کاربر:Sayfe/سیمون دوبووار

از ایران پدیا
< کاربر:Sayfe
نسخهٔ تاریخ ‏۱۴ دسامبر ۲۰۲۰، ساعت ۲۲:۴۱ توسط Sayfe (بحث | مشارکت‌ها) (سیمون دوبووار)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)
پرش به ناوبری پرش به جستجو

چکیده

سیمون دوبووار..............

زندگی سیمون دوبووار

مشاهیرِ تاریخ: سیمون دوبوار – ویرگول چیست؟

سیمون دوبووار(زاده‌ی ۹‌ ژانویه سال ۱۹۰۸ در پاریس - درگذشته‌ ۱۴ آوریل سال ۱۹۸۶ در پاریس)  نویسنده، فیلسوف، فمینیست شهیر فرانسوی بود که از پدر و مادری سرمایه‌‌دار و در عین حال روشنفکر، کاتولیک مذهب به دنیا آمد.

نام کامل وی سیمون لوسی ارنستین ماری برتراند دوبووار بود. سیمون دوبووار در نوجوانی گرایشات مذهبی داشت و برای دوره‌ای هم تصمیم داشت که راهبه بشود؛ ولی با گذشت زمان از این ایده فاصله گرفت و اعتقاد به مذهب را کنار گذاشت.

سیمون دوبووار در شمار برجسته‌ترین زنان روشنفکر قرن بیستم به حساب ‌می‌آید. از وی به عنوان نویسنده و فیلسوف فمنیست فرانسوی و مدافع حقوق زنان در قرن بیستم یاد شده است. کتاب «جنس ضعیف» یا «جنس دوم» از آثار معروف سیمون دوبووار می‌باشد.

سیمون دوبووار به نسبت سایر زنان معاصر خود از افکار متفاوتی برخوردار بود. پدرش در این رابطه می‌گفت: «سیمون مانند یک مرد فکر می‌کند.» او برخلاف عرف معمول اجتماعی به جای تشکیل خانواده به ادامه تحصیل روی آورد. وی در رابطه با خودش در کتاب خاطرات یک دختر شاد نوشته بود: «فردگرایی و معیارهای اخلاقی پدرم در مقابل اخلاق عرفی مادرم قرار داشت و با آن کاملا در تضاد بود، همین باعث رشد روشنفکری در من بود.»

سیمون دوبووار که در دانشگاه سوربن در رشته‌ی فلسفه درس می‌خواند، پس از به اتمام رساندن تحصیلات مقدماتی خود در موسسه‌ی کاتولیک‌ها، در ۲ رشته ریاضیات و فلسفه به ادامه تحصیل پرداخت.

سیمون دوبووار عضو یک گروه دوستی بود که از قضا ژان پل سارتر – فیلسوف و نویسنده‌ی مشهور فرانسوی- هم از اعضای آن بود. آن‌‌ها جهت دریافت اجازه‌ی تدریس فلسفه در سال ۱۹۲۹ باید در یک آزمون شرکت می‌کردند؛ ژان پل سارتر و سیمون دوبووار به ترتیب رتبه‌ی اول و دوم را کسب کردند. سیمون دوبووار جوان‌ترین عضو شرکت کننده در آن آزمون بود.

سیمون دوبووار و ژان پل سارتر به‌عنوان دو یار وفادار تا آخر عمر در کنار یک‌دیگر باقی ماندند و میان آن‌ها پیوند عاطفی شدیدی برقرار شد،‌ هر چند که ازدواجی بین آن‌ها شکل نگرفت.

دوبووار و سارتر هر دو به‌شدت متاثر از تفکرات اگزیستانسیالیستی یک‌دیگر بودند. سیمون دوبووار در مصاحبه‌ای در نشریه پاریس ریویو در رابطه با یک‌نواختی زندگی‌اش گفته بود: «گرچه معمولاً از آغاز روز بیزارم امّا همیشه برای شروع کردن هم عجله دارم. اوّل چای می‌نوشتم، حدود ساعت ده شروع به کار می‌کنم و تا یک ادامه می‌دهم. سپس دوستانم را می‌بینم و بعد هم حدود ساعت 5 برمی‌گردم سرکار و تا نه ادامه می‌دهم. اصلاً برایم سخت نیست که بعدازظهرها کار را از سر بگیرم.»

سیمون دوبووار: دیوِ دنیای مردسالار و دلبرِ سارتر – ایران کتاب

پس از درگذشت سیمون دوبووار یکی از روزنامه فرانسوی چنین نوشت: «خانم ها، شما همه چیز را به او مدیون هستید!»

سیمون دوبووار در کنار شریک زندگی‌اش – ژان پل سارتر- به خاک سپرده شد؛

مشاهیرِ تاریخ: سیمون دوبوار – ویرگول چیست؟

مردی‌که از سال ۱۹۲۹ تا ۱۹۸۰ با او در زندگی مشترک بود.

سیمون دوبووار: دیوِ دنیای مردسالار و دلبرِ سارتر – ایران کتاب

در مراسم تدفین این تاثیرگذارترین زن فرانسوی در سده‌ی بیستم، که خالق کتاب مشهور «جنس دوم» و مادر جنبش مدرن زنان بود، پنج‌هزار نفر شرکت داشتند.

سیمون دوبووار نه تنها در جنبش زنان بلکه در جریان مبارزات استقلال‌طلبانه‌ی مردم الجزایر نیز نقش مؤثری ایفا کرد.

.........................

مشاهیرِ تاریخ: سیمون دوبوار – ویرگول چیست؟

دوبووار به‌عنوان یک فمینیست در تعریف آن گفته بود: «به یاد دارم که در پایان کتاب جنس دوم ذکر کرده بودم که من آنتی-فمینیست هستم، زیرا فکر می‌کردم با توسعه‌ی جامعه در مسیر سوسیالیسم مشکل زنان خودبه‌خود حل خواهد شد. فمینیست‌ها زنان یا مردانی هستند که بدون توقع تغییرات حتمی در تمامی جامعه، برای حقوق زنان مبارزه می‌کنند. به این مفهوم من در حال حاضر فمینیست هستم، چون می‌پذیرم که مبارزه در صحنه‌ی سیاسی سریعاً به دستیابی به هدف ختم نمی‌شود. بنابراین ما باید پیش از رسیدن به سوسیالیسم آرمانی خود، در راستای رسیدن به یک جایگاه مشخص و عینی برای زنان مبارزه کنیم.»