کاربر:Ehsan/صفحه تمرین1

از ایران پدیا
نسخهٔ تاریخ ‏۶ سپتامبر ۲۰۱۹، ساعت ۱۴:۵۸ توسط Javad (بحث | مشارکت‌ها)
پرش به ناوبری پرش به جستجو
فعالیتهای زهرا مریخی بعد از انقلاب ضد سلطنتی
فعالیتهای زهرا مریخی بعد از انقلاب ضد سلطنتی

زهرا مریخی ( زاده‌ی ۱۳۳۸ در قائمشهر) مسئول اول سازمان مجاهدین خلق ایران است. زهرا مریخی دوران کودکی و نوجوانی خود را در شهر قائمشهر در یک خانواده سیاسی گذراند. او در سال ۱۳۵۱ پس از ضربه اول شهریور ۱۳۵۰ به سازمان مجاهدین خلق، با نام این سازمان آشنا شد. زهرا مریخی پس از مطالعه زندگی‌نامه بنیانگذاران مجاهدین و آشنایی با افکار آنها در زمره‌ی هواداران این سازمان درآمد. زهرا مریخی در انقلاب ۵۷ شرکت داشت و با پخش اعلامیه و شعار نویسی فعالیت می‌کرد. بعد از انقلاب ضد سلطنتی در سال ۱۳۶۳زهرا مریخی همراه با شماری از کادرها و مسئولان مجاهدین به منطقهٴ مرزی رفت و مسئولیتهایی را از جمله در قسمت ارتباطات به عهده گرفت. در سال ۱۳۶۴ به پاریس رفت و در بخش اجتماعی مجاهدین مسئولیتهای مختلفی را عهده‌دار گردید. در سال 1364 زهرا مریخی به عضویت شورای مرکزی مجاهدین انتخاب شد. زهرا مریخی بعد از مهاجرت اعضای مجاهدین از عراق به آلبانی، در روز چهارشنبه ۱۵ شهریور ۱۳۹۶ در گردهمایی سازمان مجاهدین خلق که به مناسبت پنجاه و دومین سالگرد تأسیس سازمان مجاهدین خلق ایران برگزار گردید، به عنوان مسئول اول سازمان مجاهدین انتخاب شد.

دوران کودکی و جوانی زهرا مریخی

زهرا مریخی در سال ۱۳۳۸ قائمشهر(شاهی) در شمال ایران به دنیا آمد. او دوران کودکی و نوجوانی را در قائمشهر سپری کرد. آغاز آشنایی او با سازمان مجاهدین خلق ایران پس از ضربه اول شهریور به دستگیری بنیانگذاران سازمان مجاهدین بود. زهرا مریخی پس از آن به مطالعه زندگی بنیان‌گذاران این سازمان و خواندن مطالب مختلف در رابطه با افکار این سازمان پرداخت و در زمره‌ی هواداران این سازمان درآمد[۱].

فعالیت‌های مبارزاتی زهرا مریخی

زهرا مریخی پیش از انقلاب
فعالیتهای زهرا مریخی پیش از انقلاب

زهرا مریخی از همان دوران جوانی در زمره ی هواداران سازمان مجاهدین خلق ایران درآمد. وی فعالیت‌های سیاسی خود را در زمان شاه آغاز کرد و پس از انقلاب ضدسلطنتی بصورت حرفه‌ای و تشکیلاتی به فعالیت‌های خود ادامه داد.

فعالیت‌های زهرا مریخی پیش از انقلاب ضد سلطنتی

زهرا مریخی در جریان مبارزه علیه نظام شاه به فعالیت علیه شاه پرداخت و در قیامها علیه شاه به شعار نویسی و پخش اعلامیه مبادرت می‌کرد. او در برپایی تظاهرات دانشجویان هوادار مجاهدین در قائمشهر و شهرهای دیگر مازندران نقش داشت. یکی از دوستان زهرا مریخی که با او در این فعالیتها شرکت داشت فرشته جعفرزاده بود که بعدها در زمان بعد از انقلاب در سال ۱۳۶۳توسط رژیم ایران به دلیل هواداری و فعالیت علیه رژیم اعدام شد. فعالیتهای زهرا مریخی در زمان شاه باعث شد توسط ساواک احضار و مورد بازجویی قرار گیرد.

فعالیت های زهرا مریخی پس از انقلاب ضد سلطنتی

زهرا مریخی پس از انقلاب انجمن هواداران سازمان مجاهدین در قائمشهر را ایجاد کرد. و در ادامه مسئول بخش زنان در قائمشهر را به عهده گرفت. او پش از آن بدلیل توانایی‌هایش در نشریه مجاهد در مازندران به نام طلاونگ مشغول به کار شد. زهرا مریخی در آن زمان جزء هیئت تحریریه این نشریه بود. با آغاز درگیری‌ها میان سازمان مجاهدین خلق ایران و جمهوری اسلامی زهرا مریخی نیز زندگی مخفی را در پیش گرفت. او بعد از آن به تهران رفت و مسئولیت سرپل شاخه جنگل را به عهده گرفت[۲].[۳]

زهرا مریخی در سال ۱۳۶۳ به خارج از ایران رفت و در سال ۱۳۶۴به عضویت شورای مرکزی سازمان مجاهدین خلق ایران درآمد[۴].

علی مریخی آهنگرکلایی برادر زهرا مریخی
علی مریخی آهنگرکلایی برادر زهرا مریخی

زهرا مریخی در سال ۱۳۷۰ مسئولیت رادیو صدای مجاهد و دیگر رسانه های سازمان را به عهده گرفت و در ادامه در سال ۱۳۷۱ عضو شورای ملی مقاومت ایران شد و سپس در سال ۱۳۷۳ مسئول کمیسیون تبلیغات شورای ملی مقاومت ایران شد. در سال ۱۳۶۷ برادر کوچکتر او علی مریخی آهنگر کلایی در عملیات آفتاب به شهادت رسید[۵]. زهرا مریخی در عملیات فروغ جاویدان شرکت داشت[۶].

زهرا مریخی بعد از انتخاب به‌عنوان مسئول کمیسیون تبلیغات شورای ملی مقاومت، در مصاحبه‌یی با نشریه ۳۳۵مجاهد گفت:

«خوب است کمی به گذشته و مبارزات مسلحانه علیه دیکتاتوری شاه برگردیم. در آن زمان زنان مجاهد و مبارز تک ستارگانی انگشت‌شمار بودند هم‌چون اشرف شهیدان و یا مجاهد شهید فاطمه امینی و دیگر زنان مجاهد و فدایی که در آسمان مبارزات میهنمان درخشیدند. اما به یمن خونهای راهگشا و پاک آنان همزمان با قیام ۵۷و توده‌یی شدن مبارزه، بسیاری از زنان دانشجو، دانش‌آموز، کارمند، معلم و خانه‌دار هزار هزار پا به صحنه مبارزه گذاشتند و با شرکت در تظاهرات و مبارزات ضدرژیم سلطنتی حضور اجتماعی خود را اعلام کردند...

فکر می‌کنم که به یمن وجود مبارزه و مقاومت انقلابی در برابر رژیم و رهبری ذیصلاح آن و به‌رغم خواسته شوم خمینی، مردم ایران و کشور عزیزمان با توجه بجایگاهی که امروز زن ایرانی در مقاومت دارد و در بالابلندترین نقطه و رفیع‌ترین قلّه‌اش هم شاخص و مظهری مثل رئیس‌جمهور مقاومت می‌درخشد که نقش تعیین‌کننده‌یی در امر رهایی زن و ارتقاء نقش آن در مقاومت داشته، باید به خود ببالند و یقین کنند که این مقاومت رژیم خمینی را نابود و ایران را آزاد و آباد خواهد کرد...»[۷]

انتخاب زهرا مریخی به عنوان مسئول اول مجاهدین در آلبانی

انتخاب زهرا مریخی به عنوان مسئول اول سازمان مجاهدین
انتخاب زهرا مریخی به عنوان مسئول اول سازمان مجاهدین

زهرا مریخی در سالگرد تاسیس سازمان مجاهدین خلق در تاریخ ۱۵شهریور ۱۳۹۶ در اجتماع بزرگ این سازمان به اتفاق آراء و شرکت تمامی مجاهدین در این انتخابات به عنوان مسئول اول برگزیده شد. زهره اخیانی قبل از زهرا مریخی مسئول اول این سازمان بود[۸].

قسمتهایی از سخنرانی زهرا مریخی در مراسم مسئول اولی سازمان مجاهدین

فضل‌الله المجاهدین القاعدین اجرا عظیما

به نام خدا

و به نام خلق قهرمان ایران

سالگرد تأسیس سازمان مجاهدین خلق ایران را به شما مردم عزیز ایران، شما صاحبان اصلی این سازمان که آن را بیش از نیم قرن، در دامان پرمهرتان پرورش داده‌اید، تبریک می‌گویم.

شما که در فراز و نشیب‌های نیم قرن گذشته، پشتوانه و تکیه‌گاه سازمان و جنبش رزمنده خودتون بوده‌اید و پنجاه و چهارمین سالگرد حیات این سازمان، ثمره رنج و خون شما و لحظه پیروزی و سرفرازی شماست.

از جانب اعضا و هواداران سازمان به بنیانگذاران کبیر، محمدحنیف‌نژاد، سعید محسن و اصغر بدیع زادگان درود می‌فرستم.

آنها با بن‌بست شکنی و با نثار خو نشان دوران تازه‌یی را در تاریخ ایران آغاز کردند.

و درود بی‌پایان به راهبران عقیدتی‌ام مسعود و مریم که رسم فدا و صداقت را در تاریخ مبارزات آزادیخواهانه این عصر بنا گذاشتند.

سازمان مجاهدین، سازمان رزم و نقطه امید مردم ایران و نیروی محوری جبهه خلق و آزادی است. سازمانی با پشتیبانی و مشارکت فعال و همه‌جانبه رنگین کمان ملت ایران از شیعه و سنی و اهل حق تا هموطنان مسیحی و زرتشتی و کلیمی و از فارس و آذری تا مردم ترکمن صحرا و هموطنان عرب، هموطنان کرد و لر و بلوچ و بختیاری و از نمایندگان آگاه کارگران و زحمتکشان تا روشنفکران انقلابی.

با این حمایتها سازمان ما توانست در ۵۴سال گذشته، بر سرکوب و اعدام و قتل‌عام، بر تروریسم و توطئه و بر زد و بند و معاملات کثیف آخوندها در سطح منطقه‌یی و بین‌المللی غلبه کنه و پرچمدار مبارزه با دو دیکتاتوری شاه و شیخ باشد[۹].

منابع