کاربر:Ehsan/صفحه تمرین1

از ایران پدیا
نسخهٔ تاریخ ‏۴ سپتامبر ۲۰۱۹، ساعت ۱۹:۳۲ توسط Javad (بحث | مشارکت‌ها)
پرش به ناوبری پرش به جستجو

زهرا مریخی ( زاده‌ی ۱۳۳۸ در قائمشهر) مسئول اول سازمان مجاهدین خلق ایران است. زهرا مریخی دوران کودکی و نوجوانی خود را در شهر قائمشهر در یک خانواده سیاسی گذراند. او در سال ۱۳۵۱ پس از ضربه اول شهریور ۱۳۵۰ به سازمان مجاهدین خلق، با نام این سازمان آشنا شد. زهرا مریخی پس از مطالعه زندگی‌نامه بنیانگذاران مجاهدین و آشنایی با افکار آنها در زمره‌ی هواداران این سازمان درآمد. زهرا مریخی در انقلاب ۵۷ شرکت داشت و با پخش اعلامیه و شعار نویسی فعالیت میکرد. بعد از انقلاب ضد سلطنتی در سال ۱۳۶۳زهرا مریخی همراه با شماری از کادرها و مسئولان مجاهدین به منطقهٴ مرزی منتقل شد و مسئولیتهایی را از جمله در قسمت ارتباطات به عهده گرفت. در سال ۱۳۶۴ به پاریس رفت و در بخش اجتماعی مجاهدین مسئولیتهای مختلفی را عهده‌دار گردید. در سال 1364زهرا مریخی به عضویت شورای مرکزی مجاهدین انتخاب شد. زهرا مریخی بعد از مهاجرت اعضای مجاهدین از عراق به آلبانی، روز چهارشنبه ۱۵ شهریور ۱۳۹۶ در گردهمایی سازمان مجاهدین خلق که به مناسبت پنجاه ودومین سالگرد تأسیس سازمان برگزار شد، به اتفاق آرا به عنوان مسئول اول سازمان انتخاب شد.

دوران کودکی و جوانی

زهرا مریخی در سال ۱۳۳۸ قائمشهر(شاهی) در شمال ایران به دنیا آمد. دوران کودکی و نوجوانی را در قائمشهر سپری کرد و بعد از آشنایی با مسائل سیاسی، بعد از ضربه اول شهریور به سازمان مجاهدین ودستگیری بنیانگذاران سازمان مجاهدین با نام سازمان آشنا شد و به مطالعه زندگی بنیان گذاران پرداخت و سپس یکی از هواداران سازمان مجاهدین خلق ایران شد[۱].

آغاز فعالیتها

زهرا مریخی در جریان مبارزه علیه نظام شاه به فعالیت علیه شاه پرداخت و در قیامها علیه شاه به شعار نویسی و پخش اعلامیه مبادرت میکرد و در برپایی تظاهرات دانشجویان هوادار مجاهدین در قائمشهر و شهرهای دیگر مازندران نقش داشت. یکی از دوستان زهرا مریخی که با او در این فعالیتها شرکت داشت فرشته جعفرزاده بود که بعدها در زمان بعد از انقلاب در سال ۱۳۶۳توسط رژیم ایران به دلیل هواداری و فعالیت علیه رژیم اعدام شد. و سرانجام فعالیتهای زهرا مریخی در زمان شاه باعث شد توسط ساواک احضار و مورد بازجویی قرار گیرد. زهرا مریخی پس از انقلاب انجمن هواداران سازمان مجاهدین در قائمشهر را ایجاد کرد. و در ادامه مسئول بخش زنان در قائمشهر را به عهده گرفت و سپس مشغول فعالیت در نشریه مجاهد در مازندران به نام طلاونگ شد که در آن زمان جزء هیئت تحریریه این نشریه بود. زهرا مریخی بعد از آن به تهران رفت و مسئولیت سرپل شاخه جنگل را به عهده گرفت[۲].

فعالیتهای زهرا مریخی در سال ۱۳۶۳ در خارج از کشور ادامه پیدا کرد و در سال ۱۳۶۴عضو شورای مرکزی سازمان مجاهدین خلق ایران شد.

منابع

  1. زهراء مريخي أكدت العمل مع الشعب لإسقاط نظام الملالي سایت ایلاف
  2. سایت عربی الیوم السابع المعارضة الإيرانية بأوروبا تنتخب "زهراء مريخى" أمينا عاما لها