار شد. بر اساس اطلاعات منتشر شده، او متهم است که در پرونده «هلدینگ یاس»، بیش از ۱۰ هزار میلیارد تومان سوءاستفاده مالی داشته است.
فساد قالیباف به درون کشور محدود نمی‌¬شود. به گزارش وبسایت ایران¬وایر و به نقل از امیر مقدم، مسئول سابق روابط عمومی و رابط پارلمانی معاونت اجرایی رئیس جمهوری، رضا مشیر، برادر همسر محمدباقر قالیباف، مدت‌ها است که ساکن الجزایر شده است؛ و بین این کشور و استرالیا در رفت‌وآمد است. امیرمقدم در توییترخود نوشت:
«الجزایر جزو چند کشور مورد هشدار دنیا درجریان پولشویی است و بسیاری از غارت‌گران ایران پول¬ها را آن‌جا نگه‌داری می¬کنند، آیا مشیر بخشی از پول‌های قالیباف را اداره می¬کند؟».
رضا مشیر در سال ۱۳۹۲، و در جریان انتخابات ریاست جمهوری، از اعضای ستاد محمدباقر قالیباف بود. بسیاری معتقدند، اگر چه او دارای سمتی بالا در شهرداری تهران نبوده است، اما به دلیل روابط خانوادگی با قالیباف، نقش کارچاق‌کن را بازی می‌کرده است.
نام الجزایر نیز در اینجا جالب توجه است. این کشور که کمتر مورد توجه و نگرانی جامعه بین¬‌المللی است، در دوران بهار عربی توانست به شکلی مسالمت‌آمیز از آن عبور کند. اما بخش جالب ماجرا، ادعای مراکش در مورد این کشور است. مراکش که در سال ۹۷ شمسی رابطه دیپلماتیک خود با ایران را قطع کرد، مدعی شد که اسنادی در دست دارد که نشان می¬دهد سفارت ایران در الجزایر مقدمات دیدار مقامات بلندپایه حزب-الله لبنان و جبهه پولیساریو را فراهم کرده است. جبهه پولیساریو سال‌هاست که علیه حکومت مرکزی مراکش مبارزه می¬کند و سعی در کسب استقلال دارد. لازم به ذکر است که روابط بانکی و مالی ایران و الجزایر نیز طی دوران تحریم، رشد چشم‌گیری داشته است.
نهایتا نیز به‌رغم وجود پرونده قطور فساد اقتصادی، با چینش مهره‌های مجلس، ریاست آن را به او تعارف می‌کنند تا پس از سه دوره شکست در انتخابات ریاست جمهوری، دست¬کم ریاست مجلس را به دست آورد. شاید حکومت نیز سعی دارد که با این کار، خوی جاه¬طلبی قالیباف را کنترل کند. اگرچه، مطابق با تجربه چهار دهه گذشته، اتهامات اقتصادی او نیز مانند سایر افراد نزدیک به حکومت، بررسی نخواهد شد. مانند اتهامات فساد اقتصادی محمد یزدی، صادق لاریجانی، حسین طائب و بسیاری دیگر از نزدیکان بیت رهبری که پنهان شد، انتظار محاکمه قالیباف را نیز نباید داشت.
فساد مالی قالیباف مانع رسیدن او به مجلس نمی‌شود «سایت ایندپندنت فارسی»
https://www.independentpersian.com/node/38021/%D9%81%D8%B3%D8%A7%D8%AF-%D9%85%D8%A7%D9%84%DB%8C-%D9%82%D8%A7%D9%84%DB%8C%D8%A8%D8%A7%D9%81-%D9%85%D8%A7%D9%86%D8%B9-%D8%B1%D8%B3%DB%8C%D8%AF%D9%86-%D8%A7%D9%88-%D8%A8%D9%87-%D8%B1%DB%8C%D8%A7%D8%B3%D8%AA-%D9%85%D8%AC%D9%84%D8%B3-%D9%86%D9%85%DB%8C%E2%80%8C%D8%B4%D9%88%D8%AF
ـــــــــــــــــــــــــــ
یاشار سلطانی، روزنامه‌نگاری که پیشتر نیز پرونده املاک نجومی قالیباف را برملا کرده و بابت این قضیه به زندان رفته بود، با انتشار اسنادی، پرونده فساد مالی همسر و پسر قالیباف را نیز برملا کرد.
به گزارش ایران وایر، یاشار سلطانی در حساب توییتر خود با انتشار مکاتبات بین شهرداری تهران، بنیاد مستضعفان و موسسه شمس‌الشموس که متعلق به الیاس قالیباف است، پرده از پرونده دیگری از فساد خانواده قالیباف برداشت.
سلطانی که بیش از ۱۳۱ هزار دنبال‌کننده در توییتر دارد و در ماجرای افشای پرونده املاک نجومی قالیباف، نقش مهمی داشت، تنها ۵ روز پس از اینکه به‌خاطر شکایت محمدباقر قالیباف، به دادسرا احضار شده بود، در دو توییت، به افشای رابطه مالی غیرقانونی شهرداری تهران، بنیاد مستضعفان و موسسه شمس‌الشموس و خیریه امام رضا پرداخت.
به پیوست این توضیحات، تصاویر زیر از مکاتبات بین بنیاد مستضعفان و شهرداری تهران و یک شرکت پیمانکاری به نام شرکت ساختمان و عمران شهر پایدار، منتشر شده‌است.
در نامه اول که خطاب به مدیرعامل سازمان املاک و اموال بنیاد مستضعفان است، عزیزالله نظری، شهردار منطقه ۲، به تفاهم‌‌‌ نامه‌ای اشاره کرده است که در تاریخ ۱۱ اسفند ۱۳۹۳ بین شهرداری، بنیاد مستضعفان و موسسه شمس‌الشموس که متعلق به الیاس قالیباف است، منعقد شده‌است. این‌گونه که از متن نامه برمی‌آید، شهرداری منطقه ۲ تهران تایید می‌کند که خیریه امام رضا و موسسه شمس‌الشموس، عوارض ملکی متعلق به بنیاد مستضعفان را که معروف به «باغ برره» است پرداخت نموده و در عوض از بنیاد مستضعفان می‌خواهد که دو ملک مورد توافق را را به نام موسسه شمس‌الشموس دربیاورد و نتیجه را به شهرداری اعلام کند.
در نامه دوم که تاریخ آن ۲۸ خرداد ۱۳۹۶ است و خطاب به مدیرعامل سازمان املاک و مستغلات شهرداری تهران است، از شهرداری خواسته شده که مطابق توافق‌نامه‌‌ای که در تاریخ ۱۴ تیر۱۳۹۳ منعقد شده‌، هولوگرام یا همان مجوز تراکم سیار برای یک شرکت پیمانکاری صادر کند که قرار است ملکی متعلق به موسسه شمس‌الشموس یا همان پسر قالیباف را بسازد. این ملک دارای همان شماره ثبتی است که باغ برره دارد.
در نامه سوم، که گیرنده آن مشخص نیست و تاریخ نیز ندارد و احتمالا بعد از خروج قالیباف از شهرداری تهران نوشته شده‌، درباره تفاهم نامه سه‌جانبه شهرداری، بنیاد مستضعفان و موسسه پسر قالیباف توضیحاتی ارایه شده است. در این نامه آمده‌ که میزان بدهی بنیاد مستضعفان به شهرداری تهران برای عوارض باغ برره، ۶۳ میلیارد و ۵۷۲ میلیون و ۹۴۰ هزار تومان بوده که شمس‌الشموس آن را به صورت غیرنقدی به شهرداری پرداخت کرده‌است. همچنین در نامه اعلام شده که شمس‌الشموس در مورد بخشی از زمین باغ برره که در طرح بزرگراه یادگار امام افتاده‌، تقاضای خسارت کرده که پس از بررسی‌های شهرداری به‌دلیل ابهامات تفاهم‌نامه بین شمس‌الشموس، شهرداری و بنیاد مستضعفان، درخواست شمس الشموس ملغی اعلام شده‌است.
در نامه چهارم نیز، که بدون توضیحات سلطانی چندان قابل فهم نیست، آمده‌است که مبلغ ۶۴ میلیارد تومان بابت عوارض ملکی که شمس الشموس صاحب آن است به شهرداری تهران پرداخت شده‌است. سلطانی در توضیحات تکمیلی در توییت دوم خود نوشته‌است: « در عوض قرار شد عوارض ۶۴ میلیارد تومانی ساخت برج ۲۱ طبقه در باغ برره متعلق به بنیاد را شمس الشموس پرداخت کند! این ۶۴ میلیارد تومان در قالب هولوگرام (تراکم سیار) به بنیاد منتقل شد. هولوگرام‌ها متعلق به خیریه همسر قالیباف است و مشخص نیست یک خیریه چرا باید هولوگرام فروشی کند!»
گفتنی است، فروش هولوگرام از سال ۱۳۹۶ به‌دلیل ایجاد فساد در شهرداری تهران، ممنوع اعلام شده‌است.
هولوگرام به برگه‌هایی گفته می‌شد که شهرداری به‌عنوان تسویه حساب با طلبکاران خود، آن‌ها را صادر می‌کرد و مجوز تراکم سیار برای صاحب آن برگه‌ها به حساب می‌آمد. برگه‌های هولوگرام در واقع امکان ساخت و ساز بدون بررسی‌های فنی و مهندسی و در هر مکان و زمانی را به صاحبان خود می‌دادند. از این جهت، در اختیار داشتن این برگه‌های هولوگرام‌دار، رانتی بدون دردسر برای کسانی بود که موفق به دریافت آن از شهرداری تهران می‌شدند.
آنگونه که از توضیحات یاشار سلطانی بر می‌آید، خیریه امام رضا و موسسه زیرمجموعه آن، یعنی شمس الشموس که زهرا مشیری، همسر قالیباف و الیاس قالیباف، فرزند قالیباف در آن سمت‌های کلیدی دارند، دسترسی قابل توجهی به این هولوگرام ها داشته‌اند.
در پاسخ به اتهاماتی که سلطانی به خانواده قالیباف وارد کرده‌، علی اصغر قهرمانی، وکیل الیاس قالیباف ضمن رد این اتهامات، آن‌ها را سیاسی و جناحی و در راستای اتهاماتی خواند که پیشتر نجفی شهردار سابق تهران آن را کلید زده‌بود. او هدف از این اتهامات را تخریب چهره قالیباف در شرایط پیش از انتخابات مجلس یازدهم خوانده‌است.
قهرمانی همچنین گفته‌ که  الیاس قالیباف، مالک مدرسه شمس الشموس نیست بلکه یکی از اعضای هیات مدیره این موسسه آموزشی است.
موضوع فساد کاندیداهای انتخابات مجلس یازدهم و به‌خصوص نمایندگان رد صلاحیت شده در مجلس، یک هفته‌ای هست که بر سر زبان‌هاست. پیشتر عباسعلی کدخدایی، سخنگوی شورای نگهبان دلیل اغلب ردصلاحیت‌ها را سواستفاده‌های مالی نمایندگان خوانده‌بود.
در واکنش به این صحبت او، برخی نمایندگان و همینطور علی لاریجانی، رییس مجلس فعلی اعتراض کردند.
در پاسخ به اعتراض این نمایندگان، کدخدایی برخی نمونه‌های این سواستفاده‌های مالی را بدون آوردن نام نماینده یا کاندیدا مطرح کرد. او در نامه ای در پاسخ به این اعتراضات نوشته‌بود: «آیا فردی که برای قاچاق سیگار رشوه‌های کلان پرداخت کرده و جزییات این اقدام در پرونده سوابق او موجود است، باید (از سوی شورای نگهبان) تایید شود؟»
مشخص نیست که چرا شورای نگهبان  که درباره فسادهایی چون پرداخت رشوه برای قاچاق سیگار، نماینده‌ای را رد صلاحیت می‌کند، در مورد پرونده‌های فساد چند هزار میلیاردی قالیباف و خانواده او نیز کنکاش لازم را به‌عمل نیاورده و او را همچنان در لیست تایید صلاحیت شدگان قرار داده‌است.
افشای اسناد تازه‌ای از فساد خانواده قالیباف «سایت ایران وایر»
https://iranwire.com/fa/election-1398/35891
ــــــــــــــــــــــ