احمد شاملو: تفاوت میان نسخه‌ها

از ایران پدیا
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(ابرابزار)
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۱: خط ۱:
'''احمد شاملو'''، نام مستعار الف ـ بامداد (تولد ۲۱ آذر ۱ در تهران، مرگ ۲ مرداد ۱۳۷۹ فردیس کرج)، از بزرگترین فرهنگ سازان معاصر ایران. احمد شاملو شاعر، نویسنده، روزنامه‌نگار، پژوهشگر، مترجم، فرهنگ‌نویس ایرانی است و در ابتدای فعالیتش کارهایش را به تخلص الف ـ صبح امضا می‌کرد. شاملو به خاطر شغل پدرش که افسر ارتش بود و به خاطر مأموریت‌های شغلی محل سکونت خود و خانواده اش تغییر پیدا می‌کرد، نتوانست تحصیلات مرتبی داشته باشد. هنگامی که در سال ۱۳۲۲ به زندان متفقین افتاد تحصیل را یکسره رها کرد و در تهران در یک کتاب فروشی مشغول به کار شد.
'''احمد شاملو'''، نام مستعار الف ـ بامداد (تولد ۲۱ آذر ۱ در تهران، مرگ ۲ مرداد ۱۳۷۹ فردیس کرج)، از بزرگترین فرهنگ سازان معاصر ایران. احمد شاملو شاعر، نویسنده، روزنامه‌نگار، پژوهشگر، مترجم، فرهنگ‌نویس ایرانی است و در ابتدای فعالیتش کارهایش را به تخلص الف ـ صبح امضا می‌کرد. شاملو به خاطر شغل پدرش که افسر ارتش بود و به خاطر مأموریت‌های شغلی محل سکونت خود و خانواده اش تغییر پیدا می‌کرد، نتوانست تحصیلات مرتبی داشته باشد. هنگامی که در سال ۱۳۲۲ به زندان متفقین افتاد تحصیل را یکسره رها کرد و در تهران در یک کتاب فروشی مشغول به کار شد. شاملو در سال ۱۳۲۵ با نیما یوشیج پایه گذار شعرنو آشنا شد و تحت تأثیر او به سمت این سبک کشیده شد، اما بعد از مدتی و پس از آشنائی با شعر و شعرای غربی، به خصوص فرانسوی، راه خود را شعر نو نیما جدا نمود و پایه گذار سبکی تازه شد که به  شعرسپید در ایران معروف شد.

نسخهٔ ‏۱۱ دسامبر ۲۰۱۷، ساعت ۱۱:۴۶

احمد شاملو، نام مستعار الف ـ بامداد (تولد ۲۱ آذر ۱ در تهران، مرگ ۲ مرداد ۱۳۷۹ فردیس کرج)، از بزرگترین فرهنگ سازان معاصر ایران. احمد شاملو شاعر، نویسنده، روزنامه‌نگار، پژوهشگر، مترجم، فرهنگ‌نویس ایرانی است و در ابتدای فعالیتش کارهایش را به تخلص الف ـ صبح امضا می‌کرد. شاملو به خاطر شغل پدرش که افسر ارتش بود و به خاطر مأموریت‌های شغلی محل سکونت خود و خانواده اش تغییر پیدا می‌کرد، نتوانست تحصیلات مرتبی داشته باشد. هنگامی که در سال ۱۳۲۲ به زندان متفقین افتاد تحصیل را یکسره رها کرد و در تهران در یک کتاب فروشی مشغول به کار شد. شاملو در سال ۱۳۲۵ با نیما یوشیج پایه گذار شعرنو آشنا شد و تحت تأثیر او به سمت این سبک کشیده شد، اما بعد از مدتی و پس از آشنائی با شعر و شعرای غربی، به خصوص فرانسوی، راه خود را شعر نو نیما جدا نمود و پایه گذار سبکی تازه شد که به شعرسپید در ایران معروف شد.