کاربر:Mohsen/صفحه تمرین

از ایران پدیا
پرش به ناوبری پرش به جستجو

ارتش آزادیبخش ملی ایران در ۳۰ خرداد ۱۳۶۶ توسط مسعود رجوی مسؤل شورای ملی مقاومت تأسیس شد. یک سال پس از آن که محل اقامت مسؤل شورای ملی مقاومت به عراق منتقل شد، مسعود رجوی در یک ابتکاری ارتش آزادیبخش ملی ایران را تأسیس کرد، اما بوجود آمدن ارتش آزادیبخش، محصول ۸ سال مبارزه‌ی سیاسی و نظامی مجاهدین با حکومت تهران بود و خلق الساعه نبود.

بعد از انقلاب ضد سلطنتی سازمان مجاهدین خلق ایران معتقد بود که سرنگونی حکومت شاه گام اول در مسیر رسیدن به آزادی است، بنابر‌این سازمان مجاهدین خلق ایران دست به مبارزه‌ی گسترده سیاسی زد، اما از همان روزهای اول بعد از انقلاب ضد سلطنتی درگیری بین اعضا و هواداران سازمان مجاهدین خلق ایران ۱۲ اسفند ۱۳۵۷ مراکز مجاهدین در یزد، کاشان و تربت حیدریه مورد حمله قرار گرفت.[۱]

در روز ۱۴ اسفند ۵۷ مسعود رجوی بر سر مزار دکتر محمد مصدق در احمدآباد به جای تأیید روح‌‌الله خمینی، گفت: «اسلام آری اما ارتجاع هرگز!»[۲]

۲۱ اسفند ۱۳۵۷ خمینی حجاب را با شعار‌ «یا روسری یا توسری» اجباری کرد، مجاهدین آن را به شدت محکوم کردند و زنان مجاهد که خودشان حجاب داشتند به دفاع از زنان بی‌حجاب پرداختند.

نوروز ۱۳۵۸ نیروهای دولتی به مناطقی از کردستان ایران حمله کردند، این حملات از منطقه‌ی پاوه و اورامانات شروع شد، و شهرهای سقز، سنندج، مریوان، مهاباد و بوکان را در برگرفت، به دلیل این که مردم کردستان خواهان خودمختاری بودند، این خواسته به درگیری و دخالت نظامی دولت منجر شد، این واقعه برای مجاهدین که خواسته‌‌های رادیکال‌تری مانند آزادی بی‌قیدو شرط داشتند، روشن ساخت که مسیر سختی پیش‌روی خود دارند.

روزشمار سال‌های ۵۸ و ۵۹ این را اثبات کرد، که حکومت و بخصوص شخص خمینی مجاهدین را نخواهد پذیرفت.

در اردیبهشت ۱۳۵۸ خمینی خواهان دیدار با رهبران مجاهدین می‌شود، مسعود رجوی و موسی خیابانی به دیدار خمینی می‌روند،

این دیدار از این جنبه اهمیت داشت که این امید را ایجاد می‌کرد که اختلافات بین سازمان مجاهدین و حکومت مرتفع شود. مسعود رجوی خودش در این باره ‌گفت: «در اواسط هفته بعد، به من اطلاع دادند که احمد خمینی زنگ‌زده و دعوت کرده است که در آخر هفته برای دیدار با خمینی به قم بروم. خمینی بعد از تعارفات اولیه و ابراز علاقه و دوستی شدیدش نسبت به آیت‌الله شاه‌آبادی ـ پدر بزرگ برادر مجاهدمان محمود احمدی که در همین ملاقات حاضر بود ـ حرفش با ما این بود که: خیلی از آقایان از شما شکایت و گله دارند و همین دیروز هم که فهمیدند شما این‌جا می‌آیید، همهٴ کتاب‌ها و اعلامیه‌هایتان را آوردند به من نشان دادند، اما من اعتنا ندارم و فقط می‌خواهم شما با مردم و اسلام باشید تا اوضاع سابق به کشور برنگردد... (نقل به مضمون).

منظور خمینی از مردم و اسلام واضح بود: گردن گذاشتن به ولایت و هژمونی خودش را می‌خواست که طبعاً مرز سرخ ایدئولوژیکی ما با ارتجاع بود.

من هم گفتم: ما از شما هیچ درخواست دنیوی و مادی نداریم. در راه آزادی و استقلال ایران، ما را بدون کمترین چشمداشت دنیوی و مادی، کمترین سربازان خود بدانید. اکنون قدرت سیاسی و قدرت مذهبی در شما متمرکز شده و اگر در راه خدا و خلق از آن استفاده شود، می‌تواند کون و مکان را تغییر دهد (نقل به مضمون). سپس خطبهٴ حضرت علی در نهج‌البلاغه در مورد حق مردم بر والی و حاکمیت و حق والی و حاکمیت بر مردم را برایش خواندم و نتیجه گرفتم که محور و کانون همهٴ مسائل و خواستها که انقلاب ضدسلطنتی هم اساساً برای آن به‌پا شد، مسأله آزادی است».[۳]

ملاقات مسعود رجوی با خمینی:اما این جریان ضربه‌ای به ارتجاع بود.  و خمینی ازنقش سازمان مجاهدین درآن برآشفته شد.او که تا این تاریخ از ملاقات با مجاهدین خودداری می‌کرد، نتیجه گرفت که بهتر است با آنها ملاقات کند،  و این نشان مید‌اد که خمینی  زبان قدرت را بهتر از زبانهای دیگر می‌فهمد. البته خمینی برای این دیدار شرط گذاشت و از مجاهدین خواست که مسلمان بودن خود را اعلام کنند.برادر مسعود سپس با جمعی از مجاهدین به دیدار خمینی رفت.‌خمینی به تلاشهایی  اشاره کرد که برخی آخوندها به خرج داده بودند تامانع این ملاقات شوند و یامطالبی علیه سازمان از خمینی بگیرند. او گفت من تاکنون برعلیه شما حرفی نزده‌ام،‌اما هر وقت که ببینم شما خارج از اسلام هستید،‌خواهم گفت" البته منظور خمینی از "اسلام" درحقیقت خودش بود.‌در این دیدار خلاصه وچکیدهٌ صحبت مجاهدین  با خمینی  رعایت آزادی‌ها بود. 

پیام  واضحی  داشت. پیام این بود:

مقاومت مسلحانه از قالب محدود  و پارتیزانی خارج شده و در چارچوب كلان همراه با تمركز نیرو در جبهه‌ی گسترده، با انتخاب تاكتیك‌ها و هدف‌های بزرگ  نظامی جریان پیدا خواهد كرد و دمار از روزگار رژیم جنگ‌افروز و سركوبگر درخواهد آورد.

پیشینه

کرنولوژی تأسیس ارتش

نبردهای ارتش آزادیبخش

عملیات آفتاب

عملیات چلچراغ

عملیات فروغ جاویدان

ارتش آزادیبخش از عملیات فروغ جاویدان تا عملیات مروارید

بحران خلیج فارس در سال ۱۹۹۰ تا عملیات مروارید

عملیات مروارید

عملیات مروارید۱

عملیات مروارید ۲

تبدیل ارتش آزادیبخش ملی ایران به ارتش زرهی

آموزش

آموزش زرهی برای زنان

تشکیل دانشکده‌ی فرماندهی و ستاد

ایجاد واحد هوانیروز

پشتیبانی و لجستیک

رژه بزرگ

ورود زنان به سلسله مراتب فرماندهی در ارتش آزادیبخش

نقش زنان در عرصه فرماندهی ارتش آزادیبخش

مسؤلیت پذیری زنان در ارتش آزادیبخش

تجربه منحصر بفرد در ارتش آزادیبخش

مانورهای ارتش آزادیبخش

مانورهای شش‌گانه ارتش آزادیبخش

مانور سیمرغ، تمرینی برای سرنگونی دولت تهران

حمله آمریکا به عراق و اشغال عراق

توافق نامه آتش‌بس با نیروهای آمریکایی

توافق گردآوری سلاح‌ها و تمرکز نیروها

آلبانی و تعیین استراتژی هزار کانون شورشی برای سرنگونی دولت تهران

پانویس

  1. اطلاعیه سازمان مجاهدین خلق ایران ۱۳ اسفند ۱۳۵۷
  2. سخنرانی مسعود رجوی بر سر مزار دکتر محمد مصدق- ۱۴ اسفند ۱۳۵۷
  3. وبسایت سازمان مجاهدین خلق ایران